Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1999-2000 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1999-2000
Deel 6.10 - Fuseren of niet?

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Na de algemene ledenvergadering in de zomer vindt er ook een buitengewone ledenvergadering plaats op 8 oktober 1999. Er zijn diverse bestuursmutaties want René van Bree, Lia Pennock en Hans vd Hoeven verlaten het bestuur. Hans vd Hoeven wordt uitgebreid bedankt omdat zijn inspanningen op tennisgebied en zijn ondersteuning en organisatiedrift bij de jeugd ongeëvenaard waren en dus ten zeerste werden gewaardeerd. Het is zaak om snel voor de tennisafdeling een nieuw bestuurslid te vinden want er is op tennisgebied veel werk aan de winkel. Nieuwe bestuursleden zijn Rob vd Waals, Suzanne Hoek en Jolande vd Linde. Het bestuur ziet er na de ledenvergadering als volgt uit: P.T. Bos (voorzitter), W.M. Gebuys (secretaris), P.A. Pennock (penningmeester), R. vd Waals (wedstrijdsecretaris), H.P. Heikoop (tweede voorzitter), S. Hoek (jeugdzaken), G. Bobeldijk (onderhoud), L. Tol (technische zaken), D.C. Snijders (technische zaken), J. vd Linde (tweede penningmeester) en C. vd Heiden (PR). De 30 aanwezige leden worden ook verzocht hun mening kenbaar te maken over een eventuele fusie met Goudswaardse Boys. Vooral het aantal vrijwilligers is ontoereikend en het samengaan van beide clubs zou wellicht uitkomst kunnen bieden. Al snel blijkt dat de meningen hieromtrent behoorlijk verdeeld zijn.

~~~~~~

Voorbeschouwing voetbalseizoen

Met de nieuwe verzorger Jos vd Hoogenband en met leider Peter vd Heiden start trainer Hans vd Mooren aan het avontuur in de vierde klasse. Zijn selectie is nagenoeg ongewijzigd al is het stoppen van Arwin Reedijk, om medische redenen, een behoorlijke aderlating. Het team belegt een trainingskamp in Mierlo en Johan Hartog is benoemd tot speaker bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Wanneer het eerste elftal thuis speelt worden er ook programmaboekjes uitgedeeld. De verkiezing van "voetballer van het jaar" staat ook weer op de rol dit seizoen.

Piershil 2 speelt onder leiding van Leon Belder in de reserve vijfde klasse F en Piershil 3 komt uit in 7G. De dames staat onder leiding van Harry Groenendijk en trainer Leon Belder.

Rechts: programmaboekje zoals uitgedeeld bij de thuiswedstrijden van Piershil 1.

Archief

Fusie of geen fusie

Vooral doordat de aanwas bij de kleinste verenigingen van de Korendijk niet al te groot is wordt er dit seizoen nadrukkelijk gesproken over een fusie tussen SV Piershil en Goudswaardse Boys. Voor de Gemeente Korendijk zou dit betekenen dat er op het gebied van veldrenovatie behoorlijk bespaard kan worden, maar de kosten van een nieuw sportpark staan daar lijnrecht tegenover.

Na de ledenvergaderingen op beide verenigingen wordt besloten om te gaan onderzoeken hoe een eventuele fusie het beste zou kunnen worden aangepakt. Een zeskoppige commissie komt vanaf januari 2000 regelmatig bijeen om te overleggen. Dat overleg blijft niet geheim (in de bestuurskamers van de twee verenigingen gehouden) en levert veel gespreksstof op bij de leden van beide verenigingen want lang niet iedereen staat te popelen om te fuseren.

Het toeval wilt ook dat Piershil, net gepromoveerd, en Goudswaardse Boys, net gedegradeerd, voor het eerst in de geschiedenis in competitieverband tegenover elkaar staan. "Eigenlijk was er bij fusiegesprekken geen slechter scenario te bedenken", zo laat Theo Bos weten in de krant.

