Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

2011-2012 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 2011-2012
Deel 8.2 - De schouders eronder

Archief

Mogelijke fusie voetbalclubs

In augustus start het seizoen met wederom verhalen over een aanstaande fusie. Deze keer aangezwengeld vanuit de politiek. In deze moeilijke financiële tijden wordt er aangestuurd op een fusie tussen de clubs in de Korendijk, met de verwachting dat dit besparingen zal opleveren. Bij Piershil zien sommigen wel voordelen in één grote sterke vereniging op een gloednieuw sportcomplex. Bij de andere clubs klinken er andere geluiden, met verdeeldheid als gevolg. In de kranten verschijnen diverse artikelen die meteen veel reacties en onrust oproepen. De gemeente Korendijk laat weten dat er later in het jaar meer duidelijkheid zal komen omtrent de fusieplannen.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen - Vier seniorenteams en 3 jeugdteams
Piershil 1 staat ook in dit seizoen onder leiding van Jan van der Vorm en Leo Tol. Hoewel vorig seizoen werd afgesloten op een keurige zevende plaats wordt dit seizoen de lat beduidend hoger gelegd. "Bij de eerste drie eindigen en meedoen om en periodetitel", zo beschrijft trainer Leo Tol de doelstelling aan het begin van het seizoen. Onder de lat wordt de concurrentiestrijd al snel gewonnen door Tom Kukler, afkomstig van OSV. Hoewel trainer Tol op de radio laat weten dat Jeffrey Spannenburg en Kukler elkaar niets ontlopen, kiest hij er toch voor om zijn doelman van vorig seizoen te passeren. Spannenburg verlaat teleurgesteld de club en Kukler heeft geen enkele concurrentie te vrezen dit seizoen. Merrill Kross is na zijn kruisbandblessure ook weer op de weg terug. Menigeen hoopt dit seizoen weer de Merrill van weleer te kunnen aanschouwen. "Ik wil Piershil laten zien wat ik in m'n mars heb als ik fit ben", zo laat hij weten in een interview. Piershil 2 speelt na de promotie van vorig jaar weer een klasse hoger en hoop een positie in de middenmoot. De selectie van Piershil 3 wordt weer sterker en breder en Piershil Veteranen blijft een vertrouwde rots in de branding. Doordat er bij de jeugd maar vier teams worden ingeschreven (F,D,C en A) is het totaal aantal ingeschreven teams acht. Dat is het laagste aantal sedert seizoen 1999-2000, toen eveneens acht teams voor de competitie werden ingeschreven.

Archief

Geen damesvoetbal meer

SV Piershil was als één van de eerste verenigingen in de Hoeksche Waard bekend met het damesvoetbal. In de hoogtijdagen waren er zelfs twee damesteams. Dit seizoen komt er een einde aan een traditie die 29 seizoenen geduurd heeft. Als laatste activiteit gaan de dames nog met elkaar naar de Ardennen. Als slotakkoord schrijft speelster/leidster Petra van Haaren een dankwoord op de website van de club:

"Helaas, vanwege een tekort aan dames zal er geen damesteam meer voor SV Piershil uitkomen in dit seizoen. We hebben er alles aan gedaan maar het mocht niet baten. Dit is zeer jammer voor de dames die nog graag wilden spelen voor Piershil, maar ook voor de club zelf! Hierbij wil ik de dames bedanken voor hun inzet voor SV Piershil gedurende de afgelopen jaren! Het was een feestje om met jullie te mogen voetballen/werken. Tevens wil ik de trainers bedanken voor hun inzet! En verder nog iedereen die het damesvoetbal een warm hart toe droeg".

Archief

Bardiensten door spelende leden

Op de ledenvergadering van 4 februari 2011 werd besloten dat met ingang van het seizoen 2011-2012 alle spelende leden van SV Piershil van boven de 18 jaar bardiensten gaan draaien. Dit seizoen kunnen de leden via de website inschrijven, om op die manier zelf het tijdstip van de bardienst uit te kiezen. Alleen tijdens thuiswedstrijden van Piershil wordt i.v.m. de drukte uitsluitend ervaren personeel ingeroosterd.

Archief

Nieuwe inloopshirts voor Piershil 1

Op zaterdag 27 augustus krijgt Piershil nieuwe inloopshirts aangeboden. De gulle gevers zijn 'Daan en Heleen' van Café 't Hof van Piershil.

Voor aanvang van de bekerwedstrijd tegen Rozenburg wordt in het doel bij de Molendijk een groepsfoto gemaakt. De shirts brengen meteen geluk, want tegen tweedeklasser Rozenburg wordt een fraaie 2-0 overwinning geboekt.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Presentatiegids

In september verschijnt voor het zesde seizoen op rij de presentatiegids van SV Piershil. Deze keer is de gids samengesteld onder redactie van Klaas van Etten en Bram van der Weijden. Na het voorwoord van voorzitter Frits van Agteren zijn er interviews te lezen met Jan van der Vorm en Leo Tol en wordt er terug gekeken op het trainingskamp in Portugal. Voorafgaand aan de groepsfoto's en de traditionele selectieposter beschrijft archivaris Henk van den Heuvel op nostalgische wijze het seizoen 1978-1979, toen Piershil 1 naar de tweede klasse KNVB promoveerde. Deze uitgave wordt afgesloten met een interview met Sjoerd Singor en artikelen over de sponsors L.A.W. Tol en DBS. Ook is er weer een korte beschrijving van alle opponenten van Piershil 1 in de derde klasse D.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Tennisafdeling in verval

De eens zo florerende tennisafdeling van SV Piershil raakt steeds verder in verval. Door een gebrek aan financiële middelen kan er niet langer op twee tennisbanen worden gespeeld. Vanwege het achterstallige onderhoud en noodzakelijke maar onbetaalbare reparaties maken de banen bij tijd en wijle een desolate indruk. Het aantal leden is gekelderd tot een dieptepunt en er worden geen activiteiten vanwege de genoemde beperkingen op touw gezet om hier verandering in aan te brengen. Door het bestuur van SV Piershil wordt besloten om baan twee in gebruik te nemen als een soort voetbalkooi. Door het plaatsen van twee doeltjes en het vrijgeven van de baan voor de voetbalsport wordt er in ieder geval nog gebruikt gemaakt van deze ruimte naast het clubgebouw.

