Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

2015-2016 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 2015-2016
Deel 8.6 - We bleven maar winnen

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen - Blij met kans bij Piershil
Voor Piershil 1 begint het seizoen weer met een nieuwe trainer. Na het echec van vorig seizoen, toen Rob Ouwens  al op 19 november niet de juiste keuze bleek, wordt gehoopt op een rustiger jaargang. Martin Schouten is een beginnend trainer, als speler was de Oud-Beijerlander bij Heinenoord, SHO, SC Feyenoord, Achilles Veen en Papendrecht actief. Ervaring in het trainersvak deed hij op bij de jeugd van SHO, vervolgens was hij assistent bij FC Binnenmaas, Papendrecht en de laatste drie seizoenen bij Sportlust'46. ,,Als speler heb ik zeker niet het maximale uit mijn carrière gehaald. Als trainer ben ik zeker van plan om dit recht te zetten. Juist daarom ben ik blij dat ik de kans krijg om mijn trainersloopbaan bij een vereniging als Piershil te mogen opstarten," aldus Schouten in een interview.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen - Sterke selectie Piershil

De selectie wordt versterkt met drie spelers die afkomstig zijn van Strijen: Thomas Lagerweij,  Jordi van Marion en oude bekende Jan Jaspers. Van SHO komen Martin de Ruiter en Geert Bakker, vooral de transfer van laatstgenoemde levert veel publiciteit op. Wanneer ook Kevin van Valen aansluit bij de selectie is duidelijk dat Piershil wel eens hoge ogen kan gaan gooien in 2D. Oud-speler Chris Snoek wordt aangesteld als assistent trainer van Piershil 1. ,,Nu vond ik het tijdstip juist om deze stap te maken. Of ik echt ambities heb in het trainersvak weet ik nog niet. Ik heb hier echt veel zin in, ik ga gewoon eens kijken hoe het bevalt." Martijn Bakker wordt aangesteld als de fysiotherapeut van SV Piershil. Hij heeft een verleden bij de Rotterdamsche Cricket & Voetbalvereeniging V.O.C.

Archief

Fotosessie Piershil 1 - Drone Ferry Krauweel - 1 augustus

Op zaterdag 1 augustus is het na de eerste training van de selectie van Piershil tijd voor de fotosessie ten behoeve van de presentatiegids. Onder prima weersomstandigheden wordt het een geslaagde sessie. Ferry Krauweel maakt deze keer de foto’s, eveneens met behulp van zijn drone. Het levert fraaie plaatjes op van de spelers en het terrein.

Archief

Veteranen in New York? - 1 augustus

In de serie Groots verschijnt dit bericht: Nadat vorig seizoen de elftalfoto van de Veteranen door diverse oorzaken de mist in ging werd er deze jaargang geen risico genomen. Na de portretfoto's van de selectiespelers vandaag grepen de mannen hun kans en stuurden onderstaande foto in: "We hebben hem alvast". Het juweeltje werd al snel opgepikt door buitenlandse media zoals onderaan is te zien!

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen - Doelstellingen

De doelstelling wordt het behalen van een periodetitel, duidelijk is immers dat Feyenoord AV de kampioen gaat worden. Ook spreekt Martin Schouten de wens uit om ver te komen in het toernooi om de districtsbeker. ,,We zien die duels niet als oefenmomenten, we willen concreet iets bereiken”. Ondanks de mooie woorden en de plannen wordt het bekertoernooi een farce. Na twee nederlagen (Hellevoetsluis en Westlandia 2) en een gelijkspel (OVV) is het snel en roemloos over in de beker. Ook in de oefenduels valt er weinig te genieten.

Archief

Piershil 1 - Start van de competitie is desatreus

Wanneer ook de competitie wordt gestart met drie nederlagen op rij is het al snel duidelijk dat het wat lastiger gaat worden dan verwacht. Edwin Bestebreur af, de topscoorder wordt de rest van het seizoen behoorlijk gemist. De stap naar de tweede klasse en de daarbij behorende ‘keurslijfmentaliteit’ is de oorzaak, later volgt ook Pennock zijn voorbeeld.

