Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1981-1982 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1981-1982
Deel 5.2 - Damesvoetbal

Archief

Ledenvergadering - Bestuur
Het bestuur, dat al in april tijdens de jaarlijkse ledenvergadering bijna unaniem is aangebleven (alleen Hans Groenenberg werd vervangen door Hans vd Hoeven), is zeer ambitieus uit de startblokken gegaan. Hoewel is besloten de bouw van extra kleedkamers en het het verbouwen van de bestuurskamer voorlopig uit te stellen ("zolang er geen groei is vinden we dat zinloos", aldus het bestuur) is er in de zomermaanden keihard gewerkt aan het opknappen van het terrein. Er breken spannende tijden aan voor de vereniging. Ook het vormen van een tennisvereniging begint steeds concreter te worden. Wanneer er grond wordt aangekocht door de gemeente gaan een aantal bestuursleden van VV Piershil onderzoeken of de toekomstige tennistak in de voetbalvereniging valt in te passen.

De grond is aangekocht en de tennissport in Piershil kan worden georganiseerd.

De bestuurssamenstelling in dit seizoen is als volgt: J.J. op 't Hof (voorzitter), E. van Vive (penningmeester), A.B.G. van Dop (secretaris), K. Veerman (bestuurslid), H. van Hal sr. (bestuurslid), C. Kraak (bestuurslid), L.J. Reedijk (bestuurslid), J. vd Hoeven (bestuurslid) en G. van Ipenburg (bestuurslid).

Archief

Prestaties Piershilse teams - Damesvoetbal
Eindelijk is het dan zover! De vereniging wordt verrijkt met een dameselftal. In het eerste clubblad van dit seizoen worden de dames welkom geheten bij de club. De hoop en verwachting wordt uitgesproken dat de dames een plezierig seizoen tegemoet gaan. De oproep voor een leider heeft ook succes; Paul Pennock zal dit seizoen de dames begeleiden. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt besloten om op maandag te gaan trainen. Met de consumptie die de bijeenkomst besluit wordt meteen op het aanstaande kampioenschap geproost. Piershil wordt ingedeeld in de tweede klasse A van de RVB en ontmoet daar FC Blankenburg, Botlek 2, DBGC 2, DES '67, Hekelingen, LMO 2, PFC, Stellendam, WCR en Zwartewaal. Een kampioenschap zit er niet in dit eerste seizoen: Piershil eindigt als tiende. Toch is het een geslaagd seizoen en al snel melden zich twee nieuwe leden aan: Annemarie Verwaart en Marjan Schilperoord.

Links: Piershil Dames.

Staand vlnr: Martha Veerman, Arianne Kok, Anita van Bergeijk, Petra Bokhout, Marja Matern, Anneke Visser en Gerda Verhorst.

Zittend vlnr: Ria Bokhout, Mary den Heijer, Cora Groeneweg, Monique Verwaart, Margriet Groeneweg en Diana Noordzij.

Klik Hier voor een vergroting.

"Het is uiteraard de bedoeling, dat de dames in onze vereniging als volwaardige leden worden opgenomen. Ze spelen competitievoetbal, ze trainen, ze betalen dezelfde contributie en ze horen er dus echt bij. In het begin zal daar in de mannengemeenschap, die onze vereniging altijd geweest is, wat onwennig tegenaan gekeken worden. Het bestuur is ervan overtuigd, dat in de toekomst zal blijken, dat een damesteam een aanwinst is. Een positieve instelling ten opzichte van de dames en het damesvoetbal van al onze leden kan aan het welslagen veel bijdragen".  Bestuur SV Piershil, 1981
De eerste wedstrijd van het Piershilse dameselftal is de vriendschappelijke wedstrijd bij ZBVH. Na een heuse voorbespreking in de bestuurskamer eindigt het duel in een 4-0 nederlaag. De eerste competitiewedstrijd wordt gespeeld bij LMO. Doordat Margriet haar autosleutels kwijt is vertrekt men te laat. Nadat de thuisclub op 2-0 is gekomen maakt Piershil Dames de eerste treffer in haar bestaan. Op aangeven van Anita van Bergeijk maakt Monique Verwaart 2-1. Monique maakt ook nog 3-2 maar een 5-2 nederlaag is niet af te wenden. De eerste overwinning wordt geboekt tegen DBGC 2 (4-0) en de eerste lichtwedstrijd wordt gespeeld bij Maasdam (4-4).

