Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

2010-2011 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 2010-2011
Deel 8.1 - Een eigen identiteit

Archief

Een nieuw seizoen - onderhoud aan het terrein
In juli 2010 worden op het terrein de nodige verbeteringen doorgevoerd door het werkersteam. Zo verdwijnt een stuk van de metershoge groene haag tussen veld 1 en de ijsbaan en wordt het restant ingrijpend gesnoeid. Bij de ingang wordt de tegelvloer opnieuw ingericht en aangelegd, vooral bedoeld om auto's te weren en fietsen meer ruimte te geven.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen - Samenwerking jeugdafdelingen Piershil en NBSVV

Met de nieuwkomers Sebastiaan Houtgraaf en Arnes Hadzikadunic gaat de selectie onder leiding van Jan van der Vorm en Leo Tol met veel enthousiasme van start in de voorbereiding. Piershil heeft het idee dat het iets heeft goed te maken na het slappe vorige seizoen. Aangezien de inpassing van steeds meer jeugd gepaard zal gaan met vallen en opstaan wordt de doelstelling voor dit seizoen als volgt bepaald: meedoen om een periode en eindigen in het linkerrijtje (bij de eerste zeven). Als resultaat van de vruchtbare samenwerking in de afgelopen twee seizoenen zijn de jeugdafdelingen van Piershil en NBSVV vanaf dit seizoen volledig samengevoegd. Als voornaamste reden voor de samenwerking wordt deze verklaring gegeven: "Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat wanneer we onze krachten bundelen het een positief effect heeft op zowel de jeugdspelers, almede het voortbestaan van onze verenigingen". Afgesproken wordt dat alle teams op sterkte worden samengesteld en dat ieder team gedurende een half seizoen in één van de twee dorpen voetbalt.

Archief

Presentatiegids

In september verschijnt voor het vijfde seizoen op rij de presentatiegids van SV Piershil. Deze keer is de gids samengesteld onder redactie van Klaas van Etten, Michael de Vogel, Sjoerd Singor en Christian Snoek. Na het voorwoord van scheidend voorzitter Theo Bos zijn er interviews te lezen met Jan van der Vorm en Leo Tol en wordt er terug gekeken op het trainingskamp in Oostenrijk.

Na de pasfoto's en de traditionele selectieposter beschrijft archivaris Henk van den Heuvel op nostalgische wijze het seizoen 1963-1964, toen Piershil 1 naar de KNVB promoveerde.

Deze uitgave wordt afgesloten met artikelen over het trainingskamp in Portugal, de vrijwilligers van SV Piershil en een korte beschrijving van alle opponenten van Piershil 1 in de derde klasse D.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Trainingskamp in Oostenrijk

Van 10 tot 15 augustus verblijft de selectie van SV Piershil voor een trainingskamp in Oostenrijk. De manschappen van Jan van der Vorm en Leo Tol zijn daar te gast van het plaatselijke SK Fieberbrunn. Piershil werkt daar ook twee oefenwedstrijden af: op 12 augustus is de tegenstander een jeugdteam uit Tirol (Wedstrijdverslag) en op 14 augustus speelt Piershil tegen Heinenoord (Wedstrijdverslag), dat daar eveneens verblijft.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1 wisselvallig

In de voorbereiding verliest Piershil 1 de vier oefenwedstrijden met slechts 5 goals voor en 18 doelpunten tegen. De eerste zege wordt geboekt in de bekerwedstrijd tegen LMO, gevolgd door een klinkende 0-2 bekerzege bij buurman NBSVV. In de voorbereiding zijn conclusies te trekken die gedurende het gehele seizoen blijven gelden: Piershil krijgt veel goals tegen, scoort moeilijk en wisselt armetierige vertoningen af met prachtige staaltjes voetbal.

Archief

'Fusie niet tegen te houden'

In september is het wethouder Wim Reijnierse die laat weten dat hij verwacht dat binnen vier jaar de eerste spa de grond in gaat voor een gezamenlijk complex van SV Piershil, NBSVV, ZBVH en Goudswaardse Boys. Niet alleen het gebrek aan woningbouw wordt nu als oorzaak aangewezen, ook de financiële situatie van de clubs en de gemeente Korendijk gaat steeds nadrukkelijker een rol spelen. De wethouder geeft een pluim aan Piershil en NBSVV voor wat betreft hun samenwerking op jeugdgebied. De reacties van de vier clubs duiden echter op weinig eensgezindheid over dit onderwerp. NBSVV wil het liefst een mulitifunctioneel supercomplex in Nieuw-Beijerland, ZBVH heeft geen interesse maar wil wel geld hebben als de andere drie wel fuseren (en daarvoor een mooi complex krijgen) en Goudswaardse Boys ziet het als een groot sociaal verlies als de club van het dorp moet verdwijnen. SV Piershil is afwachtend maar erkent dat de fusie op termijn niet is tegen te houden.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Subtop blijft het doel

Al in november blijkt het een hele opgave om de wisselvalligheid uit de jonge Piershilse ploeg te halen. Piershil start het competitieseizoen met twee zeges, vervolgens verliest de ploeg vier keer op rij en tenslotte worden in 2010 weer vier overwinningen op rij geboekt. Van een ploeg in de onderste regionen wordt het daardoor weer een ploeg in de middenmoot, een positie waar op voorhand op was ingezet. Tegen Binnenmaas wordt op eigen terrein een kansloze 0-6 nederlaag geleden, bij SSS speelt Piershil prima voetbal maar vergeet het te winnen en tegen het ijzersterke Rhoon wordt op voorbeeldige wijze een 1-0 overwinning uit het vuur gesleept. In het aanstaande trainingskamp in Portugal is het zaak om aan het zelfvertrouwen te werken en de wisselvalligheid eens nader te analyseren. Feit is dat Piershil aanvallend te weinig stootkracht heeft. Het is daarom prettig te vernemen dat de rentree van Merrill Kross, na jaren blessureleed, aanstaande is.

