Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1979-1980 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1979-1980
Deel 4.10 - Winnaar eerste WB-toernooi

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

Piershil speelt in seizoen 1979-1980 in de tweede klasse van de KNVB. Iedereen is zeer benieuwd hoe Piershil zich op dit niveau zal manifesteren. Door twee opeenvolgende promoties speelt Piershil, samen met NSVV, SHO en SSS, op het hoogste niveau in de Hoeksche Waard en op het één na hoogste niveau van Nederland! Vooral naar de streekderby's tegen de andere Hoekschewaardse clubs wordt al uitgezien. In de selectie t.o.v. vorig seizoen zijn maar enkele mutaties opgetreden. De keepers Ton te Kaat (naar SC Eibergen) en Arie van Brakel (gestopt maar tijdens het seizoen toch weer opgeroepen) zijn vervangen door Jan Preesman (van Heinenoord) en Jack op 't Hof (terug van EDS). De begeleiding van het eerste elftal bestaat dit seizoen uit Nico de Bruijn (trainer), Leen vd Sluis (leider), Jan Achterberg (verzorger) en Jan Kok (grensrechter).

Vooral de overgang van Jan Preesman naar Piershil maakt veel emoties los in voetballand. Preesman, die na een conflict met trainer Leen Slobbe van Heinenoord een jaartje in het tweede heeft gekeept, wordt op de laatste overschrijvingsdag benaderd door Leen Reedijk en Cors van Etten van Piershil. Preeman twijfelt geen ogenblik en maakt de overstap naar de kersverse tweede klasser. Zowel voor Preesman als voor Piershil blijkt dit een gelukkige keuze want de goalie uit Heinenoord heeft het al spoedig prima naar z'n zin.

Links: de komst van Preesman
maakt veel emoties los.

Onder de lat houdt hij zich in de tweede klasse eenvoudig staande en al snel wordt hij als een echte "puntenpakker" uitermate gewaardeerd door het Piershilse publiek. Voor anderen zijn de druiven klaarblijkelijk zuur want zowel Preesman als secretaris Reedijk worden telefonisch lastig gevallen.

Het etiket "succestrainer" dat hem automatisch is opgeplakt door de promoties die hij achtereenvolgens behaalde met Concordia (Delft), Wit Rood Wit (Brielle) en Maasdijk, maakt het er voor Nico de Bruijn, de nieuwe trainer van Piershil, niet eenvoudiger op. Mede door de beperkte kern van spelers voorziet de Bruijn een lastig seizoen voor Piershil. "Handhaven in de tweede klasse staat voor mij gelijk aan promotie", laat hij aan de vooravond van het seizoen weten. Net als de vroegere trainer Tinus Osterholt speelde ook Nico de Bruijn betaald voetbal bij Feyenoord 1. In de jaren 1956 tot 1958 was de Bruijn enkele malen actief in de hoofdmacht van de Rotterdammers.

Bij de start van het seizoen worden zowel Piershil 1 (kampioen derde klasse) als Piershil 2 (promotie naar eerste klasse RVB) in de cadeaus gezet. Het eerste elftal krijgt nieuwe lichtblauwe trainingspakken van de firma's van Hal en vd Lagemaat. Slagerij vd Sijde heeft ervoor gezorgd dat het team ook nieuwe tassen krijgt. Het tweede elftal van Piershil wordt van nieuwe tassen voorzien door het reisbureau Vitesse uit Zuid-Beijerland, welk bedrijf doorgaans de uitwedstrijden van het eerste elftal verzorgt.

Rechts: voor het laatst met één veld.

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Op de jaarlijkse ledenvergadering, dit jaar gehouden op 25 september 1979, worden alleen Bram van Dop en Bas Groenendijk toegevoegd aan het bestuur. Hierdoor bestaat het bestuur, na het om uiteenlopende redenen bedanken van Thijmen de Koster sr., Bram Wesdorp, Karel van Schaik, Dirk Snijders en Leen Reedijk, uit slechts zes personen. Precies op het moment dat Piershil zo'n sportief hoogtepunt bereikt zit het op organisatorisch niveau nog niet helemaal goed in elkaar bij de club. Ook financieel zit het even niet mee, veroorzaakt door alle werkzaamheden op het terrein. Bij de jeugd zijn er weinig ouders die het vervoer bij de uitwedstrijden voor hun rekening nemen zodat er telkens busjes moeten worden gehuurd. Voor vervoer staat dit seizoen ook weer fl. 5000,- gebudgetteerd, iets waarover op de ledenvergadering een verhitte discussie ontstaat.
De traditionele consumptiebon die wordt uitgereikt aan bezoekers van de ledenvergadering blijft voor het eerst ook achterwege. Op de tussentijdse ledenvergadering van 19 december 1979 wordt het bestuur uiteindelijk toch gecompleteerd met Henk van Hal sr., Cees Kraak en Leen van Gameren. De vergadering duurt slechts zeven minuten. Henk van Hal stelt na 4 minuten voor een pauze in te lassen en Adri Achterberg heeft na afloop de suggestie om dan maar een rondje op het rad van fortuin te draaien. In het seizoen 1979-1980 is de bestuurssamenstelling als volgt: C. van Etten (voorzitter), W. Heerschap (penningmeester), A.B.G. van Dop (secretaris), B. Groenendijk (wedstrijdsecretaris), K. Veerman (juniorensecretaris en tweede secretaris), L. vd Sluis (commissaris en tweede penningmeester), H. van Hal sr. (commissaris en tweede voorzitter), C. Kraak (materialencommissaris) en L.J. van Gameren (commissaris en tweede wedstrijdsecretaris).

