Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

2000-2001 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 2000-2001
Deel 7.1 - Jeugdplan

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Tijdens de algemene ledenvergadering gaan Dico Snijders en penningmeester Paul Pennock uit het bestuur. Tweede penningmeester Jolande vd Linde neemt de taak van eerste penningmeester op zich en Dico wordt vervangen door Sander Harmeling. Er wordt bekend gemaakt dat men is gekomen tot de oprichting van een voetbalcommissie die zich voornamelijk moet bezighouden met het verbeteren van de onderlinge communicatie en het maken van elftalindelingen op speeldagen. Christine maakt bekend aan het eind van het seizoen te zullen stoppen als bestuurslid en beheerder van de kantine. Winnie Sparreboom houdt regelmatig de keuken open op zaterdag dus dat lijkt een probleem minder te zijn.

Het bestuur ziet er na de ledenvergadering als volgt uit: P.T. Bos (voorzitter), W.M. Gebuys (secretaris), J. vd Linde (penningmeester), R. vd Waals (wedstrijdsecretaris), H.P. Heikoop (tweede voorzitter), S. Hoek (jeugdzaken), G. Bobeldijk (onderhoud), L. Tol (technische zaken), A.L.J.H. Harmeling (technische zaken) en C. vd Heiden (PR).

De veelbesproken fusie tussen Piershil en Goudswaardse Boys is na de ledenvergadering van de baan. Terwijl was afgesproken om tegelijkertijd te stemmen tijdens de ledenvergaderingen blijkt op het laatste moment de Goudswaardse ledenvergadering te zijn verzet. De Piershillenaars zien dan ook het nut niet in van het houden van een stemming en om de klucht meteen te beëindigen wordt besloten het onderwerp te laten rusten, de eventuele fusie is al bij voorbaat mislukt.

Hoogtepunt van de vergadering is de benoeming van Adrie Kok tot erelid van onze vereniging. De 82-jarige Adrie was al voor de tweede oorlog actief binnen onze vereniging en is dat altijd gebleven. Nog altijd is hij regelmatig op het terrein te vinden voor het verlenen van hand en spandiensten.

Links: Adrie Kok op een elftalfoto uit seizoen 1948-1949.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

Na het onverwachte vertrek van Hans vd Mooren is het aan Nico Hoogwerf om Piershil door de competitie te leiden. De oud-NSVV-er en ex-trainer van Goudswaardse Boys wacht een moeilijke taak. Het verlies van keeper Arie Boer kan nog worden opgevangen door de terugkeer van Peter Slooter maar het vertrek van de gebroeders Snijders laat een leegte achter. Leider is Peter vd Heiden, verzorger is Jos vd Hoogenband en keeperstrainer is Leon Belder. Laatstgenoemde is eveneens leider van Piershil 2 en trainer van het dameselftal. Piershil 3 wordt geleid door Bram Wesdorp en de dames spelen onder leiding van Harry Groenendijk.

De jeugdcommissie pakt de zaken onder leiding van René van Bree, Suzanne Hoek en Petra Harmeling voortvarend aan. Dit seizoen zijn er vijf jeugdteams in competitie, weer één meer dan vorig seizoen. Het Meisjes Pupillen team staat onder leiding van René van Bree en Leen Mostert, de D-tjes spelen onder leiding van Martijn Hoek en Peter Slooter en Piershil E1 heeft als leiders Vincent vd Sluis en Floris van Marle. Bij de jongste jeugd hebben Jaap Bisdom en Louis Veringmeier de leiding bij de F1 terwijl de F2 wordt geleid door Trudy Koesveld en Sjoera Feldmann. Bij aanvang van het seizoen maakt de jeugdcommissie een overzichtelijk boekje: de SV Piershil jeugdwijzer. Op overzichtelijke wijze wordt de vereniging in kaart gebracht en wordt uitgelegd wat de rechten en plichten van de jeugdleden zijn. Het geeft eens te meer aan hoe serieus de zaken bij de jeugdafdeling worden aangepakt.

Links: de SV Piershil jeugdwijzer.

Het zonovergoten terrein ligt er prachtig bij.

Archief

Tennis

De toestand van de tennisafdeling is ronduit belabberd. Niet alleen de staat van de banen loopt hard achteruit, ook het ledenbestand is naar een ongekende diepte gezakt. Met nog slechts 60 leden is de tennistak gedoemd te verdwijnen. Een bestuursafgevaardigde is nog altijd niet voorhanden en het aantal activiteiten is niet bijzonder. Positief is de komst van een nieuwe tennisleraar: Martijn Hoek.