Archief

Senioren en junioren in de pers

In de pers wordt dit seizoen ook aandacht besteed aan de lagere seniorenteams en de jeugd van de vereniging. In het voetbaljournaal van november 2010 verschijnt een artikel over het veteranenteam van SV Piershil en een interview met jeugdleider Cees Veerman. Piershil 3 haalt met een mooie actiefoto zelfs het landelijk vermaarde blad Voetbal International, in de artikelenreeks 'De Basis'.

Archief

Jeugdleidersvergadering SV Piershil - NBSVV

Op maandag 13 december vindt er in de kantine van NBSVV een jeugdleidersvergadering plaats. In deze vergadering wordt er teruggekeken op de eerste seizoenshelft en doen de begeleiders hun zegje over dingen die ze graag verbeterd zien worden. Vervolgens krijgen de trainers en jeugdleiders van de diverse teams informatie over de wijzigingen die voor de tweede seizoenshelft zullen gelden. Zo is er bijvoorbeeld een nieuw trainingsschema opgesteld en zullen de teams na de winterstop wisselen van thuisaccommodatie. De teams die de eerste seizoenshelft bij NBSVV hebben gespeeld zullen dit in 2011 bij SV Piershil gaan doen, en andersom. Dit betekent dus dat na de jaarwisseling bij SV Piershil genoten kan worden van de kunsten van de B1, C1, D1, E2 en F1. De overige teams, de A1, C2, D2, E1 en F2 spelen dan dus logischerwijs bij NBSVV.

Ook wordt er een extra F-pupillenteam ingeschreven in de voorjaarscompetitie, doordat beide huidige F teams al ruim bedeeld zijn qua spelers en er ook nog eens wat kabouters doorstromen. Deze F3 zal onder de naam NBSVV F2 gaan spelen bij NBSVV. Tevens worden de nieuwe indelingen voor de voorjaarscompetitie van de pupillen doorgenomen.

Archief

Winterse buien in december

In december wordt Piershil enkele malen geteisterd door enorme sneeuwbuien. Van voetbal kan dan geen sprake meer zijn, maar het levert wel prachtige plaatjes op.

Archief

Boutmiddag en feestavond

Op zaterdag 18 december wordt bewezen dat een voetballoze zaterdag niet per definitie saai hoeft te zijn. In een goed gevulde kantine worden tijdens de jaarlijkse boutmiddag diverse mooie prijzen verloot. De lootjes vinden gretig aftrek bij het publiek en de sfeer is zeer gezellig. Na het verdelen van de prijzen is het tijd voor vermaak. Petra van Haaren (Piershil Dames) en Rob vd Waals (grensrechter P1 en bestuurslid jeugdzaken) zingen beiden live enkele nummers. Ook hebben ze een paar duetten voor de aanwezigen in petto. Als special guest zingt ook Petra's dochter, Daniëlle, enkele nummertjes. Al met al een zeer gezellige avond waarop de activiteitencommissie dan ook met gepaste trots kan terugkijken.

Archief

Tienvoet zaalvoetbal - Reinier Koopmanschap beste doelman

Op dinsdag 21 december, tijdens het zaalvoetbaltoernooi voor selectie-elftallen in de Tienvoet te Heinenoord, gaat Piershil met de hakken over de sloot door naar de finaleronde. Tijdens die finaleronde, op donderdag 23 december, behalen de Piershillenaars de vijfde plek. 's-Gravendeel weet uiteindelijk, net als vorig jaar, het toernooi te winnen.

De winnaars tot nu toe: SHO (2004), SHO (2005), 's-Gravendeel (2006), OSV Oud-Beijerland (2007) en 's-Gravendeel (2008, 2009 en 2010). Piershil pakt op verrassende wijze toch nog een prijs. Veldspeler Reinier Koopmanschap verdedigt gedurende dit toernooi het doel van Piershil. En hoe! Na de finaleronde wordt de altijd hard werkende verdediger zelfs uitgeroepen tot keeper van het toernooi! (Toernooiverslag).

Archief

Nieuwjaarsreceptie - Piershil dankt vrijwilligers

Aan het einde van het jaar is het weer tijd voor de eindejaarspresentjes. Geen enkele vereniging heeft bestaansrecht zonder de inzet van zijn vrijwilligers. Het feit dat er mensen zijn die zich willen inspannen voor het wel en wee van onze club is iets wat door het bestuur dan ook zeer wordt gewaardeerd. Daarom krijgen al die mensen ook dit jaar weer een aardigheidje van de club. De activiteitencommissie heeft dit jaar de organisatie hiervan op zich genomen en dat heeft een prachtcadeau opgeleverd: een officiële SV Piershil paraplu. Voor de jongelui die elke maand hun best doen om de oude kranten op te halen is er iets anders bedacht, namelijk een mandje bier. Op 1 januari 2011 vindt in de kantine van SV Piershil de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats. Scheidend voorzitter Theo Bos mag voor de laatste keer als hoofd van de SV Piershil een nieuwjaarsgroet brengen aan 'zijn' leden.

Archief

Trainingskamp Portugal (Balaia)

Voor de derde keer op rij belegt Piershil 1 in de winterstop een trainingskamp in het Portugese Balaia, Albufeira. Het is alweer de vijfde keer dat Piershil de zon opzoekt tijdens de winterstop. De mannen van Leo Tol en Jan van der Vorm verblijven net als vorig jaar in hotel Alto de Colina.

Tijdens het verblijf, van 2 tot 6 januari 2011, worden diverse trainingen afgewerkt en is er veel ruimte voor teambuilding.

Ook wordt er weer een oefenwedstrijd gespeeld tegen Mierlo-Hout (3e klasse zondag). Piershil slaagt er niet in zich te revancheren voor de 2-4 nederlaag die het in 2008 tegen deze ploeg leed op het trainingskamp in het Turkse Belek. Deze keer verliest Piershil met stevige cijfers: 0-5 (Wedstrijdverslag).