Archief

Werkzaamheden aan het sportcomplex

Op vrijdag 2 oktober 1981 kijkt het bestuur van de vv Piershil tijdens een gezellige avond met alle werkers terug op de verfraaiingen, welke de afgelopen maanden op het complex tot stand zijn gekomen. Ook zijn op deze avond het College van B & W, alsmede de overige raadsleden met hun echtgenoten aanwezig.
De verfraaiingen houden o.a. in op de eerste plaats de aanleg van het nieuwe veld, wat door de gemeente is gefinancierd en aangelegd werd door de firma Kroes uit Maasland. De eigen werkzaamheden hierbij bestonden uit het opnieuw betegelen rondom het complex en alles wat daarbij verder komt kijken. Vervolgens werd het interieur van de kantine totaal veranderd. Er kwam een nieuw verlaagd plafond in, er werd een plavuizen vloer in gelegd, er verschenen nieuwe wanden, de stoelen werden vernieuwd en tenslotte kwam er een geheel nieuwe gezellige bar met krukken, een ronde pokertafel en sfeerverlichting. Buiten de kantine werd een gezellig terras aangelegd.
Na een rondgang over het complex blikt voorzitter Jack op 't Hof nog eens terug. Hij roemt de zeer vele werkzaamheden, die door eigen leden zijn verricht. Zonder deze eigen inbreng zou Piershil niet zijn wat het nu is. Het is, zo zei hij, bijna ongelooflijk, wat er in het dorp met 1400 inwoners tot stand kan komen door middel van zelfwerkzaamheden. Hij oppert vervolgens dat het woord kantine eigenlijk niet meer gebruikt moet worden, maar dat er nu sprake is van een clubhuis, daar de bestaande kantine is omgetoverd tot een grote huiskamer. Hij hoopt verder, dat bij de viering van het 25-jarig bestaan (in 1984) van de vereniging nog meer wensen verwezenlijkt zullen zijn en dat de sfeer in de vereniging zeker zo goed zal zijn als nu. Door het naar voren halen van enige werkers van het eerste uur (het AOW-trio Bram van Prooijen, Adrie Kok en Cor Veerman waarop je altijd kunt rekenen) wordt er een toast uitgebracht op de vereniging. Burgemeester Burgemeester Kolbach feliciteert het bestuur vervolgens met zo'n fraai complex en met het bezit van dergelijke ijverige leden. Hij memoreert, dat de verstandhouding tussen het gemeentebestuur en de vereniging optimaal is. Hij noemt het een unicum wat er hier allemaal is gebeurd. Hij betreurt het echter, dat dergelijke dingen vaak niet de pers halen. Men weet snel alle ongeregeldheden te melden, maar dergelijke initiatieven zoals hier blijven vaak in de anonimiteit. Hij wenst de vereniging tenslotte erg veel succes in de toekomst. In zijn dankwoord benadrukt de voorzitter, dat men de bevolking eigenlijk veel meer wil bieden in zijn vereniging. Inmiddels heeft men al een uitbreiding ondergaan door de oprichting van een damesafdeling en het bestuur is zich al aan het oriënteren op een tennisafdeling. Wethouder Van Prooyen van sportzaken berekent vervolgens dat van het destijds toegewezen krediet voor de renovatie van het veld, zeker meer dan 10% door zelfwerkzaamheden is verricht. De zelfinbreng is in Piershil altijd al groot geweest en dit kan straks weer belangrijk worden bij bouw van een sporthal. Gemeenteraadslid Felix Rozendaal geeft vervolgens nog eens een korte uitleg, waarom zijn fractie (VVD) destijds tegen de beschikbaarstelling van het krediet was. Dit niet omdat zij anti-voetbal zijn, maar omdat er naast voetbal nog zoveel meer manieren te bedenken zijn voor recreatiesporten.

Uit: Officiële mededelingen (KNVB).

