Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1989-1990 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1989-1990
Deel 5.10 - Periodieke promotie

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

De algemene ledenvergadering, die op 6 juni 1989 wordt gehouden, levert op bestuurlijk gebied enkele mutaties op. Door het tussentijdse aftreden van Klaas Veerman, Gerrit Noordzij (reeds een seizoen daarvoor afgetreden maar zijn plek was nog niet opgevuld) en Ad de Heer moeten drie nieuwe bestuursleden het bestuur weer compleet maken. Het zijn Diana Meijer, Adrie van Prooijen en Hans Groenenberg die toetreden zodat het bestuur uit acht personen bestaat. Hierdoor is de bestuurssamenstelling voor dit seizoen als volgt: H.P. Heikoop (voorzitter), P.A. Pennock (penningmeester), W. Batenburg (secretaris), E.L. van Vive (wedstrijdsecretaris), K. Snijders Dzn. (voetbalzaken), H.J. Meijer (tenniszaken), A. van Prooijen (onderhoud) en Joh. Groenenberg (jeugdvoetbal).

Rechts: langs de lijn, voorzitter Henk Heikoop.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

Arwin de Koning is vertrokken naar NBSVV en Ron Klaver is vertrokken naar Spijkenisse. De steunpilaren Cees vd Burgh en Dik Burger zijn officieel gestopt maar spelen ook dit seizoen in tijden van nood nog enkele wedstrijden mee. Er is dus werk aan de winkel voor de nieuwe trainer Jan vd Vorm en leider Pim vd Sijde. De KNVB introduceert dit seizoen een nieuwtje: periodekampioenschappen. Men hoopt hiermee te bereiken dat het seizoen tot het einde spannend blijft. De start van het seizoen is niet opzienbarend want Piershil 1 haalt in de eerste periode, die bestaat uit acht duels, acht punten en wordt in de eerste ronde in strijd om de KNVB beker meteen uitgeschakeld.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren - Dames

Alle teams van Piershil zijn, met uitzondering van het meisjeselftal, vanaf dit seizoen voorzien van shirtreclame. Ook Piershil 4, dat onder impulsen van leider Karel Snijders een aantal gestopten terug mag verwelkomen, verschijnt met shirtreclame op de borst in het veld. Het vierde gebruikt in totaal 22 verschillende spelers en eindigt op de negende plaats in de reserve derde klasse I. De competitiedoelpunten komen op naam van Karel Snijders sr. (25), Bas Koesveld (14), Adri Groenenberg (3), Bas Hoek (3), Adrie van Prooijen (3), Karel Snijders jr. (3), Dik Burger (2), Theo van Rossum (1), Koen Schipper (1), Herman Klijn (1),  Sjaak Stols (1) en Theo Groenenberg (1). Piershil 2, met aanvoerder Chris Put en leider Adri Achterberg, slaagt er niet in zich te handhaven in de reserve eerste klasse B en Piershil 3, met aan het roer leider Harry Groenendijk en shirtsponsor Car Cleaning, eindigt op de zevende plaats. De dames van Piershil, dit seizoen getraind door Wim Batenburg en Piet Burger, sluiten het seizoen af als vijfde in de derde klasse A.

Ook dit seizoen weer regelmatig in de krant: Piershil Dames.
Links: Piershil 3.

Staand vlnr: Bas van Dop, Arie van Brakel, Piet Nootenboom, Leen Bijl, Piet Mol, Lex van Koten, Harry Groenendijk (leider), Dirk en Corrie Klijnsmit (sponsors).

Zittend vlnr: Pim Jšgers, Sander Harmeling, Bram Klijnsmit, Danny Lagerwerf, Tom Achterberg, Erik Uittenbogaard, Marcel vd Meis en Hans vd Meis.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil 4.

Adri Groenenberg, Koen Schipper, Zegert vd Struis (sponsor), Dirk Klijnsmit, Bas Hoek, Karel Snijders, Gert Bokhout, Theo van Rossum, Sjaak Stols en Jopie Sluimer.