Archief

Strandtraining Piershil A1

Op zaterdag 24 september wijkt Piershil A1 uit naar een ongebruikelijke locatie voor het houden van een training. Op het strandje bij de Haringvlietbrug wordt in het zand aan conditie en techniek gewerkt. Het uitstapje naar Numansdorp levert veel plezier en mooie plaatjes op.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Desastreuze start voor Piershil 1

De oefencampagne van Piershil begint met en 2-5 thuisnederlaag tegen vierdeklasser DBGC. In het KNVB-bekertoernooi boekt Piershil twee overwinningen, waaronder een knappe 2-0 tegen tweedeklasser Rozenburg. Desondanks wint Poortugaal (Zondag) de bekerpoule en is het toernooi weer snel afgelopen voor Piershil. Op 3 september gaat de competitie met hoge verwachtingen van start. De 0-2 thuisnederlaag tegen Oud-Beijerland  en de opvolgende 3-1 nederlaag bij SSS zijn nog niet verontrustend. Dat wordt het wel wanneer ook wordt verloren van Bernisse en Bolnes en Piershil 1 na vier wedstrijden met nul punten laatste staat. Wederom een desastreuze competitiestart, niet de laatste plaats vanwege de blessure van Harman de Jonge. Hij is de vierde in de rij (na Jaap van Dijk, Merrill Kross en Christian Snoek) die na een ernstige kruisbandblessure voorlopig moet afhaken.

Archief

Clubicoon Karel Snijders stopt per direct

Na het 2-2 gelijkspel tegen NBSVV te Nieuw-Beijerland op zaterdag 15 oktober 2011 maakt Karel Snijders bekend dat hij per onmiddellijk stopt met voetballen. Al voor de wedstrijd maakte hij dat zelf bekend aan de trainers en de selectie. De reden voor zijn besluit is eenvoudig: de helse pijnen in de rug en gewrichten na trainingen en wedstrijden wegen niet meer op tegen het voetbalplezier. Op de radio en in de kranten wordt veel aandacht besteed aan het stoppen van Snijders. Toch blijkt het later in het seizoen niet het definitieve afscheid te zijn van competitievoetbal in Piershil 1.

In maart 2012 maakt hij plotseling zijn rentree in de hoofdmacht van Piershil. In april geeft hij uitleg in het radioprogramma Midweek Sport, gepresenteerd door Frank Dijkman. Karel vertelt over de schoenen van het merk Pelé, die hem door Piet Korteweg zijn aangeboden. Karel laat weten dat het geen wondersloffen zijn maar dat de pijn tijdens en na het voetballen beduidend minder is. Vanwege de benarde situatie waarin Piershil zich bevindt gaat Karel weer deel uitmaken van de selectie. In totaal komt hij dit seizoen 16 keer in het veld, waarvan 11 volledige wedstrijden. Na afloop van het seizoen laat Karel alsnog weten het mooi te vinden zo. Hij zal geen deel uitmaken van de selectie 2012-2013.

Archief

Jeugdteams in het nieuw

Op zaterdag 29 oktober worden diverse Piershilse jeugdteams in het nieuw gezet. Er worden nieuwe tenues, trainingspakken en voetbaltassen uitgedeeld aan de F1, D1 en C1. Eerder al werd de A1 voorzien van nieuwe voetbaltassen van Van Haar en Hem. Ook wordt een ING-voetbalverenigingspakket officieel in ontvangst genomen door de jeugd. Het pakket bevat onder andere trainingsballen, hoedjes, hesjes, een grote kledingtas en een welkomstbord. Theo Bos, die na zijn aftreden als voorzitter zijn pijlen meer op de businessclub heeft gericht, trad op als animator om de veelal verouderde jeugdtenues te vervangen. Met de nodige hulp van enkele leiders werden een paar sponsoren bereid gevonden om de Piershilse jeugd er weer netjes bij te laten lopen.

Archief

Uitstapjes jeugd

Door de jeugd worden dit seizoen diverse uitstapjes gemaakt. Aan het begin van de zomer, op 25 juni 2011, wordt een bezoek gebracht aan Bosbad Hoeven. Op zaterdag 14 januari 2012 maken de D en C van Piershil een uitstapje naar het Voetbalmuseum in Middelburg. Op 1 april 2012 zijn 40 jeugdspelers en begeleiders aandachtig toeschouwer bij de Jupiler League wedstrijd Sparta Rotterdam tegen Telstar. Ze zien de thuisclub op haar 124e verjaardag een nipte 1-0 overwinning boeken.

Archief

Piet en Winnie in de keuken - Piet en Winnie uit de keuken

Op 4 november 2011 verschijnt er een artikel in het Kompas over Piet en Winnie Sparreboom. Vanaf december 2009 zijn zij weer vrijwilligers bij SV Piershil, nadat een eerder meningsverschil een einde maakte aan hun verblijf bij de club. De tekst uit het artikel:

Het is puur toeval dat Piet en Winnie Sparreboom acht jaar geleden vrijwilligers van SV Piershil zijn geworden. Beide Piershillenaren hadden geen binding met de voetbalclub, maar wilden wat te doen hebben voor het geval Piet met pensioen zou gaan. Winnie sloot zich daar prompt bij aan. Zij komt uit de horeca en wilde ook wat om handen hebben. Dat het SV Piershil is geworden, waar hun belangstelling naar uit ging, was niet zo vreemd.

