Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1992-1993 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1992-1993
Deel 6.3 - Gemengde gevoelens

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Op 25 juni 1992 ontvouwt het bestuur de plannen. De 35 belangstellenden op de algemene ledenvergadering krijgen te horen dat zowel Jack op 't Hof en Henk Heikoop als voorzitter zullen fungeren, totdat zich iemand anders aandient. In de persoon van Jan Achterberg is er ook een wedstrijdsecretaris gevonden en ook de resterende functies zijn naar tevredenheid ingevuld. Na de vergadering, waarin de bestuurscrisis lijkt te zijn afgewend, ziet het bestuur er als volgt uit:

H.P. Heikoop (voorzitter en penningmeester), J.J. op 't Hof (voorzitter en secretaris), J. Achterberg (wedstrijdsecretaris), K. Snijders Dzn. (kantinebeheer en terreinonderhoud), J.D. Roodbol (tenniszaken), A.J. Sneep (PR), G. Noordzij (onderhoud) en W.M. Gebuys (kantinebezetting).

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen - Piershil 1

Harry van Koten en Bas Pors hebben de selectie verlaten en lang lijkt het erop dat zij niet de enigen zullen zijn. De gevreesde leegloop blijft echter uit en met de komst van Menno de Ridder en met wat doorstroom vanuit het tweede elftal kan trainer Jan vd Vorm toch weer over een aardig elftal beschikken. Op de shirts valt dit seizoen slechts de tekst "Piershil" te lezen maar bij het maken van de elftalfoto lijdt het geen twijfel wie de nieuwe tenues heeft geschonken. De plannen om de nieuwsarmoede omtrent het eerste elftal te doorbreken worden maar gedeeltelijk verwezenlijkt. Hoewel Arie Sneep regelmatig via Radio Strijen Lokaal verslag doet blijven de verslagen in het Kompas schitteren door afwezigheid. Slechts via het clubblad worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden van de prestaties van de hoofdmacht.

Links: Piershil 1.

Staand vlnr: Leon van Vive, Gert van 't Hof, Leo Tol, Joost Bol, Dico Snijders, Klaas Beijer, Rien Burger, Karel Snijders Kzn., Fred van Amen, Jan vd Vorm (trainer), Piet Beijer en Menno de Ridder.

Zittend vlnr: Jan Achterberg, Jacky vd Heiden, Hans Kok, Jaap Bisdom, Berry Woltman en Dick van Leenen.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen - Scorebord

Vanwege de vele problemen in het vorige seizoen, slechts met kunst en vliegwerk konden vijf elftallen worden gehandhaafd, wordt dit jaar maar met vier seniorenelftallen ingeschreven. Het tweede elftal komt uit in de reserve eerste klasse F met als leider Harry Groenendijk. Piershil 3, met spelers als Bas Hoek, Adrie van Prooijen, Johan Hartog, Piet Burger, Peter Verveer, Aat vd Sluis, Hans Groenenberg, Andre de Raadt, Willem Batenburg en Arie van Brakel, komt onder leding van Hans Groenenberg uit in de reserve tweede klasse C. Piershil 4 speelt in de reserve vierde klasse D onder leiding van Karel Snijders en de dames spelen in 3A met als leider André de Raadt.

Na het afscheid van de bestuursleden Paul Pennock (vele jaren actief en uitgebreid bedankt) en Peter vd Heiden barst het seizoen in alle hevigheid los. Na enkele tegenvallende vriendschappelijke resultaten is er toch een opsteker voor Piershil 1. Piershil wint tegen PFC, na noodzakelijke strafschoppen door een 1-1 eindstand, de finale van het Gijs van Nes Toernooi. Op het terrein van NBSVV is het nota bene de 43-jarige Karel Snijders Dzn. die in de finale de enige Piershilse treffer voor z'n rekening neemt.

Tijdens het competitieduel tegen CION wordt het door Dico Snijders vervaardigde scorebord in gebruik genomen. De bordjeszetters hebben het druk want het duel op 10 oktober 1992 eindigt in 3-3.

Dico Snijders showt het scorebord.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd

Martijn Bouman, Michiel Andeweg, Arnold vd Waal, Barrie Remers, Sander Harmeling, Martine den Hollander, Louis Heistek, Martijn Zaanen en Janneke Pijper worden verwelkomd als nieuwe jeugdleden en dankzij de inspanningen van vooral Jack op 't Hof heeft Piershil ook weer C-junioren. Het seizoen begint meteen goed voor de jeugd want met alle jeugdleden wordt een uitstapje naar de Efteling gemaakt.