Boven: de nieuwe tennisleraar stelt zich voor.
Rechts: de tennisbanen van SV Piershil.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1

Ondanks een 4-1 nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Puttershoek maakt Piershil onder leiding van Nico Hoogwerf een aardige competitiestart mee. Met 11 punten uit 7 wedstrijden lijkt Piershil het niveau gemakkelijk aan te kunnen. Het doelpuntengeweld is wel over bij afwezigheid van Karel Snijers want in de eerste vier wedstrijden weet Piershil telkens maar één keer te scoren. In de krant laat Leo Tol, nu in de voorhoede ondersteund door Olu Abegunde, weten het nog prima naar de zin te hebben bij Piershil en dat hij geen plannen heeft om ooit nog bij de roodbroeken te vertrekken. Hij is enthousiast over het onlangs gelanceerde jeugdplan hij hoopt dat Piershil op termijn weer een stabiele derde klasser kan worden.

Leo Tol geïnterviewd door het RD.

Archief

Clubblad - De schakel

Het clubblad staat op een laag pitje nadat Wilma Gebuys er mee is gestopt en de opvolgers niet staan te trappelen. Pas in februari 2001 wordt de draad weer opgepakt wanneer René van Bree de uitdaging wel aandurft. Hij slaagt er in om nog vijf flitsende en informatieve clubbladen uit te brengen dit seizoen. De schakel komt weer op gang maar stokt weer even snel. Jan-Willem Brussaard is klaarblijkelijk niet staat om iets op papier te zetten waardoor het bij twee schakels blijft. De twee "schakels" in dit seizoen (die in de uitgegeven vijf clubbladen verschijnen) worden geschreven door Peter vd Oost (191) en Bram Klijnsmit (192). Door foute nummering komt de telling niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van Bram is reeds nummer 195 in de reeks.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dè mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Evenementen - Activiteiten

De nieuwjaarsreceptie, nu weer op 1 januari gehouden, wordt voorafgegaan en opgevolgd door twee playbackspektakels. Op 25 november, na vertrek van de Sint, roepen de juryleden Harry Groenendijk, Natasja Andeweg en Winnie Sparreboom de act van Elske Peeters uit tot winnaar. Piershil F (Skihut) wordt tweede. Bij de oudere groep wordt Jantine van 't Hof tweede en weet Richard vd Sluis voor het tweede jaar op rij te winnen. Op 17 maart, wanneer Johan Hartog voor de 14de keer betrokken is bij organisatie van de playbackavond, winnen The Young Ones (Richard, Lian, Marjolein, Esther en Natasja) met als tweede Michael Jackson (Olu Abegunde).

De feestvreugde wordt vergroot doordat er in de keuken succesvol iemand ten huwelijk wordt gevraagd. Winnie hoeft op de vraag van Piet Sparreboom niet lang na te denken: ja!

Playbackact zonder tekst (hahahahahaha).

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd

.Rechts: Piershil F1.

Staand vlnr: Raymond van Soest, Joshua vd Berg, Myron Feldmann, Marcel Verhorst en Richard Huisman.

Zittend vlnr: Rick Veringmeier, Rick de Visser, Ricardo Bisdom en Robert vd Heuvel.

Klik Hier voor een vergroting.

Piershil F1 is zondermeer het meest succesvolle team van de vereniging. In de najaarscompetitie wordt Piershil F1 kampioen en in de voorjaarscompetitie is het weer prijs. De laatste competitiewedstrijd tegen Den Bommel wordt verzet naar 12.45 uur zodat Piershil F1 een voorwedstrijd voor Piershil 1 kan spelen. Ook in de strijd om de HW-bokaal doet Piershil het erg goed en men plaatst zich voor de finaledag te Goudswaard. In de halve finale maakt Piershil F1 gehakt van Oud-Beijerland F1 (4-1) en ook in de finale, tegen Strijen F1, lijkt Piershil op een 1-0 zege af te steven. Strijen maakt toch gelijk en neemt de noodzakelijke penalty's beter dan Piershil: tweede!

Klik Hier voor een vergroting. Ook Piershil 1 mag op de foto met de kampioenen.
Piershil F1 is kampioen.