Hij hoopt dan ook, dat in de toekomst de voetbalvereniging een omni-vereniging wordt met meer takken van sport en zegt bij deze wijziging alle steun toe. Vervolgens sluit de voorzitter dit min of meer officiële gedeelte af, waarna de avond wordt voortgezet met een oergezellige stuif-in voor leden, met klanken van de zachtjes aan overbekende diskjockey Martin Green.

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen
Voor Piershil, dat aan het derde seizoen in de tweede klasse begint, staat handhaven centraal. Tegenover het afscheid van de routiniers Adri Achterberg en Rien Snijders staat de komst van drie nieuwelingen uit de eigen jeugd. De talentvolle jeugdspelers Rien Burger, Joost Bol en Cees vd Burgh moeten na hun invalbeurten van vorig seizoen in staat zijn om een vaste plaats te veroveren. Verder blijft de selectie in tact want ook keeper Jan Preesman uit Heinenoord laat in de pers weten voorlopig nog te willen blijven keepen. De totale selectie voor Piershil 1 en Piershil 2 bestaat uit 27 spelers en de nieuwe vlagger bij het eerste elftal is Cees Kraak.

Rechts: op het terras,
de selectie van Piershil.

Het seizoen start bijzonder vanwege een nieuw boekingssysteem. Pas bij een derde boeking wordt er een schorsing uitgedeeld waarbij de strafmaat mede wordt bepaald door de aard van de eerste twee boekingen. Beroep is tegen die eerste twee boekingen niet mogelijk en de straf is maximaal acht wedstrijden. Aan het begin van het seizoen worden er enorm veel boekingen gegeven en dat kost de club veel geld. Het seizoen gaat voortvarend van start voor Piershil. Het Ventura Twaalf toernooi wordt winnend afgesloten.

Jan Preesman: geen plannen om te stoppen!

Links: de winnaars van Ventura 12, Piershil.

Staand vlnr: Leen vd Sluis (elftalleider), Gert van Ipenburg, Pim vd Sijde, Borchert Brouwer, Peter Verveer, Rien Burger, Jan Preesman, Cees vd Burgh en Nico de Bruijn (trainer).

Zittend vlnr: Cees Kraak (vlagger), Jan Achterberg (verzorger), Hans Barendregt, Piet Burger, Joost Bol, Bas Koesveld, Dik Burger en Karel Snijders.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Evenementen - Activiteiten - Carnaval
Ook dit seizoen wordt er weer van alles georganiseerd, voor jong en oud. Op 4 december is Sinterklaas weer op bezoek, op 11 december is er jeugddisco, op 19 december is er een gezellige boutavond en op 1 januari is het druk op de nieuwjaarsreceptie. Na een groot klaverjastoernooi op 22 januari is het op vrijdag 26 februari 1982 tijd voor het carnavalsfeest in het clubhuis van VV Piershil. De fraai uitgedoste Piershillenaren vieren feest tot in de kleine uurtjes. Op de grote foto's zijn Koos Hoogink (2x) en Nico Vlasblom te herkennen.

Archief

Zaalvoetbaltoernooi Hoekschewaard

Net als bij de vorige editie, waar in totaal zo'n 800 toeschouwers op af kwamen, is het ook nu weer erg druk in de zaal. Tot aan de laatste wedstrijd zijn alle stoeltjes op de tribunes tot de laatste plaats bezet. Het zaalvoetbaltoernooi heeft speltechnisch een hoog niveau en heeft in OSV Oud-Beijerland een waardige winnaar. Door de opzet van dit jaar, waarbij er na de voorrondes opnieuw in poules wordt ingedeeld, ontbreekt er een finale. Toch valt er geen onvertogen woord en alle deelnemers worden met een mooie prijs naar huis gestuurd. Nadat voorzitter op 't Hof de wisselbeker heeft uitgereikt aan aanvoerder Hugo Kruythof van OSV wordt er alweer aan de volgende editie gedacht. De capaciteit van "De Maas" is inmiddels uitgebreid naar drie zalen, zodat het idee is ontstaan om bij het volgende toernooi alle verenigingen uit de Hoeksche Waard uit te nodigen.

