Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1998-1999 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1998-1999
Deel 6.9 - Viervoudig feest

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Op de ledenvergadering van donderdag 25 juni is het tijd om een nieuwe voorzitter te kiezen. Dat valt niet mee want eventuele kandidaten staan niet popelen. Gelukkig laat Theo Bos weten een poging te willen wagen en hij laat zich als waarnemend voorzitter benoemen. Gezien de verwachte zwaarte van de functie geeft hij aan eerst eens te willen aankijken hoe het bevalt. Naast Ad de Heer verlaat ook Bram Wesdorp het bestuur, net als Adri Groenenberg, Henk van Hal en Harry vd Kerkhof. Doordat Karel en Jopie al in december de vereniging hebben verlaten is er dus veel vraag naar nieuwe bestuursleden. Het zijn Leo Tol, Dico Snijders, Lia Pennock en Christine vd Heiden die de opengevallen plaatsen opvullen.

Het bestuur ziet er na de ledenvergadering als volgt uit: P.T. Bos (voorzitter), W.M. Gebuys (secretaris), P.A. Pennock (penningmeester), R. van Bree (wedstrijdsecretaris), H.P. Heikoop (tweede voorzitter), J. vd Hoeven (tennis), G. Bobeldijk (onderhoud), L. Tol (technische zaken), D.C. Snijders (technische zaken), L. Pennock en C. vd Heiden (PR).

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

Edwin van Belle en Jacques Courbois zijn vertrokken en met de nieuwe leider Peter vd Heiden gaan de mannen van trainer Hans vd Mooren het weer proberen. Nadat het vorig seizoen in de nacompetitie net niet lukte gaat Piershil een nieuwe poging wagen om te promoveren naar de vierde klasse. Aan het begin van het seizoen worden de spelers voorzien van nieuwe trainingspakken, geschonken door Piet de Keijzer Trailer Service uit Zwijndrecht. Er worden flink wat foto's genomen van dit heuglijke feit en ook de pers is aanwezig. Piershil 2 speelt onder leiding van Jack op 't Hof, Piershil 3 wordt al voor aanvang van het seizoen terug getrokken wegens een tekort aan spelers. Het vierde staat wederom onder leiding van Piet Rozendaal. Piet heeft wel meer klusjes van Karel overgenomen want hij is ook chauffeur van de oudpapier-tractor en maait de velden. De dames spelen mee in een zeventalcompetitie en worden getraind door Leon Belder. Leider is, terug van weggeweest, Harry Groenendijk.

Poseren rondom de flitsende auto van Piet de Keijzer Trailer Service.
Aanvullende sluikreclame voor Piet de Keijzer Trailer Service.

Boven: Penningmeester Pennock bedankt Piet de Keijzer.

Rechtsboven: ook de pers is aanwezig.
Rechts: het eindresultaat, de elftalfoto.
Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Tennis

De tennisafdeling vaart onder leiding van Hans vd Hoeven rustig verder zonder bijzondere schommelingen in het ledenbestand. Het meest populair is weer de Interne Tennis Competitie, die in 130 wedstrijden wordt afgewerkt. De clubkampioenschappen worden gespeeld op 17 mei en tennislerares dit seizoen is Esther vd Stokker. Zij volgt daarmee Klaus Peeman uit Leiden op die vorig seizoen de lessen verzorgde.

Archief

Jeugdcommissie

Onder aanvoering van wedstrijdsecretaris René van Bree wordt er een jeugdcommissie opgericht. De commissie heeft zich ten doel gesteld om de jeugdafdeling van SV Piershil nieuw leven in te blazen en alle daarmee samenhangende activiteiten te coördineren. Ook dit seizoen heeft Piershil alleen F en E junioren in competitie en de commissie ziet het als een uitdaging daar rap verandering in te brengen. In alle beschikbare shirts laat het achttal zich fotograferen: ze zijn er helemaal klaar voor!

Links: de jeugdcommissie.

