Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

2013-2014 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 2013-2014
Deel 8.4 - Dubbele promotie

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen - Vier seniorenteams en vier jeugdteams
Naast de drie seniorenteams en het veteranenteam is er dit seizoen ook een vijfde Piershilse team actief, want met de terugkeer van het damesvoetbal bij SV Piershil wordt het nieuwe seizoen ingeluid. De jeugd is ondergebracht in de Samenwerkende Jeugd Organisatie (SJO) Goudswaard / Piershil. Het eerste elftal gaat proberen om in het tweede seizoen onder trainer Ralph Kalkman potten te breken in de derde klasse. "Een plek bij de eerste drie en meedoen om een periodetitel", zo wordt de doelstelling geformuleerd. Als versterkingen worden Ricardo Hoogwerf, doelman Peter Konings en Ted den Boer verwelkomd. De van SSS afkomstige Oud-Beijerlander Den Boer licht op de radio zijn overstap toe: "Ik wil graag hogerop, ik denk dat de kansen op promotie bij Piershil groter zijn dan bij SSS". Piershil 2 start weer onder leiding van Nico Hoogwerf, door de knappe promotie in afgelopen seizoen ligt een zwaar jaar in het verschiet. Na het seizoen in de vierde klasse, waarin alle bezoekers gratis toegang hadden, gaat Piershil in klasse 3 weer entree heffen. De prijs is fors, liefst drie euro moet worden neergeteld voor een bezoek aan Piershil 1.

Archief

Trainingskamp in Oostenrijk

Net als vorig seizoen reist de selectie af naar het Oostenrijkse Fieberbrunn voor een trainingskamp. Van 4 tot 10 augustus 2013 wordt gewerkt aan de conditie en aan de teambuilding. Er worden ook twee oefenwedstrijden gespeeld: tegen hoofdklasser Heinenoord wordt een 4-1 (Wedstrijdverslag) nederlaag geleden terwijl het plaatselijke SK Fieberbrunn met 3-0 (Wedstrijdverslag) wordt verslagen.

Archief

Eigen website SJO Goudswaard Piershil

Op 22 augustus 2013 is de eigen website van de SJO online: www.sjogoudswaardpiershil.nl. De berichtgeving over de samenwerkende jeugd van SV Piershil en Goudswaardse Boys zal voortaan verlopen via deze site. Wedstrijdverslagen, uitslagen en foto’s worden vanaf dat moment geplaatst door webmaster Ruben Brouwer.

Archief

Eindelijk is het dan zo ver!

Zaterdag 24 augustus 2013: eindelijk is het dan zo ver voor het dameselftal van Piershil! Na een jaar trainen met elkaar begint het seizoen 2013-2014 en is er na een te lange periode zonder vrouwenvoetbal weer een dameselftal. Om vast in de stemming te komen wordt op zaterdag 24 augustus een oefenwedstrijd gespeeld tussen het damesteam (dat zal gaan spelen als Piershil VR1) en het team van het derde. Op verzoek van beide elftallen wordt een mix gemaakt van alle spelers. Het is dan ook een leuke en gezellige oefenwedstrijd waarbij de heren zich goed aan de opdracht houden: de dames zoveel mogelijk laten voetballen.

Archief

De presentatiegids die er niet kwam

Niet voor het achtste seizoen op rij een presentatiegids, hoewel die bedoeling wel aanwezig was. Op de jaarlijkse selectieavond voorafgaand aan het seizoen worden ook groepsfoto’s gemaakt, deze keer bij de molen en op het Cor Veerman plein. Redactioneel is de gids zo goed als klaar, maar gemaakte werkafspraken worden niet nagekomen. Iedere ketting is net zo sterk als z’n zwakste schakel, helaas gaat hierdoor heel veel werk verloren en wordt het een seizoen zonder gids. Er wordt afgesproken de gids voorlopig niet meer in eigen beheer te vervaardigen.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Visuele controle spelerspassen

Met ingang van dit seizoen worden voor het eerst de spelerspassen van de spelers van de seniorenteams in de A-categorie visueel gecontroleerd door de scheidsrechter. Nadat eerst in de bestuurskamer de spelerspassen op geldigheid zijn gecontroleerd door de scheidsrechter en de aanvoerder (of leider), vindt daarna op het veld de visuele controle plaats. Zoals voorgeschreven vormen de spelers een rij, zodat de aanvoerder van het team samen met de scheidsrechters de spelers langs kon lopen en de spelerspas van de betrokkene nogmaals wordt getoond. De primeur in Piershil vindt plats voor aanvang van de competitiewedstrijd Piershil 1-'s-Gravendeel 1, op zaterdag 7 september 2013.

Archief

Keepersclinic Pro Keeper Academy

Op woensdag 2 oktober vindt op het terrein van SV Piershil een keepersclinic voor de jeugd plaats. Deze clinic wordt ons aangeboden door de Pro Keeper Academy, naar aanleiding van de eerste plaats die Tom Kukler van Piershil 1 afgelopen seizoen in het Pro Keeper Academy klassement heeft behaald.

Archief

Jan Achterberg benoemd tot erelid - 5 oktober 2013

Vanwege zijn enorme verdienste voor de club wordt Piershillenaar Jan Achterberg op zaterdag 5 oktober 2013 benoemd tot erelid van SV Piershil. De benoeming wordt bekend gemaakt door voorzitter van Frits van Agteren, na afloop van de competitiewedstrijd Piershil 1 - Den Bommel 1, in het bijzijn van familie, supporters en spelers van het eerste elftal. Jan Achterberg is de zesde Piershillenaar die deze eer ten beurt valt, sedert de heroprichting in 1959. Sedert die heroprichting vormt de familie Achterberg de meest constante factor van de club. De keepende broers Wim en Leen haalden regelmatig het eerste elftal, terwijl Adri uitgroeide tot boegbeeld van Piershil 1. Ook vader Toon liet zich niet onbetuigd, vanwege zijn werkzaamheden voor de club werd hij later net als zijn zoons Wim, Adri en Jan benoemd tot lid van verdienste van V.V. Piershil. Jan Achterberg ontpopte zich tot clubman in hart en nieren. Hij werd vier keer kampioen met Piershil 1 en na zijn actieve voetbalcarrière maakte hij zich het verzorgen en behandelen van spelers meester. Zijn faam beperkt zich niet alleen tot Piershil, ook oud-Feijenoord en voetballers uit de wijde omtrek maken nog altijd van zijn diensten gebruik. "Het is mij een eer om jou tot erelid te mogen benoemen", zo sprak voorzitter Van Agteren.