Archief

Tennis

Tennislerares is ook dit seizoen Esther vd Stokker. Het gaat slechter dan ooit met de tennisafdeling en er verschijnt een noodkreet in het clubblad. Niet eens het aantal leden is het probleem, meer de desinteresse die het tennissen ten deel valt. De leden laten zich maar sporadisch zien met lege tennisbanen als gevolg. Het vertrek van Hans vd Hoeven heeft een gat achter gelaten want bij afwezigheid van een drijvende kracht is de tennisafdeling gedoemd te verdwijnen.

De noodkreet in het clubblad: de tennisafdeling van SV Piershil is stervende.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1

Hans vd Mooren maakt zich aan de vooravond van het seizoen wat ongerust over de breedte van z'n selectie. Met slechts 15 man begint Piershil aan het karwei. Het begin in de vierde klasse is niet slecht want Piershil 1 haalt tien punten uit vijf duels. Dan volgen wat nederlagen waaronder een 1-0 nederlaag in het eerste competitieduel ooit tegen Goudswaardse Boys. Toch overheerst tevredenheid over de behaalde resultaten. Het bestuur besluit om tussentijds (stilzwijgend) het contract met trainer Hans vd Mooren met weer één seizoen te verlengen. Doordat Arie Boer een rode kaart krijgt tegen WFB maakt Leon Belder, leider van Piershil 2 maar vooral ex-keeper van NSVV, zijn debuut onder de Piershilse lat.

Rechts: stand-in doelman Leon Belder (midden).

Archief

Clubblad - De schakel

Het clubblad verkeert in grote problemen. Doordat Lia de redactie verlaat staat Wilma er alleen voor en gezien de enorme hoeveelheid werkzaamheden verschijnt er in dit seizoen na februari 2000 geen clubblad meer. De schakel loopt gestaag verder maar komt dus zeer moeizaam in het nieuwe millennium aan. De vier "schakels" in dit seizoen (die in de uitgegeven vijf clubbladen verschijnen) worden geschreven door Karel Snijders Kzn. (187), Piet Barendregt (188), Ap de Koning (189) en Kees Vink (190). Door foute nummering komt de telling niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van Kees Vink is reeds nummer 193 in de reeks.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dè mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Club van 100

In de ledenvergadering is het idee van een 'club van 100' geopperd en na een half jaar wordt deze club inderdaad in het leven geroepen. De stichting, die zoveel mogelijk leden probeert te werven, gaat met de ingelegde gelden, een jaarlijkse donatie per lid van 100 gulden, de voetbalvereniging in de ruimste zin des woords ondersteunen. In eerste instantie zal het bestuur van de club van 100 bepalen waar het geld aan wordt uitgegeven. Reisjes, wasvergoedingen, kilometervergoedingen, jeugdevenementen en dat soort zaken zullen worden ondersteund. Het beginnende bestuur bestaat uit Bart Mol (voorzitter), Klaas van Etten (penningmeester) en Jan Rozendaal (secretaris).

De bekendmaking in het clubblad: een club van 100.

Archief

Evenementen - Activiteiten

Het bezoek van Sinterklaas en de junioren playback wedstrijd worden druk bezocht en dus wordt gesproken van een succesvolle avond. Bij de jongste playbackers winnen Loes en Josephine Blok (Shania Twain) en in de groep van 12 tot 16 jaar wint de enige mannelijke deelnemer: Richard vd Sluis. Ook Piershil F neemt deel aan de playbackwedstrijd met een wel heel speciaal nummer. Het vriendenlied van Piershil 2 wordt door de jonste garde vol overtuiging vertolkt. Het is niet het laatste wat men verneemt omtrent het vriendenlied. Na de boutmiddag op 18 december en na de nieuwjaars receptie op 2 januari staat op 18 maart de playbackshow voor de senioren op het programma. Wederom het vriendenlied is te horen, ditmaal vertolkt door ...Piershil 2. Het is de eerste keer dat er nummer door de origineel uitvoerende artiest wordt nagebootst! 

Piershil 2 doet Piershil 2 (vriendenlied) na.