Archief

Piershil VR1 in het nieuw - 27 augustus

De Piershilse Dames (Piershil VR1) zijn voorzien van nieuwe trainingspakken, met dank aan sponsor Broozz Streetwear BV. Na het poseren in de nieuwe pakken staat de eerste wedstrijd op het programma. Na 20 minuten spel en schuilen voor het onweer wordt de uitwedstrijd tegen Zinkwegse Boys afgelast.

Archief

SV Piershil op Facebook - 27 augustus

Eindelijk is het zover: De berichtgeving op svpiershil.nl is ook te volgen via Facebook.

Binnen de openbare groepworden berichten, foto's en filmpjes zoals te zien op deze site gedeeld. Lang leve de vooruitgang.

 

Archief

De presentatiegids 2015-2016 - De negende presentatiegids van SV Piershil

Begin september verschijnt voor de negende keer de presentatiegids van SV Piershil. Net als de eerste zes keer is de gids gemaaakt door Zpress, fotograaf Ferry Krauweel maakte enkele prachtige foto's voor de gids. De redactie, bestaande uit Bram van der Weijden, Henk van den Heuvel en Klaas van Etten, heeft weer getracht de vereniging zo veelzijdig mogelijk te presenteren. Voorafgaand aan de groepsfoto's en de traditionele selectieposter zijn er interviews te lezen met de trainers Martin Schouten (Piershil 1) en Paul Bestebreur (Piershil 2), terwijl voorzitter Theo Bos het voorwoord heeft geschreven. Ook is een interview te lezen met Sebastiaan van Vreeswijk van Piershil 1 en Björn Lijten, de trainer van het damesteam Piershil VR1. Jaap Naaktgeboren spreekt over zijn Piershil 3 (Alleen de titel telt. En het bier) en Maurice Fiere over Piershil Veteranen (Zoveel lol met die mannen). Stacey van Koten (foto links) vertelt over een hernieuwd damesavontuur (Lekker blijven hangen). Ook het trainingskamp in Portugal komt aan de orde, evenals portretten van de zes nieuwe spelers voor Piershil 1. Na een groot interview met Geert Bakker (overgekomen van SHO) is er artikel te lezen over het bestuur van de Businessclub Piershil en een historisch artikel over Piershil 1 (Het tweede seizoen in klasse 2). Tenslotte wordt er weer informatie gegeven over tegenstanders van onze hoofdmacht in de tweede klasse D, de statistieken van afgelopen seizoen en de bestuurssamenstelling van SV Piershil.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Veegmachine - oktober 2015
Dankzij de jaarlijkse bijdrage van 50 euro is de stichting "Vrienden van Piershil" in de gelegenheid de voetballende jeugd van Piershil en omstreken te ondersteunen in o.a. de aanschaf van sportkleding en de kosten verbonden aan b.v. een busreis. De s.v. Piershil beschikt tegenwoordig over een eigen bus, mede daardoor mag de jeugd gebruik maken van deze faciliteit en worden de kosten van bushuur tot nihil teruggebracht. Door deze meevaller heeft de Stichting "Vrienden van Piershil" een overschotje kunnen opbouwen. Het bestuur is dan ook van mening dat de gehele vereniging kan mee profiteren van de gelden vergaard door de bijdragen van de leden van de "Vrienden van Piershil". De onderhoudsploeg van s.v. Piershil heeft een wens te kennen gegeven dat zij geholpen zouden zijn met de aanschaf van een veegmachine. Met deze veegmachine komen de paden rondom de velden er netjes bij te liggen hetgeen ten goede komt aan de uitstraling van het prachtige complex van de s.v. Piershil. De onderhoudsploeg is de "Vrienden van Piershil" dan ook zeer erkentelijk voor de bijdrage in de aankoop van deze veegmachine.

Archief

De trouwring van Cors - 7 november 2015

Voor aanvang van de competitiewedstrijd tegen Lombardijen werd Piershil-supporter Cors van Etten verrast met een fraai cadeautje uit het Rotterdamse. Uit handen van voorzitter Ed van der Mooren ontving Cors zijn trouwring retour, verloren in november 2014 bij een bezoek aan de Rotterdamse vereniging. Tijdens werkzaamheden aan het veld had een vrijwilliger de gouden ring gevonden; de bezegeling van het huwelijk tussen Bep en Cors kon een jaar later aan de gelukkige eigenaar worden terug bezorgd!

