Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1996-1997 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1996-1997
Deel 6.7 - SV Piershil moet blijven

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

In het tweede seizoen van trainer Dick Stooker en leider Adri Achterberg komt er een nieuwe verzorger en een nieuwe keeperstrainer bij. Bert van Zanten en Johan Hartog nemen de verzorging voor hun rekening en de nieuwe trainer van Piershil A, Leon Belder, neemt eveneens de keeperstraining voor z'n rekening. Leider Harry Groenendijk komt met zijn Piershil 2 uit in de reserve vijfde klasse H en Piershil 3, door Johan Bestebreur op nieuwe tassen getrakteerd, speelt onder leiding van Sander Harmeling in de reserve zevende klasse K. De dames worden dit seizoen getraind door Han Slooter en staan onder leiding van speelster Alexandra Zeedijk. De meest opvallende vetrekkende senioren zijn Piet Beijer en Jan-Louis Reijnierse. Nieuw zijn Piet de Pee, Jan van Gent, Chris Knuppe en Erik van Rij.

Archief

Trainingskamp TsjechiŽ

Door de contacten van trainer Dick Stooker trekt Piershil 1 voor het eerst het buitenland in tijdens de voorbereiding. Het trainingskamp te TsjechiŽ zal om meerdere redenen niet snel worden vergeten. Naast het kanoŽn en het genieten van de Tsjechische keuken is er ook nog tijd om te voetballen. Het duel tegen Sokol Kralovice wordt echter voortijdig beŽindigd wegens een wolkbreuk. Piershil houdt wel aan het vriendschappelijk duel een enorme beker in de vorm van een urn over.

Op een terras en genieten van de Tsjechische keuken.
Een heerlijk mooi formaat. Trainer Stooker haalt vers bier.
Tijd om te gaan kanoŽn. Bart is er helemaal klaar voor.
Berry (links) lijkt twijfels te hebben. KanoŽn in een prachtig gebied.
Even bijkomen. Genieten van het uitzicht.
De wolkbeuk levert een mooie buikschuiver op!
Klik Hier voor een vergroting.
Dico met urn. Dick en Jan-Willem. Bart en Johan bij de luxe touringcar.

Archief

De geboorte van de poppendokter

Behalve bijzondere herinneringen en mooie foto's neemt Piershil nog wat anders mee uit Tsjechie: een poppendokter. Verzorger Johan Hartog wordt op het voetbalveld aangesproken met "Hallo Herr Doktor" door de Tsjechische opponent. Geroezemoes in het Piershilse team, wat zei die nou, poppendokter? Een legende is geboren.

De "poppendokter" poseert bij allerlei andere oude dingen.

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

De ledenvergadering is pas op 20 september omdat Bram Wesdorp heeft aangekondigd te zullen stoppen als voorzitter bij de volgende ledenvergadering. Men heeft de tijd genomen om op zoek te gaan naar een nieuwe voorzitter en nieuwe bestuursleden want ook Danny Lagerwerf en John vd Bijl houden het voor gezien. Er is goed gezocht naar bestuurskrachten want een waar peloton van dertien personen zit na afloop van de vergadering in het bestuur. Besloten wordt meteen om de contributie met 10 gulden per spelsoort te verhogen.

Hoewel het financieel helemaal niet slecht gaat zijn investeringen in het clubgebouw en onderhoud aan de tennisbanen wenselijk. De nieuwe voorzitter Ad de Heer zet in het clubblad zijn plannen uiteen met als kernpunt 'SV Piershil moet blijven'. Na de vergadering van 20 september ziet het bestuur er als volgt uit: A.J. de Heer (voorzitter), W.M. Gebuys (secretaris), J. Sluimer (penningmeester), R. van Bree (wedstrijdsecretaris), A.A. Wesdorp (PR), K. Snijders (onderhoud), J. vd Hoeven (tennis), H.P. Heikoop (tweede voorzitter), P.A. Pennock, A.J. Groenenberg, H.P. vd Kerkhof, H. van Hal en G. Bobeldijk.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil Dames kampioen

Onder leiding van trainer Han Slooter en leidster Alexandra Zeedijk spelen de dames een prima seizoen. In de najaarscompetitie, de dames spelen twee competities dit seizoen, gaat Piershil al snel op kop en reeds op 9 november 1996 kan de kampioensvlag in top. Een 2-1 zege op Maasdam DA1 levert feestvierende Piershildames op: kampioen!