Staand vlnr: Floris van Marle, Petra Harmeling, John vd Bijl en René van Bree. Zittend vlnr: Suzanne Hoek, Richard vd Waal, Martijn Hoek en Ben vd Pols.

Aan enthousiasme zal het zeker niet ontbreken bij de jeugdcommissie.

Archief

Blackburn Rovers

Door de zakelijke contacten van Peter Verveer zitten Piershillenaars regelmatig eerste rang bij Blackburn Rovers. Zo ook in oktober 1998 wanneer 'het verbond van de ronde tafel' op bezoek gaat in Engeland. De Piershilse vriendenclub zien Blackburn eenvoudig met 3-0 winnen door goals van Flitcroft (2) en Davidson.

Links: bij een bezoek enkele jaren eerder kreeg Jack op 't Hof
de kans handen te schudden met Alan Shearer.
De Piershilse veteranen stellen zichzelf voor.
Voetbal achter glas. Bier in glas.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1

Wanneer trainer Hans vd Mooren leider Peter vd Heiden op zijn vakantieadres op de hoogte brengt van de eerste uitslag van deze competitie (een 7-0 zege op DES '67) is de logische vraag van Peter "wie heeft er gescoord?". Het antwoord van trainer vd Mooren levert aan de andere kant van de lijn een afwachtende stilte op: "Karel".

De start van de competitie is erg opvallend want niet alleen evenaart Karel Snijders daarmee het stokoude clubrecord van Bas Groenenberg. Ook Groenenberg scoorde 7 keer in competitieverband in het duel Ermezo 1 - Piershil (uitslag: 1-9) op 22 april 1961. De zege is verder opvallende vanwege het lijdend voorwerp DES '67. Deze ploeg eindigde vorig seizoen op de tweede plaats en wist Piershil in de nacompetitie nog te kloppen. Vanaf het begin zijn de verwachtingen dus meteen hoog gespannen, zeker wanneer Piershil zich nadrukkelijk in de kop van het klassement nestelt. Op weg naar de promotie blijft vooral Karel Snijders de gemoederen bezig houden. Zijn doelpuntenregen wordt ook in de pers belicht. Karel geeft daarin zelf aan dat het verschil tussen scoren bij NSVV en Piershil wel heel erg groot is. Vanwege het klassenverschil krijgt hij automatisch meer vrijheid en kan hij geregeld zijn linker laten spreken. Het bestuur van SV Piershil is tevreden met de resultaten en halverwege het seizoen wordt Hans vd Mooren een contractverlenging van één seizoen aangeboden.

De beschaafde versie van het gebeuren. Met zeven treffers het clubrecord geëvenaard.

Een dieptepunt in dit seizoen voor Piershil 1 is het bezoek op 5 december aan FC Pretoria Rotterdam. De scheidsrechter moet rennen voor z'n leven wanneer de spelers van Pretoria zich laten gaan. Ongewild wordt ook Piershil hierin betrokken want de scheidsrechter zoekt overal steun tijdens de kloppartij. Van het walgelijke gedrag (met schuim op de mond, grote ogen en veel gevloek slaan naar alles wat beweegt) worden Piershil, de KNVB en Sinterklaas niet vrolijk en Pretoria verdwijnt dan ook resoluut uit de competitie. Wegwezen met die malloten, zo is de opinie ook van het bestuur van FC Pretoria.

Archief

Clubblad - De schakel

De schakel loopt heel moeizaam door. Berry Woltman weigert drie keer in de pen te klimmen en uiteindelijk geeft de nieuwe redactie (Lia Pennock en Wilma Gebuijs) de schakel maar door aan Jan Dekker. De vier "schakels" in dit seizoen (die in de uitgegeven zeven clubbladen verschijnen) worden geschreven door Klaas Beijer (182), John Dekker (183), Jan Dekker (185) en Arwin Reedijk (186). Door foute nummering komt de telling niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van Arwin Reedijk is reeds nummer 189 in de reeks.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dè mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Evenementen - Activiteiten

Tijdens de playbackackavond voor de jeugd fungeren John, Christine en Lian als jury en gemakkelijk hebben ze het niet. Bij de jongste groep weet Kiliam vd Bijl te winnen (Volumia, Hou me vast) en bij de oudere jeugd wint Jacqueline Nootenboom (Cranberries, Zombie).

