Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1985-1986 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1985-1986
Deel 5.6 - Bouw mee met de SV

Archief

Ledenvergadering - Bestuur - Bouwplannen
Bij de algemene ledenvergadering op 10 september 1985 zijn Henk Heikoop, Cees Kraak en Arie Groenenberg aftredend en herkiesbaar. Daar allen worden herkozen is de bestuurssamenstelling ook voor dit seizoen als volgt: H.P. Heikoop (voorzitter), P.A. Pennock (penningmeester), K. Veerman (secretaris), E.L. van Vive (tenniszaken), J.L. Slooter (bestuurslid), C. Kraak (bestuurslid), C. van Etten (bestuurslid), D. Klijnsmit (bestuurslid) en A.P. Groenenberg (bestuurslid). Tijdens de vergadering ontvouwt het bestuur de plannen. Er zullen nieuwe kleedkamers worden gebouwd, er komen nieuwe sanitaire voorzieningen, er komt een massagekamer en er komt een grotere keuken. Ook bij de tennisafdeling zijn er ambitieuze plannen. Door het enorme aantal leden van 186 (alsmede een wachtlijst van 30 personen!) heeft men uit eigen middelen zes lichtmasten kunnen aanschaffen die de komende tijd zullen worden geplaatst. De tennisliefhebbers kunnen binnenkort dus ook in de avonduren een balletje slaan.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

Door de firma vd Lagemaat en Bouman's Sportprijzen
wordt het eerste elftal voor aanvang van het duel tegen
Capelle voorzien van nieuwe, blauw witte trainingspakken.

Per 1 juli treedt er weer een nieuw boekingssysteem in werking. Ook is er een vier-passen-regel voor de keepers om het tijdrekken verder te beteugelen. Ook moet de bal voortaan buiten het strafschopgebied zijn geweest voordat een doelverdediger de bal wederom mag oppakken. Ook in het derde seizoen onder Jerry Kruit speelt Piershil 1 in de derde klasse B van de KNVB. Evenals de vorige seizoenen maakt Piershil een moeizame start in de competitie. Na een prima oefencampagne met louter zeges wordt Piershil in de eerste ronde van strijd om de KNVB beker uitgeschakeld door Flakkee. Uit de eerste vijf competitiewedstrijden worden slechts drie punten gehaald. In de thuiswedstrijd tegen koploper Capelle behaalt Piershil de eerste zege. Naarmate het seizoen vordert wordt de roep om Karel Snijders luider en luider. Het duurt nog tot november voordat Karel in de uitwedstrijd bij TOGR z'n rentree maakt in de hoofdmacht van Piershil.

Archief

Activiteitencommissie - Grote Clubactie

De bouwplannen van SV Piershil kosten geld, veel geld. Op allerlei manieren wordt er nagedacht over het verkrijgen van extra inkomsten om alle plannen te kunnen financieren. Zo zal in het nieuwe jaar de basiscontributie van de sportvereniging met fl. 10,- worden verhoogd, ieder basislid ontvangt dan meteen automatisch en zonder verdere kosten het clubblad. In september 1985 gaat ook de grote clubactie weer van start. Vorig seizoen nam Piershil niet deel aan deze actie maar nu wordt deze loterij met beide handen aangegrepen. Het is Wilma Gebuijs die de coŲrdinatie op zich neemt en geen enkele bezoeker van ons terrein weet aan haar te ontsnappen: "wilt u nog loten voor de grote clubactie?". Een andere belangrijke bron van inkomsten is de speciaal in het leven geroepen activiteitencommissie, bestaande uit initiatiefnemer Cors van Etten, Armelle Pennock, Ria Bokhout, Ed van Vive, Wout Kreling en Leen Reedijk. Het doel van de commissie is het coŲrdineren van alle activiteiten enerzijds en het binnenhalen van geld voor de verbouwing anderzijds: "Bouw mee met de SV", is de gevoerde slogan.