Archief

Bestuurscrisis - Installatie interim-bestuur

Op 9 oktober 2013 komt SV Piershil in een bestuurscrisis terecht. Het zittende bestuur geeft er de brui aan vanwege een te kleine bestuursbezetting, het idee bestaat dat er te weinig personen de schouders onder willen zetten. Tijdens de daardoor uitgeschreven buitengewone ledenvergadering op vrijdag 8 november 2013 treedt er als voorlopige oplossing een interim-bestuur aan. Als voorzitter wordt Klaas van Etten benoemd, Bas Hoek is secretaris en penningmeester blijft Jan-Marijn Vink. Johan Hartog en Rinus Vis completeren het tijdelijke bestuur, dat zich als taak stelt 'de komende maanden te onderzoeken hoe de club in het voorjaar een breed gedragen bestuur kan installeren'.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Competitiestart Piershil 1 desastreus

Een plaats bij de eerste drie, meedoen om een periodetitel. De verwachtingen zijn hoog gespannen, maar de competitiestart van Piershil 1 is ronduit desastreus te noemen. Wanneer op 26 oktober 2013 SSS op bezoek komt staat de ploeg van trainer Ralph Kalkman in de staart van het klassement met vijf punten uit vijf wedstrijden.

Het is niet eens het spel wat erg tegenvalt, eerder de naïviteit waarmee de strijd wordt aangegaan. Ploegen in de derde klasse die proberen te voetballen zijn zeer schaars, het is vooral afwachten, opportunisme en counteren. Tegen SSS loopt het niet veel anders dan eerder thuis tegen ’s-Gravendeel. Piershil neemt risico’s, probeert te voetballen en de tegenpartij houdt tegen en countert zich naar een 0-3 overwinning. Na deze nederlaag gaan de koppen bij elkaar en wordt afgesproken een andere strijdwijze te gaan voeren. Onmiddellijk gaat het beter en later in het seizoen krijgen zowel ’s-Gravendeel als SSS dan ook een koekje van eigen deeg.

Archief

Archief

Uitreiking prijzen Spiering Goaltjesdiefklassement

Op woensdag 25 september vindt in de studio van Radio Hoeksche Waard te Puttershoek de uitreiking plaats van de prijzen rondom het Spiering Goaltjesdiefklassement. Piershil is het middelpunt tijdens het uitreiken van de hoofdprijzen: de meeste goals voor, de minste goals tegen en natuurlijk de 52 goals van Edwin Bestebreur. SHO, de club van Geert Bakker die op de tweede plaats was geëindigd schittert door afwezigheid en Mitch Fransen van Heinenoord krijgt uit handen van zijn openhartige vader Richard de prijs behorende bij plaats 3 uitgereikt.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1 bekert weer op hoog niveau

Piershil 1 maakt net als vorig seizoen weer een bijzonder bekerseizoen door. In de groepsfase worden drie overwinningen geboekt: DRSG wordt met 4-0 verslagen en ook uit tegen CKC wordt een zege (3-4) geboekt. Het meeste indruk maakt Piershil in de laatste groepswedstrijd, tegen derdeklasser VVOR van trainer Rob Ouwens. Piershil laat zien tot veel in staat te zijn want het boekt een eclatante 7-1 overwinning. Door een nederlaag tegen Oude Maas, eveneens actied in de derde klasse D, slaagt men er net niet in om de laatste 16 te bereiken van het bekertoernooi. De zeges op tweedeklasser GONA en hoofdklasser Heinenoord (beide na strafschoppen) zeggen genoeg over de kracht van dit team.

Archief

Trainer Ralph Kalkman kondigt zijn vertrek aan bij Piershil

Op dinsdag 10 december wordt via de website van Piershil het vertrek van trainer Ralph Kalkman als volgt wereldkundig gemaakt: Trainer Ralph Kalkman zal aan het einde van het seizoen SV Piershil verlaten. Dit werd door hem aan de selectie bekend gemaakt tijdens de training van dinsdag 10 december 2013. Het bestuur van Piershil had de intentie hem een nieuwe aanbieding te doen voor komend seizoen, toen zich een niet te weigeren partij aandiende voor zijn diensten. "Ik heb diverse aanbiedingen naast mij neergelegd, ik heb het erg naar m'n zin bij Piershil en wilde graag nog een seizoen blijven. Maar toen mijn cluppie Heinenoord aan de bel trok veranderde alles". Komend seizoen zullen Ralph Kalkman en René Scholts als trainersduo aan de slag gaan bij de hoofdklasser. De reacties bij Piershil waren, zowel bestuurlijk als vanuit de spelersgroep, eensgezind: "We raken een geweldige trainer kwijt, maar we gunnen hem deze begrijpelijke stap van harte. We zijn hem zeer erkentelijk voor al het werk dat hij verricht heeft om Piershil weer op de kaart te zetten. We feliciteren Ralph met deze stap en wensen hem veel succes bij Heinenoord". In Het Kompas laat hij weten eerst het seizoen goed te willen afmaken: "De spelers hebben een enorme drive, wij willen minimaal nacompetitievoetbal halen. Alles is mogelijk in deze afdeling. Rhoon is koploper, maar ik ben totaal niet onder de indruk van dat elftal."

Archief

Tienvoet zaalvoetbal - Piershil eindigt als zesde

Jan Louter, de organisator van het Hoeksche Waards voetbaltoernooi, heeft voor de vijfde keer de wisselbeker kunnen uitreiken aan 's-Gravendeel. In een druk bezette sporthal Tienvoet stonden 's-Gravendeel en Heinenoord tegenover elkaar in de finale. Na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daaruit bleek dat de Seuters de vorm van de dag hadden. Voor 's-Gravendeel was het een succesvol toernooi, want naast de wisselbeker werd Vincent Kroon tot topscorer gekroond en de doelman van 's-Gravendeel tot de beste sluitpost. Op de derde plaats eindigde FC Binnenmaas, dat in de finale met 2-1 van SSS won. SHO werd vijfde door de beslissingswedstrijd tegen Piershil met 4-3 te winnen (Toernooiverslag). De Oud-Beijerlanders hadden een sterke combinatie naar De Tienvoet gestuurd. Het was voor de tiende keer dat het toernooi werd gehouden. De belangstelling van de clubs is elk jaar zo groot, dat alle veertien verenigingen van het eiland tot de deelnemers behoren. "Soms gebeurt het dat een club niet kan, maar in al die jaren is gebleken dat het toernooi in een grote behoefte voorziet," aldus Jan Louter, die samen met Ted van der Vlist voor de organisatie tekende. "Het officieuze voetbalkampioenschap van de Hoeksche Waard is een traditie geworden die niet meer weg te denken is. Het draagvlak is zo groot, dat het toernooi nog vele jaren vooruit kan".

