Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

2005-2006 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 2005-2006
Deel 7.6 - 25 jaar damesvoetbal

Archief

Werkzaamheden - IJsbaan

De helft van de enorme vlakte wordt bespeelbaar gemaakt.

Voor de Piershilse jeugd begint het seizoen met goed nieuws. Een gedeelte van de kolossale Piershilse ijsbaan, die al jaren nutteloos braak ligt, wordt omgetoverd tot een vlakke speelweide. Door deze actie wordt bijna de helft van de baan geschikt gemaakt voor sport en spel. Helaas is het goede gebaar slechts een tijdelijke oplossing, want in de wintermaanden gaat het terrein weer onder water en blijft er een drassig moeras over. Mocht het overigens eindelijk zo hard gaan vriezen dat zelfs de grootste ijsbaan van de Hoeksche Waard met ijs wordt bedekt, dan kunnen mensen van buiten het dorp hier wedstrijden komen rijden. De Piershilse ijsclub, in stand en in leven gehouden door de burgers van Piershil, hecht grote waarde aan de status van wedstrijdbaan. SV Piershil blijft hopen op nieuw inzicht, toenadering en erkenning van het algemeen belang.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

In het seizoen 2005-2006 heeft Piet Jonas de leiding over de selectie van SV Piershil. Doordat Oranje Wit, waar hij laatstelijk werkzaam was, zijn contractverlenging introk dreigde voor Piet Jonas een voetballoos seizoen. Dit buitenkansje wordt door Piershil met beide handen aangegrepen en na het mislukte seizoen onder leiding van Hans vd Mooren en zijn opvolger Leo Tol mag de Strijenaar het gaan proberen.

Piet Jonas (rechts) laat zijn spelers op
de eerste training hard werken.

In de eerste weken laat de Strijense oefenmeester meteen zien uit welk hout hij is gesneden en vooral de aspecten discipline en conditie staan hoog in zijn vaandel. Leider van de selectie, in het seizoen waarin niets moet maar alles mag, is Klaas van Etten.

Links: Seizoen 1988-1989, Piet Burger kan niet verhinderen dat Piet Jonas op doel schiet. Piershil won wel met 1-2 in het jaar dat Strijen kampioen werd.

Het aantal Piershilse teams dat deelneemt aan de competitie blijft verbazingwekkend. Naast vier seniorenelftallen brengt Piershil een Damesteam, een Meisjes Juniorenteam, een Meisjes Pupillenteam en alle mogelijke jeugdelftallen in de wei. Hoe bijzonder dat is blijkt wel bij de loting van de jaarlijkse strijd om de Hoeksche Waard bokaal. Het "kleine" Piershil is als enige in staat om voor alle mogelijke jeugdteams in te schrijven. Ook wordt er met een O-23 team deelgenomen aan de competitie en wordt er voorzichtig gestart met een heus Kabouterteam. Consul is vanaf dit seizoen de Goudswaarder Peter van Gijzen.

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

In de clubgebouw van SV Piershil licht het bestuur het gevoerde beleid toe.

Op dinsdag 11 oktober 2005 om 20.45 uur opent voorzitter Bos de jaarlijkse ledenvergadering van SV Piershil. Voor ruim dertig aanwezigen wordt op uitgebreide wijze de sportieve en financiële koers van de vereniging toegelicht. De door penningmeester Vink besproken financiële situatie laat zien dat het afgelopen seizoen is afgesloten met een aanzienlijk tekort. Dit tekort is voornamelijk ontstaan door investeringen in ons terrein en (achterstallig) onderhoud aan het pand. "Hand op de knip" heet dan ook het beleid dat voorlopig door het bestuur zal worden uitgedragen. Door de hoge kantineomzet van de afgelopen twee seizoenen is de club BTW-plichtig geworden waardoor er vanaf nu een 11% prijsstijging in ons clubgebouw zal worden doorgevoerd. De contributies, al vijf seizoenen niet meer verhoogd, zullen met ingang van seizoen 2006-2007 worden verhoogd. De kascontrolecommissie, bestaande uit de dames A. vd Heuvel en L. van ’t Hof, verklaart de boeken akkoord en volgend seizoen zullen A. vd Heuvel en S. Dekker deze controle op zich nemen.

