Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

2014-2015 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 2014-2015
Deel 8.5 - Verder groeien

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen - Piershil kan verder groeien

In het voorwoord van de presentatiegids kijkt voorzitter Klaas van Etten als volgt vooruit naar het nieuwe seizoen: "We staan op de drempel van een nieuwe uitdaging. Spelen in de tweede klasse, met Rob Ouwens als nieuwe hoofdtrainer en onze oud eerste elftalspeler Harman de Jonge als leider. Tel daarbij op een aantal nieuwe gezichten in de selectie en voornamelijk nieuwe clubs om tegen te voetballen, dan moet seizoen 2014-2015 een mooie jaargang worden. Ook het tweede elftal kent uitdagingen genoeg: een elftal met veel nieuwe gezichten, spelers overgekomen vanuit de jeugd en oude bekenden terug op het nest. Ik weet dat Faisel Aliradja en Robin Bravenboer er samen met de spelers een fantastisch en leerzaam seizoen van gaan maken. De niet te stoppen Johan Hartog zal zijn mannen van het derde elftal weer begeleiden en ook ons veteranen-elftal (met een ongekende trainingsinzet, werkelijk het hele jaar door) wens ik een blessurevrij en vooral gezellig voetbaljaar toe. En last but not least, dames, met jullie nieuwe trainster Petra van Haaren gaan jullie alle verwachtingen overtreffen. Natuurlijk wens ik onze jeugdspelers en speelsters in de SJO Goudwaarse Boys - Piershil een prettig en succesvol seizoen toe. Laten we er met z’n allen weer een mooi feest van maken".

Archief

Voorbereiding Piershil 1 - Nieuwe trainer - Nieuwe keeperstrainer - Door de ondergrens

De selectie van Piershil staat onder leiding van trainer Rob Ouwens. Mede door de flinke kwaliteitsimpuls (Joost Both, Erwin de Geus, Loek Visser, Daniël Lima en Sebastiaan van Vreeswijk) wordt het seizoen met vertrouwen tegemoet gezien. "We gaan er blanco in, we willen ons handhaven", zo laat de nieuwe trainer optekenen. Het vertrek van keeperstrainer Arie Boer (naar Spijkenisse) wordt opgelost door de komst van een oude bekende: Jan Preesman. Precies in de drie seizoenen dat Piershil eerder in de tweede klasse actief was, aan het begin van de jaren tachtig, verdedigde hij het doel van de plaatselijke hoofdmacht. Tijdens de voorbereiding wordt wisselvallig gepresteerd. De eerste wedstrijd, een 1-3 zege bij tweedeklasser Zeelandia Middelburg, vormt het hoogtepunt. Het dieptepunt is de wedstrijd tegen vierdeklasser Verburch: Piershil 1 gaat zwaar door de ondergrens en krijgt met 8-1 klop. Ook in het bekertoernooi kan Piershil geen potten breken. Nederlagen tegen Schipluiden en CWO maken de overwinning in de laatste wedstrijd tegen DRL overbodig. Het optimisme is na de voorbereidingsperiode bij menigeen al snel getemperd. Verwacht wordt dat Piershil z'n handen vol zal krijgen aan handhaving op tweede klasse niveau.

Archief

Veel sproeien - onverlaten vernielen pomp

Er heerst deze zomer op gezette tijden en flinke droogte. Van juni t/m september moet er regelmatig worden gesproeid om de velden in conditie te houden. Wanneer eind juli enkele onverlaten de waterpomp van SV Piershil, gelegen in de haven, vernielen is de verontwaardiging groot. Welke gek doet zoiets? Bij de politie wordt aangifte gedaan en de pomp wordt spoedig gerepareerd. De mannen van het werkersteam (op de foto Felix Rozendaal en Gijs Bobeldijk) hebben hun handen vol aan het telkens verplaatsen van de sproeiinstallatie.

Archief

Flinke opknapbeurt voor de kantine - adel verplicht

Adel verplicht. Door de twee opeenvolgende promoties van Piershil zijn we plotseling weer tweedeklasser. De laatste keer dat de kantine grondig werd aangepakt is eveneens zo'n 35 jaar geleden. De mouwen worden opgestroopt en de kantine wordt behoorlijk opgefrist. De ruimte krijgt een lichtere uitstraling, als vervanger van het oude bruin dat prima dienst heeft gedaan de afgelopen vijfendertig jaar. Met steigerhout zijn er diverse gezellige zitjes gecreëerd, er zijn nu veel meer goede zitplaatsen beschikbaar. Het glas wordt gedeeltelijk spiegelend gemaakt en op de nieuwe lampen zijn afbeeldingen uit ons rijke verleden te zien. Al met al een prachtig resultaat, we zijn klaar voor de tweede klasse.