Archief

Einde verhaal Martin Schouten - 17 november 2015

Nog eerder dan vorig seizoen, toen Rob Ouwens al op 19 november een verkeerde keuze bleek, is het einde verhaal voor trainer Martin Schouten. Op de website verschijnt deze mededeling van het bestuur: Martin Schouten heeft zijn ontslag ingediend als trainer van de selectie van SV Piershil. Voorafgaand aan de training op dinsdag 17 november heeft hij de spelers geïnformeerd over zijn besluit. Aan het bestuur is deze verklaring gegeven: ,,De sfeer, de resultaten, maar met name de ziel in de eerste groep en de ontwikkeling in de manier van spelen blijven ver achter bij de doelstelling van de club, maar ook bij mijn verwachting. Ik neem hiervoor de volledige verantwoording. Ik ben jullie dankbaar voor de kans die ik heb gekregen, ik hoop dat hiermee de rust en het goede gevoel binnen de club en het team terug zal keren”. Het bestuur van SV Piershil respecteert het besluit en dankt Martin voor de samenwerking. Over de invulling van de vacature zal in een latere fase een besluit worden genomen.

Archief

Algemene Ledenvergadering - 20 november 2015


Op vrijdag 20 november vindt in het clubgebouw van SV Piershil de Algemene Ledenvergadering plaats. Het is de bedoeling deze vergadering langzaam te verhuizen naar het begin van het seizoen, dan zijn de onderwerpen wat actueler. Precies 12 bezoekers, 1 notulist, 1 webmaster en 6 bestuursleden weten de weg weten te vinden naar de kantine. Door de komst van Jan Achterberg, hij was iets te laat, krijgt het aanwezigheidspercentage nog een enorme boost.

Het verslag van de vergadering:

Voorzitter Theo Bos liet de ontwikkelingen van alle seniorenteams de revue passeren, Cees Veerman sprak over alle ontwikkelingen binnen de SJO. Hij uitte zijn bezorgdheid over de beschikbaarheid van scheidsrechters, leden van onze club lijken massaal te passen voor deze baan. Het vrijwilligersbeleid, 3 vinkjes voor 50 euro retour, heeft daar klaarblijkelijk geen invloed op. Afgelopen seizoen is er liefst 3000 euro borg niet door de leden terugverdiend, het heeft geleid tot een winst van 2000 euro over seizoen 2014-2015.

De tennisafdeling blijft een probleem, althans, voor die enkele Piershillenaar die hier nog interesse in heeft. Johan Hartog gaf uitleg over de diverse activiteiten, hij speelt met de gedachte om weer een beachtoernooi te organiseren. De aanstaande boutmiddag zal plaatsvinden op 19 december, op 30 januari 2016 is het weer tijd voor de Playbackavond!

Piet en Felix Rozendaal lieten als kascontrolecommissie horen dat de boeken in orde werden bevonden, volgend jaar nemen Felix en Gerrit deze klus op zich. Binnen het bestuur is besloten (er waren ook geen kandidaten verder) dat de taken van de twee gestopte bestuursleden (Inge Kruithof en Faisel Aliradja) buiten het bestuur zullen worden voortgezet. Suzanne Hoek regelt naar grote tevredenheid de kantinezaken, de technische zaken zullen voortaan binnen een commissie worden uitgevoerd. Klaas Beijer werd genoemd vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap en na de rondvraag werd traditiegetrouw een gedeelte van de winst omgezet in gratis versnaperingen.

De samenstelling van het bestuur na deze vergadering is als volgt: Theo Bos (voorzitter), Bas Hoek (secretaris), Jan-Marijn Vink (Penningmeester), alsmede de bestuurleden Klaas van Etten, Rinus Vis, Johan Hartog en Frits van Agteren.