Zittend vlnr: Marco Matern, Rosa Gůmez DurŠn, Bas Koesveld, Fred Heikoop, Johan Hartog, Johan Slooter, Cees Kraak en Herman Klijn.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Meisjes
Rechts Piershil Meisjes

Staand vlnr: Henk van Hal (leider), Marjolein van 't Hof, Linda van Belle, Stephanie Snijders, Bram Wesdorp (leider) en Suzanne Dekker.

Zittend vlnr: Heidi van Leeuwen, Lian van 't Hof, Janine Wesdorp, Linda van Hal, Laura Bruinink en Suzanne Hoek.

Piershil beschikt als enige in de Hoekschewaard over een meisjeselftal en ook wat verder uit de buurt blijft het een zeldzaamheid. Hierdoor spelen de meisjes mee in de D-pupillen jongenscompetitie.

Er worden nog steeds alleen nederlagen geleden maar vaker dan voorheen slagen de meisjes er in wat doelpunten tegen te scoren. Nieuw zijn dit seizoen Mirjam Gijlstra en Marjolein van 't Hof. Aan het einde van het seizoen spelen de meisjes tegen hun moeders en weten een mooie 8-1 zege te boeken. De dag na de wedstrijd zijn de moeders, vanwege stijfheid, niet vooruit te branden!

Archief

Tennis

Het nieuwe dagelijks bestuur van de tennisafdeling bestaat uit Hans Gijlstra (voorzitter) en Margot van Vive (penningmeester). De tennislessen, die ook dit seizoen door Marco van Holten namens het tennisinstituut Rijnmond worden gegeven, worden vooral vanwege de hoge kosten nog steeds niet massaal gevolgd. Activiteiten zijn er echter genoeg want de jeugd speelt te Zuid-Beijerland een invitatietoernooi, er is een ontbijttoernooi en ook is er weer een huisvrouwencompetitie. Het parktoernooi wordt deze keer binnen een tijdsbestek van twee weken afgewerkt maar de gezelligheid en de belangstelling laten te wensen over. De clubkampioenschappen verlopen stukken beter en de tenniscommissie mag tevreden terug kijken op een geslaagd seizoen. De dit seizoen ingevoerde verplichte bardiensten leveren echter veel onrust en onvrede op. Er moet zelfs met royement worden gedreigd om de tennissers te dwingen om bardiensten te draaien.

Archief

Evenementen - Activiteiten

Actiever dan ooit brengt de activiteitencommissie geld in het laatje. Na het open klaverjastoernooi (3 november), de boutavond (22 december), het zeevissen (13 januari), het vierdorpen klaverjastoernooi (9 maart) waarbij NBSVV de beker overneemt van Goudswaardse Boys en de autopuzzelrit (1 april), waarbij ook Jeu de Boule en een Chinese maaltijd aan te pas komen, die wordt gewonnen door de familie Gijlstra, is er aan het einde van het seizoen (26 mei) ook weer bedrijfsvoetbal. Deze editie wordt gewonnen door vd Hoek en Blok.

De populariteit van de playbackshow neemt ongekende vormen aan. Liefst drie keer worden dit eizoen de muzikale talenten getoond. Op vrijdag 29 september wint Gloria Estefan (Suzanne Hoek) en in december vindt de echte miniplaybackshow plaats waar Whitney Houston (Marjolein van 't Hof) de wisselbeker weet te winnen. Op de playbackshow voor de ouderen, op 28 april 1990, roepen de juryleden Jan vd Vorm, Borcehert Brouwer en Marco van Holten het duo Linda Ronstadt en Aaron Neville, (Jan Achterberg en Armelle Pennock) die "Don't know much" vertolken, uit tot winnaar.