Links: Piershil F1.

Staand vlnr: Arie Sneep (leider), Janneke Pijper, Job Schipper, Martijn Zaanen en Louis Heistek.

Zittend vlnr: Jan-Maarten Sneep, Richard vd Sluis, Pieter Waterreus, Kevin Koesveld en Björn Rouss.

Klik Hier voor een vergroting.

Zowel Piershil D als Piershil E (zevental) slaagt er in om op de laatste speeldag van de najaarscompetitie kampioen te worden en dat betekent een kantine vol patat en kroketten. De D-tjes, onder leiding van Leon van Vive en Aat vd Sluis, halen 14 punten uit acht duels. Piershil E, met aan het roer Borchert Brouwer, heeft aan 15 punten uit 9 duels voldoende voor de titel. Piershil F met de leiders Bas Koesveld, Nico Rouss en Arie Sneep maakt een moeilijk maar leerzaam seizoen door. Ook Piershil Meisjes, dat vanwege het verkopen van loten voor de grote clubactie enkele malen trainingsverlof krijgt van Han Slooter, eindigt in de staart. Piershil C doet het meteen heel goed en eindigt in de top van het klassement.

Op 15 mei 1993 is er voor het eerst een meisjes-toernooi in Piershil. De Piershilse meisjes halen zelfs de finale maar daarin blijkt WIK uit Kerkwerve de sterkste te zijn.

Op 15 mei 1993 wordt het eerste meisjestoernooi te Piershil gehouden!

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1 - De Bisdombeuk

De door trainer vd Vorm gewenste "Bisdombeuk" komt er in het begin van het seizoen nog niet echt uit bij het eerste elftal. Hoewel Piershil er verrassend in slaagt om SSS uit de KNVB-beker te wippen is de start van de competitie allerminst overtuigend. Een ruime nederlaag bij Herkingen wordt opgevolgd door vijf gelijke spelen op rij. Pas in de zevende wedstrijd is er reden tot juichen wanneer het uitduel tegen GOZ, getraind door Eddy Zoeter, met 0-2 wordt gewonnen. De zege in Mijnsheerenland brengt echter geen ommekeer teweeg want de volgende zege wordt pas in het vijftiende competitieduel geboekt.

Trainer Jan vd Vorm breekt een lans voor de "Bisdombeuk".
Op 17 oktober 1992 wordt bij GOZ met 0-2 gewonnen, Leo en Karel scoren.

Archief

Evenementen - Activiteiten - Playback

Op 30 oktober wordt een groot open klaverjastoernooi gehouden en na de traditionele boutavond op 18 december volgt de al even vertrouwde nieuwjaarsreceptie op 1 januari. De grote feestavond vindt plaats op 13 februari en op 30 mei is er weer een puzzeltocht per auto. Nieuw dit seizoen is de Griekse avond. Hoewel het op 12 februari niet overdreven druk is hebben de aanwezigen een leuke avond. Onder leiding van Nikos geniet men van lekker eten, goede muziek en wordt uiteraard de sirtaki gedanst.

De absolute publiektrekkers zijn ook dit seizoen de playbackavonden. Op 27 november en als eerste, na het vertrek van de Sint, is de jeugd t/m 17 jaar aan de beurt. Een groot aantal artiesten passeert de revue en bij de aller kleinsten wint Ruben Brouwer (Het goede doel) voor Richard vd Sluis (Bart is boos) en Mirjam vd Hoeven (Hannie). Bij de wat groteren is het Olu die wint met een perfecte imitatie van Michael Jackson. De overige deelnemers zijn: Bart Wesdorp, Barry Bouman, Martijn Hoek en Danny Verveer als Inner Circle, Leon van Vive, Lian van 't Hof en Suzanne Hoek met de Rivers of Babylon van Boney M, Martine Brouwer als Doris, Marcel vd Waal, John Kraak en Vincent vd Sluis als drie Phil Collinsen, Barrie Remers, Reinout Molenaar en Sander vd Hoeven als Dr. Alban, Natasja Andeweg en Marleen Dekker als Elaine Roussos en Florence Warner, Rinie Biesheuvel als Brian May, Kim Bouman als Vanessa Williams en Angelique en Leontine met It's the first time.

Op 13 maart is het de beurt aan de ouderen en ook op deze avond valt er veel te genieten. Van de negen kandidaten waaronder de Beach Boys, Freddie Mercury, The Three Degrees is het Snap & Rap dat de meeste indruk maakt door het uitdelen in de kantine van XTC (wat sterkt naar peperpunt smaakt). De beste playbackact wordt unaniem het nummer "1999" van Prince dat wordt vertolkt door Willem en Christine.