Archief

Werkzaamheden aan het sportcomplex
Het terrein van Piershil ondergaat dit seizoen grote veranderingen. In de zomer van 1979 is constant doorgewerkt en ook gedurende het seizoen 1979-1980 gaan alle activiteiten onverminderd door. Het tweede veld ziet er al aardig uit maar zal pas volgend seizoen bespeelbaar zijn. De afrastering om het hele terrein (Heras Hekwerk) wordt al snel geplaatst om te zorgen dat de koeien van boer Andeweg niet op het ingezaaide tweede veld kunnen komen. Het nieuwe trainingsveld is in de zomer losgemaakt tot een diepte van 60 centimeter, gedraineerd en geëgaliseerd. Nadat het terrein was ingezaaid werd het ingespoten met "gier", wat door de noorderwind niet onopgemerkt aan het dorp voorbijging. Door al deze werkzaamheden kan het nieuwe trainingsveld al snel in gebruik worden genomen zodat het tijdelijke trainingsveldje in het dorp in oktober kan worden ontmanteld. Langs het nieuwe trainingsterrein worden twee nieuwe lichtmasten geplaatst die in de toekomst ook kunnen dienen als lichtmast voor het tweede veld. Op 16 oktober 1979, na het graven van een geul van 250 meter met apparatuur van de fa. Hoogenboom, is er voor het eerst licht op de nieuwe trainingswei. Rondom het trainingsveldje wordt een metershoge afrastering van gaas gemaakt. Zowel op het oude als het nieuwe veld worden achter de doelen nieuwe ballenvangers geplaatst. Ook de ijsbaan wordt in overleg net het bestuur van de ijsclub geëgaliseerd zodat er in de zomermaanden door de voetballers kan worden getraind.

De sloot naast de kantine wordt gedempt en op het terrein van Dhr. Pouwe wordt een afvoerbuis geplaatst. Hierdoor kan het tegelpad met drie rijen tegels verbreed worden. Ook tussen het eerste en tweede veld wordt een tegelpad aangelegd en daarna wordt veld twee van een afrastering voorzien om het publiek op afstand te houden. Na het graafwerk wordt rondom het veld de metalen buis van 5 centimeter op 1 meter hoogte aan de geplaatste palen bevestigd. Tenslotte wordt er rondom veld 2 ook een tegelpad van anderhalve meter breed aangelegd. Eerst uitgraven, dan 10 centimeter zand aanbrengen en daarna de tegels op z'n plaats, rij voor rij.

Links: Klaas Veerman en Adri Kok aan het werk.

Piershil mag zich gelukkig prijzen dat er een aantal vrijwilligers dag en nacht op het terrein aan het werk is. De hoeveelheid werk die door deze werkploeg wordt uitgevoerd is onvoorstelbaar. Ook rondom het eerste veld wordt de afrastering geheel vernieuwd. De ingang van het terrein wordt met ingang van 1 september 1979, aan het begin van het seizoen dus, verplaatst naar de andere kant van het complex. Bij deze nieuwe ingang is een betegelde parkeerplaats voor fietsen aangelegd en ook het entreehokje is meeverhuisd.

Rechts: de werkers rusten even uit. Vlnr: Klaas Veerman,
Hans vd Waal, Cor Veerman en Bram van Prooijen.

Archief

Clubblad

Leen Reedijk treedt toe tot de redactie van het clubblad. In 1980 verschijnen 10 exemplaren en een abonnement kost fl. 10,- per jaar. De verkoop van advertenties geschiedt voor het eerst gescheiden van de reclameborden zodat ook precies kan worden vastgesteld wat het clubblad opbrengt voor de vereniging. De clubbladen zien er dit seizoen prachtig uit en van alle jeugdteams wordt een mooie foto afgedrukt.