Archief

Tennis - Foto gekostumeerd voetbal

De tenniscommissie is actiever dan ooit. Het aantal activiteiten is enorm en de fantasie voor het verzinnen van toernooinamen lijkt onuitputtelijk. Zo is er o.a. een pannekoektoernooi, een koffie tennisochtend, ontbijttennis, een parktoernooi en een paastoernooi. Uiteraard worden er ook clubkampioenschappen gehouden. Deze keer wint Anton Wolters van Sjaak Stols en bij de dames wint Trix de Heer van Yvonne Stols. In de finale van het herendubbel winnen Borchert Brouwer en Gert van Ipenburg (van Peter Slooter en Patrick Achterberg) en het damesdubbel levert, net als vorig seizoen, een zege op voor Joyce op 't Hof en Trix de Heer (die winnen van Yvonne Stols en Diane Meijer). Het parktoernooi voor de jeugd kent drie winnaars: BjŲrn van Ipenburg (8-9 jarigen), Marco Reedijk (10-11 jarigen) en Karel Snijders (12-17 jarigen). Het tennis is zo populair dat er moet worden afgekondigd dat om 23.00 uur de lichten gedoofd moeten worden op de banen!

Augustus 1985: gekostumeerd voetbal.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1
Met 11 punten uit 12 wedstrijden gaat Piershil 1 het nieuwe jaar in. De teruggehaalde Karel Snijders kan in het eerste duel tegen TOGR nog geen verschil maken, hoewel een zuivere treffer door arbiter Jan Wegereef wordt afgekeurd. Een week later, tegen Hoekse Boys, haalt Piershil de derde zege van het seizoen binnen en scoort Karel Snijders twee treffers.

Archief

Evenementen - Activiteiten
Naast de traditionele boutavond op 21 december organiseert de activiteitencommissie tal van evenementen. Zo is er een bingo-avond en vindt er enkele zaterdagen prijsklaverjassen plaats. Wat later in het seizoen is er ook een biertapwedstrijd die wordt gewonnen door Wilma Gebuijs die achtereenvolgens Paul Pennock en Diane Meijer te vlug af is. Er zijn eervolle vermeldingen voor Bep van Etten en Jaap Bisdom. Voor het eerst is er ook een klaverjasvierkamp tussen de Korendijkse dorpen. Na een spannend toernooi aan 16 tafels eindigt Piershil als tweede en mag ZBVH de wisselbeker voor een jaar meenemen. Het later gehouden grote Piershilse open klaverjastoernooi wordt gewonnen door Wim vd Jagt.

Archief

Zaalvoetbaltoernooi Hoekschewaard

De zesde editie van het zaalvoetbaltoernooi is verdeeld over twee avonden. Op de eerste avond worden alle voorronde wedstrijden afgewerkt en op de tweede avond het restant. Bijna alle clubs zijn weer aanwezig, alleen ZBVH is verhinderd. In de finale staan ditmaal twee teams die nog nooit om de Bootsport wisselbokaal hebben mogen spelen. Na een spannende finale tussen Zinkwegse Boys en SSS, die eindigt in een 2-2 gelijkspel, is het uiteindelijk het team uit Klaaswaal dat de strafschoppen beter neemt.

 Alle resultaten en verslagen van het Zaalvoetbaltoernooi zijn te vinden op
de speciale toernooipagina: 6e zaalvoetbaltoernooi Hoeksche Waard

