Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

2007-2008 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 2007-2008
Deel 7.8 - Een ongelooflijk seizoen

Archief

Midzomerfeest - Schade aan veld 1

Op zaterdag 7 juli 2007 vindt het tweede Midzomerfeest van Piershil plaats. Ondanks het slechte weer van de afgelopen tijd kan het feest, met wat improvisatie, toch doorgaan. Met loopplanken tussen feesttent, restaurant en speelweide is het terrein goed toegankelijk gemaakt. Na diverse spelletjes voor de jeugd wordt in de middaguren een zeskamp afgewerkt. Het gezamenlijke initiatief van de voetbalvereniging en ijsclub wordt in de avonduren afgesloten met een feest in de tent, compleet met livemuziek. Naar nu blijkt zou de ijsbaan voor het afgelopen Beachsoccer-toernooi ook een prima locatie zijn geweest. De voorste hoek van veld 1, net naast de kantine, heeft een behoorlijke 'opdonder' gehad en is veranderd in een modderpoel. Er wordt zelfs gevreesd dat de start van de competitie gevaar loopt en met man en macht wordt dan ook aan het herstel gewerkt. Het lukt uiteindelijk net op tijd maar het gehele seizoen blijft deze plek op veld 1 een bron van ergernis.

Midzomerfeest op de ijsbaan. Niet op het veld lopen.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

Plotseling is Piershil 1 dan derdeklasser. In sneltreinvaart is de ellende van afgelopen seizoenen weggespoeld en in een Hoekschewaardse derde klasse D, met 6 streekploegen een echte derbycompetitie, doet de ploeg van Piet Jonas weer mee op niveau. Jonas hoopt op handhaving en verwacht dat dit met de juiste instelling een haalbare kaart zal zijn. Leider Leo Tol verwacht dat Piershil weer gaat stunten: "Na twee promoties heerst er zo'n goede sfeer en werkklimaat dat verdere successen niet kunnen uitblijven", aldus Leo Tol in een interview. De supporters van Piershil 1 leven tussen hoop en vrees en tekenen na de dubbele promotie op voorhand graag voor handhaving.

In tegenstelling tot vorig seizoen wordt weer met een O23-team ingeschreven. Buiten de jeugdige en niet beschikbare spelers van Piershil 1 durft het jeugdbestuur het toch weer aan om met dit team te starten. De meisjes nemen deel in de MZ-categorie (MJ als zevental) en voor wat betreft de jongens kan met alle categorieën worden ingeschreven. Samen met het dameselftal en vier seniorenteams betekent het dat we met 13 teams van start gaan in dit seizoen. Het ongeluksgetal zal dit seizoen helaas haar reputatie bevestigen.

Archief

Presentatiegids

In september verschijnt het tweede exemplaar van de presentatiegids van SV Piershil. Na het succes van vorig seizoen is besloten om weer een gids te maken, iets wat zonder hulp van de sponsors overigens onhaalbaar zou zijn. De gids, die verschijnt in een oplage van 600 stuks, is samengesteld door Klaas van Etten, Michael de Vogel, Sjoerd Singor en Henk van den Heuvel en uitgegeven door Zpress.

Net zoals in de vorige editie zijn er portretfoto's te bewonderen van de spelers van Piershil 1 en 2 inclusief staf en staat er op de middenpagina de selectiefoto van Piershil, seizoen 2007-2008.

Klik Hier voor een vergroting.

Op de voorpagina van het blad prijkt een foto van het feest na afloop van de glorieuze promotiezege op GDA. In het blad zelf, met een voorwoord van burgemeester Melissant-Briene van gemeente Korendijk, zijn interviews te lezen met voorzitter Theo Bos, trainer van Piershil 1 Piet Jonas, tenniscommissie lid Wim van Yperen, oud-speler Karel Snijders sr., speler Christian Snoek, jeugdspeler Myron Feldmann, jeugdcoördinator Wim Beijer, supporter Leen vd Sluis, sponsor Peter Hensen, verslaggever Frank Dijkman, verzorger Jan Achterberg en trainer van de A1, Cees Molendijk. Redactionele stukken zijn er over het trainingskamp te Turkije, de sponsoravond, onze sponsors en de winst van twee HW Bokalen door Piershil MJ1 en Piershil C1.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1

Op 11 augustus 2007 is het meteen weer tijd voor een primeur! Voor aanvang van het vriendschappelijke duel Piershil 1 - SC Voorne treedt het gezelschap United Cheers op. Het gezelschap, dat ook al optredens bij ADO Den Haag heeft gedaan, laat voor de wedstrijd en in de rust zien hoe cheerleaders te werk gaan. Het totale optreden wordt ons, als cadeautje voor de behaalde promotie, aangeboden door sponsor Johan in 't Veld van Blue Promotion Fotografie. De oefencampagne verloopt niet slecht voor Piershil 1. Hoewel het team in de groepsfase van het bekertoernooi wordt uitgeschakeld maakt het enkele keren behoorlijk wat indruk. Vooral in de twee wedstrijden tegen de net naar de tweede klasse gepromoveerde buurman NBSVV (vriendschappelijk en beker) laat de ploeg van Piet Jonas zien over veel kwaliteit te beschikken. Na afloop van de tweede ontmoeting met de buren, een 5-3 zege in bekerverband, laat de Nieuw-Beijerlandse assistent-trainer Jan van Snek zich ontvallen dat 'Piershil menige ploeg in de derde klasse met dit spelletje zal gaan verrassen'. Het zullen profetische woorden blijken te zijn.

Archief

Boerengolf is populair (Bas Ampt - Goudswaard)

Theo van Rossum wordt gadegeslagen. Piershil 3 in de slikken.
Danny Verveer slaat af. Concentratie bij Piet Jonas.

Het Boerengolf is dit seizoen populair. Op 11 augustus 2007 reist Piershil 3 af naar Goudswaard om op het terrein van Bas Ampt deze opkomende tak van sport te beoefenen. Het voorbeeld wordt gevolgd door de selectie want op zondag 7 oktober 2007 reist de selectie richting Goudswaardse polder. Het initiatief blijkt een schot in de roos want beide gezelschappen beleven een vermakelijke middag. Na een spannende pot golf en een heerlijke wandeling door de natuur wordt afgesloten met een barbecue. Bij de selectie blijkt dat na optelling van alle eindstanden Piet Jonas als winnaar uit de bus is gekomen. Hoe kan het ook anders.

Archief

Radiohok - Dorpsclub wil hogerop

Boven: het vervoeren en plaatsen van het
frame was een hele operatie.

