Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

2006-2007 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 2006-2007
Deel 7.7 - The ring of fire

Archief

We bestaan 75 jaar!

Op 6 juli 2006 is het precies vijfenzeventig jaar geleden dat het allemaal is begonnen! Door de oprichting van de Piershilsche Sportvereeniging "Fortuna", kortweg PSV Fortuna, kon worden deelgenomen aan competitievoetbal en werd het Piershilse voetbal voorgoed op georganiseerde wijze bedreven. Doordat de naam van de club nogal eens werd gewijzigd en doordat twee keer noodgedwongen moest worden gestopt is er vaak onduidelijkheid over de leeftijd van onze club. Wanneer alles op een rijtje staat kan er echter geen twijfel meer over bestaan: reeds 75 jaar geleden werd onze vereniging opgericht.

Lees alles over de oprichting in:  De oorsprong

6 juli 1931: oprichting PSV Fortuna.
Mei 1940: Door het uitbreken van de tweede wereldoorlog worden alle activiteiten gestaakt.
1 augustus 1945: Heroprichting PSV Fortuna.
September 1946: op last van de KNVB wordt de naam van de club gewijzigd: VV Piershil.
Februari 1953: Door de watersnood worden alle activiteiten gestaakt.
1 juni 1959: Heroprichting VV Piershil.
23 oktober 1984: na aanleg tennisbanen wordt de naam gewijzigd in SV Piershil.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

Dit seizoen beschikt Piershil niet over A-junioren maar dat zal volgens planning maar ťťn seizoen gaan duren. Doordat de KNVB om onverklaarbare reden bekend maakt te gaan stoppen met Meisjes Pupillen voetbal wordt een E2M ingeschreven als combinatieteam van jongens en meisjes. Later blijkt dat de KNVB onder druk toch een MP-competitie organiseert maar voor Piershil is het dan te laat om de zaak nog terug te draaien. Vanwege de uiterst jonge leeftijd van Piershil 1 en het gevaar van overbelasting wordt ook geen O23-team ingeschreven. Voor de rest kunnen alle categorieŽn weer worden aangemeld zodat we met 11 teams van start gaan in dit seizoen. Voor Piershil 1 breken nieuwe tijden aan: na vijf loodzware seizoenen in de kelder van het amateurvoetbal kan dan eindelijk in de vierde klasse worden gestart. De gestelde doelstelling is meteen niet gering: eindigen in het linkerrijtje (bij de eerste zes) en meedoen om een periodetitel. Hoewel dat wat hoog lijkt gegrepen is de blijdschap over een seizoen vierde klasse zo groot dat vol enthousiasme aan het karwei wordt gestart.

Trainer Piet Jonas ziet het helemaal zitten!

Archief

Nieuwe sponsors Piershil 1

Na 14 jaar 'Tol' en 11 jaar 'Bos' siert een nieuwe sponsornaam het shirt van Piershil 1. Profile Tyre Center DBS is de naam van de nieuwe shirtsponsor. Zowel Graafmachineverhuur L.A.W. Tol BV als Farmtrans BV blijven aan als hoofdsponsors van de club. Piershil 1 krijgt eveneens nieuwe trainingspakken die beschikbaar worden gesteld door oliehandel DC Berkel. Ook door de opgerichte Business Club Piershil en de aanwezigheid van ruim 150 bordsponsors is duidelijk dat Piershil op het gebied van financiŽle ondersteuning vanuit het bedrijfsleven weinig reden tot klagen heeft. De sponsoravond van SV Piershil op 6 oktober blijkt een schot in de roos, getuige de enorme opkomst op deze avond. Organisator Klaas van Etten kan tevreden zijn want in een afgeladen kantine blijkt eens te meer dat SV Piershil haar zaken op sponsorgebied uitstekend voor elkaar heeft.

Archief

Presentatiegids - Prestaties Piershilse teams - Piershil 1

In september worden vol trots de eerste exemplaren verspreid van de presentatiegids van SV Piershil, seizoen 2006-2007. Met behulp van sponsors, die alle kosten voor hun rekening nemen, heeft SV Piershil voor het eerst in haar bestaan zo'n gids kunnen uitgeven.

De gids, die verschijnt in een oplage van 450 stuks, is samengesteld door Klaas van Etten, Sjoerd Singor en Henk van den Heuvel en uitgegeven door Zpress. In het glossy magazine zijn interviews te lezen met voorzitter Theo Bos, trainer van Piershil 2 Leo Tol, trainer van Piershil 1 Piet Jonas, webmaster Henk van den Heuvel, shirtsponsor Peter de Werker (Profile Tyre Center DBS), hoofd jeugdzaken Rob van der Waals, wethouder sport Korendijk Bas Schelling, wedstrijdsecretaris Wilma Gebuys en vrijwilliger Bram van Dop.

Klik Hier voor een vergroting.

Piershil 1 hoopt te stunten in vierde klasse!

Redactionele stukken zijn er over onze sponsors, de 'junioren' in Piershil 1, Piershil Dames, 75 jaar voetbal in Piershil en de tennisafdeling. Tenslotte zijn er portretfoto's te bewonderen van de spelers van Piershil 1 en 2 inclusief staf en staat er op de middenpagina de elftalfoto van Piershil 1 seizoen 2006-2007.

Piershil 1 haalt uit de eerste vijf competitiewedstrijden vijf punten en beseft dat het een moeilijk seizoen zal worden waarin om ieder punt zal moeten worden geknokt. Door twee zeges in het bekertoernooi overleeft het eerste elftal zowaar de poulefase maar in het eerste knock-out duel tegen Zuiderpark is het meteen afgelopen met de bekeraspiraties.