Archief

Sinterklaas - 27 november 2015

Wat was dat spannende vrijdag. Zou die wel, zou die niet. Zo’n 40 kinderen van onze verenigingen waren op dit heerlijk avondje afgekomen. Na een tijd lang zenuwachtig gegil en geren door de kantine van Piershil was het eindelijk zover. Sinterklaas en zijn zwarte pieten vereerde de SJO Goudswaard-Piershil met een bezoek. Wat een feest. Zingende kinderen en natuurlijk ook pappa’s en mamma’s verwelkomde de Sint. Nadat hij op zijn zetel had plaats genomen heeft hij van de pupillenteams een aantal kinderen naar voren geroepen en iedereen een compliment gemaakt dat we het zo gezellig hebben met de kinderen uit Goudswaard en Piershil. Nadat de sint een uurtje bij ons was geweest is hij met zijn pieten, waarvan er 1 opvallend veel op de stand-in keeper van de B1 leek, weer vertrokken naar de volgende voetbalclub. We hebben hem uitgezwaaid en na deze spannende gebeurtenis was het tijd voor een paar rondjes bingo. De kinderen hebben weer een leuke en spannende avond gehad bij de SJO Goudswaard-Piershil.

Archief

Nieuwe trainer: Richard Verhoeven - 2 december 2015

De spelers van Piershil 1 balen van de ontwikkelingen, maar het begrip dat het niet anders kon is aanwezig. De hand wordt ook in eigen boezem gestoken: 'een gebrek aan scherpte'.

 

Richard Verhoeven wordt de nieuwe trainer van de selectie van SV Piershil. De 46-jarige Oud-Beijerlander wordt aangesteld voor het restant van seizoen 2015-2016, in een latere fase zal worden bekeken of verdere samenwerking door beide partijen wenselijk wordt geacht. Verhoeven, een OSV-er in hart en nieren, was eerder trainer van o.a. OSV Oud-Beijerland, Papendrecht (zaterdag), Goudswaardse Boys en Zestienhoven. Zijn laatste functie bekleedde hij binnen de jeugdafdeling van Zestienhoven. Verhoeven is geen onbekende in Piershil. Met Goudswaardse Boys boekte hij in seizoen 2004-2005 aan de Molendijk één van de grootste successen uit zijn carrière. Met een geslepen plan zette zijn ploeg het Piershil van trainer Leo Tol te kijk en promoveerde naar de vierde klasse (wedstrijdverslag). Door eerdere afspraken mist Verhoeven de uitwedstrijden tegen CWO (3-1 verlies) en Strijen (2-5 winst), hij gaat wel mee op trainingskamp naar Portugal. In 2016 start hij op de bank, uit tegen de aanstaande kampioen Feyenoord AV.

Archief

Fusienieuws - 3 december 2015

Begin december is het weer tijd voor het jaarlijkse fusienieuws. Uit naam van Piershil, NBSVV en Goudswaarde Boys worden er plannen gepresenteerd aan de gemeenteraad. De noodzaak lijkt bij de clubs nu wel duidelijk aanwezig, het hele verhaal valt en staat echter met geld. Waar om ons heen de kunstgrasvelden uit de lucht blijven vallen is in de gemeente Korendijk het besef nog steeds niet aanwezig. Er wordt niet meer dan strikt noodzakelijk in sport geïnvesteerd, het resultaat is dat de clubs in de Korendijk blijven achterlopen op de rest in de Hoeksche Waard (en heel Nederland).

In het Algemeen Dagblad verschijnt deze tekst over dit onderwerp: Onderzoek naar fusie tussen voetbalclubs in Korendijk: Voetbalverenigingen NBSVV, SV Piershil en Goudswaardse Boys willen een onderzoek naar een fusie. Mocht het tot een samengaan komen, dan komt er een nieuw complex in Korendijk. Dinsdag worden de eerste plannen aan de gemeenteraad gepresenteerd. De leden van NBSVV en Piershil hebben inmiddels ingestemd met het onderzoek. De leden van Goudswaardse Boys kunnen zich daar maandag over uitspreken. Vier jaar geleden deed de gemeente Korendijk ook al een poging om de drie clubs te laten fuseren, maar dat plan ketste toen af. De verenigingen willen nu zelf een poging wagen. De fusie moet onder meer een oplossing bieden voor drie problemen: het gebrek aan vrijwilligers, moeilijkheden om jeugdteams vol te krijgen en het ontbreken van een kunstgrasveld. ,,Als je dat wilt oplossen, moet je naar een nieuwe vereniging,'' zegt bestuurslid Hans Broersen van NBSVV.

