Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1997-1998 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1997-1998
Deel 6.8 - Een positieve wind

Archief

Jeugdreisjes in de zomer

Zelfs in de zomer staan er nog activiteiten op het programma zodat het ene seizoen geruisloos lijkt over te gaan in het andere. Op 12 juli gaat de jongste jeugd op stap en met 36 personen wordt een bezoek gebracht aan Walibi Flevo. Op vrijdag 27 juli vetrekken de A-junioren voor een weekend naar het vakantiepark Leukermeer te Well (Limburg). In een onderkomen met 5 slaapkamers en een eigen bar vermaken de jongens zich prima. Naast discotheekbezoek is er gelegenheid om sportief bezig te zijn maar dat valt na de lange nachten op stap niet mee. Bij terugkomst in Piershil verrassen Lia en Hans vd Hoeven het reisgezelschap op een heerlijke barbecue. Na afloop kijkt men terug op een uiterst succesvol weekend maar rest de harde realiteit dat er dit seizoen geen A-junioren kunnen worden ingeschreven voor de competitie. Door een tekort aan spelers is het na één seizoen alweer over met het Piershilse A-elftal.

Even aan de bar zitten. Aan de eigen bar met barkeeper Martijn.
Vincent laat Adrie, Leon en Sander zien hoe het moet. Een prima terrein voor voetvolley.
Leon en Peter zijn behulpzaam. Tafelvoetbal is minder vermoeiend.
Een lekker soepje vooraf gaat er altijd in.
Hier mag je tenminste gewoon eten en drinken op je bed. Links Martijn en rechts Vincent.
Rinie kan niet lezen. Goed geslapen Sander?
Trainer Leon inspecteert de boel. Michel en Bart hebben lol.
Lia en Hans vd Hoeven verrassen het reisgezelschap bij terugkomst op een barbecue!
Kantine SV Piershil. Het gezellige weekend zit erop, evenals het bestaan van Piershil A.

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Op 12 juni 1997 vinden er op de jaarlijkse ledenvergadering geen bestuursmutaties plaats. De tennisbanen zijn na de vorstschade naar tevredenheid opgeknapt en het licht op het trainingsveld is verbeterd. Ook wordt er hardop gedacht over verlichting op het tweede veld. Een regelrechte misser van het bestuur is het opstellen van een schoonmaakschema voor alle leden. Bij afwezigheid van vrijwilligers wordt iedereen verplicht om als schoonmaker van de kantine te fungeren. Waar een soortgelijke maatregel eerder de tennisafdeling vrijwel ten gronde richtte (verplichte bardiensten) loopt het bij de voetbal met een sisser af. Na enkele maanden twijfelachtige opkomst en ook de weigering van enkele leden hieraan mee te doen verdwijnt het plan waar het thuishoort: in de vuilnisbak. Je kunt de leden dit soort dingen niet verplichten, je kunt het hooguit vragen.

Het veelbesproken schoonmaakschema.

Het ongewijzigde bestuur ziet er als volgt uit: A.J. de Heer (voorzitter), W.M. Gebuys (secretaris), J. Sluimer (penningmeester), R. van Bree (wedstrijdsecretaris), A.A. Wesdorp (PR), K. Snijders (onderhoud), J. vd Hoeven (tennis), H.P. Heikoop (tweede voorzitter), P.A. Pennock, A.J. Groenenberg, H.P. vd Kerkhof, H. van Hal en G. Bobeldijk.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

De nieuwe trainer van Piershil 1 heet Hans vd Mooren. Van z'n tiende tot z'n zestiende speelde de oefenmeester zelf bij Feyenoord en tot z'n 26ste was hij actief bij CVV. Daarna begon hij z'n trainerscarrière als assistent trainer bij CVV. Na vijf seizoenen werd hij hoofdtrainer bij DOTO, vervolgens jeugdtrainer bij Oude Maas en tenslotte drie seizoenen hoofdtrainer van DEH. Nieuw in de selectie zijn keeper Arie Boer, keeper Leon Belder, John Dekker en de weer van NSVV teruggekeerde Karel Snijders jr. Vertrokken zijn o.a. Leon van Vive, Jacky vd Heiden, Chris Knuppe en Edwin Sinterniklaas. Met leider Adri Achterberg en keeperstrainer Leon Belder werkt Piershil 1 voor het eerst het bekertoernooi in poulevorm af. Deze nieuwe opzet zorgt in ieder geval voor drie extra sparringpartners in de voorbereiding van het seizoen. Ook de Dames, uitkomend in 4B met elf andere ploegen, doe mee aan het bekertoernooi. MVV '27 is daarin met 4-9 te sterk. Jack op 't Hof, Jan Bouman en Karel Snijders leiden de overige seniorenteams.