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Op maandag 23 oktober 2006 vindt de jaarlijkse ledenvergadering van SV Piershil plaats. In aanwezigheid van minder dan 10 procent van het ledenbestand opent voorzitter Theo Bos om stipt 20.30 uur de vergadering. Zoals gebruikelijk wordt er op allerlei gebied rekenschap gegeven over het gevoerde beleid. Jan vd Meer vertelt over de tennisafdeling, Bas Hoek over de voetbalzaken en Rob vd Waals over onze jeugdafdeling. De door de heren Stolk en Vink samengestelde financiŽle overzichten laten een verlies zien van enkele duizenden euro's over het afgelopen seizoen. Dit is voornamelijk toe te schrijven aan de hoge kosten voor het onderhoud en weer laten opknappen van veld 2. Terwijl SV Piershil nota bene op advies van de gemeente het tweede veld zeer intensief heeft laten gebruiken moet de club nu zelf opdraaien voor de kosten die door datzelfde advies zijn veroorzaakt! Voorzitter Bos laat weten op dit gebied zeer teleurgesteld te zijn in gemeente Korendijk en vindt het een merkwaardige zaak dat de financiŽle schade van dit klaarblijkelijk verkeerde advies door SV Piershil alleen moet worden opgehoest.

Andere zaken die zoal de revue passeren zijn de jaarlijkse irritatie over personen die de auto voor het hek parkeren, irritatie over het niet goed opruimen van de ballen (in het speciaal daarvoor gemaakte ballenhok) en de lastige situatie waarin Piershil 3 en 4 zich bevinden (3 te hoog ingedeeld, 4 te weinig opkomst). Grote tevredenheid wordt geuit over de toetreding van de nieuwe sponsors Profile Tyre Center DBS en Oliehandel DC Berkel. Op personeel gebied worden twee transfers gemeld: Leo Tol is weer bestuurslid (was tussentijds uitgetreden) en leider van de Dames is Harry Groenendijk. De kascontrole zal volgend seizoen worden gedaan door S. Dekker en L. Boot. Tenslotte wordt ook van de gelegenheid gebruikt gemaakt om een nieuwe groepsfoto te maken van het bestuur.

Wilma Gebuys in actie (Bron: Voetbal Rotterdam)

De bestuursverkiezing is deze keer een hamerstuk: iedereen blijft aan. Wel wisselen Bas Hoek en Leo Tol enkele weken na de vergadering van functie. Het bestuur ziet er voor het seizoen 2006-2007 als volgt uit: Theo Bos (Voorzitter), Jan-Marijn Vink (Penningmeester), Jan Stolk (Secretaris), Wilma Gebuys (Wedstrijdsecretaris), Rob vd Waals (Jeugdzaken), Leo Tol (Voetbalzaken), Bas Hoek (Algemene zaken), Klaas van Etten (Public Relations), Jan Rozendaal (Onderhoud Algemeen) en Jan vd Meer (Tenniszaken).

Het bestuur van SV Piershil, algemene ledenvergadering 23 oktober 2006.  Staand vlnr: Bas Hoek, Rob vd Waals, Jan vd Meer,
Klaas van Etten en Jan Rozendaal. Zittend vlnr: Jan Stolk, Theo Bos, Jan-Marijn Vink, Wilma Gebuys en Leo Tol.

Archief

Voetbal Rotterdam - Website en krant

Aan het begin van het seizoen wordt er een nieuwe website geopend onder de naam 'Voetbal Rotterdam'. Wanneer deze site ongevraagd verslagen van Piershil 1 op haar eigen site publiceert lijkt het weer op de zoveelste website die vooral met het werk van anderen loopt te pronken. Al snel blijkt het hier om een vergissing te gaan en ontpopt 'Voetbal Rotterdam' zich onder leiding van Richard en Michel Feenstra, beide spelers van het zaterdagteam van CVV Mercurius 1, tot een actuele en druk bezochte site met veel nieuws over het amateurvoetbal uit de regio. Later in het seizoen, in maart 2007, wordt de lay-out van de site aangepast omdat eveneens een gelijknamige krant wordt gelanceerd. Initiatiefnemer daarvan is Sjoerd Bootsma die in het verleden ook nog enkele seizoenen bij SV Piershil speelde.

Rechts: krant nummer 4 van Voetbal Rotterdam.

Archief

Hoeksche Waard Voetbal Journaal
Boven: Bas Koesveld droomt van de derde klasse.
Rechts: Klaas van Etten weet hoe belangrijk sponsors zijn.

In begin november in een oplage van 37.000 stuks verschijnt op grote schaal de eerste editie van het Hoeksche Waard Voetbal Journaal. Een leuk initiatief van Z-Press (uitgever van onze presentatiegids) dat doet denken aan de ooit zo populaire krant 'Het Hoekschewaardje'.

Over alle Hoekschewaardse verenigingen is er iets geschreven en alles bij elkaar is het een mooi product. Voor wat betreft SV Piershil zijn er in dit eerste nummer interviews te lezen met Klaas van Etten, Bas Koesveld en Theo Bos. Later in het seizoen, in april 2007, verschijnt er ook nog een tweede editie van de krant.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1

Met zes punten uit zeven wedstrijden is de seizoensstart van Piershil 1 ronduit stroef te noemen. Daags na de ruime zege bij Goudswaardse Boys (1-6), in de achtste wedstrijd van het seizoen, laat een opgeluchte trainer Piet Jonas weten toch graag hogerop te willen met Piershil. Hoewel hij eerder in het seizoen het promoveren met deze groep nog als een utopie omschreef hoopt hij nu op een verrassing in een periode. Toch staat handhaven voorop en wanneer de resultaten tegenvallen wordt ook nog een beroep gedaan op doelman Peter Slooter, die daarmee aan zijn derde termijn bij Piershil begint. Wanneer de winterslaap begint heeft Piershil met 13 punten uit 12 wedstrijden geen reden tot klagen maar nog altijd is de degradatiezone angstvallig dichtbij. Het deels door de BCP (Business Club Piershil) gefinancierde trainingskamp in Turkije komt op een goed moment en biedt de gelegenheid om alle neuzen nog nadrukkelijker in de zelfde richting te krijgen. Na jarenlang geploeter in de vijfde klasse weet iedereen precies wat er boven het hoofd hangt bij een eventuele degradatie. De met bloed, zweet en tranen verkregen plek in de vierde klasse zal niet zonder slag of stoot worden opgegeven, daarover is iedereen het eens.