De bestuursverkiezing verloopt uiterst soepel. Alleen de verhuisde Wim van Yperen (Bruinisse) wordt vervangen door Jan vd Meer. Voorts worden de functies van Wilma Gebuys en Jan Stolk gewisseld. Het bestuur ziet er voor het seizoen 2005-2006 als volgt uit: Theo Bos (Voorzitter), Jan-Marijn Vink (Penningmeester), Jan Stolk (Secretaris), Wilma Gebuys (Wedstrijdsecretaris), Rob vd Waals (Jeugdzaken), Leo Tol (Voetbalzaken), Bas Hoek (voetbalzaken), Klaas van Etten (Public Relations), Jan Rozendaal (Onderhoud Algemeen) en Jan vd Meer (Tenniszaken).

Het bestuur van SV Piershil, algemene ledenvergadering 11 oktober 2005.  Staand vlnr: Jan vd Meer, Rob vd Waals, Jan
Rozendaal, Klaas van Etten en Leo Tol. Zittend vlnr: Bas Hoek, Jan-Marijn Vink, Theo Bos, Wilma Gebuys en Jan Stolk.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1

De start van de competitie verloopt voor Piershil 1 desastreus. Uit de eerste drie wedstrijden wordt één punt gehaald. Na de wedstrijd tegen OFB, waarin Karel Snijders tegen de verhouding in gelijk maakt na 93 minuten spel, lijken eventuele ambities alweer de koelkast in te kunnen. Trainer Piet Jonas verklaart echter doodleuk dat een punt in een uitwedstrijd niet slecht is en dat zijn doelstelling onveranderd blijft: promoveren. Na de nederlagen tegen Egelantier Boys en Bernisse staat Piershil onderaan op de ranglijst. Mede door het meespelen van B-junior Dennis Kievit wordt op pijnlijke wijze duidelijk dat lang niet alle neuzen binnen de vereniging dezelfde richting op staan.

Piershil is klaar voor het karwei tegen DRL. Onze trouwe supporter: de 87-jarige Adrie Kok.

Steeds vaker is de kreet "tussenseizoen" te horen. Het idee dat volgend seizoen de A-junioren worden toegevoegd aan de selectie leidt tot een uitgestelde promotiewens. Mede door het wegvallen van de druk voetbalt Piershil plotseling heel soepel en worden vijf duels op rij gewonnen. In de eerste van deze serie (12-0 tegen DRL!) maakt Leonard Bruijnzeel de 2000-ste competitietreffer voor Piershil 1 sedert 1959.

De overzichtelijkheid in de vijfde klasse D wordt er niet groter op na het treffen tussen CVV Mercurius en GLZ. De gestaakte wedstrijd van 19 september 2005 haalt zelfs het AD - Rotterdams Dagblad: "De eerste zaterdagteams van GLZ en CVV Mercurius zijn in hun onderlinge duel massaal slaags geraakt. Het duel in de vijfde klasse D ontspoorde na een overtreding van een CVV Mercurius-speler, waarvoor arbiter Heemskerk uit Delft geel wilde geven. "Er ontstond een vechtpartij", aldus Heemskerk. "Met trainers, spelers en publiek. Triest." Heemskerk vindt beide ploegen schuldig aan het incident. Als de KNVB dat met hem eens is, lopen beide ploegen het risico om uit de competitie te worden genomen".

Beide ploegen worden na enkele weken speelverbod door het bestuur van de KNVB West II uit de competitie genomen, op basis van een maatregel die in dit district van kracht is sedert januari 2005.

De mooie serie van vijf zeges wordt door Piershil 1 afgesloten bij TransvaliaZW. In de 1000-ste competitiewedstrijd sedert de heroprichting in 1959 boekt Piershil een moeizame maar welkome 1-4 zege. Beduidend minder welkom is de constatering dat Piershil het slachtoffer is geworden van diefstal. Hoewel alle spullen van waarde zijn toevertrouwd aan gastheer TransvaliaZW slaat een onverlaat zijn slag.

