Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1988-1989 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1988-1989
Deel 5.9 - Meidenvoetbal

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Op de algemene ledenvergadering worden de mutaties, die al halverwege het vorige seizoen waren doorgevoerd, bekrachtigd. Gestopt zijn Gerrit Noordzij, Arie Groenenberg en Dirk Klijnsmit terwijl Karel Snijders en Ad de Heer zijn toegetreden tot het bestuur. Hierdoor is de bestuurssamenstelling voor dit seizoen als volgt: H.P. Heikoop (voorzitter), P.A. Pennock (penningmeester), K. Veerman (secretaris), E.L. van Vive (tenniszaken), W. Batenburg (wedstrijdsecretaris), K. Snijders Dzn. (bestuurslid) en A.J. de Heer (bestuurslid).

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

De eerste derby van het seizoen wordt overtuigend gewonnen.

In de selectie is Piet Burger teruggekeerd terwijl Javier Bellas en René Brevé weer zijn verdwenen. Piershil 1 speelt in de vierde klasse C en ontmoet daar enkele Hoekschewaardse verenigingen. Door de aanwezigheid van Strijen, GOZ en ZBVH worden er dus flink wat derby's gespeeld in deze klasse. Na een redelijke oefencampagne en een redelijk bekertoernooi (uitgeschakeld in de tweede ronde) volgt een redelijke start van de competitie. De eerste derby voor Piershil is de uitwedstrijd tegen GOZ op 24 september 1988. Na een 1-1 stand bij rust zijn de roodbroeken niet meer te houden en met een grote 2-5 overwinning op zak reist Piershil tevreden huiswaarts.

Archief

Meidenvoetbal - Prestaties Piershilse teams - Meisjes

In oktober 1988 wordt er een meisjesteam opgericht. Piershil is daarmee de eerste in de Hoekschewaard met als gevolg dat er maar weinig tegenstanders zijn te vinden voor dit team. Met Bram Wesdorp als leider speelt Piershil wel enkele vriendschappelijke wedstrijden tegen andere meisjesteams maar voor de competitie moet er tegen jongens worden gespeeld. In een competitie met NSVV D3, SHO D4, GOZ D2, DBGC D2 en Hekelingen D8 eindigen de meisjes op de laatste plaats. De eerste competitiewedstrijd op 11 februari 1989 tegen DBGC D2 levert een 0-19 nederlaag op. Uiteraard staat het plezier voorop en op uiterst gemotiveerde wijze storten de meiden zich op de voetbalsport en vrijwel wekelijks gaat het niveau omhoog.

Rechts: Meidenvoetbal!, schreeuwt de krant.

De komst van een meisjesteam bij SV Piershil gaat ook aan de krant niet onopgemerkt voorbij. Staand vlnr: Laura Bruinink, Linda van Hal, Lian van 't Hof, Petra Achterberg, Marleen Dekker en leider Bram Wesdorp. Zittend vlnr: Janine Wesdorp, Linda van Belle, Heidi van Leeuwen, Stephanie Snijders en Suzanne Hoek. Denise en Suzanne Klijn ontbreken op de foto.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jongens

Het dagelijks bestuur van de jeugdafdeling bestaat uit Han Slooter (voorzitter), Bas Hoek (penningmeester) en Peter Slooter (secretaris). Voor het eerst in haar bestaan gaat Piershil de competitie in zonder B-junioren en zonder A-junioren. Het C-elftal van Piershil maakt een goed seizoen door en eindigt als derde achter Feyenoord en Excelsior. Piershil D1, waar Peter Slooter het tussentijds over neemt van de gestopte Hans Groenenberg, eindigt in de middenmoot en het Piershilse E-zevental eindigt samen met NBSVV aan de kop van de ranglijst. Het aantal F-spelers is zo groot dat er nog tijdens het seizoen een F2 wordt ingeschreven. Beide teams eindigen in de middenmoot, Piershil F1 onder leiding van Borchert Brouwer en Piershil F2 onder leiding van Hans vd Hoeven en Cees op 't Hof.

Links: Piershil F1.

Staand vlnr: John Kraak, Arjan Gijlstra, Arnold vd Stoep, Lucas van Gessele, Sander vd Hoeven, Wim-Theo van Yperen en Jeroen Biesheuvel.

Zittend vlnr: Robbert op 't Hof, Stefan vd Waal, Sebastiaan op 't Hof, Jan Verhorst, Janneke Dekker en Suzanne Dekker.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil D1.

Staand vlnr: Arnold vd Waal, Gilles Molenaar, Arwin Reedijk, Jeanne Bouman (namens shirtsponsor Bouman Sportprijzen!), Björn van Ipenburg en Wilbert Meijer.

