Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1982-1983 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1982-1983
Deel 5.3 - Shirtreclame

Archief

Ledenvergadering - Bestuur
De algemene ledenvergadering, die al aan het einde van het vorige seizoen is gehouden, leverde op bestuurlijk gebied twee mutaties op. De heren van Hal en vd Hoeven verdwenen uit het bestuur terwijl hun plaatsen werden ingenomen door de heren Heikoop en Pennock. Door deze wijzigingen is de bestuurssamenstelling voor dit seizoen als volgt: J.J. op 't Hof (voorzitter), E. van Vive (penningmeester), A.B.G. van Dop (secretaris), K. Veerman (bestuurslid), H.P. Heikoop (bestuurslid), C. Kraak (bestuurslid), L.J. Reedijk (bestuurslid), P.A. Pennock (bestuurslid) en G. van Ipenburg (bestuurslid).

Archief

Shirtreclame
Ook in een ander opzicht heeft het bestuur een voorschot genomen op seizoen 1982-1983. Een publicatie in de pers zette het bestuur aan het denken en snel werd tot actie overgegaan. Zo snel, dat iedereen verrast is. Terwijl de plannen nog worden uitgewerkt presenteert Piershil op 1 juli 1982 z'n shirtsponsor en speelt het voorzien van de shirtreclame "Bouman's Sportprijzen" op 7 augustus tegen Leonidas. Tegenstander Leonidas speelt zonder shirtreclame, evenals de meeste tegenstanders dit seizoen. Piershil is niet alleen de eerste in de Hoekschewaard met shirtreclame maar ook in het gehele district is Piershil (één van?) de eerste. Bij aanvang van het seizoen is de KNVB nog druk aan het puzzelen. Eerst wordt bekend gemaakt dat er vier sponsorgroepen zijn die allen door slechts één en dezelfde sponsor ondersteund mogen worden: seniorenvoetbal, jeugdvoetbal, damesvoetbal en zaalvoetbal. Dit plan sneuvelt al snel en er wordt besloten dat ieder elftal binnen een vereniging een andere sponsor mag hebben. Er worden wel regels opgesteld wat betreft de afmetingen van de sponsoruitingen en de vergoedingen. Na enkele weken ontvangt Piershil dan ook een schrijven waarin de KNVB verzoekt om de sponsorovereenkomst bekend te maken.

"Er bestaat een grote kans dat de amateurvoetballers vanaf 1 juli 1982 reclame op hun shirt mogen dragen. Uit een steekproef van een speciale commissie van de sectie amateurvoetbal, die onder leiding en voorzitterschap staat van bondsbestuurslid Jo Jaspers, blijkt dat van veertig geënquêteerde amateurclubs (zowel zaterdag- als zondagverenigingen) vrijwel alle aangeschrevenen voorstander zijn van shirtreclame. De invoering van shirtreclame, waarover bij de profs al jaren (tevergeefs) wordt gesproken, zal de ook bij de amateurclubs steeds slechter wordende financiële situatie moeten verlichten. Als een andere reden waarom de amateursectie de shirtreclame graag gerealiseerd zou zien wordt de heersende commerciële chaos bij het zaalvoetbal genoemd, waar clubs vaak voor niet meer dan en habbekrats de naam van een bedrijf, café etc. voeren. De KNVB is er overigens tegen, dat de verenigingen hun clubnaam koppelen aan de naam van hun sponsor". (uit de pers, dec. 1981).

Piershil 1, met de nieuwe shirts van de sponsor: Bouman's Sportprijzen. Staand vlnr: Peter vd Heiden, Karel Snijders, Dik Burger, Cees vd Burgh, Piet Beijer, Borchert Brouwer, Adri Achterberg, Jan Achterberg, Nico de Bruijn en Leen vd Sluis. Zittend vlnr: Rien Burger, Joost Bol, Piet Burger, Bas Koesveld, Peter Verveer en Pim vd Sijde.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

Rechts: "waken voor een sfeer van verzadiging".

In de zomermaanden is het oude hoofdveld weer in ere hersteld. Na de renovatie van dit veld, vorig seizoen, is het nu tijd om terug te keren naar het veld naast de kantine. Tot opluchting van alles en iedereen gaat Piershil z'n thuiswedstrijden weer naast de kantine afwerken. De reclameborden worden allen weer terug verhuisd, er worden zitbankjes geplaatst naast het veld en twee mooie stenen dug-outs verrijzen langs de lijn. Na drie seizoenen in de tweede klasse is Piershil teruggekeerd in de derde klasse van de KNVB. Trainer Nico de Bruijn blijft aan en gaat zijn vierde seizoen in. Aan de vooravond van het seizoen laat hij weten een gevoel van verzadiging als grootste struikelblok te zien.