Archief

Hoeksche Waard Exclusief - januari 2014

Voorzitters van voetbalclubs zijn vrijwel zonder uitzondering mannen die in hun jeugd actief zijn geweest binnen de lijnen en die hun sporen in de voetballerij al lang hebben verdiend. Maar daar zijn natuurlijk uitzonderingen op. Klaas van Etten van sv Piershil is er zo een. „Ik heb nooit gevoetbald. Sterker nog, ik had niets met voetbal. Maar ik ben wél bevriend met Theo Bos, dertien jaar voorzitter van de club, en Leo Tol, die vijf seizoenen trainer is geweest. Toen die me dus vroegen om ook eens bij de voetbal te komen kijken, deed ik binnen de kortste keren van alles en nog wat." Sinds een paar maanden is Van Etten interim-voorzitter, nadat het bestuur in zijn geheel aftrad. Allemaal het gevolg van miscommunicatie binnen het bestuur en tussen bestuur en leden. Maar het komt weer goed, weet Van Etten. “Aan het eind van het seizoen is er gewoon weer een bestuur,” is hij stellig.

Piershil is ontegenzeglijk een van de kleinere voetbalclubs op het eiland. Er zijn nog geen 200 leden en clubs als SHO en FC Binnenmaas hebben al meer vrijwilligers om hun leden (SHO 1200, Binnenmaas 850) te begeleiden. Piershil heeft ook maar drie seniorenteams in de competitie en beschikt verder nog over een veteranen- en een dameselftal. Er zijn geen eigen jeugdteams meer. De junioren zijn namelijk, met die van Goudswaardse Boys, ondergebracht in de SJO, de Samenwerkende Jeugd Organisatie van beide clubs, waarvan de teams om beurten in Piershil en Goudswaard trainen en spelen. Volgend seizoen gaan ze zelfs in een eigen tenue spelen, dat afwijkt van dat van de beide clubs. Eerder had Piershil al zo'n jeugdsamenwerking met NBSVV, maar die strandde. Een fusie van de voetbalclubs in het westen van de Hoeksche Waard, waarvan de gemeente Korendijk én het bestuur van Piershil voorstander zijn, zit er voorlopig niet in. Daarvoor spelen teveel sentimenten.

Er is immers altijd veel gezonde rivaliteit geweest tussen de Korendijkse clubs, beseft ook Van Etten, vervolgens tevreden constaterend dat Piershil, net als NBSVV uitkomend in de derde klasse D (ZBVH en Goudswaardse Boys zijn vierde klasser) het op het sportieve vlak het het beste doet. De ploeg van Ralph Kalkman, die aan zijn tweede seizoen bezig is, draait mee in de top, na vorig seizoen kampioen in de vierde klasse te zijn geworden. Dat Piershil het zo goed doet, is niet in de laatste plaats te danken aan de businessclub die negen jaar geleden werd opgericht, nadat huidig voorzitter Van Etten daar het initiatief voor had genomen. Voorzitter Theo Bos, met zijn internationale transportbedrijf Farm Trans, en trainer Leo Tol, met zijn graafmachineverhuurbedrijf, staken al veel geld in de club en wisten zich zodoende omringd door nog meer geldschieters, die het beste voor hadden met het in 1959 heropgerichte Piershil. Hierdoor kon Piershil voorkomen dat het zou afdalen naar het niveau cafévoetbal. De voetbalvereniging wilde met behulp van de businessclub zorgen voor voetbal op een acceptabel niveau. Van Etten: „Duidelijk was dat er in Piershil te weinig spelers waren die het beoogde niveau aankonden en die er alles aan wilden doen om dit te halen. Daarom werd er voor gekozen om in de selectiegroep spelers van buitenaf op te nemen, zodat een hoger niveau bereikt kon worden. De enkele Piershillenaars die wél over de juiste eigenschappen beschikten, konden zich in eigen dorp verder ontwikkelen, zonder daarvoor de sv Piershil te moeten verlaten. Er kwamen dus spelers van buitenaf en onder aanvoering van trainer Piet Jonas stoomde het kleine Piershil meteen op van de toen nog bestaande vijfde klasse naar de derde klasse en werd zelfs op een haar na promotie naar de tweede klasse gemist. Alles leek in die jaren te kunnen, er waren zelfs trainingskampen in de wintermaanden in Oostenrijk en Turkije.

En zeker niet vergeten mag worden de spelersbus die de club nu al weer voor het vierde seizoen gebruikt, dankzij steun van oud-voorzitter Theo Bos. Net als eredivisieclubs gaan de amateurs van Piershil met een eigen, in de clubkleuren gespoten bus naar de uitwedstrijden! Daarmee wordt best opzien gebaard. En dat niet alleen. Ook wordt wel met afgunst gereageerd door buitenstaanders. Die reacties zijn maar wat vaak afkomstig van clubs waar wel café-voetbal als de hoogste ambitie geldt, of van lieden die niet weten wat hun eigen sponsors in het geheim (in tegenstelling tot de openbare activiteiten van de Businessclub Piershil) allemaal doen, of van lieden die vinden dat het allemaal uitsluitend met personen van het eigen ‘durp’ moet.

