Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

2008-2009 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 2008-2009
Deel 7.9 - Terug in de tijd

Archief

Drainage veld 1

In de zomer van 2008 wordt op het eerste veld de drainage onder handen genomen. Het reinigen van de leidingen is hoog nodig want afgelopen seizoen bleven enkele malen flinke plassen langdurig op het veld staan.

Archief

Erelid Adri Kok overleden

Op dinsdag 8 juli 2008 overlijdt erelid Adri Kok op 90 jarige leeftijd. Adri was lid van verdienste (sedert 1978) en erelid (sedert 2000) en was gedurende meer dan 70 jaar actief binnen onze vereniging.

Na zijn actieve periode als voetballer in ons eerste elftal bleef hij de vereniging trouw door het verlenen van hand- en spandiensten. Tot het laatst bleef hij betrokken bij 'zijn vereniging' door zelfs in z'n rolstoel bij de wedstrijden van het eerste elftal aanwezig te zijn.

Rechts: Adri Kok op een teamfoto uit seizoen. Hij zit rechts onder, als enige in het originele Fortuna-shirt!

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Jeugdreis 11-13 juli

De jeugdreis wordt door een late boeking pas half juli op de kalender gezet. Of de reis nou aan het einde van het oude seizoen of aan het begin van het nieuwe seizoen plaats vindt is niet helemaal duidelijk. De pret is er in 't Ossekopke te Rucphen niet minder om. Het weer valt af en toe wat tegen maar ook binnen staat er voldoende vertier gepland.

Vertrek uit Piershil. Aan de ontbijttafel.
Bingo, altijd spannend! Jan vd Meer verzorgt een workshop.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen
John Kraak en Wesley van Gijzen: nieuwkomers.

Voor Piershil 1 blijft de groep nagenoeg compleet. Door de komst van enkele versterkingen lijkt er voor de ploeg die vorig seizoen op de derde plaats eindigde een mooie jaargang aan te komen. Opvallend is de komst van de sinds z'n geboorte in Piershil woonachtige John Kraak, die ook zijn voetbaljeugd bij SV Piershil doorbracht. Eindelijk komt Kraak weer bij z'n eigen dorpsclub spelen; 'terug op het oude nest', zo kopt het Kompas. Bij de senioren is er geen vierde elftal meer terwijl Piershil 3 deelneemt aan een speciale veteranencompetitie. Bij de jeugd worden alle teams met uitzondering van een B-elftal ingeschreven. Zowel het D-team als de meisjes nemen als zevental deel aan de competitie. Al met al worden slechts tien teams bij de KNVB ingeschreven, het laagste aantal sedert het begin van deze eeuw.

Archief

Presentatiegids

In september verschijnt het derde exemplaar van de presentatiegids van SV Piershil. Net als de vorige twee keer is de gids samengesteld door Klaas van Etten, Michael de Vogel, Sjoerd Singor en Henk van den Heuvel. Door prima werk van uitgever Zpress en de steun van vele sponsors (adverteerders) is het ook nu weer een prachtig exemplaar geworden.

Het voorwoord is deze keer geschreven door Dirk van Dijk van shirtsponsor Profile DBS bandenservice. Het blad start met een interview met voorzitter Bos (die een zwaar seizoen voorspelt) en trainer Piet Jonas (die vertrouwen heeft in het aankomende seizoen).

Klik Hier voor een vergroting.

De overige inhoud: een interview met Danny Verveer (speler Piershil 1), een overzicht van de tennisafdeling door Wim van Yperen, een artikel over oud Piershil-trainer Jan vd Vorm en het dagboek 'trainingskamp Turkije'. Na het interview met Piershil crack Adri Achterberg (Voor altijd lid van verdienste) volgt de gebruikelijke middenposter van de selectie alsmede de portretfoto's. Cor Troost praat over zijn bedrijf en Marco Reedijk over zijn Piershil 3 'Veteranen'. In het artikel over Karel Snijders (doelpuntenmachine bevestigt faam) wordt vastgesteld dat zijn eerst volgende competitietreffer een nieuw clubrecord betekent. Het blad wordt afgesloten met o.a. stukken over Meghan Feldmann (Piershil Dames), Rob van Haaren (de nieuwe verzorger), de jeugdspelers Jacco Vink, Justin vd Horst en Raymond van Soest. Als laatste komen Jan en Marcel van Kleef van Radio Hoeksche Waard aan het woord.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1

De voorbereiding voor Piershil 1 verloopt verre van optimaal. Inclusief het bekertoernooi worden er 7 wedstrijden gespeeld met zeer uiteenlopende uitslagen. De meeste tegenstanders zijn te zwak of te sterk; iets wat in de derde klasse D zeker niet het geval zal zijn. Na de wedstrijd tegen 's-Gravendeel (4-1 verlies) verzucht de trainer dan ook dat Piershil er nog niet klaar voor is.

De oefenwedstrijd tegen DVO '32 (een 8-2 zege) kende een vervelend incident. Christian Snoek moest in de tweede helft als gevolg van een zware knieblessure worden vervangen. Door schade aan de kruisbanden zal hij net als die andere steunpilaar Merrill Kross het gehele seizoen vanaf de zijlijn moeten toekijken. Voor Piershil 1 zal het ontbreken van deze spelers niet zonder gevolgen blijven.

Archief

Wij willen nieuwe voetbalshirts - Jeugdbegeleiding

Met een ludieke actie wordt in september 2008 aandacht gevraagd voor de oude tenues van het F-team. Ze zijn hard aan vervanging toe en het bestuur wordt gevraagd om in te grijpen. Door de firma Van Driel uit Oud-Beijerland komt het uiteindelijk helemaal goed.

Wij zijn F1 van SV Piershil. Je ziet het niet? Ach als we onze voetbalshirts aan hebben zie je het ook niet! Nergens staat het erop dat wij van "SV Piershil" zijn. Rugnummers? Als je goed kijkt dan kan je hier een daar er nog wel één ontdekken. Dan maar zonder shirts voetballen? Nee natuurlijk niet…maar je moet toch wat. We schamen ons rot dat we met deze oude rommel (7 jaar oud!) moeten voetballen. Ook wij zijn het waard om nieuwe shirts te krijgen!

Het valt dit seizoen sowieso niet mee om alles op jeugdgebied te stroomlijnen. Het gehele jaar wordt vergeefs gezocht naar een trainer voor de A-junioren en bij het Meisjes Zevental ontbreekt het aanvankelijk helemaal aan begeleiding. Enkele ouders van de meisjes zorgen gelukkig zelf voor een oplossing.

Archief

1 april

Naar aanleiding van bovenstaande  foto verschijnt op de website van de club dit bericht: "De tribunebouw is op zaterdag 13 september eindelijk van start gegaan. Als eerste van 4 grote bouwprojecten zal er achter het doel aan de Molendijkzijde een multifunctionele tribune verrijzen. In het gebouw zullen 9 business-rooms worden ingebouwd met uitzicht over het terrein. Naast een 'playroom' voor de selectiespelers zal er een arcadehal voor de jeugd worden ingericht. Op de (overdekte) tribune zal straks voor zo'n 150 supporters een plaatsje zijn. Dit eerste project zal naar verwachting iets meer dan 6 1/2 maand in beslag nemen."

Na ruim 6 1/2 maand komt de aap uit de mouw: 1 april! De buren hebben een zwembad aangelegd, een mooie gelegenheid voor een geslaagde grap!