Piet Jonas wil hogerop (AD - Rotterdams Dagblad, 2 november 2006)

Archief

Sinterklaas - Playbackavond Jeugd
Voorzitter Bos op het matje bij Sinterklaas. De sint brengt de zaal in vervoering.

Op 25 november 2006 is het weer tijd voor de jaarlijkse playbackshow voor de jeugd. Ook Sinterklaas brengt een bezoek aan ons clubgebouw zodat het een spannende avond wordt voor de kleinsten. Dat is het uiteraard ook voor de deelnemers aan de Playbackshow. De winnaars van de twee verschillende leeftijdsgroepen zijn Bo & Monica (Aniek en Jacky) met het nummer 'Gonna be a star' en The Pussycat Dolls (Natasja, Stacey, Claudia en Lysanne) met 'I don't need a man'. De activiteitencommissie die in hoofdzaak bestaat uit de zussen Lian, Jantine en Marjolein van 't Hof maakt van deze jaarlijkse traditie weer een mooi festijn.

De jaarlijkse Playbackshow voor de jeugd is ook nu weer geslaagd te noemen: druk en gezellig!

Archief

Tienvoet zaalvoetbal - Boutmiddag SV Piershil

In december neemt Piershil 1 deel aan de derde editie van het Tienvoet zaalvoetbal toernooi te Heinenoord. Tijdens de voorronde op dinsdagavond plaatst Piershil zich verrassend voor de finaleavond op vrijdag. Van de negen spelers waarmee dit resultaat wordt behaald is er op die vrijdag slechts ťťn beschikbaar. Omdat Piershil het toernooi en de finaleavond niet wil devalueren met een tweederangs team wordt besloten om de plaats af te staan aan een andere vereniging. Hoewel Piershil op voorhand wist dat het vrijdag niet kon spelen is toch ingetekend. Het initiatief om de Hoeksche Waardse ploegen op deze manier nader tot elkaar te brengen wordt van harte toegejuicht. Gezien de resultaten van de afgelopen twee jaar was Piershil er vanuit gegaan dat er alleen op dinsdag en donderdag (verliezerspoule) gespeeld zou moeten worden. De organisatie kan zich vinden in het besluit en dankt Piershil voor de tijdige mededeling (zie verslag dinsdagavond). Op zaterdag 16 december is het weer tijd voor de jaarlijkse boutmiddag terwijl er in het clubgebouw op 1 januari 2007 traditioneel kan worden geproost op het nieuwe jaar.

Archief

Trainingskamp Turkije (Side)

In seizoen 1996-1997 wist Piershil het voor een trainingskamp al eens tot TsjechiŽ te brengen. Dit seizoen gaat de reis nog veel verder. Leider Klaas van Etten (tevens bestuurslid PR) maakt sponsors, bestuur en de business club zo enthousiast dat een trainingskamp in Turkije op poten wordt gezet. Op 5 januari 2007 vertrekt vanaf vliegveld Zestienhoven een Piershils gezelschap van 30 man richting Antalya. Kosten noch moeite zijn gespaard om het verblijf in Turkije tot een groot succes te maken. Het Hotel Selin blijkt van uitmuntende kwaliteit te zijn en de nabijgelegen faciliteiten zijn indrukwekkend. Hoewel de gezelligheid en de teambuilding voorop staan grijpt trainer Piet Jonas de mogelijkheid aan om nog eens flink aan de conditie te schaven.

Rechts: prima faciliteiten bij Hotel Selin.

Piershil oefent ook nog tegen VV 's-Gravenzande 1 (wedstrijdverslag) en daarnaast staan er verschillende activiteiten gepland voor de spelers en begeleiding. Het verblijf onder de Turkse zon eindigt op dinsdag 9 januari en de deelnemers aan de trip zijn eensluidend in hun oordeel: fantastisch!

Boven: het gezelschap poseert. Rechts: Piet Jonas krijgt een bad.

Ook aan de thuisblijvers wordt gedacht want dagelijks worden vanuit Turkije foto's en een dagboek ten behoeve van publicatie op de website verzonden. De schrijver van de dagboeken, speler en beginnend journalist Sjoerd Singor sluit af met deze zin: "Piershil beleefde een goede vlucht en kan terugkijken op een meer dan geslaagd trainingskamp. Hopen dat de goede lijn kan worden doorgetrokken in de competitie"!

Trainingskamp 2007: Ontspanning en trainen onder de Turkse zon.

Archief

Tennis

Bestuurslid Jan vd Meer is in seizoen 2006-2007 hoofdverantwoordelijke van de tennisvereniging en net als voorgaande jaren worden er veel activiteiten georganiseerd. In deze jaargang kan het oliebollentoernooi gelukkig wel doorgang vinden in tegenstelling tot vorig seizoen toen de baan volledig was ondergesneeuwd. John vd Bijl wordt na een leuk toernooi uitgeroepen tot oliebollenkampioen. Ook vinden er weer clubkampioenschappen plaats en wordt er tegen de tennisvereniging uit Nieuw-Beijerland gespeeld. Deze uitwisseling vindt twee keer plaats, op beide terreinen. In de krant verschijnt een interview met Martijn Hoek, speler van Piershil 1. Naast zijn passie voor voetbal is hij ook gek op tennis en is tevens actief als tennisleraar. Hoek wijst erop dat veel voetballers bij Piershil ook tennissen en dat de accommodatie bij Piershil wat dat betreft ideaal is.

