Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

2010-2011 - Wedstrijdverslagen Piershil 1 - Competitie

Archief

Archief

05-02-2011

12. Piershil 1 - Botlek 1

Uitslag: 2-1

W

Nr. 1120

Gewonnen: 485

Gelijk: 235

Verloren: 400

Goals voor: 2245

Goals tegen: 1878

Na de pijnlijke nederlaag tegen het SNS van trainer Piet Jonas twee weken geleden was het deze zaterdag aan Piershil de taak om sportieve revanche te nemen tegen SC Botlek. Hetzelfde Botlek dat Piershil in de heenwedstrijd met een 1-0 nederlaag naar huis wist te sturen. Zodoende waren de manschappen van Piershil trainer Leo Tol er vandaag dubbel op gebrand een goed resultaat neer te zetten. Dit goede resultaat kwam er uiteindelijk ook met een 2-1 overwinning als eindresultaat. Vanwege de enorm harde wind was er van goed voetbal deze middag maar weinig sprake, maar ontstond er wel een vermakelijk schouwspel voor de toeschouwers. Vanaf de eerste minuut werd al duidelijk dat de wind een grote invloed zou hebben op het wedstrijdverloop. Doordat Piershil de toss verloor moest het in de eerste helft direct met de wind mee voetballen. Dit zorgde ervoor dat Piershil direct op zoek ging naar de openingstreffer om zodoende het windvoordeel in doelpunten uit te drukken. Tot echt grote kansen leidde dit in de openingsfase echter niet. Dit ook omdat Botlek gegroepeerd verdedigde en veel schoten wist te blokken. De schoten die dan wel doorkwamen verdwenen vrijwel allemaal direct in de ballenvanger. Het was zodoende zelfs Botlek dat in de eerste helft de grootste kansen kreeg. Doordat laatste man Leonard Bruijnzeel de opdracht kreeg om wat voor zijn verdediging te spelen ontstond er veel ruimte achter de verdediging van Piershil en daar wist Botlek enkele keren van te profiteren. Dit resulteerde in twee goed uitgespeelde kansen, maar Piershil keeper Jeffrey Spannenburg bewees weer erg sterk te zijn in 1 op 1 situaties en hield zijn ploeg met een aantal goede reddingen op de been. Naarmate de eerste helft vorderde nam de druk van Piershil gestaag toe. Dit resulteerde echter vooral in veel achterballen voor de keeper van Botlek. Deze achterballen kwamen in bijna alle gevallen echter direct weer terug en dit zorgde voor enkele hachelijke momenten. Piershil kreeg ook een aantal corners en vrije trappen te nemen, maar wist niet hier niet zorgvuldig mee om te springen. Zodoende leek het erop alsof beide ploegen met een 0-0 ruststand naar de kleedkamers zouden gaan. Maar hier dacht Leonard Bruijnzeel anders over. Met een geweldig bekeken schot vanaf een meter of 30 wist hij de bal in de kruising te jagen en zo zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te zetten. Direct na het doelpunten floot scheidsrechter de Winter voor het rustsignaal.

In de tweede helft waren de rollen dus omgedraaid en had Botlek de wind in de rug. Hierdoor werd Piershil automatisch teruggedrongen en Botlek ging direct op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er ook al snel. Na miscommunicatie bij Piershil achterin wist de spits van Botlek te profiteren en al na 5 minuten de aansluitingstreffer aan te tekenen. Een fikse domper voor Piershil. Direct na de aansluitingstreffer kreeg Piershil echter al weer de kans om de voorsprong terug te pakken. Het was Sjoerd Singor die goed door ging op links en de bal goed voorgaf op Karel Snijders. Snijders kon de bal vanwege de wind echter niet goed beoordelen en schoot vervolgens in kansrijke positie hoog over. Na een minuut of 20 in de tweede helft wist Piershil zich ook qua veldspel enigszins te herpakken en trachtte het via de combinatie langzaam de weg naar voren te zoeken. Dit lukte in enkele gevallen ook aardig en het was dan ook Piershil dat weer op voorsprong kwam. Na een perfecte steekbal van Karel Snijders op de mee opgekomen Harman de Jonge was het de Jonge die het zestienmetergebied binnen kon dribbelen. Daar kwam hij echter twee verdedigers van Botlek tegen die hem probeerden tegen te houden. Dit lukte ze maar half en via de kluts kwam de bal uiteindelijk bij de vrijstaande Kevin Koesveld terecht. Met een zeer bekeken schot in de rechter benedenhoek tekende hij de 2-1 aan. Vlak na dit doelpunt kreeg Koesveld de kans om de wedstrijd definitief te beslissen toen hij alleen door mocht lopen richting het doel van Botlek. Hij week echter iets te veel af naar de zijkant waardoor de hoek om te scoren steeds kleiner werd. Dit deed hij dan ook niet want de bal verdween voorlangs. Zodoende brak er nog een spannende slotfase aan. Trainer Leo Tol wisselde hierin zijn twee spitsen, Kevin Koesveld en Izaak Rozendaal voor respectievelijk Robin Verhoeven en Darwyn Pennock. De jongelingen brachten een nieuw fris elan en Verhoeven had na een combinatie met Pennock zelfs nog de 3-1 op zijn schoenen. Deze kwam er uiteindelijk niet als gevolg dat heel Piershil opgelucht ademhalen kon halen toen scheidsrechter de Winter uiteindelijk floot voor het eindsignaal. Een zeer belangrijke overwinning voor Piershil dat hierdoor de aansluiting met de bovenste plaatsen behoudt.

Opstelling Piershil: Jeffrey Spannenburg, Reinier Koopmanschap, Leonard Bruijnzeel, Jaap van Dijk, Wesley van Gijzen, Harman de Jonge, Gersom Rozendaal, Sjoerd Singor, Karel Snijders, Kevin Koesveld (83. Robin Verhoeven), Izaak Rozendaal (86. Darwyn Pennock).

Doelpunten: Leonard Bruijnzeel, Kevin Koesveld

Archief