Archief

Nieuwe verenigingstenues

Vanaf oktober 2005 worden alle Piershilse teams, bij aanschaf van nieuwe tenues, in het verenigingstenue worden gestoken. Als eersten gaan Piershil 1 en Piershil C1 in het nieuwe tenue spelen. De tenues zijn uiteraard rood-wit en het shirt is voorzien van meerdere mee gedrukte logo's. Bovendien is in de kraag het adres van de verenigingssite website te zien. Het shirt is ontworpen door Louis Veringmeier en Jaap Bisdom en wordt voor het eerst gedragen op 29 oktober 2005 wanneer Piershil 1 met 2-0 van DES '67 wint.

Archief

Playbackavond - Sinterklaas - Puzzelrit
Gezelligheid, zelfs tijdens de pauzes. De sint in de kantine.

De playbackavond voor de senioren schiet er dit seizoen bij in maar voor de jeugd is het op 26 november 2005 weer raak. Eerst is het Sinterklaas die samen met z'n twee Pieten de kleintjes verrast met z'n aanwezigheid en natuurlijk veel pepernoten. Daarna barst het muzikale spektakel los: vijf acts bij de kleintjes en vijf acts bij de ouderen brengen de aanwezigen weer in vervoering. De formule van de miniplaybackshow op onze vereniging blijkt nog altijd zeer in trek. Onder leiding van Johan Hartog en een deskundige jury wordt ook deze editie weer een groot succes. Bij de jongsten is het Claudia Mayer die weet te winnen en bij de ouderen winnen Lieske vd Waals en Laura van Giezen. Een grote pluim voor de activiteitencommissie die, met behulp van vele vrijwilligers, een fantastische verenigingsavond heeft georganiseerd!

Zoeken naar de juiste weg. De Paashaas (C. Heikoop) verrast de deelnemers.

Naast de jaarlijkse boutavond, deze keer op 17 december, en een leuk prijsklaverjastoernooi (op 24 december) wordt er na lange tijd ook weer eens een puzzelrit per automobiel georganiseerd. Wilma Gebuys organiseert samen met Ruud vd Meer, de nieuwe beheerder van het 'frietkot', op 9 april een prachtige rit door de Brabantse polders. De laatste controlepost wordt tot grote hilariteit bemand door een echte paashaas. Ondanks valkuilen, dubbele bodems en onvoorziene omstandigheden slagen alle deelnemers van de puzzelrit er in om de kantine van Piershil weer heelhuids te bereiken.  In een volle kantine kunnen uiteindelijk Marco Reedijk en Christine Zuidgeest worden uitgeroepen tot de glorieuze winnaars. Na de prijsuitreiking door Jan Stolk rest de algehele conclusie van alle deelnemers: "geweldig!".

In afwachting van de uitslag. Ruud, Wilma en Jan: bedankt!

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1

Na het verlies tegen het ongenaakbare Puttershoek en tegen Zwartewaal begint Piershil 1 weer aan een mooie serie. Dat komt goed uit want door het uit de competitie halen van twee ploegen is de competitie verdeeld in twee periodes van 10 wedstrijden. De serie bestaat weer uit vijf zeges op rij en wordt gestart op 17 december 2005 met een 4-1 zege op OFB. De score in dat duel wordt geopend door A-junior Jan Jaspers. Steeds vaker krijgt Piet Jonas de beschikking over de talentvolle A-junioren en mede daardoor sluipt Piershil omhoog op de ranglijst. In de slotfase van het seizoen staan de neuzen binnen de vereniging nadrukkelijk wel dezelfde kant op en gaan enkele optimisten zelfs geloven in promotiekansen.

Links: de start van de eindsprint in 2005-2006.

Archief

Tennis
Bestuurslid Jan vd Meer tijdens het openingstoernooi. Gespannen publiek bij de "GoPi-wedstrijden".

De tennisafdeling van SV Piershil is behoorlijk actief en organiseert verschillende evenementen voor jong en oud. Er vinden ook zogenaamde 'GoPi'-wedstrijden plaats: partijen tussen Goudswaard en Piershil. Naast enkele toernooien worden ook de clubkampioenschappen weer georganiseerd. De winnaars van deze derde editie zijn Martijn Dennebos (jeugd), Jeanette Monster (Dames), An en Piet Hunting (Mixed Dubbel) en David de Bruin (Heren).

Prijsuitreiking clubkampioenschappen door Wim van Yperen. Kampioen bij de heren: David de Bruin.