Door het plotselinge vertrek van keeper Jan Preesman besluit Borchert Brouwer zijn oude carrière weer op te pakken. Hoewel hij zichzelf had beloofd nooit meer plaats te nemen onder de lat is hij dit seizoen toch de keeper van Piershil 1. Adri Achterberg, die halverwege vorig seizoen uit nood werd teruggehaald, maakt weer gewoon deel uit van de selectie. Al aan het begin van het seizoen, tijdens het Ventura Dertien Toernooi te Strijen laat Achterberg zien dat hij nog altijd z'n waarde heeft. Als beste man van het elftal leidt hij Piershil naar de tweede opeenvolgende zege op het prestigieuze toernooi te Strijen.

Links: Nadat Adri Achterberg de beslissende penalty had benut
tegen NSVV was het weer zover. In de pers krijgt Piershil 1
een mooie bijnaam: "de prijsvechters".

Archief

Clubblad

Eind september 1982 is het eindelijk weer zover. Er verschijnt een clubblad. De noodkreet van de redactieleden Jack op 't Hof en Leen Reedijk, die beiden ook bestuurslid zijn, heeft slechts één reactie opgeleverd. Paul Pennock treedt toe tot de redactie van het clubblad dat in 1982 nog drie keer in het bekende A-4 formaat verschijnt. Het eerste nummer van 1983, nummer 114, heeft een volledig nieuwe layout. De voorpagina is ontworpen door Leen Reedijk die ook maar meteen een nieuw verenigingslogo introduceert. Het handzame A-5 boekje wordt met veel enthousiasme begroet. Reden tot juichen is er echter niet. Door het toetreden van Paul Pennock in het bestuur zijn alle redactieleden bestuursleden. Een hernieuwde oproep naar nieuwe redactieleden levert ook dit seizoen aanvankelijk niets op.

Inhoudelijk is het clubblad van een hoog niveau. Overzichten van alle competities en verhalen over avonturen langs het veld vullen het blad. In de rubriek "pendelen" verschijnen leuke anekdotes uit het verenigingsleven. Ook heeft het clubblad z'n naam weer terug die het in 1975 verloor: "Goal".