Archief

De presentatiegids 2014-2015 - De achtste gids in negen jaar tijd

Begin september verschijnt voor de achtste keer in negen seizoenen tijd de presentatiegids van SV Piershil. Net als de eerste zes keer is de gids tot stand gekomen in samenwerking met Zpress. De redactie, bestaande uit Bram van der Weijden, Henk van den Heuvel en Klaas van Etten, heeft weer getracht de vereniging zo veelzijdig mogelijk te presenteren. Voorafgaand aan de groepsfoto's en de traditionele selectieposter zijn er interviews te lezen met de trainers Rob Ouwens (Piershil 1) en Faisel Aliradja (Piershil 2), terwijl voorzitter Klaas van Etten het voorwoord heeft geschreven. Ook is een interview te lezen met Jurriaan Lindhout van Piershil 1 en Theo Bos, voorzitter van de SJO Goudswaard Piershil. Arjan Gijlstra vertelt over zijn avonturen in Piershil 3 en Sebastiaan Achterberg is de scherpschutter van Piershil Veteranen. Na het interview met de snelste voetballer van Piershil (karter Dennis Kramp) en Petra van Haaren (duizenpoot van Piershil) worden de nieuwe selectiespelers voorgesteld. Het historische artikel gaat uiteraard over Jan Achterberg, die vorig seizoen werd benoemd tot erelid van SV Piershil. Na het artikel over de plannen van het nieuwe bestuur, en 'de misters van Piershil' (Sjoerd Singor en Danny Verveer bereikten beiden de mijlpaal van 200 competitiewedstrijden in Piershil 1) wordt Jan Rozendaal, de nieuwe voorzitter van de Businessclub, aan de tand gevoeld. De gids wordt afgesloten met een pagina informatie over tegenstanders van onze hoofdmacht in de tweede klasse D.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Jan van Brakel gehuldigd vanwege 55-jarige lidmaatschap - 13 september 2014

Piershillenaar Jan van Brakel werd op zaterdag 13 september 2014 gehuldigd vanwege zijn 55-jarige lidmaatschap van de plaatselijke voetbalvereniging SV Piershil. In het bijzijn van zijn echtgenote Truus werd hij door voorzitter Klaas van Etten toegesproken in de bestuurskamer. Vanwege deze bijzondere mijlpaal mocht Jan een fraai jubileumschildje in ontvangst nemen, uiteraard werd de jubilaris ook in de bloemen gezet. Jan van Brakel maakte deel uit van het eerste elftal van Piershil in seizoen 1959-1960, toen de club werd heropgericht na zes seizoenen watersnoodleed.

Archief

Uitreiking prijzen Spiering Goaltjesdiefklassement - 24 september 2014

Op woensdag 24 september 2014 is het weer zover: het huldigen van de prijswinnaars van het Spiering Goaltjesdiefklassement, met als inzet de Freek Schut Wisselbokaal. In de studio van Radio Hoeksche Waard te Puttershoek wordt Piershil gehuldigd als minst gepasseerde defensie van seizoen 2013-2014, doelman Peter Konings mag de prijs in ontvangst nemen uit handen van sponsor Jacco Spiering.

Ook Edwin Bestebreur valt in de prijzen, hij eindigt op de derde plaats in het individuele klassement. Geert Bakker (SHO) eindigt als tweede, Henk Roeland (SHO) is de winnaar.

Archief

Spelregelbewijs jeugd - 29 september 2014

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland; het maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter", zo luidt de motivatie van de KNVB voor het instellen van het verplichte spelregelbewijs. Al vanaf dit seizoen zijn tweedejaars B-junioren verplicht dit spelregelbewijs te halen, in de toekomst zal dit verder worden uitgebreid. "Juist om die reden hebben wij besloten om meteen ook de C- en A-junioren erbij te betrekken", aldus Frans van de Steeg. De wedstrijdsecretaris van de SJO Goudswaard-Piershil, het samenwerkingsverband tussen de jeugdafdelingen van Goudswaardse Boys en Piershil, kan in een vol clubgebouw van SV Piershil tevreden vaststellen dat de eerste aanzet is aangeslagen. Op een door KNVB-docent Arthur Ebink gepresenteerde informatieavond wordt uitgelegd dat via een speciale website (Voetbalmasterz) verschillende oefentoetsen kunnen worden doorlopen. Uitgangspunt daarbij is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om de het bewijs te halen. De eindtoets van het spelregelbewijs, een van de maatregelen uit het KNVB-actieplan 'Tegen geweld, voor sportiviteit', moet voor 1 januari 2015 met goed gevolg zijn afgelegd.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil VR1 uit de competitie - november

Op donderdag 30 oktober brengen de dames van Piershil VR1 een bezoek aan de damesinterland Nederland tegen Schotland. Het wordt een mooie avond, want door treffers van Martens en Melis weten de Nederlandse Dames te winnen met 2-0! Over de sportieve prestaties van de dames zelf is een week later minder goed nieuws te melden. Vanwege een steeds terugkerend tekort aan speelsters wordt besloten om Piershil VR1 terug te trekken uit de competitie. Er wordt wel afgesproken dat in januari met een 7-tal een nieuwe poging gedaan zal worden om in teamverband te kunnen voetballen.