Archief

Website

De website is inmiddels niet meer weg te denken bij SV Piershil. De site geniet een enorme populariteit vanwege haar volledigheid en actualiteit. Ook de gepubliceerde filmpjes, dit seizoen 98 stuks, en de geluidsfragmenten die door een perfecte samenwerking met Radio Hoeksche Waard beschikbaar zijn vormen grote publiekstrekkers. Dit seizoen wordt het aanbod uitgebreid met een webcamera: via de website worden 24 uur per dag beelden uitgezonden van ons terrein. Na vier jaar en twee maanden is het werk aan het digitale Archief eindelijk gereed. Alles wat er maar te melden is, vanaf het moment van oprichting op 6 juli 1931, is voortaan online te lezen op de Piershilse verenigingssite. De informatie over het dorp Piershil, welke ook altijd in het archief was te vinden, wordt aan het einde van het seizoen verplaatst naar een particuliere website: www.piershil.com.

Boven: een beeld van de webcam op 4 maart 2006.
Rechts: webmaster in het Ad op 9 mei 2006.

De almaar stijgende bezoekersaantallen trekken ook de aandacht van de pers. Webmaster Henk vd Heuvel wordt geïnterviewd door journalist Mark van Dijk en het stuk van zijn hand verschijnt op 9 mei 2006 onder de titel 'Chroniqueur van club en dorp' in het Algemeen Dagblad. De bezoekersaantallen van de website in het afgelopen seizoen en afgelopen jaar gingen weer spectaculair omhoog. In 2005 trok de site 164.594 bezoekers (die meer dan een miljoen pagina's bekeken), weer een nieuw record na de vorige jaaraantallen 1.360 (2001), 13.291 (2002), 42.470 (2003) en 74.826 (2004). In juni 2005 stond de teller nog op 193.000; inmiddels in juni 2006 is dat alweer opgelopen naar zo'n 410.000 bezoekers. Het maandrecord van mei 2005 (13427 bezoekers) werd herhaaldelijk verpletterd in seizoen 2005-2006 met wederom mei als hoogtepunt: 22091 bezoekers! Het nieuwe dagrecord wordt behaald op 10 april 2006 met 1211 bezoekers.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd

Ook dit seizoen heeft SV Piershil de weelde van de aanwezigheid van alle mogelijke jeugdteams. De A-junioren spelen in de tweede klasse en weten na een spannende competitie op een keurige derde plaats te eindigen. Brian Koesveld en Sjoerd Singor zijn met 13 treffers gedeeld topscorer. Ook in het bekertoernooi doet de A van zich spreken want na vijf zeges op rij sneuvelt het pas in de achtste finale. In de strijd om de Hoeksche Waard Bokaal wordt zelfs SHO A1 uitgeschakeld en is de halve finale het eindpunt: NSVV wint na een gelijkopgaande strijd de loterij vanaf elf meter. Het seizoen voor Piershil B verloopt aanvankelijk zeer moeizaam. Vooral de jongens die qua leeftijd het voorbeeld zouden moeten geven maken er een potje van en bezorgen het team een slechte naam. Na verschillende gesprekken neemt de stortvloed aan rode kaarten af en is er af en toe tijd om lekker te voetballen. Gelukkig voor de wat jongere spelers in dit team doet het bestuur er alles aan om te zorgen dat iedereen op een leuke manier z'n sport kan beoefenen. Doordat veel energie wordt verspild aan infantiel gedrag eindigt het team in de staart van de ranglijst. De laatste twee duels worden gewonnen dus mag worden gehoopt dat het een leerzaam jaar was. Dennis Kievit en Sam vd Stigchel worden topscorer met ieder vijf goals.

Piershil A1. Piershil B1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

De spelers van Piershil C1 zetten voort wat reeds in de F1 is aangevangen: plezier maken en goed voetballen. In de vierde klasse wordt na een seizoen van alleen maar normale uitslagen (slechts twee keer komt er een vijf in de uitslag voor) beslag gelegd op een mooie vijfde plaats. De snelle Darwyn Pennock wordt met 13 treffers topscorer. In de strijd om de Hoeksche Waard Bokaal bereiken een aantal spelers een Piershils unicum: ze spelen voor de tweede keer in de finale. Destijds was Strijen F1 pas na strafschoppen te sterk; deze keer is gastheer NSVV C1 het struikelblok. Piershil D1 speelt een goede najaarscompetitie en eindigt in een competitie met 12 ploegen op de vierde plaats; Marcel Verhorst is topscorer met 18 treffers. In de najaarscompetitie heeft Piershil het beduidend moeilijker en eindigt het op de vierde plaats (van de zes ploegen) van de ranglijst. In deze competitie is Oscar Buschman het meest trefzeker: 8 goals.

