Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

2004-2005 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 2004-2005
Deel 7.5 - We zijn trots

Archief

Werkzaamheden - Onderhoud
Het logo op het hek: een fraai gezicht! Opgeruimd staat netjes.

De ingang van ons terrein, wat formeel gezien de achteringang is, is verfraaid met een prachtig nieuw hekwerk met bovenop het logo van de club. Het juweeltje is vervaardigd door één van onze zeer gewaardeerde sponsors: Metaalconstructie Gohres BV. Tussen de twee velden is ook hard aan het aanzien gewerkt. De rommelige bosjes en struiken zijn allen verwijderd en vervangen door een strook gras. Over de gehele lengte is meteen een extra stellage gebouwd omdat het aantal reclameborden de bestaande ruimte ver overstijgt. Het terrein wordt alsmaar fraaier!

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

Cees Molendijk.

Na het veel te lange seizoen 2003-2004 is het voor Piershil zaak om snel uit te huilen en opnieuw te beginnen. Dat valt niet mee want de reeks van dertig wedstrijden heeft niet alleen alle energie opgeslokt, maar ook is de selectie gehavend uit de strijd gekomen. De technische staf is versterkt door de komst van Cees Molendijk. Hoewel trainer vd Mooren samen met zijn nieuwe assistent op papier de beschikking heeft over 25 spelers valt de opkomst aan het begin van het seizoen ronduit tegen.

"Er valt momenteel weinig te verdelen, dus Cees houdt zich voorlopig met de keepers bezig", laat Hans weten wanneer hij op 18 augustus in Midweek Sport te horen is.

De voorbereiding is verre van optimaal en in het bekertoernooi krijgt Piershil enkele keren 'slaag'. In drie bekerwedstrijden krijgt het drie zevenklappers om de oren met een roemloze uitschakeling als gevolg.

De doelstelling is voor dit seizoen onveranderd gebleven: promoveren. Coach vd Mooren vertelt aan de vooravond van het seizoen pas na een wedstrijd of tien te kunnen inschatten of die doelstelling haalbaar is. Vooral DVO '32, Goudswaardse Boys, Herkingen, Bernisse, DES '67 en Real Parbo worden als grote kanshebbers gezien. "Waarschijnlijk zijn er 14 coaches die als doelstelling promoveren hebben", aldus de in Spijkenisse woonachtige oefenmeester.

Amper vijf jaar na een seizoen met een handjevol teams is SV Piershil een bloeiende vereniging met vier seniorenelftallen, een dameselftal (dat volgend jaar haar 25-jarige jubileum viert!), acht jeugdelftallen waaronder Meisjes Junioren en Meisjes Pupillen en een Onder-23 elftal dat eveneens in competitieverband uitkomt. Het aantal leden overstijgt de 200 en er wordt met liefst 13 elftallen deelgenomen aan de competitie. In tegenstelling tot de negentiger jaren, waarin 25 jeugdspelers (veelal tijdelijk) werden ondergebracht bij NBSVV, ZBVH, SHO en Goudswaardse Boys, is het nu juist jeugd van buiten Piershil dat de weg weet te vinden naar de club. Vooral de gemoedelijke sfeer, de gezelligheid en de prima faciliteiten werken als een magneet. Voorwaarden die door een grote groep vrijwilligers zijn geschapen en in stand worden gehouden.

Piershil brengt weer A-junioren in de wei.

Archief

Verenigingsbus - Scorebord
De verenigingsbus van SV Piershil. Het draaibare scorebord tussen de velden.

Door een gul gebaar van de nieuw gevormde Business Club Piershil is de vereniging plotseling de trotse bezitter van een prachtig Ford-busje met daarop het logo van de club. De bus, die plaats biedt aan 9 personen, wordt gebruikt bij jeugdwedstrijden, bij voetbalreisjes, als taxi, als supportersbus en als materiaalwagen. Een andere aanwinst voor de vereniging is het elektronische scorebord. Op zaterdag 11 september wordt het bord, dat ook tussen de twee velden gedraaid kan worden, voor het eerst in gebruik genomen. Nadat het bord om 14.30 uur wordt opgestart is het na 23 minuten spel Stefan vd Waal die 1-0 scoort tegen Herkingen en daarmee de eerste treffer op het bord laat oplichten. De aanwinst is grotendeels betaald met de opbrengst van de actie "Scoren voor het scorebord" uit seizoen 2003-2004. Het resterende bedrag is bijgelegd door de Piershilse club van 100 en door sponsor Eneco.