Tennisleraar van SV Piershil is dit seizoen Peter Groenhof uit Nieuw-Beijerland en diverse spelers uit Piershil, en omgeving worden door hem de kneepjes van het vak bijgebracht.

Rechts: Martijn Hoek (AD Rotterdams Dagblad, 25 augustus 2006).

De clubkampioenschappen van jaargang 2007 gaan als zeer bijzonder de boeken in. In plaats van de geplande drie weken duren ze namelijk maar drie dagen. Oorzaak daarvan is het gebrek aan inschrijvingen. Waarschijnlijk zijn veel leden op voorhand al bang om tegen een nederlaag aan te lopen of vinden ze zelf dat ze nog niet goed genoeg getraind zijn. De wedstrijdcommissie kan nog wel een mix-dubbel  toernooi van de grond krijgen en dat wordt gewonnen door Sjoera en Bianca Feldmann.

Archief

Slaatjesactie - Oliebollen -  Sponsorloop - CL the Game
4 december 2006: slaatjesactie! Hier zijn Darinka Kruithof (links) en Lieske vd Waals (rechts) in actie te zien.

Op diverse manieren wordt geld ingezameld ten behoeve van de jeugdafdeling van SV Piershil. Zo worden op maandag 4 december huis aan huis slaatjes verkocht en op zaterdag 30 december wordt een zelfde ronde gemaakt maar dan met oliebollen. Bij beide acties zijn het Ruud vd Meer en Gabor Nagy die duizelingwekkende hoeveelheden produceren terwijl de jeugd de waar aan de man brengt. Op woensdag 4 april vindt de sponsorloop plaats met start en finish in de Van Vollenhovenstraat en ook daarmee wordt de financiŽle positie verstrekt. Ook de opbrengst van de voetbalpoule "CL-The Game", deze tweede keer 137,50 euro, gaat richting jeugd: er worden speciale wedstrijdballen voor de E en F van aangeschaft. Winnaar van de poule is Erik vd Waals met 410 punten die Inge Kruithof maar net voor blijft (405 punten).

Ruud en Gabor bakken ze bruin. 4 april 2007: sponsorloop.

Archief

Intentieverklaring tot fusie

Als een donderslag bij heldere hemel wordt op 17 februari 2007 een intentieverklaring tot fusie van de besturen van Piershil en Goudswaardse Boys op de websites van beide verenigingen gepubliceerd. Het bericht houdt de gemoederen flink bezig en niet iedereen is even gecharmeerd van deze actie. Wanneer korte tijd later aanvoerder Karel Snijders zijn afscheid bekend maakt levert dat nog meer onrust en gespreksstof op.

 

Goudswaard / Piershil, 17 februari 2007

GOUDSWAARDSE BOYS EN PIERSHIL WILLEN FUSIE

De besturen van s.v. Goudswaardse Boys en s.v. Piershil hebben de intentie tot een fusie uitgesproken. Vandaag is Gemeente Korendijk middels een brief hiervan in kennis gesteld. Uitgangspunt voor deze fusie is dat de nieuwe vereniging op een nieuw aan te leggen complex gaat spelen, gesitueerd tussen de woonkernen Goudswaard en Piershil. Als startdatum voor de nieuwe vereniging wordt gestreefd naar augustus 2008. Er zullen n.a.v. het uitspreken van deze fusie verdere besprekingen met Gemeente Korendijk volgen. Over het verloop hiervan zullen de leden van beider verenigingen op de hoogte worden gehouden.

Namens s.v. Goudswaardse Boys, Anne Benjert  

Namens s.v. Piershil, Theo Bos

 

Op 1 april blijkt het afscheid van Karel Snijders om een vervroegde grap te gaan. Een grap met een duidelijke bedoeling: "Ik ben echt boos over het afgeven van een intentieverklaring tot fusie zonder raadpleging van de leden. En ik weet zeker dat meer leden daar zo over denken. Dat je zoiets via de website moet vernemen vind ik niet juist", aldus de topscorer van Piershil. Op de vraag of hij z'n doel heeft bereikt antwoordt hij: "Zeer zeker. Ik heb degenen laten schrikken die mij hebben laten schrikken. Ik vond alle ophef over mijn zogenaamde vertrek overigens wat overdreven. Als Piershil na 76 jaar dreigt te verdwijnen moeten we dat maar normaal vinden en als er ťťn voetballer mee stopt breekt er paniek uit. Dat is niet logisch en ik hoop dat het bestuur dat nu ook inziet".

Hoe het ook zij, de fusieplannen zijn geen lang leven beschoren. Wethouder van Driel laat weten positief te staan tegenover een fusie maar dat e.e.a. financieel niet haalbaar is op een nieuw terrein. Aangezien de clubs ook niet de intentie hebben bij elkaar in te trekken kunnen de plannen worden opgeborgen.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd

Piershil B1 werd helemaal in het nieuw gestoken door diverse sponsors. Zo werden er nieuwe trainingspakken aangeboden door
Farmtrans en L.A.W. Tol; nieuwe tenues aangeboden door CSH (Cleaning Service Hensen) en P.L. van der Heiden verzekeringen.
Ook waren er nieuwe tassen, eveneens beschikbaar gesteld door CSH.