Piershil C1. Piershil D1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

In een uitstekende najaarscompetitie lijkt Piershil E1 rechtstreeks op de titel af te stevenen. Na zes zeges op rij kan er plotseling niet meer gewonnen worden en resteert een bittere tweede plaats, op doelsaldo achter Puttershoek. Rodney Bisdom is met 12 doelpunten de goaltjesdief van dit team. In de voorjaarscompetitie gaat het heel wat stroever en na vier zeges en zes nederlagen rest een vierde plaats. Topscorer in deze korte competitie is Rico Wols (9 goals). Na een idee van Johan Slooter wordt er voor het eerst ook met zogenaamde Kabouters aangetreden. Deze groep is nog te jong voor de F maar laat iedereen zien dat voetbal een vermakelijke sport kan zijn. Er wordt voornamelijk getraind en de enige wedstrijd die wordt gespeeld levert een 14-0 nederlaag bij NSVV F8 op.

Piershil E1. Piershil Kabouters.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Piershil F1 eindigt in de middenmoot van de najaarscompetitie na alleen maar overwinningen en nederlagen. Met acht treffers is Jesse Colijn topscorer van deze competitie. In de voorjaarscompetitie hebben de 'effies' het erg moeilijk en worden alleen de eerste en laatste wedstrijd winnend afgesloten. Piershil eindigt als vijfde van de zes en Youri Nagy is de goalgetter met 10 treffers.

Piershil F1 (begin seizoen). Piershil F1 (einde seizoen).
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Met vijf overwinningen en zes nederlagen sluit de MP1 de najaarscompetitie af. Het eindigt als zesde (met tien deelnemende ploegen) en Mina Janbaz weet liefst 15 keer te scoren. In de voorjaarscompetitie maakt Mina er zes en worden alleen de eerste en laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Hierdoor eindigt Piershil MP1 op de laatste plaats. Voor Piershil MJ1 eindigt het heel anders dit seizoen. Door een speling van het lot en een onnodig gelijkspel bij SVS in de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie wordt een streep gezet door de reeds gevierde titel. In de voorjaarscompetitie is de jacht op sportieve revanche vanaf de eerste speeldag geopend. Op 6 mei kroont het team met de hoogste trainingsopkomst van SV Piershil zich als enige als kampioen. Na een 0-6 zege bij Jonge Spartaan is er weer 'niks aan te doen': Piershil MJ1 is kampioen!

Piershil MP1. Piershil MJ1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
De enige Piershilse kampioen van dit seizoen: Piershil Meisjes Junioren!

Archief

Geen woorden maar daden

Begin april 2006 leggen twee leden van SV Piershil de reis Rotterdam – Heerenveen te voet en per fiets af ten behoeve van de Dirk Kuyt Foundation. De ondernemers Bas Koesveld (eigenaar van Koesveld Schilderwerken te Piershil) en Jan Koesveld (eigenaar van Cafetaria de Schutskooi uit Nieuw-Beijerland) zijn niet alleen fervente aanhangers van Feyenoord maar ook supporter van de Dirk Kuyt Foundation. Deze stichting, die wordt gedragen door de aanvoerder van Feyenoord, zet zich o.a. in voor kansarme jongeren in de derde wereld. Om deze stichting nog eens onder de aandacht te brengen en uiteraard om zoveel geld bijeen te krijgen voor het goede doel, hebben Bas en Jan besloten een unieke tocht naar Heerenveen te ondernemen.

Links: Jan en Bas in training (uit: de Feyenoord Krant).

