Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

2003-2004 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 2003-2004
Deel 7.4 - Helaas helaas helaas

Archief

Hittegolf in de zomer

In de zomer van 2003 wordt Nederland getroffen door een hittegolf. Het mooie en droge weer in de warmste zomer sedert 1947 is niet gunstig voor het pas gerenoveerde tweede veld en snel worden er maatregelen genomen om een ramp te voorkomen. Een waterkanon en een sproei-installatie worden met engelengeduld in stelling gebracht en telkens weer verplaatst. Ook het eerste veld, dat gedeeltelijk van nieuwe irrigatiebuizen is voorzien, en de trainingswei worden regelmatig besproeid om uitdroging te voorkomen. De besproeiing levert prachtige plaatjes op en een foto van het waterkanon op veld twee wordt zelfs op televisie getoond door weerman Ed Aldus van Rijnmond TV. De inspanningen van alle vrijwilligers zijn niet vergeefs want na de kurkdroge zomer liggen de velden van SV Piershil er prachtig bij.

Boven: De droge velden worden intensief besproeid.

Rechts: Een mooie foto van het waterkanon
op veld 2 wordt op televisie getoond.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

In het Kompas verschijnt aan de vooravond van het seizoen een leuk interview van journalist Chris Rolandus met de "nieuwe" Piershilcoach Hans vd Mooren. Aan de orde komen de verwachtingen voor het komende seizoen en daar doet de nieuwe trainer niet geheimzinnig over. Met deze spelersgroep moet een serieuze gooi gedaan kunnen worden naar de titel. Die mening is iedereen toegedaan want met versterkingen als Karel Snijders, Dico Snijders, René van Sundert, José Laures, Martin Troost en Keith MacLean zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Links: Hans vd Mooren: "terug van weggeweest".

Ook op de radio, in het programma Midweek Sport van Frank Dijkman (Radio Hoekse Waard) laten Hans vd Mooren en Karel Snijders weten dat promoveren de doelstelling is. Bas Hoek is dit seizoen assistent trainer en later in het seizoen komt ook oud-keeper Arie Boer weer in Piershil terug om de keeperstrainingen te verzorgen.

Archief

De schrijvende pers - Archief Piershil www.svpiershil.com - Deel 1

De publiciteit rondom Piershil wordt dit seizoen bijzonder serieus aangepakt. Met een overvloed aan kranten en twee lokale radiostations probeert Piershil iedereen tijdig van uitgebreide informatie te voorzien. De nieuwe krant die hier verschijnt, "Groot-Korendijk", roept alleen al door z'n verschijning een reactie op van het Kompas te Oud-Beijerland. Ook die krant brengt dit seizoen op dinsdag een handzaam krantje uit onder de naam "Kompas Korendijk". Om eens te kijken hoe de schrijvende pers omgaat met onze persberichten wordt op de drukbezochte website van Piershil bijgehouden welke berichten er al dan niet geplaatst worden.

Archief

Tennis - Scoren voor het scorebord - Krantenteam

De opleving van de tennistak van onze vereniging krijgt dit seizoen verder gestalte. De banen worden gerenoveerd en Wim van Yperen en Jan vd Meer brengen weer tennisleven in de brouwerij. Het bestuurslid public relations Klaas van Etten komt met de actie "Scoren voor het scorebord". Via dit doelpuntenfonds zal worden getracht een mooi scorebord bij elkaar te sparen. De oude kranten in Piershil worden ook dit seizoen weer opgehaald. Na het stoppen van het vorige krantenteam zijn er gelukkig toch weer mensen die de kar willen trekken zodat deze inkomstenbron voor de vereniging bewaard blijft.

Rechts: de mooie gerenoveerde banen.

Archief

De schrijvende pers - Archief Piershil www.svpiershil.com - Deel 2

Het registreren van de geplaatste persberichten op onze website levert al snel een merkwaardig beeld op. Dat niet alle berichten de krant halen was reeds langer bekend maar vooral de omgang met de toevoeging "Korendijk" in beide mini-edities van dinsdag wekt veel bevreemding op. Als eerste wordt navraag gedaan bij de redactie van "Groot-Korendijk" en een vaag antwoord leidt tot een felle e-mail wisseling. Zo fel dat de webmaster besluit om ook de leden van SV Piershil en de bezoekers van de website hiervan op de hoogte te brengen. De gepubliceerde e-mails geven een kijkje achter de schermen van de voor sommigen schimmige perswereld. Ondanks de populariteit van deze e-mail pagina wordt het doel niet bereikt. Niemand lijkt antwoord te kunnen geven op de hamvraag: waarom hebben de persberichten uit de gemeente Korendijk geen voorrang in de editie Korendijk? Het krantje lijkt daardoor zijn bestaansrecht niet te kunnen waarmaken.