Een 2-1 zege op Maasdam is voldoende voor de titel.
De dames vieren feest en ook trainer Han Slooter (rechts) is tevreden.
Bij een kampioenschap horen bloemen!

Archief

Tennis

De tennisafdeling staat onder leiding van Hans vd Hoeven en zijn energieke aanpak werpt z'n vruchten af. Hoewel het oliebollentoernooi wordt afgelast wegens een gebrek aan belangstelling wordt de ITC met veel fanatisme en inzet afgewerkt. Tennisleraar Onno Ronteltap beleeft zijn laatste seizoen bij SV Piershil en vertrekt in de zomer naar tennisvereniging Spijkenisse.

Alle eindstanden de Interne Tennis Competitie.

Archief

Anekdote 1 - "Laat, later, laatst" (auteur: Bram Wesdorp)

(Laat) Bij het derde elftal is het wel eens een verrassing wie er bij een uitwedstrijd op komen dagen, en vooral hoe laat. Op 19 oktober was de vertrektijd 11.30 uur voor de wedstrijd tegen Zuiderpark 5. Door tegen keeper Lex van Kooten te zeggen dat we om 11.15 uur zouden vertrekken kwam hij extra vroeg, hij was er al om 11.40 uur!! Bijzonder weinig te laat voor zijn doen.

(Later) Alleen Rob vd Waals moest nog komen. Hoewel hij zo te zien zijn auto op vrijdagvond al in de Voorstraat had geparkeerd om snel het dorp uit te kunnen was hij niet op tijd. Nu ging het gerucht dat Rob die vrijdagavond zijn 6 jarig huwelijksfeest had gevierd, dat verklaarde genoeg. Besloten werd om toch maar te vertrekken. Toen we om 12.45 aangetreden stonden om te beginnen kwam Rob toch nog aan.

Hij oogstte direct al bewondering door met zulke kleine oogjes Rotterdam te kunnen vinden. Hij was echter niet zeker of hij de weg terug nog zou weten. Hier had hij evenwel een praktische oplossing voor bedacht. Hij had de weg van het parkeerterrein naar kleedkamer gemarkeerd door om de 25 meter wat kledingstukken neer te leggen. Dit bleek achteraf toch minder handig toen hij na het douchen zijn halve garderobe miste.

(Laatst) Toen we na afloop in de kantine van de gastheren nog wat zaten te drinken zagen we Arie van Brakel zich nog naar de kleedkamer spoeden. Arie verkeerde in de veronderstelling dat de wedstrijd om 14.30 uur zou beginnen. Hij was in ieder geval op tijd om de uitslag (1-3) uit de eerste hand te vernemen. U begrijpt hoe moeilijk het is voor Sander Harmeling om van tevoren al een opstelling te maken als je met dit soort onvoorziene omstandigheden te maken hebt.

Archief

Clubblad - een kleine crisis
Het clubblad lijkt maar niet te verschijnen maar dat hangt samen met het onderzoek naar de levensvatbaarheid van onze vereniging. Nadat een nieuw bestuur met nieuw elan aan de slag gaat, dient zich ook een nieuwe redactie aan voor het clubblad: Renť van Bree, Wilma Gebuijs en Bram Wesdorp. De redactie krijgt het al snel voor de kiezen wanneer een anoniem stuk over de slechte opkomst bij de nieuwjaarsreceptie wordt geplaatst. Het levert een stortvloed aan boze reacties op. Verenigingsmensen die zich het hele jaar inzetten voor de club en juist op 1 januari om begrijpelijke redenen andere verplichtingen hebben wensen helemaal niet zo te worden toegesproken. En al helemaal niet door een anonieme bijdehand, zo is de teneur van de klachten. Hoewel het in vervlogen dagen niet ongebruikelijk was om anoniem of onder een pseudoniem anderen constant op hun verplichtingen te wijzen kiest de redactie nu snel eieren voor haar geld. Men trekt het boetekleed aan en belooft nooit meer anonieme stukken te zullen plaatsen.