Archief

Tienvoet zaalvoetbal - Piershil eindigt weer als tweede - 21-23 december 2015

In de strijd om het zaalvoetbaltoernooi van de Hoeksche Waard, het Zpress Print/Spiering-zaalvoetbaltoernooi, weet Piershil zich weer te plaatsen voor de finaleavond, wederom bereikt het de finale! Zowel de finale als de uitslag van de finale wordt een kopie van de vorige editie, zelfs de weg naar de finale vertoont grote gelijkenissen met vorige keer. Piershil plaatst zich voor de finale door twee overwinningen: eerst wordt Binnenmaas met 2-1 geklopt, daarna moet ook Oud-Beijerland eraan geloven (1-0). Heinenoord moet het weer hebben van het doelsaldo nadat in de eerste wedstrijd met 1-1 was gelijk gespeeld tegen SSS.

Door een 5-0 zege op 's-Gravendeel (SSS had met 4-0 gewonnen) plaatst de titelverdediger zich moeizaam voor de finale, waarin wederom met 2-0 wordt gewonnen van Piershil. Als beste keeper werd Ricardo Minnes (SSS) uitgeroepen, Danny van Valen (Heinenoord) werd gekroond als topscoorder van het de twaalfde editie van het toernooi.

Archief

Boutmiddag/avond - 19 december - Nieuwjaarsreceptie 2 januari 2015

Op zaterdag 19 december is het weer tijd voor de jaarlijkse boutavond van SV Piershil. Ondanks de miraculeuze 0-1 nederlaag tegen Binnenmaas (7-1 had ook gekund die dag) is het gedraai van Johan Hartog weer een groot succes. Op zaterdag 2 januari vindt de nieuwjaarsreceptie plaats bij SV Piershil, aanvang 16.00 uur. De gelegenheid om alle clubmensen het allerbeste toe te wensen voor het nieuwe jaar wordt door velen aangegrepen. In een redelijk gevulde kantine worden meteen Klaas Beijer en Jan Bouman gehuldigd worden voor hun 25 jarig lidmaatschap van de SV Piershil. Voorzitter Theo Bos geeft in zijn speech een terugblik over het afgelopen seizoen en over de toekomstplannen van onze vereniging.

Archief

Piershil in Portugal - 8-11 januari 2016

Met dank aan de Business Club Piershil verblijft de selectie van SV Piershil van 8 t/m 11 januari in Portugal, het gezelschap verblijft in Hotel Paraiso. Tijdens dit trainingskamp neemt Piershil voor het eerst deel aan de Algarve Cup. In het door trainingskampen.nl georganiseerde toernooi speelt Piershil in Poule A tegen Vitesse Delft en AFC Quick 1890. Tegen Vitesse Delft verliest Piershil met 2-0, het duel tegen Quick eindigt na 2x20 minuten in 0-0. De finale om de Algarve Cup gaat uiteindelijk tussen de hoofdklassers LRC Leerdam en UDI Beter Bed, Udi wint met 2-0. In de avond wordt er door de organisatoren een feest met een live band voor alle deelnemers aan de Algarve Cup georganiseerd in Wild&Co te Albufeira.

Archief

Nieuwe stoelen in het clubgebouw - februari 2016

In februari wordt het clubgebouw verder vernieuwd. Deze keer is het tijd voor nieuwe stoelen, de fraaie exemplaren zijn geschonken door de Vrienden van Piershil!