Archief

Gele vriend (Yellow Fellow)

Op zaterdag 6 september wordt Piershil 1 voor het eerst vervoerd met een prachtige nostalgische lijnbus van de ZWN. Het voertuig is in particulier bezit en is voor de uitwedstrijd tegen Rockanje beschikbaar gesteld door een sponsor. De eerste uitwedstrijd van de "gele vriend" is succesvol want er wordt met 2-4 gewonnen bij Rockanje. Hoewel het even wennen is raken de spelers snel gehecht aan het gele gevaarte en tijdens veel uitwedstrijden is de bijzondere bus erbij. Later in het lange seizoen zit de bus er helemaal doorheen en loopt de motor voorgoed in de soep.

Archief

Sponsordag

De sponsortent op de tennisbaan is goed gevuld!

Op zaterdag 13 september is het "sponsordag" bij SV Piershil. Rondom het duel van het eerste elftal tegen DES '67 worden onze sponsors, alsmede de locale pers, ontvangen in de speciaal opgerichte sponsortent. De genodigden worden in de tent toegesproken door voorzitter Bos en onder het genot van een hapje en een drankje wordt gesproken over alle (sponsor)activiteiten van SV Piershil. Voor veel sponsors betekent dit een eerste kennismaking met de vereniging en voor andere sponsors is het een gezellig weerzien. Ook de contacten met de lokale pers worden meteen aangehaald. Het is jammer dat op het gezellige en druk bezochte terrein Piershil met 3-4 ten onder gaat tegen DES '67 uit Dirksland maar desondanks overheerst de tevredenheid over de publicitaire waarde van deze dag.

Vanuit de tent zien de sponsors Piershil verliezen.

Archief

De schrijvende pers - Archief Piershil www.svpiershil.com - Deel 3

Al snel is er weer opschudding aan het persfront. Een eerdere vraag over het plaatsingsbeleid aan het bedrijf "Fast Forward" te Rotterdam, dat de sportpagina's opmaakt voor het "grote" Kompas (edities op woensdag en vrijdag), leverde al een onsympathieke reactie op. Er wordt gereageerd als door een adder gebeten wanneer de verbazing over het ondoorzichtige beleid wordt uitgesproken. Een medewerker van Fast Forward, Dhr. Ardie den Hoed, laat overigens weten dat de pijlen op de hoofdredactie te Oud-Beijerland moeten worden gericht. Die hoofdredactie bepaalt of een bericht al dan niet in de krant komt.

Archief

Foto's per mobiele telefoon

Dit seizoen worden er regelmatig minifoto's verstuurd naar de webmaster van de Piershilse website. Door nieuwe technologische ontwikkelingen kan er nu ook met een mobiele telefoon worden gefotografeerd. De eerste twee exemplaren tonen voorzitter Bos in de kantine en verzorger, entertainer en "raddraaier" Johan Hartog die de kantine weer op stelten zet.

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

De ledenvergadering vindt plaats op dinsdag 7 oktober en trekt zo'n 40 leden naar de kantine. Voorzitter Theo Bos laat weten dat op 14 oktober het tweede veld weer wordt overgedragen aan SV Piershil. Al spoedig zal de jeugd weer mogen spelen op dit veld en in het voorjaar is het tweede veld, compleet met een werkende lichtinstallatie, beschikbaar voor de senioren. Wim vd Yperen en Jan vd Meer worden gecomplimenteerd vanwege hun doortastende aanpak op tennisgebied. De heren wisten het tennissen in Piershil weer nieuw leven in te blazen. De banen zijn gerenoveerd en momenteel zijn er alweer 70 leden aan de tennis verbonden. Ook werden onlangs voor het eerst in vier jaar weer clubkampioenschappen georganiseerd. Tenslotte krijgt ook bestuurslid Klaas van Etten een pluim vanwege het bijzondere aantal van 130 reclameborden.

Harry Groenendijk maait het gras.

Voor het eerst zal er langs het veld een tweede ring met reclameborden verrijzen wat het aanzien van het eerste veld aanzienlijk verbetert. De kascontrole commissie is vandaag niet aanwezig en voor volgend seizoen neemt Lian van 't Hof de plaats in van Bram Wesdorp. Tenslotte vinden er enkele bestuursmutaties plaats doordat Sander Harmeling en Jolande vd Linde aftredend en niet herkiesbaar zijn en doordat Gijs Bobeldijk en René van Bree al tussentijds waren afgetreden. De nieuwe bestuursleden voor het komende seizoen zijn Leo Tol (voetbalzaken), Jan-Marijn Vink (Penningmeester), Jan Stolk (die enkele weken na de vergadering de functie van wedstrijdsecretaris op zich neemt) en Wim van Yperen (tenniszaken). Het bestuur ziet er voor het seizoen 2003-2004 als volgt uit: Theo Bos (Voorzitter), Jan-Marijn Vink (Penningmeester), Wilma Gebuys (Secretaris), Jan Stolk (Wedstrijdsecretaris), Rob vd Waals (Jeugdzaken), Leo Tol (Voetbalzaken), Klaas van Etten (Public Relations), Jan Rozendaal (Onderhoud Algemeen) en Wim van Yperen (Tenniszaken).