Archief

Prestaties Piershilse teams - Valse start van Piershil 1 - Twee keer tegen SHO

Kon in het vorige seizoen nog worden gesproken van een vliegende start, in deze editie is er sprake van een valse start voor Piershil 1. In de eerste wedstrijd krijgt Piershil een 6-0 pak slaag van Rozenburg. Daarna wordt het niet veel beter en na de eerste zes wedstrijden heeft Piershil vijf punten, met een beschamende 4-3 nederlaag tegen Simonshaven als absoluut dieptepunt. Wel leuk is het weerzien met SHO waartegen eindelijk weer eens een officiële wedstrijd kan worden afgewerkt. Het lot bepaalt dat Piershil in het kader van de strijd om de KNVB-beker op bezoek moet bij de ploeg uit Oud-Beijerland. Gezien de achtergrond van veel spelers van Piershil 1 wordt dat treffen als een lot uit de loterij beschouwd. In de wedstrijd neemt Piershil door Jan Jaspers (ex SHO!) zelfs een 0-1 voorsprong maar daarna stellen de Oud-Beijerlanders orde op zaken: 4-1. Later in het seizoen is het lot Piershil nogmaals goed gezind want ook in de strijd om de AD-Trofee moet Piershil op bezoek bij SHO 1. In die tweede ontmoeting in korte tijd blijft het deze keer bij een 1-0 zege voor de thuisclub.

Archief

Karel Snijders jr: zes keer topscorer Hoeksche Waard en de nieuwe topscorer van Piershil 1
.

Op zaterdag 27 september 2008 wordt de Freek Schut Wissel Bokaal uitgereikt door Jacco Spiering aan Karel Snijders. De aanvoerder van Piershil 1 eindigde afgelopen seizoen samen met Dennis Spry van NSVV op de eerste plaats van het Spiering Goaltjesdief Klassement.

Karel Snijders scoorde afgelopen seizoen 17 keer waarvan 16 treffers meetelden voor het klassement (de nacompetitie wordt nooit meegeteld). Het is al weer de zesde keer dat Snijders wordt uitgeroepen tot topscorer van de Hoeksche Waard. Het prachtige beeldje kon hij overigens na afloop niet meteen op de schoorsteen zetten. Het ging na de uitreiking door vele handen en moest na het hard plaatsen op een tafel in vele stukjes worden afgeleverd bij de leverancier. Daar kon het beeldje gelukkig nog worden gerepareerd.

Door zijn doelpunten in de met 4-3 verloren wedstrijd tegen Simonshaven onttroont Karel Snijders zijn vader definitief als topscorer van Piershil 1.

 

Karel Snijders senior kwam in zijn imposante carrière tot 259 competitietreffers voor Piershil 1, een aantal dat aan het einde van vorig seizoen al werd geëvenaard door Karel Snijders junior. Dit seizoen duurde het wat langer dan gebruikelijk maar in de zesde wedstrijd van dit seizoen is het eindelijk zo ver.

 

Karel Snijders jr. weet het net te vinden en laat daarmee zijn 260-ste competitietreffer in Piershilse dienst aantekenen. Hoewel Snijders ook nog zijn 261-ste weet te scoren in dit duel kan ook hij een teleurstellende 4-3 nederlaag bij Simonshaven niet voorkomen.

Archief

Oktober actie - tassen en trainingspakken

In oktober wordt er via de website reclame gemaakt voor de Piershilse kledinglijn. De door het jeugdbestuur opgestelde tekst luidt als volgt: Gedurende de maand oktober is het mogelijk om tassen en trainingspakken te bestellen. Dit kan uitsluitend bij je leider dus niet bij iemand van de jeugdcommissie of bestuur. Er worden geen verdere opdrukken verzorgd, dit om de kosten te drukken. Je kan uiteraard alleen een tas of pak bestellen dit hoeft niet beide te zijn. De kosten voor een pak (model Birna incl. logo zijn € 30). De kosten voor een tas (rugtas of tas junior, inclusief initialen maximaal 3 letters) zijn € 20.De leiders hebben komende week briefjes waar je mee kan bestellen, vul de maat goed in en lever het in bij de leider en betaal vooruit.

Links: Jesse Colijn (Piershil D1) poseert.

Archief

De veertien voetbalverenigingen in de Hoeksche Waard

Na een lange periode te hebben getobd met zijn ziekte besloot Eisse Thobokholt een boekje te schrijven over de voetbalclubs uit de Hoeksche Waard. Het boekje van Eisse, sinds 2004 woonachtig in de Hoeksche Waard, verschijnt eind oktober en eind 2008 zijn er al zoveel verkocht dat hij aan Johan Janssens (namens KiKa) een cheque van € 4000 kan overhandigen!

Archief

Prestaties Piershilse teams - Merkwaardig incident tegen Binnenmaas - Wegen Piershil en Piet Jonas scheiden zich

Scheidsrechter Wim Wigleven laat zich op 4 oktober 2008 in negatieve zin gelden wanneer hij een kwartier voor tijd, na een terechte rode kaart voor leider Arwin Reedijk van SV Piershil (die hem iets onvriendelijks toeriep), eist dat Reedijk het terrein van SV Piershil moet verlaten. Wanneer Reedijk achter de afrastering stapt en blijft staan staakt de scheidsrechter het duel tijdelijk en roept hij beide trainers en aanvoerders bij elkaar. De arbiter eist dat Reedijk het terrein van SV Piershil zal verlaten, anders weigert hij het spel te hervatten.

Hoewel die eis met verbazing wordt ontvangen (deze spelregel bestaat in deze situatie niet eens) verzoekt aanvoerder Karel Snijders zijn leider het terrein te verlaten. Meteen daarop, wanneer iedereen weer klaar staat om het spel te hervatten inspecteert de arbiter nogmaals of de inmiddels bij de cornervlag aangekomen leider het terrein gaat verlaten. Door het lage looptempo krijgt de scheidsrechter die indruk niet waarop hij luid en duidelijk de woorden 'Jongens, we gaan naar binnen' uitspreekt, de bal onder zijn arm neemt en richting kleedkamer wandelt. Karel Snijders, aanvoerder van Piershil, loopt daarna op de arbiter af en zegt iets in de trant van 'en dan gaan we nu echt naar binnen ook!'. Snijders voegt de daad bij het woord en zet een sprint in richting douche. Ook de arbiter vervolgt zijn tocht richting kleedkamer maar wordt door de spelers en begeleiding van Binnenmaas tot de orde geroepen. Hierop bedenkt de scheidsrechter zich en wil doodleuk het spel laten hervatten. Omdat Snijders conform de instructies van de scheidsrechter heeft gehandeld is hij reeds in de kleedkamer, waar hij zelfs na aandringen van doelman Remmers van Binnenmaas niet meer uit wenst te komen. De scheidsrechter voelt zich op dat moment gevangen in z’n eigen web en kan slechts door het met voeten treden van de spelregels en liegen de zaak weer op gang krijgen.

Scheidsrechter Wigleven was even de kluts kwijt.

Hij laat Snijders, die op zijn commando naar binnen was gegaan, vervangen en zonder aanvoerder mag Piershil verder spelen. Zowel de leiding van FC Binnenmaas (begrijpelijk met een 0-1 voorsprong) als arbiter Wigleven proberen te doen geloven dat de scheidsrechter slechts een tijdelijke staking had aangegeven en helemaal niet naar binnen wilde. Na het zien (en horen!) van de videobeelden moet de arbiter op zijn schreden terugkeren. "Ik heb de film bekeken en ik moet je gelijk geven omtrent mijn uitspraak over het staken. Zeer leerzaam om jezelf zo eens terug te zien", zo schrijft de arbiter aan de webmaster.