Links: Hans Kok verslaat Mario Molenaar in de lucht.
Links staan Leo Tol en Ben vd Pols (bekerwedstrijd tegen Strijen).

Archief

Piershil Oldtimers

Geregeld spelen de oudjes van Piershil nog demonstratiewedstrijden. Op 15 november 1997 staat er een heuse 'interland' op het programma voor de senioren. In de Kuip Arena te Piershil ontvangt men Huddersfield Amateur Football Club. Het plezier staat uiteraard voorop maar toch zit het de Piershillenaars niet lekker dat de Engelsen met 1-2 aan het langste eind trekken. De Piershilse veteranen maken ook in dit soort wedstrijden nog een geslepen indruk. Geen enkel middel wordt geschuwd om de tegenstander zand in de ogen te strooien. Zelfs haarverf is een toegestaan wapen.

Links: Piershil Old Timers.

Staand vlnr: Leen van Gameren, Leen Achterberg, Cees vd Burgh, Adrie van Prooijen, Dik Burger, Adri Achterberg, Adri Groenenberg, Theo Groenenberg en Karel Snijders.

 Zittend vlnr: Jack op 't Hof, Bas Hoek, Hans Kwist, Bas Koesveld, Hans Groenenberg, Peter Verveer, Jan Achterberg en Arie Sneep.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1

Eind november is al duidelijk dat Piershil 1 er met sprongen op vooruit is gegaan. Met het beste voetbal sedert jaren speelt Piershil zowaar weer in de top van het klassement mee. Karel Snijders, die bij NSVV duidelijk heeft bijgeleerd, maakt in de eerste 12 wedstrijden liefst 19 treffers. Het team van Hans vd Mooren start met drie nederlagen en negen zeges (!) en lijkt rechtstreeks op de tweede periodetitel af te steven. Eindelijk is er weer reden tot juichen voor het Piershilse publiek. Ook in de lokale kranten zijn er eindelijk weer verslagen van Piershil 1 te bewonderen.

Verzorger Johan Hartog wordt vanwege een bezoek aan Mexico in de wintermaanden vervangen door oude bekende Bert van Zanten.

De stand in 5E, het gaat weer aardig!

Archief

Clubblad - De schakel

De schakel loopt nog steeds door maar de nummering slaat op hol. Na twee vergeefse oproepen in clubblad 238 en 239 schrijft Harry Groenendijk dan eindelijk schakel 178. De vorige schakel, die van Jan Bouman, stond ook als schakel 178 te boek en ook de twee opvolgers van Harry, Fred en Dico, schrijven schakel nr. 178. De vijf "schakels" in dit seizoen (die in de uitgegeven zeven clubbladen verschijnen) worden geschreven door Harry Groenendijk (178), Fred van Amen (178), Dico Snijders (178), Johan Hartog (180) en Hans vd Mooren (181). Door foute nummering komt de telling niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van Hans vd Mooren is reeds nummer 185 in de reeks.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dè mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Evenementen - Activiteiten - Karel en Jopie verhuizen

Op de playback-avond voor de jeugd, op 13 december 1997, zijn het Mirelle vd Heiden en Sharon Slooter die de eerste prijs winnen. Bij de jongste jeugd wint Mirelle met 'Bitch' van Meredith Brooks en Sharon wint met 'Don't speak' van No Doubt. De boutavond is op 19 december, de nieuwjaarsreceptie op 1 januari en de playback voor senioren op 7 februari.