Op 15 december 1989 worden de verbouwingen officieel als beŽindigd verklaard tijden een open huis. Tal van nieuwe ruimtes, waaronder twee nieuwe kleedlokalen, werden voor een bedrag van 175.000 gulden gerealiseerd. De activiteitencommissie, die ook dit seizoen weer een netto bedrag van 11.500 overhandigt aan het bestuur, wordt uitgebreid bedankt voor het mede mogelijk maken van deze investering.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Zaalvoetbaltoernooi Hoekschewaard

De afgelopen negen jaar heeft het jaarlijkse toernooi van Piershil grote bekendheid gekregen onder de naam zaalvoetbaltoernooi Hoeksche Waard. Voor deze tiende uitgave heeft het toernooi een naamswijziging ondergaan en heet het nu Bouman Sportprijzen zaalvoetbaltoernooi. Global Dutch transport en service uit Rotterdam treedt op als subsponsor. Voor de organisatie zijn deze editie vijf personen verantwoordelijk: Leen Reedijk, Ed van Vive, Jeanne Bouman, Truus van Prooijen en Heins vd Wagt. Ook dit evenement wordt weer een groot succes en er worden weer heel veel goals gemaakt. Het publiek kan weer genieten van goed en spannend zaalvoetbal en ziet in totaal de bal 179 keer in het net verdwijnen. Opvallend is de prestatie van Piershil 1 dat met zaalcoach Pim vd Sijde beslag legt op de derde plaats. De finale tussen OSV en Maasdam, een herhaling van vorig jaar, wordt beslist door een doelpunt van Jaco Sterk. De (scheidende) Piershil-voorzitter Henk Heikoop reikt na afloop de bekers uit aan de nummers 1, 2 en 3. Ook wordt Leen Reedijk in het zonnetje gezet vanwege het feit dat hij alle tien jaren in de organisatie heeft gezeten. Sponsor Piet Bouman van het gelijknamige sportprijzenbedrijf overhandigt vervolgen de nieuwe wisselbokaal aan de gelukkige Oud-Beijerlanders. Het uitstekende scheidsrechterskorps wordt geleid door Arie de Zwart. Voor het eerst wordt er stilgestaan bij de levensvatbaarheid van het toernooi.

Links: Ed van Vive (links) en Leen Reedijk; vanaf
het begin bij de organisatie betrokken.
 Alle resultaten en verslagen van het Zaalvoetbaltoernooi zijn te vinden op
de speciale toernooipagina: 10e zaalvoetbaltoernooi Hoeksche Waard

Archief

Clubblad - De schakel

Dit seizoen loopt de schakel in het clubblad nog steeds door. De negen "schakels" in dit seizoen (die in de uitgegeven tien clubbladen verschijnen) worden geschreven door Cees vd Burgh (115), Jan vd Vorm (116), Rien Burger (117), Chris Put (118), Peter vd Heiden (119), Patrick Achterberg (120), Harry van Koten (121), Henk Heikoop (122) en Cor Veerman sr. (123). Door een foute telling die al jaren eerder is gemaakt komen de nummers van de schakel niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van Cor Veerman sr. is reeds nummer 125 in de reeks.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dŤ mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1
Karel Snijders sr. poseert met zijn zonen, Dico (links) en Karel jr. (rechts).

De dit seizoen ingevoerde periodekampioenschappen zorgen wat Piershil betreft voor een merkwaardig einde van de competitie. De resultaten in de eerste periode zijn matig en de prestaties van de manschappen van Jan vd Vorm zijn in de tweede periode ronduit slecht. Piershil kent regelmatig personele problemen waardoor zelfs de bijna 41-jarige Karel Snijders nog moet opdraven. Naar goed Piershils gebruik speelt ook Dik Burger, die vorig seizoen nog een afscheidswedstrijd kreeg aangeboden, dit seizoen weer regelmatig mee in de hoofdmacht van Piershil. In de derde periode wordt de ongeslagen reeks van het laaggeplaatste Piershil langer en langer en plotseling bevindt Piershil zich midden in de strijd om de periodetitel. Met enkele fraaie zeges weet Piershil zowaar als eerste te eindigen en omdat de winnaar van de eerste periode, SVDPW, degradeert (!) en daardoor is uitgesloten van promotiewedstrijden blijven Piershil en GOZ (de winnaar van de tweede periode) over. Piershil wint met 2-0 van de Mijnsheerenlanders zodat Piershil, tot ieders verbazing, op 26 mei 1990 een promotiewedstrijd gaat spelen tegen Rijnmond Hoogvliet Sport.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd - Sportdag - Jeugdreis