Het radiohok kan in september in gebruik genomen worden. Dico Snijders en Klaas van Etten zorgen voor het lassen en vervoeren van het frame waarop de cabine geplaatst moet worden. De hele operatie zorgt voor veel bekijks en heeft behoorlijk wat voeten in de aarde. Wanneer de klus is geklaard wordt snel duidelijk dat van een ware verrijking mag worden gesproken. Al snel valt het radiohok niet meer weg te denken en zowel de radioverslaggevers als de schrijvende pers maakt graag gebruik van de beschutte ruimte. Gedurende het seizoen wordt het hok constant verbeterd en worden verschillende plannen uitgevoerd en gemaakt. Een persbureau, stoelen, elektriciteit, rood en witte verf, een kachel, een telefoonaansluiting, draadloos internet en zonnewering.

Rechts: ook in de krant is er aandacht voor
het steeds mooier wordende terrein.

Archief

Trainingsruimte

In september lopen de discussies rondom de trainingsavonden hoog op. Doordat er geen duidelijke scheiding is tussen trainingsavonden van jeugd en senioren lijkt dat een jaarlijks terugkerende discussie te worden. De beperkte trainingsruimte, een gebrek aan communicatie en het laten bepalen van trainingsavonden door teams zelf, zijn wederom de belangrijkste oorzaken van alle commotie. Het gaat deze keer zover dat voorzitter Theo Bos via een oproep op de website de gemoederen tot rust probeert te brengen: "Zoals u op deze website heeft kunnen meemaken is de discussie rondom het gebruik van veld 2 en het toekennen van trainingsavonden van bepaalde teams tot op het kookpunt gekomen. Op donderdag 13 september 2007 heeft er tussen mij en een delegatie van Piershil Dames een constructief gesprek plaats gevonden. Ik ben blij te kunnen melden dat alle neuzen weer dezelfde kant op staan. Er zijn afspraken gemaakt waar iedereen mee uit de voeten kan en de afspraak is gemaakt om in de toekomst wat sneller en directer te communiceren om misverstanden te voorkomen. We sluiten hiermee een vervelende periode af en alle beschikbare energie wordt vanaf nu weer in de club gestoken. Ik heb de webmaster gevraagd om zowel het gastenboek als mijn column op te schonen. We hebben geen geheimen maar deze periode willen we nadrukkelijk achter ons laten".

Archief

Consequenties van de bliksempromoties
Jan Stolk leest de opstellingen voor (Piershil Thuis). Martha Vink in het entreehokje.

Boven: Een mooi uitzicht voor radio Hoeksche Waard! (Piershil 1 - Binnenmaas 1, 15 september 2007).

Rechts: kaartje nummer 001. We heffen weer entree.

Een poortblad, entree heffen en een radiohok. Allemaal consequenties van de bliksempromoties van Piershil 1. Het kost wat moeite om alles van de grond te krijgen maar in de tweede thuiswedstrijd, tegen Binnenmaas, is alles geregeld. Door veel inspanningen van Klaas van Etten wordt voor aanvang van de thuiswedstrijden het poortblad 'Piershil Thuis' uitgedeeld, Martha Veerman neemt het innen van de entreegelden voor haar rekening en Radio Hoeksche Waard kan dit seizoen beschut verslag doen.

Archief

Krant Voetbal Rotterdam ter ziele

Voetbal Rotterdam, de voetbalkrant van Rotterdam en omgeving, opent het tweede seizoen op maandag 20 augustus. De krant bericht elke maandag actueel over alle wedstrijden in het regionale amateurvoetbal. Alle eerste elftallen komen aan bod, terwijl ook de hoogste elftallen in de landelijke jeugdcompetitie en het vrouwenvoetbal op ruime aandacht mogen rekenen. De krant doet er alles aan om leden te werven maar uiteindelijk wordt een tekort aan abonnees de krant fataal. In november wordt onderstaande verklaring gepubliceerd: "Sjoerd Bootsma is niet langer hoofdredacteur van de krant Voetbal Rotterdam. Hij heeft woensdag 7 november besloten zijn functie neer te leggen, omdat hij en de rest van de aandeelhouders te veel verschilden over de koers van de krant.

Bootsma bedankt alle medewerkers en alle voetbalverenigingen voor hun inspanningen sinds maart, toen de krant begon. Hij heeft 25 nummers de leiding over de redactie gehad. Niet lang na zijn aftreden wordt bekend dat de krant ter ziele is.

Archief

Origineel FM sterft stille dood

De lokale omroep Origineel FM uit Korendijk fuseert met Radio Hoeksche Waard. Op maandag 17 september ondertekenen de voorzitters van beide lokale omroepen in het bijzijn van wethouder Johan van Driel van Korendijk een intentieverklaring waarin is vastgelegd dat Origineel FM zal opgaan in Radio Hoeksche Waard.  De gemeenteraad van Korendijk geeft later in het jaar advies aan het Commissariaat van de Media om de zendmachtiging voor de komende vijf jaar aan Radio Hoeksche Waard te geven. Eindelijk kunnen inwoners van Korendijk via Radio Hoeksche Waard en via de kabel het nieuws van het eiland volgen.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Vliegende start van Piershil 1

Jimmy vd Hoeven met de eerste wedstrijdbal. Een aardigheidje
van sponsor John van Urk (Café 't Haventje).

Piershil 1 start de competitie met een thuisnederlaag tegen Voorne. Even ontstaat de vrees dat de dubbele promotie wat veel van het goede is geweest. De zenuwachtige nederlaag wordt echter snel weggepoetst en wat volgt is een serie die zelfs de grootste optimisten voor onmogelijk hadden gehouden. Door zeges op o.a. SSS, Binnenmaas, Zinkwegse Boys en ZBVH stoomt Piershil in één keer naar het winnen van de eerste periode. De ploeg maakt veel indruk en geeft alle gerenommeerde derdeklassers het nakijken. Dus toch een vliegende start!

Archief

Alcoholbeleid KNVB

De KNVB wil de komende jaren paal en perk stellen aan het alcoholgebruik langs de voetbalvelden. Tijdens een persbijeenkomst wordt bekendgemaakt dat de KNVB veel strenger zal toezien op het nuttigen van alcohol tijdens voetbalwedstrijden. "In beginsel zal alleen nog alcoholhoudende drank mogen worden verkocht en genuttigd binnen de sportkantines. Daarbuiten zal dit niet meer worden getolereerd. Verenigingen lopen de kans om door de KNVB te worden beboet, en op termijn zullen zelfs winstpunten in mindering worden gebracht," aldus de KNVB tijdens de persbijeenkomst. Overigens mag het nog wel op terrassen die aan de kantine grenzen. Enkele clubs worden meteen geconfronteerd met dit beleid en ook Piershil ontvangt na de thuiswedstrijd tegen SSS een schrijven. Hoe ondoorzichtig het gevoerde beleid is en dat willekeur de boventoon voert blijkt snel.