Op 20 december verliest Piershil 1 met 4-2 bij het laag geplaatste Jonge Spartaan. De eerste seizoenshelft wordt daarmee op karakteristieke wijze afgesloten. Het blijft behelpen en het degradatiespook doemt zelfs op.

Op dat moment is al bekend dat de wegen van SV Piershil en trainer Piet Jonas zich aan het einde van het seizoen 2008-2009 zullen scheiden. Dat was namelijk de uitkomst van het overleg dat tussen beide partijen half november heeft plaatsgevonden. Piet Jonas is bezig aan zijn vierde seizoen bij SV Piershil en mag zich door de de dubbele promotie en het winnen van een periodetitel de meest succesvolle coach uit de geschiedenis van SV Piershil noemen. Ondanks de successen en de nog altijd voortdurende prima samenwerking vinden beide partijen dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.

Archief

Samenwerking Piershil - NBSVV

Begin november blijkt dat de beide verenigingen NBSVV en SV Piershil hebben besloten om de komende weken te gaan bekijken of het mogelijk is om de beide D zeventallen samen te laten voetballen en trainen, met als doel er een gezamenlijk elftal van te gaan maken. De aanleiding hiervoor zijn enkele gesprekken die de afgelopen weken zijn gevoerd tussen de jeugdcommissies. De kinderen die noodgedwongen een seizoen achterop raken door nog steeds op een half veld met kleine doeltjes en zonder buitenspel te spelen, krijgen op die manier vanaf de winterstop de kans om als elftal te gaan spelen. Het is echter duidelijk dat dit alleen kan gebeuren als de beide verenigingen, de ouders en ook zeker de kinderen dit willen. Om die reden zijn op zaterdagmorgen 1 november de ouders en kinderen van beide verenigingen uitgenodigd in de bestuurskamer van Piershil. Afgesproken wordt om eerst een gezamenlijke training te organiseren en een oefenwedstrijd te spelen. Er wordt afgesproken dat na het spelen van die wedstrijd bekeken zal worden of het plan levensvatbaar is. Het doel is natuurlijk dat er na de winterstop een gezamenlijk elftal kan worden ingeschreven bij de KNVB.

Rob vd Waals (Piershil) en Peter vd Sluis (NBSVV) geven uitleg in de bestuurskamer.

Archief

Sinterklaas bezoekt SV Piershil

Op vrijdag 28 november 2008 vindt het jaarlijkse Sinterklaasfeest plaats. De komst van de goedheiligman valt weer in goede aarde en de kinderen zingen er lustig op los. De traditionele playback blijft deze keer, vanwege een tekort aan belangstelling, achterwege.

Archief

Boutmiddag SV Piershil - Tienvoet zaalvoetbal

In december is het tijd voor de jaarlijkse Boutmiddag (20 december) en het al even vertrouwde Tienvoet Zaalvoetbaltoernooi. Voor Piershil gaat het toernooi in rook op doordat de KNVB te elfder ure een totaal overbodig gehaaste inhaalwedstrijd wordt ingelast. Piershil betreurt het dat het de deelname aan het Tienvoet Zaalvoetbal Toernooi moet annuleren; toernooileider Ted vd Vlist wordt meteen op de hoogte gebracht Ook voor GOZ en Zinkwegse Boys heeft de KNVB zo'n onaangename verrassing in petto, met dezelfde gevolgen voor het zaaltoernooi. Na SHO (2004), nogmaals SHO (2005), 's-Gravendeel (2006), OSV Oud-Beijerland (2007) is het opnieuw 's-Gravendeel dat er met de hoofdprijs vandoor gaat.

Archief

Trainingskamp Portugal (Praia da Oura)

Na twee succesvolle trainingskampen in Turkije gaat de selectie van SV Piershil deze keer op stap naar Portugal. De selectie verblijft van 3 tot 7 januari 2009 in Hotel Auramar, gelegen op de rotsen aan de rand van Praia da Oura (Albufeira). Trainer Piet Jonas zet enkele pittige trainingen op het programma die allen worden afgewerkt op het terrein van de plaatselijke club FC Ferreiras. Tijdens het trainingskamp is er ook ruimte voor plezier waardoor er automatisch veel aan teambuilding wordt gedaan. Ook staat er een oefenwedstrijd tegen het tweede elftal van RKAVV uit Leidschendam op het programma. De mannen van Piershil 1 winnen deze oefenpot overtuigend met 4-0 (Wedstrijdverslag). Net als altijd wordt de gehele trip betaald door de hoofdsponsors en de Piershilse Businessclub.

De thuisblijvers worden weer via de website van Piershil op de hoogte gehouden door middel van veel foto’s en het dagboek van speler Sjoerd Singor. Zijn verslag van de laatste dag van het trainingskamp:

Piershil weer veilig in het koude Nederland 

De selectie van Piershil is even na 1 uur vannacht aangekomen op het complex van SV Piershil. Na een goede reis te hebben gehad zonder vertragingen landde het gezelschap om elf uur op de Amsterdamse luchthaven Schiphol. Iedereen keek terug op een geslaagd trainingskamp waarin vooral het groepsgevoel goed tot uiting kwam. In de ochtend werd er nog een toernooitje afgewerkt tussen de ingedeelde teams. Er werden voetbalpartijtjes gespeeld en op het tennisveld werd er voet volley gespeeld. Team rood van Karel Snijders wonnen beide onderdelen (zwaar onterecht uiteraard), daarna volgde team groen, blauw en geel. Na een goede lunch te hebben gehad werden de koffers gepakt en werd de tijd gedood met kaartspelletjes zoals klaverjassen en black jack. Binnen het half uur was het gezelschap van Faro naar Lissabon gevlogen, daar moest vervolgens een uurtje gewacht worden voor dat de vlucht naar Amsterdam ging. Eenmaal in het vliegtuig aangekomen bleek Leon Boot op dreef te zijn.

Hij sprak van 'onhumane omstandigheden' waarmee hij doelde op de temperatuur in het vliegtuig wat nogal aan de warme kant was. Ook was hij degene die de kreet van de trainer bij de trainingen moeiteloos inzette toen het vliegtuig vaart maakte om op te stijgen. Achterin het vliegtuig schreeuwde zo’n beetje iedereen 'ta ta ta ta ta' toen de piloot het vliegtuig omhoog gooide. Kortom de sfeer was zeer goed en uiteraard hopen we dat dit in de sportieve sfeer een positief gevolg gaat krijgen. Dank gaat uit naar de begeleiding die het trainingskamp mogelijk maakten. Het was om in de termen van Gersom Rozendaal te blijven 'een unieke ervaring'. Vanavond zal er in de kou weer worden getraind, een heel verschil met het lekkere Portugal, we hebben toch nog een beetje heimwee!! Dit was het dan weer voor dit jaar, het dagboek zal volgend jaar uiteraard weer een vervolg krijgen waar dat zal zijn is nog niet bekend, hopelijk weer vanuit een warm oord!

Prima trainingsomstandigheden onder de Portugese zon!