Bram van der Weijden houdt deze keer een dagboek bij (Hier) en op de website Voetbal op Zaterdag verschijnt een artikel over het verblijf van Piershil (Hier).

Archief

Digitaal wedstrijdformulier ingevoerd

Op de bestuursvergadering van 17 januari 2011 wordt officieel besloten dat SV Piershil de samenwerking met Leo Tol en Jan van der Vorm continueert. Dit houdt in dat ook in het seizoen 2011/2012 Tol als trainer zal fungeren en van der Vorm de technische aspecten voor zijn rekening neemt. Het bestuur is van mening dat de resultaten naar behoren zijn, het vertoonde spel positief te noemen is en er een gezonde chemie met de spelersgroep aanwezig is. Zodoende is er dus een goede basis om op verder te bouwen.

Archief

Ledenvergadering SV Piershil - Theo Bos stopt als voorzitter - Theo Bos lid van verdienste

Op vrijdag 4 februari 2011 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. Hoewel tijdens deze vergadering het gevoerde en te voeren beleid wordt besproken hebben slechts enkele leden de gang naar het clubgebouw gemaakt. Hieruit blijkt dat alle leden zich kunnen vinden in het beleid en dat het vertrouwen in het zittende bestuur groot is. Al blijft het jammer dat heel veel leden, al was het maar uit fatsoen of als steunbetuiging aan bestuursleden die heel veel tijd steken in de club, het niet kunnen opbrengen om twee uur van hun kostbare tijd op te offeren. Na de opening en het doornemen van de notulen van de vorige editie nemen de bestuursleden de ontwikkelingen op hun vakgebied door. Verleden en toekomst wordt besproken. Zo spreekt Karel Snijders over voetbalzaken en Rob van der Waals over de succesvolle samenwerking met NBSVV. Secretaris Bas Hoek geeft een overzicht van alle activiteiten en dankt daarbij de dames en de heer die zich daarmee bezig houden. Ook wordt verteld dat één tennisbaan is omgetoverd tot trapveldje en dat voortaan alleen baan 1 voor de tennisleden zal worden onderhouden. Jan-Marijn Vink doet op zijn bekende heldere en nuchtere wijze verslag van de financiën en Marco Reedijk en Jan Stolk voorzien geen problemen bij het goedkeuren van de kas. Overigens wordt bekend dat het financieel weer beter gaat na een magere tijd. Vooral het beleid 'hand op de knip' heeft zijn vruchten afgeworpen. Penningmeester Vink meldt ook dat wordt onderzocht of vanaf seizoen 2011-2012 kan worden gestart met een automatische incasso van de contributiegelden.

De laatste plichtplegingen van Voorzitter Bos bestaan uit het doen van enkele mededelingen en het officieel bekend maken van zijn vertrek. De scheidend voorzitter geeft pluimen aan de activiteitencommissie, de webmasters John Kraak en Henk van den Heuvel en aan het werkersteam, dat de uitstraling en kwaliteit van ons terrein waarborgt. Voorzitter Bos laat weten niet blij te zijn met het stoppen van ophalen van de oude kranten. Hij hoopt dat iedereen de kranten nu naar de container van SV Piershil brengt en niet aan het RAD cadeau doet. Voor de pauze worden Marco Reedijk en Jan-Willem Veerman in de bloemen gezet, vanwege hun 25-jarige jubileum als lid van de club. Ook voorzitter Bos krijgt uit handen van Rob van der Waals de felicitaties en de bloemen, ook hij is 25 jaar lid. Meteen daarop neemt secretaris Bas Hoek het woord en bedankt Theo Bos voor 13 seizoenen voorzitterschap. Theo wordt meteen benoemd tot lid van verdienste en is daar zichtbaar van onder de indruk.

Voorzitter Bos kondigt zijn afscheid aan.

Na de pauze neemt Gerrit Hoogendam als bestuurslid onderhoud plaats tussen het zittende bestuur. Martijn Hoek vraagt de vergadering om te reageren op de plannen met betrekking tot de barbezetting. Het voorstel, waarbij de bardiensten vanaf 1 augustus 2011 zouden worden verdeeld onder spelende leden, wordt instemmend ontvangen en goedgekeurd.

Naar aanleiding van het vertrek van voorzitter Theo Bos wordt er ook een persbericht opgesteld:

Tijdens de ledenvergadering van vrijdag 4 februari 2011 is Theo Bos zoals aangekondigd afgetreden als voorzitter van SV Piershil. Met zijn 13 dienstjaren is hij de langstzittende voorzitter van de club, gevolgd door Henk Heikoop die 11 jaar lang deze functie vervulde. In seizoen 1998-1999 volgde hij Ad de Heer op als voorzitter en vanaf dat moment veranderde er veel bij de ingeslapen club aan de Molendijk. Onder zijn leiding bloeide SV Piershil op tot een bruisende vereniging. Tijdens zijn bewind is de status van Piershil 1 gewijzigd van café-elftal in een competitief team. Ook zijn er tal van verbeteringen doorgevoerd aan het terrein, is de jeugdafdeling kort na zijn aantreden in samenwerking met jeugdvoorzitter René van Bree nieuw leven ingeblazen, is er een Business-Club ontstaan en heeft de club vanaf 2001 de meest complete en actuele website van de wijde regio. Na zijn afscheidsrede werd Theo Bos verrast toen hij uit handen van secretaris Bas Hoek een oorkonde kreeg en meteen werd benoemd tot lid van verdienste van de club. 

Bos, die als geen ander weet dat deze onderscheiding binnen SV Piershil niet gemakkelijk wordt vergeven, was zichtbaar ontroerd en liet weten zeer verguld te zijn met de benoeming. Theo Bos blijft wel als prominent lid van de Business Club verbonden aan de vereniging en zal als supporter van het vlaggenschip nog regelmatig langs de lijn vertoeven. Door het aftreden functioneert het bestuur van SV Piershil vanaf nu noodgedwongen zonder voorzitter.