Archief

Opa Willem - onderhoud veld 1

Opa Willem van der Plas tijdens een fotomoment, vastgelegd door Sander Schilperoort. Een plaatje!
Op vrijdag 14 november wordt veld 1 opnieuw van een dikke laag zand voorzien. Het veld was nogal vet geworden vanwege de grote hoeveelheid klei, dat is hiermee opgelost. Het veld is tevens geëgaliseerd en geprikt om een snelle waterafvoer te bewerkstelligen.

Archief

Trainer Rob Ouwens nu al weg bij Piershil - 19 november 2014


 

Op 19 november wordt bekend gemaakt dat trainer Rob Ouwens en SV Piershil per direct uit elkaar gaan. Voor de buitenwacht een donderslag bij heldere hemel, voor het bestuur een logische stap vanwege het niet nakomen van afspraken. De hoofdmacht staat op dat moment op een tiende plaats in 2D, met 10 punten uit 9 wedstrijden. De directe aanleiding van het ontslag van Ouwens moet dan ook niet worden gezocht in de prestaties van het eerste elftal. ,,Voor aanvang van het seizoen zijn er afspraken gemaakt met Rob. Er bestaat een meningsverschil over het invullen van die afspraken. We zijn er niet in geslaagd om dit meningsverschil uit de wereld krijgen. Dan rest ons als bestuur niets anders om deze beslissing te nemen. Erg jammer dat het zo moet lopen, maar het is niet anders”, aldus voorzitter Klaas van Etten.

De spelers van Piershil 1 zijn verbolgen over de gang van zaken en over het feit dat ze niet gekend in deze beslissing. Het leidt bijna tot een opstand, maar het verstand zegeviert. Als eerbetoon aan Rob Ouwens wordt op 22 november Drechtstreek met 4-0 van de mat gespeeld, na afloop zonderen de spelers zich af met hun ontslagen trainer. Het gebaar is mooi, al valt het resultaat niet helemaal te rijmen met de drie forse nederlagen rondom deze zaterdag: 1-5 tegen Oude Maas, 4-0 tegen latere degradant Botlek en 4-0 tegen laagvlieger Lombardijen.  

Archief

Op zoek naar nieuwe trainers

Piershil slaagt er snel in om een oplossing te vinden. De trainer van Piershil 2, Faisel Aliradja, neemt de honneurs waar tot er een nieuwe trainer met de vereiste papieren is gevonden. Begin december wordt wereldkundig gemaakt dat Anne Smit de nieuwe trainer wordt, met Faisel als rechterhand. Smit combineert het trainerschap bij Piershil met zijn functie als trainer van zondagvierdeklasser Overmaas. Door de mutaties komt Piershil 2 zonder trainer te zitten. Na een oproep wordt ook die vacature snel ingevuld, al blijkt enkele maanden later dat die keuze bepaald niet goed uitpakt. Piershil 2 maakt het seizoen af onder leiding van duizendpoot Petra van Haaren.

Archief

Tienvoet zaalvoetbal - Piershil eindigt als tweede - 16-18 december 2014

In de strijd om het zaalvoetbaltoernooi van de Hoeksche Waard, het Zpress Print/Spiering-zaalvoetbaltoernooi, weet Piershil zich te plaatsen voor de finaleavond, het bereikt zelfs de finale! Heinenoord wint uiteindelijk de elfde editie van het Zpress Print/Spiering-zaalvoetbaltoernooi. In de finale wint de eersteklasser van tweedeklasser Piershil met 2-0, door treffers van Mitch Fransen en Andrew Dias D'Ullois. Na afloop van het toernooi volgt de gebruikelijke conference van Jan Louter, de organisator krijgt de handen met zijn vermaarde droge humor weer op elkaar. Joost Both (SV Piershil) wordt vanwege zijn 12 goals als topscorer van het toernooi gehuldigd, Peter Konings (SV Piershil) wordt uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi. Voor Heinenoord betekent deze zege de tweede toernooiwinst, Piershil behaalde onder leiding van de trainers Faisel Aliradja en Robin Bravenboer voor het eerst de finale.

Op de foto bij het knipsel staan achter trainer Robin Bravenboer van links naar rechts: Joost Both, Sjoerd Singor, Peter Konings, Wesley Koedam, Kevin Koesveld en Faisel Aliradja (trainer).