Archief

Spiering Goaltjesdiefklassement - Radio Hoeksche Waard

Op zaterdagavond 25 september organiseert Radio Hoeksche Waard het Spiering Goaltjesgala in de Eendrachtshoeve te Zuid-Beijerland. Deze keer worden de prijzen voor het oude seizoen uitgereikt aan het begin van het nieuwe seizoen. De selectie van SV Piershil is ruim vertegenwoordigd op de gala-avond van Radio Hoeksche Waard, want liefst drie prijzen zijn er voor Piershil. Die voor de meest scorende ploeg (in ontvangst genomen door Leo Tol), de wisselbeker van het Spiering Goaltjesdiefklassement voor topscorer Karel Snijders en ook nog een mooi beeldje voor Karel dat hij mag houden.

Links: sponsor Spiering wordt geïnterviewd. In de midden Karel Snijders.

Tijdens de prijsuitreiking wordt door winnaar Karel Snijders een heikel punt aangeroerd. Doordat juist de winnaar van deze editie vraagtekens zet bij de eerlijkheid van het klassement ("Ik kan alleen voor mezelf spreken maar het scoren bij Piershil in de vijfde klasse vind ik eenvoudiger dan het scoren destijds bij NSVV, dat is toch een ander niveau") is het voor de organisatie wat eenvoudiger om per onmiddellijk met een omrekenfactor te gaan werken, net zoals in het ESM-klassement (Europees Topscorer) gebruikelijk is.
Organisator Radio Hoeksche Waard geniet eveneens grote populariteit in Piershil, ondanks het feit dat deze zender hier merkwaardig genoeg niet via de kabel is te ontvangen. Doordat de uitzendingen later in het seizoen ook via het Internet zijn te beluisteren kan het populaire Midweek sport, waarin regelmatig aandacht wordt besteedt aan SV Piershil, ook door inwoners van Piershil worden beluisterd. Alle interviews die dit seizoen worden afgenomen zijn eveneens via de website van SV Piershil te beluisteren, met speciale toestemming van Radio Hoeksche Waard.

Rechts: Frank Dijkman presenteert het populaire Midweek Sport.

Archief

Fotoplan succesvol

Alle Piershilse teams gaan op de foto. Een en ander wordt gefinancierd door het bestuur (dat de opbrengst van de seizoens cd-rom ter beschikking heeft gesteld) en grotendeels gesponsored door fotograaf Johan in 't Veld van Blue Promotion Fotografie. Van ieder team is er een elftalfoto gemaakt en de vergrotingen zijn ingelijst in de kantine opgehangen. Alle personen op de foto ontvangen bovendien een klein en gratis exemplaar van de elftalfoto.

Johan in 't Veld in actie. Overhandiging van de foto's en van de vergrotingen aan bestuurslid Leo Tol .

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Op maandag 11 oktober vindt de jaarlijkse ledenvergadering van SV Piershil plaats. In een heldere presentatie laat het 9-koppige bestuur weten hoe we ervoor staan en wat de plannen zijn. De prestaties van de verschillende elftallen passeren de revue (er wordt gehoopt op succes in het laatste seizoen van trainer Hans vd Mooren, vorig jaar werd de promotie op het laatste moment gemist) en alle bestuursleden geven openheid van zaken betreffende hun takenpakket. Wim van Yperen laat nadrukkelijk weten dat hij en Jan vd Meer de credits voor het opleven van de tennisafdeling (nu 106 leden!) willen delen met de opgerichte tenniscommissie bestaande uit 7 personen. Op bestuurlijk gebied wordt voorzitter Theo Bos voor drie jaar herkozen terwijl Bas Hoek als bestuurslid voetbalzaken is toegetreden. Rob vd Waals laat nog weten dat er serieus getracht zal worden om een algehele jeugdcoördinator aan te stellen. Op financieel gebied doet SV Piershil het helemaal niet slecht maar een klein verlies in het vorige seizoen en ook een verwacht verlies in het huidige seizoen moeten iedereen doen beseffen dat we op de kleintjes moeten blijven letten. Het bestuur ziet er voor het seizoen 2004-2005 als volgt uit: Theo Bos (Voorzitter), Jan-Marijn Vink (Penningmeester), Wilma Gebuys (Secretaris), Jan Stolk (Wedstrijdsecretaris), Rob vd Waals (Jeugdzaken), Leo Tol (Voetbalzaken), Bas Hoek (voetbalzaken), Klaas van Etten (Public Relations), Jan Rozendaal (Onderhoud Algemeen) en Wim van Yperen (Tenniszaken).

Rechts: het bestuur poseert.

Staand vlnr: Rob vd Waals, Bas Hoek, Jan Rozendaal,
Klaas van Etten en Wilma Gebuijs.