De nieuwjaarsreceptie wordt bij wijze van uitzondering op 2 januari gehouden en dat blijkt een voltreffer te zijn. Voorzitter Bos houdt z'n nieuwjaarsspeech voor 70 aanwezigen, dat zijn net zoveel bezoekers als de laatste vijf jaar bij elkaar.

Op zaterdag 6 februari 1999 vindt een groots feest plaats in de kantine die ten doel heeft om alle medewerkers eens in het zonnetje te zetten.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd
Trainende E-pupillen op de ijsbaan.
Piershil F1.

Leiders Ben vd Pols en Floris van Marle staan naast de sponsors van Bouwpartners. De spelers, staand vlnr: Darwyn Pennock, Pieter-Jan Vink, Rick Veringmeier en Kiliam vd Bijl. Zittend vlnr: Myron Feldmann, Robin Verhoeven, Ricardo vd Oost, Robert vd Heuvel en Jan Hage.

Klik Hier voor een vergroting.

Piershil F1 wordt door Bouwpartners van nieuwe tenues voorzien bij aanvang van het seizoen. Met leider Paul Pennock en trainers Floris van Marle en Ben vd Pols eindigt Piershil als vierde in de zesde klasse K met 30 punten uit 18 duels. Tijdens het seizoen stopt Jan Hage en verhuist Kiliam naar Puttershoek. Raymond van Soest komt de gelederen gelukkig versterken en ook Marcel Verhorst traint en speelt regelmatig mee. Het mooiste resultaat wordt behaald op 20 februari 1999 wanneer Piershil F1 met 2 spelers minder (Pieter-Jan, Robert, Marcel, Darwyn en Ricardo) een 3-3 gelijkspel behaalt bij SSS F1. Robert en Pieter-Jan maken 0-2, door vermoeidheid wordt het 3-2 en in de slotfase maakt Pieter-Jan zowaar nog 3-3.

Rechts: Myron als gelegenheidskeeper.

Kiliam en Robert hebben lol. Pieter-Jan klemt. Patrick, Robert en Robin zijn tevreden.

Ook Piershil E1 krijgt nieuwe tenues. Met ASR (Autoschade en service Jan Rozendaal) op de borst speelt het in de vierde klasse N. Met 15 punten uit 17 duels eindigt Piershil als achtste en doet het helemaal niet slecht.

Links: even poseren bij het bord van ASR.

Rechts: Piershil E1.

Staand vlnr: René van Bree (jeugdcommissie), Wilma Bruijnzeel, Bastiaan Ninaber van Eijben, Christiaan Riet, Sven Roodbol, Martijn Dennebos en Jan Rozendaal (sponsor).

Zittend vlnr: Martijn Hoek (leider), Marinus Lems, Aaron vd Bijl, Dennis Kievit, Leon Boot, Duco Verhoeven, Patrick Koesveld en Richard vd Waal.

Klik Hier voor een vergroting.

De jeugdcommissie is meteen behoorlijk actief en op 15 mei 1999 vinden er ook eindelijk weer jeugdtoernooien plaats bij Piershil. Voor de E1 is er een leuk toernooi met in totaal acht ploegen georganiseerd. Piershil F1 kan ook de krachten meten met zeven andere teams. Piershil F1 eindigt als laatste, Puttershoek weet als eerste te eindigen. Op 28 mei wordt er een open jeugdsportdag georganiseerd. In de F-categorie wint Ricardo vd Oost, bij de E-tjes wint Leon Boot en in de D-klasse wint Brian Koesveld.

Richard en Martijn in de weer met hun E-pupillen.