 

Archief

Sinterklaas

Op vrijdag 28 november vereert Sinterklaas de SJO-jeugd met een bezoek aan de kantine van Piershil. Na zijn vertrek wordt nog bingo gespeeld om hele mooie prijzen. Zoals gebruikelijk wordt begin januari de nieuwjaarsreceptie van SV Piershil georganiseerd.

Archief

Boutmiddag/avond - 20 december - Nieuwjaarsreceptie 3 januari 2015

Op zaterdag 20 december is het vanwege de jaarlijkse boutmiddag/avond weer eens ouderwets gezellig druk in de kantine. Veel lachende gezichten, oude bekenden en een fraai spektakel onder leiding van Johan Hartog. De organisatie geniet van de grote belangstelling, altijd leuk wanneer je iets organiseert. Het barpersoneel, het keukenpersoneel en het radpersoneel levert een topprestatie, men houdt het hoofd koel onder behoorlijke druk. Namens alle leden en bezoekers: bedankt voor een fantastische middag/avond! De nieuwjaarsreceptie vindt dit seizoen plaats op zaterdag 3 januari 2015. Na de traditionele nieuwjaarstoespraak van de voorzitter wordt een toast uitgebracht op 2015.

Archief

Piershil in Portugal - 9-12 januari 2015

Met dank aan de Business Club Piershil verblijft de selectie van SV Piershil van vrijdag 9 januari t/m maandag 12 januari 2015 in Portugal. De groep van ruim 45 personen, bestaande uit selectiespelers, begeleiding, bestuur en sponsors strijkt neer in Hotel Appartement Paraiso te Albufeira, in het zuiden van Portugal (Algarve).

Vrijdag
In alle vroegte gaat het trainingskamp van start. Net na 03.00 uur vertrekt de bus, via Eindhoven Airport en wat turbulentie komen we op de plek van bestemming. Hier schijnt de zon, wat een luxe! Om 12.30 uur gaan we aan tafel, de eerste boetes (kledingvoorschriften) zijn een feit. Op het trainingscomplex blijkt dat AZ er een wedstrijd speelt. Sparta en Go Ahead Eagles zijn ook hier, we zijn dus in goed gezelschap. Onze gast Pieter Batenburg verzorgt de warming-up, na afloop van de training worden tv-opnamen gemaakt van het latjetrappen. Joost Both en Wesley Koedam raken welgeteld één keer de lat. Na het zwemmen en verzorgen volgt het diner, afgesloten met een gezellige avond in het warme Albueira.
Zaterdag
Danny en Darwyn leven nog op Nederlandse tijd, ze zitten een uur te vroeg aan de ontbijttafel. Daarbij hebben ze zich ook nog buiten hun eigen kamer gesloten, een mooi begin van de dag. Onder een strak blauwe lucht, aan de blauwe zee en op het heerlijke zand beginnen we met Beach Volleybal. De teams Rood, Geel, Paars en Groen gaan de strijd aan, de scheidsrechters Inge en Gerrit hebben hun handen er vol aan. In de middag kijken we een helftje Sparta - Go Ahead Eagles, daarna is het hard werken tijdens de training, voor de ogen van de meegereisde sponsors. Terug in het hotel hebben de verzorgers hun handen vol aan volgelopen benen en zere ruggen.
Zondag
Vandaag geen wektijd, het is ieder voor zich. Het overgrote deel van de selectie komt rond 12.00 uur aan het ontbijt, na wat spieren masseren vertrekken we naar het stadion van FC Ferreiras. Piershil 2 krijgt zwaar klopt van de reserve hoofdklasser ’s-Gravenzande: 10-2 . Piershil 1 verliest vervolgens met 3-1 van het eerste van ’s-Gravenzande, drie personen winnen daardoor de uitgeschreven poule. Ondanks het verschil in uitkomende klasse is het duel aardig in evenwicht. In de avonduren doen we mee met een voetbalquiz, we spelen tegen de mannen van SSC ’55. Het team van Davey, Don, Jan, Inge en Gerrit haalt de finale. Onze mannen moeten het daarin afleggen tegen het winnende team van de tegenstander.
Maandag
Gezien de weerberichten uit Nederland genieten we extra. Onder een stralende zon spelen we voetvolley en 5 tegen 5 voetbal. afgewerkt. Na wat zware dagen laten de meesten zich niet kennen en gaan vol aan de bak. Als winnaar komt wederom het team Groen uit de bus. Na deze sportieve krachtmetingen heeft iedereen tijd om de kamer op te ruimen en te verlaten, daarna kan iedereen tot 16.15 uur een eigen invulling geven aan de dag. Om ongeveer 22.45 uur landen we op Hollandse bodem. Chauffeur Rien brengt ons veilig thuis, zo komt er een eind aan een fantastisch trainingskamp. De sponsoren worden bedankt voor het mogelijk maken hiervan, Klaas en Harman voor de organisatie.

