Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

2001-2002 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 2001-2002
Deel 7.2 - Internationale contacten

Archief

Werkzaamheden - Onderhoud

In de zomermaanden is er door tal van vrijwilligers hard gewerkt aan het opknappen van de kantine. Het eethoekje in de kantine krijgt zelfs het uiterlijk van een snackbar en wordt 'Winnie's Patatkraam' gedoopt. Ook doordat het 'klusjesteam' constant het terrein en de kantine heeft onderhouden ligt de accommodatie er aan het begin van het seizoen als een zonnetje bij.

Links: Vanuit de lucht, het terrein van SV Piershil.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

Bij de senioren wordt dit seizoen ingeschreven met vier elftallen. Al snel blijkt dat dit niet haalbaar is en Piershil 3 wordt terug getrokken uit de competitie. De dames van Piershil kunnen door een wijziging van de KNVB dit jaar niet deelnemen met een 7-tal. Er wordt met succes gezocht naar nieuwe dames zodat er met een elftal kan worden deelgenomen aan de competitie. De jeugdafdeling bestaat uit liefst zes teams (F1, E1, E2, C1, MP1, MP2) en voor het eerst sinds lange tijd hebben we weer een C-Elftal. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Het jeugdbestuur van SV Piershil ziet tot haar tevredenheid dat het geïntroduceerde 'jeugdplan' zijn vruchten begint af te werpen. Voor het eerst verschijnt er ook voor de leden een bewaargids waarin alle gegevens over de aanstaande competitie te vinden zijn.

Rechts: een echte bewaargids, met onderaan
het tijdelijke adres van de website.

De nieuwe trainer van Piershil 1 heet Leon Belder. Ook ex-NSVV maar inmiddels al een bekende op de Piershilse velden. Strijdlustig is hij genoeg want hij laat weten binnen maximaal twee seizoenen het verloren terrein weer te willen goedmaken. Talent is er genoeg, zo laat hij weten in de krant.
De nieuwe trainer: Leon Belder.

Archief

Website

SV Piershil is vanaf juni in het bezit van een eigen website. De leden worden via het internet op de hoogte gehouden van het wel en wee van SV Piershil. De website wordt dit eerste jaar zeer druk bezocht. Zo druk zelfs dat vanaf 1 november 2001 de zaken serieus worden aangepakt. Zo krijgt onze vereniging een eigen domeinnaam (www.svpiershil.com) en worden er tien sponsors bereid gevonden de kosten voor hun rekening te nemen.

Rechts: een eigen website.

De webmaster, Henk van den Heuvel, besluit dat de geschiedenis van onze vereniging maar eens goed in kaart moet worden gebracht. In dit eerste seizoen wordt de geschiedenis vanaf 1931 tot 1965 zeer gedetailleerd beschreven. De geschiedschrijving, die nog enkele jaren in beslag zal nemen wordt door iedereen enthousiast (en met materiaal) ondersteund. Ook veel oud-leden bezoeken de website en in totaal wordt het eerste jaar de website ruim 8000 keer bezocht!

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Op 10 september vindt de algemene ledenvergadering plaats. Tussentijds afgetreden zijn Christine Zuidgeest en Suzanne Hoek. De bestuursfuncties worden als volgt verdeeld: P.T. Bos (Voorzitter), J. vd Linde (Penningmeester), W. Gebuys (Secretaris), R. vd Waals (Wedstrijdsecretaris), L. Tol (Voetbalzaken), R. van Bree (Jeugdzaken), A.L.J.H. Harmeling (Onderhoud), G. Bobeldijk (Terreinen) en H.P. Heikoop (Bestuurszaken). De portefeuille tenniszaken blijft ook dit seizoen vacant. Overige contactpersonen binnen de vereniging zijn René van Bree (Clubblad 'de Schakel'), Lian van 't Hof (Bardiensten), Winnie Sparreboom (Keukendiensten), Henk van den Heuvel (Webmaster), Cors van Etten (Werkgroep klusjes) en Leen Reedijk (Ledenadministratie).