 Alle resultaten en verslagen van het Zaalvoetbaltoernooi zijn te vinden op
de speciale toernooipagina: 2e zaalvoetbaltoernooi Hoeksche Waard

Archief

Clubblad
Het clubblad van Piershil komt voor het eerst sinds 1970 in de problemen. De te kleine redactie, bestaande uit Leen Reedijk en Jack op 't Hof, laat herhaaldelijk weten hulp nodig te hebben. Naast alle gebruikelijke werkzaamheden worden vooral het stencilen en het inlopen een steeds grotere belasting. Die hulp komt er niet en na slechts vijf uitgaven (nr. 106 t/m 110) verschijnt er vanaf februari 1982 geen clubblad meer.

Archief

Clubblad - De schakel

De schakel in het clubblad loopt ook dit seizoen verder. De vier "schakels" in deze jaargang worden geschreven door Borchert Brouwer (50), Joost Bol (51), Peter vd Heiden (52) en Rien Burger (53). Door een foute telling die al jaren eerder was gemaakt komen de nummers van de schakel niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van Rien Burger is reeds nummer 55 in de serie.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dè mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren
Bij de overige seniorenelftallen van Piershil wordt zeer wisselvallig gepresteerd. Het tweede elftal degradeert uit de derde klasse van de KNVB (en komt terecht in de vierde klasse), het derde elftal eindigt in de middenmoot, het vierde in de subtop en het vijfde wordt teruggetrokken vanwege een tekort aan spelers (of een overschot aan afmeldingen).

Links: Piershil 2.

Staand vlnr: Leen van Gameren (leider), Arie Sneep, Rien Snijders, Hans Barendregt, Arie van Brakel, Fred van Amen, Adri Achterberg en Hans Groenenberg.

 Zittend vlnr: Co Verhoeven, Bas vd Waal, Wim Boot, Adrie van Prooijen, Nico de Regt en Klaas Veerman (vlagger).

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil 4.

Staand vlnr: Herman Klijn, Jan Hordijk, John Nederveen, Wim Abrahamse, Jaap de Klerk en Hans vd Stoep.

Zittend vlnr: Bram van Dop, Ton de Reus, Jack op 't Hof, Piet Koppenaal, Jaap de Koning en Adri Groenenberg.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Groepsfoto jeugd

Aan het begin van het seizoen wordt er een mooie groepsfoto genomen van de Piershilse jeugd. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Dan zit er weer één omgedraaid (Karel Snijders), dan zit er weer één met een kauwgombel (Dico Snijders), dan zitten er weer twee met de armen omhoog (Bas van Dop en Martin vd Wagt), dan trekt er weer één een gekke smoel (Peter van Bergeijk) en nog één (Peter Slooter) en soms verstopt iemand zich zelfs helemaal (Cees Hobbel). Kortom: zoek de 7000 verschillen!

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd
De jeugdafdeling van Piershil wordt gevormd door een B, een C, een D, een E en twee F-teams. Dat laatste valt niet altijd mee want uit de 16 beschikbare spelertjes kunnen precies twee teams worden geformeerd. Later in het seizoen komen er wat spelers bij zodat er met twee F-teams kan worden doorgespeeld. De trainingen bij de jongste jeugd worden verzorgd door de eerste-elftalspelers Joost Bol en Rien Burger terwijl de keeperstraining bij de B en C-jeugd wordt waargenomen door Borchert Brouwer. Als jeugdtrainer is Frans van Putten nog altijd aanwezig en hij heeft z'n handen vol aan de jeugdige Piershillenaars.

Rechts: De enige kampioen van dit seizoen is
Piershil F1 dat de competitie die in december
wordt afgesloten winnend weet af te sluiten.

Staand vlnr: Marco Tanis, Harold Autar (leider), Marco Matern, Karel Snijders en Danny van Solm.

Zittend vlnr: Jasper Jägers, Silvester vd Stoep, Michel Kwist en Adriaan de Reus.

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Piershil F2.

Staand vlnr: Eric Stols, Leon van Vive, Arjan van Prooijen, Dick van Marle, Cees Hobbel en Gerrit Bestebreur (leider).

Zittend vlnr: Marco Reedijk, Nils van Ipenburg en Mikel Autar.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: nogmaals Piershil F2.

Staand vlnr: Hans Kwist (leider): Raymond Sybrands, Dick van Marle, Cees Hobbel en Gert van 't Hof.