Archief

Playbackshow 2015 - 31 januari

Niemand gelooft er eigenlijk in, behalve Johan Hartog dan. Hij heeft het bij het juiste eind, Piershil kan nog steeds een mooie playbackavond in elkaar draaien. Het aantal acts groeit naarmate de alcohol vloeit, het wordt weer ouderwets gezellige boel in het clubgebouw. De Spice Girls, K3, Motorhead, Guns n' Roses en uiteraard George Baker laten van zich horen, afgewisseld door live gezongen klassiekers door Petra van Haaren en Rob van der Waals. Na het succes heeft Johan er weer zin in en maakt bekend dat de volgende Playbackshow zal plaats vinden op 30 januari 2016!

Archief

Martin Schouten nieuwe trainer Piershil - februari

Op 3 februari wordt bekend gemaakt dat Martin Schouten de nieuwe trainer wordt, met ingang van seizoen 2015-2016 staat hij aan het hoofd van de Piershilse selectie. De keuze van het bestuur valt daarmee in korte tijd voor de tweede keur op een debutant. Net als Ralph Kalkman destijds heeft Schouten nog geen ervaring met een eerste elftal en debuteert hij in deze functie bij Piershil. In gezelschap van penningmeester Jan-Marijn Vink en secretaris Bas Hoek tekent hij op woensdag 25 februari het contract en begint meteen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Archief

De ‘misters’ van Piershil – Singor en Verveer passeren de 200

Voor aanvang van de streekderby tegen Strijen, op zaterdag 14 maart 2015, worden Sjoerd Singor en Danny Verveer gehuldigd en toegesproken door voorzitter Klaas van Etten. Beide spelers bereikten in seizoen 2013-2014 een bijzondere mijlpaal: het spelen van 200 competitiewedstrijden voor Piershil 1. Sjoerd Singor maakte als verdediger, middenvelder en aanvaller 28 competitiegoals voor Piershil 1. Hij kwam in seizoen 2004-2005 naar onze club, als A-junior. Hoewel het de bedoeling was dat hij twee seizoenen in de A-jeugd zou rijpen werd er in die periode maar wat graag van zijn diensten gebruik gemaakt in het eerste elftal. Zijn debuut maakte hij al op 11 september 2004, in de wedstrijd Piershil 1 - Herkingen 1 in de vijfde klasse D. Als debutant vestigde hij meteen een bijna onklopbaar record: na vijf seconden maakte hij z’n eerste treffer voor Piershil 1.


Dat seizoen kwam hij elf keer voor het eerste elftal in actie. Omdat ook in het seizoen daarna het belang van Piershil A en het laten rijpen van de talentvolle jeugd belangrijker werd geacht dan het belang van Piershil 1 kwam hij maar tot tien wedstrijden. In de acht seizoenen daarna plukte de hoofdmacht daarvan de vruchten: liefst 181 wedstrijden speelde de huidige aanvoerder in competitieverband mee. Middenin de voor Piershil zo succesvol verlopen nacompetitie, thuis tegen Hellevoetsluis op 24 mei 2014, speelde hij z’n tweehonderdste competitiewedstrijd voor Piershil 1.

Danny Verveer maakte afgelopen seizoen voor de zestiende keer op rij deel uit van de selectie van Piershil. In het begin van z’n carrière deed hij als speler van Piershil 2 al geregeld mee met het eerste elftal. In de hoofdmacht had hij achtereenvolgens te maken met de volgende trainers: Hans van der Mooren, Nico Hoogwerf, Leon Belder, wederom Hans van der Mooren, Leo Tol, Piet Jonas, wederom Leo Tol, John van Diggele, wederom Leo Tol, Jan van der Vorm en Ralph Kalkman. De verdediger scoorde zes treffers in competitieverband, op 17 oktober 1998 maakte hij z’n eerste goal tegen Bernisse. Piershil won met 8-0, hoewel doelman Arie Boer al na 10 minuten rood kreeg. In dat seizoen promoveerde Piershil 1 via de nacompetitie, iets wat Verveer daarna nog drie keer mocht mee maken. In seizoen 2012-2013 vierde hij z’n eerste en tot dusver enige kampioenschap, in de vierde klasse F. Hoewel niet meer exact is te achterhalen wanneer Danny Verveer de mijlpaal van 200 wedstrijden in Piershil 1 wist te bereiken, is wel met zekerheid vastgesteld dat dit eveneens in het afgelopen seizoen 2013-2014 is gebeurd.

