Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1994-1995 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1994-1995
Deel 6.5 - Engelandvaarders

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

De jaarlijkse ledenvergadering, die al 9 juni 1994 heeft plaats gevonden, heeft op bestuurlijk vlak nogal wat mutaties teweeg gebracht. Nadat Bram van Dop al op een tussentijdse ledenvergadering was gestopt hebben ook Arie Sneep en Cors van Etten het bestuur verlaten. Doordat Jopie Sluimer en Aat vd Sluis toetreden ziet het bestuur voor seizoen 1994-1995 er als volgt uit: H.P. Heikoop (voorzitter), W.M. Gebuys (secretaris), J. Sluimer (penningmeester), Joh. Groenenberg (wedstrijdsecretaris), B.M. Hoek (jeugd) en A.C. vd Sluis. De bestuursfuncties voor de afdelingen Tennis, Onderhoud en PR blijven vooralsnog vacant.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen - Senioren - Dames

Gert van 't Hof is naar de Utrechtse Studenten, Sebastiaan Achterberg is vertrokken naar NBSVV en doordat ook Karel Snijders naar NSVV vertrekt zal trainer Jan van Vugt het moeten doen zonder z'n topscorer van vorig seizoen. Ondanks de komst van Charles vd Steene (NBSVV) is al snel duidelijk dat het geen gemakkelijk seizoen gaat worden in de hoofdklasse van de RVB. De eerste officiële wedstrijd, een bekerduel tegen DES '67, wordt met 3-2 gewonnen. Daarna volgt de bekeruitschakeling en de start van de competitie met twee gelijke spelen en drie nederlagen is uiterst moeizaam. Piershil 2 speelt onder leiding van Harry Groenendijk in de reserve eerste klasse D en Piershil 4 gaat het onder leiding van Karel Snijders in de de reserve derde klasse I proberen. Piershil 3 wordt nog sneller terug getrokken dan vorig seizoen: voordat er ook maar één bal is getrapt. Zeventien spelers zijn er slechts beschikbaar voor het derde en vierde dus wordt besloten om met slechts drie seniorenteams te gaan deelnemen. Bij de dames is Sandra Smaal vertrokken maar Staephanie Barendregt, Gerda van Bennekom, Martine Lens, Naomi Lubeek, Soroya Rijnsaard en Arleen Faasse kunnen worden verwelkomd. Han Slooter is trainer en Marcel vd Meis is leider van Piershil DA2 en bij het eerste neemt speelster Alexandra Zeedijk die rol voor haar rekening.

Archief

Tennis

Weer een nieuwe tennisleraar: Onno Ronteltap uit Spijkenisse. Hans vd Hoeven is de nieuwe contactpersoon van de tennisafdeling en samen met de rest van het team (Jeanne Bouman, Hanky Pols, Maja Wesdorp en Ad de Heer) worden verschillende evenementen georganiseerd.

Hoogtepunt van het tennisseizoen is de finaledag van de groots opgezette clubkampioenschappen. In alle categorieën worden finales gespeeld en de uiteindelijke winnares van de Marco van Holten-Bokaal is Lindemarie Sneep.

Archief

www.svpiershil.com

Onderhoud terrein - Organisatie

Ondanks het feit  dat het aantal vrijwilligers alsmaar kleiner lijkt te worden is men er in de zomer in geslaagd om, uitsluitend met vrijwilligers, het complete dak van het clubgebouw te renoveren. Voorzitter Heikoop spreekt in de ledenvergadering dan ook zijn oprechte dank uit aan al diegenen die ruim 300 vierkante meter dakbedekking hebben vervangen. Ook zijn de dakplaten, de boeiborden en de plafonds van zowel de kantine als de kleedkamers hersteld.

Links: Mijnie Reedijk begroet het
oudekranten-team (Danny, Cees en Karel).