 Zittend vlnr: Sunardi op 't Hof, Jan-Willem Veerman, Michel vd Maat, Patrick Bouman, Marco Buitendijk en Martijn Bobeldijk.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil C1.

Staand vlnr: Marco Matern, Marco Tanis, Edwin van Belle, Jeroen Bouman, Marco Reedijk, Eric Stols en Dirk de Weerd (namens shirtsponsor Stipt Versmarkt).

 Zittend vlnr: John Dekker, Frank van Oostendorp, Leon van Vive, Karel Snijders, Gert van 't Hof en Nils van Ipenburg.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Miniplayback - Sponsorloop - Jeugdreis -  Sportdag

Voor de jeugd wordt er dit seizoen van alles georganiseerd. Hoogtepunt is het Sinterklaasfeest op 2 december 1988 dat in combinatie met een playbackshow plaats vindt. Na de poppenkast voorstelling van Lia vd Hoeven bezoekt de Sint ons clubgebouw. Om acht uur opent presentator Hans Kok de miniplaybackshow. De juryleden Ad de Heer, Lia vd Hoeven, Diana Meijer, Han Slooter en Henny Verveer roepen Anita Meijer (Suzanne Hoek) uit tot winnaar. Ook na afloop is het door toedoen van diskjockey Hans vd Hoeven nog lang gezellig. Ook op 6 januari 1989 volgt nog een disco gevolgd door een superdisco voor de wat oudere jeugd.

Links en onder: Piershil E brengt een
eerbetoon aan Oranje tijdens de
playbackavond op 2 december 1988.

Op de voorste rij vlnr: Danny Verveer, Michel de Heer en Floris van Marle.

De vier daarachter zijn vlnr: Martijn Villerius, Eric Eikenboom, Barry Bouman en Martijn Hoek.

Klik Hier voor een vergroting.

De Piershilse sportdag op 19 mei wordt gewonnen door Björn van Ipenburg en op de Korendijksportdag, waar Piershil als tweede eindigt, weet Jasper Hunting beslag te leggen op de eerste plaats. Na de succesvolle sponsorloop op 12 april gaan de kleintjes op 12 juni 1989 op voetbalreis naar de Linnaeushof en de D en de C maken in het eerste weekend van mei een driedaagse reis naar Mechelen in Limburg. Naast een dropping, een bezoek aan de grotten en de kermis van Maastricht wordt er ook een bezoek gebracht aan een wedstrijd in het betaalde voetbal: MVV - Sparta. Han Slooter lijkt de poule te gaan winnen (iedereen had een gulden ingezet) maar vlak voor tijd maakt MVV 2-0 waardoor Marco Matern en Marco Reedijk de pot winnen. Ook komt de jeugd zelf nog aan voetballen toe. Piershil D verliest maar Piershil C wint van RKMVC door twee treffers John Dekker, twee treffers van Leon van Vive en twee treffers van Gert van 't Hof.

Rechts: tijdens het jeugduitstapje naar
de Linnaeushof tussen de E-pupillen.

Van links naar rechts: Martijn Hoek, Danny Verveer, Marco Buitendijk, Barry Bouman, Remco Groenenberg, Peter Slooter, Floris van Marle en Michel de Heer.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Evenementen - Activiteiten

In de activiteitencommissie neemt Rob Ras aanvankelijk de plaats in van Corrie Klijnsmit maar na het vertrek van Ras naar SHO gaat de commissie met vier personen verder. Er wordt weer veel georganiseerd en de nieuwe raddraaier, Dirk Klijnsmit, draait er lustig op los na de wedstrijden van Piershil 1. In november is er een groots open klaverjastoernooi en de vierkamp tussen de kaarters wordt dit seizoen gewonnen door Goudswaardse Boys. De boutavond op 23 december wordt afgewisseld met het spelen van Bingo en is groter opgezet dan ooit. De bingokaarten worden zelfs voor 12,50 gulden (voor 24 rondjes bingo) op enkele adressen in de voorverkoop aangeboden.

Op 9 april wordt een zeer geslaagde autopuzzelrit, met een gourmetparty na afloop, georganiseerd en op 22 april is het weer druk in het clubhuis bij de enige echte superbingo. Het hoogtepunt van alle activiteiten vindt plaats op 29 april wanneer de bingo-playbackavond voor een afgeladen kantine zorgt. De Star Sisters, de Jasperina's, Bruce Springsteen, Herman van Veen, Tina Turner en David Bowie en zelfs Jules de Korte brengen een bezoek aan SV Piershil. De hoofdprijs wordt gedeeld tussen Bruce Springsteen & band (vertolkt door Marcel vd Meis en Harry Groenendijk) en Bowie & Turner (Paul en Armelle Pennock).