Zij wonen niet ver van de dijk en toen zij bij de voetbalclub aanklopten, werden Piet en Winnie met open armen ontvangen. Het is begonnen met wat lichte werkzaamheden, maar dat is uitgelopen tot een kleine dagtaak. Uitgezonderd op dinsdag zijn de beide Sparreboompjes elke dag bezig om de club van dienst te zijn. Piet mag dan nooit in SV Piershil gevoetbald hebben, hij heeft wel een voetbalverleden, bij RVVH in Ridderkerk. Hij speelde in een lager elftal, omdat hij internationaal vrachtwagenchauffeur was, kwam voetbal op het tweede plan. “Ik heb tot m’n 65e jaar op de vrachtauto gezeten. In die tijd woonden we in Spijkenisse. Omdat we in de zomer op de camping stonden in Goudswaard, beviel me die rust erg goed. Twaalf jaar geleden konden we een huis krijgen in Piershil en ik ben nog blij dat ik het heb gedaan.’’ Wie in de kantine van SV Piershil komt, ziet naast de bar een mooi uitgedoste patatkraam die Winnie’s patatkraam genoemd wordt. Naast patat, frikandellen en kroketten, is het assortiment bij Piet en Winnie in de loop van de jaren steeds uitgebreid. Waar de leden om vragen wordt voor gezorgd. In het weekeinde gaan zelfs eigengemaakte ballen gehakt in de verkoop. “Ook zijn er zaterdagen bij dat we 150 broodjes verkopen,’’ zegt Piet. “Om het ook voor de jeugd goedkoop te houden, verkopen we snoep tegen kinderprijzen. We hebben een speciale fooienpot. Van de opbrengst kopen we bloemen die keurig in een vaasje met een kleedje eronder op de tafels in de kantine staan. Op donderdag hebben we tot tien uur bardienst. Ik heb wel eens uitgerekend dat we samen op zaterdag zo’n 26 uur in actie zijn. Op maandag doen we boodschappen voor de patatkraam, op woensdag zorgen we dat de werkersploeg koffie krijgt, op donderdag worden spullen klaar gemaakt voor de zaterdag, op vrijdag worden de gehaktballen gebraden en op zaterdag zijn we zeker al om acht uur ’s-ochtends in de kantine. Bij elkaar is het acht jaar dat we onze diensten aanbieden aan SV Piershil. Eerlijk gezegd, zou ik het voor geen goud willen missen!”

Ondanks alle positieve geluiden gaat het het later in het seizoen weer mis. Na weer een meningsverschil besluiten alle partijen dat het beter is de samenwerking te verbreken. Piershil moet weer op zoek naar nieuwe keukenvrijwilligers.

Archief

Voetbalfusie van tafel

De gemeenteraad van Korendijk zegt op dinsdagavond 13 december 2011 in de raadsvergadering 'Nee' tegen de door het college van B&W gedragen plannen voor een gezamenlijke buitensportaccommodatie voor de dorpen Nieuw-Beijerland, Piershil en Goudswaard. Er gaat voorlopig een streep door de plannen en daarmee is dus ook een eventuele fusie tussen NBSVV, Piershil en Goudswaardse Boys weer van de baan. De VVD en Groen Links zijn tegen het verwerpen van het plan, maar aangezien zij samen over slechts 4 van de 15 zetels in de raad beschikken is er dus een ruime meerderheid voor het in de ijskast zetten van de plannen. Paul Boogaard (CDA) licht het standpunt van zijn fractie als volgt toe: Naar aanleiding van het accommodatiebeleid is er binnen de gemeenteraad gesproken over een eventuele samenvoeging van verenigingen. Voorwaarden om hiermee in te stemmen waren dat er draagvlak zou zijn binnen de verenigingen zelf en dat alles budgetneutraal gerealiseerd zou kunnen worden.

Het CDA is van beide zaken niet overtuigd en stemt daarom dus voor het voorstel de plannen te stoppen. Daarnaast merkt Boogaard op blij te zijn dat de verenigingen nu in ieder geval weten waar ze aan toe zijn en zichzelf dus af kunnen vragen: Wat nu? Wethouder Reijnierse geeft in zijn reactie aan dat hij juist het idee heeft dat het draagvlak bij de verenigingen best aanwezig is. Op de vraag "Wat nu?" antwoord hij: "Op de plaats, rust". De deur blijft wat hem betreft open en hij haalt daarbij ook het project 'SwaneBlake' nog even aan, waar men nog altijd een investeerder voor hoopt te vinden. Het inpassen van een sportaccommodatie in dit plan zou dan namelijk een gunstig effect kunnen hebben op de financiële haalbaarheid ervan. In een reactie hierop geeft Boogaard (CDA) nog aan dat voor hen de deur ook zeker niet definitief dicht is en Boorsma (VVD) benadrukt dat de verenigingen nu dus weer aan zet zijn.

Archief

Sinterklaas, boutmiddag en feestavond

Op vrijdag 18 november komt de jeugd in het clubgebouw kijken of de sint iets in hun schoen heeft achtergelaten. Ook wordt er gekeken naar een leuke film waarin de Sint centraat staat. Op zaterdag 17 december organiseert de activiteitencommissie weer de jaarlijkse boutavond. Deze start om 17.00 uur, na afloop van het competitieduel Piershil 1 - Hellevoetsluis 1. Aansluitend wordt er ook een feestavond georganiseerd, met als thema: Aprés-ski!

Archief

Tienvoet zaalvoetbal - Tom Kukler beste doelman

Op dinsdag 20 december, tijdens het zaalvoetbaltoernooi voor selectie-elftallen in de Tienvoet te Heinenoord, weet Piershil zich weer te plaatsen voor de finaleronde. Tijdens die finaleronde, op donderdag 22 december, behalen de Piershillenaars de vierde plek. Heinenoord, de hoogst spelende club uit de Hoeksche Waard weet voor het eerst het toernooi te winnen.