Archief

Clubblad - De schakel

Hij loopt nog steeds door: de Schakel. De zeven "schakels" in dit seizoen (die in de uitgegeven zeven clubbladen verschijnen) worden geschreven door Yvonne Stols (172), Ditty van Hal (173), Marie Zijlstra (174), Greet vd Waal (175), Henny Verveer (176), Leon Belder (177) en Jan Bouman Kzn. (178). Door een foute telling die al jaren eerder is gemaakt komen de nummers van de schakel niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van Jan Bouman is reeds nummer 180 in de reeks.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dŤ mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Evenementen - Activiteiten

De Sint bezoekt de kantine dit jaar op 23 november en traditiegetrouw betekent zijn vertrek de start van de jeugdplayback. Een andere traditie, de boutavond, komt op 20 december maar langzaam op op gang maar kan toch redelijk succesvol worden afgesloten. De polderloop van 4 januari volgt op de nieuwjaarsreceptie van 1 januari en al op 8 februari, deze keer onder leiding van Johan Hartog, Renť van Bree, Patrick vd Kerkhof en Hans vd Hoeven, vindt de playback voor de ouderen plaats.

In april is er een sponsoravond en de bijbehorende voetbalwedstrijd op vrijdag 18 april 1997 wordt door prima keeperswerk van Leon Belder met 3-2 gewonnen door bestuur/leiders tegen een team van sponsors.

Scheidsrechter Harry Groenendijk is onverbiddelijk en fluit exact na twee keer dertig minuten af. Dit tot grote onvrede van Piet Rozendaal die op het punt staat om te scoren op het moment van affluiten. Onder het genot van een hapje en een drankje na de toespraak van tweede voorzitter Henk Heikoop blijft het nog lang gezellig in de kantine.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1

"Rien Burger (34) was na het 2-0 verlies van Piershil bij Flakkee zo teleurgesteld over de houding van veel spelers, dat hij bij thuiskomst zelfs aan onmiddellijk stoppen dacht". Met deze zinsnede begint het interview met Rien Burger in het RD waarin de routinier z'n mening niet onder stoelen of banken steekt. Sinds bekend is geworden dat Dick Stooker volgend seizoen zal worden vervangen door Hans vd Mooren lijkt het alsof Piershil niet meer vooruit te branden is. Meer mensen zijn die mening toegedaan en vanaf maart neemt Karel Snijders sr. het roer voor de laatste weken over.

Links: Rien Burger uit z'n bedenkingen.

Archief

Anekdote 2 - "Verspreking" (auteur: Bram Wesdorp)

Op zaterdag 14 december 1996 moest het derde thuis spelen tegen SHO 9. Nu had men bij SHO een keepersprobleem. Gelukkig had men toch iemand gevonden om tussen de palen plaats te nemen. Alleen had deze persoon geen keepershandschoenen. Dus vroeg men bij keeper Lex van Kooten van Piershil of hij soms een paar handschoenen over had. Natuurlijk, antwoordde Lex in een royale bui, je mag mijn trainingshandschoenen wel lenen. Dit antwoord leidde tot grote verbazing bij de medespelers van Lex. Niemand wist namelijk dat Lex over dergelijke handschoenen beschikte. Zelfs de oudere spelers kunnen zich niet herinneren hem ooit op het trainingsveld te hebben gezien. Maar nu Lex bekend gemaakt heeft over trainingshandschoenen te beschikken is het misschien een goede suggestie dat hij ze zelf eens gaat gebruiken, want de manier waarop SHO in blessuretijd de wedstrijd met 4-5 in hun voordeel wist te beslissen, gaf aan dat Lex op hoge corners nog wel eens mag trainen.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd

Piershil beschikt weer over A-junioren en daar is men zeer tevreden over. De trainer die is aangesteld om dit team door de competitie te leiden is Leon Belder. De ex-keeper van NSVV, die op het hoogste amateurniveau zeer succesvol was, maakt een zwaar seizoen door met de jongens en eindigt op de negende plaats (van de elf) met 18 punten uit 20 duels. Het hoogtepunt vormt de strijd om de Leen Vermaas Bokaal. In de halve finale van deze strijd om de HW-bokaal is het uitgerekend NSVV dat Piershil de weg naar de finale versperd: 3-0.

