Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1984-1985 - Wedstrijdverslagen Piershil 1 - Competitie

Archief

Archief

08-04-1985

 18. Piershil 1 - De Alblas 1

Uitslag: 1-0

W

Nr. 0529 Gewonnen: 0255 Gelijk: 0119 Verloren: 0155 Goals voor: 1077 Goals tegen: 0791

De thuiswedstrijd van Piershil tegen De Alblas heeft maar even geduurd. Er is niet veel te vertellen over deze wedstrijd die in de 16de minuut werd gestaakt. Ondanks een mooie herfstzon, een groene grasmat en twee gemotiveerde ploegen konden al zeer snel de douches worden opgezocht. Scheidsrechter Lansbergen was genoodzaakt de zaak te stoppen omdat hij door een zweepslag werd lamgelegd.
Snelle telefoontjes naar omliggende verenigingen voor een arbiter leverden niet snel genoeg resultaat, zodat deze wedstrijd opnieuw moet worden vastgesteld. Op Paasmaandag moest Piershil onder moeilijke omstandigheden de eerder gestaakte wedstrijd tegen De Alblas voltooien. Er moesten nog vijfenzeventig minuten worden gespeeld. De keiharde wind over de lengte van het veld maakte oogstrelend voetbal onmogelijk. Piershil dat maar een half uur voor wind speelde kreeg vele kansen maar goed keeperswerk en geen geluk gaven alle hoop voor De Alblas, dat in degradatiegevaar verkeert, om na rust de punten te pakken. Toen bleek Piershil een klasse sterker. De Alblas wachtte af en Piershil controleerde op alle fronten. Tegen wind in was Piershil de betere ploeg, maar kon niet veel kansen scheppen. Tot enkele minuten voor tijd Pim vd Sijde op rechts een vrije trap half hoog op Borchert Brouwer plaatste die de al ineens keihard in de kruising joeg.
Bijzonderheden: Duel gestaakt op 1 december 1984 wegens een blessure van arbiter Lansbergen. Het duel werd uitgespeeld op 8 april 1985.
Doelpunt: Borchert Brouwer

Archief