Archief

Nieuwjaarsreceptie - Jack op 't Hof als 'drusser'

De nieuwjaarsreceptie vindt plaats op zaterdag 3 januari 2009 van 16.00 uur tot 19.00 uur. Half januari verschijnt er van de hand van Jack op 't Hof een artikel op de website wat doet denken aan zijn redactionele tijd bij het blad 'de Drusser'. Hierin werd door hem op humoristische wijze de avonturen binnen de club door hem beschreven. Zijn letterlijke bijdrage:

Hoewel de sfeer tijdens het Portugese trainingskamp en het resultaat van de eerste oefenpot op vaderlandse bodem veelbelovend zijn, is trainer Piet Jonas nog niet geheel overtuigd van een goede afloop van het seizoen. Omdat wat extra routine nooit kwaad kan, haalde hij Adrie Achterberg en Jack op 't Hof over om te gaan werken aan een come-back. Voorzitter Theo Bos reageerde enthousiast, haalde de frites uit zijn vrachtwagen en reed pijlsnel naar het Feijenoord stadion omdat daar om één of andere reden de toestellen uit het krachthonk voor een prikje te koop waren. Jan Achterberg stelde in samenspraak met hersteltrainer Bas Koesveld een intensief fysiek programma samen en omdat geheimhouding gewenst was, werd uitgeweken naar het sportmedisch centrum in Stellendam, waar onder deskundige begeleiding van Mascha Mochtar werd geconstateerd dat bij beide veteranen alleen de polsspieren nog het juiste ritme hadden. Helaas heeft een selectiespeler, die waarschijnlijk bang is, dat hij zijn plaats kwijt raakt en die Flakkees spreekt, "gelekt" en maakte paparazzifotograaf Grinwis van het Flakkees dagblad onderstaande foto. Op de foto is te zien, dat Adrie na een vier meter hoge sprong met één been op de trampoline landt.

Vandaar zal hij op de blauwe skippybal springen, die hij dan balancerend, met zijn voeten naar de andere kant van de 50 meter lange sportzaal brengt. Jack drukt met zijn chocoladebeen met gemak 30 keer 50 kg van zich af. Opvallend zijn ook de brillen, die beide heren dragen. Adrie een zonnebril, om te voorkomen, dat hij wordt herkend en vervolgens wordt achterna gezeten door een vroegere Flakkeese tegenstander. Jack de Lee Towers anti-condensbril van Peter Verveer uit het seizoen 1978-79. Volgens Peter kon hij met deze bril vanuit de middencirkel zelfs bij dichte mist beide strafschopgebieden goed zien. Jack betwijfelt dat en heeft voor alle zekerheid bij  Flipje Tiel uit de Betuwe nieuwe glazen besteld. Mascha verwacht, dat de comeback op 1 april plaats vindt. Alleen welk jaar is moeilijker in te schatten.

Archief

Een nieuwe hoofdtrainer voor Piershil 1

Op woensdag 21 januari is de primeur voor Radio Hoeksche Waard: Piershil heeft een nieuwe hoofdtrainer. Frank Dijkman maakt in Midweek Sport bekend dat John van Diggele met ingang van seizoen 2009-2010 de nieuwe hoofdtrainer is van SV Piershil. De 55-jarige inwoner van Delft is geen onbekende in het regionale amateurvoetbal, getuige zijn carrière als trainer. Als assistent trainer begon hij bij Excelsior Pernis, vervolgens werkte hij als hoofdtrainer bij PPSC, DSVP, TOGR, Rijsoord, DHL en LYRA. De docent lichamelijke opvoeding is ook zelf als voetballer in de hoogste regionen van het amateurvoetbal actief geweest. Tot z’n negentiende speelde hij bij H.O.V. Rotterdam en vervolgens speelde hij begin jaren zeventig enkele seizoenen betaald voetbal bij Excelsior Rotterdam. Daarna speelde Van Diggele tot zijn 37-ste jaar achtereenvolgens bij Xerxes, Capelle en Excelsior Pernis. Na zijn actieve voetbalcarrière volgde van Diggele diverse trainersopleidingen en is in het bezit van het diploma Trainer-Coach I Senioren (UEFA-A). Zijn aanstelling voldoet daarmee aan het gestelde profiel, het bestuur van SV Piershil is dan ook zeer verguld met het aantrekken van John van Diggele als hoofdcoach.

Rechts: de nieuwe trainer, John van Diggele.

Archief

Tennis - een belangrijke en spannende periode

Voor de tennisafdeling breekt een belangrijke en spannende periode aan. Hoewel de banen er prachtig bij lijken te liggen, iets wat te danken is aan enkele vrijwilligers die erg veel tijd gestoken hebben in een verse verflaag, is er helaas sprake van schone schijn. De banen zijn aan vernieuwing of op zijn minst een ingrijpende renovatie toe. De tenniscommissie is inmiddels al enkele jaren bezig met pogingen om zich hiervoor de middelen te verwerven. Tot nu toe helaas met weinig succes. De komende tijd zal er echt uitsluitsel moeten komen van de zijde van Gemeente Korendijk, die momenteel met een onderzoek op gemeentelijk niveau bezig is om o.a. de behoeften en mogelijkheden van sportverenigingen te inventariseren. Het wordt dus spannend of we hebben kunnen duidelijk maken hoe nijpend de situatie is op de Piershilse tennisbanen die ons inziens na vijfentwintig jaar echt versleten zijn.

Verder wordt het binnen de tenniscommissie een spannende tijd, omdat er een bestuurswisseling te verwachten is, want de twee voortrekkers van de laatste vijf jaar hebben aangegeven graag een stapje terug willen doen. Binnen de commissie wordt over deze situatie nagedacht. Natuurlijk zijn er ook positief spannende momenten te verwachten. Zo staan er twee wedstrijd dagen gepland tegen Nieuw-Beijerland en tegen Goudswaard en natuurlijk komen er ook nog enkele interne toernooien voor eigen leden. Verder zal er ongetwijfeld na de successen van de afgelopen jaren weer getennist worden om de zilveren oliebol!

Al met al blijft er hopelijk nog heel lang leven in de brouwerij en zal de tennisafdeling haar uiterste best doen om naar het volgende jubileumjaar toe te werken, in dit geval 2034.

Een verse verflaag voor de tennisbanen.
Voortrekkers Wim van Yperen en Jan vd Meer.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piet Jonas weg - Piershil 1 in degradatiegevaar - eind goed, al goed

Na het verfrissende trainingskamp in Portugal staat iedereen weer op scherp en wordt er met vertrouwen uitgekeken naar de tweede seizoenshelft. Helaas voor Piershil breekt er juist op dat moment een periode van afgelastingen aan, waarin alle positieve energie verloren gaat in de stortvloed aan vriendschappelijke wedstrijden. Op het moment dat Piershil in maart 2009 na een nederlaag tegen de nummer 11 Simonshaven op een rechtstreekse degradatieplaats belandt moet het bestuur ingrijpen om een rampscenario te voorkomen. Na een gesprek met trainer Piet Jonas besluit deze om in het belang van Piershil de eer aan zichzelf te houden en maakt zijn vertrek bekend. Een mooie tijd met de Strijense oefenmeester, die zich desondanks de meest succesvolle Piershilse trainer aller tijden mag noemen, komt daarmee tot een vervelend einde.

De uitgewerkte chemie alsmede de telkens wisselende basisopstelling worden aangevoerd als redenen voor de penibele positie op de ranglijst. Dat het zeker geen kwestie van kwaliteit is wordt daarna ook bewezen door zijn opvolger Leo Tol. De interim-trainer zet qua discipline de puntjes op de i, zorgt snel voor een eensgezinde sfeer binnen de groep en haalt Leonard Bruijnzeel over vanuit het tweede elftal. De daarna ingezette eindsprint levert ondanks het loodzware programma zowaar nog bijna de derde periodetitel op. Door twee zeges op vreemd terrein (Den Bommel en WFB) en twee zeges aan de Molendijk (Rhoon en SSS) schiet het puntentotaal omhoog van 16 naar 28, met een veilige achtste plaats in de eindstand als gevolg. Hierdoor zal Piershil 1 ook in seizoen 2009-2010 in de derde klasse D actief zijn; een podium waarop het graag acteert.