De winnaars tot nu toe: SHO (2004), SHO (2005), 's-Gravendeel (2006), OSV Oud-Beijerland (2007), 's-Gravendeel (2008, 2009 en 2010) en Heinenoord (2011). Net als vorig jaar pakt Piershil toch nog een prijs. Doelman Tom Kukler wordt uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi! (Toernooiverslag).

Archief

Trainingskamp Portugal (Balaia)

Voor de vierde keer op rij belegt Piershil 1 in de winterstop een trainingskamp in het Portugese Balaia, Albufeira. Het is alweer de zesde keer dat Piershil de zon opzoekt tijdens de winterstop. De mannen van Leo Tol en Jan van der Vorm werken tijdens het verblijf van 4 t/m 8 januari 2012 diverse trainingen af. Tegen tweedeklasser Silvolde (Wedstrijdverslag) wordt een oefenwedstrijd gespeeld. Bram van der Weijden houdt deze keer een dagboek bij (Hier) en op Voetbal op Zaterdag verschijnt een artikel over het verblijf van Piershil (Hier).

Archief

Ook Piershil 3 op trainingskamp

In navolging van de selectie gaat dit seizoen ook Piershil 3 op trainingskamp. Met alleen maar nuttige bagage wordt afgereisd naar de Zeeuwse kust. Met veel plezier kan worden teruggekeken op een enerverend weekend. Al wordt opvallend vaak de zin 'What happens in Vlissingen, stays in Vlissingen' uitgesproken.

Archief

Activiteitencommisie - Klaverjassen

Op vrijdagavond 27 januari wordt er een klaverjastoernooi georganiseerd door de activiteitencommissie. De vorige klaverjasavond kon helaas niet doorgaan vanwege te weinig aanmeldingen. Even lijkt het er op dat dat deze keer weer gaat gebeuren. Op donderdagavond staan er pas 17 personen op de lijst. Maar na nog wat telefoontjes en mailtjes op de vrijdag kan er toch worden gestart met zes tafels. Onder het genot van een lekker drankje en een bitterballetje wordt er gezellig gekaart. Tijdens de pauze wordt er ook nog een verloting gehouden met leuke prijzen. Op de eerste plaats eindigt Rob van der Waals met 5527 punten. Wil Veerman wordt tweede met 5353 punten en John dekker 'pakt het brons' met een puntentotaal van 5305.

Archief

Ledenvergadering SV Piershil

Op vrijdag 3 februari 2012 vindt in de kantine van SV Piershil de Algemene Ledenvergadering plaats. Het ongekende aantal van 21 leden weet op deze winterse avond de warmte van de kantine te vinden. Voorzitter Frits van Agteren opent om 20:01 uur de vergadering en de notulen van de vorige ledenvergadering worden doorgenomen. Behoudens een vraag over de stand van zaken wat betreft de 'verplichte bardiensten' komen hier geen opmerkingen over. Na de notulen volgen enkele mededelingen, waaronder het feit dat een eventuele fusie met buurtverenigingen (voorlopig) van de baan is en dat de club amateurpartner is geworden van Feyenoord. De verschillende bestuursleden praten over verleden en toekomst wat betreft hun werkgebied. Bij het agendapunt tennis komt de verdere terugloop weer ter sprake en geeft het bestuur aan zich openlijk af te vragen wat er met de tennisbanen moet gebeuren. Zij spreken de hoop uit dat er nog iemand opstaat voor de tennis.

Jan-Marijn Vink opent het financiële verslag met de heugelijke mededeling dat er een kleine 'winst' gedraaid is. Het "hand-op-de-knip" beleid heeft gewerkt, alsmede de tomeloze inzet van vrijwilligers. Maar tegelijk waarschuwt de penningmeester dat de club zich niet meteen rijk moet rekenen. Het trainersduo van de afgelopen twee jaar heeft relatief weinig gekost. Met de aanstelling van een nieuwe trainer zal deze post waarschijnlijk weer omhoog gaan. De balans, de winst- en verliesrekening en de begroting worden door Jan-Marijn zoals gebruikelijk op een eenvoudige manier uitgelegd zodat ook de gewone burger er iets van snapt. De kascontrole is voor het tweede jaar uitgevoerd door de heren Jan Stolk en Marco Reedijk. Bij monde van Jan Stolk werd deze goedgekeurd. In de statuten staat dat er na drie jaar van kascontrolecommissie gewisseld moet worden, dus volgend jaar mogen de heren voor de laatste keer controleren. Dit zal echter ook voor Jan-Marijn de laatste keer zijn, want net als Rob van der Waals kondigt ook hij aan bij de eerstvolgende ledenvergadering aftredend en niet herkiesbaar te zijn. Na de pauze vinden de bestuurswijzigingen plaats. John Kraak (PR) was tussentijds al afgetreden en Arwin Reedijk (ledenadministratie) was voor deze vergadering aftredend en niet herkiesbaar. Beide heren worden door voorzitter Frits van Agteren bedankt voor bewezen diensten en ontvangen een bloemetje. Arwin geeft aan wel gewoon de ledenadministratie te blijven doen. Bram van der Weijden wordt vervolgens geïnstalleerd als het nieuwe bestuurslid PR.

Aansluitend volgt er op een vraag van één van de leden over hoe het bestuur staat tegenover vergoedingen voor selectiespelers een levendige discussie. Door verscheidene verenigingen om ons heen wordt het (kennelijk) ook gedaan, is de algemene opinie. "Om Piershil aantrekkelijker te maken voor jongens van buitenaf en daarmee op het gewenste derde klasse niveau te houden zouden we hier misschien wel in mee moeten gaan", is de stelling die aan het bestuur wordt voorgelegd. Het bestuur is duidelijk in zijn standpunt: "Vanuit de vereniging wordt er niet betaald, dat moeten we niet willen". Als er externen zijn die spelers willen 'betalen' staat het bestuur daar op zich open voor, maar dan zal er wel eerst goedkeuring moeten komen van de leden middels een bijzondere ledenvergadering. Na de discussies meldt het bestuur dat zij ernaar streven de eerstvolgende ledenvergadering weer, zoals altijd de gewoonte was, ergens aan het begin van het seizoen te willen houden. Tijdens deze vergadering zullen de statuten moeten worden gewijzigd, want de huidige dateren van 1982 en kunnen dus wel een opfrissing gebruiken. Hierna is het tijd voor het huldigen van de jubilarissen. Arwin Reedijk mag wederom naar voren komen, ditmaal vergezeld door Martijn Hoek en Rob van der Waals. Alle drie zijn zij 25 jaar lid van de vereniging en ontvangen daarom een speldje en bos bloemen uit handen van voorzitter Van Agteren.

