Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1993-1994 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1993-1994
Deel 6.4 - Wankel evenwicht

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Slechts 20 voetballeden bezoeken de ledenvergadering van 10 juni 1993 en van de tennisafdeling is zelfs helemaal niemand aanwezig. Na de bestuursverkiezing is het aantal bestuursleden slechts zeven en zowel de functie van penningmeester als bestuurslid tenniszaken is vacant. Tussentijds is Gerrit Noordzij al uit het bestuur gegaan en doordat nu Jan Achterberg, Jack op 't Hof, Karel Snijders en Jan Dirk Roodbol uit het bestuur gaan en doordat Cors van Etten, Hans Groenenberg, Bas Hoek en Bram van Dop toetreden ziet het bestuur er als volgt uit: H.P. Heikoop (voorzitter en waarnemend penningmeester), W.M. Gebuys (secretaris), Joh. Groenenberg (wedstrijdsecretaris), B.M. Hoek (jeugd), A.J. Sneep (PR), A.B.G. van Dop (onderhoud) en C. van Etten.

Door het nieuwe bestuur wordt meteen de erbarmelijke staat van het kantinedak onder de aandacht gebracht. Hoewel reparaties eigenlijk niet langer kunnen wachten wordt toch prioriteit gegeven aan een nieuwe maaimachine. Ook wordt gevraagd om de vacature van "raddraaier" in te vullen nu de activiteitencommissie heeft laten weten met dit specifieke onderdeel te zullen stoppen.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen - Piershil 1

Jan vd Vorm is vertrokken naar VVOR en is opgevolgd door de 35-jarige Jan van Vugt. De Barendrechter trainde voorheen zondagsclub DEH en speelde zelf bij Excelsior en CVV. Met Jan Achterberg als verzorger, Peter Verveer als leider en René van Bree als vlagger is de staf compleet en kan een nieuwe start in de RVB worden gemaakt.

Nieuwkomers bij de senioren zijn Patrick vd Kerkhof (SC Botlek) en Louis Veringmeier (RSM) terwijl Peter Slooter weer terugkeert van NBSVV waar hij net de promotie naar de KNVB heeft meegemaakt. Joost Bol heeft te kennen gegeven zich wegens tijdgebrek alleen nog maar op het tweede te willen richten. Nadat de selectie zich heeft vermaakt met paintballen gaat het seizoen van start. In het bekertoernooi wordt de tweede ronde gehaald maar daarin is Leonidas na strafschoppen de sterkste. De competitie start rampzalig met een gelijkspel en drie nederlagen. Na het crisisberaad besluit Peter Slooter zelfs op te stappen en vanaf de vijfde wedstrijd, uit tegen GTB, staat Dick van Leenen weer onder de lat.

Archief

Tennis - Jasper Hunting

Het Piershilse tennis doet het landelijk beter dan lokaal. Terwijl Jasper Hunting wordt gekroond tot Nederlands jeugdkampioen blijft het op de Piershilse tennisbanen behelpen. Een stortvloed aan tennisschema's, tennistoernooischema's en tennisdienstenschema's overspoelen het clubblad maar het enthousiasme van de maker wordt niet gedeeld door de actieve beoefenaars. De piramidecompetitie is geenszins succesvol en besloten wordt om dan maar een interne tenniscompetitie tijdens de wintermaanden te organiseren.

Uit: Rotterdams Nieuwsblad.

Namens de tenniscommissie, die er dus nog wel is maar alleen geen bestuursleden weet af te vaardigen, spreekt Ad de Heer zijn teleurstelling uit. Ondanks het feit dat er nog altijd 175 personen lid zijn van de tennisafdeling zijn de banen heel vaak heel slecht bezet. Tennisleraar Marco van Holten wordt aan het einde van het seizoen opgevolgd door Ruud Peek uit Numansdorp.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen - Senioren - Dames

Met vier seniorenteams en twee dameselftallen gaat Piershil van start. De meeste meisjes van het meisjeselftal zijn te oud geworden en dus neemt men deel aan de competitie als Piershil DA2. Nieuw dit seizoen bij de dames zijn Mariska vd Wulp, Heleen Heistek, Simone Bouman en Gerda Leeuwenburg. Beide dameselftallen hebben ook een sponsor, De IJskoning voorziet Dames 1 van tenues terwijl het plaatselijke DICAN Dames 2 in het nieuw zet.