„Dat is makkelijk praten wanneer je een veelvoud aan leden en inwoners hebt, vergeleken met Piershil," vindt interim-voorzitter Van Etten. „Voor ons als club is het alleen maar goed, dat we ons zo kunnen presenteren!”. Door een goed spelersklimaat (Van Etten: „Gezelligheid staat bij ons nog steeds voorop. Niet voor niets blijven sommige tegenstanders tot in de avonduren bij ons in de kantine hangen") trekt Piershil al jaren talenten van buiten de dorpsgrenzen. Toch probeert de club nadrukkelijk de eigen identiteit te behouden. Met de komst van trainer Ralph Kalkman van Heinenoord 2, die komende zomer weer teruggaat naar hoofdklasser Heinenoord om er het eerste elftal te gaan trainen, en enkele topspelers van die club is Piershil met een kwinkslag wel beschreven als 'dependance van Heinenoord'. Maar daar is volgens Van Etten geen sprake van: „We hebben best raakvlakken, maar er is absoluut geen samenwerkingsverband. We kunnen met Heinenoord net zo goed opschieten als met alle andere clubs op het eiland”. De clubsite op internet (www.svpiershil.com), beheerd door Henk van den Heuvel, verhaalt uitvoerig over de geschiedenis van de club. Zo uitvoerig en vol details, dat geen enkele andere club daar ook maar aan kan tippen. Zo is er de bestuurssamenstelling sinds het heroprichtingsjaar 1959 te vinden, alle wedstrijduitslagen uit de clubgeschiedenis, de trainers, verzorgers en elftalleiders, een verslag van elk seizoen, details die bij andere clubs allang verloren zijn gegaan. De geschiedenis van sv Piershil gaat verder terug dan 1959. Op 6 juli 1931 ontstond namelijk al de Piershilsche Sportvereeniging Fortuna; kortweg P.S.V. Fortuna, met de clubkleuren geel-zwart. Toen de dub in 1946 wilde gaan deelnemen aan de competitie bleek de naam Fortuna al meerdere keren te bestaan en moest de naam worden gewijzigd in VV Piershil (clubkleuren rood-wit). Tijdens de watersnoodramp van 1953 kwam het speelveld aan de Molendijk, waar doordeweeks gewoon koeien graasden, onder water te staan, als gevolg waarvan de spelers uit Piershil jarenlang bij Goudswaardse Boys introkken. Maar op 1 juni 1959 wordt de dub opnieuw opgericht; met 20 seniorenleden, 21 junioren, 21 rustende leden en 9 donateurs!

Voor het seizoen 1960-1961 heeft Piershil een heel bijzondere trainer weten te contracteren. Schiedammer Tinus Osterholt, ex-speler van Feijenoord, krijgt de leiding over de hoofdmacht. Kracht, conditie en discipline staan hoog in zijn vaandel. Door persoonlijke ervaringen opgedaan in het topvoetbal wordt hij geacht de jongens naar betere prestaties te begeleiden. Dat doet hij tien seizoenen lang. De eerste jaren onder Osterholt wordt Piershil steeds kampioen en stoomt de ploeg op van de afdeling Rotterdam naar het district West van de KNVB. Als Osterholt weg is, is het opnieuw glorie in Piershil. Want in 1972 wordt in eigen beheer het clubhuis gebouwd, waarvan nog steeds gebruik wordt gemaakt. Toen was het top, maar ruim 40 jaar later is het dus redelijk gedateerd. Het kan niet tippen aan fraaie onderkomens die bijvoorbeeld FC Binnenmaas en OSV recent realiseerden. Van Etten: „Daar kijk ik best wel eens jaloers naar. Maar uiteindelijk gaat het om het voetbal en daarin nemen we een mooie plaats in en laten we menig grote club achter ons."

Archief

Boutmiddag - Kerstversiering

Zaterdag 21 december 2013 organiseert de activiteitencommissie haar jaarlijkse boutavond. Zoals ieder jaar zijn er weer mooie prijzen te winnen. Het bestuur kijkt enthousiast terug op deze avond: "Het bestuur wil de activiteitencommissie bedanken voor het organiseren van de boutmiddag. Het was weer erg gezellig in een overvolle kantine er waren dan ook weer prachtige prijzen te winnen. Onze raddraaier was ook deze keer weer Johan Hartog. Ook bedankt het bestuur alle vrijwilligers die deze middag/avond tot een geweldig succes hebben gemaakt".

Archief

Sinterklaas - Nieuwjaarsreceptie

Op 29 november brengt Sinterklaas een bezoek aan de jeugdafdeling van SJO Goudswaardse Boys / Piershil. In de kantine van Goudswaardse Boys wordt de jeugd door Sint en Pieten vermaakt. Op zaterdag 4 januari 2014 nodigt het interim-bestuur de leden van SV Piershil uit voor de nieuwjaarsreceptie, om gezamenlijk te proosten op een voorspoedig, sportief en vooral gezond 2014.

Archief

Archief

Nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen: Rob Ouwens

Doordat trainer Ralph Kalkman zijn vertrek naar Heinenoord bekend heeft gemaakt moet Piershil weer op zoek naar een nieuwe trainer voor het vlaggenschip voor seizoen 2014-2015. Uit de vele sollicitanten wordt in januari 2014 de in Klaaswaal woonachtige Rob Ouwens geselecteerd. Ouwens begint met deze klus aan zijn derde Korendijk club: eerder was hij o.a. werkzaam bij Goudswaardse Boys en ZBVH. Het volledige persbericht luidt als volgt: Rob Ouwens is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van SV Piershil. De 44-jarige coach is momenteel, voor het derde seizoen, in dienst als hoofdtrainer van derdeklasser VVOR uit Rotterdam. Ouwens speelde als B-junior al in het eerste elftal van Rijsoord. Bij die club startte hij z’n trainerscarrière ook, bij de jeugd. Zijn eerste klus als hoofdtrainer vervulde hij bij Goudswaardse Boys, toen hij in maart 2000 het roer over nam van Nico Hoogwerf en het eerste elftal behoedde voor degradatie. Voorheen was de in Klaaswaal woonachtige oefenmeester o.a. drie seizoenen werkzaam bij ZBVH en vijf seizoenen bij Zinkwegse Boys. Het bestuur en de spelersgroep zijn zeer verheugd met het aanstellen van Rob Ouwens als hoofdtrainer. Met zijn voetbalervaring en beleving kan hij bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de selectie en voortborduren op de ingeslagen koers van verzorgd en attractief voetbal. Rob Ouwens tekent een contract voor één seizoen, met de intentie langer met elkaar door te gaan.

Archief

Jeugdavond - de Blooper Quiz

Op vrijdag 24 januari wordt er weer een gezellige avond voor de jeugd georganiseerd. De jeugdquiz voor jong en oud. Het motto is 'Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus ouders zijn ook welkom'. Er worden grappige filmpjes op de tv afgespeeld, daarna wordt het b eeld stil gezet en worden meerkeuze vragen gesteld. Het is bijna altijd gokken geblazen, Tim van der Velden doet dat als beste en gaat er met de eerste prijs (een mooie bal) vandoor. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde en prima bezochte avond!