Op rij 4, achteraan, staan vlnr: Olu Abegunde, Leon Belder, Ben vd Pols, Sander vd Hoeven, John Dekker en verzorger Jos vd Hoogenband. Op de derde rij staan vlnr: Nico Hoogwerf (trainer, hier net niet zichtbaar), Teddy Manusiwa, Richard vd Waal, Floris van Marle, Berry Woltman, Danny Verveer, Leo Tol en Peter vd Heiden (leider). Op de tweede rij, vlnr: Vincent vd Sluis, Richard Huisman, Robert vd Heuvel, Rick Veringmeier en Rick de Visser. Op de voorste rij, vlnr: Marcel Verhorst, Joshua vd Berg, Myron Feldmann, Raymond van Soest, Ricardo Bisdom, Martijn Hoek en Rob vd Waals (shirtsponsor F).
Klik
Hier voor een vergroting.

De hoofdprijs is binnen. Penalty's moeten de finale tegen Strijen beslissen.
Met 35 punten uit 14 wedstrijden weet ook Piershil E1 beslag te leggen op de titel terwijl zowel Piershil D1 als Piershil F2 het erg moeilijk hebben en als laatste eindigen. Piershil MP1 tenslotte krijgt al wat meer handigheid in de voetbalsport en eindigt op een verdienstelijke zesde plaats.

Piershil D1 in actie tegen Puttershoek. Rechts overleggen Duco Verhoeven en Pieter-Jan Vink.

Links: Piershil F2.

Staand vlnr: Renée Dijke, Nardo Tol, Marco Koesveld, Kevin van Kruining en Youri Broekzitter.

Zittend vlnr: Lieske vd waals, Esther Blok, Mina Janbaz en Eva Lemstra.

Klik Hier voor een vergroting.

De sportdagen bruisen weer. Het aantal jeugdleden neemt gestaag toe en ook de Korendijksportdag wordt dit seizoen in Piershil gehouden. Op de Piershilse sportdag wint Myron Feldmann bij de F, Robert vd Heuvel bij de E en Bastiaan Ninaber bij de D. De Han Slooter wisselbokaal wordt gewonnen door Myron.

De Korendijksportdag wordt gewonnen door Goudswaardse Boys. Bij de F-pupillen wint Bryan Rietveld (Goudswaardse Boys), bij de E-tjes wint Max Luiten (Goudswaardse Boys) en bij de D-pupillen wint Maurice ten Wolde (NBSVV).

Links: Bastiaan, Myron en Robert
poseren van links naar rechts.

René van Bree verwelkomt iedereen. Peter Slooter en Sjoera Feldmann als spelleiders.

Dennis en Leon zijn dikke vrienden. De prijswinnaars glunderen op de Korendijksportdag.

De sponsorloop start in de van Vollenhovenstraat.

Piershil MP1 tegen de E2 van volgend seizoen.

Klik Hier voor een vergroting.

Met het organiseren van een sponsorloop kunnen de jeugdleden zelf bijdragen aan het spekken van de jeugdkas. Het geld is nodig want evenementen zijn er weer genoeg. Voor de jeugd is er wederom een zaalvoetbaltoernooi (Champions League) in december en aan het eind van het seizoen worden er ook wat gelegenheidsduels gespeeld. Zo spelen de meisjes pupillen tegen Piershil Dames en de meisjes nemen het ook op tegen de nieuwe E2 van volgend seizoen. Een absoluut hoogtepunt van het jeugdseizoen is de jeugdreis naar 't Ossekopke te Rucphen. Speciaal voor de website wordt een uitgebreid dagboek bijgehouden van de belevenissen in Rucphen.

Archief

Korendijkderby

Dit seizoen staan de Korendijkderby's nummer drie en vier op het programma. Doordat beide ploegen zich vorig seizoen wisten te handhaven in de vierde klasse komen de ploegen elkaar nu voor de vierde keer in korte tijd tegen. Was het vorig seizoen nog spannend, nu zijn de ontmoetingen uit het oogpunt van Piershil rampzalig te noemen. In Goudswaard wordt Piershil in oktober 2000 met 6-1 onder de voet gelopen en in Piershil volgt in maart 2001 een al even gevoelige 2-5 oorwassing.

Links: John Kraak tussen Olu en Berry. Het onderschrift
bij de foto: "Piershil werd volledig overklast
door de mannen uit Goudswaard".

