Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1984-1985 - Wedstrijdverslagen Piershil 1 - Competitie

Archief

Archief

29-09-1984

 4. Zwaluwen V. 1 - Piershil 1

Uitslag: 3-2

V

Nr. 0515 Gewonnen: 0250 Gelijk: 0113 Verloren: 0152 Goals voor: 1057 Goals tegen: 0768

In de wedstrijd tegen Piershil gaf Zwaluwen een veilig lijkende 3-0 voorsprong toch nog bijna uit handen. Piershil kwam tot 3-2 terug en het scheelde in de slotfase maar weinig of het was nog gelijk geworden ook. De overwinning bleef echter in Vlaaardingen, waarop Pierhisl ondanks de spannende slotfase, niets op af te dingen had. In feite speelde interim-coach Jan Achterberg (Jerry Kruit was wegens familieomstandigheden afwezig) al na het eerste kwartier een verloren wedstrijd. Op dat moment leidde de Zwaluwen door doelpunten van Maarten Keizerswaard (13de minuut) en de rappe Ulrich Purperhart (16de minuut) al met 2-0. "We werden  in die beginfase gewoon door de snelheid van Zwaluwen overdonderd", aldus Achterberg. "Vooral die Purperhart was te snel voor onze linksback Cees vd Burgh. Bovendien gaven we Zwaluwen op het middenveld teveel vrijheid. Na de rust hebben we meer in de mandekking gespeeld en ging het heel wat beter".

Piershil had daarbij nog de pech om in de eerste helft achtereenvolgens Pim vd Sijde en diezelfde vd Burgh met blessures af te zien haken (Arie Pouwe en Anton Wolters waren de invallers). Slechts dankzij enkele vrije trappen van Karel Snijders, op de muur afketsend, wisten de Hoeksewaarders af en toe gevaarlijk te worden. Voor het overige had Snijders bij de hem consequent bewakende Henk de Bruin weinig meer in te brengen. Dat Zwaluwen voor de thee nog niet verder was uitgelopen, kwam door het slordig afwerken van de kansen. Harry Boekholt wachtte te lang met schieten, zodat Joost Bol nog kon blokkeren. Terwijl Ton Gunther van heel dichtbij tegen de net zestienjarige doelman Peter Slooter schoot. Deze fors uit de kluiten geschoten B-junior trof overigens geen enkele blaam bij de drie doelpunten. In de tweede helft was Piershil meer in de wedstrijd en moest Zwaluwen doelman Peter Eikelenboom bij schoten van Snijders en Arwin de Koning handelend optreden. In de 23ste minuut werd het evenwel toch 3-0, nadat eerst nog Gunther een vrije kans hopeloos naast had geschoten. Maar Purperhart bleek weer eens ongrijpbaar om vervolgens ook Slooter behendig te omspelen: 3-0. In plaats van even door te gaan, verslapte bij Zwaluwen de aandacht.
Arwin de Koning profiteerde in de 36ste minuut van getreuzel in de Vlaardingse defensie (Nico ten Cate) maar daarover maakte niemand zich nog druk: 3-1. Toen het met nog 7 minuten te spelen 3-2 werd (Piet Burger schoot een vrije trap langs de muur) kwam Zwaluwen nog in de problemen maar in de stand kwam geen verandering meer.

Doelpunten: Arwin de Koning, Piet Burger

Archief