Zittend vlnr: Jan Stolk, Jan-Marijn Vink, Theo Bos,
Wim van Yperen en Leo Tol.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1
Je bent aanvoerder van de A1 en zojuist heb je met 4-0 gewonnen van Flakkee A1. Dan neem je plaats, omdat het jouw beurt is, op de reservebank van Piershil 1. Na 18 minuten spel in de tweede helft mag je invallen. Bij een 1-2 achterstand, da's niet fijn. Je huppelt de wei in, de eerste keer in Piershil 1, je zoekt je stek op het middenveld. Het fluitsignaal klinkt, de corner van Karel Snijders zoeft over de grond. In jouw richting. One shot, one opportunity. Door een woud van spelers begint de bal aan z'n snelle reis, die 2 seconden later alweer voorbij is: 2-2.

Was getekend, Sjoerd Singor, Piershil A1 (en nu ook een beetje Piershil 1).

Rechts: De goal tegen Herkingen van Sjoerd Singor gaat de boeken in als snelste goal ooit gescoord door een debutant in Piershil 1: 5 seconden en 12 honderdste is de te kloppen tijd. Succes aan de toekomstige generaties gewenst!

Op 10 november, na negen competitiewedstrijden en na smadelijke nederlagen tegen Real Parbo (7-5) en Bernisse (1-4), scheiden de wegen van Piershil en Hans vd Mooren. Ten grondslag aan deze beslissing liggen de tegenvallende resultaten van Piershil 1. Het bestuur van SV Piershil laat in een reactie weten: "SV Piershil heeft het vertrouwen in H. vd Mooren, die nog een overeenkomst had tot aan het einde van het seizoen, als trainer van de selectie opgezegd. De reden is dat de selectie van Piershil toe is aan een nieuwe uitdaging. Het spijt ons dat we tot deze beslissing hebben moeten komen maar we zagen als bestuur geen andere mogelijkheid".

Daags na het ontslag van vd Mooren wordt bekend dat Leo Tol tijdelijk de taken over neemt van de hoofdcoach van Piershil 1. Als leider blijft Arwin Reedijk in functie en Cees Molendijk blijft actief als keeperstrainer en trainer van het tweede elftal. Voorzitter Theo Bos en bestuurslid voetbalzaken Bas Hoek maken dit aan de selectie bekend. Met ingang van volgend seizoen zal er een nieuw gezicht voor de groep verschijnen en een sollicitatieprocedure is al opgestart.

Archief

Playbackavonden
Veel belangstelling tijdens de jeugdplayback avond.

Voor zowel de jeugd als voor de volwassenen worden er playbackavonden georganiseerd. Na al die jaren is de formule klaarblijkelijk nog steeds niet uitgewerkt want beide keren kan presentator Johan Hartog zich verheugen in veel belangstelling. Op 27 november 2004 bezoekt de sint de kantine van SV Piershil en aansluitend vindt de jeugdplaybackshow plaats waarbij liefst 12 acts de revue passeren. Bij de groep tot 10 jaar wint Girls Aloud (Claudia, Nicoline en Lysanne) en bij de groep vanaf 10 jaar weet Gwen Stefani (Rachel) te winnen. De playbackavond voor de volwassenen valt samen met de seizoensafsluiting en is mede door het onderdeel Karaoke bijzonder gezellig. Deze strijd wordt gewonnen door Huib en Jet met een prachtige vertolking van Pastorale van Liesbeth List & Ramses Shaffy. Ze blijven de "Idols" van Piershil DA1 met welgeteld één stem voor.

Piershil D bij Sinterklaas. Mr. Playback: Johan Hartog. Piershil DA1: Idols!

Archief

Futsal Heinenoord

Wanneer de beheerder van de Tienvoet, Ted van der Vlist, op de website van Piershil leest over het ooit zo succesvolle Piershilse zaalvoetbaltoernooi, dat tussen 1980 en 1991 elf keer door Piershil werd georganiseerd, vat hij het idee op om weer eens een Hoekschewaards zaalvoetbaltoernooi te organiseren.

Het enthousiasme bij de meeste clubs uit de Hoeksche Waard blijkt groot en zodoende wordt het eerste Futsaltoernooi, georganiseerd door Sporthal de Tienvoet i.s.m. met Sport Radio Hoeksche Waard, een groot succes. De eerste Jan Louter-Wisselbokaal wordt overhandigd aan de winnaar van deze eerste editie, SHO uit Oud-Beijerland. Heinenoord eindigt tweede en NBSVV derde. Als sportiefste speler komt keeper Rob Hoederdorp van Heinenoord uit de bus en gekroond als topscorer wordt Peter van de Tol (NBSVV). De organisatie is dermate tevreden over het verloop dat meteen bekend wordt gemaakt dat er volgend jaar weer een Futsaltoernoioi komt. De hoop wordt uitgesproken dat alle verenigingen uit de Hoeksche Waard zich inschrijven voor de editie van december 2005.