Archief

Digitaal wedstrijdformulier ingevoerd

Op zaterdag 5 februari 2011 wordt het digitale wedstrijdformulier voor het eerst bij SV Piershil gebruikt. Vanaf het begin van het seizoen is de KNVB gestart met fase 1 van deze invoering bij alle eerste elftallen van Top-, Hoofd- en Eerste-klassers. Dit is dusdanig goed bevallen dat de voetbalbond vanaf nu ook voor alle eerste elftallen in de tweede, derde en vierde klasse het digitale wedstrijdformulier gaat gebruiken. De thuiswedstrijd tegen SC Botlek 1 is derhalve de eerste wedstrijd waarbij SV Piershil kennis maakt met het 'DWF'.

Archief

Riooljournalistiek Bart Bakker - Algemeen Dagblad

Op 10 februari verschijnt er een artikel in het Algemeen Dagblad van de hand van de journalist Bart Bakker. Met een schreeuwende kop wordt melding gemaakt van het feit dat trainer Leo Tol illegaal in de dug-out zou zitten bij Piershil 1. Zoals vaker bij artikelen van deze journalist raakt de strekking wal noch kant en lijkt het 'scoren' met een primeur belangrijker dan het afdrukken van de waarheid. De waarheid is dat er bij Piershil een hoofdtrainer is aangesteld met de vereiste papieren en dat die trainer zo vaak als mogelijk, net als iedere andere trainer, bij trainingen en wedstrijden aanwezig is. Piershil handelt daarmee conform de richtlijnen van de KNVB; ook al probeert meneer Bakker anders te doen geloven. De zoveelste uiting van riooljournalistiek van deze persoon veroorzaakt niet de 'gewenste' onrust: zowel SV Piershil als de KNVB weten dat er conform de voorschriften wordt gewerkt.

Archief

Ophalen van oud papier is geschiedenis

Op vrijdag 28 januari worden er voor de laatste keer oude kranten opgehaald door SV Piershil. Middels een flyer worden alle dorpsgenoten hiervan op de hoogte gesteld. "Wegens te weinig tijd en mankrachten, zijn wij genoodzaakt het ophalen van oud-papier te beëindigen. Er is nog wel gelegenheid uw oud-papier zelf aan te leveren op iedere woensdag 09:00 - 12:00 uur of zaterdag tussen 10:00 - 12:00 uur. Bij de container op de kade, op deze tijden is er iemand aanwezig om het papier in ontvangst te nemen. Heel veel dank voor het jarenlang sparen van oud papier voor de sportvereniging", zo luidt de tekst opgesteld door het bestuur. De reactie van de RAD Hoeksche Waard op het feit dat onze vereniging gestopt is met het ophalen van oud papier laat niet lang op zich wachten. Na overigens eerst netjes contact opgenomen te hebben met de vereniging wordt dit bericht verspreid: "Het beleid van de RAD is er op gericht om in iedere kern van de Hoeksche Waard de service van huis aan huis inzameling van oud-papier te verlenen. Dit houdt in dat waar verenigingen, kerken of scholen stoppen met de gesubsidieerde inzameling, de RAD de huis aan huis inzameling zal uitvoeren. De RAD Hoeksche Waard zal daarom op korte termijn de bewoners van Piershil in de gelegenheid stellen om een speciale minicontainer voor oud-papier aan te vragen.

Uiteraard wordt het besluit om te stoppen ook door het bestuur zelf zeer betreurd. Het ophalen van het oud papier is niet alleen jarenlang een vertrouwd beeld in de straten van Piershil geweest, het levert de club ook nog eens goed geld op. "Maar zoals met zoveel zaken zijn we ook hiervoor afhankelijk van vrijwilligers".

Archief

Activiteiten - Sinterklaas- Korendijk got talent - Carnaval

Op zaterdag 27 november wordt het Sinterklaasfeest gevierd in de kantine van SV Piershil. Aansluitend vindt er deze keer een 'talent-show' plaats: Korendijk got talent. Op 19 februari wordt er ook weer eens een carnavalsavond georganiseerd in het clubgebouw.

Archief

Fusiebesprekingen voetbalclubs

Op maandagavond 28 februari is er weer een bespreking tussen Wethouder Reijnierse van de gemeente Korendijk en afgevaardigden van de vier Korendijkse voetbalclubs. Dit is de derde bespreking van een serie waarin de gemeente probeert te inventariseren in hoeverre een fusie tussen de verschillende vereniging tot de mogelijkheden behoort. In deze gesprekken hebben de clubs aan kunnen geven hoe zij tegenover een eventuele fusie staan. Ook kon er in een open denksessie gediscussieerd worden over mogelijke locaties van een nieuwe accommodatie en de eisen waaraan deze zou moeten voldoen. Vanuit SV Piershil nemen (voormalig) voorzitter Theo Bos en secretaris Bas Hoek deel aan deze besprekingen. Het moge dus duidelijk zijn dat de gemeente de plannen serieus opgepakt heeft. Het is echter nog te vroeg om te zeggen dat er echt concrete plannen zijn. Er wordt voorzichtig gesproken over een termijn van 5 tot 7 jaar, maar dan zal er nog heel wat moeten gebeuren om iedereen op één lijn te krijgen.

Vanuit het bestuur heeft SV Piershil het volgende standpunt ingenomen: "We staan er niet onwelwillend tegenover maar we moeten er als vereniging wel wijzer van worden. We zien op termijn echter de noodzaak er wel van in door de beperkte groei van de dorpskernen (geringe aanwas van jeugd), de alsmaar stijgende kosten en teruglopende inkomsten, plus een op de loer liggende investering omdat het clubgebouw eigenlijk aan een grote renovatie toe is. Tot slot benadrukken we dat het definitieve oordeel hierover ten alle tijden bij de leden ligt. Tegen de tijd dat dingen echt concreet worden zullen de leden zich hierover, in een buitengewone ledenvergadering, moeten uitspreken".