Archief

Livemuziek in het clubgebouw - 14 maart

Op zaterdag 14 maart vindt er een optreden met live-muziek plaats in het clubgebouw. Ondanks het verlies van Piershil 1 in de streekderby tegen Strijen is de sfeer opperbest en is de kantine tot de nok toe gevuld.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren

Weer een rommelig seizoen voor Piershil 2. Na het voortijdige vertrek van trainer Nico Hoogwerf in het vorige seizoen is het ook nu vroeg in dit seizoen weer hommeles. Deze keer omdat trainer Faisel Aliradja al snel het stokje bij de hoofdmacht moet overnemen van de ontslagen Rob Ouwens. Het gat wordt opgevuld met het aantrekken van trainer Gerrit Hooimeijer, maar ook dat blijkt na enkele maanden een misser te zijn. Onder leiding van Petra van Haaren wordt het seizoen afgemaakt. Als de rook is opgetrokken blijkt Piershil 2 als zevende geëindigd te zijn in de derde klasse H, met 34 punten uit 24 duels, met 53 goals voor en 60 tegen en met een vrachtwagenlading aan gele en rode kaarten. De discipline bij een aantal spelers is ronduit zwak, veel verbeterpunten voor volgend seizoen derhalve!     

Piershil 2
Klik Hier voor een vergroting.

Piershil VR1 start met Petra van Haaren aan het roer enthousiast aan een nieuw seizoen. Al snel blijkt dat door blessures en werkzaamheden elders de selectie te smal is. Het lijkt dus een heel kort seizoen te worden, gelukkig biedt een creatieve oplossing uitkomst. In de tweede helft van het seizoen nemen Piershil en ZBVH met een combinatie-elftal deel aan de competitie, onder de naam ST Z.B.V.H/Piershil VR2. Het blijkt een gelukkig huwelijk te zijn, leider Walter van den Hoogen sluit het laatste wedstrijdverslag als volgt af: ,,Tot aan de rust weten wij deze voorsprong vast te houden. In de tweede helft blijft de as van ons team hetzelfde maar verder verschijnen er zeven andere speelsters ten tonele. In het eerste deel van deze helft voeren de

Klik Hier voor een vergroting.

dames van S.S.S. de druk nog verder op en net als ons doelpunt wordt ook de 1-1 niet gescoord door de voorhoede van S.S.S. maar is het de weer overal aanwezige Celestine die in haar ijver een voorzet te onderscheppen ongelukkig in eigen doel schiet. Kort hierna word het ook nog 1-2 en gezien de gehele wedstrijd zal dit ook de verdiende eindstand worden. Daar de wedstrijd tegen Botlek op 30 mei is komen te vervallen is deze avond ook het abrupte einde van de samenwerking tussen Z.B.V.H. en Piershil. Ik heb het als een meer dan geslaagde samenwerking ervaren waarbij vooral de snelle vriendschap tussen de meiden opvallend was. Na afloop van de wedstrijd is ondergetekende door de meiden in het zonnetje gezet waarvoor ik ze hierbij nogmaals hartelijk wil bedanken".

Piershil 3 speelt weer z'n wedstrijdjes, net als de Veteranen. Het derde elftal eindigt als tiende in de Reserve vijfde klasse met 11 punten uit 20 wedstrijden (22 goals voor, 68 tegen). Piershil Veteranen eindigt in de tweede klasse met 23 punten uit 20 duels op de zevende plaats (45 voor en 73 tegen). Een geschikt moment voor de elftalfoto kan deze jaargang niet worden gevonden (de ene week is Pietje er niet, de andere week Jantje niet), maar de veteranen lossen dat creatief op.

Piershil 3 Piershil VE1
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Bestuur SV Piershil weer op sterkte - 20 mei 2015

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering van SV Piershil maakt voorzitter Klaas van Etten zijn afscheid als voorzitter bekend, hij blijft wel aan als bestuurslid. Twee seizoenen geleden trad hij aan om een bestuurscrisis af te wenden. Na het neerzetten van een toekomstvisie draagt hij de bestuurshamer weer over aan Theo Bos. Voorzitter Bos begint hierdoor aan zijn vijftiende seizoen als bestuurslid, het wordt zijn veertiende seizoen als voorzitter. Ook een andere ex-voorzitter, Frits van Agteren, maakt weer deel uit van het bestuur. De wens om te komen tot negen bestuursleden wordt vervuld door het toetreden van Faisel Aliradja, afgelopen seizoen nog succesvol interim-trainer van Piershil 1. Tijdens de vergadering passeren de prestaties van alle teams de revue, door het bestuur wordt betreurd dat de aangekondigde doorberekening van gele en rode kaarten aan de spelers niet van de grond is gekomen. In komend seizoen gaat men hier opnieuw naar kijken. Het vrijwilligersplan is goed verlopen. Al blijft het opvallend dat het merendeel van de leden de voorkeur geeft aan het 'schenken' van de 50 euro borg, in plaats van het verrichten van enkele uren arbeid voor de vereniging. Bij de jeugd verloopt het SJO samenwerkingsverband met Goudswaardse Boys na twee seizoenen nog altijd tot tevredenheid. Desondanks is er nog steeds geen gewenste situatie bereikt. Komend seizoen is er geen A-elftal en spelen diverse jeugdspelers nog steeds niet met hun eigen leeftijdsgenoten. Om die reden is een hernieuwde toenadering van NBSVV besproken. Vanaf seizoen 2016-2017 zal worden bekeken of er een nieuwe SJO kan worden opgericht. Wat het nieuwe bestuur betreft met de jeugdafdelingen van Piershil, Goudswaardse Boys en NBSVV. Eind juli verlaat Inge Kruithof om gezondheidsredenen het bestuur, dus toch met acht bestuurskleden het nieuwe seizoen in!