Archief

Piershil breekt met trainersduo

In januari 2011 word bekend gemaakt dat Leo Tol en Jan van der Vorm aan het einde van het seizoen plaats zullen maken voor een nieuwe selectietrainer. Op woensdag 11 januari 2012 is Leo Tol, trainer van Piershil 1, te horen in Midweek Sport. Uiteraard wordt er gesproken over de het beëindigen van zijn taak aan het einde van het seizoen, zoals tijdens het trainingskamp te Portugal is overeengekomen. Leo laat weten aan presentator Frank Dijkman dat hij altijd rekening heeft gehouden met het ooit eindigen van deze functie. Wat hem betreft had hij nog wel 10 jaar trainer willen blijven, maar hij begrijpt dat het belang van de vereniging en de ontwikkeling van de spelers altijd voorop moet staan. Leo blijft in de toekomst bij SV Piershil betrokken, in wat voor functie dan ook. In de pers verschijnt een oproep van het bestuur van SV Piershil, dat op zoek moet gaan naar een nieuwe selectietrainer.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Stevig geloof in opmars

Hoewel Piershil er helemaal niet goed voorstaat op de ranglijst en al is besloten dat de trainers volgend jaar zullen worden vervangen is er nog steeds een stevig geloof in een opmars van Piershil. Terwijl er realistisch gezien over degradatie gesproken zou moeten worden, wordt er gekeken naar de stand in tweede periode. Het vertrouwen in een goede afloop is groot, 'dit Piershil hoort thuis in de derde klasse', is de heersende opinie. Na het trainingskamp in Portugal verliest Piershil van de latere kampioen Hellevoetsluis. Daarna wordt met 0-0 gelijkgespeeld tegen SSS en uit tegen Bernisse (0-7) en WFB (0-3) worden keurige zeges geboekt. In de vijf wedstrijden daarna wordt maar één keer gewonnen zodat de onderste plaatsen weer in zicht komen. Wanneer het op 2de paasdag bij kampioenskandidaat Oud-Beijerland een karaktervolle 1-3 zege boekt lijkt het lek boven en is handhaving een kwestie van tijd.

Archief

Activiteitencommissie - Puzzelrit

Op zondag 15 april is het volle bak bij de puzzelrit 2012. Om organisatorische redenen is er zelfs een inschrijvingsstop voor dit spektakel. Deze keer zijn het Desmond Bouman en Arjan Gijlstra die zichzelf overtreffen en een tot in de puntjes georganiseerde dag neerzetten. De tocht voert door de Hoeksche Waard en onderweg moeten allerlei opdrachten worden uitgevoerd. Na afloop is er een gezellig samenzijn in de kantine en de catering daarbij is eveneens van hoog niveau. Hoewel het allemaal te doen is om de lol is het fanatisme bij de deelnemers een groot compliment voor de organisatoren. Als glorieuze winnaar komt er een meidengroep uit de bus: Patricia Verhoeven, Marinka Slot, Lisette Kok en Elsbeth van der Pols.

Archief

Activiteitencommissie - Jeugdavonden

Voor de jeugd worden dit seizoen diverse avonden georganiseerd. Op vrijdag 28 oktober organiseert de activiteitencommissie een sportquiz voor onze jeugdleden. Tijdens de quiz worden er veel (lachwekkende) filmpjes getoond. Na afloop daarvan is er nog een disco georganiseerd. Op vrijdagavond 16 maart wordt er spelletjesavond georganiseerd voor al onze jeugdleden. De deelnemers worden verdeeld in 5 groepen en gaan zo de verschillende spelletjes langs. De kinderen moeten spijkerpoepen, sjoelen, darten, puzzelen, beschuit fluiten en eierdozen pingpongen. Uiteindelijk zijn er leuke prijzen voor de twee winnaars. Ter afsluiting van de geslaagde en gezellige avond wordt met alle kinderen het spel "pick up the box" gespeeld.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd - Nieuwe opzet jeugdvoetbal - Piershil C1 kampioen

De afgelopen jaren waren er met name in het begin van de competitie veel verenigingen die teams terug trokken of verzoeken indienden voor herindeling. Gevolg hiervan was dat er veel incomplete poules ontstonden. Om dit met ingang van het seizoen 2011-2012 te voorkomen worden alle jeugdteams ingedeeld in bekerpoules. Tot aan de herfstvakantie worden in een halve competitie alleen maar bekerwedstrijden gespeeld. De nummers 1 en 2 gaan door in beker. Naar aanleiding van de resultaten in de beker worden vervolgens competitiepoules van 10 teams gevormd. Piershil schrijft slechts vier jeugdteams in bij de KNVB; het laagste aantal in jaren. Piershil F1 eindigt in de bekerpoule op de zevende plaats. Ook in de competitie (in de tiende klasse) eindigen de kleinsten op plaats zeven.

