Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1995-1996 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1995-1996
Deel 6.6 - Voor het laatst RVB

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

De emotionele oproep van het bestuur lijkt zijn vruchten af te werpen op de algemene ledenvergadering van 9 juni 1995. Liefst zes nieuwe bestuursleden melden zich aan zodat de vereniging bestuurlijk een metamorfose ondergaat. Nadat Jan Achterberg in de bloemen is gezet (ruim 20 jaar  verzorger!) en er drie leden zijn geridderd vanwege het 25-jarige lidmaatschap (Leen van Gameren, Rien Burger en Joost Bol) is het tijd om bestuurlijk orde op zaken te stellen. Uit het bestuur gaan Henk Heikoop (voorzitter), Bas Hoek (jeugd) en Hans Groenenberg (wedstrijdsecretaris). De zes nieuwe bestuursleden die de drie resterende leden komen verstreken zijn Piet Beijer, Bram Wesdorp, Danny Lagerwerf, John vd Bijl, Karel Snijders en Hans vd Hoeven. Alleen de functie PR blijft nog vacant. Mede hierdoor verschijnen er ook dit seizoen geen verslagen van het eerste elftal in de regionale pers.

Na alle mutaties ziet het bestuur er als volgt uit: P.C. Beijer (voorzitter), W.M. Gebuys (secretaris), J. Sluimer (penningmeester), D. Lagerwerf (wedstrijdsecretaris), J. vd Bijl (jeugd), K. Snijders (onderhoud), J. vd Hoeven (tennis), A.A. Wesdorp (tweede voorzitter) en A.C. vd Sluis.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen - Piershil 1
Links: Karel Snijders zet de selectie op de foto.
Leider Adri Achterberg kijkt of het goed gaat.

Dick Stooker is de nieuwe trainer, Johan Hartog is de nieuwe verzorger, Adri Achterberg is de nieuwe leider en Jan Barendregt is de nieuwe keeperstrainer. Bij zoveel nieuws mag een nieuwe outfit niet ontbreken. Piershil wordt in het nieuw gezet door L.A.W. Tol en P.T. Bos Transport, kortweg Tol-Bos.

In de selectie keren Harry van Koten en Sebsatiaan Achterberg terug terwijl Edwin Sinterniklaas de nieuwe keeper van Piershil 1 is.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Drie punten en drie wissels - Herstructurering KNVB

Hoe het seizoen ook afloopt, Piershil 1 speelt volgend seizoen niet meer in de RVB. Een grootscheepse  herstructurering maakt een einde aan 20 afdelingen, waaronder de afdeling Rotterdam. Meteen wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de benamingen van de verschillende klassen in het zaterdag- en zondagvoetbal gelijk te trekken. Nu is er geen Hoofdklasse in het zaterdagvoetbal, vanaf volgend seizoen wel.

Een andere ingrijpende verandering, die dit seizoen meteen van kracht is, is de 'driepuntenregel'. Een speciaal daartoe ingesteld comité is na een grondige analyse tot de conclusie gekomen dat het vooruitzicht van drie punten voor een overwinning bijdraagt aan spectaculair en aanvallend voetbal. Een gelijkspel levert net als voorheen 1 punt op. Vanaf nu is het eveneens toegestaan om tijdens een voetbalwedstrijd drie keer te wisselen!

Op een rijtje: de wijzigingen per 1 juli 1996.

Archief

Tennis

De tennisafdeling heeft onder leiding van Hans vd Hoeven een voorspoedig start. Na een actief wervingsbeleid kunnen 27 nieuwe leden worden begroet zodat het aantal leden voor het eerst na de grote leegloop weer boven de 150 uitkomt. De aanschaf van een nieuwe baanstofzuiger, de organisatie van heel veel toernooien en een groots opgezette ITC (Interne Tennis Competitie) onderstrepen dat de tennisafdeling nog springlevend is. De tennislessen worden ook dit seizoen gegeven door Onno Ronteltap.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1