Archief

Tweede veld weer in gebruik

Op zaterdag 25 oktober 2003 wordt het tweede veld weer in gebruik genomen. Vanaf dat moment mogen  de junioren de prachtige grasmat bespelen waardoor ook het plannen van allle wedstrijden weer wat eenvoudiger wordt. Piershil F1 en Piershil E1 spelen tegen Spijkenisse en Strijen en in de tweede helft valt de regen met bakken uit de hemel. De kwaliteit van het veld is en blijft prima en de nieuwe drainage heeft weinig moeite met de plensbuien.

De eerste goal op het nieuwe veld komt overigens op naam van Frank Booij van Piershil E1. De ranke en technische verdediger krijgt na één minuut de bal, omspeelt wat tegenstanders en schiet de bal knap in de kruising.

Links: het tweede veld kan weer worden gebruikt.

Archief

De schrijvende pers - Archief Piershil www.svpiershil.com - Deel 4 (slot)

In oktober probeert de webmaster nog één keer te vragen aan het "Kompas Korendijk" wat de waarde precies is van die "Korendijk-toevoeging" in de naamgeving van de dinsdageditie. Het verslag van de topper tegen Botlek is niet geplaatst en het enige voor de Korendijk wel relevante bericht, een verslag van NBSVV, barst van de taal- en stijlfouten. De reactie is niet mals en komt uit zeer onverwachte hoek. Dhr. den Hoed van Fast Forward laat telefonisch weten het gedrag van SV Piershil beu te zijn. Hij wenst niet constant verantwoording te moeten afleggen aan SV Piershil en laat weten, voordat hij het telefoongesprek op uiterst onbeschofte wijze beëindigt, geen persberichten van SV Piershil meer te willen ontvangen. Vreemd genoeg lijkt hij zich plotseling aangesproken te voelen op het plaatsingsbeleid terwijl hij nog wel had laten weten daar niet voor verantwoordelijk te zijn. Uiteraard zit 'm de kneep in het afgeraffelde verslag van NBSVV wat hem een reprimande van de redactie van het Kompas oplevert. Zijn wraakactie wordt vreemd genoeg getolereerd door het Kompas en Wegener die er klaarblijkelijk geen probleem mee hebben dat hun naam in diskrediet wordt gebracht door het onprofessionele gedrag van een éénling. De hoofdredactie van het Kompas legt overigens wel een noodverband waardoor de persberichten van SV Piershil rechtstreeks naar Oud-Beijerland kunnen worden gestuurd. Ook hierna verschijnen de berichten van SV Piershil sporadisch en dan meestal ook nog op de verkeerde pagina's in de krant: tussen de rouwadvertenties, tomatenplukkers en onroerend goed. Wat dat betreft blijft alles dus bij het oude.

Archief

Groot scherm in de kantine

Het idee om eens een goed scherm te huren en met z'n allen naar het Nederlands elftal te kijken in de kantine blijkt een schot in de roos te zijn. De playoff wedstrijd van Oranje tegen de Schotten zorgt voor  een afgeladen kantine. De sfeer is prima maar het resultaat van de wedstrijd valt tegen. Enkele dagen later maakt Nederland alsnog gehakt van de Schotten waardoor deelname aan het EK te Portugal verzekerd is. Ook tijdens dit toernooi gaat het scherm omhoog en wordt het Nederlands elftal massaal aangemoedigd. Ondanks de "wissel van de eeuw" (in het groepsduel tegen Tsjechië wordt uitblinker Robben tactisch gewisseld waarna het elftal als een kaartenhuis in elkaar zakt) komt Nederland een heel eind. Pas in de halve finale, tegen gastland Portugal, wordt het eindpunt bereikt. Het zijn uiteindelijk de Grieken die zeer verrassend de titel veroveren en de georganiseerde voetbalpoule wordt gewonnen door Arnold vd Waal.

Nederland - Schotland in de kantine.

Archief

Website - Radio Hoeksche Waard

Op woensdag 5 november 2003 wordt er een nieuwe mijlpaal bereikt m.b.t. de bezoekersaantallen van de website. Om 16.56 uur wordt de 50.000-ste bezoeker geteld! In iets meer dan twee jaar tijd is de website zeer populair geworden. Vooral de grote actualiteit en het historisch archief worden bijzonder gewaardeerd door de bezoekers.

Een week later is de webmaster, Henk van den Heuvel, te horen in het radioprogramma "Midweek Sport" van Radio Hoeksche Waard. Doordat deze kwaliteitszender nog steeds niet op de kabel in de gemeente Korendijk te ontvangen is kunnen veel leden van SV Piershil en andere belangstellenden het interview niet beluisteren. Een voorzetje van de webmaster wordt door de makers van dit programma (Frank Dijkman en Arthur Dalmulder) meteen ingekopt. De interviews die betrekking hebben op SV Piershil zijn vanaf dat moment eveneens te beluisteren via de website van SV Piershil.