Archief

11 september 2001

Op 11 september 2001 staat de wereld op z'n kop. Na een terroristische aanslag storten de "Twintowers" in van het WTC in New York en zijn er vele slachtoffers te betreuren. PSV werkt diezelfde avond met tegenzin zijn groepswedstrijd voor de Champions League af. Een dag later komt de Uefa tot bezinning en wordt het volledige programma geschrapt. In Nederland wordt in het weekeinde van 15/16 september een minuut stilte gehouden voor aanvang van alle sportwedstrijden.

Links: een minuut stilte voor aanvang van het duel
tussen Piershil 1 en Botlek 1 (15 september 2001).

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1

Het seizoen begint goed voor Piershil 1. Twee zeges in de competitie en enkele sponsors voorzien de selctie van nieuwe tenues en nieuwe trainingspakken. Als snel komt de klad er in bij de manschapen van Leon Belder en vijf nederlagen op rij, vlak voor de winterstop,  zorgen er voor dat Piershil 1 dit seizoen geen rol van betekenis speelt in de vijfde klasse D. De vormcrisis is enorm en na het verloren oefenduel tegen Piershil 2 (0-2, Gert Roubos 2x) wordt het vertrouwen er niet groter op. Het team, onder leiding van Leon Belder, probeert er desondanks het beste van te maken.

Piershil 1 showt de nieuwe trainingspakken.
Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Zaalvoetbal jeugd - Champions League
Op 22 december en 5 januari wordt weer het 'Champions-League'- zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. Aan het toernooi wordt met veel enthousiasme deelgenomen door de jeugdleden van SV Piershil. In de wintertijd vinden de jeugdleden het prettig om toch nog tegen een bal aan te kunnen trappen. Wat de spanning van het toernooi betreft moet er wellicht aan een andere opzet worden gedacht. Doordat het toernooi over twee speeldagen is uitgesmeerd is het altijd weer afwachten wie er ook daadwerkelijk komt opdagen op de tweede speeldag. Er lieten behoorlijk wat jeugdleden verstek gaan op de tweede dag, al dan niet wegens vakantie.

Boven: Sportzaal "de Wurf", Piershil

Links: kleurige shirts voor alle deelnemers.

Het toernooi wordt afgewerkt door 6 teams van ieder 3 kinderen en 4 teams van 4 kinderen. De trainers en leiders hebben gezamenlijk de teams samengesteld, met als uitgangspunt dat ieder team even sterk is. Na twee dagen strijd is het uiteindelijk Barcelona dat met de hoofdprijs aan de haal gaat.  Sponsor van het toernooi is Smokey Scooters uit Rotterdam. Alle teams zijn door de sponsor voorzien van prachtige gekleurde shirts.

Archief

Nieuwjaarswedstrijd

"Zullen we een nieuwjaarswedstrijd organiseren?". Op een zondag in oktober 2001, tijdens het mijmeren over de historie van Piershil, heeft Peter Slooter een idee met verstrekkende gevolgen. Het hoofdbestuur van de vereniging staat zeer welwillend tegenover een dergelijk initiatief. Maar hoe pak je zoiets aan? Er ontstaat al snel een organisatiecomité bestaande uit Peter Slooter, René van Bree en Rob van der Waals. Over de strijdende teams is men het snel eens. Enerzijds ons glorieteam uit het seizoen 1979-1980 (het hoogst spelend ooit in de Piershilse historie) en anderzijds het team dat in 1987 een topprestatie leverde door het veroveren van de RN-Cup. De plannen worden gesmeed en de uitnodigingen verstuurd. Al snel blijkt dat alle genodigden uitermate enthousiast zijn over dit initiatief. Voorafgaand aan de wedstrijd bezoeken Peter en Henk het museum in Heinenoord voor het verzamelen van krantenknipsels. In de kantine verschijnt een mooi bord, de 'wall of fame' met knipsels uit bovenstaande perioden. De pers wordt ingelicht en in de week voorafgaand aan de wedstrijd worden er in heel Piershil flyers verspreid (rechts) waarin deze zo speciale gelegenheid wordt aangekondigd. De kantine wordt heringericht en vanaf 12.00 Uur worden de eerste gasten ontvangen.De spelers komen van heinde en ver. Vanuit Amersfoort, Limburg en zelfs vanuit Frankrijk is er gereisd om op deze speciale dag aanwezig te kunnen zijn. Binnen de kortste keren worden er weer anekdotes uit het rijke verleden opgehaald. Veel spelers hebben aan snelheid en loopvermogen ingeboet, aan branie en zelfvertrouwen ontbreekt het nog steeds niet.