Het oudste juniorenteam wordt dit seizoen gevormd door Piershil B1. Met leider Floris van Marle en de nieuwe trainer Wim Beijer speelt de B1 een goed seizoen dat door verschillende factoren toch met lege handen moet worden afgesloten. In de reguliere competitie blijft het spannend tot de laatste speeldag maar concurrent WFB B1 weet het kampioensduel tegen Piershil B1 te winnen. Piershil eindigt als tweede in de 5e klasse P met 120 goals voor waarvan Darwyn Pennock er liefst 31 voor z'n rekening neemt. In de strijd om de KNVB-beker doen de B-junioren ook van zich spreken en met een halve finale plaats reiken zij verder dan ooit een ander Piershils team heeft gepresteerd. Op donderdag 17 mei 2007 reizen spelers en supporters per touringcar af naar HION maar tegen de latere winnaar HION B2 wordt een 3-1 nederlaag geleden na een 0-1 voorsprong. Het hoogst ingedeeld van alle jeugd zitten de C-junioren van Piershil. In de derde klasse G gaan ze van start met leiders en trainers Louis Veringmeier, Kevin Koesveld en Sjoerd Singor en wat volgt is weer een leerzaam seizoen. Het team houdt zich op dit niveau moeiteloos staande met een verdienstelijke derde plaats als gevolg. Wouter Naaktgeboren weet 21 van de 52 competitietreffers te scoren. Aan het einde van het seizoen verlegt Piershil de accenten naar de strijd om de HW-Bokaal. Vorig seizoen nog verloren in de finale als eerstejaars C-junioren en dat betekent dat er reŽle kansen zijn op verbetering van dat resultaat.

Piershil B1. Piershil C1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Piershil D1 timmert nadrukkelijk aan de weg onder leiding van trainer en leider Leo Tol. In de najaarscompetitie eindigt Piershil nog in de middenmoot met Oscar Buschman als topscorer met 4 goals (van de 17 in totaal). Met 9 van de 26 treffers wordt hij ook topscorer van de voorjaarscompetitie. In de zevende klasse U eindigt de D1 op een mooie tweede plaats en moet alleen Goudswaardse Boys voor zich dulden. Het team van Inge Kruithof, Piershil MJ1, eindigt in de najaarscompetitie in de midden maar in de voorjaarscompetitie eindigt Piershil onderin. Kim Dijke wordt in beide competities topscorer met respectievelijk acht en veertien goals. Het team zorgt met een plaatsje in de finale van de HW-bokaal voor een daverende verrassing. Na zeges op Goudswaardse Boys en NBSVV en een gelijkspel tegen SHO wacht het Klaaswaalse SSS in de finale.

Piershil D1. Piershil MJ1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Bij de Piershilse jeugd kunnen er dit seizoen twee kampioenschappen worden gevierd. Beide titels worden behaald door Piershil E2M dat zowel in de najaarscompetitie als voorjaarscompetitie de sterkste is. Met 12 en 22 goals is het Jesse Colijn die twee keer bovenaan de topscorerslijst eindigt. Het team van Mike Eenkhoorn en Gabor Nagy eet daarmee ook de meeste patat want die hoofdprijs behorend bij een kampioenschap wordt nog altijd in ere gehouden. Sam vd Stigchel en Robbert Buschman zwaaien de scepter over het jongste team van onze vereniging: Piershil F1. Met een mooie vijfde plaats in de najaarscompetitie en een keurige tweede plaats in de voorjaarscompetitie kan de begeleiding tevreden terugkijken op dit seizoen. Van personele problemen is geen sprake dit seizoen. Na enkele tussentijdse aanmeldingen kunnen bijna twee F-teams in de wei worden gebracht. Justin vd Horst wordt in beide competities met telkens 13 treffers topscorer.

Piershil E2M. Piershil F1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

De enige Piershilse kampioenen van dit seizoen: Piershil E2M en ..... Piershil E2M!

Piershil E2M (najaarskampioen). Piershil E2M (voorjaarskampioen).

Archief

Playback en Puzzelrit

Op 24 maart 2007 vindt de playbackavond voor senioren plaats bij SV Piershil. Kosten noch moeite zijn gespaard door de activiteitencommissie en dat resulteert in een gezellige avond. Johan Hartog, verzorger van Piershil 1 en sinds jaar en dag presentator van dit spektakel, wordt zelfs muzikaal ondersteund door Elvis Presley uit Nieuw-Beijerland. Net als altijd is de kwaliteit van de deelnemers van een zo hoog niveau dat de (driekoppige) jury haar handen vol heeft aan het aanwijzen van een winnaar. Na lang beraad wordt het Piershilse Damesteam als winnaar aangewezen.

Rechts: de winnaars van 2007.

Klik Hier voor een vergroting.

Ruud vd Meer controleert al op de pont. Jan Stolk (rechts) bemant de stempelpost.

Op zondag 15 april vindt de tweede puzzelrit (nieuwe editie) van SV Piershil plaats, wederom georganiseerd door Ruud vd Meer en Wilma Gebuys. Het weer zit mee want later blijkt het de warmste aprildag ooit te zijn geweest. De tocht begint aan de andere kant van de pont en neemt voor de meeste deelnemers tussen de 3 en 4 uur in beslag. Via Simonshaven, Zuidland en Oudenhoorn wordt koers gezet naar Hellevoetsluis. Via de N57 wordt de oversteek gemaakt naar Goeree Overflakkee.

Halverwege de rit worden de deelnemers opgewacht door Dhr. J. Stolk en een consumptie, een goede reden om te stoppen dus. Bij het verlaten van het eiland voert de rit langs een dorstige plek in Den Bommel en vervolgens naar de banaan. Na Numansdorp kan weer op huis worden aangegaan. Hier wacht een laatste beproeving: een koe melken. Voor sommigen gesneden koek, voor anderen een sportieve activiteit. Zowel de afsluiting met consumpties als het heerlijke eten vallen in de smaak en wat rest is de prijsuitreiking. Gelukkig voor iedereen wint de familie Jonas (Piet wil zelfs met mens-erger-je-nieten altijd winnen) terwijl de winnaars van vorig jaar (Marco en Christine) op de tweede plaats eindigen.