Gedurende het seizoen worden de gebroeders Slooter in het dagelijks jeugdbestuur vervangen door Jack op 't Hof (voorzitter) en Hans vd Hoeven (secretaris) terwijl Bas Hoek aanblijft als penningmeester. Er zijn dit seizoen geen C en A-junioren en de B-junioren hebben als trainer Borchert Brouwer en als leider Hans Groenenberg. Naast goed voetbal zit er ook ander talent in het B-elftal. Gert van 't Hof, die journalistieke aspiraties heeft, schrijft regelmatig een column in het clubblad. Naast Piershil D1, Piershil F1 en Piershil EZ (zevental) is dit seizoen ook Piershil E1 actief. Onder leiding van trainer en leider Peter Slooter is dit het enige team dat kampioen weet te worden. Naast de Piershilse sportdag wordt er ook nu weer een Korendijksportdag gehouden. Op 18 mei eindigt Piershil als eerste terwijl ook het individuele klassement wordt gewonnen door een Piershillenaar: Jasper Hunting.

Rechts: De junioren van Piershil B en Excelsior
Pernis rondom Gijs van Nes.

Links zijn Nils van Ipenburg en Leon van Vive te herkennen terwijl rondom keeper Michel vd Wagt vijf andere Piershillenaars zijn geposteerd: Karel Snijders, Marco Matern, Jeroen Bouman, John Dekker en BjŲrn van Ipenburg. Achter het doel staan in de witte shirts van links naar rechts Gert van 't Hof, Marco Reedijk en Roland Smit.

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Kampioen Piershil E1.

Staand vlnr: Jan Sintmaartensdijk, Marcel vd Waal, Barry Bouman, Martijn Hoek, Eric Eikenboom, Bart Wesdorp en Reinout Molenaar.

Zittend vlnr: Martine Brouwer, Geert Pijper, John Kraak, Floris van Marle, Leo Rommen, Michel de Heer, Danny Verveer en trainer Peter Slooter.

Klik Hier voor een vergroting.

Het jeugdreisje voert voor de E en F-spelertjes naar Oudenbosch terwijl het D-team samen met het Meisjesteam in kamphuis de Blokken verblijft te Baarle Nassau op 19, 20 en 21 januari. Het D-team en de meisjes hebben een druk programma: schaatsen in Eindhoven, zwemmen in een subtropisch zwembad, een dropping, gourmetten, een wandeling over de Antwerpse vogeltjesmarkt en een bezoek aan de Antwerpse Zoo.

Links en onder: jeugdreisje E en F.

Klik Hier voor een vergroting.
Jeugdreis 19,20 en 21 januari 1991 - Baarle Nassau - Kamphuis de Blokken.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1 - Promotie

Op 26 mei op het terrein van Slikkerveer speelt Piershil 1 om promotie tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. Na een slecht eerste kwartier herpakt Piershil zich en bij rust is het nog 0-0. In de tweede helft komt Piershil achter maar Dico Snijders maakt op aangeven van Leo Tol 1-1. Als de grote man, de 18-jarige Dico Snijders, ook nog verdiend de 1-2 maakt lijkt de buit binnen. In de slotfase krijgt RHS een goedkope penalty en de Piershilse wereld stort in. Toch levert de tweede reeks strafschoppen succes op als Ron Klaver (afkomstig uit Spijkenisse en meteen speelgerechtigd) de winnende penalty naar binnen trapt. Ook op het terrein van Piershil wordt men gek van vreugde want het liveverslag per telefoon van Leen Reedijk schalt via de geluidsinstallatie over het terrein. Het bedrijfsvoetbal wordt stilgelegd en men kan een speld horen vallen tijdens het verslag van Leen. Zowel in Slikkerveer als in Piershil barst het feest los en krijgt Piershil 1, dat onmiskenbaar geschiedenis heeft geschreven, de ultieme hoofdprijs bij thuiskomst aangeboden: een rondrit op de kar van Tinus! De paarden zijn zo blij dat zelfs de rondrit, die bijna uit de hand loopt, de voorpagina's haalt.