Huis aan huis zijn de flyers verspreid.

In de kantine verschijnt een mooi bord, de 'wall of fame' met beroemde krantenknipsels.
Rond half twee worden de aanwezigen welkom geheten door René van Bree, één der organisatoren. In de kantine wordt daarna een unieke verzameling Piershils voetbaltalent op de foto gezet. Na een warming-up zijn ze er klaar voor. Onder leiding van scheidsrechter Piet den Hollander uit Goudswaard ontwikkelt zich een boeiende wedstrijd. Ondanks het harde veld weten beide teams de bal nog goed rond te spelen. Het team 1987 is gemiddeld behoorlijk wat jaren jonger en dat geeft uiteindelijk ook de doorslag. Na goed aangeven van Arwin de Koning scoort Rien Burger met buitenkant voet de 1-0. Na een scrimmage, vlak voor rust, weet Peter van der Heiden de bal hoog in de touwen te jagen. Ook dit doelpunt wordt door onze speaker van weleer, Leen Reedijk, van commentaar voorzien. Na een lange rust blijkt dat de krachten nog lang niet op zijn. Het tempo ligt zelfs wat hoger. Al snel scoort Patrick Achterberg 3-0; een goal waar de klasse vanaf druipt. Zelfs sterkeeper Preesman wordt door de sublieme schijnbeweging naar de verkeerde hoek gestuurd. De keeper aan de andere zijde, Peter Slooter, weet zoals gebruikelijk weer de nul te houden. Dankzij goed keeperswerk enerzijds en matig afronden anderzijds. Team 79-80 zoekt vergeefs naar zijn goalgetters en zijn dirigent. Karel staat als aandachtig toeschouwer langs de lijn, Pim en Adrie treden vandaag op als leiders. Na het eindsignaal blijkt dat iedereen heeft gewonnen en vermoeid lachende spelers schudden elkaar de hand.

Een unieke verzameling Piershils (voetbal)talent.

Piershil's gouden historie poseert op zaterdag 5 januari in de kantine. Op de bovenste rij (vlnr): Arwin de Koning, Piet Burger, Ron Klaver, Hans Kok, Patrick Achterberg, Harry van Koten, Peter vd Heiden en Peter Roest. De middelste rij (vlnr): Karel Snijders, Pim vd Sijde, Cees vd Burgh, Gert van Ipenburg, Peter Verveer, Rien Burger, Rob vd Waals, Joost Bol, Piet Beijer, Theo Groenenberg, Eddy Zoeter, Peter Slooter, Borchert Brouwer en Jan Preesman. Onderste rij (vlnr): Leen Achterberg, Dik Burger, Jan Achterberg, Nico de Bruijn, Leen vd Sluis, Jan Kok, Hans Groenenberg, Bas Koesveld en Adri Achterberg.

Boven: René van Bree spreekt de aanwezigen toe.
Rechtsboven: "Team tweede klasse" 1980
Rechtsonder: "Team winst RN-cup" 1987
Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Clubblad - De schakel

De schakel lijkt te zijn verbroken maar in het vijfde clubblad wordt de draad toch weer opgepakt. De zes "schakels" in dit seizoen (die in de uitgegeven tien clubbladen nummers 262 t/m 271 verschijnen) worden geschreven door Simone Bouman, Lian van 't Hof, Karla Andeweg, Iris Niemansverdriet, Ilona Heistek (nr. 200) en Roos Mooiman. Doordat de redactie de tel is kwijtgeraakt worden de schakels maar zonder nummering afgedrukt in het clubblad deze jaargang. In werkelijkheid zijn het de nummers 196, 197, 198, 199. 200 en 201.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dè mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Een gewijzigd telefoonnummer