Archief

Campagne 'Scoor eerst een BOB' - maart 2014

Uit  handen van wethouder Willem Reijnierse ontvangt Piershil op zaterdag 8 maart 2014 een speciaal BOB-pakket. De campagne van de rijksoverheid is bedoeld om de combinatie sport, alcohol en deelname aan het verkeer onder de aandacht te brengen. Het gratis BOB-pakket wordt in dank aanvaard door voorzitter Klaas van Etten, in bijzijn van de selectiespelers Ted den Boer, Jurriaan Lindhout, Patrick Korpel, Sjoerd Singor en Wesley Koedam.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Van 'lachertje' tot titelkandidaat en winnaar tweede periodetitel

De nieuwe strijdwijze van Piershil legt de ploeg van Ralph Kalkman geen windeieren. Het regent plotseling goals en overwinningen, van 'lachertje' ontwikkelt Piershil 1 zich zelfs tot titelkandidaat. Telkens wanneer de koppositie in zicht komt gaat het echter mis. Tegen de latere kampioen Oude Maas wordt een duidelijke en verdiende 0-4 nederlaag geleden, en ook tegen nummer twee Rhoon gaat het mis. In deze wedstrijd speelt echter arbiter Peter den Hartog een bedenkelijke rol. Een week eerder raakt hij in opspraak vanwege vermeend racisme en drankgebruik (later werd hij van alle blaam gezuiverd) en stijf van de zenuwen komt hij dan ook het veld op bij Piershil - Rhoon. In een onschuldig duelletje ziet hij een strafschop, na een overtreding/handoplegging waarvan er 25 per wedstrijd worden gemaakt. De KNVB had er verstandiger aan gedaan om hem even in de luwte te laten bijkomen van alle commotie, zo is de heersende opinie.

Op zaterdag 29 maart wordt dan eindelijk de tweede periode afgesloten. Doordat het duel tussen Binnenmaas en Piershil herhaaldelijk wordt afgelast valt de beslissing van periode twee pas halverwege de derde periode! De Piershillenaars komen in het duel tegen laagvlieger Binnenmaas geen moment in de problemen, alleen vanwege het missen van vele kansen blijft er wat spanning over. Trainer Ralph Kalkman is na afloop trots op de prestatie van zijn team: "Een valse start in periode 1 en vervolgens periode 2 winnend afsluiten, dat had niemand zien aankomen. Piershil heeft inmiddels alle ploegen die het na de degradatie van 2 jaar geleden boven zich moest dulden weer ingehaald, een knappe prestatie en een beloning voor het beleid van de club".

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren

Piershil 2 maakt zoals verwacht een lastig seizoen door. Na de promotie van vorig jaar en het vertrek van enkele spelers is handhaven een schier onmogelijke opdracht. Het regent dan ook tegendoelpunten en nederlagen en als snel staat Piershil op de laatste plaats. Er wordt getracht de moed er in te houden, maar gezelliger wordt het er niet op. Na het vertrek van trainer Nico Hoogwerf, al vroeg in het seizoen, neemt Faisel Aliradja het stokje over, gaat het wat beter. Hij slaagt er in om met een sterk verjongd team, de A-junioren van de SJO worden zelfs opgeheven, met toch nog een positief gevoel de eindstreep te halen. In 22 wedstrijden wordt twee keer gewonnen en worden negen punten behaald. Piershil 2 weet in de Reserve tweede klasse D 23 goals te produceren, het krijgt er 79 om de oren. Ook in het komend seizoen staat de ploeg onder leiding van Aliradja, met veel jongeren zal worden getracht een leuke ploeg te smeden.

Piershil 2
Klik Hier voor een vergroting.

Piershil VR1 Klik Hier voor een vergroting.

Dit seizoen heeft Piershil ook eindelijk weer een damesteam. Hoewel er door de vele afgelastingen in het begin van het seizoen maar weinig wordt gevoetbald wordt in de Najaarscompetitie een negende plaats behaald met zes punten uit acht wedstrijden. In de Voorjaarscompetitie spelen de dames tien wedstrijden, het eindigt als laatste in de vijfde klasse met zes punten en gelukkig toch nog één overwinning.

Finale te Nieuw-Beijerland: Piershil 2 - Pernis 2 (1-0) Vreugde na de promotie: leidster Petra onder de douche!

Piershil 3 speelt z'n wedstrijdjes, net als de Veteranen. Het is vaak schipperen met de beschikbare hoeveelheid spelers, maar gelukkig kunnen beide teams de competitie weer netjes afmaken. Het derde elftal eindigt op een zevende plaats in de Reserve zesde klasse met 19 punten uit 15 wedstrijden (32 goals voor, 44 tegen). Piershil Veteranen eindigt in de tweede klasse met 20 punten uit 20 duels op de tiende plaats (63 voor en 82 tegen). Sebastiaan Achterberg is wederom de topscoorder bij de 'oudjes'.

Piershil 3 Piershil VE1
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Foto's en videobeelden vanuit een drone

Op zaterdag 19 april 2014 maakt Daniël van Haaster met zijn dronecamera foto's en filmpjes van de wedstrijd Piershil 1 - WFB 1. Het levert prachtige plaatjes en beelden op van het terrein en de wedstrijd.

Archief

Edwin Bestebreur  wederom topscoorder van Piershil 1

Edwin Bestebreur wordt in zijn derde seizoen bij Piershil wederom topscoorder van het eerste elftal. Bestebreur, die vorig seizoen 52 competitiegoals liet aantekenen, maakt in dit seizoen 19 competitietreffers. Hierdoor komt zijn totale productie op 84 treffers voor Piershil 1. De top vijf van Piershilse scherpschutters komt daarmee in zicht voor de begaafde Nieuw-Beijerlander. Op de eerste plaats staat Karel Snijders Kzn. met 281 competitiegoals, zijn vader Karel Dzn. staat stevig op de tweede plaats met 259 treffers. Adri Groenenberg staat derde met 131 goals, gevolgd door de vierde speler die er meer dan 100 wist te maken: Leo Tol (101 goals). Jan Achterberg maakte er 92 en Rien Burger 85. Aangezien de kunsten van Bestebereur ook in seizoen 2014-2015 in Piershil te aanschouwen zullen zijn zal de top van de ranglijst komend seizoen weer een verandering ondergaan.