Op vragen welke overtredingen er zijn geconstateerd en door wie moet men het antwoord schuldig blijven. Weinig clubs hebben een goed woord over voor dit KNVB-beleid waarbij zoals vaak de goeden onder de kwaden moeten leiden. Behalve een aantal oude mannetjes, die zowaar op alcoholjacht mogen op zaterdag, is niemand gediend bij deze overdreven regelgeving. Toch moeten de clubs zich er (voorlopig) bij neerleggen en sommige verenigingen gaan over tot het maken van een overdekt terras dat aan de kantine grenst.

Links: secretaris Jan Stolk maakt de nieuwe regelgeving openbaar.

Archief

Toelichting jeugdbeleid

Op maandag 26 november 2007 vindt in ons clubgebouw een bijeenkomst plaats ten behoeve van ouders van spelers en speelsters van onze jongste jeugdteams. De avond is georganiseerd om het jeugdbeleid toe te lichten. Er wordt tevens gebruik gemaakt van de gelegenheid om de oprichting van een speciale jeugdcommissie bekend te maken. Deze commissie gaat zich bezig houden met beleidszaken omtrent de jeugd van Piershil. De opkomst is overeenkomstig de verwachtingen en er kan dan ook van een geslaagde avond worden gesproken.

Rechts: Jeugdcoördinator Wim Beijer aan het woord.

Archief

Sinterklaas - Playbackavond Jeugd
Robbert Buschman ontmoet Sinterklaas. Inge Kruithof zingt voor 'Sintereklaas'

Op vrijdag 30 november 2007 vindt het jaarlijkse Sinterklaasfeest plaats. Het is weer gezellig en heel kleurrijk. Ook het playbackgebeuren, georganiseerd door de zeer actieve activiteitencommissie, is weer de moeite waard met optredens van Bo & Monica (Jacky en Aniek), K3 (Lysanne, Stacey en Amy), XYP (Bo, Claudia, Mariska, Jesse, Stijn, Rico, Roue) en de Sugar Babes (Lysanne, Stacey, Natasja, Tara).

Archief

Contractverlenging trainer Piet Jonas

Trainer Piet Jonas zal ook in het seizoen 2008-2009 aan het roer staan van Piershil 1. De spelersgroep van Piershil 1 heeft het bestuur laten weten te willen verder gaan met de Strijense oefenmeester. Aangezien ook Jonas zelf had laten blijken graag te willen aanblijven kan snel zaken worden gedaan en wordt een éénjarige contractverlenging overeengekomen. In de eerste twee seizoenen onder leiding van Piet Jonas promoveerde Piershil van de vijfde klasse naar de derde klasse en in die derde klasse neemt Piershil momenteel een tweede plaats in. Bovendien werd enkele weken geleden verrassend beslag gelegd op de eerste periodetitel. Door deze prestaties mag Piet Jonas zich de meest succesvolle coach uit de historie van SV Piershil noemen.

Archief

Boutmiddag SV Piershil - Tienvoet zaalvoetbal

In december is het tijd voor de traditionele Boutmiddag (15 december) en het al even traditionele Tienvoet Zaalvoetbaltoernooi. Vooral door bemoeienis van Zpress krijgt het toernooi nog meer publiciteit en wordt het officieuze indoorkampioenschap van de Hoeksche Waard druk bezocht. Na vier avonden zaalvoetbal, waarop ook Piershil zich in twee instanties weet te kwalificeren voor de finaleavond, kan de balans worden opgemaakt. Na SHO (2004), nogmaals SHO (2005), 's-Gravendeel (2006) is het nu de beurt aan OSV Oud-Beijerland om er met de hoofdprijs vandoor te gaan.

Een uitgebreid verslag van de editie van 2007 staat hier

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1 blijft bescheiden

In december begint de situatie rondom Piershil 1 onwaarschijnlijke vormen aan te nemen. De dubbele promovendus doet met een nagenoeg ongewijzigde selectie meteen mee om het kampioenschap van de derde klasse D. Piershil wordt in de wijde omtrek gezien als dè verrassing van dit seizoen en de oorspronkelijke doelstelling (handhaven en meedoen om een periode) is nog voordat het nieuwe jaar begint al binnen handbereik. Met 20 punten uit 10 wedstrijden blijft Piershil in het spoor van koploper Hellevoetsluis en doordat het in de decembermaand ook nog 4 punten weet te halen uit de inhaalwedstrijden tegen Rozenburg (uit) en Voorne (uit) is een prachtige tweede plaats het gevolg. Toch blijft men bescheiden, vooral in de wetenschap dat het succes niet is komen aanwaaien. Er is keihard voor gewerkt de afgelopen seizoenen en vooral trainer Piet Jonas oogst veel lof voor de wederopstanding van de club. Vorig seizoen om deze tijd stond Piershil derde van onderen in de de vierde klasse, nu maakt het gezelschap zich onbezorgd op voor een trainingskamp te Turkije.

Archief

Website, nieuwjaarsreceptie en 'ijzeren hond'

De nieuwjaarsreceptie op woensdagavond 2 januari 2008 wordt druk bezocht. Dat komt niet in de laatste plaats doordat de receptie gelijk valt met het vertrek naar het trainingskamp te Turkije. In 2007 zijn de records wat betreft het websitebezoek weer gebroken. Ook in de rustige decembermaand werden nog altijd ruim 25.000 bezoekers geteld. Hierdoor komt het totale aantal in 2007 terecht op 301.089 bezoekers. In 2006 waren dat er 221.048 en in 2005 precies 164.594. In de toekomst zal de telling op een andere manier plaatsvinden; al het archiefmateriaal is vanaf nu ondergebracht in een ander domein, svpiershil.com.  Speciaal voor het werkersteam is een mobiel van het type Spijkstaal aangeschaft. Deze zogenaamde 'IJzeren Hond' is mede mogelijk gemaakt door de Businessclub. Het mooie exemplaar is in dank door het werkersteam aanvaard en zal zeker bij zware klussen een uitkomst bieden!

Archief

Trainingskamp Turkije (Belek)

De selectie van SV Piershil gaat ook dit seizoen weer richting Turkse zon voor een uitgebreid trainingskamp. Het 35-koppige gezelschap vertrekt op donderdag 3 januari en neemt haar intrek in het luxueuze 5-sterren hotel Kaya in de plaats Belek.