"Het seizoen is voorbij, het is mooi geweest...", inmiddels bekende klanken.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd

Voorzitter Bos noemt het in de krant een incident maar de jeugdcommissie denkt daar heel anders over. Een actief wervingsbeleid en het opstellen van gerichte plannen heeft geleid tot een invasie van nieuwe jeugdleden. Joshua vd Berg, Ricardo Bisdom, Vincent Dulfer, Josephine Blok, Loes Blok, Marloes Buitendijk, Meghan Feldmann, Michelle vd Heuvel, Remco van Latenstein, Laura Lemstra, Linda Mostert, Suzanne Mostert, Aart Notenboom, Pepijn Peters, Kelly Rietveld, Yorick Roodbol en Marissa Verhorst treden toe tot de jeugdafdeling die plotseling is verdubbeld: van twee teams gaan we naar vier jeugdteams. Wedstrijdsecretaris is Suzanne Hoek en Piershil beschikt vanaf nu ook weer over een meisjesteam. Onder leiding van René van Bree hebben de meisjes het heel moeilijk in de competitie maar dit eerste seizoen staat nadrukkelijk in het teken van ervaring opdoen. Piershil D, in het nieuw gestoken door de onderneming Ninaber van Eijben, speelt onder leiding van Martijn Hoek. Piershil E, met ASR op de borst, wordt geleid door Floris van Marle en Paul Pennock. De jongste jeugd, Piershil F, staat onder leiding van Gerard Verhorst, Jaap Bisdom en Louis Veringmeier.

Om de wintermaanden wat te overbruggen wordt er in de sportzaal een zaalvoetbaltoernooi onder de naam Champions League georganiseerd voor alle jeugdleden. Ook op de jaarlijkse sportdag is de jeugd ruim vertegenwoordigd zodat de inspanningen van de jeugdcommissie op passende wijze worden bekroond.

Rechts: Piershil D1.

Staand vlnr: Martijn Hoek (leider), Duco Verhoeven, Aart Notenboom, Leon Boot, Sven Roodbol, Bastiaan Ninaber van Eijben en Gert-Jan Ninaber van Eijben (sponsor).

Zittend vlnr: Dennis Kievit, Xander van Marle, Christiaan Riet, Remco van Latenstein, Jantine van 't Hof en Yorick Roodbol.

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Piershil F1.

Staand vlnr: Jaap Bisdom (leider), Robert vd Heuvel, Ilias Janbaz, Richard Huisman, Rick de Visser en Louis Veringmeier.

Zittend vlnr: Myron Feldmann, Joshua vd Berg, Ricardo Bisdom en Rick Veringmeier.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil F1 (febr. 2000).

Staand vlnr: Robert vd Heuvel, Ilias Janbaz, Rick de Visser, Joshua vd Berg en Raymond van Soest.

Zittend vlnr: Rick Veringmeier, Ricardo Bisdom, Myron Feldmann, Marco Koesveld en Marcel Verhorst.

Klik Hier voor een vergroting.

René van Bree met zijn koppel meiden op de training.

Archief

Korendijkderby

Op 30 oktober 1999, nog net voordat het millennium is afgelopen, spelen Goudswaardse Boys en Piershil voor het eerst in competitieverband tegen elkaar. Doordat Piershil sinds mensenheugenis enkele klassen hoger speelde dan Goudswaardse Boys is het nooit eerder tot een onderling treffen gekomen. Door de recente vrije val van Piershil is Goudswaard voorbij geschoten aan Piershil.

Nu Goudswaard is gedegradeerd uit de derde klasse en Piershil is gepromoveerd uit de vijfde klasse kunnen eindelijk de krachten worden gemeten. Het duel te Goudswaard eindigt in 1-0 voor de thuisploeg. Piershil krijgt echter z'n revanche want op 26 februari 2000 krijgt Goudswaardse Boys aan de Molendijk met 4-2 op de broek door goals van Karel Snijders (2), John Dekker en Sebastiaan Achterberg. Doordat de ploegen op de achtste en negende plaats eindigen weten beide zich te handhaven in de vierde klasse. Volgend seizoen dus weer twee korendijkderby's!