De Piershilse seniorentak is uitgebreid met o.a. Jan Rozendaal en Theo Bos en zowel Piershil 2, Piershil 3 als Piershil 4 krijgen nieuwe tenues. Piershil 2 met leider Harry Groenendijk en vlaggenist Paul Pennock komt uit in de reserve eerste klasse C en wordt op 25 september, voor aanvang van het uitduel tegen NSVV, verrast met nieuwe tenues (Bouman) en nieuwe tassen (vd Wagt). Piershil 3 speelt onder leiderschap van Johan Slooter in de reserve tweede klasse D en Karel Snijders is leider van het vierde, dat uitkomt in de reserve vierde klasse F. Ook het derde (HANF) en het vierde (Bascule) worden door sponsors in het nieuw gestoken.

Links: Piershil 2.

Staand vlnr: Piet Bouman (tenuesponsor), Rien vd Wagt (tassensponsor), Paul Pennock (vlaggenist), Berry Woltman, Rob vd Waals, Jan Bouman, Cor Veerman, Klaas Beijer, Martin vd Wagt en Harry Groenendijk (leider).

Zittend vlnr: Remco Groenenberg, Arwin Reedijk, Jacky vd Heiden, Lex van Koten, Joost Bol en Jan Rozendaal.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil 3.

Staand vlnr: Johan Slooter, Sander Harmeling, Wim Batenburg, Peter Verveer, Bas Hoek, Hans Groenenberg, Zegert vd Struis (sponsor) en Bas Koesveld.

Zittend vlnr: Martin vd Wagt, Aat vd Sluis, Hans vd Meis, Piet Burger, Adrie van Prooijen en Johan Hartog.

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Piershil 4.

Staand vlnr: Sander Harmeling, Karel Snijders, Danny Lagerwerf, Bram Klijnsmit, Cees vd Hoeven, Bas van Dop, Piet Barendregt, Denise Hanf (sponsor) en Dhr. Hanf (sponsor).

Zittend vlnr: Johan Hartog, Ed Groenenberg, Richard vd Waal, Tom Achterberg, Piet Rozendaal, Gert Bokhout en Gerard Kiers.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil DA2.

Staand vlnr: Dhr. Andeweg (sponsor), Linda van Hal, Linda van Belle, Heidi van Leeuwen, Lian van 't Hof, Marjolein van 't Hof, Suzanne Hoek, Marleen Dekker en Mevr. Andeweg (sponsor).

Zittend vlnr: Han Slooter (trainer), Janine Wesdorp, Natasja Andeweg, Suzanne Dekker, Stefanie Snijders, Leontine Dost en Kim Bouman.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Organisatie - Onderhoud terrein

Door de inspanningen van PR-man Arie Sneep is het aantal reclameborden rondom het veld al weer opgelopen tot 40. Een andere belangrijke bron van inkomsten is de grote clubactie. Vooral dankzij de inspanningen van Heidi en Kim, die 400 loten aan de man weten te brengen, komt er 1600 gulden in het laatje. Het geld is hard nodig want het dak van de kantine is dringend aan reparatie toe. In mei worden dan eindelijk de dakplaten gerepareerd en wordt het volledige dak van nieuw asfalt voorzien. Ook de daken van de dug-outs worden meteen opnieuw geasfalteerd. Met het aantal vrijwilligers binnen de vereniging blijft het behelpen en vaak zijn het dezelfden die voor alles en nog wat opdraaien. Het bestuur besluit dan ook een noodkreet in het clubblad, als speciale bijlage, bij te voegen. De sponsoravond wordt dit seizoen gehouden op 18 april en is levert net als de vorige editie tevreden gezichten op.

Een noodkreet van het bestuur in het clubblad: we zoeken vrijwilligers!

Archief

Clubblad - De schakel

In de editie 1993-1994 wordt de schakel nog altijd in stand gehouden. De negen "schakels" in dit seizoen (die in de uitgegeven negen clubbladen verschijnen) worden geschreven door Rien Burger (146), Leen van 't Hof (147), Arie Sneep (148), Wim Roest (149), Leon van Vive (150), Han Slooter (151), Marco van Holten (152), Jan van Vugt (153) en Leo Tol (154). Door een foute telling die al jaren eerder is gemaakt komen de nummers van de schakel niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van Leo Tol is reeds nummer 156 in de reeks.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dè mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Evenementen - Activiteiten

De wil om iets te organiseren krijgt na de "happening" op 23 oktober een stevige knauw. Het aangekondigde "Back to the 60's" in de kantine wordt niet bepaald een succes. De band Love Game is voor 750 gulden ingehuurd en voor de bezoekers staan gratis hapjes klaar. Wanneer de deuren openen gebeurt er niets en al snel wordt duidelijk dat het feest zal mislukken. Slechts 25 personen weten uiteindelijk de weg naar de kantine te vinden en dat betekent een nachtmerrie voor de band en voor de activiteitencommissie.