Archief

Prestaties SJO Goudswaard Piershil - Voetbalkamp

Het kost wat moeite, maar dit seizoen is er namens de SJO weer een F-team ingeschreven bij de KNVB. De verkoop van loten rondom de grote clubactie spitst zich toe op een strijd tussen drie verkopers. Jaydon, Rebecca en Koen doen enorm hun best, de waardebon van €. 50,00 van Sport 2000 te Oud Beijerland wordt gewonnen door Koen van der Zijde. Hij verkoopt maar liefst 90 loten. De nummers 2 en 3 Jaydon en Rebecca krijgen een officiële EK bal uitgereikt. Het seizoen wordt afgesloten met voetbalkampen en barbecues, de jeugd en de begeleiding kan met plezier terug kijken op een tweede jaar SJO Goudswaard-Piershil.

Archief

Elftalfoto's Jeugdelftallen SJO Goudswaardse Boys / Piershil

Dit seizoen worden alle SJO-teams weer op een mooie elftalfoto vastgelegd. Koos en Sander Schilperoort kiekten alle teams, voor het eerst uitkomend in het nieuwe officiële SJO-tenue. De E1 gaat zelfs twee keer op de foto, vanwege het in mei 2015 behaalde kampioenschap.

SJO A1. SJO B1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
SJO C1. SJO D1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
SJO E1. SJO E1 - kampioensfoto
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

SJO E2. SJO F1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Weinig motivatie in de slotfase

In de slotfase van de competitie kan Piershil 1 zich wederom moeilijk motiveren. Zodra de degradatie definitief is ontlopen, in wedstrijd 24 tegen Pernis, is de ploeg niet meer vooruit te branden, ondanks een rekenkundige kans op het winnen van periodetitel 3. Uit tegen DCV gaat de hoofdmacht met 3-0 ten onder, een week later thuis tegen Lombardijen komt er ook geen waardig slot aan de competitie. Na de 4-0 nederlaag tegen deze tegen degradatie knokkende opponent wordt vergeeft gehoopt op eerzucht om de eerdere blamage recht te zetten. Piershil verliest met 1-3, het wedstrijdverslag wordt als volgt afgesloten: ,,Doordat kort daarop Nick van Duuren verhoogde tot 1-3 werd de laatste wedstrijd van Piershil 1 een slaapverwekkend schouwspel. Lombardijen was na afloop blij dat het tweedeklasserschap was veilig gesteld, Piershil verdween uit het in de doelstelling beschreven linkerrijtje in de eindklassering. Als achtste in 2D mag het echter niet mopperen, opvallend eenvoudig werd het klassenbehoud bewerkstelligd in een seizoen dat als turbulent de geschiedenis in gaat".

Met 11 competitietreffers wordt Edwin Bestebreur ook in zijn vierde seizoen te Piershil topscoorder van de hoofdmacht. De teller van de Nieuw-Beijerlander is sinds zijn overstap naar de roodwitten al opgelopen tot 95 competitiegoals. Een plaats in de Piershilse Hall of Fame, voorbehouden aan hen die 100 competitiegoals of meer scoorden, ligt voor het grijpen. Na Karel Snijders (Kzn) met 281 goals, Karel Snijders (Dzn) met 259 goals, Adri Groenenberg met 131 goals en Leo Tol met 101 goals zou hij de vijfde speler in onze clubhistorie zijn die deze mijlpaal weet te bereiken. Piershil 1 speelde tot dusverre 1244 competitiewedstrijden, waarvan er 549 werden gewonnen. In totaal werd 439 keer verloren, 256 keer werd het een gelijkspel. Het doelsaldo sedert de heroprichting in 1959 bedraagt +493: 2553 goals voor, 2060 goals tegen.