Archief

Puzzelrit SV Piershil

Marco Reedijk, Arwin Reedijk en Ed Groenenberg zijn de glorieuze winnaars van de SV Piershil puzzelrit editie 2014. Op zondag 18 mei wisten zij tijdens de 76,5 km lange rit door de landelijke gebieden van het eiland IJsselmonde van alle deelnemers de meeste punten te scoren, namelijk 124 van de 150. Onder een fel brandende zon vertrekken de deelnemers deze keer vanaf het terrein van sponsor Basic Car Fix te Heinenoord. Onderweg moeten de deelnemers letters, cijfers en getallen verzamelen en is een doe-opdracht: het maken van diverse selfies. De moeilijkste taak is het vinden van 11 achternamen langs de route, van spelers die ooit minimaal 1 doelpunt hebben gemaakt in Piershil 1. Halverwege is er een tussenstop bij restaurant 'De Waal' in Heerjansdam, de deelnemers kunnen hier heerlijk op het zonovergoten terras langs het water genieten van een drankje. Uiteindelijk worden Marco, Arwin en Ed tot winnaars gekroond. Het zilver is voor Desmond, Robbert en Arjan. Laatstgenoemde bleek overigens zonder zijn eigen medeweten onderdeel te zijn van de slotopdracht. De verzamelde cijfers vormden namelijk een telefoonnummer waarnaar de groepsselfies verstuurd dienden te worden. De derde plaats is voor Frits, Trudi en Piet. De poedelprijs, een heuse beker, wordt gewonnen door Petra en Ria, die ondanks hun laatste plaats wel erg genoten hadden. Na afloop konden de deelnemers in de kantine smullen van een heerlijk buffet Chinees. De meest creatieve 'dierenselfie' werd gemaakt door het team van Elsbeth, Marinka en Simone, met een lieveheersbeestje.

Archief

SV Piershil heeft weer een bestuur - 23 mei 2014

SV Piershil heeft weer een bestuur en de plannen voor de toekomst konden op veel bijval rekenen. Dat was de conclusie van de ledenvergadering die op 23 mei 2014 werd gehouden in het clubgebouw. Na de bestuurscrisis in oktober 2013 beloofde het in november aangestelde interim-bestuur met concrete plannen te komen voor de toekomst. Na de presentatie van een uitgebreid beleidsplan voor de komende vijf jaren, waarvoor dit interim-bestuur herhaaldelijk werd gecomplimenteerd en een applaus in ontvangst mocht nemen, werd e.e.a. door een stemming onder de leden bekrachtigd. Unaniem werd ingestemd met het gehele plan, een voorwaarde van het interim-bestuur om aan te blijven. Na de benoeming van oud-voorzitter Theo Bos (jeugdzaken) en Inge Kruithof (algemene zaken) bestaat het bestuur weer uit zeven personen, inclusief de vijf bestuursleden die de plannen hebben gesmeed: Klaas van Etten (voorzitter), Jan-Marijn Vink (Penningmeester), Bas Hoek (secretaris), Rinus Vis (wedstrijdsecretaris) en Johan Hartog (algemene zaken). In het beleidsplan is veel aandacht geschonken aan de financiële positie van de club en aan het vrijwilligerswerk. O.a. is besloten dat geldboetes van de KNVB voortaan door de spelers zelf moeten worden betaald en dat de contributiebijdrage voor spelende senioren van 18 jaar en ouder substantieel omhoog gaat. Betrokkenen kunnen die verhoging binnen het seizoen terugverdienen door het verrichten van 6 uur vrijwilligerswerk. Ook het huidige vrijwilligersbestand van Piershil werd geroemd, zonder deze groep heeft de club geen enkele fundering en bestaansrecht. Andere speerpunten zijn een energieplan, vernieuwing van het interieur en het maken van een overkapping bij de entree van de kantine. Ook zijn er richtlijnen opgesteld om bij de samenstelling van de teams tot een zo groot mogelijke hoeveelheid 'Piershillenaars' te komen. Aangeduid als Piershillenaars worden leden die minimaal drie seizoenen lid zijn van SV Piershil. Voor de hoofdmacht van Piershil werd als doelstelling 'minimaal derde klasser, meedoend om de prijzen, met zoveel mogelijk Piershillenaars in het team' geformuleerd. Voorzitter Van Etten liet zich wel ontvallen dat wat hem betreft een incidenteel bezoekje aan de tweede klasse welkom is.

Archief

Terugkijken op het eerste seizoen SJO Goudswaard Piershil

Tijdens de ledenvergadering op vrijdag 23 mei 2014 komt ook de samenwerking op het gebied van de jeugd met Goudswaardse Boys aan de orde. Het bestuur laat weten tevreden te zijn en verdere toekomst te zien in de SJO Goudswaard Piershil. Ook wordt bekend gemaakt dat namens Piershil drie nieuwe personen zullen plaatsnemen in het gezamenlijke jeugdbestuur: Theo Bos, Cees Veerman en Martha Vink. De jeugdteams zullen volgend seizoen allemaal in een nieuw gezamenlijk tenue in de wei komen. Er is gekozen voor een witte outfit, met rode en blauwe diagonale banen.