Gelukkig wordt het Sinterklaasfeest en de junioren playback op 26 november stukken beter bezocht en ook de boutavond op 17 december is ronduit succesvol te noemen. Een ander succes is, na de nieuwjaarsreceptie op 1 januari, het klaverjassen. Met weer eens een vierdorpentoernooi wordt veel volk naar de kantine gelokt en de kaarters vermaken zich uitstekend. Piershil wint de vierkamp, voor NBSVV, ZBVH en Goudswaardse Boys. De Goudswaarders hebben ondanks de laatste plaats wel de individuele kampioenen in hun midden: Peter van Gijzen en Adrie Nieuwenhuizen. Met de playbackavond op 12 maart, die altijd succesvol is, en de puzzeltocht op 29 mei (deze keer per fiets!) wordt het seizoen van de activiteitencommissie dan toch nog op een bevredigende manier afgesloten.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd - Piershil B kampioen

Onder andere door de komst van Gilles Molenaar, Arwin Reedijk, Martijn Bouman, Patrick Bouman, Hans vd Zweth, Johan Sneep en Henk Andeweg trekt de jeugdafdeling weer aardig aan en behalve een A-elftal en een E-zevental worden alle mogelijke jeugdteams ingeschreven. Althans, bij de jongens. De meisjes zijn na vijf jaar samenspelen het juniorenvoetbal ontgroeid en stromen door naar het damesvoetbal. De jongste spelers van de club, waaronder Leonard Bruijnzeel, Martijn Zaanen, Bjorn Rouss, Richard vd Sluis en Henk Andeweg, spelen voor de winterstop in de F-competitie en daarna gaan zij als E-tjes de wei in. De door Zeefdrukkerij vd Stoep gesponsorde voetballertjes eindigen in die laatste competitie helemaal onderaan de ranglijst. De D-tjes daarentegen, spelend met ABS-belettering op de borst, eindigen keurig in de middenmoot. Ook Piershil C, dat aan het begin van het seizoen door aannemersbedrijf Schurg uit Heinenoord in het nieuw wordt gestoken, maakt een moeilijk seizoen door en eindigt op de laatste plaats. De jeugdelftallen t/m Piershil C gaan op 28 t/m 30 januari op voetbalreis ('t Ossekopcke te Rucphen). Ook staan weer op het programma de sponsorloop (20 mei), de Jeugdsportdag (27 mei) en de Korendijksportdag (3 juni).

Links: Piershil C1.

Staand vlnr: M. Schurg (sponsor), Eric Eikenboom, Martijn Hoek, Barry Bouman, Barrie Remers, Bart Wesdorp, Geert Pijper, Aat vd Sluis (leider).

Zittend vlnr: John Kraak, Vincent vd Sluis, Reinout Molenaar, Marcel vd Waal, Sander vd Hoeven, Jasper Hunting, Olu Abegunde en Leon van Vive (leider).

Klik Hier voor een vergroting.

Piershil B gaat op vrijdag 7 januari naar Groenlo in de Achterhoek voor een driedaags "trainingskamp". Er staan enkele zware onderdelen op het programma zoals zwemmen, bowlen, bioscoopbezoek, discobezoek en hamburgers eten. Ook wordt er nog gevoetbald, op zaterdag 8 januari tegen Grolsche Boys. Piershil verliest met 5-3 en Martijn Bouman (2) en Hans vd Zweth (een beauty!) scoren de goals. Het zware trainingskamp werpt z'n vruchten af want als enige van de vereniging weet Piershil B het kampioenschap te behalen. De "Andeweg-Flair" brigade doet ook van zich spreken in de strijd om de Hoekschewaard bokaal. De jongens weten het zelfs tot de finale te brengen maar op het terrein van Puttershoek blijkt Zinkwegse Boys met 5-3 te sterk.

Op trainingskamp bij McDonalds! Klik Hier voor een vergroting.
Rechts: Piershil B1.

Staand vlnr: Jack op 't Hof (leider), Ben vd Pols, Martijn Bouman, Rinie Biesheuvel, Sunardi op 't Hof, Michiel Andeweg, Mevr. Andeweg (sponsor), Michel de Heer en Dhr. Andeweg (sponsor).