Zowel Piershil 1 als Piershil 2 wachten op zaterdag 9 februari 2001hebben deze zaterdag vergeefs op hun tegenstander gewacht. Zowel SNS 1 als Boszoom 3 verkeerden in de veronderstelling dat de wedstrijd in Piershil was afgelast. De oorzaak van dit misverstand bleek te liggen in een al jaren sluimerend telefoonprobleem in Piershil. Door de voetbalbond worden er boekjes verspreid met daarin gegevens over alle voetbalverenigingen. Hierin staan ook de telefoonnummers die gebeld kunnen worden indien men informatie wilt hebben over het al dan niet doorgaan van een wedstrijd.

Enkele jaren geleden heeft Piershil dit telefoonnummer gewijzigd en ook aan alle officiële instanties doorgegeven. Door de bond is dit keurig overgenomen en het juiste nummer van SV Piershil staat vermeld in alle publicaties. In de amateurvoetbalbijlage van het Rotterdams Dagblad is ook het verkeerde telefoonnummer opgenomen. En juist deze pagina hangt vaak op in bestuurskamers. Heel vaak maken verenigingen ook nog gebruik van jaren oude boekjes en wordt het oude nummer gekozen om in contact te komen met SV Piershil. Een inwoonster van Piershil, die dit oude telefoonnummer heeft overgenomen, heeft hierover al diverse malen geklaagd. Deze persoon wordt 's-avonds laat en 's-morgens vroeg lastig gevallen met vragen over Piershil. Het toeval wil dat op deze zaterdag zowel een bestuurslid van SNS als van Boszoom het oude nummer hebben gekozen om informatie in te winnen bij Piershil. 'Afgelast' luidde het oordeel van de bewoonster van Piershil. Hierdoor stonden er 2 teams, scheidsrechters en een waarnemer vergeefs te wachten op de tegenstanders.

Archief

Stormschade

Met een luide knal komt op zaterdag 23 februari rond 13.30 uur de dakbedekking van de kantine van SV Piershil af. Tijdens een enorme storm en hagelbui krijgt de wind vat op de dakbedekking welke daardoor in luttele seconden van het dak wordt gerukt. Om instortingsgevaar te voorkomen wordt het dak daarna snel van overbodige ballast ontdaan. De kantine, waar het water naar binnen stroomt, wordt snel met vereende krachten ontruimd en alle waardevolle bezittingen worden in de bestuurskamer ondergebracht. Gezien het weertype is er met reparatiewerkzaamheden niet te lang gewacht. Het 'klusjesteam' van SV Piershil zet hierbij z'n beste beentje voor.

Rechts: de opgerolde dakbedekking.

Deze vrijwilligers werken onafgebroken door om de schade zo spoedig mogelijk te herstellen. Op donderdag 28 februari is het dak alweer waterdicht. Alle platen op het dak zijn vervangen en de herstelactiviteiten kunnen daarna aan de binnenkant van de kantine voortgezet worden. Het 'klusjesteam', bestaande uit clubmannen in hart en nieren, verdient een dikke pluim.

Archief

Evenementen - Activiteiten - Krantenteam

Het krantenteam draait iedere drie weken trouw z'n rondjes door het dorp. De opbrengst kan prima worden gebruikt want er worden bijzonder veel activiteiten georganiseerd deze jaargang. Ook de boutmiddag (22 december), de "Eurowisselactie" en de sponsorloop op 10 april 2002 (de jeugd zet z'n beste beentje voor en weet maar liefst 1700 Euro t.b.v. de jeugdafdeling bij elkaar te lopen) brengen het nodige geld in het laatje. Op 1 december bezoekt Sinterklaas de kantine en na afloop vindt er een flitsende jeugdplaybackshow plaats. Ook voor de volwassen is er een playbackavond georganiseerd. De start van dit spektakel is niet bemoedigend.