Belek ligt ca. 30 km ten oosten van de Turkse stad Antalya. Het is een van de nieuwste vakantieoorden aan de Turkse Rivièra. Hoewel Belek internationaal bekend is om de vele golfbanen strijkt Piershil hier neer om andere redenen. Ontspanning en teambuilding staan voorop maar trainer Piet Jonas zorgt dat ook de conditie op peil blijft. Bij het hotel liggen 5 prachtig onderhouden voetbalvelden en er is een speciale voorziening voor conditietraining.

De deelnemers verblijven op ruime twee persoonskamers met douche, bad, balkon enz. Het ontbijt, lunch en diner wordt in een gereserveerde ruimte voor de SV Piershil opgediend. Het verblijf is all-inclusive met fitness ruimte, sauna, zwembad, tennisbanen enz. Ook wordt er een oefenwedstrijd gespeeld door zowel Piershil 1 als Piershil 2. Tegenstander is Mierlo-Hout waarvan de hoofdmacht uitkomt in de derde klasse D, Zuid 2. De mannen van Piershil 1 verliezen de oefenwedstrijd met 4-2 (Wedstrijdverslag). Ook Piershil 2 moet het onderspit delven tegen deze opponent uit Helmond: 4-1.

Rechts: het prachtige Hotel Kaya.

Boven: Piershil 1 oefent tegen Mierlo-Hout.

Na het vorige trainingskamp in Turkije, in januari 2007, stoomde Piershil op van een degradatieplaats in klasse 4 naar de top van klasse 3. Het waren echter vooral de enthousiaste verhalen, de uitmuntende trainingsfaciliteiten en de prachtige levenservaring die deden besluiten om de financiële haalbaarheid van weer een buitenlands trainingskamp te onderzoeken. Dankzij de luxe van drie hoofdsponsoren die erg met het welzijn van SV Piershil zijn begaan blijkt dat verrassend snel geregeld. De gehele trip wordt deels bekostigd door de spelers zelf maar de grootste bijdrage wordt geleverd door de hoofdsponsoren Farmtrans BV, L.A.W. Tol BV en Profile DBS. Ook de subsponsoren Z-press, Errea en Trainingskampen.nl doen een duit een in het zakje en maken zodoende deze trip mogelijk.

De thuisblijvers worden weer via de website van Piershil op de hoogte gehouden door middel van veel foto’s en het dagboek van speler Sjoerd Singor. "Vorig jaar leidde de tweede seizoenshelft tot promotie, wie weet wat ons nu te wachten staat, we wachten het rustig af zou ik zeggen! Sponsors en reisleider Klaas bedankt voor deze fantastische reis!!", aldus sluit Singor zijn dagboek af.

Karel Snijders aan de waterpijp. Piershil traint onder de Turkse zon.

Archief

Tennis

In het seizoen 2007-2008 doet de tenniscommissie er alles aan om het aantal leden op peil te houden. Dat lukt prima want met een ledenbestand van zo'n 90 personen, overigens lang niet allemaal even actief, mag de tennisafdeling niet klagen. Om de betrokkenheid te vergroten worden een aantal trainings- en wedstrijdmogelijkheden gecreëerd om voor ieder tennislid iets passends aan te bieden. Één van die nieuwe activiteiten is de zogenaamde piramidecompetitie. Hieraan doen dit seizoen al zo’n veertien enthousiaste seniorleden mee. Zij kunnen andere leden die op de piramide boven hen staan uitdagen voor een echte wedstrijd met als inzet om weer een trede hoger te komen. Het is natuurlijk de bedoeling dat in de toekomst meer inschrijvingen zullen plaatsvinden.

Links en boven: Een heuse shirtsponsor (Droogijs).

Vooral voor de jeugd staan ook weer verschillende activiteiten op het programma en de tenniscommissie weet zelfs een heuse shirtsponsor te strikken.

Achter de schermen wordt hard gewerkt om de renovatie van de tennisbanen van de grond te krijgen. Hiervoor worden gesprekken gevoerd met verschillende belangrijke instellingen. Het streven is om de inmiddels vijfentwintig jaar oude banen zodanig te verbeteren dat het voor iedereen weer een feest wordt om erop te kunnen spelen.

Een feest moet het trouwens in het komende seizoen in ieder geval kunnen worden, zeker als het zou gaan lukken met de vernieuwingen op de tennisbanen. Volgend voorjaar bestaat de tennisafdeling van de SV Piershil namelijk vijfentwintig jaar en natuurlijk moet dat gevierd worden.

Archief

Historische momenten tegen ZBVH - 9 februari 2008

Op zaterdag 9 februari 2008 speelt Piershil 1 thuis tegen ZBVH 1. Niet zozeer de uitslag (een 4-2 zege voor Piershil) maar twee andere gebeurtenissen kunnen als 'historisch' in de boeken worden bijgeschreven.

In de 32ste minuut vindt het eerste opzienbarende moment plaats. De manier waarop Piershil op een 2-1 voorsprong komt is uiterst bitter voor ZBVH en de frustratie daarover levert ook nog eens twee gele kaarten op. Het is namelijk Piershillenaar Danny Verveer die met een verre inworp zijn spitsen probeert te bereiken, daarbij mikt hij de bal echter iets te veel richting doel. Doelman Jil van Gameren van ZBVH schat de situatie prima in en laat zijn vuisten zakken en de bal in het net belanden. De verbijstering is dan ook groot wanneer arbiter van Rijsbergen de treffer goedkeurt, hoewel het direct scoren uit een inworp reglementair niet is toegestaan. De arbiter meent dat de doelman het leder toch heeft beroerd ("ik hoorde dat de bal werd aangeraakt") waardoor ZBVH kookt van woede en Piershil goedkoop aan een nieuwe voorsprong komt. Doordat het incident is gefilmd en op diverse websites is te aanschouwen (en honderdduizenden keren wordt bekeken!) staat Danny Verveer plotseling in het middelpunt van de belangstelling. Presentator Frank Dijkman noemt hem tijdens een radio-interview op Radio Hoeksche Waard gekscherend 'een bekende Nederlander' (zie filmpje).