Rechts: Piershil speelde met 3-3 gelijk tegen SHO.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1 - Korendijkderby's

Na het aantreden van Leo Tol als opvolger van Hans vd Mooren schieten de prestaties van Piershil 1 omhoog. Met Arwin Reedijk en Cees Molendijk vormt hij een hecht technisch driemanschap en de nieuwe aanpak levert in combinatie met een andere tactiek meteen zeven overwinningen op rij op. De grote achterstand op de kopgroep wordt zelfs geheel weggepoetst al blijft alleen kampioen DVO '32 ruim buiten schot. Ware het niet dat Piershil aan het einde van de rit vijf kostbare punten in thuiswedstrijden tegen middenmoters weggooit (het verlies tegen Real parbo valt samen met de sponsordag), anders zou Piershil zelfs meteen zijn gepromoveerd. Nu rest een promotiefinale tegen Goudswaardse Boys, waartegen zo succesvol werd gespeeld gedurende deze competitie.

Vijf jaar geleden kreeg Piershil 6-1 en 5-2 nederlagen te verwerken tegen de buurman uit Goudswaard. In de eerste editie van dit seizoen komt het hooggeplaatste Goudswaardse Boys weer als favoriet naar Piershil. Op een druk bezocht terrein aan de Molendijk is het echter thuisclub Piershil dat met de effectiviteit van een sluipmoordenaar aan het langste eind trekt. De wedstrijd eindigt in 3-1 in Piershils voordeel en daar is niets op af te dingen.

Het is echter de return te Goudswaard die meer opzien baart. Met een uiterst gedurfde tactiek waarbij Piershil uitgaat van z'n eigen mogelijkheden en vol op de aanval speelt wordt Goudswaardse Boys verplettert. De uitslag van 1-7 is er een met historische waarde want nooit eerder was er zo'n hoge uitslag in competitieverband in deze Korendijkderby.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd

De A-junioren van SSS en Piershil bewijzen de sport en hun verenigingen een slechte dienst wanneer hun competitieduel te Klaaswaal volledig uit de hand loopt. De massale vechtpartij haalt zelfs de landelijke pers en bezorgt bestuursleden van beide verenigingen alsmede de KNVB vele uren werk. Door uitspattingen zoals deze besluit de KNVB slechts vijf weken later om te stoppen met het onderzoeken van massale vechtpartijen. Vechtpartijen en molestatie van de scheidsrechter betekenen dat een team onmiddellijk uit de competitie wordt genomen. Het dreigement wordt waargemaakt want een handvol teams verdwijnt voortijdig uit de competitie, waaronder OHVV en Oude Maas. De A-junioren van SSS en Piershil worden zoals verwacht beiden schuldig bevonden maar kunnen ondanks enkele forse straffen de lopende competitie afmaken.

Piershil A1. Piershil C1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Het A-elftal blijkt een regelrechte aanwinst voor de vereniging en de prestaties worden met veel belangstelling gevolgd. Na een matige start volgt een mooie serie maar na het schandelijke incident bij SSS is het meteen over. Negen duels op rij wordt er niet gewonnen en een zevende plaats is het gevolg. Door het snelle einde van de competitie kunnen enkele A-spelers regelmatig wedstrijden spelen bij de verschillende seniorenteams. Piershil C1 zit aanvankelijk in de vijfde klasse maar wegens een tekort aan tegenstand wordt al snel de overstap naar klasse vier gemaakt. Dat blijkt een prima keuze want Piershil eindigt na een leuk seizoen op de vierde plaats. Dennis Kievit, die met dispensatie in de C speelt, is het onbetwiste doelpuntenkanon met 30 treffers.

Piershil D1. Piershil E1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Piershil D1 maakt weer en prima seizoen door en viert als enige een kampioenschap. In de najaarscompetitie is men wederom de beste en in de voorjaarscompetitie eindigt Piershil op een knappe tweede plaats achter Puttershoek. Piershil E1 speelt eveneens een goede najaarscompetitie maar in het voorjaar hebben de jongens het zwaar.

Links: Het weerzien van oude vrienden. Op zaterdag 11 december is Jan vd Berg weer eens aanwezig op ons terrein. De legendarische oud-Piershiltrainer die in de jaren 70-75 grote successen behaalde in Piershil met als hoogtepunt het kampioenschap van de vierde klasse in seizoen 72-73, is als toeschouwer aanwezig. De aanwezigheid van "Opa" brengt geen geluk voor Puttershoek (zijn kleinzoon verliest het bekertreffen tegen Piershil D1 met 5-1) maar de oude garde van Piershil is zeer aangenaam verrast.