Een trotse activiteitencommissie, bestaande uit Jeanne Bouman, Truus van Prooijen, Ed van Vive en Leen Reedijk, overhandigt aan het einde van het seizoen een nettobedrag van 11.500 gulden dat geheel ten goede komt aan de aanstaande verbouwingen.

Archief

Clubblad - De schakel

Ook dit seizoen loopt de schakel in het clubblad gestaag verder. De tien "schakels" in dit seizoen (die in de uitgegeven tien clubbladen verschijnen) worden geschreven door Adri Groenenberg (105), Peter Verveer (106), Jan Achterberg (107), Ed van Vive (108), Han Slooter (109), Adri Achterberg (110), Adrie van Prooijen (111), Leen van Gameren (112), Leen vd Sluis (113) en Jan Kok (114). Door een foute telling die al jaren eerder is gemaakt komen de nummers van de schakel niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van Jan Kok is reeds nummer 116 in de reeks.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dè mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Zaalvoetbaltoernooi Hoekschewaard
Drie van de zes organisatoren bezig met de
voorbereidingen. Van achteren naar voren: Ed
van Vive, Leen Reedijk en Jeanne Bouman.

Tijdens de negende editie van het toernooi zijn GOZ en Be Quick Strijen afwezig wegens clubverplichtingen. Om toch tot een werkbaar aantal van 16 clubs te komen neemt Piershil 2 weer deel aan het toernooi en worden van Puttershoek zowel de zaterdag- als zondagafdeling uitgenodigd. De toernooicommissie bestaat deze jaargang uit Ed van Vive, Leen Reedijk, Rob Ras, Paul Pennock, Jeanne Bouman en Truus van Prooijen. Voor het eerst vindt de finale plaats op zaterdagmiddag i.p.v. in de avonduren. Oud-Beijerland komt als grote favoriet naar het toernooi en maakt die rol ook waar. In de eindstrijd wordt Maasdam met 2-1 verslagen en door hun vijfde toernooizege worden de Oud-Beijerlanders eigenaar van de enorme wisselbokaal. Het organisatiecomité zoekt voor de volgende editie een bedrijf dat zijn naam aan het toernooi wil verbinden.

Links: Ook actief in de zaal: Piershil F1.

Staand vlnr: Sebastiaan op 't Hof, John Kraak, Ernst-Jan Villerius, Sander vd Hoeven, Jan Verhorst en Johnny Quist.

Zittend vlnr: Robbert op 't Hof, Stefan van der Waal en Arjan Gijlstra.

Klik Hier voor een vergroting.

 Alle resultaten en verslagen van het Zaalvoetbaltoernooi zijn te vinden op
de speciale toernooipagina: 9e zaalvoetbaltoernooi Hoeksche Waard

Archief

Clubblad - Jeugdraad
In het clubblad maakt de nieuw gevormde jeugdraad haar plannen bekend.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren

Piershil 1, met als leider Karel Snijders, maakt geen bijzonder seizoen door. Het derde seizoen onder Eddy Zoeter begint stroef maar vooral de eindsprint zorgt nog voor een mooie vierde plaatst. "Het euvel is dat we een kleine selectie hebben. Blessures en schorsingen speelden tot de winterstop een grote rol. Met een complete selectie hebben wij uit de laatste vijf wedstrijden negen punten vergaard", verklaart trainer Zoeter de succesvolle opmars.

Kampioen wordt het Strijen van Geert Meijer, dat in het zicht van de haven lijkt te stranden door een 1-2 nederlaag in eigen huis tegen Piershil. ook de concurrentie laat het echter afweten en de kanaries worden de terechte kampioen. Piershil neemt aan het einde van het seizoen afscheid van trainer Eddy Zoeter en maakt de naam van diens opvolger bekend: Jan vd Vorm. Piershil 2 speelt onder leiding van Adri Achterberg in de eerste klasse D van de RVB. Ondanks enkele erg jeugdige spelers weet Piershil 2 een tiende plaats uit het vuur te slepen en zo degradatie te voorkomen. Aan het einde van het seizoen speelt het tweede elftal ook mee op het jaarlijkse T.A. van den Berg-toernooi.

Ook de overige seniorenelftallen van SV Piershil maken geen geweldig seizoen door. Het derde elftal speelt in de reserve tweede klasse E en eindigt op een troosteloze tiende plaats. Piershil 4 start op papier wel aan het seizoen maar vanwege het niet komen opdagen in de eerste twee competitiewedstrijden wordt Piershil 4 uit de competitie genomen. De gepromoveerde dames, die trainer Rob Ras tussentijds naar SHO zien vertrekken, eindigen op de tiende plaats met 3 punten uit 18 duels (11 doelpunten voor en 70 tegen) en degraderen daardoor meteen weer naar de derde klasse. Het door Konijnendijk georganiseerde dameskampioenschap van de Hoekschewaard wordt gewonnen door de dames van SHO, op het terrein van Piershil.