Door zijn doelpunt in de 49ste minuut van het met 4-2 gewonnen duel tegen ZBVH komt Piershillenaar Karel Snijders op het immense aantal van 250 Piershilse competitietreffers uit. Al vanaf seizoen 1991-1992 maakt Snijders zijn doelpunten voor Piershil 1 en is dat behoudens twee uitstapjes naar NSVV ook altijd blijven doen. Negen keer werd hij topscorer van Piershil 1 en ook in dit seizoen valt die eer hem weer te beurt. Zijn meest trefzekere seizoen beleefde hij in 2004-2005 toen hij liefst 47 keer het net wist te vinden. De meest opzienbarende wedstrijd was die van 5 september 1998 toen hij tegen DES ’67 (7-0) de volledige productie van zeven treffers voor z’n rekening nam. Ondanks de imposante aantallen is Snijders jr. niet de meest succesvolle Piershilse goalgetter aller tijden. Die eer gaat nog altijd naar zijn vader, Karel Snijders Dzn., die met 259 competitietreffers nog net voorblijft op z’n zoon.

Archief

Tina verwent de vrijwilligers

 
Voorzitter Bos met enkele van zijn 'werkers'.
Tina trakteert op taart.
Piershil beschikt al sinds jaar en dag over een fanatieke werkgroep. De vrijwilligers in dat team zorgen er voor dat ons terrein er altijd keurig bijligt en dat het clubgebouw goed wordt onderhouden. Dat is ook Tina Jonas, de vrouw van trainer Piet, niet ontgaan. Wanneer ze voor de krant mag uitkiezen wie er een valentijnsverwennerij verdient twijfelt ze geen moment. Op zaterdag 9 februari voegt ze de daad bij het woord en trakteert op taart.

Archief

ADRD Cup 2008 - 'om des keizers baard'

Het kaartensysteem dat tijdens de AD/RD cup editie 2008 wordt gehanteerd doet veel clubs besluiten om van deelname af te zien. Merkwaardig genoeg worden gele kaarten meegeteld voor het competitievoetbal terwijl eventuele schorsingen niet in dit AD-RD toernooi kunnen worden weggespeeld.

Het eens zo prestigieuze toernooi verandert door de vele afzeggingen in een toernooi om des keizers baard. Alleen clubs die geen enkele eer meer in competitieverband kunnen halen en grote clubs die een aftreksel van hun hoofdmacht kunnen en willen sturen nemen deel aan deze editie. Uiteraard ziet ook Piershil, nog steeds verwikkelt in de strijd om het kampioenschap van de derde klasse D, af van deelname. Zonder actie van de toernooiorganisatie, dat zich door de KNVB voor een vervelend karretje heeft laten spannen, lijkt het toernooi ten dode opgeschreven.

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Op maandag 17 maart 2008 vindt de ledenvergadering plaats van SV Piershil. Later in het seizoen dan gebruikelijk maar daarvoor worden organisatorische redenen aangevoerd. Voorzitter Bos opent de vergadering om 20.00 uur en constateert dat er van de 250 leden zo'n 30 de moeite hebben genomen om de vergadering bij te wonen. Ten eerste is het tijd voor enkele mededelingen: als jubilaris wordt Bram Klijnsmit genoemd (25 jaar lid), de brief van de KNVB betreffende het alcoholbeleid wordt aangehaald en er wordt bekend gemaakt dat we toch bij Heineken blijven, vooral op aandringen van Heineken zelf. De aangekondigde overstap naar Inbev komt hiermee te vervallen. Na de goedkeuring van de notulen houden enkele bestuursleden een praatje over hun discipline. Als eerste is het daarbij de beurt aan de voorzitter zelf die de problemen over het aantal vrijwilligers nog eens ter tafel brengt. Daarna is het de beurt aan Jan vd Meer (tennis), Rob vd Waals (jeugd), Leo Tol (voetbalzaken), Jan Stolk (bezetting bar en schoonmaak) en Bas Hoek (activiteiten). Bas Hoek laat meteen weten dat er op korte termijn een enquête zal plaatsvinden onder de leden waarbij door middel van twee vragen zal worden gepolst hoe iedereen het probleem 'vrijwilligers' denkt te kunnen oplossen. Maatregelen zoals bij GOZ (verplichte diensten voor leden) zijn zeer begrijpelijk maar worden nog even uitgesteld en zullen hopelijk niet nodig blijken te zijn.

Penningmeester Jan-Marijn Vink is vervolgens aan het woord en geeft op zijn bekende wijze een kraakheldere uitleg over de inkomsten en uitgaven van de club. Hij dankt daar overigens ook Jan Stolk voor, die samen met Jan-Marijn zorgt voor administratieve duidelijkheid. Er wordt bekend gemaakt dat we bij een omzet van 116.038 euro een verlies hebben gemaakt van 2.465 euro. Het afgekondigde beleid 'hand op de knip' heeft dus geholpen want een seizoen eerder was de verliespost 10.126 euro.

Het bestuur maakt na de pauze en bestuursverkiezing bekend om de vereniging met een ander soort beleid te gaan runnen. Bij enkele leden heerst de gedachte dat ze het bestuur een dienst bewijzen wanneer ze voor een wedstrijd komen opdraven. Leo Tol laat weten dat de waanzin van iedere donderdag (en vrijdag) waarbij uit 50 man amper een team kan worden geformeerd snel tot het verleden zal behoren. De verantwoordelijkheid wat dat betreft komt ook meer bij de teams zelf te liggen. Er wordt al gesproken van de oprichting van een veteranenteam voor volgend seizoen; iets wat als zeer positief wordt ervaren. Echter, dat moet gebeuren met voldoende manschappen aan de start en het besef moet bestaan dat scheidsrechters niet voor het oprapen liggen. Ook die verantwoordelijkheid komt bij de teams zelf te liggen.

Ook op andere gebieden komt de nabije toekomst aan de orde. Jan vd Meer spreekt over de tennisbaan en de noodzaak die ingrijpend te renoveren. Er zijn inmiddels gesprekken gaande met de Gemeente maar e.e.a. zal slechts doorgang vinden wanneer binnen de club voldoende middelen worden gegenereerd om substantieel bij te dragen in de kosten. De voorzitter sluit de vergadering af met twee opmerkingen. Hij is blij met de website en de pr-waarde daarvan. Tenslotte zijn er complimenten voor het Dameselftal dat met vrijwel volledige bezetting aanwezig is op de ledenvergadering. Daar kunnen alle andere teams en leden een voorbeeld aan nemen.