Archief

Clubblad - De schakel

De schakel loopt in seizoen 1985-1986 nog steeds verder. De negen "schakels" in dit seizoen (die in de uitgegeven negen clubbladen verschijnen) worden geschreven door Herman Klijn (76), Ronald Mater (77), Tom Bruinink (78), Ton van Leeuwen (79), Wim van Yperen (80), Loes Bok (81), Heins vd Wagt (82), Wim Achterberg (83) en Bram Wesdorp (84). Dat het niet altijd meevalt de schakel door te geven wordt ook dit seizoen weer bewezen. Schakel 81 valt in handen van Loes Bok, die ook al nummer 73 schreef! Door een foute telling die al jaren eerder is gemaakt komen de nummers van de schakel niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van Bram Wesdorp is reeds nummer 86 in de serie.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dŤ mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd
Het dagelijkse bestuur van de jeugdafdeling wordt dit seizoen gevormd door Borchert Brouwer (voorzitter), Hans vd Hoeven en Bas Hoek. Met uitzondering van een B-elftal heeft Piershil weer alle elftallen uit alle leeftijdscategorieŽn kunnen inschrijven. De A-junioren staan onder leiding van Han Slooter en Hans Groenenberg en Piershil C heeft als trainer Adri Achterberg en als leider Jan vd Meer. In de wintermaanden doet de jongste jeugd mee aan een zaalvoetbalcompetitie en door enkele voetbalhuwelijken die worden voltrokken worden ook de bogen weer eens van stal gehaald. Zelfs in de krant wordt aandacht besteedt aan het huwelijk tussen Joost Bol (Piershil 1) en Annemarie Verwaart (Piershil Dames). De jeugdreis begint dit jaar met wat wedstrijden in Dinteloord (de F verliest met 5-2, de E verliest met 15-2 en de D wint met 4-5) en wordt afgesloten met een bezoek aan de Waranda te Oosterhout. De Korendijksportdag, die wegens barre weersomstandigheden een week moet worden verplaatst, wordt dit jaar gewonnen door Piershil. Piershil A weet beslag te leggen op de titel en van de 90 gescoorde goals nemen Patrick (26 stuks) en Sebastiaan (16) Achterberg bijna de helft voor hun rekening.

Annemarie en Joost onder de bogen!

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren - Dames
De senioren van Piershil maken een ronduit vervelend seizoen door. Vrijwel alle teams zijn het hele seizoen in de onderste regionen van de ranglijst actief en als door een wonder weten alle elftallen ternauwernood degradatie te voorkomen. Piershil 1 weet zich te redden door een 1-1 bij Hoekse Bos in de laatste wedstrijd, Piershil 2 wordt tiende en blijft daardoor maar net in de reserve hoofdklasse van de RVB actief, Piershil 3 eindigt als achtste en Piershil 4, dat als enige in de top eindigt, krijgt een aftrek van twee punten omdat men vanwege een tekort aan spelers een keer verstek moet laten gaan. Het vijfde seizoen van de dames en het tweede onder trainer Rob Ras verloopt ook niet spectaculair. De dames eindigen als achtste maar vooral de hechte teamband oogst bewondering in de 18-koppige selectie. De nieuwe aanwinst Leontine van Bergeijk wordt enkele keren uitgenodigd voor het jeugdelftal (14-16 jaar) van de Rotterdamse bond. In het eerste weekend van juni 1986 gaan de dames op stap en ze hebben het prima naar hun zin in de Rowlandhoeve in Herpen.

Archief

Clubblad - Activiteitencommissie

Voor het eerst in Piershil:
een bedrijven-voetbaltoernooi

Het clubblad krijgt dit seizoen eindelijk een nieuwe redactie. Piet Meijer treedt op als eindredacteur en de redactieleden zijn Armelle Pennock, Cees Kraak en Cors van Etten. De eerste daad van de nieuwe redactie is het vermelden van de jaargang en het nummer voorin het clubblad. Nadat diverse activiteiten, waaronder een bedrijven-voetbaltoernooi, het seizoen besluiten wordt de financiŽle balans opgemaakt door de activiteitencommissie. De bouwthermometer geeft reeds een bedrag van 5600 gulden aan en de grote clubactie brengt 1600 gulden netto op. De bouwtekeningen zijn klaar en de vergunning is aangevraagd!

Rechts: februari 1986, vergunning aangevraagd!