Zittend vlnr: Nils van Ipenburg, Mikel Autar, Leon van Vive, Jeroen Bouman en Marco Reedijk.

Klik Hier voor een vergroting.

Piershil D neemt alweer voor de derde keer deel aan het internationale aspirantentoernooi in de Groene Olifant te Mijnsheerenland. Piershil, dat z'n hernieuwde uitnodiging te danken heeft aan het feit dat het twee jaar geleden snel een verhinderde Duitse ploeg wilde vervangen, maakt op uitnodiging van Arie Vink van GOZ een fantastische dag door. De aftrap wordt verricht door Feyenoord spits Jupp Kaczor en na een lange dag komt Piershil, net voor het vallen van de nacht, weer thuis. Ook de pers is aanwezig en voor de krant wordt een mooie groepsfoto gemaakt (Piershil zit links onder).

Links: Piershil D1

Staand vlnr: Arwin de Klerk, Henk Pouwe, René Dortland, Christiaan Groenenberg, Sebastiaan Achterberg, Bas van Dop, Arie den Tuinder en Hans Kwist (leider).

Zittend vlnr: Han Slooter (leider), Pim Jägers, Martin vd Wagt, Ruurd Sieffers, Patrick Achterberg en Richard Stam.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil C1

Staand vlnr: André de Raadt, Marcel Achterberg, Cees Veerman, Peter van Bergeijk, Gerard Verhorst, Leen Bijl, Dik Snijders en Bas Tanis (leider).

Zittend vlnr: Lex van Koten, Peter Bol, Ruurd Sieffers, Chris Noordzij en Ron de Lange.

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Piershil B1

Staand vlnr: Nico Vlasblom (leider), Hans Kok, Harry van Koten, Jaap Bisdom, Peter Slooter, Cor Veerman, Cees Nieuwenhuize en Frans van Putten (trainer). Zittend vlnr: Rob Leistra, Gerard Verhorst, Arie Pouwe, Cees Veerman, Lex van Koten en Peter van Bergeijk.

Klik Hier voor een vergroting.

De wat oudere Piershilse jeugd maakt ook dit jaar weer eens een reisje naar Engeland. In het clubblad verschijnt, van de hand van Cees Nieuwenhuize, een verslag:

"Mij is gevraagd een stukje te schrijven over de reis naar Londen die donderdag 20 mei 1982 om half acht bij de kantine in Piershil begon. Na ruim een uur gereden te hebben kwamen we in Vlissingen aan waar we aan boord van de Hollandia, een nieuwe veerboot van de Olau-line, konden. Deze boot bracht ons na een tocht van menige uren, met weinig slaap, in Sheerness aan land. Daar werden wij opgewacht door een Engelse leraar, een bekende van Borchert Brouwer, die ons met de trein en de drukke metro naar de jeugdherberg loodste. We kwamen om 11.00 uur in de toen nog gesloten jeugdherberg aan waar we onze bagage afgaven waarna we bij een McDonalds gingen eten. Na het eten werden we in twee groepen verdeeld, die afzonderlijk de stad gingen bezichtigen. Geheel afgedraaid kwam iedereen terug in de nu wel geopende jeugdherberg. We hebben ons verder in de jeugdherberg met o.a. biljarten, schaken en een piano vermaakt. De volgende morgen moesten we er alweer om 07.00 uur uit. Na het ontbijt zijn we op weg gegaan naar het Engelse schoolteam van de leraar die ons in Sheerness opwachtte. Na beide wedstrijden op het kunstgrasveld verloren te hebben, 7-1 en 6-3, zijn we zoals gewoonlijk met de metro naar een McDonalds gegaan waar we weer gegeten hebben. Na het eten zijn we naar de school van de Engelse leraar gegaan om daar op tv naar de Engelse bekerfinale te kijken (die na verlenging tussen Tottenham en QPR 1-1 werd). Na gegeten te hebben in de jeugdherberg zijn we even naar twee pubs (cafés) geweest, we werden uit de tweede pub gegooid omdat er een paar kleine jongens tussen zaten. Om een Engelse pub binnen te mogen moet je zestien jaar zijn en om bier te mogen drinken 18 jaar. De rest van de avond hebben we weer in de jeugdherberg doorgebracht. De volgende ochtend begon de terugreis naar Piershil waar we allemaal gezond weer aankwamen wat ook te danken was aan de goede leiding van Arie en Adri Groenenberg, Nico Vlasblom en Borchert Brouwer. Ook hiervandaan wil ik de bovengenoemde leiding nog eens bedanken omdat zij de verantwoordelijkheid die zo'n reis met zich meebrengt durfden te nemen".