Links: Piershil A1.

Staand vlnr: Martijn Hoek, Marcel vd Waal, Leon Belder (trainer), Barry Bouman, Peter Verveer (leider), Martijn Bobeldijk, Sander vd Hoeven, Adrie Snijders, Ben vd Pols, Remco Groenenberg en Vincent vd Sluis.

Zittend vlnr: Rinie Biesheuvel, Michel de Heer, Sunardi op 't Hof, Reinout Molenaar, Floris van Marle, Danny Verveer, Renť van Bree (leider) en Bart Wesdorp.

Klik Hier voor een vergroting.

Op de jeugdsportdag van 7 juni is het rustig want naast de A weet Piershil alleen F en E-pupillen in te schrijven voor de competitie. Piershil E eindigt in de middenmoot en de F-pupillen eindigen onderaan.

Links: Piershil E1.

Staand vlnr: Sven Roodbol, Davey Spanjersberg, Jantine van ít Hof, Leonard Bruijnzeel en Jan-Maarten Sneep.

Zittend vlnr: Christian Riet, Giovanni Slooter, Brian Koesveld en Pieter Sneep.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren - Dames
Links: Piershil DA1.

Het Piershilse team, staand vlnr: Han Slooter, Suzanne Dekker, Lian van 't Hof, Heidi van Leeuwen, Steaphanie Sinterniklaas, Alexandra Zeedijk, Martine den Hollander, Linda van Belle en Jolande vd Linden.

Zittend vlnr: Isalita Fernandes Furtado, Marjolein van 't Hof, Naomi Lubeek, Stefanie Snijders, Linda van Hal en Simone Bouman.

Klik Hier voor een vergroting.

De Piershilse dames eindigen in de voorjaarscompetitie, die op 26 januari met 6 ploegen van start is gegaan, op de tweede plaats. Aan het einde van het seizoen trekt ook dit team naar het buitenland. Een gezellig weekend van 8 t/m 11 mei in Engeland sluit een topseizoen voor de dames in stijl af. Piershil 1 eindigt op de achtste plaats met Dico Snijders (12 treffers) als topscorer. Piershil 2 eindigt in de middenmoot en neemt aan het einde van het seizoen ludiek afscheid van leider Harry Groenendijk. Als verrassing is voor Harry een afscheidswedstrijd georganiseerd tussen een team van "zijn" spelers en een team bestaande uit collega's van de beveiligingsdienst. Piershil 3 eindigt eveneens in de midden en pilst af op een trainingskamp in Mierlo.

Een erehaag voor Harry. Een schot op de paal!
Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
De Super Coach wordt in zijn zetel geholpen en bediend: bier en blokjes kaas.

Archief

Seizoen loopt ten einde

Hoewel het seizoen na de open-jeugd-sport-dag van 7 juni en de werkersdag van 14 juni voorbij lijkt, staan er in de zomer nog twee uitstapjes op het programma. Zowel de jongste jeugd als de A-junioren gaan in juli op stap. Volgend seizoen is er geen A-elftal en tweede voorzitter Henk Heikoop is niet blij met het feit dat er nu bijna een compleet Piershils B-elftal bij Goudswaardse Boys rond loopt. Doordat ook het verwachte D-elftal door verhuizingen niet kan doorgaan hebben we volgend seizoen alleen E en F pupillen in de jeugdafdeling. Sedert 1959 is de jeugdtak nog nooit zo slecht bezet geweest dus als de schouders er niet snel onder worden gezet is het op korte termijn gebeurd met de club, zo is de algehele opinie.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1996-1997

Seizoen 1996-1997
Deel 6.7 - SV Piershil moet blijven