Een aandachtig publiek!
De winnaars: Willem en Christine. Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Clubblad - De schakel

Ook in seizoen 1992-1993 raast de schakel onverminderd verder. De zeven "schakels" in dit seizoen (die in de uitgegeven zeven clubbladen verschijnen) worden geschreven door Gerard Kiers (139), Bas Koesveld (140), Hans Groenenberg (141), Arie van Brakel (142), Diane Meijer (143), Alexandra Zeedijk (144) en Petra Bokhout (145). Door een foute telling die al jaren eerder is gemaakt komen de nummers van de schakel niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van Petra Bokhout is reeds nummer 147 in de reeks.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dè mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Tennis

Zowel Jan Achterberg als Margot van Vive zijn gestopt als lid van de tenniscommissie. Een ander lid, Ad de Heer, houdt via het clubblad regelmatig de tennisleden op de hoogte over organisatorische zaken. Hij spreekt z'n tevredenheid uit over de schone gerenoveerde banen maar is teleurgesteld over de bezetting. Er is dit seizoen o.a. een wintercompetitie, een heren avondcompetitie en een groot damesdubbeltoernooi. Het oliebollentoernooi wordt geschrapt want slechts drie tennissende leden melden zich hiervoor aan.

Archief

Organisatie

Ome Cor is gestopt met het ophalen van het oude papier. Doordeweeks is het Adrie Kok die het papier ophaalt en één keer in de drie weken wordt met de tractor en de kar op grote schaal papier opgehaald in het dorp. Op jaarbasis levert het nog altijd zo'n 4000 gulden op en dat is een welkome aanvulling van de clubkas. Voor het eerst wordt er een sponsoravond georganiseerd. Op 19 april 1992 komen de geldschieters op uitnodiging naar de kantine om van gedachte te wisselen met het bestuur en met elkaar. De keuken in de kantine blijft regelmatig dicht bij gebrek aan vrijwilligers. De KNVB heeft een Fairplay-competitie opgezet onder alle 216 clubs in district west II. Na acht wedstrijden neemt Piershil een 196ste (!) plaats in en later stijgt men met stip naar plek 172. Het grote aantal geschorsten kent ook voordelen. Op 31 oktober, bij het thuisduel tegen DOTO 1, wordt de keuken bemand door de geschorste eerste elftalspelers Karel Snijders Kzn. en Leo Tol.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren - Dames

Trainer Jan vd Vorm, van wie bekend is geworden dat hij aan z'n laatste seizoen bij Piershil bezig is, heeft regelmatig te kampen met afwezigen door blessures en schorsingen. Uit tegen CION maakt Lex van Koten z'n debuut onder de lat in een op acht posities gewijzigd elftal. Slechts drie zeges worden er geboekt en degradatie is onvermijdelijk. Op zaterdag 3 april 1993 is het zover wanneer tegen Den Bommel met 0-3 wordt verloren. Voor het eerst sedert 1964 gaat Piershil weer in de afdeling Rotterdam spelen en voor het eerst sedert 1964 is Piershil de laagst spelende vereniging in de Korendijk. De nieuwe trainer Jan van Vugt mag het volgend seizoen, net als buurman Goudswaardse Boys overigens, gaan proberen in de hoofdklasse van de RVB.

Sjoerd Bootsma gaat fluiten (Uit: Clubblad de Schakel).
Rechts: gelegenheidselftal Piershil.

Staand vlnr: Cor Veerman, Jan Bouman Kzn., Hans vd Meis, Jan-Louis Reijnierse, Rens Abresch, Rob vd Waals en Harry Groenendijk.

Zittend vlnr: Jaap Bisdom, Jacky vd Heiden, Pim Jägers, Leon van Vive, Dick van Leenen, Berry Woltman en Stef vd Waals.

Klik Hier voor een vergroting.

Piershil 2 gaat als ongeslagen koploper de winter in en weet aan het einde van het seizoen op het nippertje degradatie af te wenden. Door de vele geschorsten en geblesseerden in Piershil 1 wordt het tweede elftal kind van de rekening. Men maakt het zich ook niet gemakkelijk wanneer wordt besloten om een bezoek aan Zwart-Wit '28 te beëindigen zonder ook maar één bal aan te raken. Bij afwezigheid van de officiële scheidsrechter heeft Piershil geen trek in een clubscheidsrechter. De bond is onverbiddelijk en straft Piershil met een boete en twee punten aftrek. Piershil 3 en 4 eindigen op de tiende en elfde plaats en Piershil Dames wordt vijfde. Het team van leider André de Raadt en trainers Dick van Leenen en Rien Burger maakt dankbaar gebruik van de aanwezigheid van een Meisjesteam zodat telkens met genoeg speelsters kan worden aangetreden.