Op de website kan dit seizoen in een speciaal ontworpen database worden gezocht naar de ruim 950 competitiewedstrijden die meer dan 150 verschillende clubs sedert 1959 tegen Piershil hebben gespeeld. Alle wedstrijden zijn op datum gesorteerd en allen voorzien van het resultaat van de wedstrijd.
De database is ontworpen door Michel Fiege, leerling van de RSG Hoeksche Waard te Oud-Beijerland, die zijn opdracht voor het schoolexamen informatica met het cijfer 9 beloond ziet.

Archief

Evenementen - Activiteiten - Rookbeleid - Nieuwjaarspresentje

In de wintermaanden is er voor de jeugd van alles geregeld. Zo gaan de MP1 en E1 naar een wedstrijd van Feyenoord en is er voor de laagste jeugdelftallen weer het jaarlijkse Champions League zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. De MJ1 en C1 maken een uitstapje naar het strand en leider Adriaan Boot regelt voor de MJ1 een bijzondere trainingsclinic. Onder de naam "Play Soccer" krijgen de meiden een middagje training op het complex van EBOH te Dordrecht. Graham King, in het dagelijks leven jeugdtrainer van het Engelse West Ham United, leert de MJ1 de kneepjes van het vak en al direct na afloop wordt van een zeer geslaagd uitstapje gesproken.

Rechts: Leider Boot ziet hoe z'n meiden
door King worden bijgespijkerd.

Piershil C1 en MJ1 vermaken zich op het strand.
Klik Hier voor een vergroting.

Na het bezoek van Sinterklaas barst op zaterdagavond 30 november weer het jaarlijkse miniplayback spektakel los. Het is weer een drukte van jewelste in de kantine die tot de laatste plaats bezet is. Het aantal artiesten is ook dit jaar weer bijzonder groot en zowel bij de kleintjes als bij de ouderen kan volop worden genoten van alle ingestudeerde acts. DJ Johan verzorgt de presentatie en de driekoppige jury heeft het niet gemakkelijk bij het kiezen van de winnaars. Bij de kleintjes wordt de formatie Bubbles uitgeroepen tot winnaar. Lysanne en Stacey maken veel indruk met hun "Boyfriend". Bij de oudere groep is het eveneens erg spannend en mogen de "Cheeky Girls" (Kim en Lieske) zich de sterkste noemen.

De overheid probeert vanwege de vele klachten dit jaar het roken in openbare gelegenheden flink terug te brengen. Het bestuur van SV Piershil besluit derhalve  dat vanaf 1 januari 2004 roken in de kantine tot 12.00 uur verboden is. In de kantine worden bordjes opgehangen die de rokers moeten attenderen op de nieuwe rooktijden.

In het nieuwe jaar vindt er uiteraard weer een gezellige nieuwjaarsreceptie plaats. De leden en vrijwilligers toosten op een nieuw succesvol jaar. De vrijwilligers van Piershil werden deze kerst overigens verrast met een prachtige SV Piershil shawl die met recht met trots gedragen kan worden. Ook voor het nieuwe jeugdige krantenteam wordt er een bijzonder presentje geregeld: de SV Piershil cap!

Boven: de SV Piershil cap.
Rechts: Een prima sfeer tijdens de miniplayback.

Archief

Clubblad - De schakel lijkt te zijn verbroken

Nadat vorig seizoen is afgesloten met clubblad nummer 281 en de schakel 208 van Arie Moerkerken (die in nummer 280 de schakel door heeft gegeven aan Leon Belder) op opvolging wacht, blijft het stil op het clubblad front. Eindredacteur René van Bree is gestopt met zijn werkzaamheden en er staat niemand op om te kar te gaan trekken. Het bestuur laat ook weten dat het voortbestaan van het clubblad geen noodzaak is, gezien de moderne communicatiemiddelen van deze tijd, waaronder het internet. Toch pinken velen een traantje weg na 33 jaar het clubblad te hebben gelezen en hoopt men op hervatting van dit visitekaartje van de club. Mocht het ooit zover komen: we moeten dus verder met clubblad nummer 282 en schakel 209 is in handen van Leon Belder.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dè mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1

De thuisnederlaag tegen GGK betekent voor Piershil 1 alweer de vijfde nederlaag van dit seizoen. Enkele dagen later staat in het Rotterdams Dagblad een interview met topscorer Karel Snijders. Karel is ondervraagd door journalist Wim Huisman en de Piershilse topscorer probeert de selectie weer op scherp te krijgen. Karel stoort zich aan de geringe opkomst bij de trainingen en ook het feit dat de 39-jarige Keith MacLean de kar moet trekken bij het eerste is voor Karel aanleiding om te concluderen dat "de oorlog zo niet gewonnen kan worden".

Links: Karel Snijders zet de zaak op scherp.

Na drie zeges lijkt het weer beter te gaan maar de nederlagen tegen Botlek en OFB leveren weer veel onrust op. Het bestuur spreekt z'n vertrouwen uit in de trainer middels een contractverlenging van één seizoen. Leo Tol stopt als leider omdat hij het actieve voetbalspel te veel mist. Hij richt zich voorlopig op het tweede elftal en speelt al snel weer op zijn typische wijze in de spits.