Archief

1 april grap SV Piershil

Enkele dagen voor 1 april wordt in de categorie 'Groots' op de website twee foto's geplaatst met deze tekst: "Wie dacht dat Theo Bos na zijn aftreden een stapje terug zou doen heeft het mis. De ex-voorzitter gaf bij zijn aftreden al aan via de bussinessclub wat meer betrokken te willen zijn bij het reilen en zeilen van de selectie. En daar heeft hij geen gras over laten groeien want zijn binnenkomer mag er zijn! De oplettende voorbijganger had ze misschien al zien staan bij Toyota Automobielbedrijven De Groot en van der Zeeuw in Oud-Beijerland. Twaalf nieuwe Toyota Aygo's met op de zijkant het Farm Trans of FTT (onderdeel van Farm Trans) logo. Met trots kunnen wij hier melden dat deze auto's ter beschikking zijn gesteld voor de selectiespelers van ons eerste elftal. Hieronder ziet u hoe Wesley van Gijzen de sleutel van het eerste model krijgt uit handen van Toyota vestigingsmanager Richard Both. Een tweede serie van twaalf auto's zal in juni worden geleverd zodat ook eventueel nieuwe aanwinsten over een auto kunnen beschikken. Met ingang van volgend seizoen zouden de problemen van het niet kunnen trainen door gebrek aan vervoer in principe dus verleden tijd moeten zijn. Wij danken Theo Bos uiteraard hartelijk voor het beschikbaar stellen en Richard Both voor de geleverde service!"

Op 1 april krijgt het verhaal op de website een vervolg: "De meesten van u zullen het wel in de gaten gehad hebben, het bericht was natuurlijk een onvervalste 1 april grap. Maar we kunnen u verklappen dat er een flink aantal mensen met open ogen zijn ingetrapt! Dat het bericht de gemoederen flink heeft bezig gehouden blijkt wel uit de ruim 600 hits die het artikel in één dag tijd heeft behaald. Wat op een woensdagavond begon als een één-tweetje tussen Rob vd Waals en John Kraak, leverde uiteindelijk een prachtig resultaat op. Ook Richard Both van Toyoya Automobielbedrijven De Groot en van der Zeeuw speelde het spel fantastisch mee, waarvoor hartelijk dank! En voor diegenen die willen weten waar de auto's dan wél voor bestemd zijn: de planners van Farm Trans mogen straks in deze mooie Aygo's rijden. En aangezien een aantal van die planners lid zijn van SV Piershil zullen we deze auto's nog vaak genoeg bij ons sportcomplex zien staan. Benieuwd of er dan nog steeds mensen zullen zijn met een kikker in hun......"

Archief

Klaverjassen & Puzzelrit

Op 1 april 2011 krijgt de eerste klaverjasavond van SV Piershil een vervolg. Na een kleine vertraging wordt door de 24 deelnemers begonnen aan de sportieve strijd. Na drie ronden wordt Ed Groenenberg uitgeroepen tot winnaar, Siem Trouw eindigt als tweede en Arwin Reedijk als derde. Op zondag 17 april 2011 vindt de derde puzzelrit (nieuwe editie) van SV Piershil plaats, georganiseerd door Ruud vd Meer, Siem Trouw en Wilma Gebuys. Inge Kruithof, lid van de activiteitencommissie, maakt in het clubgebouw de winnaars bekend: Lian en Nel van 't Hof.

Archief

Frits van Agteren nieuwe voorzitter

Tijdens de buitengewone ledenvergadering van 7 april 2011 wordt Frits van Agteren benoemd tot voorzitter van SV Piershil. Penningmeester Jan-Marijn Vink opent de vergadering en legt aan de aanwezige leden uit welke procedure er gevolgd moet worden alvorens over te gaan tot de benoeming. Ook vertelt hij dat het bestuur voor deze vergadering een kort verkennend gesprek had gevoerd met de kandidaat voorzitter. Hierna wordt er een pauze ingelast om eventuele tegenkandidaten een laatste kans te geven zich op te geven.

Na de pauze blijkt definitief dat er zich geen tegenkandidaat heeft aangediend en wordt Frits van Agteren officieel welkom geheten als voorzitter van SV Piershil. In een kort gesproken woord richt de kersverse voorzitter zich tot de leden en kondigt aan deze functie zo goed mogelijk te willen invullen, om vervolgens af te sluiten met de woorden: 'Neem lekker iets te drinken'. Frits van Agteren is de 15e voorzitter sedert de heroprichting in 1959, waarbij vermeld moet worden dat 5 personen deze functie in een dubbelrol hebben bekleed.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd - Geen kampioenen

In seizoen 2010-2011 worden de jeugdafdelingen van NBSVV en Piershil volledig samengevoegd. De teams worden ingedeeld op leeftijd en sterkte waarbij de woonplaats geen enkele rol speelt. Afgesproken wordt dat alle teams de ene helft van het seizoen in het ene dorp spelen en trainen en de andere helft in het andere dorp. De D2 (Piershil D1) en de F2 (Piershil F1) zijn de ploegen die een kampioenschap hebben te vieren dit seizoen. Beide teams eindigen op de eerste plaats in de voorjaarscompetities. Piershil D1 weet thuis met 4-0 te winnen van Nieuwenhoorn D6 en bevestigt daarmee het spreekwoord dat drie maal scheepsrecht is, na twee eerdere verliespartijen. Piershil F1 weet in het hol van de leeuw de titel veilig te stellen. Met een winnende goal in de laatste minuut (4-5!) wordt directe concurrent FC Binnenmaas F6 op 4 punten achterstand gezet en daarmee uitgeschakeld. In de strijd om de verschillende Hoeksche Waard bokalen worden deze teams ingeschreven: Piershil A1, NBSVV B1, NBSVV D1, Piershil E1, NBSVV E1, NBSVV F1 en Piershil F1. Geen van de deelnemende ploegen weet de finaledag in Strijen te bereiken.