Vanuit de SJO zelf wordt als volgt teruggekeken op het eerste seizoen van de samenwerking: "Na 4 maanden voorbereiden was het dan zover, de start van een nieuw voetbalseizoen stond voor de deur. Deze keer toch anders dan de voorgaande jaren. SV Piershil en SV Goudswaardse Boys gingen met beider jeugdafdelingen samenwerken. Dit betekende veel vergaderen, overleggen en doen. Vooral dat doen was belangrijk in de beginfase. Het beginsel dat plezier boven prestatie gaat werd vastgelegd. Huisregels werden opgesteld, teams werden samengesteld, trainers en begeleiding voor de teams werden gezocht en soms niet gevonden, maar in augustus stond er een redelijke fundering om het nieuwe avontuur te starten. De eerste trainingen met een gezamenlijke lunch was de start om aan elkaar te wennen. Dit verliep boven verwachting. Het bestuur samengesteld uit 3 mensen van Piershil en 3 mensen van Goudswaardse Boys konden terugkijken op een drukke voorbereiding die z’n eerste vruchten had afgeworpen. Tijdens de bekerrondes voor alle teams hebben we nog wat geschoven met spelers van C1 naar C2 en andersom, dit gold ook voor E1 en E2. Mooi om te zien dat we een heus meidenteam hadden. In elke leeftijdscategorie is er een bezetting en soms dus 2. Na de bekervoorrondes is de klasse bekend geworden waarin de betreffende teams moesten uitkomen. Voor de meiden was het niet echt een goed begin, maar zij zijn later in de echte meisjes competitie ingedeeld en vanaf dat moment ging het stukken beter. De E2 heeft het het hele seizoen moeilijk gehad. Op het eind begonnen de mannen van E2 het spelletje door te krijgen en werden er nog een paar punten bij elkaar gesprokkeld. Zo anders was het bij de E1. Zij hebben meegedaan om de eerste plaats maar vonden hun Waterloo tegen NSVV en ZBVH. Toch een prima prestatie. Wat ook zeker het vermelden waard is, is dat de E1 7 juni in de finale staat voor de Hoeksewaard bokaal. Wij als bestuur zijn daar dan wel weer apetrots op. De D1 begon heel sterk aan de competitie, maar de laatste paar wedstrijden konden zij nog maar moeilijk wedstrijden winnen. Jammer maar plezier is belangrijker dan winnen. C2 heeft het hele seizoen moeten roeien met de bekende riemen. Spelers afstaan aan C1 en D1 vanwege afzeggingen en blessures waren meer regelmaat dan uitzondering. Toch hebben de spelers van de C2 prima gespeeld en zijn in de middenmoot geëindigd. C1 heeft heel lang meegedaan om de eerste plaats, maar net voor het einde was de fut uit de ploeg. Veel wisselingen door blessures en afzeggingen hebben ertoe geleid dat zij geen kampioen zijn geworden. Wel hebben zij de kampioen SNS het nog knap lastig gemaakt. B1 heeft het prima gedaan. Er waren dit seizoen wat problemen om op zaterdag de begeleiding rond te krijgen, maar met vereende krachten zijn we er toch gekomen. De B1 heeft de kwartfinale van de beker bereikt. Hier bleek VELO te sterk. In de competitie hebben ze tot 2 wedstrijden voor het einde meegedaan om de eerste plaats. Prima resultaten van onze jeugdteams. Goed ook om te zien dat de trainingen goed bezocht werden. Ook de A1 heeft de eerste helft van het seizoen goed meegedaan. Helaas heeft dit team na de winterstop vanwege het ontbreken van tijd en hun plezier, besloten om te stoppen".

Ook wordt opgesomd welke activiteiten er hebben plaatsgevonden:

Dit seizoen begon met de keepersclinic. De keeper van Piershil1 was het minst gepasseerd het vorige seizoen en had een keepers clinic gewonnen voor alle jeugdkeepers van de SJO en zij werden stevig onder handen genomen die avond. Eind november hebben we gezamenlijk Sinterklaas gevierd. In de kantine van Goudswaard werd de Goedheiligman begroet door 30 pupillen van de SJO. Begin januari hebben we met 90 man de wedstrijd Feyenoord - Excelcior bezocht. Een wedstrijd met als thema “sta op tegen kanker”. Deze actie hebben we dan ook van harte gesteund met onze jeugdleden. Voor velen was dit de eerste keer met de tram en de eerste keer in de Kuip. Een hele belevenis voor veel jeugdspelers en begeleiders. De voetbalquiz werd in januari gehouden in de kantine van Piershil. Ook hier waren de jeugdspelers in ruime getale aanwezig. Goed om te zien dat de georganiseerde activiteiten bezocht worden. Dit gold echter niet voor de filmavond. Jammer maar misschien komend seizoen in een andere formule. Ook was er dit jaar weer de voetbal/tennis middag. Altijd leuk om met z’n allen bezig te zijn met een balsport. Dit versterkt ook nog eens de band met elkaar. Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind bij de Korendijk Sportdag en is het verplaatst naar september 2014.

Archief

Elftalfoto's Jeugdelftallen SJO Goudswaardse Boys / Piershil (gemaakt door de gebroeders Schilperoort).
SJO A1. SJO B1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
SJO C1. SJO C2.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
SJO D1. SJO E1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
SJO E2. SJO E3M.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Promotie naar de tweede klasse via nacompetitie

In de slotfase van de competitie kan Piershil 1 zich moeilijk motiveren, uit de laatste drie wedstrijden worden twee punten gehaald. Reden is natuurlijk de naderende nacompetitie, promotie naar klasse twee staat op het spel. Hoewel die promotie zeker geen vereiste is beseffen de spelers dat ze wel degelijk een kans maken, zelfs wanneer bekend wordt dat Piershil terecht komt in een loodzware groep met Rhoon, Hellevoetsluis en Honselersdijk, voor één promotieplaats. De tweestrijd tegen Hellevoetsluis wordt beslist op basis van details. Piershil is erg wilskrachtig terwijl tweedeklasser Hellevoetsluis het klusje duidelijk onderschat. Uit wordt met 1-2 gewonnen zodat het 2-2 gelijkspel te Piershil volstaat voor het bereiken van de finale. Tegenstander in die finale is Honselersdijk, dat eenvoudig heeft afgerekend met Rhoon. Ook hier speelt onderschatting een rol, want ook nu valt in de eerste wedstrijd meteen de beslissing. Veel publiek uit Honselersdijk, veel sfeer en vuurwerk, maar op het veld deelt Piershil de lakens uit. Honselersdijk, dat vanwege het niet eens op de hoogte zijn van de clubkleuren van Piershil met rode reserveshirts van de thuisclub moet spelen, komt nog genadig weg met een 2-0 nederlaag. In de return zijn de mannen van trainer Piet Boon dicht bij een verlenging, maar in plaats van 3-1 maakt superspits Alex van Dijk er 2-2 van en mag Piershil het voor het eerst sinds begin jaren tachtig weer gaan proberen in de tweede klasse!

Voor trainer Ralph Kalkman wordt het dus inderdaad een prachtig afscheidscadeau. In het wedstrijdverslag van de finale wordt zijn verblijf bij Piershil als volgt samengevat: "Bij promovendus Piershil was de vreugde en ontlading na afloop enorm. Op een druk en sfeervol sportpark 'De Strijphorst' werd het afscheid van enkele Piershil-spelers en trainer Kalkman op gepaste wijze bekroond. Het tweejarige 'project Kalkman' bracht Piershil voorspoed, goed voetbal, een uitzonderlijk hechte en bekwame spelersgroep, promotie van de vierde naar de tweede klasse en veel publiciteit voor het westen van de Hoeksche Waard. Trainer Ralph Kalkman zette met zijn staf en spelersgroep Piershil weer op de kaart, de 'Tovenaar uit De Noord' kan vol trots en met een 100% score op zijn beginnende C.V. terugkeren naar 'zijn cluppie', SV Heinenoord".