Zaterdagmorgen 16 maart: slechts drie kandidaten hebben zich opgegeven voor het jaarlijkse playback spektakel. Gaat het wel door? Komt er een onverwacht einde aan deze leuke traditie? Zaterdagnacht om 01.12 uur bedankt de voorzitter de 23 kandidaten (!) voor weer een fantastische avond. Prachtige acts passeerden weer de revue: o.a. Kabouter Plop, The Moody Blues, Meatloaf en de Spice Girls hadden hun weg naar de kantine weten te vinden. De show werd gestolen door de vanderSluis bro's met hun vertolking van het rustgevende 'In the end' van Linkin Park. Alle vrijwilligers worden bedankt en uiteraard worden alle deelnemers extra in het zonnetje gezet. Met typisch Piershilse inzet is in no-time toch weer een gezellig programma uit de grond gestampt en de vele aanwezigen beleven een gezellige avond.

1 december: Sinterklaas in de kantine.
Op 1 december treed de jeugd op in een bomvolle kantine. 10 april: sponsorloop.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren

Piershil 1 eindigt uiteindelijk op een anonieme achtste plaats en Sebastiaan Achterberg wordt, ondanks een slepende blessure, topscorer met tien treffers. Piershil 2 heeft het moeilijk en speelt onderin mee in de reserve vijfde klasse O. Tijdens de winterstop wordt de doelstelling de achtste plaats en na een mooie serie van 11 punten uit 6 wedstrijden lijkt dat ook te gaan lukken. Van de laatste 4 duels worden er echter drie verloren waardoor Piershil 2 uiteindelijk op de tiende plaats terecht komt. De gouden schoen gaat naar Louis Veringmeier die maar liefst 14 keer doeltreffend weet uit te halen. Piershil 3 wordt wel ingeschreven voor de competitie maar al snel is duidelijk dat een tekort aan spelers verdere deelname verhinderd. Piershil 4 maakt een zwaar seizoen door in de reserve achtste klasse V. Van de 22 wedstrijden worden er liefst 16 verloren en slechts twee keer weten de mannen van leider Piet Sparreboom het veld met drie punten te verlaten. Alle zeilen moeten wekelijks worden bijgezet om telkens met genoeg spelers te kunnen aantreden en ook het regelen van scheidsrechters voor de thuiswedstrijden is een competitie op zich. Kees Bokhout is met 10 treffers topscoorder; hij weet zijn "rivaal" John vd Bijl, die lang niet heeft kunnen spelen, net achter zich te laten. Heel bijzonder is de treffer van Jan Achterberg tegen het vijfde van DES '67. In oktober 1959 startte hij met goals scoren voor de senioren van SV Piershil!

Links: Piershil 2.

Staand vlnr: Arwin Reedijk (trainer),  Martijn Bobeldijk, Bart Mol, Jan Willem Brussaard, Marco Reedijk, Sebastiaan Achterberg, Peter vd Heiden (leider) en Fred Heikoop (sponsor).

Zittend vlnr: Jan Rozendaal, Jaap Bisdom, Rob vd Waals, Piet Rozendaal, Stefan vd Waal, Louis Veringmeier en Paulo Perez.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil 4.

Staand vlnr: Jan Achterberg, Bram Wesdorp, Gerard Verhorst, Sander Harmeling, Kees Bokhout, Theo Bos, Arjan van Prooyen, Peter vd Oost en leider Piet Sparrenboom.

Zittend vlnr: John vd Bijl, Aat vd Sluis, Cees Vink, Tom Achterberg en Barry Bouman.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Dames - Meisjes

De dames van Piershil eindigen in de vijfde klasse B onder leiding van Harry Groenendijk op een keurige vierde plaatst. Van de twintig wedstrijden worden er 11 gewonnen. Een knappe prestatie, zeker gezien de personele problemen dit seizoen. Aanvankelijk was het nog maar de vraag of er dit seizoen gestart kon worden maar gelukkig komt alles op z'n pootjes terecht. Zelfs tijdens het seizoen sluiten zich nog drie nieuwe dames aan bij het team. Van de 57 doelpunten worden er 42 voor rekening genomen door de "hotshots" van Dames 1: Titia (22 goals) en Ilona (20 goals) vormden het Koninginnekoppel.