Archief

Prestaties van Piershil 1 - 18 februari 2016

Na het vertrek van Martin Schouten is gekozen voor Richard Verhoeven. Het blijkt een gelukkige keuze te zijn, het chagrijn is verdwenen de prestaties zijn ineens top. Eerder werd gesproken over mogelijke degradatie en een gebrek aan scherpte, nu wordt zelfs weer gedroomd van een periodetitel en een plek in de top van de ranglijst. Verhoeven begint met een 1-2 zege bij Feyenoord AV (daverende verrassing) en een 5-1 thuisoverwinning op Spirit.

Archief

SJO Goudswaard-Piershil wordt SJO Korendijk - maart 2016

In maart is er nieuws over de SJO, in de krant verschijnt deze tekst: De jeugdafdeling van voetbalvereniging NBSVV uit Nieuw-Beijerland gaat met ingang van volgend seizoen samenwerken met die van Goudswaardse Boys en Piershil. Het nieuw te vormen samenwerkingsverband telt twee keer zoveel voetballertjes als SJO Goudswaard Piershil. Dat heeft zeven jeugdteams. NBSVV brengt volgend seizoen ongeveer 90 jeugdleden mee. Het nieuwe samenwerkingsverband gaat vermoedelijk SJO Korendijk heten. „Er waren bij ons ook tegengeluiden, met name van oudere leden," vertelt bestuurslid jeugdzaken Hans de Groot van NBSVV. „Een ruime meerderheid heeft voor de samenwerking met Piershil en Goudswaardse Boys gestemd. Alle jeugdleiders waren voor. Het is een democratisch besluit. De besturen zijn akkoord en de KNVB verleent ook alle medewerking. Contractueel moet het nog worden afgedicht, maar niets staat het samenwerkingsverband nog in de weg". Bestuurslid Frans van de Steeg van SJO Piershil Goudswaard is blij dat er 3 jaar na de oprichting een extra club bij komt „We willen het beste voor de kinderen, maar met een kleine club is het schipperen," zegt hij. „We willen jeugdleden in hun eigen leeftijdscategorie laten voetballen. Dat was de komende jaren moeilijk geworden omdat de aanwas minder is." Volgend seizoen verdubbelt het aantal teams. „We hebben straks een ledenpotentieel van 200. Daardoor hebben we straks bijvoorbeeld een D1 en D2, waardoor we kinderen beter op hun eigen niveau kunnen laten voetballen. Dan gaan ze sneller vooruit. Ik ben heel blij met deze ontwikkeling".
 

Archief

SJO Korendijk - Contracten getekend - 26 april 2016

Op dinsdag 26 april 2016 is met het zetten van de handtekeningen in het clubgebouw van SV Piershil de oprichting van de Samenwerkende Jeugd Organisatie Korendijk een feit geworden. De handtekeningen werden gezet door de voorzitters Cees Bouman (Goudswaardse Boys), Danny Pelizzon (NBSVV) en Theo Bos (Piershil). De jeugdafdelingen van de voetbalverenigingen NBSVV, Goudswaardse Boys en Piershil nemen zijn met toestemming van de KNVB een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam SJO Korendijk. Na het zetten van de handtekeningen werd een taart aangesneden, met daarop het nieuwe logo van de SJO Korendijk.

Archief

Prestaties Piershil 1 - Vervangende periodetitel: nacompetitie! - 7 mei 2016

Wie in december zou hebben voorspeld dat Piershil de doelstelling voor dit seizoen alsnog zou behalen zou voor gek zijn verklaard. Een periodetitel en een plaats in de top van de ranglijst leek mijlenver weg, sterker nog, voor degradatie moest worden gevreesd. Met de komst van trainer Richard Verhoeven veranderde alles. Hij leidde in 2016 zijn ploeg ongeslagen naar de derde plaats op de ranglijst en bewerkstelligde op die manier een zeker deelname aan de nacompetitie voor promotie naar klasse 1. Piershil verliest onder leiding van Richard Verhoeven alleen van Binnenmaas, een duel om de baard van keizer. De buit, een nacompetitieplaats, is dan al binnen.