Rechts: Wilma Gebuys laat zien hoe het moet.

Archief

Sportdag - Jeugdreis

Youri Nagy (F), Nick Roest (E) en Benjamin Eenkhoorn (D) zijn de winnaars van de Piershilse sportdag die op dinsdag 22 mei wordt gehouden. De winnaar van de wisselbokaal wordt deze keer Youri Nagy die daarmee zijn broer Nicky opvolgt. Een Piershilse afvaardiging eindigt op vrijdag 1 juni 2007 op de tweede plaats op de jaarlijkse Korendijk Sportdag. ZBVH eindigt als eerste terwijl organisator NBSVV als derde eindigt. De vierde plaats wordt behaald door de jeugd van Goudswaardse Boys. De jeugdreis voert naar de Stoofpolder in Bruinisse. Van 22 tot 24 juni zit het weer niet mee maar het plezier is er niet minder om. Op zaterdag 23 juni is het gezelschap getuige van een mooie finale van EK onder 21: Nederland onder leiding van Foppe de Haan klopt op eenvoudige wijze ServiŽ met 4-1 en wordt daarmee voor de tweede keer op rij Europees kampioen.

Vlnr: Nick, Youri en Benjamin (sportdag 2007).

De Stoofpolder te Bruinisse (jeugdreis) Joyce, Marjolein en Lian zijn paraat! (jeugdreis)
Karten en varen nabij Neeltje Jans (jeugdreis).

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren

Voor Piershil 2 is editie 2006-2007 geen prettig seizoen geworden. Verschillende pogingen worden ondernomen om de zaak serieus op de rails te zetten maar telkens loopt het door verschillende oorzaken toch weer mis. Het is gezien de personele problemen bijna een wonder dat het seizoen toch nog kan worden afgemaakt. Piershil 2 weet zelfs op een derde plaats te eindigen in de 5e klasse K en scoort 64 goals, waarvan Wahid Nangmal er 17 voor z'n rekening neemt. Piershil 3 heeft ook weinig reden tot juichen want het team wordt te hoog ingedeeld. Op karakter, zoals gebruikelijk voor dit team, wordt het seizoen in de zesde klasse N toch afgemaakt. Meer dan een tiende plaats zit er niet in en de halverwege het seizoen teruggekeerde Gert Roubos wordt met 6 treffers topscorer.

Piershil 2. Piershil 3.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Piershil 4 vormt geen uitzondering op de problemen bij de seniorenteams. Op papier bijna genoeg spelers voor twee teams maar op zaterdag heeft bijna iedereen andere verplichtingen. Gelukkig zitten er in dit team ook enkele karaktermannen die de zaak met gezonde tegenzin in de lucht houden. Piershil 4 eindigt als laatste in de 8e klasse Q met 29 treffers voor (topscorers: Jerry vd Bor 3, Wahid Nangmal 3, Dennis Scherpenisse 3 en Michael de Vogel 3) en 112 doelpunten tegen. Het damesteam van Piershil heeft bij aanvang van het seizoen een nieuwe trainer in de persoon van Wim Beijer. Door aanwas vanuit de MJ1 zijn gelukkig genoeg speelsters voorhanden en de roep om een leider levert de komst van een oude bekende op: Harry Groenendijk. De dames eindigen als achtste in de vierde klasse C en produceren 52 goals. Patricia van Rossum is met 16 goals wederom de goaltjesdievegge.

Piershil 4. Piershil DA1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Weer gepromoveerd !
De verschillen in de vierde klasse D, net onder de kopgroep, zijn niet groot. Uiteindelijk weet Zinkwegse Boys de titel op karakter weg te kapen voor de neus van Binnenmaas. Simonshaven en Botlek completeren de kopgroep en daaronder blijft het tot de laatste speeldag spannend. Piershil komt als herboren terug uit Turkije en behoudens het smadelijke verlies bij Bernisse blijkt het plotseling een niet te kloppen ploeg te zijn. Hoewel de ploeg nog jong is, uit tegen Vlotbrug (0-1 winst) is de gemiddelde leeftijd 21 jaar en 9 maanden, wordt op een volwassen manier een slotoffensief ingezet. Het contract met trainer Piet Jonas wordt in januari verlengd met nog een seizoen en met 21 punten uit de laatste 10 wedstrijden wordt een serie met grote gevolgen neergezet. Na de zege bij Botlek op 17 maart 2007 lijkt klassenbehoud te zijn bewerkstelligd maar daardoor wordt tevens een sterke start in de derde periode van nog meer glans voorzien. Tot aan het einde heeft Piershil alles in eigen in hand en de 0-3 zege bij Oude Maas, in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, levert zowaar de derde periodetitel op. Zonder enige vorm van druk of spanning kan Piershil aan de nacompetitie beginnen en wat lacherig wordt al gedroomd van de derde klasse. Trainer Piet Jonas wil niets horen van een 'toetje' en drukt zijn ploeg op het hart kansen te pakken wanneer ze zich voordoen. Na de tweestrijd tegen derdeklasser Den Bommel wordt Piershil als een geoliede vechtmachine omschreven in de pers, iets waar trainer Piet Jonas, zelf in zijn actieve carriŤre altijd met het mes tussen de tanden spelend, een jaar eerder alleen maar van kon dromen.