Links: Piershil 2.

Staand vlnr: Adri Achterberg, Hans Kok, Peter v Heiden, André de Raadt, Dico Snijders, Cor Veerman, Karel Snijders en Rob vd Waals.

Zittend vlnr: Manuel Lopes da Veiga, Berry Woltman, Jan-Louis Reijnierse, Martin vd Wagt en Jaap Bisdom.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Tennis

In januari 1989 is er een gezellig samenzijn van de tenniscommissie in de kantine en 90 aanwezige personen genieten van een Chinese maaltijd. Er wordt meteen afscheid genomen van "ome Leen" van Capelle, die stopt met geven van lessen. De tennisafdeling besluit om de contributie met 11 gulden te verhogen en lid te worden van de KNLTB. Hierdoor kunnen geïnteresseerden meedoen aan toernooien en ook gebruik maken van overige diensten van de bond. De tennislessen worden door een tennisleraar verzorgd maar de prijs die nu voor de lessen moet worden betaald, vaak een veelvoud van een jaar contributie, is voor velen niet acceptabel. De tennisafdeling wordt voor het eerst geconfronteerd met opzeggingen want liefst 26 personen houden het voor gezien. Er zijn ook 21 nieuwe aanmeldingen zodat de schade uiteindelijk nog meevalt. De clubkampioenschappen lopen dit jaar voor het eerst samen met het parktoernooi bij de jeugd en in de zomer houdt ook de tennisafdeling voortaan vakantie. Regel vier uit het tennisreglement levert veel stof tot discussie op. De klok mag niet worden verzet tijdens het tennissen want anders komen anderen niet aan de beurt. Omdat de gemoederen soms hoog oplopen moet zelfs worden gedreigd met royement bij het overtreden bij van deze regel.

Archief

T.A. van den Berg Toernooi 1989

Liefst 18 ploegen nemen deel aan de finaledag van het T.A. van den Berg toernooi te Nieuw-Beijerland. Twaalf ploegen strijden in de winnaarspoule en zes ploegen spelen in de verliezerspoule. Kampioen van vorig jaar, Piershil, weet de verliezerpoule te winnen. Doordat de finale van het hoofdtoernooi verregent kiest veel publiek het hazenpad. Winnaar wordt Oud-Beijerland dat NSVV z'n vijfde finale laat verliezen. Goudhaantje is Joop Kuivenhoven die beide treffers voor z'n rekening neemt. De organisatie, bestaande uit NBSVV en Assurantiekantoor T.A. van den Berg, kan mede dankzij subsponsors Opel Marechal en Foto Klein weer flink uitpakken. Een kermis en een braderie omlijsten het gezellige toernooi. Er gaan stemmen op om de finale, nu twee keer vijftien minuten, te verlengen naar twee keer dertig minuten. Dat zou dan moeten gebeuren in Zuid-Beijerland waar volgend jaar de elfde editie van het officieuze kampioenschap van de Hoekschewaard zal worden georganiseerd.

Alle resultaten en verslagen van het T.A. van den Berg Toernooi 1989 zijn te vinden op
de speciale toernooipagina: T.A. van den Berg Toernooi 1989

Archief

Afscheid Dik Burger

Op zaterdag 10 juni zet SV Piershil een ogenschijnlijk nieuwe traditie voort: afscheid nemen. Deze keer valt de eer te beurt aan Dik Burger, de 34-jarige libero die al sedert seizoen 1973-1974 de verdediging van Piershil versterkt. De afscheidswedstrijd van Dik, die door een mooi programmaboekje van de hand van Jack op 't Hof wordt toegelicht, wordt gespeeld door het huidige Piershil 1 tegen het succesvolle Piershilse team dat in seizoen 1978-1979 promoveerde naar de tweede klasse. De "oudjes" weten met liefst 2-7 te winnen van de huidige generatie.

Archief

Seizoen loopt ten einde

Nadat ook nog het veteranentoernooi op 27 mei en het bedrijfsvoetbaltoernooi op 3 juni (het Rotterdamse Aluchemie wint in de finale van Seals B.V.) zijn gespeeld is er weer een werkersdag op 17 juni 1989. Deze keer staan alle activiteiten in dienst van de aanstaande verbouwingen. Het benodigde geld is aanwezig en volgend seizoen zullen alle verbouwingen worden afgerond. Op sportief gebied zijn er geen hoge verwachtingen. De KNVB heeft voor seizoen 1989-1990 wel een nieuwtje in petto om het competitieverloop wat spannender te maken: de periodetitel.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1988-1989

Seizoen 1988-1989
Deel 5.9 - Meidenvoetbal