Archief

Prestaties seionren - Piershil 2 een harde leerschool - mei 2016

Paul Bestebreur, trainer van Piershil 2, kondigt aan het einde van het seizoen zijn vertrek aan. Was er eerst geen plaats voor hem bij NBSVV, nu kan hij gedeeld hoofdtrainer worden van de selectie daar. Bestebreur beschrijft zijn tijd bij Piershil 2 als een harde leerschool, maar haalde er desondanks veel voldoening uit. Organisatorisch gaat er van alles mis, tijdens het seizoen raakt hij ook verzorgster en leidster Petra van Haaren kwijt. Ondanks alle tegenslag laat Bestebreur zien uit het juiste voetbalhout te zijn gesneden, onverstoorbaar maakt hij het seizoen keurig af. Hetgeen hem veel bewondering oplevert.

Archief

Mei 2016 - Piershil 3 in Vlissingen

Begin mei maakt Piershil 3 Vlissingen onveilig, van het gezelschap wordt een mooie foto gemaakt.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren

Piershil 2 is en blijft het zorgenkindje van de club, wederom geen leuk seizoen. Trainer Paul Bestebreur is de enige stabiele factor, 'aan mij zal het niet liggen' zegt hij tijdens een radio-interview. De organisatie rondom het team is rommelig, het vind zijn weerslag op het veld en in de motivatie van de spelers. In de derde klasse H eindigt Piershil 2 als tiende, uit 22 wedstrijden worden 19 punten gehaald, met 33 goals voor en 49 tegen. Het moet daardoor een beslissingswedstrijd spelen tegen Botlek op het terrein van NBSVV. Degradatie volgt, zeven spelers laten zich overschrijven naar een andere vereniging. De 33 goals werden gescoord door Benjamin Eenkhoorn 10, Valentijn Wessels 5, Yoeri van Lierop 3, Daniël Lima 3, Darwyn Pennock 2, Dennis Kievit, Stefan Fries, Martin de Ruiter, Sebastiaan Houtgraaf, Davey van Gilst, Nardo Tol, Robert van den Heuvel, Rico Wols, Sebastiaan van Vreeswijk en één eigen doelpunt.   

Piershil 2
Klik Hier voor een vergroting.

Piershil VR1 start met veel enthousiasme aan het nieuwe seizoen. Trainer is Björn Lijten, in de presentatiegids laat hij o.a. weten: ,,Plezier moet echt voorop staan. Ook voor de teambuilding wil ik wel wat dingen organiseren. Maar ik ga niet te hoog van de toren blazen, ik zie meer in een gestuurde organisatie door aangewezen ‘vrijwilligers’ binnen de spelersgroep. Als de groep bij elkaar blijft en iedereen het naar z’n zin heeft gehad. Persoonlijk ben ik pas tevreden als ik de meiden beter heb kunnen maken, wanneer ik ze iets heb kunnen leren.” Ondanks de mooie woorden wordt het lastig seizoen. Te vaak zijn er te veel afwezigen, de motivatie om te trainen is gering. Na 12 wedstrijden, 1 punt, 4 doelpunten (van Roxanne Buschman) en 57 tegendoelpunten gaat wederom voortijdig de stekker eruit. 

Klik Hier voor een vergroting.

Piershil 3 speelt weer z'n wedstrijdjes, het eindigt op een mooie vierde plaats in de reserve zesde klasse met 31 punten uit 20 duels. De 61 goals werden gescoord door Darwyn Pennock 12, Marcel Verhorst 12, Benjamin Eenkhoorn 10, René de Munnik 4, Myron Feldmann 3, Edwin Bestebreur 3, Wouter Naaktgeboren 3, Rick Veringmeier 2, Robert van den Heuvel 2, Leon Boot 2, Brian Koesveld, Ruard van Dam, Phisit Versteeg, Björn van der Bijl, Rodney Bisdom, Erik van der Waals, Pieterjan Vink, Jaap Naaktgeboren. Piershil Veteranen eindigen deze keer op de achtste plek in de tweede klasse, met 25 uit 19. De 52 goals werden gescoord door Sebastiaan Achterberg 14, Martijn Hoek 10, Floris van Marle 8, Edwin Bestebreur 7, André Roest 5, Faisel Aliradja 4, Maurice Fiere, Rob van der Waals, Marco Reedijk, Richard van der Waal.