Op maandag 3 april vertrekt Bas te voet bij het Feyenoord Stadion met als de doel de wandeling van 211 kilometer op vrijdag 7 april te hebben afgerond. Zijn vriend Jan ondersteunt hem daarbij per fiets. Aan belangstelling ontbreekt het de lopers niet; veel sponsors ondersteunen het initiatief en in de pers wordt veel aandacht besteed aan de tocht. In het Algemeen Dagblad verschijnt dagelijks een dagboek waarin de vorderingen op de voet worden gevolgd. Op 7 april komen Bas en Jan aan in Heerenveen en overhandigen een prachtig bedrag aan Dirk Kuyt: 12.500 euro!

Jan en Bas arriveren op 7 april in Heerenveen. Aan Dirk Kuyt overhandigen zij een cheque van 12.500 euro!

Archief

Sportdag - Jeugdreis
Instructies voor de jeugd tijdens de Sportdag. De winnaars v.l.n.r.: Frank, Nicky, Jesse en Renée

De Piershilse sportdag, of eigenlijk de sportavond, wordt gehouden op 19 mei. De uitslag van de editie 2006: Piershil F1 - 1. Jesse Colijn - 2. Youri Nagy 3. Justin vd Horst. Piershil E1 - 1. Nicky Nagy 2. Roué Versluis 3. Rodney Bisdom. Piershil D1 - 1. Frank Booij 2. Benjamin Eenkhoorn 3. Daniël Riet. Piershil Meisjes - 1. Renée Dijke 2. Mina Janbaz 3. Lysanne vd Heiden. De winnaar van de Piershilse sportdag en de eerste houder van de nieuwe wisselbokaal is Nicky Nagy. Op vrijdag 2 juni vindt op het terrein van Goudswaardse Boys ook weer de jaarlijkse Korendijksportdag plaats. De eerste plaats is weggelegd voor ZBVH, NBSVV wordt tweede, Piershil derde en de gastheer eindigt als vierde. Individuele eerste plaatsen zitten er deze keer niet in voor de Piershilse afvaardiging. Door de jeugd worden diverse uitstapjes gemaakt. Zo gaan de jongste leden naar zwembad de Staver in Middelharnis, de Meisjes Junioren maken Renesse onveilig en de C en B-junioren bezoeken de ijshockeywedstrijd in de eredivisie tussen Den Haag Wolves en Emperors Nijmegen. Uiteraard staat er ook weer een jeugdreis op het programma; dit jaar is d'n Hazelaar in Eersel het reisdoel. Net als in de rest van Nederland heerst ook hier de Oranjegekte. Op het WK te Duitsland, waar in 1974 door het Nederlands Elftal de wereld in vervoering werd gebracht met totaalvoetbal, speelt Oranje zoals zo vaak onder coach Marco van Basten op resultaat. Het on-Nederlandse spel leidt tot niets en de kanshebber op de wereldtitel zit al weer roemloos thuis voor de buis wanneer de kwartfinales nog moeten beginnen. De traditionele WK-voetbalpoule, georganiseerd door Wilma Gebuys, wordt deze keer gewonnen door Marric Oosterdijk. Voor het eerst wordt er ook een voetbalpoule georganiseerd rondom de Champions League. Het door de webmaster georganiseerde "CL-The Game" brengt 177,50 euro in het laatje voor het goede doel (deze keer: het comité Piershil Dames 25 jaar). Eenzelfde bedrag wordt opgestreken door de allereerste winnaar: John vd Bijl uit Piershil.

Boven: Oranjegekte tijdens de jeugdreis.
Links: aan tafel in d'n Hazelaar.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren

Piershil 1 verliest twee keer in de tweede periode maar de zeven zeges en het ene gelijkspel zijn voldoende voor de periodetitel. Vooral het thuisduel tegen Zwartewaal, waarin A-junior Jan Jaspers door zijn cruciale treffers wordt uitgeroepen tot held van Piershil, geeft Piershil een flinke dosis zelfvertrouwen. Wederom maakt Piershil 1 zich op voor de nacompetitie; deze keer wordt dat niet als een troostprijs maar als een hoofdprijs gezien. Topscorer, alweer voor de achtste keer, wordt Karel Snijders met 19 treffers. In totaal produceert Piershil 1 dit seizoen zeventig treffers en is daarmee weer winnaar van het Spiering Goaltjesdief klassement.