Archief

Geen ledenvergadering - Bestuur

In seizoen 2008-2009 vindt er geen algemene ledenvergadering plaats. De laatste vergadering werd gehouden op maandag 17 maart 2008. Het bestuur ziet geen ruimte om een vergadering te plannen in seizoen 2008-2009, met een zeer ongebruikelijke situatie als gevolg. Zoals in maart 2008 afgesproken wordt Jan Rozendaal vervangen door Arwin Reedijk met deze bestuurssamenstelling als gevolg: Theo Bos (Voorzitter), Jan-Marijn Vink (Penningmeester), Jan Stolk (Secretaris), Wilma Gebuys (Wedstrijdsecretaris), Rob vd Waals (Jeugdzaken), Leo Tol (Voetbalzaken), Bas Hoek (Algemene zaken), Klaas van Etten (Public Relations), Arwin Reedijk (Algemene zaken) en Jan vd Meer (Tenniszaken). De voorzitter zegt wel toe om de (verplichte!) ledenvergadering te houden in oktober 2009.

Archief

Paaseieren zoeken - Paasbingo

Op vrijdagavond 3 april houdt de activiteitencommissie voor het eerst een paaseieren-zoekwedstrijd voor jongens en meisjes t/m 7 jaar en voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar t/m 12 jaar.
De opkomst voor dit nieuwe verschijnsel is zeer groot. Rondom veld 1 zoeken de jongens en meisjes t/m 7 jaar en in de omgeving van veld 2 zoeken de jongens en meisjes vanaf 8 jaar t/m 12 jaar naar de paaseieren.

De uitslagen in de groep 'jongens en meisjes t/m 7 jaar':

1e plaats: Wesley van Dam

2e plaats: Amy van Koten

3e plaats:Thabita Reijnen

De uitslagen in  de groep 'jongens en meisjes vanaf 8 jaar t/m 12 jaar':

1e plaats: Max Bruijnzeel

2e plaats: Rosanne Veerman

3e plaats: Jonathan Reijnen

Om 20.00 uur is ook de Paasbingo en worden er 3 ronden gedraaid waarbij veel prijzen door de enthousiaste deelnemers worden gewonnen.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd - Kampioenen:  Piershil DZ1 - Piershil MZ1 - Piershil/NBSVV D1

In seizoen 2008-2009 kunnen er bij de jeugd drie kampioenschappen worden gevierd. Als eerste wordt het zevental Piershil DZ1 gehuldigd vanwege het kampioenschap in de najaarcompetitie. Ook in de voorjaarscompetitie is het prijs voor de D, nu als combinatieteam samen met NBSVV. Eveneens in de voorjaarscompetitie zijn het de meisjes van Piershil MZ1 die aan het eind de beste blijken te zijn. De meisjes komen ook tot de halve finale van het KNVB-bekertoernooi en halen de finale (dit jaar gespeeld bij SHO) van de Hoeksche Waard Bokaal. De Nettie Honeyball bokaal moet worden gelaten aan ZBVH dat na het 2-2 gelijkspel koelbloediger is vanaf de stip.

Piershil A1. Piershil C1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Piershil A1 van vorig seizoen is doorgeschoven naar de senioren maar ook dit seizoen heeft Piershil weer een A-elftal. Bijna het complete (tweedejaars) B-elftal wordt ingeschreven als A in de derde klasse. Piershil heeft het daarin moeilijk want het speelt vaak tegen spelers die gemiddeld twee jaar ouder zijn. Uiteindelijk eindigt de A op de negende plaats en scoort het 34 goals. De meeste treffers worden geproduceerd door Myron Feldmann (7) en Kiliam vd Bijl (5). Piershil C1 begint voortvarend aan de competitie met alleen maar grote overwinningen. Juist daarom wordt getwijfeld aan de indeling in de vijfde klasse en men besluit tot actie over te gaan. De nieuwe indeling in de vierde klasse levert aanvankelijk vooral grote nederlagen op, later worden dat kleine nederlagen. Piershil C1, dat qua aantal wedstrijden het gehele seizoen ver achterop loopt bij de rest, eindigt op de achtste plaats. Het scoort 23 goals waarvan Oscar Buschman er 6 voor z'n rekening neemt. Het belang van een juiste indeling, vooraf en niet tussentijds, wordt hier nog maar eens benadrukt.

Piershil D1. Piershil D1 - kampioensfoto.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Piershil D speelt als zevental in de najaarscompetitie en doet het daarin erg goed. Onder leiding van André Roest wordt zelfs het kampioenschap behaald. Met 31 punten uit 12 wedstrijden weet Piershil DZ1 concurrent Spartaan '20 net voor te blijven. Topschutter is Stefan de Raadt die liefst 28 competitietreffers voor z'n rekening neemt.

Piershil MZ1. Piershil MZ1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Ook de meisjes van Piershil doen mee aan een competitie voor zeventallen. Piershil MZ1 wordt ingeschreven in de eerste klasse en het eindigt in de najaarscompetitie achter DRL op de tweede plaats. Kitty van Haaster is met 17 treffers topscorer van deze competitie. In de voorjaarscompetitie, wederom in de eerste klasse, wint Piershil MZ1 al haar wedstrijden en kan het dus als kampioen gehuldigd worden. De meisjes laten liefst 62 treffers in 6 duels noteren; de meesten daarvan worden gescoord door Kitty van Haaster (14) en Renée Dijke (12). Stranden de meisjes in de KNVB-beker nog in de halve finale, in de strijd om de Hoeksche Waard bokaal wordt wel de finale gehaald. Daarin is ZBVH na de noodzakelijke strafschoppenreeks (de eindstand was 2-2) de gelukkigste.

Piershil E1. Piershil F1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
Piershil E1 eindigt in de negende klasse ZD op de vierde plaats van de najaarscompetitie. Jacco Vink is met 17 treffers de meest doeltreffende speler. Ook in de voorjaarscompetitie behaalt de E onder leiding van Peter vd Horst een mooie plaats in de eindrangschikking. De vijftien punten uit de tien gespeelde wedstrijden leveren een mooie tweede plaats op. Van de 43 goals nemen Jacco Vink (15) en Mark van Antwerpen (14) het gros voor hun rekening. Dankzij Van Driel Installateurs uit Oud-Beijerland wordt Piershil F1 in het nieuw gestoken. De indeling in de achtste klasse in de najaarscompetitie blijkt geen gelukkige te zijn. Er wordt zowaar één zege geboekt maar met slechts 8 goals voor (waarvan 5 gescoord door Kevin Wolf) en 67 tegen en een elfde plaats in de eindrangschikking is het een competitie om snel te vergeten. Dat de jongens nog veel moeten leren blijkt ook in de voorjaarscompetitie. Ook in de negende klasse valt het niet mee, al worden nu vier overwinningen geboekt. Een vierde plaats met 24 gescoorde treffers is het eindresultaat. Kevin Wolf is ook nu de topscorer met 13 doelpunten.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

De plannen zoals die Piershil en NBSVV zijn gesmeed pakken bijzonder goed uit. Niet alleen organisatorisch verloopt de samenwerking goed, ook sportief gaat het voor de wind. In het eerste jaar van de samenwerking op jeugdgebied tussen Piershil en NBSVV behaalt het gezamenlijke D-elftal meteen het kampioenschap. Door een 8-2 zege in de laatste competitiewedstrijd tegen 's-Gravendeel kan de kampioensvlag in top. Met 23 punten uit 10 wedstrijden weet het Zinkwegse Boys op doelsaldo voor te blijven. Van de 36 goals neemt Marnik Briegoos er 13 voor z'n rekening. Na afloop van de laatste wedstrijd zijn er bloemen voor de kampioenen en uiteraard volgt een rondrit door het dorp per boerenkar. Binnen beide jeugdbesturen wordt daarna onderzocht of de samenwerking ook in seizoen 2009-2010 kan worden voortgezet.