Archief

Feest 1 - Piershil Dames Kampioen

Het dameselftal van Piershil maakt een nieuwe start. Door een tekort aan speelsters is men gedwongen aan een competitie voor zeventallen deel te nemen. Het veld is kleiner, buitenspel bestaat niet maar gemakkelijker wordt het hierdoor geenszins. Het komt vooral aan op conditie en daarvoor zijn de dames bij trainer Leon Belder aan het juiste adres. Voor leider Harry, twee seizoenen geleden gestopt als leider van het tweede elftal, is het allemaal nog wennen. Om kwart over zeven uit bed voor een uitduel tegen Koudekerk en thuis om negen wachten op een tegenstander die blijkt te zijn terug getrokken maken de taak van vrouwenleider tot een zware baan. Zijn volhouden wordt beloond want op 24 april kan dankzij een 3-5 zege bij SNS de kampioensvlag in top.

Archief

Feest 2 - Piershil 2 kampioen

Piershil 3 is al teruggetrokken voordat het seizoen begint en Piershil 4 eindigt als achtste met 18 punten uit 20 wedstrijden. Piershil 2 vergaat het stukken beter. Onder leiding van Jack op 't Hof wordt het kampioenschap in de reserve zesde klasse H veroverd. Na afloop onthullen de spelers zelf een speciaal kampioensreclamebord en ook duikt het team de studio in om het succesjaar met het vriendenlied muzikaal te bekronen.

Luister naar het vriendenlied

Boven: het speciale diploma ter ere van het kampioenschap.

Links: ongenaakbaar kampioen, Piershil 2.
Rechts: het hoesje van cd.
Links:Piershil 2.

Staand vlnr: Louis Veringmeier, Jan Rozendaal, Theo Bos, Rob vd Waals, Bart Mol, Marco Reedijk, Jan Bouman en Jack op 't Hof (leider).

 Zittend vlnr: Rinie Biesheuvel, Jaap Bisdom, Lex van Koten, Danny Verveer en Sunardi op 't Hof.

Klik Hier voor een vergroting.

Een speciaal reclamebord voor een speciale prestatie.
Piershil 2 is kampioen en dat mag gevierd worden.

Archief

Feest 3 - Piershil 1 promoveert

Het gaat zeker niet vanzelf, maar aan het eind van de rit is Piershil 1 gepromoveerd. Kampioen in de vijfde klasse D is ZBVH geworden en voor Piershil rest de nacompetitie. Doordat Bernisse wordt geklopt (2-2 in Piershil en 1-3 bij Bernisse) wordt Piershil algeheel periodekampioen. Tenslotte wacht een halve competitie tegen de andere algehele periodekampioenen Quick Steps, OS Badios, Perkouw en VCL.

Doordat er drie van de vijf ploegen promoveren is de kans op promotie dus 60 procent, zo rekent Hans vd Mooren voor wanneer hij wordt geïnterviewd. Door te beginnen met een 0-5 zege bij Quick Steps lijkt Piershil meteen op rozen te zitten. De thuiswedstrijd tegen Perkouw wordt echter een deceptie (0-3) maar vervolgens wordt het uitduel tegen OS Badios weer met 1-2 gewonnen. In de laatste wedstrijd, thuis tegen VCL, bezit Piershil de beste papieren. Zelfs met een 0-3 nederlaag promoveert Piershil nog. Het vertrouwen wordt beduidend minder wanneer het na 20 minuten spel (!) inderdaad 0-3 is. Nog voor rust scoort Karel Snijders 1-3 en 2-3 waardoor de rust terugkeert. In de tweede helft maakt Snijders zijn 41ste van deze competitie, een verbetering van zijn eigen clubrecord, en bij een 3-3 stand kan het niet meer mis gaan. Tot ergernis van Hans vd Mooren wordt het nog 3-4 maar daarna is het tijd om te feesten. Voor het eerst sedert 1993 gaat Piershil weer in de vierde klasse voetballen.