Aan supporters geen gebrek. Achter het spandoek
staan o.a. Gert van 't Hof, Jeroen Bouman, Marco
Reedijk, Arwin Reedijk en Leon van Vive.

Vreugde (Dico heeft gescoord).

Verdriet (vlak voor tijd 2-2).

Piershil viert feest na de promotie, trainer Jan vd Vorm staat in het middelpunt.

Boven: Piershil viert feest in de kleedkamer.

Rechts: De "vechters" zijn ook boeven. Scheidsrechter
Pieterman wordt ongewild betrokken bij de
vreugde na een treffer van Dico Snijders!

Na aankomst volgt een rondje dorp met de bus.

Vervolgens wacht de ultieme hoofdprijs voor een Piershilse voetballer. Op de kar van Tinus een ereronde door Piershil (Onder begeleiding van voorzitter Heikoop). Het ging allemaal maar net goed...

Naar de kantine waar trainer Jan vd Vorm op de schouders gaat!

Archief

T.A. van den Berg Toernooi 1990

De finale van het T.A. van den Berg toernooi staat in het teken van de revanche SHO - Strijen. De ploegen die in de competitie om het kampioenschap in de derde klasse hadden gestreden mogen uitmaken wie er officieus kampioen van de Hoeksche Waard wordt. Strijen weet de finale te bereiken ten koste van Oud-Beijerland, gastheer ZBVH, NBSVV, 's-Gravendeel (zo) en SSS. SHO kon slechts op doelsaldo langs Maasdam en GOZ en op wat ruimere afstand langs Heinenoord, Piershil en NSVV komen. De finale kan slechts weinigen boeien. Voorzichtig combinerend proberen beide ploegen de "brilstand" te doorbreken, waarbij SHO de iets betere blijkt te zijn. Na de kantwissel neemt SHO het initiatief en door een penalty van Theo Vermaat wordt de score opengebroken. Strijen dringt wel aan maar kan niet echt gevaarlijk worden. Het is uiteindelijk wederom Theo Vermaat die de eindstand van 2-0 op het bord zet.

Alle resultaten en verslagen van het T.A. van den Berg Toernooi 1990 zijn te vinden op
de speciale toernooipagina: T.A. van den Berg Toernooi 1990

Archief

Voetbaljaarboek Hoeksche Waard

De bekende Hoekschewaardse fotograaf Dick Leeuwenstein vat het seizoen 1989-1990 samen in een voetbaljaarboek met informatie over alle clubs uit de Hoekschewaard. Ook voor Piershil is veel ruimte gereserveerd in het boek. In een interview met Rien Burger, aanvoerder van Piershil 1, wordt de sfeer binnen de club goed beschreven. Het boek wordt door menigeen zeer gewaardeerd maar helaas wordt al snel duidelijk dat het bij een ťťnmalig initiatief blijft.

Archief

Seizoen loopt ten einde

Hoewel het seizoen in een jubelstemming wordt beŽindigd, wie had er immers ooit promotie verwacht, zijn de perspectieven slechter dan ooit. Nog afgezien van het ongetwijfeld moeilijke seizoen dat Piershil 1 in de derde klasse tegemoet gaat zijn de toekomstplannen van de vereniging flink onder druk komen te staan. Voor het eerst sedert 1959 zal er geen A-elftal zijn, zal er geen B-elftal zijn en zal er geen C-elftal zijn. De nog aanwezige wat oudere jeugd wijkt noodgedwongen uit naar Nieuw-Beijerland en bij Piershil wordt de gemiddelde leeftijd van de leden plotseling wel erg hoog. "Wie de jeugd niet heeft.....".

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1989-1990

Seizoen 1989-1990
Deel 5.10 - Periodieke promotie