Jan vd Berg in gesprek met Leen en Cors.
Piershil E2. Piershil F1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Piershil E2 weert zich dapper en ondanks een moeilijke start in de najaarscompetitie volgt er herstel in de rest van het seizoen. Piershil F1 beleeft het moeilijkste seizoen van allemaal. Kan er in de najaarscompetitie nog eens worden gewonnen, in de voorjaarscompetitie wordt geen enkele zege geboekt. De sfeer in het team heeft er echter niet onder te lijden, integendeel.

Piershil MJ1. Piershil MP1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Het Meisjes Junioren team onder leiding van Inge en Harry maakt na het kampioenschap van vorig seizoen nu een veel lastiger seizoen door. Met veel moeite kan in beide competities een plaats in de middenmoot worden bemachtigd. Piershil MP1 haalt haar grootste succes in de najaarscompetitie. Van de elf ploegen eindigen de Meisjes Pupillen op een keurige derde plaats.

Archief

Website

De populariteit van de website van SV Piershil neemt ongekende vormen aan. De bezoekersaantallen blijven stijgen en aan het einde van het seizoen wordt maandelijks 14 gigabyte aan informatie opgeslokt. Het jaarrecord is verbeterd (in 2004 ruim 74000 bezoekers tegen ruim 42000 in 2003) en de eerste maanden van 2005 beloven weer een nieuwe verbetering van het jaarrecord met een bezoekersaantal van meer dan honderd duizend! Ook het maandrecord gaat er aan (was 7474 in mei 2004 en is nu 13427 in mei 2005) en zelfs het schier onverbeterbare dagrecord moet er aan geloven: op 22 mei 2005 trekt de site 845 bezoekers. De snelheid van publicatie, de volledigheid, de foto's, de vele filmpjes en de geluidsfragmenten zijn de grote publiektrekkers. Wordt aan het begin van het seizoen, op 25 augustus 2004, nog gevierd dat de 100000-ste bezoeker is geteld, aan het einde van de seizoen, in juni 2005, staat de teller alweer op 193000! Met het gereedkomen van het archief in de zomer van 2005 zal het bezoekersaantal naar verwachting alleen maar verder stijgen.

Archief

1 minuut stilte voor Willem

Voorafgaand aan het duel Piershil 1 - GGK 1 wordt er 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Wim vd Jagt. "Diekke Wielhelm", zoals z'n vriend Ernst Happel hem steevast noemde, is dinsdag 25 januari 2005 op 76-jarige leeftijd is overleden. Wim vd Jagt heeft een lange voetbalgeschiedenis in Piershil achter de rug en heeft bijna iedere denkbare functie vervuld binnen de club. Speler, bestuurslid, terreinknecht, kantinebeheerder, leider, maaier, krijter, kaartjesverkoper, financier en sponsor, om precies te zijn.

Archief

Fusiegeruchten

Het bericht getiteld "Piershil en Goudswaardse Boys zien fusie weer zitten", dat in het RD verschijnt op woensdag 2 februari veroorzaakt behoorlijk wat onduidelijkheid onder de leden van SV Piershil. Het bestuur van SV Piershil reageert zelfs met een persbericht om duidelijk te maken wat het standpunt van SV Piershil en haar leden is.

"Het moge duidelijk zijn dat de noodzaak om te fuseren bij SV Piershil veel minder groot is dan vijf jaar geleden. Pas op het moment dat blijkt dat de gemeente Korendijk bestemmingsplannen heeft op woningbouwgebied met de terreinen van SV Piershil en Goudswaardse Boys en nadrukkelijk aangeeft voor een nieuw onderkomen te zullen zorgen is wat SV Piershil betreft de optie tot fusie weer bespreekbaar en actueel. Zoals voorzitter Bos al eerder heeft aangegeven kan het nog wel jaren duren voor het zover is. Hoewel Goudswaardse Boys wordt gezien als een prima fusiepartner, de relaties tussen beide clubs zijn ronduit uitstekend te noemen, blijft SV Piershil dus als autonome vereniging voortbestaan. Een samenwerking tussen beide clubs, op welk gebied dan ook, wordt door het bestuur van SV Piershil toegejuicht".

Waarnemend Burgemeester Fleers is in een reactie kort over de fusiegeruchten. Hij ziet geen directe rol voor de Gemeente Korendijk weggelegd en beschouwt een eventuele fusie als een particulier initiatief van de clubs. De charme van een kleine vereniging, waar iemand zich kan thuis voelen, wordt door de Burgemeester zelfs als gewenst beschouwd.