Ivo van Alphen (NBSVV) en Rob vd Waals schudden de handen en tekenen de samenwerkingscontracten.

Archief

Jeugd - Sportdag SV Piershil - Korendijksportdag

Op vrijdag 29 mei vindt de jaarlijkse sportdag van SV Piershil plaats. Er wordt gestreden in drie leeftijdscategorieën en traditioneel nemen de vier besten per categorie namens SV Piershil deel aan de Korendijksportdag. De uitslagen per categorie: F: 1. Jacco Vink 2. Mark van Antwerpen 3. Wesley van Dam 4. Nikita van Hartingsveldt. E: 1. Youri Nagy 2. Tristan Epema 3. Justin vd Horst 4. Mart Bouman. D: 1. Roué Versluis 2. Bobby Buschman 3. Nick Roest 4. Damian van Koten. De wisselbeker wordt gewonnen door Youri Nagy.

Op het terrein van SV Piershil vindt op vrijdagavond 5 juni eveneens de Korendijk Sportdag plaats. Op acht onderdelen mogen F, E en D voetballertjes laten zien hoe goed ze zijn. De drukte langs de lijn en de enthousiaste deelname toont aan dat deze Korendijk Sportdag na alle jaren nog niets aan aantrekkingskracht heeft ingeboet. Vanwege het bijzondere aspect van deze editie, als onderdeel van de Piershilse feestweek, wordt ook de ijsboer uitgenodigd om z'n kunsten op de middenstip te vertonen!

De individuele uitslagen: F-pupillen: 1. Tim van der Velden (Goudswaardse Boys) 2. Mark van Antwerpen (SV Piershil) 3. Stef Konijnendijk (ZBVH). E- Pupillen: 1. Twan Breure (ZBVH) 2. Quinten Balk (ZBVH) 3. Dylan Rietveld (Goudswaardse Boys). D-pupillen: 1. Arjan Andeweg (ZBVH) 2. Thimo Herrewijnen (Goudswaardse Boys) 3. Joeri Heistek  (Goudswaardse Boys). Nadat alle individuele punten van de vier beste deelnemers per onderdeel zijn opgeteld, komt de volgende ploegen eindstand uit de bus: 1. ZBVH 2. Goudswaardse Boys 3. SV Piershil 4. NBSVV.

Winnaars (vlnr) Jacco Vink, Youri Nagy en Roué Versluis.
Korendijk Sportdag 2009: ook de ijsboer (Dhr. Plas uit Goudswaard) vertoonde zijn kunsten!

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren

De goede bedoelingen met Piershil 2 lijken dit seizoen prima uit te pakken. Een behoorlijke groep spelers, goede begeleiding en een redelijke trainingsopkomst. Het leidt allemaal tot mooie resultaten in de competitie wat gezien de gewenste promotie naar de derde klasse mooi is meegenomen. In de winterstop staat Piershil 2 een straatlengte voor op de concurrentie en een kampioenschap lijkt de ploeg niet mee te kunnen ontgaan. Toch gebeurt dat. In februari zakt de ploeg als het beroemde kaartenhuis in elkaar, enorme nederlagen worden geleden en de titel verspeeld. Een anonieme vierde plaats is het resultaat van een slechte trainingsopkomst, de ondersteuning aan het in nood verkerende Piershil 1 en een slechte teamgeest. Piershil 2 maakt in de vierde klasse J 61 goals waarvan Leonard Bruijnzeel (13), Stefan vd Waal (10) en Brian Koesveld (9) de meesten voor hun rekening nemen. Teamgeest is juist van Piershil 3 het sterkste punt. De mannen van leider Marco Reedijk spelen voor het eerst in een speciale veteranencompetitie en worden steevast aangeduid als P3 Vet. Piershil 3 eindigt als negende in de veteranencompetitie (tweede klasse) en het maakt daarin 49 goals. Een samenvatting van het seizoen van P3 Vet staat hier.

Piershil 2. Piershil 3.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Piershil DA1 speelt met enkele aanwinsten uit Oud-Beijerland in de vierde klasse B. Onder leiding van Frits van Agteren en veelal ook onder die van René Guijs wordt een achtste plaats behaald door de dames.

Piershil DA1 maakt 41 competitiegoals met Carola Kruithof (9), Patricia van Rossum (7), Kim Guijs (6) als topschutters.

Rechts: Piershil DA1.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Feest bij Piershil - Het programma

Aan het eind van 2008 verschijnt er voor het eerst een bericht op de website aangaande het aanstaande jubileum van de club.

Feest in Piershil!

In juni 2009 is het 50 jaar geleden dat de voetbalvereniging Piershil werd opgericht en 25 jaar geleden ontstond de tennisafdeling. Sinds die tijd is er officieel sprake van de Sportvereniging Piershil. Sinds enkele maanden is een voorbereidingscommissie van beide afdelingen bezig met het opzetten van een feestprogramma. Vast staat in ieder geval dat er een groot aantal activiteiten zal worden georganiseerd. De periode waarvoor is gekozen : vrijdag 5 t/m zaterdag 12 juni ! Natuurlijk kan zo’n feestweek alleen slagen als er voldoende vrijwilligers zijn om mee te denken en mee te werken. De jubileumcommissie organiseert daarom op woensdagavond 4 februari 2009 om 20 uur een bijeenkomst om samen met zoveel mogelijk belangstellenden het voorlopige programma te bespreken en voorbereidingen te treffen, zodat het weer een echt groots Piershils feest kan worden rond dit dubbele jubileum.

De oproep heeft succes. Een grote groep enthousiaste mensen komt naar de kantine en zet binnen enkele maanden een mooi programma in elkaar. Om het feest luister bij te zetten wordt er ook een jubileumgids gemaakt (downloaden). Er wordt van de gelegenheid gebruikt gemaakt om een wijdverbreid misverstand uit de wereld te helpen. Onze club werd niet in 1959 opgericht, maar in 1931. Tijdens de voorbereidingen en latere feestelijkheden wordt voortaan gesproken over 25 jaar tennis en 50 jaar heroprichting SV Piershil, en zo is het correct.

Archief

Feest bij Piershil - Moonlight Tennis - Bedrijventoernooi

Tijdens de Korendijk Sportdag op vrijdag 5 juni wordt er ook een 'Moonlight Tennistoernooi' gehouden. Hoewel het best wel fris is voor de tijd voor het jaar wordt er enthousiast meegedaan door de deelnemers. Dat is ook de volgende dag, tijdens het bedrijventoernooi, zeker het geval. In de sterkste poule wint Café 't Spui uit Nieuw-Beijerland en in de andere poule weet L.A.W. Tol BV beslag te leggen op de eerste plaats. Het weer door Wilma Gebuys georganiseerde toernooi speelt zich gedeeltelijk af in de speciaal voor de jubileumweek opgezette feesttent. Zowel de lunch als de prijsuitreiking vindt plaats op de ijsbaan, in de betreffende tent.

Rechts 'Moonlight Tennis' en onder de opbouw van de feesttent.