Archief

Jeugdreis Berndorf

Met de sponsorloop op 21 april is behoorlijk wat geld opgehaald en op 19 juni vertrekt een colonne van zeven auto's met daarin 34 personen richting Duitsland. De jeugdreis voert naar Berndorf waar ook twee heuse interlands worden gespeeld. Op een heuvelachtig terrein boeken de meisjes een ruime zege tegen een Berndorf-Korbach combinatie maar de jongens moeten het onderspit delven tegen een fanatiek spelend Korbach.

Het "hoogtepunt" van de reis is een bezoek aan slot Waldeck dat per kabelbaan wordt betreden. De door Han Slooter en Jack op 't Hof georganiseerde reis valt bij de jeugdige deelnemers en de begeleiders goed in de smaak.

De colonne pauzeert even.
Rechts: Piershil C in Duitsland.

De Piershilenaars, staand vlnr: Björn van Ipenburg, Martijn Hoek, Danny Verveer, Sunardi op 't Hof, Michel de Heer, Floris van Marle, Martijn Bouman en Eric Eikenboom.

De Pierhillenaars, zittend vlnr: Jan Sintmaartensdijk, Remco Groenenberg, Gilles Molenaar, Martijn Bobeldijk, Jan-Willem Veerman, Ben vd Pols en Rinie Biesheuvel.

Klik Hier voor een vergroting.

Het reisgezelschap geniet van de mooie omgeving.
  Klik Hier voor een vergroting.    Twee groepsfoto's te Berndorf.       Klik Hier voor een vergroting.

Archief

T.A. van den Berg Toernooi 1993

Op het terrein van OSV Oud-Beijerland vindt de veertiende editie plaats van het prestigieuze kampioenschap van de Hoeksche Waard. Ondanks de prima organisatie en alle moeite van de leden van OSV rest niets anders dan een bittere nasmaak. Waren er eerder al plannen om het toernooi op de kalender te verplaatsen, nu staat zelfs het bestaansrecht van het hele toernooi ter discussie. In het verleden was al vaker een team niet in z'n sterkste opstelling aanwezig maar deze editie is een absoluut dieptepunt qua sterkte van de deelnemers. NSVV, Strijen, 's-Gravendeel en SHO draven op met hun tweede keus en geven de organisatoren daarmee een ferme knauw. In de finale weet overigens SSS o.l.v. aanvoerder Leo vd Veer te winnen van Goudswaardse Boys.

SSS is de beste!
Alle resultaten en verslagen van het T.A. van den Berg Toernooi 1993 zijn te vinden op
de speciale toernooipagina: T.A. van den Berg Toernooi 1993

Archief

Seizoen loopt ten einde

Aan het einde van het seizoen is het nog een drukte van jewelste. Niet alleen de jeugdreis staat op het programma maar ook weer de jaarlijkse sportdag. Remco Groenenberg wordt de algehele winnaar en per categorie is dit de eindstand: Piershil C: Remco Groenenberg, Ben vd Pols, Michel de Heer en Jan-Willem Veerman; Piershil D: Martijn Hoek, John Kraak, Bart Wesdorp en Geert Pijper; Piershil E: Arnold vd Stoep, Stefan vd Waal, Ruben Brouwer en Jeroen Biesheuvel; Piershil F: Louis Heistek, Kevin Koesveld, Janneke Pijper en Leonard Bruijnzeel. Na de Korendijksportdag op 28 mei bij Goudswardse Boys, de finales van de Hoekschewaard bokalen die op het terrein van Piershil worden afgewerkt en de jeugdreis wordt het seizoen beëindigd met een werkersdag op 26 juni 1993. Met gemengde gevoelens wordt het seizoen afgesloten. De bestuurscrisis is succesvol afgewend en het aantal jeugdleden neemt weer toe. Naar verluidt hebben we volgend seizoen een F, D, C en een B. Wat ronduit tegenvalt zijn de prestaties van het eerste elftal. Voetballen in de RVB, dat is even slikken.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1992-1993

Seizoen 1992-1993
Deel 6.3 - Gemengde gevoelens