Links: Piershil Dames 1.

Staand vlnr: Harry Groenendijk (leider), Karla Andeweg, Esther Snijders, Lian van 't Hof, Marjolein van 't Hof en Natasja Andeweg.

Zittend vlnr: Naomi Lubeek, Simone Bouman, Ilona Heistek, Titia Tamminga en Iris Niemansverdriet.

Klik Hier voor een vergroting.

Piershil MP1 boekt in de competitie geen opzienbarende resultaten maar in de strijd om de HW-Bokaal wordt de finale gehaald. Op het terrein van Puttershoek verliest Piershil met 1-0 van SSS MJ1 dat geenszins de sterkste is van de twee. In een rommelig seizoen eindigt Piershil MP2 op de zesde plaats van de voorjaarscompetitie. Door het eindeloos toevoegen van nieuwe clubs aan de competitie is er van een normaal competitieverloop nauwelijks sprake. Het leren staat echter voorop en het enthousiasme blijft het gehele seizoen aanwezig.

Links: Piershil MP1.

Staand vlnr: Josephine Blok, Elske Peeters, Laura Lemstra, Michelle vd Heuvel, Marloes Buitendijk en Sjoera Feldmann (trainer).

Zittend vlnr: Loes Blok, Kelly Rietveld, Meghan Feldmann, Suzanne Sterrenberg en Wilma Bruynzeel.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil MP2.

Staand vlnr: Sander vd Hoeven (trainer), Nastasja vd Heiden, Loes Blok, Laura Lemstra, Eva Lemstra, Ria Dijke (leidster).

Zittend vlnr: Laura van Giezen, Mina Janbaz, Lieske vd Waals en Renée Dijke.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd (Jongens)

De start is voor Piershil C1 bijzonder moeilijk want met maar net genoeg spelers kunnen de eerste wedstrijden worden gespeeld. In oktober krijgen een aantal spelers dispensatie en vanaf dat moment gaat het zeker qua sfeer bergopwaarts met de C1. Ondanks de zware nederlagen is de instelling van de jongens voorbeeldig hetgeen zeker ook een verdienste is van de leiding van dit elftal.

Links: Piershil C1.

Staand vlnr: René van Bree (leider), Adriaan Boot, Mark Huisman, Richard vd Sluis, Job Schipper, Xander van Marle en Peter Slooter (trainer).

Zittend vlnr: Aart Notenboom, Leon Boot, Leonard Bruynzeel, Sebastiaan Ninaber van Eyben, Dennis Kievit en Duco Verhoeven.

Klik Hier voor een vergroting.

Onder leiding van Floris en Arjan maakt de E1 een heel zwaar, maar vooral leerzaam seizoen door. Door de goede prestaties in de najaarscompetitie wordt het team hoog ingedeeld in de voorjaarscompetitie. In de vierde klasse wordt gestreden tegen E1 elftallen van grote verenigingen. Dat valt niet altijd mee maar de jongens zetten telkens hun beste beentje voor. Het hoogtepunt van het seizoen is de spectaculaire thuiswedstrijd tegen GOZ E1, de 10-6 uitslag betekent tevens de enige overwinning dit seizoen. De jongens van Jaap en Louis van Piershil E2 eindigen op een keurige tweede plaats in een heel spannende voorjaarscompetitie. Er had zelfs een kampioenschap in gezeten maar op het nippertje gaat de titel naar Oud-Beijerland.

Links: Piershil E1.

Staand vlnr: Pieter-Jan Vink, Ricardo vd Oost, Floris van Marle (trainer), Maarten Bom en Robin Verhoeven.

Zittend vlnr: Darwyn Pennock, Christian vd Heiden, Ilias Janbaz en Lennaert Hanssen.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil E2.

Staand vlnr: Rick de Visser, Robert vd Heuvel, Richard Huisman en Raymond van Soest.