In het clubblad wordt ook nu weer een noodkreet geplaatst door het bestuur. Het aantal bestuursleden is niet al te groot maar het aantal vrijwilligers ligt op een absoluut dieptepunt. Op de buitengewone ledenvergadering van 21 april 1995, met niet minder dan 53 aanwezigen, wordt nogmaals een beroep gedaan op het verenigingsgevoel van die en gene. Op tennisgebied gaat het weer iets beter maar op voetbalgebied absoluut niet. De vergadering wordt afgesloten met de harde constatering dat we het 50 jarige jubileum in 1999 op deze manier wel kunnen vergeten. "Het voortbestaan van de club staat zelfs op het spel", aldus een wanhopig bestuur.

Archief

Clubblad - De schakel

De eindredactie van het clubblad is door Wilma Gebuys overgenomen van de vertrokken Piet Meijer en "de schakels" lopen onverminderd verder. De zeven "schakels" in dit seizoen (die in de uitgegeven acht clubbladen verschijnen) worden geschreven door Bart Mol (155), Wouter Bos (156), Theo Bos (157), Jan Rozendaal (158), Rien Burger (159), Martijn Bobeldijk (160), Gert Roubos (161) en Patrick Bouman (162). Door een foute telling die al jaren eerder is gemaakt komen de nummers van de schakel niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van Patrick Bouman is reeds nummer 164 in de reeks.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dè mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Evenementen - Activiteiten
Een speciale wenskaart van Piershil C.
Staand vlnr: Barry Bouman, Martijn Hoek, Danny Verveer, Marcel vd Waal, Michel de Heer,
Floris van Marle en Bart Wesdorp. Zittend vlnr: Vincent vd Sluis, Geert Pijper, Reinout Molenaar,
John Kraak, Sander vd Hoeven en Olu Abegunde.

Na een redelijk bezochte boutavond op 16 december volgt een matig bezochte nieuwjaarsreceptie op 1 januari 1995. Druk is het weer op de playbackavond van 18 maart 1995. Het is wederom René van Bree die, deze keer samen met Johan Trouw, beslag weet te leggen op de eerste plaats. Marianne van Dop wordt tweede en het brons is voor Kim Bouman.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd

Voor het eerst sedert seizoen 1985-1986 beschikt SV Piershil weer over een A-elftal, al blijkt het helaas van korte duur te zijn. Met een F, D, C en A-elftal begint de jeugdafdeling aan het seizoen. Na de wintermaanden is dat gewijzigd in een F, E, D (zevental) en C-team, onder meer doordat het A-elftal uit de competitie is genomen door het bestuur van SV Piershil.

Links: Piershil F1.

Staand vlnr: John vd Bijl (leider), Pieter Sneep, Giovanni Slooter, Christiaan Riet, Duco Verhoeven en Johan Slooter.

Zittend vlnr: Aaron vd Bijl, Rob Sneep en Wilma Bruijnzeel.

Klik Hier voor een vergroting.

Piershil C in de aanval.
Piershil C in de aanval.
Boven: meer dan 130 goals voor Piershil C.
Rechts: Barry Bouman gooit in.

De smaakmakers van de vereniging zijn ongetwijfeld de spelers van Piershil C1. Onder leiding van Peter Verveer en Han Slooter worden de jongens in de najaarscompetitie en in de voorjaarscompetitie kampioen. Door het verzorgde en aanvallende voetbal weet Piershil C meer dan 130 keer te scoren dit seizoen! De najaarstitel wordt behaald na een 2-0 zege op Hekelingen C4 met goals van John Kraak en Martijn Hoek.

Rechts: Piershil A1.

Staand vlnr: Ben vd Pols, Martijn Bobeldijk, Patrick Bouman, Arwin Reedijk, Björn van Ipenburg, Hans vd Zweth en Arjan van Prooijen.

Zittend vlnr: Remco Groeneberg, Rinie Biesheuvel, Gilles Molenaar, Jan-Willem Veerman en Sunardi op 't Hof.

Klik Hier voor een vergroting.