De bestuursverkiezing valt deze keer dus erg laat in het seizoen. Voor statistische doeleinden in het archief zal het nagenoeg ongewijzigde bestuur (alleen Arwin Reedijk vervangt Jan Rozendaal) met ingang van seizoen 2008-2009 worden gemuteerd. Het bestuur dat in seizoen 2007-2008 actief is geweest: Theo Bos (Voorzitter), Jan-Marijn Vink (Penningmeester), Jan Stolk (Secretaris), Wilma Gebuys (Wedstrijdsecretaris), Rob vd Waals (Jeugdzaken), Leo Tol (Voetbalzaken), Bas Hoek (Algemene zaken), Klaas van Etten (Public Relations), Arwin Reedijk (Algemene zaken vanaf 2008-2009), Jan Rozendaal (Onderhoud Algemeen) en Jan vd Meer (Tenniszaken).

Het bestuur van SV Piershil, algemene ledenvergadering 17 maart 2008. Staand vlnr: Jan vd Meer, Arwin Reedijk, Jan-Marijn Vink, Wilma Gebuys en Bas Hoek. Zittend vlnr: Rob vd Waals, Jan Stolk, Theo Bos, Leo Tol en Klaas van Etten

Archief

Sponsorloop - Voetbalpoules - Slaatjesactie - Jeugreis later

Er vinden dit seizoen diverse acties plaats om geld bijeen te brengen en ook worden er twee voetbalpoules georganiseerd. De eerste actie vindt al plaats in september wanneer er een slaatjesactie op het programma staat. Bijna aan het einde van het seizoen, op maandag 28 april, is het weer tijd voor de jaarlijkse sponsorloop voor de jeugd. De organisatoren Inge Kruithof en Gabor Nagy zijn tevreden want er worden heel wat euro's bijeengelopen. De opbrengst wordt zoals altijd gebruikt voor allerlei jeugdactiviteiten, waaronder de aanstaande jeugdreis (11-13 juli 2008) naar 't Ossekopke. Om organisatorische redenen zal de jeugdreis dus wat later dan gebruikelijk plaatsvinden en het uitstapje kan bijna als opening van het nieuwe seizoen worden gezien.

Ook de helft van de opbrengst van de door de webmaster georganiseerde voetbalpoule "CL-The Game", deze derde keer 285 euro, gaat naar een goed doel. Het bedrag zal worden aangewend voor inrichting van de radiokamer. De andere helft van de poule wordt verdeeld onder de winnaars Youri Nagy en Inge Kruithof, beide met 470 punten. Ook in het kader van EK Voetbal 2008 wordt er door Wilma Gebuys en Marco Reedijk een poule georganiseerd. Deze poule wordt gewonnen door John Kraak, met Arwin Reedijk als tweede en Frits van Agteren op de derde plaats. In de voorronde verrast het Nederlands elftal met 3 fraaie zeges. Het vervolg is minder verrassend en exact zoals de vele critici van bondscoach Van Basten al zagen aankomen. In het eerste de beste knock-out duel, tegen Rusland, wordt Nederland door een gebrek aan 'kerels' gewogen en te licht bevonden. Een abrupt einde van de Oranje-gekte is het gevolg.

Van Vollenhovenstraat Piershil: de sponsorloop.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd - Piershil C1 Kampioenen!

In dit seizoen zijn de successen van de verschillende Piershilse jeugdteams schaars. In de strijd om de jaarlijkse Hoeksche Waard Bokalen, deze keer nota bene georganiseerd door SV Piershil, weet geen enkel team zich te plaatsen voor de halve finale, laat staan voor de finaledag op 31 mei 2008. Dit seizoen heeft Piershil weer een A-elftal zodat in die oudste jeugdcategorie gelukkig weer is voorzien. De prestaties vallen door allerlei omstandigheden tegen en met slechts 3 zeges en een roemloze tiende plaats haalt het team met hangen en wurgen de eindstreep. Topscorer wordt Johan Bestebreur met 5 treffers. De jonge Bestebreur vestigt een opzienbarend record door in dit seizoen ook, in competitieverband, te scoren voor Piershil 1, Piershil 2, Piershil 3 en Piershil 4. Piershil B boekt enkele aardige resultaten maar komt net tekort om in de top van het klassement mee te doen. Het eindigt op een vierde plaatst met Wouter Naaktgeboren (13 goals) als topscorer.

Piershil A1. Piershil B1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Piershil C1 is het enige jeugdteam wat al snel als titelkandidaat wordt bestempeld. Het weet in competitieverband liefst 111 goals te scoren met Daniël van Haaster (24x), Oscar Buschman (23x) en Marcel Verhorst (19X) als grootste scherpschutters. In het zicht van de haven lijkt Piershil het kampioenschap te verspelen maar omdat ook de zenuwachtige concurrent Rhoon struikelt wacht een onwaarschijnlijke finale. Alsof het zo heeft moeten zijn staat als laatste competitiewedstrijd Piershil C1 - Rhoon C3 op het programma. Piershil, dat aan een gelijkspel genoeg heeft, sleept in een zenuwslopende pot voetbal een 2-2 uit het vuur met trotse leiders (de kampioenenmakers John Hanssen en Mike Eenkhoorn), ouders en spelers als gevolg.

Piershil C1. Piershil C1 - kampioensfoto.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Piershil D1 begint met twee leiders en eindigt zonder vaste begeleiding. Zowel in de najaarscompetitie als in de voorjaarscompetitie eindigt het team in de middenmoot. Topscorer van beide competities wordt Rico Wols die er 10 in het najaar scoort en 13 in het voorjaar. Piershil E1 eindigt onder leiding van Robbert Buschman en Peter vd Horst in de subtop en in de staart van de voor- en najaarscompetitie. In de najaarscompetitie is Jesse Colijn (die daarna meteen naar het D-team promoveert) met 15 treffers topscorer en in de voorjaarscompetitie is Jacco Vink met 7 goals het meest trefzeker.

Piershil D1. Piershil E1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Piershil F1 maakt met de leiders Sam vd Stigchel, Aaron vd Bijl en Johan Bestebreur twee lastige competities door. In de najaarscompetitie gaat het aardig maar wanneer topscorer Mark van Antwerpen (8 goals) naar de E-pupillen promoveert volgt een laatste plaats in een moeilijke voorjaarscompetitie (met Johan Spaans als topscorer met 5 treffers). Onder leiding van Willem vd Plas speelt het enige meisjesteam, Piershil MZ1, als zevental een prima najaarscompetitie met een derde plaats als gevolg. In de voorjaarscompetitie eindigt Piershil MZ1 op de vierde plaats. Topscorer van beide competities is Renée Dijke met in totaal 20 treffers.