Rechts: een nieuwe layout en de naam "Goal" is terug.

~~~~~~

Clubblad - De schakel

Ook in het nieuwe clubblad loopt de schakel weer verder. De zeven "schakels" in dit seizoen (die in de uitgegeven zeven clubbladen verschijnen) worden geschreven door Cees vd Burgh (54), Piet Beijer (55), Nico de Bruijn (56), Jan Achterberg (57), Diana Noordzij (58), Martha Veerman (59) en Annemarie Verwaart (60). Door een foute telling die al jaren eerder is gemaakt komen de nummers van de schakel niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van Annemarie Verwaart is reeds nummer 62 in de serie.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dè mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren

In december 1982 wordt bekend gemaakt dat de wegen van Piershil en Nico de Bruijn zich na afloop van het seizoen zullen scheiden. De sympathieke Rotterdammer, die in goed overleg met het bestuur afscheid zal nemen van de club, is al snel weer onder de pannen: WRW zal zijn volgende club zijn. De prestaties van het eerste elftal in de derde klasse zijn overigens helemaal niet slecht. Na een prima oefencampagne worden zeven van de eerste tien competitiewedstrijden winnend afgesloten met een voorlopig tweede plaats achter koploper Rozenburg als gevolg.Piershil 2 en Piershil 3 maken eenzelfde seizoen door. Piershil 2, dat uitkomt in de reserve vierde klasse D van de KNVB weet zich na en spannende slotfase net te handhaven. Leider Leen van Gameren laat aan het einde van het seizoen weten te zullen stoppen met het leiderschap. Ook Piershil 3 weet zich te handhaven. Na een eindsprint worden net genoeg punten verzameld om niet op de laatste plaats te eindigen en te degraderen. Piershil 4 slaagt er dit seizoen in om kampioen te worden. Met de gebroeders Groenenberg als motoren van het elftal wordt het seizoen ongeslagen afgesloten en is de titel een feit.

Links: een kampioensdiploma voor Piershil 4.

Rechts: Piershil 2.

Staand vlnr: Arie van Brakel, Hans Barendregt, Peter vd Heiden, Gert van Ipenburg, Arie Sneep, Rien Snijders, Leen van Gameren (leider), Arie Groenenberg en Han Slooter (vlagger).

Zittend vlnr: Wim Boot, Adrie van Prooijen, Harry Groenendijk, Fred van Amen en Bas Hoek.

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Piershil 3.

Staand vlnr: Wim Buitendijk, Joop Boer, Henk Eenkhoorn, Nico de Regt, Cees vd Hoeven, Gert van Rossum en Theo van Rossum.

Zittend vlnr: Jan vd Meer, Wim van Ettikhoven, Rens Abresch, Peter Roest en Harold Autar.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil 4.

Staand vlnr: Cor Gebuijs, Jaap de Klerk, John Nederveen, Wim Abrahamse en Sjaak Stols.

Zittend vlnr: Cees de Reus, Herman Klijn, Ton de Reus, Hans Groenenberg, Piet Koppenaal en Adri Groenenberg.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Zaalvoetbaltoernooi Hoekschewaard

Na de traditionele boutavond in december en het kerstklaverjassen op 24 december is het weer tijd voor zaalvoetbal. Op 28, 29 en 30 december organiseert Piershil voor de derde keer het zaalvoetbaltoernooi Hoeksche Waard in "de Maas" te Maasdam. Het publiek is weer in grote getale opgekomen en het voornemen bestaat om ook van de volgende editie een meerdaags evenement te maken. Na een spannend toernooi zijn het uiteindelijk Heinenoord en Oud-Beijerland die in de finale mogen spelen. Tegen de verwachtingen in weet Heinenoord prima partij te bieden aan Oud-Beijerland. Het karakter van Heinenoord blijft overeind tegen de zaalvedetten Hugo Kruythof, Jan van Gent en Fred de Rooij van Oud-Beijerland. De 1-1 eindstand betekent dat deze editie vanaf de penaltystip beslist moet worden.

Het zaalvoetbalteam van Piershil.

De beide keepers Eric Zeelenberg (Oud-Beijerland) en Leen Hoogstad (Heinenoord) vertolken een glansrol in de strafschoppenserie. Het is uiteindelijk Heinenoord, dat de felbegeerde eerste plaats bereikt. Uit handen van voorzitter Jack op 't Hof mag aanvoerder Ad vd Ende de immens grote wisselbokaal voor de tweede keer in ontvangst nemen. Het team van Piershil eindigt op een knappe vierde plaats.

 Alle resultaten en verslagen van het Zaalvoetbaltoernooi zijn te vinden op
de speciale toernooipagina: 3e zaalvoetbaltoernooi Hoeksche Waard

Archief

Prestaties Piershilse teams - Dames

Links: Piershil Dames.

Staand vlnr: Martha Veerman, Annemarie Verwaart, Marjan Schilperoord, Marja Matern, Els Marijs, Arianne Kok en Paul Pennock (leider).

Zittend vlnr: Gerda Verhorst, Armelle Bannenberg, Bastiënne vd Burgh, Ina Stolk, Diana Noordzij, Petra Bokhout en Anita van Bergeijk.

Klik Hier voor een vergroting.