Zittend vlnr: Ricardo Bisdom, Marcel Verhorst, Rick Veringmeier, Joshua vd Berg en Myron Feldmann.

De begeleiding vlnr: Jaap Bisdom, Louis Veringmeier en Wim vd Plas.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil F1.

Staand vlnr: Nardo Tol, Daniël Riet, Thijs Schippers, Marco Koesveld, Kevin van Kruiningen en Vincent vd Sluis (trainer).

Zittend vlnr: Rodney Bisdom, Wesley van Pelt, Eric vd Waals, Thijs Kuipers en Kylian Hanssen.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Sportdag SV Piershil

Op vrijdag 4 mei vind de jaarlijkse sportdag van SV Piershil weer plaats. In vier leeftijdsgroepen strijden de jeugdleden om de hoogste eer. Bij de F-Groep weet Erik van der Waals te winnen. Bij de E-Groep wint Myron Feldmann, bij de D-Groep wint Raymond van Soest en Leonard Bruijnzeel wordt eerste in de C-Groep. Als algehele winnaar wordt de F-speler Erik van der Waals uitgeroepen. De Korendijksportdag vindt dit jaar plaats in Goudswaard maar dat levert geen Piershilse successen op.

Rechts: Josephine tussen de doeltjes.
Onder: de jeugd is druk in de weer.
Rechtsonder: winnaar Erik vd Waals toont z'n bekers.

Archief

Piershil Euro Cup - PEC

In de maand mei, wanneer het seizoen op z'n einde loopt, beleeft de vereniging een enorm hoogtepunt. Een ideetje, geboren aan het einde van 2001, groeit uit tot een fantastisch internationaal jeugdtoernooi voor C-Junioren. Het organisatiecomité weet met hulp van ruim 100 vrijwilligers (!) de eerste Piershil Euro Cup tot een groot succes te maken. Gedurende drie dagen is Piershil in de ban van PEC 2002. De doelstellingen, het leggen van internationale contacten en weer eens laten zien waartoe Piershil in staat is, worden ruimschoots bereikt. SV Piershil zal de komende jaren vaker te maken krijgen met buitenlandse tegenstanders dankzij de contacten die nu zijn gelegd.

Lees alles over PEC 2002 op de speciale PEC-Pagina

Archief

Jeugdreis

Het uiterst actieve jeugdbestuur gaat meteen na het PEC-toernooi weer op reis. De jeugdreis van 17 t/m 19 mei voert ook dit jaar weer naar 't Ossekopcke in Rucphen. De weersomstandigheden dit jaar zijn prima zodat ook het buitenbad van Hoeven door de Piershilse jeugd wordt bestormd.

Een mooie groepsfoto, genomen tijdens de jeugdreis. Achterste rij vlnr: René van Bree, Erik vd Waals, Daniël Riet, Rodney Bisdom, Thijs Schipper, Thijs Kuipers, Corné van Etten, Nardo Tol, Vincent vd Sluis, Kevin van Kruining, Oscar Buschman, Lennaert Hanssen en Kylian Hanssen.Middelste rij vlnr: Eva Lemstra, Mina Janbaz, Laura van Giezen, Kim Dijke, Nastasja vd Heiden, Lieske vd Waals, Raymond van Soest, Ricardo Bisdom, Joshua vd Berg, Myron Feldman, Richard Huisman, Robert vd Heuvel, Marcel Verhorst en Rick Veringmeier. Onderste rij vlnr: Renée Dijke, Natasja Bos, Josephine Blok, Suzanne Sterrenberg, Wilma Bruijnzeel, Laura Lemstra, Loes Blok, Meghan Feldmann, Elske Peeters, Michelle vd Heuvel en Marloes Buitendijk.
Rob vd Waals maakte een uitgebreid verslag van de reis. Dat verslag is Hier te lezen.