Op dinsdag 30 maart staan Goudswaardse Boys en Piershil tegenover elkaar in de eerste ronde van de RD-Trofee 2004. De burenstrijd wordt deze keer zelfs vanuit Australië met veel belangstelling gevolgd. Martijn Hoek en Kees vd Wagt, twee spelers uit het eerste elftal van beide verenigingen zijn aan het begin van 2004 samen vertrokken naar "Down Under" voor een rondreis. Door zowel de leden van Goudswaard als van Piershil worden de avonturen van Kees en Martijn op de voet gevolgd via een speciale website. Het duel wordt na een 2-2 eindstand vanaf de stip door Goudswaard gewonnen.

Archief

Overlijden Leen Reedijk

Op 9 maart 2004 wordt de vereniging in diepe rouw gedompeld door het plotselinge overlijden van Leen Reedijk. Leen was sinds jaar en dag de onzichtbare motor van onze vereniging en heeft er hoogstpersoonlijk aan bijgedragen dat SV Piershil zulke fantastische tijden heeft meegemaakt. Na zijn jarenlange zitting in het bestuur was hij nog als ledenadministrateur voor onze club actief. Het bestuur van SV Piershil last onmiddellijk alle activiteiten af en ook de reis van de selectie naar Engeland gaat niet door. Tijdens de condoleance op vrijdag en de begrafenis op zaterdag blijkt welke rol Leen innam binnen onze gemeenschap en onze vereniging. Voor de nabestaanden is het een enorme troost om te zien dat er zo velen met hen meeleven. Het condoleance register op de website, die enkele dagen op "zwart" gaat, wordt zo druk bezocht en getekend dat alle bezoekersrecords worden gebroken. Enkele weken later wordt bekend dat Arwin Reedijk als ledenadministrateur het werk van zijn vader voortzet.

Archief

Officiële opening gerenoveerde veld 2 - Lichtinstallatie in gebruik
Voor SV Piershil is vrijdag 26 maart 2004 een bijzondere dag. Het gerenoveerde tweede veld kan weer volledig in gebruik worden genomen en ook de splinternieuwe lichtinstallatie kan voor het eerst worden gebruikt. Ter gelegenheid van deze heuglijke gebeurtenissen is er door het bestuur voor pers, leden en belangstellenden een bijeenkomst georganiseerd waar uitleg wordt gegeven over alle verrichte werkzaamheden. Wethouder Louwerse vertelt in zijn praatje dat hij het heel bijzonder vindt dat de gemeente Korendijk over tien velden beschikt. "Welke gemeente van 10.000 bewoners kan dat navertellen?", vraagt hij zich af. Ook prijst hij de samenwerking tussen de gemeente Korendijk en het bestuur van SV Piershil.

Tenslotte belooft de wethouder de aftrap te zullen verrichten en de teams van SV Piershil (bestuur aangevuld met enkele coryfeeën) en de Gemeente Korendijk worden in het donker onder begeleiding naar veld 2 gebracht. De bijzondere begeleiding bestaat uit een groep jeugdspelers die voorzien van fakkels de weg wijzen naar het gerenoveerde en (nog niet) verlichte veld. Bij het donkere veld aangekomen stellen de jeugdspelers zich met hun fakkels langs de zijlijnen op.

Links: de bijzonder begeleiding.

Deze opstelling langs de lijnen kan worden gezien als een knipoog naar het verleden. Reeds in 1938 vond in Piershil de eerste lichtwedstrijd van de Hoekschewaard plaats. Het terrein was toen eveneens kunstmatig verlicht met brandende teervaten in de bomen langs het terrein. Destijds speelde Fortuna (de oude naam van SV Piershil) tegen het Dordtse Fluks en werd er bij wijze van proef met twee scheidsrechters gespeeld, de heren A.J. van Vugt en M.J. van Thiel. Zie ook hoofdstuk 1.5, getiteld "Eerste lichtwedstrijd".

Nadat de fakkels van de jeugdige Piershillenaars zijn gedoofd wordt het kunstlicht ontstoken. In een wedstrijdje van twee keer twintig minuten weet Piershil met 2-1 te winnen van de gemeente Korendijk. Na de leuke wedstrijd zoeken spelers en publiek, verkleumd maar geamuseerd, het warme clubgebouw op.
De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje en voorzitter Bos bedankt de Gemeente voor de fijne samenwerking en de firma Poldervaart voor de perfecte renovatie. Ook worden alle vrijwilligers bedankt voor de hulp bij de aanleg van de lichtinstallatie en bij de renovatie van het veld. Goudswaardse Boys, waar de Piershilse teams telkens terecht konden en waar ze gastvrij werden ontvangen, wordt speciaal door de voorzitter bedankt. Vanaf nu kunnen er in Piershil dan eindelijk avondwedstrijden worden gespeeld, zonder teervaten en zonder fakkels!