Piershil D1 eindigt ook op de zevende plaats in het bekertoernooi. In de competitie (in de achtste klasse) wordt een keurige vierde plaats behaald. Piershil C1 is het enige Piershilse team dat dit seizoen in de prijzen valt. In de bekerpoule wordt een tweede plaats behaald en pas in de kwartfinale worden de C-tjes uitgeschakeld in dit toernooi. In de competitie wordt het kampioenschap binnengehaald. Met 38 punten uit 16 wedstrijden blijft Piershil in de zesde klasse zowel SHO als Botlek enkele punten voor. Scherpschutter binnen dit team is Roué Versluis, die opgeteld in beide toernooien 99 keer het net laat bollen. De kampioenstraktatie, een rondrit per kar, krijgt een extra dimensie: de zwembadscene. Bij het huis van de familie Bos wordt een tussenstop gemaakt voor een frisse duik. Piershil A1 eindigt in de bekerpoule op een vierde plaats (vijf deelnemers) en wordt daardoor ingedeeld in de derde klasse. Piershil A1 eindigt op de negende en laatste plaats met een doelsaldo van 29 voor en 77 tegen.

Piershil A1.
Klik Hier voor een vergroting.
Piershil C1. Kampioensfoto Piershil C1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
Piershil D1. Piershil F1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren

Piershil 2 is na de promotie van vorig seizoen een klasse hoger ingedeeld. Toch speelt de ploeg ook nu weer lang mee in de bovenste regionen van de derde klasse G. Oude Maas 2 wordt kampioen en Piershil 2 eindigt op een vierde plaats met 35 punten uit 20 wedstrijden. Doordat het tweede elftal een vervangende periodetitel krijgt toegewezen mag het ook om promotie gaan voetballen. Tegen OSV Oud-Beijerland heeft het echter geen schijn van kans en wordt twee keer een 6-0 nederlaag geleden. Piershil 3, wederom onder leiding van Rinus Vis en Johan Hartog, doet het ook heel goed in de competitie. Zo goed zelfs dat het op de laatste speeldag nog kampioen kan worden. Door een 2-0 nederlaag bij ZBVH 4 zijn het echter de Zuid-Beijerlanders die de kampioensvlag kunnen hijsen. Beide ploegen eindigen met 39 punten uit 18 wedstrijden op kop van de zesde klasse 17; het doelsaldo van ZBVH is echter aanzienlijk beter.

Piershil 2
Klik Hier voor een vergroting.

Piershil VE1 maakt wat de lagere seniorenelftallen het 'feest' compleet. Met 35 punten uit 22 wedstrijden eindigen de oudjes op de vierde plaats in de tweede klasse 04. Leider Marco Reedijk schrijft aan het einde van het seizoen weer een seizoenssamenvatting.

Piershil 3 Piershil VE1
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Beroering bij Piershil

Op woensdag 22 februari 2012 is Karel Snijders, ex-bestuurslid Technische Zaken, te horen in Midweek Sport. Karel vertelt waarom hij afgelopen week is gestopt als bestuurslid bij SV Piershil. De gekozen weg is niet de zijne, zo laat hij principieel weten. Binnen het bestuur is besloten om, net als bij veel andere clubs, betalingen aan spelers via de Businessclub toe te staan. "Een keuze van SV Piershil, maar ik kan me hier niet voor motiveren", zo spreekt het ontgoochelde boegbeeld van de club. Volgens de businessclub en het bestuur gaat het alleen maar om oriënterende ideeën. Klaas van Etten van de businessclub spreekt van een storm in een glas water en voorzitter Frits van Agteren benadrukt op de radio dat er zowel vanuit de vereniging als vanuit de businessclub geen betalingen aan spelers zullen plaatsvinden. Al lijkt dat laatste vooral het gevolg van het opstappen van Karel Snijders en de verontwaardiging onder de leden over de plannen.

Archief

Groots - de 4 mooiste exemplaren!

Sinds enkele seizoenen is het gebruikelijk om bijzondere foto's op de website te plaatsen in de categorie 'groots'. Hier de 4 'mooiste' exemplaren uit seizoen 2011-2012, met daarbij de originele begeleidende teksten.

Foto 1: Jan Rozendaal, bij de veteranen beter bekend als 'Het Kanon' of 'Jantje Schietgraag', rijdt sinds enkele jaren in de DNRT competitie. Afgelopen weekend heeft de rijder van het ASR/FarmTrans Racing Team zijn eerste overall overwinning in zijn klasse behaald. Met zijn Nissan 300ZX type Z-31 was hij op het Circuit van Spa/Francorchamps, door veel coureurs beschouwd als het mooiste circuit ter wereld, de snelste van zijn klasse. Jan, van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning!

Foto 2: Piershil 1 verloor afgelopen zaterdag van het lager geklasseerde Rockanje 1. Vooral een gebrek aan scherpte, die bij de tegenstander wel aanwezig was, werd achteraf aangevoerd als de belangrijkste reden voor dit pijnlijke verlies. Een mogelijke oorzaak van deze ontbrekende scherpte werd misschien wel in de Piershil-bus aangetroffen. Dat de natuur van slag is na een zonovergoten voorjaar, gevolgd door een kletsnatte zomer en een droge herfst was al duidelijk. Op het moment dat sommige planten zelfs voor de derde keer in één jaar in bloei willen gaan moeten de paddenstoelen kennelijk creatief zijn om vochtige plekjes te vinden. De Piershil-bus is dus blijkbaar één van die plekjes. En van sommige paddenstoelsoorten is bekend dat ze hallucinaties kunnen veroorzaken. Helaas was de 2-1 eindstand van zaterdag keiharde realiteit...

Foto 3: Afgelopen zaterdag gingen de spelers van de D en de C een dagje uit. Er werd een bezoek gebracht aan het Nationaal voetbalmuseum, dé voetbal experience in Middelburg. In dit museum is van alles te zien én te doen! Zo kan men bijvoorbeeld de Nederlandse EK winst van 1988 herbeleven, zelf commentaar geven bij legendarische voetbalmomenten en ook de eigen balkunsten kunnen worden vertoond in de zogeheten Skills Zone. Uiteraard is er ook een filmzaal. En in deze filmzaal kwamen de mannen van Piershil C1 op het leuke idee om aan 'planking' te doen. Net als John Guidetti, toen hij afgelopen december 3 maal doel trof in de thuiswedstrijd tegen FC Twente, gingen de heren als een plank gestrekt liggen. Vanavond deden de heren in de thuiswedstrijd tegen SSS C2 een andere hobby van Guidetti na, namelijk...scoren. Met een 4-0 overwinning 'liggen' ze nog altijd op titelkoers. Mocht het zover komen, dan verwachten we natuurlijk nóg meer 'planking'....op een platte kar welteverstaan!