Archief

Feest bij Piershil - Receptie in het clubgebouw

Nog voor de Nationale Straatspeeldag en de tenniswedstrijdjes voor de jeugd (10 juni) vind op dinsdag 9 juni een receptie voor genodigden plaats. Er zijn diverse sprekers die of terugblikken en vooruitkijken of zijn gekomen om SV Piershil te feliciteren met het jubileum. Jan van der Wilk van de KNVB complimenteert de club niet alleen met de prachtige website en het bijbehorende archief, hij overhandigt ook een jubileumvlag die door voorzitter Theo Bos en erelid Jan Kok in ontvangst wordt genomen. Hoewel de opkomst zeker niet tegenvalt, veel clubs uit de Hoeksche Waard geven acte de présence, is het door de afwezigheid van de niet uitgenodigde leden niet vol en gezellig. Dat dit een bewuste keuze is van de organisatie valt nog te begrijpen, de afwezigheid van enkele Piershilse iconen (onze leden van verdienste!) is ronduit een misser. Leden van verdienste en ereleden horen bij dit soort gelegenheden altijd te worden uitgenodigd.

Receptie in de kantine, 9 juni 2009.
Wim van Yperen was de gastheer. Links Jan van der Wilk, rechts Jo en Jan Kok (erelid).

Archief

Feest bij Piershil - Kinderbingo - SV Piershil Jubileumquiz

Kinderbingo in de feesttent. De deelnemers aan de quiz bereiden zich voor.

Op vrijdag 12 juni vindt er na de kinderbingo voor het eerst in de geschiedenis een heuse voetbalquiz plaats waarin de kennis van de leden voor wat betreft de afgelopen 50 jaar wordt getest. Organisator John Kraak leidt de vijftien deelnemende teams met vragen verdeeld over tien ronden door de historie van de club. Na een lange quizavond waarin ook audiofragmenten en videobeelden worden gebruikt blijkt het team 'The young ones' de beste te zijn. Kapitein Marco Reedijk mag met Rob van der Waals, Adri Achterberg en oud-voorzitters Cors van Etten en Felix Rozendaal de eerste prijs ophalen. Hoewel de quiz na middernacht was afgelopen en de temperatuur was gezakt tot nabij het vriespunt (!) spraken de deelnemers na afloop van een geslaagd evenement. Quizmaster John Kraak schreef na de feestweek nog een artikel over zijn jubileumquiz: hier.

Links: Het speciaal ontworpen quizlogo.

Quizmaster John Kraak legt de spelregels uit. Vier van de vijf 'Young ones'.

Archief

Feest bij Piershil - Jubileumwedstrijd - Jubileumtenue - Leden van verdienste - Nieuw logo

Op zaterdag 13 juni spelen alle Piershilse teams een wedstrijd, in enkele gevallen tegen familieleden. Piershil 1 verschijnt tijdens de feestweek ook aan de aftrap. Dat gebeurt onder leiding van de onlangs weer gepromoveerde arbiter Peter van Gijzen en in het speciaal ontworpen jubileumtenue. Het tenue bestaat uit de kleuren zwart en geel en is een replica van dat van de ‘Piershilsche Sportvereening Fortuna’. Als opponent komt in de wei het Piershilse team dat in seizoen 1987-1988 voor de vijfde keer officieus kampioen van de Hoeksche Waard werd, door het winnen van de T.A. van den Berg-cup. Vooral de hitte speelt de ouderen parten en door goals van Jan Jaspers, Kevin Koesveld en Merrill Kross neemt het huidige Piershil 1 voortvarend een 3-0 voorsprong. Uitgerekend de oudste van het veld, de 55-jarige Bas Koesveld, redt de eer voor de oudjes door de 3-1 (Wedstrijdverslag) binnen te koppen

Piershil 1 uit seizoen 1987-1988. Piershil 1 van nu, in het Fortuna-shirt uit 1931.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

In de rust van de wedstrijd vindt een emotioneel moment plaats doordat Cees Kraak, de vader van eerste elftalspeler John Kraak, wordt benoemd tot lid van verdienste van de club. De ernstig zieke Kraak, die speciaal voor deze gelegenheid is overgebracht vanuit het Zuid-Beijerlandse Hospice, heeft het zichtbaar moeilijk met deze benoeming als blijk van waardering.

Die eer, die 24 jaar geleden voor het laatst werd toebedeeld aan Karel Snijders sr., valt ’s-avonds ook vier andere leden ten deel. Bestuursleden Wilma Gebuys en Bas Hoek alsmede duizendpoot Jack op ’t Hof en clubman Bram van Dop krijgen een welverdiende plaats in de eregalerij van leden van verdienste. Ook worden er mensen in het zonnetje gezet die al 50 jaar lid zijn van de club: Adri Achterberg, Jan Achterberg, Hans Groenenberg, Karel Snijders sr., Bram van Dop, Cees Kraak, Klaas Veerman en Jan Kok.

Leden van verdienste: Bram van Dop en Wilma Gebuijs. Voorzitter Bos bij vijf 'vijftigjarigen'.
Freeland Entertainment was aanwezig en maakte prachtige foto's, ingelijst!

Voorzitter Theo Bos maakt in zijn toespraak bekend dat de heroprichtingsdatum van onze club, 1 juni 1959, niet langer zal dienen als ijkpunt voor festiviteiten. Op verzoek van webmaster Henk van den Heuvel heeft het bestuur besloten om vanaf nu officieel over te gaan op de originele oprichtingsdatum waarop het allemaal begon aan de Piershilse Molendijk: 6 juli 1931. Om dat feit luister bij te zetten zal Piershil 1 dit seizoen vaker in de jubileumtenues te aanschouwen zijn. Ook is het logo met daarin de spreuk ' Fortes Fortuna Aduivat' (het geluk helpt de dapperen) èn het jaar 1931, nu officieel in gebruik genomen. Theo Bos sluit af met de wens dat er voor zijn bijna 78-jarige club nog vele mooie jaren mogen volgen. Uit de grote opkomst gedurende de feestweek mag worden afgeleid dat velen die wens met de voorzitter delen.

Boven: het nieuwe logo op het jubileumshirt.

Rechts: het nieuwe logo van SV Piershil.

Archief

Schot Reclame Toernooi 2009

In het kader van het 60-jarige jubileum van het Nieuw-Beijerlandse NBSVV strijden alle veertien clubs eindelijk weer eens op het veld om het officieuze kampioenschap van de Hoeksche Waard. Na de eerdere vijftien edities, georganiseerd tussen 1980 en 1995 onder de naam Witte Boerderij Toernooi en later het T.A. van den Berg Toernooi, blijkt ook in het heden een dergelijk toernooi een leuke afsluiting (of een leuk begin!) van het seizoen te kunnen zijn. Net als in de eerste versie van het T.A. van den Berg Toernooi in 1988 sluit Piershil af tegen 's-Gravendeel. Ging het toen nog om de finale, nu rest voor de roodbroeken weinig anders dan een strijd om plaats 13 en 14. Door de afwezigheid van alle beschikbare keepers en het verloop binnen de ploeg gedurende het toernooi blijkt het moeilijk om potten te breken tegen de opponenten van vandaag. Niet alleen Piershil komt overigens gehavend aan de start, vanwege de slechte aansluiting op het gewone seizoen blijkt het voor veel teams onmogelijk om in de sterkste opstelling te verschijnen. Dat neemt niet weg dat de organisatie van het Schot Reclame Toernooi 2009 een grote pluim verdient. Alles maakt een verzorgde indruk en de uitloop van het schema is te overzien, met als gevolg veel bekijks langs de twee velden van NBSVV.