Links: wethouder Louwerse trapt af.

Archief

Tennis

Aan het begin van het seizoen worden na veel werkzaamheden door vrijwilligers en een perfecte afronding door een gespecialiseerd bedrijf de tennisbanen op het sportcomplex van de SV Piershil opnieuw in gebruik genomen. De banen worden in gebruik genomen door de voetbaljeugd van onze sportvereniging. De voetballers krijgen als afsluiting van hun seizoen een echte tennisochtend aangeboden. Alle teams kunnen op die manier niet alleen zien hoe mooi de tennisbanen geworden zijn, maar ze vinden het vooral erg leuk om kennis te maken met de andere tak van sport die bij hun vereniging kan worden beoefend.

Rechts: tennisles voor de jeugd.

De tennisafdeling van SV Piershil wordt verder uitgebouwd onder leiding van Wim van Yperen en Jan vd Meer. Zo zijn er dit seizoen clubkampioenschappen, is er een oliebollentoernooi en wordt er een wedstrijd gespeeld tegen de buren uit Goudswaard. Er wordt ook een piramidecompetitie georganiseerd waarin Jacques Stols uiteindelijk de sterkte blijkt te zijn. De primeur voor het eerste reclamebord ooit op de tennisbanen is voor Böhm & Gottschalk Droogijs BV. Er zal worden getracht om ook op onze tennisbanen zoveel mogelijk bordsponsors te krijgen.

 Voor het eerst na vier jaar wordt door de tenniscommissie van de SV Piershil weer een clubkampioenschap georganiseerd. De titel bij het heren enkelspel gaat naar Piet Hunting, terwijl de titel bij het heren dubbel voor het aanstormend talent van Marcel van der Waal en Caspar Hendriks is weggelegd. In april wordt het tennisseizoen van 2004 officieel geopend met een gezelligheidstoernooi voor junioren en senioren. Het is qua weersomstandigheden niet echt ideaal, want er staat een zodanig harde wind dat dit voor de meeste deelnemers nog eens een extra handicap oplevert. Het toernooi begint om 13.00 uur met het bekendmaken van de door wedstrijdsecretaris Jan Peeters bedachte indeling. De vier junioren spelen in een dubbeltoernooitje drie wedstrijden en vechten tegen de wind en tegen elkaar een strijd uit om de paasprijzen. Daniël, Kylian, Martijn en Rik hebben er zichtbaar plezier in dat zij onder het toeziend oog van een 'umpire' hun eerste officiële wedstrijden mogen spelen.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren - Dames
Voor Piershil 1 is er geen kampioenschap weggelegd. Al snel nestelt Melissant zich aan de kop van het klassement en de oranjezwarten geven die positie niet meer uit handen. De tweede plaats, die eveneens recht geeft op automatische promotie, is voor SC Botlek zodat Piershil met lege handen achter blijft. De nacompetitie tegen Real Parbo (0-3 voor, 4-3 verlies) en SNS (vlak voor tijd een tegendoelpunt waardoor de 2-1 winst te weinig is) verloopt uitermate ongelukkig en coach vd Mooren verzucht: "dit is verschrikkelijk zuur".

Winnaar van het Spiering-Goaltjesdiefklassement wordt Karel Snijders, die op het moment dat dit klassement wordt afgesloten, al op 32 treffers staat. Een bijzonder vermelding dit seizoen is er voor de Schot Keith MacLean. In competitieverband weet hij te scoren voor alle seniorenelftallen: Piershil1 , Piershil 2, Piershil 4 en Piershil 5. Piershil 3 is vanwege een tekort aan spelers al na enkele weken uit de competitie genomen en Piershil 4 levert de meest opvallend prestatie door als nummer 1 de competitie af te sluiten.

Links: Piershil 2.

Staand vlnr: Peter de Jong (leider), Peter Naaktgeboren, Sander vd Hoeven, Sven Belder, Rapscha Achterberg, Vincent vd Sluis, Dick Trouw en Ricardo Laures.

Zittend vlnr: Arnold vd Stoep, Tijs Westdorp, Arjan Gijlstra, Stefan vd Waal, Leonard Bruijnzeel en Martijn Bouman.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil 4.

Staand vlnr: Lex van Koten, Marco Reedijk, Klaas Beijer, Peter vd Heiden, Louis Veringmeier, Jan Bouman en Rob vd Waals.

Zittend vlnr: Piet Rozendaal, Teddy Manusiwa, Jan Rozendaal, Jaap Bisdom, Gert Roubos en Jerry Munne.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil 5.

Staand vlnr: Adriaan Boot, Tom Achterberg, Bram Wesdorp, Arnold vd Waal, John Hanssen, Ap de Koning en Jan Huisman.

Zittend vlnr: Johan Hartog (scheidsrechter), Mark Huisman, Jan Koesveld, John vd Bijl, Barry Bouman, Cees Vink en Arjan van Prooijen.