Foto 4: Op maandag 23 april hebben Jan Huisman, Cees Vink en John Kraak (onder voorbehoud) in de kantine van NBSVV hun scheidsrechtersbadge ontvangen voor het slagen voor de BOS-cursus (Basis Opleiding Scheidsrechter). Gedurende 7 lesavonden werden zij door docent Martin van den Herik en docent in opleiding Arthur Ebink, samen met 12 medecursisten, voorzien van de nodige bagage om straks op een goede manier wedstrijden te kunnen leiden. Daarnaast werd er door het fluiten van 2 stagewedstrijden ook de nodige praktijkervaring opgedaan. Jan en Cees deden dit op de eigen vereniging, onder toezicht van een actieve KNVB-scheidsrechter. Hierdoor zijn zij geslaagd als KNVB-clubscheidsrechter. Door omstandigheden heeft John pas 1 stagewedstrijd onder begeleiding van een KNVB-begeleider achter de rug en zal aanstaande zaterdag zijn tweede wedstrijd fluiten. Wanneer hij deze ook tot een goed einde brengt zal hij ook pas daadwerkelijk geslaagd zijn en zichzelf officieel KNVB-scheidsrechter mogen noemen. Heren, proficiat!

Archief

Een nieuwe jeugdvoorzitter

Na 13 jaar deel te hebben uitgemaakt van het hoofdbestuur, waarvan 8 jaar als voorzitter van de jeugdcommissie is het voor Rob van der Waals zover dat hij het stokje gaat overdragen. In de persoon van Martijn Hoek wordt een opvolger gevonden. Martijn, die ook als selectiespeler actief is, heeft dit seizoen de indeling van de "verplichte bardiensten" op zich genomen. Op dat gebied wordt hij opgevolgd door Petra van Haaren. Petra maakt ook deel uit van de activiteitencommissie, is mede begeleider c.q. verzorger van het tweede elftal en hersteltrainer.

Archief

Ralph Kalkman nieuwe trainer Piershil

Op 29 februari 2012 wordt bekend gemaakt dat Ralph Kalkman met ingang van het seizoen 2012-2013 de nieuwe hoofdtrainer is van SV Piershil. Ook voor Piershil 2 is een nieuwe trainer gevonden. Nico Hoogwerf, in het seizoen 200-2001 al eens eindverantwoordelijke bij Piershil 1, zal komend seizoen het tweede elftal gaan trainen.

Het officiële persbericht van het bestuur luidt als volgt: "Het bestuur van SV Piershil is er in geslaagd twee nieuwe trainers voor het volgende seizoen vast te leggen. Ralph Kalkman wordt verantwoordelijk voor de eerste selectie, terwijl Nico Hoogwerf Piershil 2 onder zijn hoede gaat nemen. Ralph is nu actief als trainer van Heinenoord 2 dat uitkomt in de reserve 1e klasse. Nico heeft momenteel geen club. Hij was voor het laatst als trainer actief bij de A-junioren van Heinenoord. Het bestuur denkt hierbij prima opvolgers te hebben gevonden voor Leo Tol, Jan van der Vorm en Cees Molendijk".

In de laatste maanden van het seizoen is te zien dat hij hunkert naar het hoofdtrainerschap: regelmatig is hij aandachtig toeschouwer bij Piershil 1.

Archief

Bezoek Tinus Osterholt

Op zaterdag 21 april 2012 brengt Tinus Osterholt in gezelschap van zijn kleindochter Kim een bezoek aan Piershil. Tinus geniet zichtbaar van het bezoek aan de club, waar hij van 1960 tot 1970 tien seizoenen (!) trainer was van de plaatselijke hoofdmacht. Onder zijn leiding werden drie kampioenschappen behaald en promoveerde Piershil voor het eerst naar de KNVB.

De 83-jarige oud-speler van Feyenoord, hij bezoekt nog steeds de thuiswedstrijden van zijn cluppie in de Kuip, verlaat pas enkele uren na afloop van de wedstrijd Piershil 1 - Rockanje 1 het clubgebouw van SV Piershil. De oude foto's en oude verhalen zorgen voor een gedenkwaardig bezoek van de enige echte kampioenenmaker!

Archief

Jeugd - Sportdag nieuwe stijl en de Korendijksportdag

Van links naar rechts: Nils van Prooijen, Joris Krijger en Remco Veerman.

Op vrijdag 11 mei 2012 vindt de sportdag ‘nieuwe stijl’ plaats. De jeugd van Piershil gaat sporten om twee redenen. Ten eerste om geld in te zamelen voor de jeugdreis van dit jaar en ten tweede om te bepalen wie namens SV Piershil wordt afgevaardigd voor de jaarlijkse Korendijk sportdag. Onder leiding van de jongens van de C gaat de jongste jeugd aan de slag. Op het programma staan allerlei voetbalspelletjes, zoals doelschieten, penalty schieten, voetbal bowlen, voetbal darten en gatenbord. Na ruim een uur trekken de kruitdampen op en kan de eindscore worden opgemaakt. Overall winnaar wordt Joris Krijger en komt daarmee in het bezit van de wisselbokaal. Per leeftijdscategorie worden de eerste vier afgevaardigd naar de Korendijk sportavond op het terrein van ZBVH, gehouden op vrijdag 25 mei 2012. Dit zijn voor de D-categorie Remco Veerman, Jacco Vink, Niels van Ruiven en Kevin Wols. Voor de E-categorie Joris Krijger, Wesley van Dam. Rick Schepen en Thijs Bouman en voor de F-categorie Nils van Prooijen, Toby vd Graaf, Sem Bervoets en Sven van Ruiven.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1 degradeert naar de vierde klasse