Piershil 2 begint slecht aan de competitie maar zodra de selectie wat breder wordt speelt men mee in de kop. Enkele keren schiet het team flink uit z'n slof: bij RVVH 7 wordt met 2-10 gewonnen en uit bij het eerste elftal (!) van WCR wordt een spectaculaire 3-8 zege geboekt. Ook het thuispubliek wordt verwend: RVVH 7 wordt met 9-1 geklopt en tegen 's-Gravendeel 5 wordt het 7-0. Piershil 2 eindigt op een knappe vijfde plaats en het scorende koningskoppel bestaat uit Dick Trouw (22 treffers) en André Roest (18 treffers). Piershil 3 begint goed maar zakt daarna dramatisch af. Met zes zeges en veertien nederlagen wordt het helemaal geen leuk seizoen, met een negende plaats als gevolg. Gelukkig zit er veel karakter in het team van 'de vrienden van Piershil' en met opgeheven hoofd wordt de competitie uitgespeeld. De teruggekeerde Gert Roubos is meteen weer topscorer met 15 treffers.

Piershil 2. Piershil 3.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Ook dit seizoen wordt weer ingeschreven voor competitievoetbal met een Onder-23 team. Aanvankelijk is dat een leuke bezigheid maar na wat afgelastingen en het drukke programma van het zo succesvolle A-team wordt besloten te stoppen. Net over de helft van de competitie, na zes wedstrijden, wordt de inschrijving ingetrokken. Piershil 4 verrast vriend en vijand met een opzienbarende eindsprint. Hoewel het hele seizoen de puntjes gesprokkeld moeten worden gaat het team aan het einde helemaal los met vier zeges en eindigt het als negende van de twaalf deelnemende ploegen. Michael de Vogel wordt topscorer met tien treffers en dankzij de wedstrijdverslagen van de trouwe verslaggever Bram Wesdorp kan iedereen meegenieten van dit opmerkelijke team.

Piershil O23. Piershil 4.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Eindelijk gepromoveerd

De nacompetitie in de vijfde klasse, samen met wat nummers 10 uit de vierde klasse, ontpopt zich tot een onvervalste klucht. In een brei van reglementen, fusies en strafzaken wordt de verwarring almaar groter. Zo verandert de tegenstander van Goudswaardse Boys liefst drie keer binnen enkele dagen. De competitie start met acht dubbele ontmoetingen (uit en thuis) en voor de resterende acht winnaars zijn liefst zeven promotieplaatsen beschikbaar. Het is dus zaak om de dubbele ontmoeting waarmee wordt gestart te winnen, de kans op promotie daarna is immers procentueel erg groot. Piershil start uitstekend want thuis tegen HSC uit Vlaardingen wordt een ruime 6-2 zege geboekt. Doordat ook de uitwedstrijd simpel met 1-2 wordt gewonnen mag Piershil zich opmaken voor weer een promotiefinale. Door een speling van het lot speelt Piershil net als vorig seizoen tegen Goudswaardse Boys. Op het terrein van Zinkwegse Boys is het weer Goudswaard dat met 2-1 weet te winnen. Hoewel Piershil hierdoor zoals aangekondigd veroordeeld is tot de herkansingsfinale, wordt al snel gesproken van een promotietoernooi waarbij drie van de vier ploegen promoveren.

De klucht krijgt echter een passend slot na het terugtrekken van Remo uit Den Haag. Alle ploegen die in de finales speelden zijn alsnog gepromoveerd, ongeacht het resultaat. Het duel tegen Goudswaardse Boys bleek er dus een voor spek en bonen te zijn en de dubbele zege op HSC bleek voldoende voor promotie; eindelijk! In seizoen 2006-2007 speelt Piershil 1 in de vierde klasse D.

Het duel tussen Piershil en Goudswaard op het terrein van Zinkwegse Boys.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Dames - 25 jaar damesvoetbal

Voor veel clubs in de regio is het al bijzonder wanneer bij het damevoetbal een tienjarig jubileum kan worden gevierd. Terwijl bijna alle verenigingen wel eens te maken hebben met damesvoetbal, lukt het bijna nooit om dit structureel vorm te geven en het damesvoetbal voor de lange termijn te behouden. Toen VV Piershil in 1981 startte met damesvoetbal in competitieverband was het niet de eerste in de regio die op dat idee was gekomen. Het is wel bijzonder prettig dat 25 jaar later kan worden geconcludeerd dat het als enige het damesvoetbal heeft weten te behouden en dat het ieder seizoen een team heeft weten in te schrijven.