Als voorbereiding op het voetbalseizoen wordt er voor Piershil C en Piershil A een trainingskamp belegd. Naast lichte trainingsarbeid staat het uitstapje vooral in het teken van de teambuilding. Naast het sportieve programma is ook gedacht aan de innerlijke mens: de overheerlijke barbecue draagt zonder meer bij aan de feestvreugde.

 

Links: C, A en begeleiding laten het zich smaken.

Vlnr: Vincent, Reinout, Martijn, John, Michel, Danny en Barry. Vlnr: Remco, Hans, Patrick, Arwin, Martijn en Jan-Willem.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren - Dames

Piershil 1 maakt een desastreus seizoen door. Na het slechte begin wordt het zelfs nog slechter daarna en in de wintermaanden grijpt het bestuur in. Trainer van Vugt wordt opgevolgd door interim-trainer Jack op 't Hof en de A-junioren worden uit de competitie gehaald om te proberen het tij te keren. Alle moeite is echter vergeefs, niet één wedstrijd wordt gewonnen! Uit tegen Rhoon maken 3 A-junioren hun debuut. Ben vd Pols weet te scoren maar de 5-1 nederlaag is onvermijdelijk. Nadat vorig seizoen keeper Peter Slooter er de brui aan gaf is het ditmaal Dick van Leenen. Na een nota bene positief interview op Radio BOS houdt hij het onverwacht voor gezien en Patrick Bouman is zijn opvolger.

Voorzitter Heikoop licht de noodgreep toe (uit: Het Kompas) En het doek viel..........
Jaap Bisdom maakt Jack nieuwsgierig. Jack pakt uit tussen Dico en Jaap.

De spelers danken Jack op 't Hof aan het einde van het seizoen voor zijn rol als interim-trainer. Ondanks het wat betere voetbal blijven de resultaten uit en volgt een roemloze degradatie. Ronduit blamerend is de 9-0 nederlaag bij Egelantier Boys, de grootste nederlaag uit de geschiedenis van Piershil. Topscorers worden Leon van Vive en Leo Tol, met zes treffers.

Links: Jack in de bloemen.

Topscorer Leo Tol.

Zowel Piershil 2, Piershil 4 als Piersil Dames eindigen in de middenmoot. Door personele problemen wordt ook een dameselftal uit de competitie genomen zodat alleen door Piershil DA2 (met daarin ook speelsters van DA1) het einde van de competitie wordt gehaald.

Archief

Engelandvaarders

You came, we saw, you conqured!

Als eerste vertrekt Piershil 4 naar Engeland voor en weekendje Londen. Naast onderdelen zoals pubbezoek, pubbezoek en pubbezoek wordt er ook gevoetbald. Piershil leidt bij rust met 0-4 tegen The Carpenters Arms Football Club en de miraculeuze eindstand is 5-5. Het levert een getuigschrift op en vooral prachtige herinneringen aan de door Karel en Jopie georganiseerde trip.

Ook de jeugd gaat op stap. De bestemming is eveneens Engeland. Een gezelschap van 34 personen, inclusief Piershil C en Piershil A, beleeft van 4 t/m 6 mei een onvergetelijk weekend.

Klik Hier voor een vergroting. Zelfs vervoer per luxe touringcar is geregeld.

Het vervoer per boot is een avontuur apart. Echt veel is er niet te doen dus het is een kwestie van tijd doden. Voor sommige C-tjes is het een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met alcohol. Voor een eenling is het meteen de laatste keer want naast hobby's zoals veel goals maken in het C-elftal en het in de midden liggen van de ballenbak heeft hij er na vanavond (na vele variaties alcohol te hebben genuttigd) nog een hobby bij: kotszakjes vullen.

De ferry, met Piershils materiaal aan boord, gaat vertrekken.
Kleintje pils. Floris, Barry, Marcel, Michel, Remco, Floris (nogmaals), John (ahum), Martijn, Sunardi en Marcel (nogmaals) betrapt!
René, Gijs, Klaas, Jack, Jan en Cees aan de pils. Gezellig! Edwin, Martijn, Arwin, Gert en Hans zijn blij.
Huh? Los Angeles? Reinout, John (in het midden van de ballenbak) en Olu.