Archief

De snelste Piershillenaar - Alex van Dijk

Daniël van Haaster mag zich dit seizoen enkele maanden de snelste Piershillenaar noemen. Tijdens de jaarlijkse boutavond op 21 december 2013 weet hij regerend kampioen Alex van Dijk te onttronen in een rechtstreeks duel op veld 1. Nadat Alex vorig jaar won van Darwyn Pennock leek de discussie gesloten over wie de snelste was. Toch waren er diverse personen die in Daniël, speler van Piershil 2, een mogelijke concurrent zagen. Hoewel het zelfs op de finishfilm lastig te zien is wordt Daniël tot winnaar uitgeroepen. Op zaterdag 7 juni, tijdens het promotiefeestje van Piershil 1, komt de revanche er en maakt Alex van Dijk maakte aan alle discussies een einde.

Archief

Bedrijventoernooi SV Piershil

Op zaterdag 14 juni 2014 vindt weer het bedrijventoernooi plaaats van SV Piershil. Bestuurslid Rinus Vis schrijft voor de website een bedankje: "Ik wil alle deelnemers bedanken voor het mee doen aan het bedrijventoernooi 2014. Het was weer een zeer geslaagd toernooi wat zonder sponsoren niet plaats kan vinden. Daarom wil ik de sponsoren via deze weg bedanken. Verder wil ik in het bijzonder de vrijwilligers bedanken, inclusief de hamburgerverkoper, die op eigen wijze zijn hamburgers aan de man/vrouw bracht. Natuurlijk de scheidsrechters en niet te vergeten de onderhoudsploeg. Mag je in zo'n geval iemand apart bedanken? Ik denk het wel: bedankt Desmond, voor het mede-organiseren van deze dag'. Het komt deze keer tot een strafschoppenserie in de finale, de Bestebreur Boys schieten alle strafschoppen raak, voor L.A.W. Tol BV mist Max Broersen en wordt het een tweede plaats.

Archief

Groots - de 4 mooiste exemplaren!

Sinds enkele seizoenen is het gebruikelijk om bijzondere foto's op de website te plaatsen in de categorie 'groots'. Hier de 4 'mooiste' exemplaren uit seizoen 2013-2014, met daarbij de originele begeleidende teksten.

Foto 1: Voor het interim-bestuur kon aantreden waren eerst 5 handtekeningen nodig. Bert Bos had de eer om als vijfde zijn handtekening te mogen plaatsen. Naast hem zit Cors van Etten, oud-voorzitter en vader van onze nieuwe voorzitter Klaas van Etten. Voor het eerst hebben een vader en zoon de functie van voorzitter bekleed binnen onze vereniging. Succes gewenst!

Foto 2: Johan Hartog is door de KNVB onlangs beloond met de zilveren speld, voor zijn verdienste als KNVB-scheidsrechter. Een felicitatie waard!

Foto 3: Kevin Koesveld maakt in de thuiswedstrijd tegen De Jonge Spartaan de 1-0, het betekende zijn 51-ste competitietreffer in dienst van Piershil 1. Nummer 51 werd opgedragen aan zijn veel te vroeg overleden 'ome Jan'.

Foto 4: Het winnende selfie van dit seizoen werd gemaakt op de spelersbus van Piershil, op zaterdag 7 juni 2014!

Archief

Seizoen loopt ten einde - Business Club is trots - Vrijwilligers gezocht!

Voor Piershil 1 was het een bijzonder seizoen, twee promoties op rij hebben de hoofdmacht gebracht op het niveau waar het begin jaren tachtig van de vorige eeuw actief was. Jan Rozendaal schrijft namens de Business Club Piershil een terugblik: "Zo'n 10 jaar geleden is door een groep vrienden een plan ontwikkeld om de SV Piershil naar een hoger niveau te krijgen. Dat dit geen gemakkelijk proces was hebben we in de voorbijgaande jaren ondervonden. Ondanks hoogtepunten en ook teleurstellingen hebben wij ons niet gek laten maken en altijd het clubbelang als prioriteit gesteld. Het enige wat belangrijk was, was SV Piershil. Eigenbelang was nooit aan de orde. We hebben ons ingezet om een stabiele sponsorgroep achter ons te krijgen. Ons doel, samen met het verenigingsbestuur, was om een stabiele derdeklasser te worden of een tweedeklasser als daar de mogelijkheden voor waren. En nu, na ruim 10 jaar kunnen we trots verkondigen dat we na twee keer promotie in twee jaar onze doelstelling behaald hebben. We zijn daarom bijzonder trots op alle spelers, technische staf, supporters, vrijwilligers, donateurs en niet te vergeten alle sponsoren groot of klein die dit voor elkaar gebracht hebben. Voor volgend seizoen kunnen we melden dat er een aantal spelers afscheid hebben genomen en we ook weer een aantal nieuwe jongens kunnen verwelkomen. We gaan er vanuit dat we in de tweede klasse leuk mee kunnen komen, zonder te hoge verwachtingen. Maar met net zoveel plezier als de voorbije jaren, ik heb nu al weer zin in het nieuwe seizoen".

Ondanks het hoge niveau van het eerste elftal blijft Piershil een bescheiden club met een handjevol vrijwilligers. Ook komend seizoen zal het weer aanpoten worden om alles draaiende te houden: "De activiteitencommissie organiseert verschillende activiteiten voor de vereniging. We trachten voor jong en oud leuke activiteiten te organiseren, zoals de jeugdquiz avond, jeugdreis, de puzzelrit en de klaverjasavonden. Ook regelen we tijdens thuiswedstrijden van ons eerste elftal dat de hele kantine mee kan spelen met het 'Rad van Avontuur', waarbij er altijd weer leuke prijzen te winnen zijn!Momenteel is de commissie onderbezet, we zoeken dus naar een leuk cluppie mensen die het leuk vinden om in hun vrije tijd dingen te organiseren. Heeft u interesse, laat het weten!

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 2013-2014

Seizoen 2013-2014
Deel 8.4 - Dubbele promotie