Piershil 3 Piershil VE1
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Groots - de 4 mooiste exemplaren!

Sinds enkele seizoenen is het gebruikelijk om bijzondere foto's op de website te plaatsen in de categorie 'groots'. Hier de 4 'mooiste' exemplaren uit seizoen 2015-2016, met daarbij de originele begeleidende teksten.

Foto 1: Op zaterdag 2 januari werden Jan Bouman en Klaas Beijer gehuldigd vanwege hun 25-jarig lidmaatschap van SV Piershil. Rob van der Waals kiekte de beide sterren, Jan was net te laat om de drie sterren van Klaas te verbergen…

Foto 2: Piershil 3 ging vandaag op bezoek bij OFB 1. De Piershillenaars verloren met 4-1, nog net niet met 5-1 zoals op 21 februari 2004. Trainer Wouter Zwackhalen van OFB sprak van een leuke pot tegen een goede tegenstander, Piershil kwam met 0-1 voor en ging rusten met 1-1. Na afloop wilde de trainer van OFB wel op de foto met de ‘Man of the Match’.

Foto 3: De reis naar Ter Aar werd gemaakt met een bijzondere partybus. Voorzien van diverse effecten zoals lasers en rookmachines. Met de speciaal voor Harry Groenendijk uitgezochte muziek werd het onderweg een dolle boel voor de supporters van Piershil 1. ‘De reis was leuker dan de wedstrijd’ was een veelgehoorde opmerking. Ook oud-voorzitter Felix Rozendaal, al sinds de jaren zestig een trouw supporter van de hoofdmacht, genoot zichtbaar van alle moderniteiten.

Foto 4: Sjoerd Singor was woensdagavond bij Hoeksche Waard Live Sport (mede) presentator.

Archief

Archief

Elftalfoto's Jeugdelftallen SJO Goudswaardse Boys / Piershil

Aan het einde van het seizoen wordt het driejarige avontuur SJO Goudswaard-Piershil afgesloten. Het seizoen verloopt net als de vorige twee seizoenen goed, al is er nog steeds het besef dat er best wat meer jeugd bij mag komen. Die wens wordt wordt vervuld met de toetreding, volgend seizoen, van NBSVV. Frans van de Steeg maakt een mooi overzicht van drie jaar samenwerking: Klik Hier.

De kampioen van SJO Goudswaard-Piershil op de kar (Molendijk Piershil).
SJO B1. Kampioensfoto SJO C1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
SJO D1. SJO D2M.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
SJO E1. SJO F1
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Bedrijventoernooi SV Piershil - Zaterdag 11 juni

Op zaterdag 11 juni wordt weer het bedrijventoernooi van SV Piershil gespeeld. Het Hof van Piershil eindigt deze editie als eerste, gevolgd door LAW Tol BV, FarmTrans en 2B Shipping. Haarkapsones eindigt als laatste terwijl de sportiviteitprijs naar De Klok Banden gaat. Met dank aan de Vrienden van Piershil is er deze keer ook een springkussen aanwezig.

Archief

Seizoen loopt ten einde - We bleven maar winnen

Bij een terugblik van trainer Richard Verhoeven op afgelopen seizoen kopte de krant 'We bleven maar winnen'. Dat sloeg natuurlijk op de prestaties van het eerste elftal, maar het zou zomaar op de rijk gevulde geschiedenis van onze club kunnen slaan. Het zijn zware tijden voor kleine voetbalverenigingen. Door vergrijzing en andere interesses is het enthousiasme voor de voetbalsport steeds verder tanende, het is te merken aan de beleving en het ledenaantal. Het aantal teams loopt steeds verder terug, alleen dankzij de businessclub speelt onze hoofdmacht nog op een niveau waar met beleving en kwaliteit wordt gestreden om de punten. De fusie zal nog even op zich laten wachten, veel beslissingen in de Korendijkse politiek zijn met elkaar verweven. Maar dat er nieuwe tijden aanbreken is de meeste betrokkenen in de wijde omgeving wel duidelijk geworden.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 2015-2016

Seizoen 2015-2016
Deel 8.6 - We bleven maar winnen