Zittend vlnr: Martijn Bobeldijk, Hans vd Zweth, Arwin Reedijk, Patrick Bouman, Jan-Willem Veerman en Gilles Molenaar.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren - Dames

Piershil 1 maakt een anoniem seizoen door in de RVB. Na de slechte start volgt een opleving maar het slot van de competitie is weer bedroevend. Karel Snijders junior wordt topscorer met 13 goals en ondanks de teleurstellende zevende plaats wordt het contract met trainer Jan van Vugt met één seizoen verlengd. Een verslaggever is er nog steeds niet nog zodat via korte impressies in het clubblad belangstellenden op de hoogte worden gehouden. De verslagen in "De Schakel" van Piershil 2 zijn beduidend langer en ook de prestaties van het tweede elftal liegen er niet om. Nog altijd spelend in de reserve eerste klasse behalen de manschappen van Harry Groenendijk een keurige vijfde plaats met 21 punten uit 20 duels.

Leider Harry Groenendijk is alert.

Het seizoen van Piershil 3 verloopt dramatisch want het wordt na dertien nederlagen en twee keer niet komen opdagen uit de competitie genomen. Het vierde doet het aanmerkelijk beter en eindigt tweede achter kampioen Zinkwegse Boys 5.

Zowel Piershil DA1 als Piershil DA2 eindigen in de subtop van het klassement. Een uitstapje naar de Ardennen beëindigt het leuke damesseizoen. Op 2 mei komt het gezelschap aan op camping Pont de Bergueme in Tenville. De doe-vakantie bestaat uit mountainbiken, vlotbouwen, barbecuen, een dropping en uiteraard voetballen. Het duel tegen SV Tenville wordt met 4-2 verloren. Vanuit La Roche vertrekt men op 5 mei weer richting Piershil.

Aanvoerder Hans Groenenberg in actie.
De bal om de muur van Piershil 3. Piershil 3 in de verdediging.

Archief

T.A. van den Berg Toernooi 1994 - het sprookje is uit

De gemiste promotie naar de KNVB is voor Maasdam reden om nog één keer alles op alles te zetten. De meeste teams maken een uitgebluste indruk na afloop van het lange seizoen. De jonkies van Hans Reedijk echter komen om te winnen en na de 1-0 winst in de finale op NSVV (de nieuwe club van trainer Reedijk!) mogen ze zich de verrassende maar eveneens terechte winnaar noemen. Aan de vijftiende editie nemen vijftien ploegen deel maar Zinkwegse Boys bedankt voor de organisatie omdat het financieel niet tot overeenstemming komt met de organisatoren. Hierdoor is Heinenoord voor de tweede keer gastheer. Teun van den Berg laat al weten eens met de clubs te gaan praten over de voortzetting van het toernooi. Later blijkt dat er niet voldoende draagvlak meer is en er wordt besloten te stoppen met deze unieke reeks.

Maasdam is de verrassende winnaar van de
15de en naar later blijkt laatste editie!

Na acht jaar Witte Boerderij en zeven jaar T.A. van den Berg is het sprookje uit. De organisatoren en financiers hebben de Hoekschewaardse voetballers prachtige herinneringen bezorgd en met veel weemoed wordt nog altijd teruggekeken naar deze unieke toernooien!

Alle resultaten en verslagen van het T.A. van den Berg Toernooi 1994 zijn te vinden op
de speciale toernooipagina: T.A. van den Berg Toernooi 1993

Archief

Seizoen loopt ten einde - WK Voetbal (USA)

Op het WK voetbal van 1994 (USA) sneuvelt Nederland in de kwartfinale tegen de latere winnaar Brazilië. De bij SV Piershil georganiseerde voetbalpoule brengt 500 gulden op voor de jeugd.

De bovenste vijf van de eindstand zijn: 1. Kees den Hartigh (204 punten) 2. Wilma Gebuys (200 punten) 3. Hans Groenenberg (179 punten) 4. Gabor Nagy (176 punten) 5. Johan Bestebreur (174 punten).

Op een tussentijdse ledenvergadering werd gesteld dat het de vereniging niet geheel voor de wind gaat. Die constatering had vooral betrekking op het aantal vrijwilligers binnen de club. Steeds meer mensen geven er de brui aan omdat er teveel werkzaamheden op hun schouders terechtkomen. De gevolgen voor de overblijvers zijn desastreus. Ondanks het feit dat het sportief, zeker gezien de groeiende jeugdafdeling, weer aardig op de rails begint te komen is er sprake van een wankel evenwicht, van een kaartenhuis zelfs. De grootste uitdaging voor de komende jaren zal ook zijn om het aantal vrijwilligers op peil te houden met de grootte van de club. Zoals in de verstrekte flyer al stond vermeld: "...het functioneren en het voortbestaan is afhankelijk van de inzet van de leden".

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1993-1994

Seizoen 1993-1994
Deel 6.4 - Wankel evenwicht