Piershil 1 slaagt er dit seizoen geen moment in om de degradatiedreiging af te schudden, telkens weer moet naar beneden worden gekeken. Iedere keer wanneer er een opleving is wordt dat weer gevolgd door een teleurstellend resultaat. Na de zege bij OSV Oud-Beijerland, die zoveel vertrouwen geeft voor de slotfase, wordt geen wedstrijd meer gewonnen. In de laatste wedstrijd tegen Botlek, dat nergens meer om speelt, volstaat wonderbaarlijk genoeg een zege om de nacompetitie te ontlopen.

Waar een 7-2 eindstand gemakkelijk had gekund staat er na afloop een onthutsende 2-2 op het scorebord. Het stijf van de zenuwen staande Piershil mist kans op kans en wordt tot overmaat van ramp in de blessuretijd nog ingehaald door Rockanje. Nog lijkt er niets aan de hand wanneer bekend wordt dat Piershil tegen twee vierdeklassers het vege lijf kan redden. De prestaties tegen De Jonge Spartaan (0-2 verlies) en Egelantier Boys (4-1 verlies) zijn bedroevend, maar bevestigen nogmaals de tekortkomingen. Het met bloed, zweet en tranen verkregen derdeklasserschap wordt achteloos weggegooid, met de amateurkelder als passende beloning.

Archief

Bedrijventoernooi en seizoensafsluiting

Wiveco B.V wordt op 26 mei winnaar van het S.V. Piershil bedrijventoernooi 2012. Op een zonovergoten sportpark nemen 16(!) teams het tegen elkaar op. Allereerst wordt er in 4 poules van 4 ploegen gestreden om een plek in de kwartfinales. De latere winnaar van het toernooi ontpopt zich tijdens de poulewedstrijden als een makkelijk scorende formatie, want met een doelsaldo van 19-2 wordt zonder puntverlies de kwartfinale bereikt. In de finale wordt Korendijk Leli met gemak opzij gezet en mag aanvoerder Robin Bravenboer de bokaal in ontvangst nemen uit handen van Johan Hartog. In de troostfinale weet Errea Sport Point te winnen van Profile Tyrecenter DBS en legt het zo beslag op de derde plaats. Na de prijsuitreiking genieten de teams nog lekker na met een koud pilsje uit de buitentap of een lekkere hamburger of saté van de bakplaat. De organisatie kan met trots terugkijken op een zeer geslaagd toernooi.

Archief

Jeugdreis SV Piershil

Van vrijdag 29 juni tot zondag 1 juli gaat de jeugd van de F, D en C van Piershil op de jaarlijkse jeugdreis. Deze keer naar de Stoofpolder in Bruinisse, waar het goed toeven is. Met verschillende activiteiten wordt de jeugd bezig gehouden en traditioneel komt iedereen uitgeput weer thuis.

Archief

EK Voetbal - Poule SV Piershil

In 2012 wordt het EK Voetbal gehouden in Polen en Oekraïne. Voor het Nederlands Elftal en haar supporters, veel huizen en straten in Nederland zijn weken van te voren alweer oranje, wordt het een kort toernooi. Het 'team' bestaat uit een aantal pedante haantjes en terecht eindigt het dan ook roemloos met 0 punten uit 3 wedstrijden. Voor de deelnemers aan de EK-Poule (via de website van de Telegraaf) van SV Piershil duurt het toernooi wel drie weken. Winnaar wordt uiteindelijk Belinda Rozendaal. En hoewel de puntentelling vanaf de knock-out fase een wat merkwaardige wending neemt is er op de zege van Belinda niets af te dingen: zeven juiste ploegen voorspeld in de kwartfinale, vier juiste ploegen voorspeld in de halve finale en ook een finale Spanje - Italië voorspeld met Spanje als winnaar. De tweede plaats is behaald door Daniël Bouwmeister (van het plaatselijke café), ook hij voorspelde dat Spanje zou gaan winnen. Een kwart van de opbrengst wordt door de organsiatie van de EK-Poule geschonken aan het Hospice Hoeksche Waard te Zuid-Beijerland. De gift van 152,50 euro wordt in dank aanvaard.

Archief

Seizoen loopt ten einde - Wat nu?

Na het afketsen van het zoveelste fusieverhaal in december 2011 werd de vraag gesteld "Wat nu??". Ook voor SV Piershil is dat een meer dan interessante vraag. Met een gering ledenaantal, weinig aanwas van jeugd en een clubgebouw dat zwaar aan renovatie toe is (wat al jaren was uitgesteld met het oog op een eventuele fusie) staat de vereniging misschien wel aan de vooravond van het zwaarste hoofdstuk uit haar geschiedenis. Maar zoals een beroemde oneliner zegt: 'Briljante kansen zijn vaak knap vermomd als onoplosbare problemen'. En met de steun en bereidheid van alle leden is het mogelijk die kansen te vinden én ook te gaan benutten. Tijdens de ledenvergadering kreeg de activiteitencommissie van de voorzitter een pluim voor de organisatie van o.a de nieuwjaarsreceptie, een puzzelrit, het bedrijventoernooi en het draaien van het rad van avontuur. De commissie is dit seizoen voorzien van vers bloed en helpt dit seizoen ook mee met het organiseren van de jeugdreis. Het bestuur is zeer blij met al deze inspanningen. Maar niet alleen het bestuur. De activiteitencommissie zet nadrukkelijk de toon en laat zien aan alle leden wat er nodig is om de club in stand te houden: 'de schouders eronder'.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 2011-2012

Seizoen 2011-2012
Deel 8.2 - De schouders eronder