Archief

Bedrijventoernooi

Op 1 juni vindt op een zonovergoten terrein een befrijven toernooi plaats. Het voetbalspektakel is tot in de puntjes georganiseerd en levert louter tevreden gezichten op. Het toernooi wordt overigens druk bezocht en eens te meer blijkt dit een leuk evenement te zijn om aan het einde van het seizoen te organiseren.

Op een zonovergoten terrein genieten langs de lijn.
Klaas bakt hamburgers. Eén van de spannende duels.

Archief

Ladiesday

Op 15 juni 2002 kent SV Piershil z'n eerste 'Ladiesday'. De gehele dag staat in het teken van onze vrouwelijke tak van de voetbalvereniging. In de ochtend wordt een groot toernooi voor de meisjes afgewerkt. In twee poules maakten acht teams uit wie zich de sterkste mag noemen. In een spannende finale weet DEH beslag te leggen op de eerste plaats door DRL te verslaan. Piershil MP1 eindigdt als zesde en Piershil MP2 eindigt op de achtste plaatst. In de middaguren vindt het toernooi van de dames plaatst. Helaas hebben enkele teams afgezegd waardoor uiteindelijk met vijf deelnemers kan worden begonnen. Alle teams spelen tegen elkaar en het is Hellevoetsluis DS1 dat als winnaar uit de bus komt terwijl Piershil DS1 beslag weet te leggen op de tweede plaats. Met het volledige damesteam wordt meteen een unieke foto genomen; Piershil DS1 seizoen 2001-2002 en alvast 2002-2003! Alles door elkaar heen. De damesdag is gezegend met mooi weer en wordt de gehele dag muzikaal omlijst door een heus dweilorkest.

Klik Hier voor een vergroting.
Een mooie foto van Piershil Dames. Actiefoto van Piershil MP1.
Het dweilorkest dweilt. Prijsuitreiking in de kantine.

Archief

PEC-Afterparty - Beachsoccer - Werkersdag

In de avonduren van 15 juni is de kantine weer afgeladen vol. Alle PEC-vrijwilligers zijn door het comité uitgenodigd voor de PEC-Afterparty. Het grote succes van ons internationale toernooi moet immers gevierd worden. Op 22 juni wordt het seizoen (voor de derde keer alweer) beëindigd met het Beachsoccer Toernooi voor Junioren en Senioren. En op 29 juni wordt alweer een voorschot genomen op het seizoen 2002-2003. Talloze vrijwilligers plegen op de zogenaamde "werkersdag" weer onderhoud aan de accommodatie door te timmeren, te schilderen en te tegelen.

Klik Hier voor een vergroting.
Boven: de jeugd geniet van beachsoccer.
Rechts: referee Johan Hartog heeft de leiding.

Archief

Seizoens CD-rom - Foto CD-rom PEC

Aan het eind van het seizoen verschijnen er twee cd-rom's met daarop prachtige kleurenfoto's die dit seizoen zijn genomen. Op de seizoens CD-rom is tevens voor de mensen zonder Internetaansluiting de laatste versie van de website van dit seizoen opgenomen. Uiteraard ontbreekt ook het historisch archief niet.

Archief

Seizoen loopt ten einde

Het seizoen 2001-2002 is een bijzondere jaargang geweest. De organisatie staat als een huis en het aantal bordsponsors is mede door onze club van 100 nog nooit zo hoog geweest. De bereidwilligheid van alle leden tijdens het seizoen was enorm en af en toe werd er zelfs van een 'hype' gesproken. Piet Rozendaal, die na jaren trouwe dienst moest stoppen met het maaien van het gras en het besturen van de oud-papier-tractor werd razendsnel opgevolgd door Harry Groenendijk en Jan Bouman. Het enthousiasme kwam ook tot uitdrukking in de dikte van de dit seizoen verschenen clubbladen. Tot wanhoop van de eindredacteur en onze nietmachine. In de zomer wordt het terrein weer verder verfraaid. Zo is er langs het veld een extra tegelrand aangelegd, zijn er voor de kantine bankjes geplaatst en is de voorkant van de kantine opgeschilderd in de clubkleuren.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 2001-2002

Seizoen 2001-2002
Deel 7.2 - Internationale contacten