Klik Hier voor een vergroting.

Piershil DA1.

Alle reden dus om met trots feest te vieren aan het einde van seizoen 2005-2006. Centraal tijdens de feestelijkheden op 27 mei 2006 staat een jubileumwedstrijd die gespeeld wordt tussen speelsters en oud-speelsters die de afgelopen 25 jaar namens Piershil Dames binnen de lijnen zijn gekomen. De wedstrijd gaat, na de ontvangst met koffie en een broodje en na het welkomstwoord van voorzitter Theo Bos, stipt om 14.30 uur van start. In een leuke wedstrijd weet "Team 1 " met 6-3 te winnen. Na afloop wordt onder het genot van een barbecue nagepraat en de "Amazing Stroopwafels" uit Rotterdam zorgen voor muzikale omlijsting.

Het jubileum wordt tenslotte op z’n Piershils afgesloten met een spetterend themafeest (seventies-eighties) dat tot in de kleine uurtjes duurt.

Een groepsfoto van alle speelsters.
Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Bedrijventoernooi

Op zaterdag 3 juni, wanneer Piershil 1 zowaar geen competitieverplichtingen meer heeft, is weer het jaarlijkse bedrijventoernooi van SV Piershil gespeeld. Onder prima weersomstandigheden strijden acht teams om de eerste plaats. Na een spannende finale is het uiteindelijk het bedrijf L.A.W. Tol dat weet te winnen van Pigalle/vd Heiden met 2-0, waarbij Dhr. L. Tol zelf de score opent.

De winnaar van het toernooi: L.A.W Tol BV. De mooiste teamfoto: hoveniersbedrijf M. vd Waal.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Midzomerfeest

"Stadionspeaker" Petra Rozendaal.

Het seizoen eindigt zoals het is begonnen: met nieuws over de Piershilse ijsbaan. Door langdurige afwezigheid van ijs oppert Frans de Buck, bestuurslid van de ijsclub, om dan maar kanowedstrijden te organiseren. Het idee wordt uitgewerkt en leidt tot uitvoering. Het eerste Piershilse midzomerfeest, op zaterdag 17 juni 2006 georganiseerd door de Piershilse IJsclub en Sportvereniging Piershil, is gezegend met heerlijk weer. Op een gezellige ijsbaan is de zeskamp een spannende aangelegenheid en ook het feest in de avonduren is zeer vermakelijk. Het evenement is voor herhaling vatbaar en mag zondermeer succesvol worden genoemd.

Een spannende zeskamp op de ijsbaan.

Archief

Seizoen loopt ten einde

Rechts: terrein SV Piershil vanuit de lucht.

Eindelijk is Piershil 1 dan gepromoveerd. De aanstelling van Piet Jonas als hoofdtrainer bleek een gouden greep te zijn. Het geloof in promotie werd door hem nadrukkelijk in stand gehouden en dat terwijl hij met de smalste selectie van de afgelopen seizoenen diende te werken. Wat dat betreft breekt er een ogenschijnlijk mooie periode aan. De selectie is komend seizoen breder dan ooit en ook de aansluiting met de jeugdteams is eindelijk tot stand gekomen. Daarom is het jammer dat in het seizoen 2006-2007 geen A-team kan worden ingeschreven. Gelukkig kan dat gat het jaar erop alweer worden gedicht want een sterke B met de nieuwe trainer Wim Beijer staat daarvoor garant. De komende jaren kan de selectie gaan putten uit de eigen jeugd en dat is de verdienste van het bestuur en het jeugdbestuur.

Klik Hier voor een vergroting.

De betrokkenheid bij SV Piershil door die en gene is de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Een legioen aan vrijwilligers zorgt ervoor dat de vereniging kan blijven functioneren. Na 75 jaar (op 6 juli 1931 werd de club officieel opgericht) blijkt het nog altijd een prima idee te zijn geweest om starten met deze vereniging. Dat er nog vele mooie jaren en jubileumfeesten mogen volgen.

Het 'klusjesteam' in het nieuw. De kantinemedewerkers bij de 'Heksenketel'.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 2005-2006

Seizoen 2005-2006
Deel 7.6 - 25 jaar damesvoetbal