Archief

Sneeuwschuiven in maart - Contractverlengingen

Op donderdag 3 maart worden het tweede veld en het trainingsveld sneeuwvrij gemaakt met enkele shovels van één van onze hoofdsponsoren, L.A.W. Tol BV. Hierdoor kunnen op donderdagavond de trainingen gewoon doorgang vinden. Het sneeuwschuiven levert mooie foto's op maar de conditie van veld 2 blijkt er enkele weken later niet op vooruitgegaan te zijn. Het geeft echter goed weer met welk enthousiasme er wordt getraind. Zowel de resultaten als de goede sfeer hebben het bestuur doen besluiten om ook volgend seizoen met Leo Tol als hoofdtrainer in zee te gaan. Ook het contract met verzorger Johan Hartog, hoe kan het ook anders, wordt met weer een seizoen verlengd.

Rechts: Sneeuwschuiven op veld 2.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren - Dames

Piershil 1 speelt na de aanstelling van Leo Tol vol op de aanval en mede daardoor sneuvelen enkele records uit het verleden. Zo weet Karel Snijders 47 keer het net te vinden (hij passeert ook de 200 grens) waarmee hij z'n eigen record van zes jaar geleden (41 goals) weer wat scherper zet. Piershil 1 scoort liefst 113 keer dit seizoen (een record) en ook het gemiddelde (3,77 goals per wedstrijd) mag er zijn. Alleen het stokoude record uit 1961 (5,57 goals per wedstrijd) laat een beter gemiddelde zien. De grootse zege ooit in een uitwedstrijd wordt eveneens geboekt. Na de 1-7 zege bij Goudswaardse Boys, de 1-8 zege bij Puttershoek volgt op 16 april ook nog een 1-9 zege bij Rockanje. Allen uitslagen die met een gouden randje in de recordboeken worden opgenomen.

Bij Real Parbo uit wordt bijna een ander record gebroken. De meest doelpuntrijke uitwedstrijd, een 4-9 zege bij Mullerco in 1961, wordt door de 7-5 nederlaag (na een 1-4 voorsprong!) bijna verbeterd. Piershil 2 maakt een lastig seizoen door. Niet zozeer de tegenstand is het probleem maar de matige opkomst van de spelers is de grote boosdoener. In de winter zijn het voornamelijk spelers van andere teams die het tweede in de lucht houden. Zodra de vogeltjes weer gaan fluiten is de keuze voor Cees Molendijk plotseling stukken eenvoudiger. Dat Piershil 2 toch nog in de middenmoot eindigt mag gerust een wonder worden genoemd.

Piershil 2.
Klik Hier voor een vergroting.
Piershil 3. Piershil 4.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Bij Piershil 3 staat nadrukkelijk het verenigingsbelang voorop maar het in leven houden van het tweede elftal gaat ten koste van de eigen prestaties. Het tekent dit team dat er niet wordt gemord en dat het plezier voorop blijft staan. De aan het eind van het seizoen afscheid nemende Gert Roubos wordt topscorer met 11 goals. Piershil 4 maakt op karakter het vervelende seizoen af en John vd Bijl en Dennis Scherpenisse zijn de scherpschutters. Na enkele wedstrijden komt Piershil 4 terecht in een veteranencompetitie maar dat blijkt, gezien de gemiddelde leeftijd van de tegenstanders, slechts gebakken lucht te zijn.

Piershil O23. Piershil DA1.
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Een nieuw fenomeen voor de club is het O23-competitievoetbal. In een minicompetitie speelt deze groep van onder de 23 jaar wat wedstrijden op dinsdagavond en doet het helemaal niet slecht. Zeges op SCO '63 en Botlek en goed spel tegen Hekelingen en SHO geven de burger moed voor de toekomst. Piershil DA1 speelt dit seizoen zonder coach en moet roeien met de riemen die het heeft. Na op eigen verzoek in de derde klasse te zijn ingedeeld kan deze inschattingsfout gelukkig nog ongedaan gemaakt worden. In de vierde klasse doet Piershil het helemaal niet slecht. Bas Hoek helpt de dames uit de brand door één avond in de week de training op zich te nemen.

Archief

Sportdag - Jeugdreis - Jeugddag - Jeugdcoördinator

Op vrijdagavond 8 april 2005 verkopen de spelers van Piershil C1 huis aan huis oliebollen. Er worden goede zaken gedaan want de smakelijke bollen, door Piet en Winnie gebakken achter de kantine, zijn zeer snel uitverkocht. Op zaterdag 16 april is het dan de beurt aan MJ1 om geld in te zamelen voor de aanstaande jeugdreis. Na de geslaagde sponsorloop van 6 april en de oliebollenactie worden deze keer deur aan deur slaatjes verkocht. De uitstekende opbrengst wordt gedeeltelijk gebruikt om de jeugdreis te financieren. Dit uitstapje, voor tennis en voetballeden, vindt plaatst op 14 en 15 mei en voert naar Austerlitz. Zoals gebruikelijk vermaakt zowel de jeugd als de begeleiding zich prima.
De jeugdreis naar Austerlitz was zeer geslaagd. Na afloop kwam de jeugd uitgeput weer thuis.
De regels van de Piershilse sportdag worden uitgelegd.