Piershil F1. Piershil MZ1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Sportdag - Korendijksportdag - Jeugd

Op zaterdag 3 mei vindt de jaarlijkse sportdag plaats. Door de E-F-D pupillen wordt op verschillende onderdelen gestreden om de hoogste plaatsen. Zoals altijd gaan de beste 3 per leeftijdsklasse namens Piershil naar de Korendijk-sportdag, dit jaar bij ZBVH te Zuid-Beijerland.

Bij de D-pupillen gaat de eerste plaats naar Nick Roest (2de: Nicky Nagy, 3de: Rodney Bisdom), bij de E-Pupillen naar Justin vd Horst (2de: Youri Nagy, 3de: Damian van Koten) en bij de F-pupillen is Jacco Vink de beste (2de: Hidde Wittmer, 3de: Kevin Wolf). Na de telling blijkt Jacco Vink het bovendien het beste van allemaal te hebben gedaan en komt daardoor in het bezit van de wisselbeker.

Op vrijdag 16 mei is het vervolgens weer tijd voor de jaarlijkse Korendijkbokaal. Op het terrein van ZBVH beleeft de jeugd van Piershil op vrijdagavond een buitengewoon succesvolle krachtsmeting.

In liefst twee van de drie categorieën gaann de Piershillenaars er met de hoofdprijs vandoor. Bij de F-pupillen is het Jacco Vink die zich kan laten kronen tot de beste van de Korendijk. Bij de E-pupillen is het Roué Versluis die de concurrentie de hielen laat zien en eveneens op de eerste plaats weet te eindigen. Met een derde plaats doet Justin vd Horst ook nog een duit in het zakje zodat de Piershilse jeugd kan terugkijken op een van de meest succesvolle Korendijk Sportdagen.

Hidde ontvangt de felicitaties van Jan vd Meer. Winnaars (vlnr) Nick Roest, Justin vd Horst en Jacco Vink.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1 weer in nacompetitie

De prestaties van Piershil 1 liggen aan het einde van het seizoen nog steeds op ieders lippen. De ploeg van trainer Piet Jonas verrast vriend en vijand door tot het einde van de competitie mee te spelen om de titel in de derde klasse D. De dubbele promovendus uit Piershil moet het slechts op breedte van de selectie afleggen tegen de uiteindelijke kampioen Hellevoetsluis. In de nacompetitie ontmoet Piershil een andere dubbele promovendus: FC Maense. Hoewel die ploeg veel indruk maakt weet Piershil na een 2-1 zege thuis (waarmee de 3-2 nederlaag van een week eerder werd goedgemaakt) bijna de tweestrijd te winnen. In de noodzakelijke penaltyreeks heeft Harman de Jonge de winnende strafschop op z'n voet, maar zenuwen spelen hem parten. Maense gaat uiteindelijk door en verliest geen wedstrijd meer: een zege en een gelijkspel tegen Binnenmaas en een zege op BVCB maken van FC Maense een driedubbele promovendus!

Archief

Karel Snijders - doelpuntenmachine jr. evenaart record van doelpuntenmachine sr.

In het seizoen 2007-2008 heeft Karel Snijders, de aanvoerder van Piershil 1, zijn faam als topschutter weer dubbel en dwars waargemaakt. In dit seizoen wordt hij voor de tiende keer topscorer van Piershil 1. Zijn 17 treffers in de derde klasse overtreffen zelfs zijn 16 treffers van het seizoen daarvoor, in de vierde klasse.

Het jaar daarvoor, in de vijfde klasse, werd Karel Snijders met 19 goals topscorer. Ook is Karel voor de zesde keer op de eerste plaats geëindigd als topscorer van de Hoeksche Waard. Hij haalde in het Spiering Goaltjesdiefklassement niet alleen de meeste punten (samen met Denys Spry van NSVV) maar hij maakte ook gewoonweg de meeste goals. Als klap op de vuurpijl evenaarde Snijders jr. ook nog een 22 jaar oud clubrecord. Op 12 april 1986 scoorde Karel Snijders sr. zijn laatste en 259-ste competitietreffer voor Piershil 1. Het ogenschijnlijk onaantastbare record van ‘senior’  heeft stand gehouden tot 10 mei 2008. Niemand anders dan z'n eigen zoon, Karel Snijders jr., was het die in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Maense het record evenaarde. Onder toeziend oog van Karel Snijders sr. scoorde Snijders jr. de 2-1 en kwam daardoor eveneens op het immense aantal van 259 competitietreffers in dienst van Piershil 1.
De scherpschutters van SV Piershil staan in de
Spelers die de magische grens van 100 competitietreffers hebben gehaald
Karel Snijders Kzn. Karel Snijders Dzn. Adri Groenenberg Leo Tol
259 goals 259 goals 131 goals 101 goals

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren

De seniorenafdeling van SV Piershil staat dit seizoen, met uitzondering van Piershil 1, onder zware druk. Piershil 2 begint na het vervelende vorige seizoen vol goede moed aan deze nieuwe editie. Na een aantal maanden neemt de spelvreugde weer af en regent het afzeggingen. Andere teams moeten regelmatig bijspringen om het tweede elftal in de lucht te houden maar dat blijkt geen werkbare situatie. Voor het eerst in het bestaan van SV Piershil wordt het tweede elftal dan ook uit de competitie gehaald, zo wordt via de website medegedeeld: "Piershil 2 is teruggetrokken uit de competitie. Door verscheidene redenen is het aantal beschikbare senioren telkens net niet genoeg om Piershil 2, 3 en 4 te laten spelen. Omdat vooral spelers van Piershil 2 door wat voor reden dan ook het seizoen niet kunnen afmaken en omdat Piershil 2 nog acht (!) competitiewedstrijden voor de boeg heeft, is besloten het tweede elftal terug te trekken". Piershil 2 komt niet verder dan 14 competitiewedstrijden waarin Marciano Gemert als topscorer 11 keer weet te scoren. Piershil 3 is het team dat voornamelijk moet leiden onder de kunstmatige instandhouding van het tweede elftal. Zelf te hoog ingedeeld en als hofleverancier van de lege verzameling Piershil 2 gaat ook de spelvreugde in het derde elftal naar een dieptepunt. Op karakter, zo typerend voor dit elftal, sleept men zich naar het einde waarnaar hartstochtelijk wordt afgeteld. Met een tiende plaats en 28 goals (waarvan 5 van topscorer Sebastiaan Achterberg) haalt Piershil 3 de eindstreep.