Piershil A1. Piershil D1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
NBSVV B1. Piershil C1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
Piershil E1. Piershil F1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Klik Hier voor een vergroting.

Kampioensfoto Piershil D1.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren

Piershil 2 speelt lang mee in de bovenste regionen van de competitie van de vierde klasse M. Het moet met afstand de meerdere erkennen in Binnenmaas 5. De tweede plaats van Piershil 2 blijkt naderhand toch genoeg voor promotie zodat dit team het in het volgende seizoen een klasse hoger mag proberen. Piershil VE1 doet eveneens mee in de kop van het klassement. Op ludieke wijze wordt zelfs de titel 'Herbstmeister' gevierd, vooral behaald door het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden. De vierde plaats in de tweede klasse C stemt tot tevredenheid, vooral omdat de veteranen vooral niet willen promoveren. Leider Marco Reedijk schrijft aan het einde van het seizoen weer een mooie samenvatting. Voor Piershil Dames verloopt het seizoen niet prettig. Zoals verwacht is het aantal speelsters en de beschikbare technische staf te beperkt om plezier te houden in het spelletje.

Door een te hoge indeling worden enorme nederlagen geleden en ondanks alle inspanningen van leidster Petra van Haaren verdwijnt de spelvreugde. Aan het einde van het seizoen valt zelfs het doek voor het damesvoebal in Piershil. Terwijl buurtverenigingen er wel in slagen om ook voor het vrouwelijk geslacht voetbal te organiseren, is het bij SV Piershil (één van de trendsetters voor wat betreft dames- en meisjesvoetbal) plotseling een gesloten boek. Op initiatief van enkele vrienden en gesteund door Johan Hartog heeft Piershil ook weer een derde elftal. Door de ontspannen sfeer en prima begeleiding, later in het seizoen wordt Rinus Vis leider van dit elftal, blijkt Piershil 3 een blijvertje, iets wat door weinigen zo werd ingeschat aan het begin van het seizoen. Op 7 juli 2011 worden er binnen dit team op een training zelfs enkele prijzen uitgereikt. De gouden schoen voor topscorer seizoen 2010-2011 gaat naar René de Munnik, met 21 doelpunten. De prijs voor belangrijkste speler is voor Pieter-Jan Vink, met 3 punten meer dan Marcel van der Waal. Johan Hartog krijgt de prijs (en een nieuw contract) voor de 'beste trainer'. "Met een elftal beginnen en in de middenmoot eindigen, is niet zomaar een prestatie", zo luidt de motivatie.

Piershil 2 Piershil VE1
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Piershil Dames 1 Piershil 3
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Activiteitencommissie - Afscheid van Wilma en Inge

Tijdens de laatste vergadering van de activiteitencommissie op maandag 23 mei wordt afscheid genomen van twee leden. Wilma Verhorst en Inge Kruithof hebben besloten om de activiteitencommissie met ingang van het nieuwe seizoen te verlaten. Aan het eind van de vergadering worden zij flink in het zonnetje gezet en onder het genot van een hapje en drankje worden mooie herinneringen opgehaald. Zowel Wilma als Inge worden bedankt voor hun jarenlange inzet voor de club.

Archief

Einde samenwerking - 'Jeugd de dupe'

In mei 2011 worden Piershil en NBSVV het lachertje van de Hoeksche Waard wanneer wordt bekend gemaakt dat de samenwerking tussen de jeugdafdelingen wordt beëindigd. Aanvankelijk werd met veel respect gekeken naar de beide buurverenigingen. Geen kortzichtigheid, geen eigenbelang, geen valse sentimenten en verder kijken dan je neus lang is, allemaal in het belang van de voetballende jeugd uit beide dorpen. Deze eigenschappen blijken van een hoger niveau dan hetgeen er momenteel bestuurlijk voorhanden is.

Begin mei wordt besloten dat de samenwerking tussen de jeugdafdelingen van NBSVV en SV Piershil zal worden beëindigd aan het einde van dit seizoen. Bij het vaststellen van de teamindeling voor het komende seizoen heeft NBSVV een andere visie dan SV Piershil. Dit beleid van NBSVV, om te kiezen voor een geheel eigen B-elftal buiten de samenwerking om, valt voor SV Piershil niet te verenigen met het huidige samenwerkingsverband. De besturen van beide verenigingen laten weten het te betreuren dat het samenwerkingsverband wordt beëindigd. Beide verenigingen sturen een brief naar de jeugdleden waarin wordt uitgelegd waarom de samenwerking wordt beëindigd. De spelers en begeleiders wordt verzocht om het lidmaatschap bij hun eigen vereniging zoveel mogelijk te respecteren. Er wordt bij Piershil ook nog een informatieavond georganiseerd om uitleg te geven over e.e.a. In de pers wordt veel aandacht besteedt aan het debacle. "De kinderen zijn de dupe", zo luidt de eindconclusie van Frank Dijkman na het radiointerview van Rob van der Waals en Pieter Veldhoen. Tijdens het gesprek gaf Rob van der Waals aan prima te hebben samengewerkt met NBSVV en dat hij, zoals de doelstelling ook was, alleen maar voordelen zag voor beide verenigingen. Ook Pieter Veldhoen mocht zijn mening geven namens NBSVV en ook hij benadrukte dat hij het erg jammer vond dat de samenwerking is beëindigd, "vooral t/m de D is er ook op Nieuw-Beijerland onvrede over deze gang van zaken". Toen Pieter aan het einde van het gesprek wilde aangeven dat niet alleen NBSVV als reden van deze breuk kan worden gezien, wat NBSVV betreft had de samenwerking gewoon kunnen worden voortgezet, legde Rob van der Waals de vinger op de zere plek. Binnen een samenwerking overleg je over alle opties, ook wanneer je een Nieuw-Beijerlandse B wilt beginnen. Dat is iets ander dan een reeds genomen beslissing doorgeven, waarbij het lijkt dat het (hoofd)bestuur van NBSVV helaas de oren heeft laten hangen naar enkele lieden. Voor Piershil is dat niet de manier waarop je binnen een samenwerking met elkaar omgaat. Pieter Veldhoen kon weinig anders toevoegen dan "het zij zo", toen Rob hem daarop attendeerde. Beide jeugdvoorzitters benadrukten dat ze hun leden adviseren om gewoon lid te blijven bij de eigen club en niet te overhaast te reageren.