Ook staat er een bezichtiging van het stadion van Blackburn Rovers op het programma. Gezien de enorme populariteit van de Rovers, de locale staalmagnaat Jack Walker heeft met al zijn investeringen de blauw witten tot aan de top van het Premiership gebracht, is het niet mogelijk kaarten te krijgen. Het bezoek aan Ewood Park levert dus geen doelpunten van Alan Shearer op, wel mooie plaatjes.

Ewood Park. Arie Sneep van de "press".
De kleedkamer van Blackburn Rovers ziet er uit....als een kleedkamer!
Ook een leeg stadion kan mooi zijn. Geert, John en Floris. Peter wijst Klaas de weg.

Klik Hier voor een vergroting.

Sunardi dagdroomt en Danny denkt "Waarom
ben ik niet gaan slapen vannacht?"
De bestuurskamer van Blackburn Rovers.
De jongens komen tijdens het verblijf in Engeland ook zelf nog aan voetballen toe. Piershil C speelt tegen een schoolteam uit Huddersfield en krijgt met 5-1 klop. Ook Piershil A komt in de wei en ook die lijden een nederlaag: 2-1.

Piershil C1 in Engeland.

Een typisch Engels voetbaltafereel.

Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.

Piershil C1 met tegenstander.

Piershil A1 met tegenstander.

Klik Hier voor een vergroting. Klik Hier voor een vergroting.
Het verblijf op het idyllische platteland is prima verzorgd. Een mooi onderkomen en een prachtig uitzicht. Zelfs de was kan in de directe nabijheid worden opgehangen, aan alles is gedacht.
De was hangt al buiten. The sun is shining over den omheining!
Floris en Bart luchten zich. Floris, Michel en Barry rusten uit.
Liefhebbers genoeg voor een echt Engels ontbijtje.

Uiteraard staat ook een bezoek aan een wedstrijd in de Engelse Premier League op het programma. Het Piershilse reisgezelschap bezoekt op 6 mei 1995 Elland Road, de thuishaven van Leeds United. De wedstrijd tegen Norwich City wordt bezocht door 31.981 bezoekers en lijkt af te lopen met een 1-1 gelijkspel (goals van Ward voor Norwich en een penalty van McAllister). In de laatste minuut maakt Carlton Palmer op aangeven van Gary Speed toch de winnende voor Leeds zodat Partick Bouman de voetbalpoule wint. Die van Piershil, welteverstaan.

Organisatoren Jack op 't Hof en Peter Verveer genieten van de zon in het stadion van Leeds United.
Men kijkt de ogen uit. Ook de scheidsrechter komt ogen tekort.
Hoog voor de pot. Vlak voor tijd 2-1! Speed wordt besprongen.
Enthousiaste aanmoedigingen van het Piershilse publiek.
Een paar biertjes op de goede afloop, een onvergetelijke reis!

Archief

Seizoen loopt ten einde

Aan het einde van het seizoen wordt afscheid genomen van verzorger Jan Achterberg. Ruim 20 jaar was hij verzorger van de selectie en niet allen bloemen maar vooral mooie woorden van dankbaarheid zijn z'n deel. Afscheid is er ook voor veel jeugdleden. Zo vertrekken Barry, Floris, Danny, Marcel, Bart en Reinout naar ZBVH, gaat Michel naar SHO en gaat Hans terug naar NBSVV. De leegloop wordt veroorzaakt door de afwezigheid van een B-elftal en een A-elftal volgend seizoen.

De slechte bezetting bij de jeugd, bij het bestuur en bij de vrijwilligers leveren weinig blije gezichten op wanneer de lange hete zomer van 1995 begint.

In actie: Jan Achterberg, die Piet Koppenaal verzorgt.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1994-1995

Seizoen 1994-1995
Deel 6.5 - Engelandvaarders