De jaarlijkse sportdag van SV Piershil wordt gewonnen door Youri Nagy. Hij blijft op basis van het aantal gewonnen onderdelen Roxanne Buschmann, die eveneens 40 punten weet te vergaren, maar net voor. Vanwege het aantal dienstjaren wordt meteen bekend gemaakt dat de Han Slooter Wisselbokaal, die al dik 20 jaar wordt vergeven, voorgoed eigendom is van Youri. De winnaars per groep zijn in de F-groep: Youri Nagy met 40 punten, E-groep: Nardo Tol met 24 punten, D-groep: Myron Feldmann met 39 punten, MP-groep: Roxanne Buschmann met 40 punten en de C-groep: Raymond van Soest met 35 punten.

Een week later, op vrijdag 20 mei, wordt op het terrein van SV Piershil weer de jaarlijkse strijd gestreden om de Korendijk wisselbokaal. Gelukkig blijft het aardig droog en kunnen onder goede omstandigheden de krachten tussen F, E en D pupillen worden gemeten. Winnaar is ZBVH met Piershil als eervolle tweede. Op 14 mei beleeft Piershil een geslaagde jeugddag en tevens wordt er kennis gemaakt met het begrip Kabouters. Als voorbereiding op de jeugdreis naar Austerlitz (zondag en maandag) wordt een leuke dag vol spel en plezier georganiseerd. De jeugd vermaakt zich prima met alle spelletjes en iedereen wordt getrakteerd op een raket en een sportmaaltijd.

Rechts: F-spelers en kabouters vermaken zich.

Archief

Tennis

De tennisafdeling bereikt een mijlpaal die aangeeft dat de wederopstanding een feit is. Tijdens de tennislessen worden twee nieuwe leden onder het toeziend oog van de tennisleraar door enkele commissieleden verrast met bloemen en een reusachtige taart met het 'wapen' van de SV erop. Natuurlijk is daar een goede reden voor. De zusjes Mieke en Loes Peeters blijken namelijk lid nummer 100 en 101 te zijn.

Verschillende toernooien worden er georganiseerd en de piramidecompetitie wordt uiteindelijk door Wim van Yperen gewonnen. Doordat ook veel aandacht wordt besteed aan de tennissende jeugd hoopt de speciale tenniscommissie de tennistoekomst van onze sportvereniging veilig te stellen.

Een mooie beloning voor deze mooie mijlpaal.

Archief

Weer dertig wedstrijden, weer niet gepromoveerd
De strijd is gestreden, Goudswaardse Boys heeft de buit binnen.

Reglementen zijn reglementen. Met die constatering zit er voor Piershil niets anders op het seizoen met weer een wedstrijd te verlengen. Met waarschijnlijk de meest overbodige beslissingswedstrijd ooit hoopt Piershil 1 het lange seizoen af te sluiten. Ondanks een ronduit superieur doelsaldo, ondanks een ronduit superieur onderling resultaat (een 3-1 thuiszege en een 1-7 oorwassing te Goudswaard) moeten de nummers twee (Piershil) en drie (Goudswaard) van de eindstand vanwege een gelijk puntenaantal een promotiefinale spelen. Door een toss met een bierviltje op het terrein van Goudwaard wordt bepaald dat Piershil de plaats van handeling is. Op een druk bezocht terrein, waar ook vrijwilligers van Goudswaardse Boys helpen bij de catering, speelt Piershil weer een karakteristieke finale. Na vorig seizoen twee keer in twee finales op de valreep te zijn gesneuveld gebeurt nu hetzelfde. Op 21 mei 2005 komt Piershil op voorsprong en maakt Goudswaard gelijk. Omdat bij een gelijke stand het doelsaldo uit de competitie plotseling wel relevant is (welke malloot verzint zoiets?), is het wrang voor Piershil dat het in de laatste minuut wederom onderuit gaat. "We kwamen niet om te voetballen. Dat hadden we al twee keer geprobeerd tegen Piershil. We kwamen alleen om te winnen", zo verklaarde trainer Richard Verhoeven de defensieve doch begrijpelijke Goudswaardse tactiek na afloop.