Het dameselftal van Piershil gaat met sprongen vooruit. Het tweede seizoen in de tweede klasse levert zowaar bijna de titel op. Alleen het ongenaakbare Hekelingen, dat alle wedstrijden wint, moet op de ranglijst worden voorgelaten. Met 12 zeges en 6 nederlagen legt Piershil beslag op de tweede plaats. Ook op 14 mei te Zuid-Beijerland, wanneer er wordt gestreden door de dameselftallen uit de Hoeksche waard, eindigt Piershil als tweede. In de finale wordt met 1-0 verloren van ZBVH.

Links: ZBVH wint de Konijnendijk-bokaal.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd
Bij de jeugdafdeling loopt dit seizoen alles op rolletjes. Hoewel het wel eens moeilijk is om alle teams compleet te krijgen maken alle elftallen de competitie af tot aan het einde. Voor het eerst sinds lange tijd beschikken we weer over een A-elftal waardoor alle mogelijke jeugdteams, van de F t/m de A, actief zijn. Door een spierscheuring van de keeper van de A, Jaap Veldhoen, wordt diens plaats ingenomen door een speler van de B, Peter Slooter. Er valt dit seizoen één kampioenschap te vieren: Piershil E2 is de sterkste in de wintercompetitie.

Rechts: Piershil F1.

Staand vlnr: Adrie van Prooijen (leider), Arjan van Prooijen, Richard van 't Hof, Mathijs van Ipenburg en Nils van Ipenburg.

Zittend vlnr: Edwin van Belle, André Vuik en Marco Reedijk.

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Kampioen Piershil E2.

Staand vlnr: Michel van 't Hof, Gert van 't Hof, Karel Snijders, Jasper Jagers, Arjan van 't Hof, Leon van Vive en Han Slooter (leider).

Zittend vlnr: Quinten vd Stoep, Eric Stols, Michel Kwist, Dick van Marle, Cees Hobbel en Marco Tanis.

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Piershil D1

Staand vlnr: Jan vd Meer, Dico Snijders, Hans Bijkerk, Manual Lopes da Veiga, Jan-Louis Reinierse, Dirk Klijnsmit, Danny Lagerwerf, Bram Klijnsmit en Gert de Raadt.

Zittend vlnr: Richard de Klerk, Jacky vd Heiden, Sander Harmeling, Richard vd Waal, Dennis Keerweer, Peter Bijkerk, Renee Bons en Ed Groenenberg.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil A1.

Staand vlnr: Frans van Putten (trainer), René van Bree, Cees Bokhout, Arie Pouwe, Cor Veerman, Hans Kok en Rik Schröder.

Zittend vlnr: Jaap Bisdom, Rob Leistra, Anton Wolters, Harry van Koten, Lawrence Kraan, Jaap Veldhoen en Cees Nieuwenhuize.

Klik Hier voor een vergroting.

Onder leiding van het jeugdbestuur, dat wordt geleid door Ed van Vive (voorzitter), Klaas Veerman (secretaris) en Hans vd Hoeven (penningmeester) wordt er ook dit seizoen van alles georganiseerd voor de jeugd. Ook zijn er weer uitstapjes georganiseerd. De pupillen gaan op 14 mei op reis en voor de junioren is er zelfs een gezellig weekend te Bosschenhoofd (op 3,4 en 5 juni) georganiseerd. Aan het einde van het seizoen, op 11 juni, is er een sportochtend en in de middaguren mag de oudere jeugd ook deelnemen aan het mixtoernooi dat ter afsluiting van dit seizoen voor alle leden is georganiseerd.

Archief

Groepsfoto

Een mooie groepsfoto van Piershil Dames, Piershil A en Piershil B.

Archief

Witte Boerderij Toernooi 1983

Ook dit jaar doet Piershil weer van zich spreken op het jaarlijkse Witte Boerderij Toernooi. Piershil haalt wederom de finale maar het door de Witte Boerderij  gesponsorde Heinenoord haalt verrassend de winst naar zich toe na een zeer spannende finale. Hoewel Piershil het betere van het spel heeft, ook in de noodzakelijke verlenging, is het de topscorer van het toernooi, Bas Leeuwenburgh van Heinenoord, die de beslissende 1-0 achter Borchert Brouwer kopt.

Links: Adri Achterberg in actie.

Alle resultaten en verslagen van het Witte Boerderij Toernooi 1983 zijn te vinden op
de speciale toernooipagina: Witte Boerderij Toernooi 1983

Archief

Seizoen loopt ten einde

Aan het einde van het seizoen wordt de balans opgemaakt en wordt alweer met smart uitgekeken naar het volgende seizoen. Ondanks de tweede plaats van Piershil 1 en de 27 goals van Karel Snijders (die nu op 227 goals staat en in de pers het doelpuntenwonder wordt genoemd) wordt er afscheid genomen van trainer Nico de Bruijn. Ook de nieuwe trainer, Jerry Kruit, is afkomstig uit de Feyenoord-school. De komst van een tennisafdeling binnen de vereniging wordt ook steeds concreter. Op de buitengewone ledenvergadering in maart waren 81 stemmen voor en 19 onthoudingen het antwoord op de vraag of we willen gaan tennissen. De club zal hierdoor verrijkt worden met twee prachtige tennisbanen. Vooral om een andere reden echter wordt het volgende seizoen met smart tegemoet gezien. We zijn dan 25 jaar oud en dat zullen we gaan vieren ook!

Rechts: Karel Snijders (met shirtreclame) in de topper
tegen Rozenburg (dat met vv R op de borst speelt).

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1982-1983

Seizoen 1982-1983
Deel 5.3 - Shirtreclame