Archief

Groots - de 4 mooiste exemplaren!

Sinds enkele seizoenen is het gebruikelijk om bijzondere foto's op de website te plaatsen in de categorie 'groots'. Hier de 4 'mooiste' exemplaren uit seizoen 2010-2011, met daarbij de originele begeleidende teksten.

Foto 1: Zaterdag 18 december werkten diverse seniorenleden van SV Piershil gemixt een trainingspartij af.....en Frits van Agteren was er ook. Het veld was besneeuwd en lastig bespeelbaar. De bal bleef hangen, glijpartijen over en weer...het terrein voor voetbalbikkels dus. Frits van Agteren was ook van de partij. Voor diegenen die het nog niet wisten: Frits is een linkspoot. Frits passt met links, Frits schiet met links, Frits blokt met links. Frits doet eigenlijk alles met links. Dus besneeuwd veld of niet, wat doet Frits als de bal voor zijn rechterpoot ligt? Juist!! Buitenkantje links, zoals we hem kennen!! Keurig gedaan Frits :-)

Foto 2: Donderdag 7 april werd Frits van Agteren benoemd als 15e voorzitter van SV Piershil sedert de heroprichting in 1959. Na afloop van de bijzondere ledenvergadering werd er in de kantine uiteraard nog even nagetafeld en dat leverde een bijzonder plaatje op. Drie voorzitters aan één tafel! Links de kersverse voorzitter Frits van Agteren, tweede van links zijn voorganger Theo Bos en als tweede van rechts Felix Rozendaal, die eind jaren '60 de voorzittershamer hanteerde. Bij elkaar opgeteld goed voor zo'n 16 seizoenen voorzitterschap.

Foto 3: Op zaterdag 9 april waren de kabouters aan het trainen. Bij het zien van de combinatie webmaster + camera werd er even spontaan geposeerd. Voetbal is oorspronkelijk uitgevonden om plezier met elkaar te hebben...en dat stralen onze kabouters en hun begeleiders maar wat graag uit!

Foto 4: Wouter Naaktgeboren heeft de afgelopen 7 weken stage gelopen op Malta. Hij heeft daar naar eigen zeggen een zeer leuke tijd gehad. Vanaf het eiland in de Middellandse Zee hield hij de verrichtingen van zijn cluppie via de website bij. En dat was bij zijn stagebedrijf kennelijk niet onopgemerkt gebleven. Op zijn laatste stagedag werd Wouter namelijk verrast met een prachtige cake, een replica van het SV Piershil logo!

Archief

Jeugd - Sportdag SV Piershil - Korendijksportdag

Op vrijdag 27 mei wint Youri Nagy de Piershilse sportdag van 2011. Met 53 punten vergaart hij de meeste punten van alle deelnemers. De winnaars van de F, E en D categorie doen op 3 juni mee in Nieuw-Beijerland aan de strijd om de Korendijkbokaal. Uitslag D-pupillen: 1. Youri Nagy (53 punten), 2. Robin Roest (30 punten), 3. Justin vd Horst (23 punten), 4. Mart Bouman (20 punten). Uitslag E-pupillen: 1. Mark v Antwerpen (32 punten), 2. Jacco Vink (29 punten), 3. Elise van Dop (21 punten), 4. Wesley v Dam (20 punten). Uitslag F-pupillen: 1. Niels vd Pligt (32 punten), 2. Sam Harmeling (31 punten), 3. Bram Bouman (24 punten), 4. Remi vd Horst (22 punten). Uitslag Kabouters: 1. Toby de Graaf (51 punten), 2. Tijmen de Graaf (30 punten), 3. Mark Veerman (29 punten), 4. Sophie Achterberg (26 punten).

Op 3 juni, op het terrein van NBSVV, wordt de Korendijkbokaal wederom gewonnen door ZBVH. De einduitslag: 1. ZBVH (754 punten) 2. NBSVV (667 punten) 3. Goudswaardse Boys (645 punten) 4. Piershil (604 punten).

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1 behaalt de gestelde doelstellingen

Na het trainingskamp in Portugal staat de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde SNS op het programma. Onder leiding van trainer Piet Jonas verrast SNS met een 2-3 zege, terwijl het niet eens drie reservespelers heeft en met enkele geblesseerde spelers voetbalt. De wanprestatie blijft Piershil de rest van het seizoen achtervolgen. Wanneer Piershil door klinkende zeges op koploper Hellevoetsluis en WFB zich plotseling in de kop van het klassement bevindt en het ook kans maakt op winst van de tweede periodetitel gaat het volledig mis. In het cruciale duel tegen Oud-Beijerland wordt een 5-1 nederlaag geleden en uiteindelijk eindigt Piershil 1 met slechts één punt achterstand op Hellevoetsluis in periode 2. De uitglijder tegen (de latere degradant) SNS blijkt achteraf een peperdure te zijn geweest. Piershil beëindigt het seizoen op de zevende plaats, met 13 overwinningen en 13 nederlagen. Hoewel de doelstellingen daarmee zijn behaald baart vooral het gebrek aan stootkracht in de voorhoede grote zorgen. De ontknoping in de derde klasse D krijgt nog een staartje omdat drie ploegen op de eerste plaats eindigen. Na een een extra halve competitie wordt Rhoon kampioen terwijl zowel Hellevoetsluis als Oud-Beijerland er niet in slagen om via de nacompetitie te promoveren. Op verrassende wijze lukt dat wel bij de nummer vijf van de competitie: Den Bommel. De revelatie van dit seizoen, lange tijd koploper, wint in de nacompetitie van NBSVV (dat daardoor meteen weer uit de tweede klasse degradeert) en van Hellevoetsluis.