Het toernooi wordt uiteindelijk gewonnen door Heinenoord, dat in de finale met 1-0 wint van het Oud-Beijerlandse OSV. De organisatie van het Schot Reclame Toernooi maakte op voorhand bekend dat het wat hen betreft niet bij deze éénmalige uitvoering hoeft te blijven. Het weer op de kaart krijgen van het traditionele Hoekschewaardse feestje afsluitingsfeestje lijkt een hele uitdaging te zijn. Net als in de eerste vijftien edities zouden de organisatoren beurtelings gekozen moeten worden en het toernooi moet op een vast moment op de kalender komen. En de wil om mee te doen, om in te zien dat dit binnen de Hoeksche Waard een mooie gelegenheid is om nader tot elkaar te komen, is een kwaliteit waarvan moet worden gehoopt dat deze bij de veertien clubs aanwezig is.

Links: Piershil aan de lunch.

Alle resultaten en verslagen van het Schot Reclame Toernooi 2009 zijn te vinden op
de speciale toernooipagina: Schot Reclame Toernooi 2009

Archief

Piershil maakt uniek videomateriaal

Twee foto's afkomstig uit de gemaakte filmpjes. Links filmer John Kraak, rechts de 1-0 van Harman de Jonge.

Tijdens het Reclame Schot Toernooi te Nieuw-Beijerland wordt weer eens geschiedenis geschreven. Niet door de prestaties van Piershil 1 maar door een zeer bijzonder videomoment. Op het idee gekomen door de gefilmde aftrap in de jubileumwedstrijd stelt spits John Kraak voor hetzelfde te doen in de laatste wedstrijd tegen 's-Gravendeel. Aangezien het meenemen van een camera op het veld niet is toegestaan moet e.e.a. heimelijk gebeuren. Hierdoor lukt het Kraak niet om de aftrap vast te leggen. Even later slaagt hij erin om de camera in het geniep te laten draaien en binnen de kortste keren weet hij op die manier de 1-0 van Harman de Jonge tegen 's-Gravendeel (4-1 overwinning) vast te leggen. Het filmpje wordt op YouTube en in ons eigen videoarchief vaak bekeken en ook de kranten maken melding van het voorval. Ook op de website van het Algemeen Dagblad wordt uitgebreid aandacht gegeven aan deze unieke actie. Zou dit wel eens eerder zijn gebeurd? Volgens mij niet. Het AD schrijft: Het is volgens Piershil-webmaster Henk van den Heuvel 'voor in het eerst in het bestaan van het voetbalspel dat een goal op deze wijze werd gefilmd'.

Omdat het gebruik van een camera in het veld niet is toegestaan, leverde Kraak meteen na de goal de camera weer in bij webmaster Van den Heuvel. Die had zelf op video vastgelegd hoe Kraak in het veld met de camera in de aanslag opereerde.

Archief

Groots - de 4 mooiste exemplaren!

Sinds enkele seizoenen is het gebruikelijk om bijzondere foto's op de website te plaatsen in de categorie 'groots'. Hier de 4 'mooiste' exemplaren uit seizoen 2008-2009, met daarbij de originele begeleidende teksten.

Foto 1: Vanuit verre oorden kwamen zij terug om met volle aandacht de wedstrijd van Piershil DA1 te aanschouwen.

Foto 2: Veld 1 werd afgekeurd door de consul, uitwijken naar veld 2 dus. Als het dan ook nog gaat hozen vlak voor aanvang en wanneer de lijnen wegspoelen is het tijd voor improvisatie. De inspanningen van speler (!) Dico Snijders en leider Klaas van Etten waren niet voor niets: Piershil 1 spoelde een pijnlijke 6-0 weg met een prachtige 3-0 revanche op Rozenburg!

Foto 3: Na afloop van het duel WFB 1 - Piershil 1 bleek de bolide van voorzitter Bos zich achter de tralies te bevinden. Het parkeren, op het terrein van de nabijgelegen ijsclub, werd door een 'kluner' afgestraft door het op slot draaien van het hek. Voorzitter Bos kon pas na bemiddeling van de voorzitter van WFB worden ontzet.

Foto 4: Piershil A1 hield zich heel knap staande op het prestigieuze internationale jeugdtoernooi van VV Strijen dat op deze tweede Pinksterdag voor de 36-ste keer werd georganiseerd. Hoewel Piershil in het deelnemersveld van 12 ploegen op papier de zwakste was wist het zich door zeges op o.a. SSS A1 en Jonge Spartaan A1 te plaatsen voor de halve finale. Dat daarin de latere toernooiwinnaar SHO (kampioen van de hoofdklasse!) met 2-0 te sterk was wekte weinig verwondering. Piershil eindigde op een keurige vierde plaats en mocht een mooie beker in ontvangst nemen. Ronduit bijzonder was het moment waarop de grootste wisselbokaal (een speler op sokkel) werd uitgereikt aan de sportiefste ploeg van het hele toernooi: Piershil. En het is ronduit 'amazing' wanneer je bedenkt dat Piershil A1 voor 70% uit B-junioren bestaat!

Archief

Piershil op reis

Aan het eind van seizoen 2008-2009 maken heel wat teams een gezamenlijk uitstapje. Piershil 3 bivakkeert in Luijksgestel (Noord-Brabant), Piershil 1 gaat naar Oostende en Piershil A1 gaat zelfs naar Luxemburg. Doordat de jeugdreis nu vroeger valt wordt het seizoen bijna afgesloten zoals het is begonnen: 't Ossekope! (Verslag jeugdreis).

Klik Hier voor een vergroting.

Boven: een groepsfoto te Luxemburg

Klik Hier voor een vergroting.

Links: een groepsfoto bij 't Ossekopke.

Archief

Seizoen loopt ten einde

Na het ongelooflijke seizoen 2007-2008 volgde dus het rustige seizoen 2008-2009. Voorzitter Bos schrijft in één van zijn columns dat de mening 'het komt allemaal wel' steeds nadrukkelijker aanwezig lijkt bij de club. 'We hebben niet alles uit de club gehaald', zo is zijn mening. Het past allemaal bij een veranderende maatschappij en mentaliteit en het totale verenigingsleven. Steeds meer mensen hebben het drukker, zijn gejaagd en vinden vrijwilligerswerkzaamheden zonde van de tijd. Er ligt wat dat betreft een flinke klus op het bestuur te wachten. Ook voor wat betreft directe voetbalzaken. Rondom de selectie lijkt alles gereed te zijn. In het algemeen blijft het lastig om scheidsrechters te vinden, voor Piershil A1 wordt al meer dan een jaar naar een (betaalde!) trainer gezocht, voor Piershil B1 zal het lastig worden wanneer het aantal aanmeldingen niet toeneemt. Genoeg uitdagingen en genoeg zaken om naar uit te kijken. Hoe pakt het opheffen van de vijfde klasse uit? Welke clubs gaan meteen profiteren van de uitgebreide promotieregeling? Voor(lopig) het laatst zal Piershil 1 spelen in een schema 12 met 22 competitiewedstrijden. Na het komend seizoen worden dat er 26 (schema 14). We gaan het allemaal meemaken, beschrijven, fotograferen en filmen. Hoewel het seizoen relatief rustig was, kost het moeite om al het materiaal op de nieuwe seizoens-DVD te proppen. Want echt rustig is het natuurlijk nooit.

Op de webcam: verticuteren van veld 1 (18 juni 2009). Het feest is voorbij, het is mooi geweest.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 2008-2009

Seizoen 2008-2009
Deel 7.9 - Terug in de tijd