Karel Snijders maakt op 22 november 1998 zijn laatste officiële goal voor Piershil (met het vierde tegen Smitshoek 9, 1-4 verlies) en op 29 november maakt hij voor het laatst z'n opwachting in het roodwit tijdens en officieel duel. Tegen SHO 10 moet hij met gekneusde ribben al na vijf minuten uitvallen. Hoogtepunt is dit keer het jaarfeest, op 10 januari 1998. Op het toch al gezellige feest wordt uitgebreid stil gestaan bij het vertrek van Karel en Jopie naar Limburg. Doordat Karel Snijders vanwege zijn werk naar Limburg moet verhuizen gaan zowel Karel als Jopie uit het bestuur. Ook laten zij tal van andere functies onbemand achter want hun inspanningen binnen de vereniging waren enorm. Gelukkig staan er veel vrijwilligers op om hun taken over te nemen en Piet Rozendaal wordt tot leider van het vierde elftal gebombardeerd. Zoonlief Dico zingt tijdens de soundmix het lied over de klok van Arnemuiden en Karel zelf brengt live "Ome Koos" ten gehore.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd

De jeugdafdeling van SV Piershil is kleiner dan ooit. Piershil E met spelers als Duco Verhoeven, Brian Koesveld, Jantine van 't Hof, Danny Blaak, Aaron vd Bijl, Sven Roodbol, Christiaan Riet, Marinus Lems, Bastiaan Ninaber en Dennis Kievit staat onder leiding van Richard vd Waal en Bas Koesveld. Piershil F heeft als leider John vd Bijl en als trainer komt ook regelmatig Leon Belder opdraven. Later in het seizoen zetten ook Floris van Marle en Ben vd Pols zich in voor de jongste jeugd. De spelers Dennis Smits, Jan Hage, Robin Verhoeven, Kiliam vd Bijl, Martijn Dennebos, Darwyn Pennock, Ricardo vd Oost en Pieter Jan Vink hebben na 7 gespeelde duels nul punten. Ook in de voorjaarscompetie zit de F veel te hoog ingedeeld. Op 14 maart 1998 wordt het team verder verstrekt door Robert vd Heuvel, 6 jaar en 1 dag oud. Zijn eerste duel bij Maasdam uit levert een 14-0 nederlaag op. Aan het eind van het seizoen volgt verdere versterking in de persoon van Myron Feldmann.

In het clubblad laat wedstrijdsecretaris René van Bree weten het herstel van de jeugdafdeling eens grondig te gaan aanpakken. Alleen E en F pupillen, te gek voor woorden!

Links: Piershil Jeugd (trainen in de zaal).

Staand vlnr: Floris van Marle (leider), Jan Hage, Patrick Koesveld, Dennis Smits, Duco Verhoeven, Martijn Dennebos en Ben vd Pols (leider).

Zittend vlnr: Darwyn Pennock, Robin Verhoeven,
Ricardo vd Oost en Pieter-Jan Vink.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren - Dames

Een oproep vanuit Uithoorn levert het dameselftal een nieuwe leider op. De verhuisde Han Slooter breekt in het clubblad een lans voor het dameselftal en Leon Belder besluit de taak van leider op zich te nemen. Desondanks blijft het met 7 punten uit 17 wedstrijden een seizoen om snel te vergeten voor de dames. Karel Snijders sr. wordt ondanks zijn tussentijdse vertrek naar Limburg topscorer van het vierde met 17 goals. Piershil 4 eindigt als zesde in de reserve achtste klasse H. Ook het derde eindigt als zesde in 7H met als topscorer Louis Veringmeier (20 goals). Het tweede eindigt in de middenmoot met Jacques Courbois (6 treffers) als topscorer. Het eerste elftal haalt zelfs de nacompetitie maar helaas lukt het niet om te promoveren. Karel Snijders jr. weet 34 goals te produceren en verbetert daarmee het 37 jaar oude record van de legendarische Bas Groenenberg die in seizoen 1960-1961 met 31 goals een ogenschijnlijk eeuwig record had gevestigd. Het doelpunt van het jaar, volgens radio BOS, komt op naam van Richard vd Waal die op 7 februari tegen DES '67 (3-2 winst) zijn projectiel in de kruising ziet verdwijnen.

Archief

Seizoen loopt ten einde

Met het WK-voetbal te Frankijk voor de deur breekt de zomer aan. Er waait weer een positieve wind door de vereniging en de wederopstanding lijkt zich aan te tekenen. Onder leiding van wethouder Louwerse vinden er ook gesprekken plaats tussen de vier Korendijkse clubs maar zijn voorstel tot fusie wordt resoluut afgewezen. In een samenwerking op allerlei gebied ziet men wel heil maar verder wil geen van de clubs gaan. Ook Piershil niet, volgend jaar bestaan we 40 jaar en het is tijd voor een feestje.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1997-1998

Seizoen 1997-1998
Deel 6.8 - Een positieve wind