Archief

Feest 4 - 40 jarig bestaan

Er is even over getwijfeld. Gaan we iets doen aan het 40-jarig bestaan van onze vereniging? Hoewel het Piershilse verenigingsvoetbal al sedert 6 juli 1931 bestaat, toen werd immers de Piershilsche Sportvereeniging 'Fortuna' opgericht, en we dus al 68 jaar bestaan is de verenging door de gevolgen van de watersnoodramp heropgericht in 1959. In februari 1999 wordt besloten om toch een feestje te vieren. Er wordt van alles georganiseerd, er verschijnt een jubileumboekje vol met historische feiten en voor het klapstuk, de feestavond, worden 778 man uitgenodigd. Dat zijn alle nog in leven zijnde leden sedert 1959. Aan de uitnodiging wordt uitgebreid gehoor gegeven en 19 juni 1999 ontpopt zich tot een prachtig verjaardagsfeestje voor de club. Voorafgaand aan de feestzaterdag spelen ook oud-Piershil en oud-NSVV tegen elkaar ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van onze club.

Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
De jubileumuitgave. Het programma is goed gevuld.
Piershil 2 (met jubileumshirts) tegen Puttershoek 3.
Karel Snijders, Joop Huisman, Jack op 't Hof en
Arwin de Koning in de kantine.
Supertrio: Dico, Karel jr. en Karel Snijders sr. (in het
shirt van zijn nieuwe club Kronenberg/EEV).
Klik Hier voor een vergroting.
Boven: Piershil en EDS veteranen poseren.
Links: Piershil veteranen maakt een opstelling.
Drukte langs de lijn bij Piershil 1 tegen Oud-Feyenoord.
Oud-Feyenoord met verzorger Jan Achterberg. Danny Verveer blijft overeind.

De laatste wedstrijd van vandaag gaat tussen Piershil 1 en Oud-Feyenoord. Het leuke duel eindigt in 3-3 na een 2-0 ruststand voor Piershil. Sebastiaan Achterberg (2) en Leo Tol scoren voor Piershil terwijl Peter Houtman, Ben Wijnstekers en Carlo de Leeuw voor Feyenoord doeltreffend uithalen.

De feesthal is door Leen Reedijk aangekleed met een onvervalste Wall of Fame.
Voorzitter Bos neemt het KNVB-cadeau in ontvangst: een jubileumvlag.
De voorzitter van Kronenberg (links) overhandigt de voorzitter van Piershil (midden) een turf en een beeldje van de turfsteker.
In de gezellige hal is er barhulp van de Goudswaardse Boys (zodat Piershil kan feesten!)
Tijdens de receptie wordt een 'varkentje gewassen'. Voorzitter Theo Bos vermaakt zich.
The Amazing Stroopwafels. Op de eerste rang.
Het publiek geniet met volle teugen van the Amazing Stroopwafels.
Geen 40 maar 20! Bloemen van Marco namens de vriendenkring. Er is er maar één echt jarig vandaag: Jan-Willem Veerman!
Een optreden van het tweede: het vriendenlied! Rondom leider Jack op t' Hof.
Piershil 2 leeft nog in de roes van het kampioenschap.
Een geweldig feest tot in de kleine uurtjes. Waarnemend voorzitter Theo Bos glundert.

Archief

Seizoen loopt ten einde

Het drukke seizoen met het viervoudige feest wordt in een feeststemming afgesloten. Het gaat plotseling weer stukken beter met de club maar er is alle reden om alert te blijven. De jeugdafdeling zal door de inspanningen van de jeugdcommissie volgend seizoen in grootte verdubbelen. De oudste jeugd speelt echter in het D-team dus voorlopig blijft het zaak om de jeugdtak met alle mogelijke zorg te omringen. Desalniettemin gaat iedereen met een glimlach de zomer in, en terecht!

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1998-1999

Seizoen 1998-1999
Deel 6.9 - Viervoudig feest