Na de 4-1 thuiszege op Den Bommel gaat Piershil met vertrouwen naar het terrein van Excelsior Maassluis waar op 19 mei 2007 GDA uit Loosduinen wacht. In de promotiefinale, met als inzet een plaats in de derde klasse, is het Reinier Koopmanschap die de enige treffer van de wedstrijd voor z'n rekening neemt (wedstrijdverslag). In Piershil barst een feest los wat z'n weerga niet kent en op een strijdwagen, voortgetrokken door vier paarden, volgt een ereronde door het dorp. Trainer Piet Jonas komt door deze prestatie is een illuster gezelschap terecht: slechts twee keer eerder kon bij Piershil een dubbele promotie worden gevierd: Tinus Osterholt (1960-1962) en Janus vd Gijp (1977-1979) gingen hem voor.

Reinier Koopmanschap en Merrill Kross zijn verguld.

De promovendus gaat op de foto! Piet Jonas, de tovenaar uit Strien, schaart zich bij de 'groten'.
Klik Hier voor een vergroting.
De ultieme Piershilse hoofdprijs: op een bijzondere wagen en voortgetrokken door vier paarden.

De voorpagina van de promotiegids
van een bijzonder seizoen!

Door het onverwachte succes, vorig seizoen pas promoveerde Piershil immers naar de vierde klasse, zijn de vijf zeperds uit het recente verleden in ťťn klap goedgemaakt. In seizoen 2007-2008 speelt Piershil in de derde klasse en dat gegeven overstijgt de stoutste verwachtingen van de beleidsmakers die enkele jaren geleden op basis van lange termijn plannen het eens en ooit bereiken van dit niveau voor ogen hadden. De indrukwekkende eindsprint van Piershil 1 in seizoen 2006-2007 levert een mooi record op. Sedert 1962 was Piershil 1 er niet meer in geslaagd om zolang achtereen ongeslagen te blijven. De reeks van elf wedstrijden kan nog scherper worden gesteld...volgend seizoen. Keeper Arie Moerkerken, die toch weer zijn plaats onder lat heeft behouden, haalt een serie van 4 duels zonder tegentreffer en incasseert in de laatste 4 duels slechts 1 tegentreffer!

Piershil 1 sluit het seizoen af met een meerdaags verblijf in Preston Palace te Almelo en wordt daar verrast op een exclusieve promotiegids, met een uitgave van 33 exemplaren. Bij de laatste dubbele promotie eind zeventiger jaren was het Jack op 't Hof die een boekje ter herinnering produceerde, deze keer is zijn voorbeeld gevolgd door verslaggever Henk van den Heuvel die de gladiatoren en begeleiding op gepaste wijze bedankt voor een geweldig seizoen.

Archief

HW Bokaal - Piershil MJ1 en Piershil C1 schrijven geschiedenis

Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

De jaarlijkse strijd om de verschillende Hoeksche Waard bokalen is er wat Piershil betreft een om niet snel te  vergeten. Vijf keer eerder in de historie van dit toernooi reikten Pierhilse teams tot de finale waarin het telkens mis ging. Op het terrein van OSV Oud-Beijerland op zaterdag 2 juni 2007 worden boze geesten uit het verleden verjaagd en wordt afgerekend met het finalesyndroom. De allereerste HW-Bokaal sedert de start van dit jaarlijkse toernooi wordt gewonnen door Piershil MJ1. Al snel in de wedstrijd tegen SSS maakte Kim Dijke er 1-0 van en niet lang voor het einde maakte Doortje de Boer aan alle onzekerheid een einde: 2-0. De niet verwachte en achteraf uiterst eenvoudige zege op SSS betekent dus de eerste Piershilse winst in een HW-Bokaal finale. Daarmee is de koek nog niet op want ook de C-tjes komen nog in de wei. Als tweedejaars F-jes werd door de harde kern van dit team ooit de finale verloren. Vorig jaar als eerstejaars C-junioren lukte het weer om de finale te bereiken maar daarin bleek NSVV te sterk. Dit jaar wordt er dus als tweedejaars C-junioren weer een serieuze poging gedaan om de bokaal dan eindelijk te winnen. Nadat van GOZ C1 (0-7) en NSVV C1 (5-1 !!) gehakt is gemaakt volgt een 2-2 tegen Binnenmaas en een 3-2 zege tegen 's-Gravendeel in de halve finale. Ook in de finale is eersteklasser Binnenmaas de opponent en ook deze ploeg kan door treffers van Robin Verhoeven en Wouter Naaktgeboren uiteindelijk aan de zegekar worden gebonden: 2-1.

Een speciale rol op 2 juni 2007 is weggelegd voor Roxanne Buschman. Deze speelster speelt eerst de hele wedstrijd mee met Piershil MJ1 tegen SSS MJ1 en na 20 minuten pauze doet ze ook het gehele duel Piershil C1 - Binnenmaas C1 mee. Roxanne Buschman is voorlopig de enige Piershillenaar met twee Piershilse HW-bokalen op haar palmares.

PC1 en PMJ1 schrijven geschiedenis! Captain Myron Feldmann riddert Roxanne: twee bokalen!

Archief

Bedrijventoernooi

Op zaterdag 9 juni is het weer tijd voor het jaarlijkse bedrijventoernooi. Op een prachtige dag wisselen zon en lichte regen alsmede koude en warmte elkaar in rap tempo af. De nieuwe opzet, zeven tegen zeven, blijkt getuige alle reacties een gouden greep. Het zorgt niet alleen voor een vlot en overzichtelijk toernooi maar ook binnen de lijnen lijkt het een stuk spannender te worden.

Aan het einde van het toernooi zijn er dan ook veel complimenten voor de organisatie (Wilma Gebuys) en uiteraard de activiteitencommissie die weer haar beste beentje voor zette. Ook Paul Pennock (speaker) en de heren scheidsrechters verdienen een pluim voor deze vlot verlopen dag. Op voetbalgebied is er ondanks de vrijblijvende opzet toch weer het eergevoel dat overheerst en met veel inspanning wordt gestreden voor een goed resultaat. De uiteindelijke winnaar is het combinatieteam Pigalle - van der Heiden dat zowel Koesveld Schilderwerken (halve finale) als Profile DBS (finale) verrassend en op karakter met 1-0 weet te verslaan!