Voorzitter Beijer en de tweede voorzitter Wesdorp zijn te horen op radio BOS. De sfeer is positief want Piershil heeft niet alleen de derde ronde van de beker gehaald maar ook in de competitie zijn na zes duels vier punten bijeen gesprokkeld, net zoveel als de totale opbrengst in het vorige seizoen. Na tien duels heeft Piershil zelfs al tien punten en ook de eerste zege, die dus drie punten oplevert, is dan al een feit. Op 11 november 1995, wanneer Prins Carnaval wordt gekozen en Richard vd Waal zijn debuut maakt in de hoofdmacht van Piershil, is het zover. Door goals van Jaap Bisdom, Richard vd Waal (!) en Leon van Vive wordt RSM met 2-3 geklopt. Voor het eerst sedert 5 maart 1994, toen ZW met 0-4 werd verslagen, stapt Piershil 1 met een zege op zak van het veld. Nieuw is dit seizoen de verkiezing "Speler van het Jaar". De door trainer Stooker opgezette verkiezing verloopt niet altijd even vlekkeloos omdat blijkt dat er, vanaf de bar en met de rug naar het veld, ook punten worden gegeven aan reservespelers die niet eens in actie komen.

Archief

Onderhoud terrein - Organisatie

Naast het in gebruik nemen van een nieuwe tractor is het op onderhoudsgebied stil. Het terrein ligt er fraai bij en er is afgesproken om aan het einde van het seizoen weer eens een werkersdag te organiseren. Op bestuurlijk gebied is het niet stil want de voorzitter stapt voortijdig op. Op 1 februari 1996 verlaat Piet Beijer, net als Aat vd Sluis, alweer het bestuur. De voorzitter heeft zich schromelijk vergist in de hoeveelheid werk en kan gewoonweg niet genoeg tijd vrijmaken voor de vereniging. Tweede voorzitter Bram Wesdorp neemt het voorzitterschap op zich, tot de volgende ledenvergadering.

Archief

Clubblad - De schakel

De eindredactie van het clubblad is vacant maar Wilma Gebuys is bereid gevonden e.e.a. voorlopig waar te nemen. De negen "schakels" in dit seizoen (die in de uitgegeven negen clubbladen verschijnen) worden geschreven door Arwin Reedijk (163), Jan-Willem Veerman (164), John Dekker (165), Leon van Vive (166), Bas Hoek (167), Peter Verveer (168), Bram Wesdorp (169), Jeanne Bouman (170) en An Hunting (171). Door een foute telling die al jaren eerder is gemaakt komen de nummers van de schakel niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van An Hunting is reeds nummer 173 in de reeks.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dè mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Evenementen - Activiteiten

De grote clubactie, waar Wilma Gebuijs weer de nodige uurtjes tijd in steekt, brengt 1500 gulden op. De boutavond in december wordt goed bezocht evenals de feestavond op 18 november. Ook de grote sponsoravond van 22 april trekt veel volk naar het clubgebouw. Er wordt eveneens weer eens een Polderloop georganiseerd en getuige de 700 deelnemers blijkt dat een goed idee te zijn geweest.

De jeugdplayback, na het bezoek van de Sint op 25 november, kent twee winnaars. DJ Johan Hartog en entertainer Marcel vd Meis zien bij de jongste jeugd Rianne Schravesande (Olivia Newton-John, Hopelessly devoted to you) winnen en bij de oudere jeugd wint Kim Bouman (Celine Dion, Think Twice). De winnaars van de playbackavond op 9 maart 1995 zijn René van Bree en Marianne van Dop (Mercury & Smit, Barcelona).

Klik Hier voor een vergroting.
Alle deelnemers op het podium na afloop van de playback.
 Linda, Roos en Jessica waren er ook!