Archief

Prestaties Piershilse teams - Degradatie Piershil 1 - Nieuw tenue

In de wintermaanden wordt Piershil 1 in het nieuw gestoken door Bouman Sportprijzen. Na het schenken van nieuwe tassen door de Fa. Joop Strieder uit Rotterdam is de hoofdmacht weer helemaal in het nieuw. De prestaties van het eerste elftal blijven desondanks achter bij de verwachtingen. Op een gegeven moment gaat het zo slecht dat zelfs Adri Achterberg, van wie vorig seizoen op grootse wijze afscheid werd genomen, z'n comeback maakt. Met de degradatie in het vooruitzicht lopen de gemoederen af en toe hoog op. Bij de thuiswedstrijd tegen SSC '55 loopt zelfs een toeschouwer het veld in om de scheidsrechter te waarheid te vertellen. Zijn gebaren, die als een slaande beweging worden geïnterpreteerd, leveren J.B. een schorsing van 9 maanden op. De schorsing valt zo hoog uit omdat de bewuste toeschouwer uitkomt in een wedstrijd van een Piershils elftal terwijl het onderzoek nog gaande is. Ook oud bestuurslid W. vd. J. laat zich gaan en slaat de bal uit de handen van de scheidsrechter. Het komt W. op een reprimande van het bestuur te staan.
Na slechts drie zeges, waaronder een opzienbarende 0-3 zege bij SHO, is degradatie onontkoombaar. Na het duel bij Bruse Boys is Piershil officieus gedegradeerd en na de 3-0 nederlaag op 22 mei 1982 bij RVVH is het team ook officieel gedegradeerd.

Rechts: de degradatie is een feit.

Archief

Witte Boerderij Toernooi 1982

Ondanks de teleurstelling over de degradatie weet Piershil zich op te laden voor de derde editie van het Witte Boerderij Toernooi. Piershil flikt het 'm weer en plaatst zich voor de finale. De aftrap van de finalewedstrijd wordt verricht door international Peter Boeve en na een spannende wedstrijd die in 1-1 eindigt weet Piershil de strafschoppen beter te nemen dan NSVV 2. Directeur de Klerk laat na afloop weten weer bijzonder tevreden te zijn over het verloop van het toernooi. Het mooie weer, de prima organisatie en de grote publieke belangstelling maken WB82 tot een geslaagd evenement. Als sportiefste ploeg krijgt 's-Gravendeel de grote Kompastrofee uitgereikt terwijl Mels Goud van Puttershoek en Jan Klein van NSVV 2 worden gekroond tot topscorers van het toernooi.

Alle resultaten en verslagen van het Witte Boerderij Toernooi 1982 zijn te vinden op
de speciale toernooipagina: Witte Boerderij Toernooi 1982

Archief

Seizoen loopt ten einde - Sportdag
Jaap de Klerk (foto links) en Jack op 't Hof (foto rechts)
in de weer met de jeugd (12 juni 1982).

Het seizoen wordt afgesloten met de sportdag op 12 juni 1982. Ook nu staat er weer een drukke zomer op het programma. Het oude hoofdveld, naast de kantine, wordt na de renovatie weer in ere hersteld. De reclameborden worden op het nieuwe veld weer verwijderd en naar het traditionele hoofdveld terug geplaatst. De houten dug-outs zullen verdwijnen en twee mooie stenen exemplaren zullen verrijzen. Ondanks de teleurstelling over de degradatie overheerst een gevoel van trots. Drie mooie jaren in de tweede klasse worden als een bijzondere prestatie beschouwd. En wie weet wat het volgende seizoen zal brengen. Misschien wel promotie naar de tweede klasse!

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1981-1982

Seizoen 1981-1982
Deel 5.2 - Damesvoetbal