Piershil 2. Piershil 3.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Ook voor Piershil 4 is er dit seizoen weinig reden tot lachen. Op papier genoeg manschappen voor twee elftallen maar op het gras telkens met een handvol spelers aan de start. Met een tiende plaats en 40 goals (scherpschutter Jerry vd Bor maakt daarvan 7 goals) wordt toch de competitie afgerond. Hoogtepunt van het seizoen is het afscheid van keeper Bram Wesdorp (de oud-voorzitter en keeper van Piershil 1) die jarenlang zijn sporen heeft verdiend in het Piershilse seniorenvoetbal. Bram wordt uiteraard bedankt voor bewezen diensten en geldt, zeker qua karakter, als lichtend voorbeeld voor de komende generaties. Piershil DA1 is stukken beter in staat om op eigen kracht aan de competitie deel te nemen, al moet aan het einde ook hier regelmatig de hulp worden ingeroepen van het meisjesteam.

De dames, die in het nieuw worden gestoken door de Goudswaardse sponsors John van Urk (Cafe 't Haventje) en Bas Ampt (Boerengolf Goudswaard), eindigen op een zevende plaats en hebben in de persoon van Patricia van Rossum (8 goals) een topschutter. Aan het einde van het seizoen volgt een ledenoproep en zowaar melden zich een handvol nieuwe meiden aan. Frits van Agteren wordt bereid gevonden om volgend seizoen als trainer/leider te fungeren van het damesteam.

Piershil 4. Piershil DA1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
Piershil O23.
Klik Hier voor een vergroting.

Piershil O23 begint weer met veel enthousiasme aan de (beker)competitie maar ook in dit seizoen is het project gedoemd te mislukken. De afspraak dat spelers van Piershil 1 niet in dit team zullen uitkomen wordt op voorhand gemaakt. Het overige beschikbare materiaal is niet breed genoeg en na een paar wedstrijden gaat de stekker er weer uit. Piershil O23 haalt de krant, maar niet om de juiste redenen.

Archief

Hoeksche Waard Bokalen 2008

De organisatie van de Hoeksche Waard Bokalen berust ieder jaar bij een andere vereniging binnen de Hoeksche Waard. Alfabetische volgorde wordt gebruikt om te bepalen wie er aan de beurt is. In seizoen 2007 - 2008 is het de beurt aan Piershil om het voetbaltoernooi voor de Hoeksche Waardse jeugdteams te organiseren. Op vrijdag 22 februari vindt de loting plaats in het clubgebouw van SV Piershil en via diverse voorrondes proberen alle ploegen zich te plaatsen voor de finaledag op 31 mei 2008.

De Piershilse organisatie doet er alles aan om deze editie tot een succes te maken. Naast een mooi programmaboekje en de aanwezigheid van oud-international Peter Houtman die wat bekers uitreikt wordt er ook een speciale sectie op de website ingericht.

Getuige de reacties is dat bijzonder gewaardeerd want op snelle en accurate wijze kunnen alle deelnemers zo op de hoogte blijven van de resultaten en reglementen.

De speciale sectie op de website staat hier.

Archief

Activiteitencommissie - Bedrijventoernooi

De activiteitencommissie van SV Piershil is dit seizoen goed op sterkte. Door enkele versterkingen ziet de bezetting aan het einde van het seizoen er zo uit: Gabor Nagy, Wil Hoek, Mirjam Gijlstra, Trudy Visser, Martha Vink, Marjolein van 't Hof, Inge Kruithof, Wilma Verhorst en ondersteuning rad van avontuur: Elise van Essen en Josephine Blok. De activiteitencommissie laat het drukke seizoen eindigen met een slotfeest (inclusief karaoke) op zaterdag 14 juni 2008. Wilma Gebuys organiseert weer het jaarlijkse bedrijvenvoetbal wat deze keer door Koesveld Schilders wordt gewonnen, in de finale wint men met 2-1 van Café 't Spui uit Nieuw-Beijerland. Marciano Gemert, speler van L.A.W. Tol BV, komt zo hard in aanraking met een tegenstander dat een ambulance op het terrein de feestvreugde behoorlijk tempert: hersenschudding!

Het rookverbod op de popcornparty. Vanaf 1 juli 2008 mag in geen enkele openbare ruimte meer gerookt worden.

Archief

Defibrillator

SV Piershil is voortaan in het bezit van een eigen defibrillator. Het exemplaar werd geschonken door een trouwe supporter van Piershil. De CardiAid is een Public Acces Defibrillator (PAD) wat betekent, dat het apparaat zo is ontworpen dat iedereen, bij patiënten die kenmerken van een hartstilstand vertonen, kan helpen bij een reanimatie. Behalve een PAD is de CardiAid is ook een Automatische Externe Defibrillator (AED). Het is een uitermate praktisch apparaat voor het reanimeren van patiënten boven 20 kg. De gebruiker wordt met duidelijke, gesproken en visuele, aanwijzingen door de reanimatie geleid. Het apparaat slaat automatisch de ECG van de patiënt op en bereidt - indien noodzakelijk - een schok voor. De gebruiker wordt vervolgens gevraagd de schokknop in te drukken. Ook indien geen schok noodzakelijk is geeft de CardiAid duidelijke en eenvoudige op te volgen instructies voor de reanimatie. De CardiAid is ontwikkeld voor de inzet bij hartlong reanimatie, is zeer compact en wordt direct op de plaats van het noodgeval gebruikt.

Archief

Seizoen loopt ten einde

"We staan weer op de voetbalkaart", "we doen weer helemaal mee" en "oude tijden herleven", zo maar wat uitspraken die aan het einde van het seizoen 2007-2008 te horen zijn.

Het zijn allemaal uitspraken die verband houden met de opzienbarende prestaties van de hoofdmacht van onze vereniging. Toch is en blijft SV Piershil meer dan Piershil 1 alleen. Er moeten bergen werk worden verzet om het predicaat 'ongelooflijk' ook op de andere geledingen van toepassing te laten zijn. De staat van de tennisbanen, het wederom nieuwe Piershil 2 en het veteranenteam zijn belangrijke aandachtspunten in het komende seizoen.

De ongelooflijke jaargang wordt, voor de zevende keer alweer, vastgelegd op DVD (voorheen op CD-rom) ten behoeve van het nageslacht. De volgende seizoens DVD, die van 2008-2009, wacht geduldig op de avonturen die ongetwijfeld weer in alle hevigheid zullen losbarsten. En op Karel Snijders jr. die het zojuist geëvenaarde record van zijn vader gaat verbeteren. Op naar weer een ongelooflijk seizoen?

Van de ene naar de andere verbazing... Seizoens DVD 2007-2008

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 2007-2008

Seizoen 2007-2008
Deel 7.8 - Een ongelooflijk seizoen