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd

De jeugd die het C-elftal ontgroeid is rest niets anders dan de vereniging te verlaten. Bij afwezigheid van een B-elftal trekken zes spelers richting ZBVH waar zij dit seizoen, in het B-elftal, ook nog kampioen weten te worden. Het hoogste juniorenteam bij Piershil is nog altijd de C, dat wordt getraind door Rob vd Waals en Jan Bouman en waarvan Borchert Brouwer de leider is. De wat jongere jeugd is ruimer vertegenwoordigd want in de voorjaarscompetitie speelt Piershil E1, Piershil F1 en Piershil F2.

Piershil C schopt er weer heel wat in!
Rechts: Piershil F2.

Achterste rij, vlnr: Wilma Bruijnzeel, Dennis Kievit, Duco Verhoeven, Nicole van Leenen en Sven Roodbol.

Voorste rij, vlnr: Sander van Stree, Adrinka van Stee (leidster) en Marinus Lems.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren - Dames

Piershil 2 (leider Harry Groenendijk), Piershil 3 (leider Karel Snijders) en Piershil 4 (leider Karel Snijders) behalen een positie in de middenmoot in de reserve 1e klasse E, reserve 3e klasse F en reserve 3e klasse N. Het damesteam heeft eveneens een aardig seizoen en eindigt als vijfde in de reserve vijfde klasse B. Op 14 oktober gaat het damesteam (17 speelsters) stappen in Amsterdam samen met de leiders Han en Marcel. Eerst wordt echter even een 4-10 zege geboekt bij SMV/Hillegersberg. Piershil 1 eindigt als zevende met 27 punten uit 20 duels en zowel trainer Dick Stooker als leider Adri Achterberg staan ook volgens seizoen voor de groep.

Links: Piershil DA1.

Staand vlnr: Leontine Dost, Marjolein van 't Hof, Suzanne Dekker, Suzanne Hoek, Heidi van Leeuwen, Isalita Fernandes Furtado, Linda van Hal, Stephanie Snijders, Linda van Belle, Jolande vd Linde en Marcel vd Meis.

Zittend vlnr: Lian van 't Hof, Simone Bouman, Alexandra Zeedijk, Janine Westdorp, Agnes Groenendijk,
Naomi Lubeek, Martine den Hollander, Staephanie Barendregt en Han Slooter.

Klik Hier voor een vergroting

Archief

Seizoen loopt ten einde

Een potje bedrijfsvoetbal tussen VIOS en Tol-Bos eindigt op 7 juni voor het tweede jaar in successie in een zege voor VIOS. Op 8 juni spelen Piershil 1 en Piershil 4 op het jubileumfeest van ZBVH en verliezen beiden met 6-1. Hoewel de uitwisseling van jeugdspelers onverminderd verder gaat blijkt er geen draagvlak te zijn voor een fusie binnen de Korendijk. Volgend seizoen zal Piershil weer over een A-elftal beschikken zodat alle spelers die aan het einde van vorig seizoen naar ZBVH vetrokken zijn weer terug komen op het nest. Na goede ervaringen met NBSVV en ZBVH, alle jeugdspelers zijn zoals ook de bedoeling was terug gekomen, gaat dit seizoen een peloton jeugdspelers naar Goudswaardse Boys. Omdat binnen de Korendijk niet alle verenigingen hun teams compleet kunnen krijgen worden de krachten gebundeld, al vinden sommige Piershillenaars het wel vervelend dat Piershil nu voor de derde keer op rij de gevende partij is. Naar Goudswaardse Boys vertrekken Olu Abegunde, Ruben Brouwer, Arjan Gijlstra, Robbert op 't Hof, Sebastiaan op 't Hof, John Kraak, Arnold vd Stoep en Stefan vd Waal. Ook nu wordt stilzwijgend afgesproken dat de spelers weer terugkeren zodra daar gelegenheid toe is. Leen Reedijk, dit seizoen reeds gestopt als speaker bij de thuiswedstrijden, stopt eveneens met de competitieoverzichten in het clubblad. Op 15 juni wordt het seizoen met de werkersdag afgesloten en omdat de RVB is opgeheven voetbalt Piershil 1 volgend seizoen weer in de KNVB.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1995-1996

Seizoen 1995-1996
Deel 6.6 - Voor het laatst RVB