Eeuwige roem - Op de website van SV Piershil krijgen bezoekers de gelegenheid de uitslag te voorspellen van de burenstrijd. Na afloop blijkt dat slechts drie personen het bij het juiste eind hadden. De uitslag van 1-2 in het voordeel van Goudswaardse Boys werd goed voorspeld door Mijnie Reedijk (Piershil), Erik van Ast (Flakkee) en Joop vd Hoek (Goudswaard). De te winnen DVD van het EK 2000 is na loting terecht gekomen bij Joop vd Hoek en de hoofdprijs, een eervolle vermelding in ons jaaroverzicht en dus de eeuwige roem, is bij deze uitgereikt.

Tegen wil en dank komt Piershil weer in de nacompetitie terecht. Via twee duels tegen Vredenburch plaatst het zich weer voor een finale. Op 4 juni 2005, deze keer op het terrein van VV Kogelvangers te Willemstad, mag Piershil het weer proberen. In de reguliere speeltijd maakt Herkingen twintig minuten voor tijd gelijk (3-3) en wanneer Piershil al in het feesten is in de verlenging wordt in de diepste blessuretijd alsnog 4-4 gescoord. Doordat de noodzakelijke penaltyreeks wordt verloren zijn de conclusies net zo bitter als vorig seizoen: weer dertig wedstrijden, weer in twee finales vlak voor tijd het schip in, weer niet gepromoveerd.

Archief

Bedrijventoernooi - Werkersdag

Doordat het seizoen voor Piershil 1 weer veel te lang duurt staan ook ander activiteiten onder druk. Voor het organiseren van Beachsoccer of het levende tafelvoetbal is geen tijd en ook de gezelligheid op het bedrijventoernooi valt ten prooi aan de verlenging van de competitie. Gelukkig kan het toernooi wel doorgaan met Nemesys uit Oud-Beijerland als winnaar.

Rechts: werkzaamheden op de "IJsbaan".

Op de jaarlijkse werkersdag wordt achterstallig groot onderhoud alsnog verricht, worden er lastige karweitjes uitgevoerd, wordt het terrein verder verfraaid en wordt er een voorschot genomen op het komende seizoen. Zo is er o.a. op veld 1 behoorlijk geverfd bij de doelen en reclameborden, de keuken in onze kantine is voorzien van een serveerraam en een gedeelte van de veel te grote Piershilse ijsbaan is ten behoeve van algemeen nut (in plaats van doelloos braak liggen) geëgaliseerd en zal worden omgetoverd in een mooie grasmat.

Archief

Seizoen loopt ten einde

Aan het einde staat Piershil dus weer met lege handen en is de teleurstelling groot. Gelukkig overheerst al snel de gedachte dat het succes van een vereniging niet expliciet aan de resultaten van het eerste elftal moet worden opgehangen. Binnen de kleine Piershilse gemeenschap floreert het verenigingsleven als nooit te voren.

Vooral diegenen die de zaak nu al jaren op wat voor manier ook draaiende houden herinneren zich maar al te goed dat we nog maar enkele jaren geleden nauwelijks leden over hadden, het eerste elftal geen enkele rol van betekenis speelde, de jeugdafdeling vrijwel was verdwenen, de tennisafdeling bijna niet meer bestond en dat maar weinigen de weg naar het voetbalterrein wisten te vinden. Dat alles is inmiddels radicaal veranderd en SV Piershil is een bloeiende vereniging die zelfs op mensen van buiten het dorp weer aantrekkingskracht heeft. Wanneer voorzitter Bos het seizoen afsluit tijdens de jaarlijkse playbackavond op 11 juni 2005 vertelt hij precies hoe al die volhouders, die ook in mindere tijden de kar bleven trekken, er over denken: we zijn trots!

Rechts: een schilderachtig terrein.

"Dames en heren, ik vind het geweldig wat er nu gebeurt op de laatste avond van een veelbewogen seizoen. We zijn begonnen vorig jaar om te promoveren, het is ons niet gelukt. Ik en waarschijnlijk iedereen van ons heeft zwaar verdriet gehad, omdat we het niet gered hebben. Nu we weer een week verder zijn, denk ik 'och, wat maakt het ook uit', we gaan volgend seizoen weer beginnen, we gaan volgend seizoen weer voetballen. En dat voetbal is niet eens zo belangrijk. Met elkaar doen we het heel leuk, doen we het goed en zijn we trots op een vereniging zoals Piershil. En daar gaat het om, dat we trots zijn. Het enige is dat we niet gepromoveerd zijn en daar gaan we volgend jaar weer aan werken. We hebben alles wat een goede, een gezonde vereniging in huis hoort te hebben en dat we af en toe een beetje teleurgesteld zijn, nou ja, dat moet dan maar."

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 2004-2005

Seizoen 2004-2005
Deel 7.5 - We zijn trots