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Piershil DA1.

Staand vlnr: Lian van 't Hof, Ursula Barendregt, Kim Bouman, Suzanne van Doorn, Roos Mooiman, Patricia van Rossum, Naomi Lubeek, Anita vd Heuvel en Theo van Rossum.

Zittend vlnr: Jan-Marijn Vink, Ilona Heistek, Esther Snijders, Marjolein van 't Hof, Stephanie Snijders, Titia Tamminga, Simone Bouman en Mirjam Gijlstra.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd - Afscheid Jaap en Louis - Jeugdreis - Sportdag - Sponsorloop

Aan het einde van het seizoen scheiden na zes jaar de wegen van trainers Jaap en Louis en "hun" jongens. Rondom de vriendschappelijke wedstrijd tegen Vlotburg wordt daar ruim bij stil gestaan. In de rust leest Myron namens de dankbare spelersgroep een verklaring voor en krijgen de trotse coaches beiden een bal met de handtekeningen van alle toekomstige sterren uitgereikt. De jeugdreis gaat dit seizoen voor de laatste keer naar 't Ossekopcke in Rucphen. De jeugd en de begeleiding maakt weer enkele fantastische dagen door in de Brabantse bossen en vooral het onderdeel buikschuiven levert veel plezier op.

Links: Jaap en Louis bekijken de cadeaus.

De Piershilse sportdag van dit seizoen wordt gewonnen door Frank Booy (E-pupillen), Rico Wols (F-Pupillen) en Robin Verhoeven (D-pupillen). Rico wint ook de algehele prijs: de Han Slooter Bokaal. De Korendijk versie te Zuid-Beijerland levert een Piershilse winnaar op: Myron Feldmann is de sterkste van alle D-pupillen uit de Korendijk. Het jeugdseizoen wordt afgesloten met een spetterende popcornparty in de kantine die vooral de schoonmaakploeg nog lang blijft heugen.

Rechts: De jeugd maakt zich op voor de sponsorloop.

Jeugdreis: knieschuiven en buikschuiven.

Sportdag: winnaars Frank, Rico en Robin.

Links: Piershil C1.

Staand vlnr: Johan Slooter (leider), Pieter-Jan Vink, Mike Eenkhoorn, Dennis Kievit, Bastiaan Ninaber van Eijben, Giovanni Slooter, Duco Verhoeven, Bob van Bommel en Floris van Marle (leider).

Zittend vlnr: Sam vd Stigchel, Sebastiaan Graveland, Leon Boot, Christian vd Heiden, Robin Verhoeven, Jasper de Kok, Vincent Dulfer en Maarten Bom.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil MJ1.

Staand vlnr: Adriaan Boot (trainer/leider), Conny Boot, Josephine Blok, Laura Lemstra, Krista van Belle, Elise van Essen, Inge Kruithof (trainer/leider) en Jan Rozendaal (tenuesponsor).

Zittend vlnr: Meghan Feldmann, Eline Pols, Loes Snijders, Darinka Kruithof, Suzanne Sterrenberg, Loes Blok, Elske Peeters en Wilma Bruijnzeel.

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Piershil D1.

Op de achterste rij staat de technische staf, Louis Veringmeier, Leonard Bruijnzeel en Jaap Bisdom.

De spelers, staand vlnr: Ilias Janbaz, Marcel Verhorst, Rick de Visser, Lennaaert Hanssen, Walter Grootenboer, Robert vd Heuvel en Joshua vd Berg.

Zittend vlnr: Darwyn Pennock, Robin Verhoeven, Richard Huisman, Raymond van Soest, Rick Veringmeier, Myron Feldmann en Ricardo Bisdom.

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Piershil E1.

Staand vlnr: Arjan Gijlstra (leider), Nardo Tol, Daniël Riet, Frank Booij en Stefan vd Waal (leider).

Zittend vlnr: Oscar Buschman, Kevin van Kruining, Thijs Kuipers en Wesley van Pelt.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil F1.

Staand vlnr: Gabor Nagy (trainer/leider), Youri Nagy, Nicky Nagy, Robbie Koch, Damian van Koten en Vincent vd Sluis (trainer/leider).

Zittend vlnr: Berend Ninaber van Eijben, Rodney Bisdom, Rico Wols en Erik vd Waals.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil MP1.

Staand vlnr: Peter Dijke (trainer/leider), Eva Lemstra, Nastasja vd Heiden, Kim Dijke, Laura van Giezen en Renée Dijke.

Zittend vlnr: Lieske vd Waals, Mina Janbaz, Natasja Bos, Roxanne Buschman en Lysanne vd Heiden.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Kampioenenparade

Dit seizoen mag Piershil zich weer eens verheugen in het vieren van een kampioenschap. Liefst vier teams blijken de sterkste te zijn en een uitgebreide huldiging is hun deel. De F1 en D1 worden beiden najaarskampioen en Piershil MJ1 wordt voorjaarskampioen. Het vierde elftal wint de cup met de grote oren nadat de derde poging om het feest te laten losbarsten (kampioenswedstrijd nummer 3) succesvol is.