Na de laatste competitiewedstrijd tegen WFB is duidelijk dat Kevin Koesveld met zijn tien competitietreffers topscorer is geworden van Piershil 1. De jonge Robin Verhoeven eindigt op een knappe tweede plaats met negen goals. Kevin is niet de eerste Koesveld die op kop van het doelpuntenklassement eindigt. Zijn vader Bas ging hem voor in seizoen 1976-1977. Het is wel de eerste keer dat Karel Snijders jr (in alle jaren dat hij basisspeler was van Piershil 1) niet bovenaan het doelpuntenklassement eindigt. Hij blijft daardoor staan op twaalf titels en de kans dat hij zijn vader nog inhaalt (Karel Senior werd veertien keer topscorer van Piershil 1) lijkt daarmee verkeken.

Archief

Live Live Max Running Event 2011

Op vrijdag 22 april is het zover: de tweede editie van de 'Donnay Live Life Max Run', een hardloopwedstrijd over 10 kilometer, 5 kilometer, 1200 meter of 600 meter. De accommodatie van SV Piershil speelt net als vorig jaar een belangrijke rol in dit geheel. Het doel van de loop is het financieel ondersteunen van medisch- en wetenschappelijk onderzoek naar primaire Pulmonale arteriële Hypertensie (PH). PH is een ernstige, progressieve en levensbedreigende aandoening. Deze editie kreeg een roze tintje vanwege het grote aantal deelnemers namens de basisschool 't Kraaienest, die gekleed ging in die kleur. Personeel en leerlingen raakten onlangs nauw betrokken bij PH, die ook voorkomt bij jonge kinderen.

Archief

Bedrijventoernooi en seizoensafsluiting

Onder tropische omstandigheden beginnen op zaterdag 4 juni om 11.00 uur twaalf ploegen aan het jaarlijkse bedrijventoernooi. Verdeeld over drie poules spelen zij eerst drie wedstrijden om te bepalen welke teams er verder gaan naar de kwartfinales. In de poules gaan Café 't Hof van Piershil en Koesveld Schilderwerken zonder puntverlies door. Na deze wedstrijden krijgen de ploegen een lunchpakket aangeboden en na de pauze is het tijd voor de finaleronde. Café 't Hof van Piershil ondervind dat glansrijk de poule doorkomen geen garantie is voor succes, want in de kwartfinale moeten zij hun meerdere erkennen in die andere deelnemende kroeg, Café 't Spui. Korendijk Leli, Koesveld Schilderwerken en L.A.W Tol weten zich eveneens te plaatsen voor de halve finales. De winnaar van vorig jaar, Koesveld Schilderwerken, weet uiteindelijk de titel met succes te verdedigen. In de finale zijn zij na een 0-1 achterstand toch met 2-1 te sterk voor Korendijk Leli. Na afloop van het toernooi is er op het terras een optreden van zanger Franky en staat er een barbecue met hamburgers en saté gereed.

De complete einduitslag van het bedrijventoernooi 2011:
1. Koesveld Schilderwerken
2. Korendijk Leli
3. Café 't Spui
4. L.A.W Tol
5. Café 't Hof van Piershil
6. Hoveniersbedrijf M. vd Waal
7. Peter vd Heiden verzekeringen
8. Zandvliet Vleeswaren
9. Cleaning Service Hensen
10. Farm Trans
11. FHS Uitzendbureau
12. D.Trouw & Zoon

Archief

Seizoen loopt ten einde

SV Piershil bevindt zich in een fase waarin het lastig manoeuvreren is. Hoewel het clubgebouw toe is aan een ingrijpende renovatie is dit niet het moment om grote financiële verplichtingen aan te gaan. De gemeente maakt steeds meer werk van een fusie en hoopt het proces door middel van regelmatig overleg voor iedereen naar de zin te maken en vooral te bespoedigen. In het volgende seizoen speelt Piershil met acht teams in de competitie. Het is daarmee weer afgezakt naar het niveau van twaalf jaar geleden. Mede door een oproep in de krant zal worden getracht om weer voor iedereen de gelegenheid te bieden om op het eigen dorp te voetballen, met leeftijdsgenoten: "Voor het aankomende seizoen zijn wij op zoek naar nieuwe jeugdleden. Wij zien veel kinderen dagelijks voetballen op schoolpleinen en trapveldjes, deze aankomende talenten zoeken wij om onze vereniging en teams te versterken. Wij hebben de beschikking over gediplomeerde jeugdtrainers en vrijwilligers om de kinderen optimaal te begeleiden. Vanaf vijf jaar kan je mee trainen met de kabouters en vanaf 6 jaar mag je al wedstrijden spelen in het F team op een half veld. Tot en met 17 jaar voetbal je in de jeugd, we zoeken voetballers in alle leeftijden voor alle elftallen".  Voorzitter Frits van Agteren liet gedurende het seizoen in een interview weten dat Piershil niet aan de eigen identiteit moet tornen. Hij sloeg daarmee de spijker op de kop. Tot we gaan fuseren blijft Piershil een bruisende club waar altijd wat te beleven is. De schouders eronder en op naar een prachtig seizoen 2011-2012, zo luidt het devies!

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 2010-2011

Seizoen 2010-2011
Deel 8.1 - Een eigen identiteit