Archief

De snelste Piershillenaar - Klaar met die zooi - 1 februari 2015

Tot drie keer toe bleef er onduidelijkheid bestaan over wie nou de snelste man van Piershil is. Alex van Dijk en Daniël van Haaster gingen de strijd weer aan, herhaaldelijk zelfs. Tijdens de eerste heat was er volgens arbiter Kruithof sprake van een valse start, de tweede heat ging wel eerlijk maar leverde een nauwelijks waarneembaar verschil op, de spelers doken ook over de finishlijn (zie foto). De noodzakelijk derde heat leverde weer Alex als winnaar op, volgens Daniël en arbiter Kruithof wederom na een valse start. Er kwam geen huldiging en ook geen heat 4: “Klaar met die zooi”, zo sprak Alex van Dijk. De mogelijkheid dat beide heren gewoon even snel zijn wordt steeds reëler.

Archief

Overkapping naast het clubgebouw - mei/juni 2015

In mei wordt een aanvang gemaakt met het vervullen van een al jaren bestaande wens: een overkapt terras naast het clubgebouw. Het project wordt uitgevoerd als een soort race tegen de klok. Het is namelijk de bedoeling dat het terras, zo'n 40 vierkante meter groot, bij het aanstaande bedrijventoernooi in gebruik genomen kan worden. Er wordt hard gewerkt en de deadline wordt gehaald. Na het toernooi wordt de overkapping ook nog verrijkt met aansluitingen op water en stroom en de aanwezigheid van een permanente bar. Al met al een mooie aanwinst voor de club.

Archief

Bedrijventoernooi SV Piershil - Zondag 7 juni

Het proberen waard, zo redeneert het bestuur. Voor het eerst wordt op een zondag (7 juni 2015) het bedrijventoernooi georganiseerd. Vanwege de concurrentie van andere toernooien wordt hiertoe besloten. Ondanks de nodige scepsis blijkt het een prima beslissing: mede dankzij het mooie weer wordt het een geslaagde dag. Het toernooi wordt gewonnen door het team van Robey, in de finale wint men met 5-0 van Farm Trans. De derde plaats gaat naar het team van FTT Holland, vanaf de stip wordt LAW Tol verslagen. Jacco Vink wordt uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi.

Johan Hartog (organisator en scheidsrechter) overhandigt
de hoofdprijs aan Faisel Aliradja.  

Archief

Groots - de 4 mooiste exemplaren!

Sinds enkele seizoenen is het gebruikelijk om bijzondere foto's op de website te plaatsen in de categorie 'groots'. Hier de 4 'mooiste' exemplaren uit seizoen 2014-2015, met daarbij de originele begeleidende teksten.

Foto 1: Piershil 1 was op vrijdagavond op stap, gezellig avondje uit en bowlen. Van de gelegenheid werd gebruikt gemaakt om de bus op een karakteristieke plaats te fotograferen.

Foto 2: Piershil 1 had afgelopen seizoen de minst gepasseerde defensie van de Hoeksche Waard. Doelman Peter Konings nam de prijs in ontvangst, uit handen van sponsor Jacco Spiering.

Foto 3: Piershil werd donderdagavond 12 maart getroffen door een stroomuitval. Overal gingen de kaarsjes op tafel, bijna overal. De kaartende spelers van Piershil hadden geen kaarsen voorhanden toen zij in het clubgebouw in het donker kwamen te zitten. Improviseren dus, een beetje telefoon heeft een zaklamp app!
De storing duurde tot 23.55 uur, een defecte kabel was de oorzaak.

Foto 4: Deze dames van Piershil hebben zich ingezet voor het goede doel. De tijden bij de Kuiprun varieerden tussen de 37 en 50 minuten, voor het het Ronald McDonald huis in Rotterdam werd 140 euro bijeengelopen, hulde!

Archief

Barbecue bar/keukenmedewrekers - 3 juli 2015

Op vrijdag 3 juli wordt een barbecue georganiseerd bij de Familie Rozendaal. Hte samenzijn is bedoeld om de bar/keukenmedewerkers van de SV Piershil eens extra te bedanken. Het wordt een geweldige avond bij een heerlijke temperatuur, de verkoeling in het zwembad is zeer aangenaam. SV Piershil is apetrots op deze groep vrijwilligers, maar er blijft altijd ruimte voor nieuwe aanmeldingen!

Archief

Seizoen loopt ten einde - Iedereen geeft om elkaar

Piershil kan terugkijken op een mooi seizoen. Er ging weer het nodige mis en de communicatie schoot hier en daar behoorlijk tekort. Maar binnen een organisatie waar uitsluitend met vrijwilligers wordt gewerkt is dat onvermijdelijk. De wetenschap dat de club weer bloeit en groeit voert de boventoon. De mooiste quote van het seizoen wordt opgetekend in een interview met één van die vrijwilligers (en oud-voorzitter) Felix Rozendaal: ,,Ik ben ontzettend trots op de club, iedereen geeft om elkaar".

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 2014-2015

Seizoen 2014-2015
Deel 8.5 - Verder groeien