Piershil 4 (cup met de grote oren). Piershil F1 (najaarskampioenen).
Piershil D1 (huldiging tijdens Playback). Nix meer aan te doen!

Archief

Helaas helaas helaas

Na ruim een jaar zit het er op! Als donderslag bij heldere hemel maakt uitgeverij Groot Hellevoet bekend te stoppen met de zes regionale edities. Door organisatorische problemen moet de krant, op het hoogtepunt van z'n roem, er noodgedwongen een punt achter zetten. De initiatiefnemers, de heren Fortuin, hadden in korte tijd een razend populair krantje weten op te zetten. De manier waarop het (sport-)nieuws wordt weergegeven roept herinneringen op aan de gouden jaren van het "Hoekschewaardje". De lezers in onze regio sluiten Groot Korendijk al snel in de armen want juist de onpartijdige, objectieve, volledige, belangenloze en ter zake kundige sportverslaggeving wordt bijzonder gewaardeerd. Hoe onstabiel het niveau van sportverslaggeving wel niet is na de periode "Groot-Korendijk" blijkt al snel wanneer Piershil als enige nog competitievoetbal speelt en het stelselmatig door het Kompas wordt genegeerd. De bladen die klaarblijkelijk wel volledigheid nastreven, zoals Maassport (de Schakel) en het Rotterdams Dagblad besteden daarentegen artikel na artikel aan de bloedstollende slotfase. Ook op de radio komt Piershil publicitair behoorlijk aan bod. In het programma "Midweek Sport" van Frank Dijkman (Radio Hoeksche Waard) worden regelmatig Piershillenaars geïnterviewd.

Archief

Extra promotieplaatsen

Wanneer Piershil nog aan de nacompetitie moet beginnen sijpelen de eerste geruchten over extra promotieplaatsen al door. Door het verdwijnen van Zwart-Wit '28 en de fusie van enkele clubs worden alle promotieregelingen in alle klassen aangepast. In de vijfde klasse D hoeft klassenperiodekampioen SNS geen finale meer te spelen maar promoveert direct. Piershil, dat deze prijs zo jammerlijk door de vingers liet glippen, krijgt als nummer twee nog een herkansing. Eerst wordt gewonnen van Nationale Nederlanden maar tegen Leidsche Boys gaat het alsnog mis. Twee bussen vol met teleurgestelde supporters druipen af en de selectie vervolgt met enige tegenzin het weekendje Almelo, dat was geboekt als vervanging de Engelandreis. Dat alles in Almelo weer op z'n pootjes terecht komt blijkt wel uit het bericht dat middenvelder Martin Troost in het gastenboek op de website achterlaat: "Hierbij wil ik iedereen nog bedanken voor de fantastische steun van afgelopen zaterdag (en natuurlijk de rest van het seizoen). Het zijn de wedstrijden waar we het allemaal voor doen, helaas dit jaar net niet. Ik heb er in ieder geval van genoten, volgend jaar weer een nieuwe kans. Met hopelijk dezelfde fantastische steun van het publiek. Het weekendje Almelo is toch zeer geslaagd, ondanks de nederlaag. Winnen doen we met zijn allen, maar verliezen ook, hoe jammer het ook is".

Het beslissingsduel tussen Piershil en Leidsche Boys.

De Piershilse aanhang reist massaal naar het terrein van DCL te Rotterdam.

Het Piershilse legioen laat van zich horen in het beslissingsduel tegen Leidsche Boys.

Archief

Seizoen loopt ten einde

Na het ellenlange seizoen, dat gelukkig ook weer kan worden besloten met een bedrijventoernooi en een gezellig slotfeest, gaan de voorbereidingen meteen al weer van start. Op de werkersdagen wordt al een flink voorschot genomen op reparaties en verbeteringen en het schier onuitputtelijke klusjesteam heeft de handen vol aan alle geplande werkzaamheden. Na een korte maar welverdiende rustpauze zal het nieuwe seizoen weer in volle hevigheid losbarsten. Dankzij de succesvolle doelpuntenfondsactie "Scoren voor het scorebord" zal er tussen de twee velden een prachtig elektronisch scorebord verrijzen. Voor het eerst in lange tijd zal Piershil weer met A-junioren in de wei komen en eveneens is er ingeschreven voor de onder-23 competitie. Als keeperstrainer en trainer van het tweede elftal is Cees Molendijk gecontracteerd waaruit eveneens blijkt dat het bestuur er alles aan gelegen is de club sportief naar een hoger niveau te tillen en het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken. Het is te hopen dat deze inspanningen op juiste waarde worden geschat want een situatie waarin in harmonie wordt gewerkt en waarin je in tijden van rampspoed op elkaar kunt terugvallen is van onschatbare waarde. Dat heeft seizoen 2003-2004 wel uitgewezen.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 2003-2004

Seizoen 2003-2004
Deel 7.4 - Helaas helaas helaas