Archief

Prestaties Piershilse teams -  Senioren - Dames

Wat het doel van de trainerswissel bij Piershil 1 ook was, het pakt faliekant verkeerd uit. Onder leiding van de nieuwe trainer Nico Hoogwerf maakt Piersil een aardige competitiestart door maar nadat de achtste wedstrijd tegen Goudswaard een blamerende 6-1 nederlaag oplevert is het gebeurd met de prestaties.

Na de mokerslag is het team niet meer vooruit te branden en wordt Piershil met 2 punten uit 14 duels het lachertje van de vierde klasse. Het betekent een roemloos einde voor trainer Nico Hoogwerf die bij het laatste competitieduel tegen kampioen NBSVV niet eens meer aanwezig is. Met hem verdwijnen bij het eerste elftal leider Peter vd Heiden, verzorger Jos vd Hoogenband, vlagger René van Bree en keeper Peter Slooter. Als nieuwe keeper voor het volgende seizoen weet men Peter Naaktgeboren te strikken. Piershil 2 eindigt als vijfde met 32 punten uit 20 duels, het derde maakt een rot seizoen door met een hele slechte opkomst en haalt 1 punt uit 20 duels. Het Piershilse dameselftal tenslotte eindigt op een verdienstelijke vierde plaats met 42 punten uit 20 wedstrijden.

Archief

Website - Historisch onderzoek

Vanaf dit seizoen zijn de avonturen van de SV Piershil ook mondjesmaat via het internet te volgen. De vader van F-speler Robert vd Heuvel zet in eerste instantie wat verslagen en foto's voor familieleden op een website. Daarna volgen wat meer jeugdverslagen van andere teams en ook andere jeugdevenementen binnen de club komen aan de orde. Vervolgens wordt al snel het plan opgevat om een officiële clubsite te gaan onderhouden. Ook wordt besloten door de webmaster, Henk vd Heuvel, eens uitgebreid historisch onderzoek te gaan doen. Als eerste worden de clubbladen onder handen genomen en het blijkt dat we inmiddels 260 clubbladen verder zijn. De redactie van het clubblad besluit dan ook om de volgende uitgave voor het eerst van een nummer te voorzien: 261. De website wordt zo uitgebreid mogelijk onder de aandacht gebracht. Het lastige adres bij Het Net wordt vervangen door twee verkorte adressen: go.to/svpiershil en www.svpiershil.x1.nl. Ook op Koninginnedag wordt er reclame gemaakt voor de nieuwe website. De officiële opening van de site is op 1 juni 2001, exact 42 jaar na de heroprichting van de club.

Boven: eindelijk, een eigen website!
Links: Sander, Martijn en Petra promoten de club.

Archief

Beachsoccer Tournament - Part 2

Na het bedrijfsvoetbal op 9 juni 2001 zit het seizoen er bijna op. Toch is er nog ruimte voor één evenement. Na het succes van vorig seizoen wordt besloten om wederom een Beachsoccer Toernooi te organiseren. De overeenkomsten met vorig seizoen zijn opvallend. Het jeugdprogramma wordt strak georganiseerd afgewerkt met vooraf op sterkte ingedeelde teams. Bij de senioren is het weer een gezellige janboel waar zelfs niet-leden in de zandarena worden toegelaten. Desalniettemin gaat het toernooi van 16 juni als uiterst succesvol de geschiedenis in en levert de zandbak op veld 1 prachtige plaatjes op. Het Beachsoccer Toernooi is in korte tijd zeer populair geworden en is al bijna niet meer weg te denken van de kalender. Speciaal voor de pas geopende website gaan alle teams op de foto.

Archief

Seizoen loopt ten einde

Na de werkersdag van 23 juni zit het er dan definitief op. Het eerste seizoen in het nieuwe millennium verloopt voor de hoofdmacht rampzalig. Gelukkig is de reanimatie van de jeugdafdeling ingezet en gloort er weer hoop aan de horizon. Nu de fusie is afgeketst is het zaak voor Piershil om alles op alles te zetten op jeugdgebied. In januari 2001 presenteert René van Bree de plannen die de jeugdcommissie heeft aan het hoofdbestuur. We zijn gegroeid naar vijf jeugdteams. Dat moet veel meer worden wil de club in de toekomst nog bestaansrecht hebben. Het jeugdplan moet een garantie zijn voor de toekomst van SV Piershil.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 2000-2001

Seizoen 2000-2001
Deel 7.1 - Jeugdplan