Archief

Prestaties Piershilse teams -  Dames - Piershil 1

Piershil Dames wordt weliswaar geen kampioen, men eindigt op een zesde plaats, maar toch wordt het een bruisend seizoen. Tal van uitstapjes staan er op het programma met als hoogtepunt een bezoek aan Nederland Dames - Zweden Dames op 17 mei 2000. Het duel op Spangen wordt met 0-3 gewonnen door de Scandinaviërs. Piershil 1 eindigt als negende en weet zich dus te handhaven in de vierde klasse. Karel Snijders wordt topscorer met 23 goals, een aantal dat ook genoeg is om tot winnaar van het Spiering Goaltjesdiefklassement te worden uitgeroepen.

Archief

Ontslag Hans vd Mooren

Een donderslag bij heldere hemel. Zo wordt het ontslag van Hans vd Mooren ervaren in voetballand. Ondanks het feit dat het contract met één seizoen is verlengd besluit het bestuur te elfder ure om Nico Hoogwerf volgend seizoen voor de groep te plaatsen. Voorzitter Theo Bos verklaart: "Het is na de winterstop bergafwaarts gegaan met de prestaties. We hebben in de slotfase degradatie moeten voorkomen. Daarnaast was Hans vd Mooren niet meer in staat de groep optimaal te motiveren". Hans vd Mooren laat weten het daar absoluut niet mee eens te zijn en ook binnen de spelersgroep ontstaat tweespalt over de rigoureuze maatregel.

Feit is dat onder vd Mooren de beste resultaten in 10 jaar werden geboekt met als hoogtepunt de promotie naar de vierde klasse in seizoen 1998-1999. Na het vertrek van Hans vd Mooren wordt al spoedig bekend dat keeper Arie Boer, Dico Snijders en topscorer Karel Snijders het eveneens voor gezien houden bij Piershil.

Archief

Beachsoccer

Het seizoen wordt afgesloten op een wel heel bijzondere manier. Op initiatief van de club van 100 wordt op zaterdag 17 juni ter afsluiting van het seizoen iets nieuws georganiseerd. Piershil Beach Soccer 2000 is een voetbaltoernooi dat gespeeld wordt op zand. In de ochtenduren spelen de jeugdleden een toernooi en in de middag is het de beurt aan de senioren.

Het feit dat de velden met zand worden bestrooid in de zomermaanden is op deze manier slim gecombineerd met de organisatie van een dergelijk toernooi. Bij de jeugd is er gezorgd voor een strak schema en op sterkte ingedeelde teams. Bij de senioren wordt het een gezellige janboel want van enig overzicht, indeling op sterkte en organisatie is geen sprake. De Club van 100 is dan wel verantwoordelijk voor de organisatie, van enige organisatie is echter geen sprake. En dat is jammer want ondanks de chaos en het aan de laars lappen van de spelregels heeft iedereen het al aardig naar de zin.

Beachsoccer plezier bij de pupillen. Het publiek: Pieter-Jan, Leonard, Jantine, Bastiaan en Dennis.

Archief

Seizoen loopt ten einde

Het seizoen leek in alle rust te worden beëindigd maar het ontslag van Hans vd Mooren leidt tot een lange hete zomer. Na zoveel jaar sportieve ellende is het moeilijk te begrijpen dat het handhaven in de vierde klasse niet genoeg is voor behoud van het trainersschap. "Sommige supporters dachten dat we meteen even zouden doorstoten naar de derde klasse", zo verklaarde een teleurgestelde vd Mooren achteraf. Het bestuur is echter van mening dat het roer om moet en zelfs het vertrek van Karel en Dico Snijders, naar NSVV, wordt voor lief genomen. Met een grimmig gevoel breekt de zomer aan. Dat gevoel wordt niet beter wanneer het Nederlands elftal nadrukkelijk faalt vanaf elf meter en de massale oranjegekte zelf de kop indrukt. Voor Piershil en Goudswaardse Boys rest slechts één vraag: gaan we fuseren of niet?

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1999-2000

Seizoen 1999-2000
Deel 6.10 - Fuseren of niet?