Links: De winnaar van het toernooi: Pigalle - vd Heiden.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Beachsoccer - Vrijwilligersavond

Referee Inge Kruithof overziet alles. Het vierde beachsoccer toernooi van SV Piershil.

Na drie opeenvolgende edities, de laatste vijf jaar geleden, wordt dit seizoen weer eens een beachsoccer toernooi georganiseerd. Het zand moet toch op het veld terechtkomen dus het is alleen een kwestie van organiseren. Prettige bijkomstigheid daarbij is dat Piershil beschikt over een grote schare vrijwilligers. Op vrijdag 15 juni wordt een speciale vrijwilligersavond georganiseerd om al die vrijwilligers eens te bedanken. De dag daarna, op zaterdag 16 juni, vindt het vierde Piershilse beachsoccer toernooi plaats.

Gabor Nagy schuift wat zand weg. Vrijwilligersavond SV Piershil.

Archief

The ring of fire

Na de eerste thuiswedstrijd dit seizoen, tegen Bernisse, verkeert Piershil 1 in jubelstemming. Een afgetekende 5-0, een week na het 1-1 gelijkspel tegen Binnenmaas, belooft veel. Danny kan aan het gezicht van verslaggever Henk van den Heuvel zien dat het maken van een verslag na een 5-0 zege zeker geen straf is. "Er mot wel muziek onder", aldus Denny. Hij heeft ook nog wel een suggestie. Zo komt 'The ring of fire', een nummer van de legendarische Johnny Cash, bij het wedstrijdverslag op de website van de club te staan.

Ietwat overmoedig wordt besloten om bij de opkomst van de spelers in de volgende competitiewedstrijd, tegen Vlotbrug, ook deze muziek te draaien. Geen succes, want Piershil wordt met 0-3 van de mat getikt. Bij het verslag blijft de muziek wel terugkomen, althans bij iedere overwinning. Op 19 mei 2007 wordt het seizoen afgesloten met promotie en 'The ring of fire'.

De klanken van 'the ring of fire' zullen voor altijd onlosmakelijk verbonden blijven met het wonderlijke seizoen 2006-2007.

The ring of fire, Johnny Cash

Love is a burning thing   (het is leuk om bij Piershil te spelen)
and it makes a firery ring (het is zelfs verslavend)
bound by wild desire (met een gemeenschappelijk doel)
I fell into a ring of fire...
(kwam ik in een hechte groep)

I fell in to a burning ring of fire (ik kwam in een erg hechte groep)
I went down,down,down (we raakten in een roes)
and the flames went higher (het fanatisme werd alsmaar groter)
And it burns , burns, burns (het heilige vuur werd steeds feller)
the ring of fire (er ontstond een ring van vuur)
the ring of fire
(er ontstond een ring van vuur)

The taste of love is sweet (de smaak van teamgeest is zoet)
when hearts like our's meet (met spelers als de onze)   
I fell for you like a child (het jongetje in me kwam weer naar boven)
oh, but the fire went wild..
(maar als mannen hebben we gestreden)

 Johnny Cash, 1963 (Henk van den Heuvel, 2007)

Uit: promotiegids SV Piershil

Archief

Fortes Fortuna Adiuvat - aanpassing logo SV Piershil

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan is aan het logo een cirkel toegevoegd met daarbinnen het oorspronkelijke jaar van oprichting en de Latijnse spreuk 'Fortes Fortuna Adiuvat'. Met dit spreekwoord wordt uitgedrukt dat vrouwe Fortuna (de godin van het geluk) vaak hulp biedt aan hen die lef hebben, moedig zijn en actie ondernemen. Een letterlijke vertaling zou kunnen zijn 'het geluk helpt de dapperen' en in het Engels 'No guts, no glory' (geen lef, geen glorie) of de afleiding daarvan 'No nuts, no glory' (geen noten, geen glorie).

De spreuk past prima bij onze club en is ook een directe verwijzing naar de naam Fortuna, onze oorspronkelijke naam bij oprichting in 1931. De spreuk geeft het logo nog meer uitstraling en is een mooie overgang naar het oorspronkelijke jaar van oprichting. In 2009 zal worden herdacht dat we 50 jaar geleden zijn heropgericht en vanaf dat moment zullen we overschakelen op onze echte oprichtingsdatum: 6 juli 1931. Dat betekent dat we in 2011 ons 80-jarig jubileum zouden kunnen vieren. Of in 2016 het 85-jarig jubileum. OfÖÖ.

Archief

Seizoen loopt ten einde

Bron: Voetbal Rotterdam (hele pagina).

Het bruisende seizoen 2006-2007 gaat vrijwel naadloos over in het nieuwe seizoen. De uiterst opwindende jaargang wordt, voor de zesde keer alweer, vastgelegd op DVD (en voorheen op CD-rom) ten behoeve van het nageslacht. Zeker deze keer is het uitgeven van de DVD geen overbodige luxe want in de toekomst zullen vertellingen over dit bijzondere seizoen als 'sterke verhalen' worden afgedaan. De (nieuwe) ontwikkelingen binnen de club zijn nauwelijks bij te benen en in het 76ste bestaansjaar wordt ook Piershil 1 weer op de kaart gezet. Het vlaggenschip van de vereniging betaalt alle inspanningen van vrijwilligers en sponsors met rente terug en doet weer mee in de Hoeksche Waard. Tijd om op de lauweren te rusten is er niet, ook volgend seizoen zal de vereniging door haar leden moeten worden voortgestuwd. "Wie heden niet voorbereid is, zal het morgen nog minder zijn".

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 2006-2007

Seizoen 2006-2007
Deel 7.7 - The ring of fire