Archief

Witte Boerderij Toernooi 1986

De zevende editie van het WB-Toernooi wordt georganiseerd door Strijen en voor het eerst worden alle wedstrijden op ťťn dag afgewerkt. Door samenwerking tussen het organiserende Strijen en Ventura Sport kan er op vier velden tegelijk worden gespeeld. Hierdoor nemen voor het eerst alle ploegen deel aan de finaledag van het WB-Toernooi. Het organiserende Strijen bereikt zowaar de finale maar moet na het nemen van strafschoppen de meerdere erkennen in NSVV. De Numansdorpers kunnen hun geluk niet op want na drie verloren finales, allen tegen Piershil, werd het hoog tijd om eens te winnen. NSVV neemt wraak en wint in de poulewedstrijd met 1-0 van Piershil. Door de nieuwe pouleopzet word er voor het eerst halve finales gespeeld en ook om alle andere eindklasseringen wordt gevoetbald deze keer. Ventura Sport wint de sportiviteitprijs en amateur-international Rini van Trigt van NSVV wordt door zijn vijf treffers gehuldigd als topscorer van het toernooi. Bij NSVV gaat keeper Leon Belder op de schouders omdat zowel de halve finale als de finale, mede door zijn toedoen, na het nemen van penalty's worden gewonnen.

Alle resultaten en verslagen van het Witte Boerderij Toernooi 1986 zijn te vinden op
de speciale toernooipagina: Witte Boerderij Toernooi 1986

Archief

Afscheid - Pim vd Sijde - Peter Verveer

Barre weersomstandigheden bij het afscheid van Pim en Peter.

Aan het einde van het seizoen is het weer tijd voor afscheid. Door Joost Bol en Bas Koesveld is in samenwerking met het bestuur een afscheidswedstrijd georganiseerd voor Peter Verveer en Pim vd Sijde. Piershil speelt op vrijdag 5 juni tegen een team van prominenten dat door Pim en Peter is samengesteld.
Peter Verveer, 32 jaar, heeft vanwege zijn drukke werkzaamheden niet genoeg tijd meer voor Piershil 1: "Ik kan maar ťťn keer per week trainen en dat is voor een speler van mijn kaliber, mede gezien mijn leeftijd, te weinig. Bovendien vind ik dat je met de hele ploeg tweemaal per week moet trainen, voor de sfeer is dat heel belangrijk". Het afscheid van Pim vd Sijde kent een hele andere reden. Noodgedwongen, omdat zijn knieŽn niet meer functioneren, moet vd Sijde een punt zetten achter z'n loopbaan. De sfeergevoelige 29 jarige vd Sijde over zijn afscheid: "Eigenlijk ben ik altijd blessuregevoelig geweest. Het afgelopen seizoen is de ellende pas echt begonnen toen ik tijdens het WB-toernooi te Piershil m'n enkelbanden scheurde. In december kon ik pas weer spelen".

Archief

Seizoen loopt ten einde

't is weer fijn langs de lijn, is de slogan van de voetbaltelefoon die vanaf dit seizoen iedere voetballiefhebber 24 uur per dag van informatie voorziet. Bij Piershil is daarvan maar weinig te merken deze jaargang. De werkersdag gaat op het laatste moment niet door en sportief is het helemaal geen best seizoen voor SV Piershil. Jerry Kruit neemt na drie seizoenen afscheid van Piershil 1 en vrijwel alle seniorenelftallen zijn tot het einde verwikkeld in de strijd tegen degradatie. Bij Piershil 1 moet zelfs Karel Snijders er weer aan te pas komen (die met z'n zes treffers nota bene ook nog topscorer wordt) om erger te voorkomen. Net als Adri Achterberg, ook dit seizoen weer actief in Piershil 1, is Karel na z'n afscheid dus weer terug. De opvolgers staan niet te trappelen en nu ook Peter Verveer, Pim vd Sijde en Wim Boot zijn gestopt moet men vrezen voor de komende jaren. De kwaliteit lijkt niet aanwezig om sportieve successen te kunnen behalen. Om het tegendeel te durven beweren moet je echt in sprookjes geloven.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1985-1986

Seizoen 1985-1986
Deel 5.6 - Bouw mee met de SV