Archief

Clubblad - De schakel

De schakel in het clubblad loopt dit seizoen weer verder. De zeven "schakels" in deze jaargang worden geschreven door Wim Heerschap (39), Wim Abrahamse (40), Cees Kraak (41), Hans vd Hoeven (42), Wim Achterberg (43), Adri Groenenberg (44) en Hans Groenenberg (45). Door een foute telling in het clubblad komen de nummers van de schakel niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van Hans is reeds nummer 46 in de serie.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dè mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Evenementen - Activiteiten

Na de boutavonden is er op 1 januari in de kantine, die ook dit seizoen wordt beheerd door Klaas Veerman, weer de nieuwjaarsreceptie. Ook wordt er weer een gezellige feestavond georganiseerd. Op 1 februari 1980 voert toneelvereniging "Da Capo" het stuk "zo'n heerlijk huisje buiten op" en na afloop is er bal na dat muzikaal wordt omlijst door de groep "Anita en de Edgarboys". Het muzikale optreden wordt afgewisseld door de parodist "Kupajo", die eveneens veel applaus oogst.

Archief

Hans Groenenberg stopt

Rechts: Hans Groenenberg ten voeten uit.
Pingelend op links speelt hij z'n tegenstander uit.

In februari 1980 hangt Hans Groenenberg zijn sloffen, wat Piershil 1 betreft, aan de wilgen. Nadat hij eerder in z'n carrière al twee keer eerder op het punt stond te stoppen met het voetballen op het hoogste niveau is het nu zover. Mede door lichamelijke ongemakken speelt Hans in het duel tegen SSC '55 voor het eerst niet mee. In het clubblad laat hij weten ook genoeg te hebben van het prestatiegerichte voetbal in de tweede klasse. Hans is het voetballen nog lang niet zat en gaat in Piershil 4 voetballen, samen met broer Adri. Dat valt overigens niet mee voor de medespelers van het vierde elftal en de broers Groenenberg worden er al snel op gewezen dat er in Piershil 4 voornamelijk om het plezier wordt gevoetbald. Voor Hans is dat, na 16 jaar in Piershil 1, even wennen maar hij past zich snel aan. Meteen in zijn eerste veteranenjaar wordt hij kampioen met Piershil 4.

Links: een blessurebehandeling voor Hans.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren

Bij de senioren worden dit seizoen 2 diploma's verdiend. Zowel het tweede als het vierde elftal weet de titel te bemachtigen. Het tweede pakt de titel in de laatste wedstrijd van het seizoen. Door een 0-1 zege van WFB (goal Han Slooter) blijft de voorsprong van 2 punten op Capelle 5 gehandhaafd. Voor Piershil 2 betekent dit de tweede titel op rij en promotie naar de hoofdklasse van de RVB. Piershil 3 eindigt dit seizoen op een mooie vierde plaats. Het vierde wordt ook kampioen. De enige concurrent, Voorne 5, wordt vlak voor het einde uit de competitie genomen wegens twee keer niet op komen dagen.
Piershil 2 en Piershil 4 worden op 6 juni 1980 in het zonnetje gezet. In de kantine krijgen de spelers na het aangeboden buffet een herinneringsstandaard aangeboden van het bestuur. Het leukste toernooi vindt plaats bij EDS dat zijn 60-jarige bestaan luister bijzet met een groot veteranentoernooi.

Links: Piershil 2.

Staand vlnr: Hans Barendregt, Bas Hoek, Arie Groenenberg, Cees vd Burgh, Jaap Barendregt, Bas vd Waal, Leen van Gameren (leider) en Rens Abresch.

Zittend vlnr: Klaas Veerman (grensrechter), Adrie van Prooijen, Joost Bol, Wim Boot, Arie van Brakel, Leen Achterberg en Dirk Snijders.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil 4.

Staand vlnr: Wim Achterberg, Adri Groenenberg Lzn., Ton de Reus, Jaap de Klerk, Jack op 't Hof, John Nederveen, Jan Hordijk en Jan Achterberg.

Zittend vlnr: Co Verhoeven, Dick Lagerwerf, Hans Groenenberg Lzn., Dirk vd Graaf, Arjen Smit en Johan vd Heiden.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd - Jeugdreis

Met een huis-aan-huis schrijven wordt de Piershilse bevolking attent gemaakt op onze jeugdafdeling. De oproep om lid te worden van onze club heeft mede tot gevolg dat bij aanvang van het seizoen de jeugdafdeling van VV Piershil bestaat uit 90 voetballende leden en groter is dan ooit. Voor het eerst worden alle mogelijke jeugdelftallen voor de competitie ingeschreven, van de F1 t/m de A1. Ook dit seizoen worden er weer verschillende activiteiten voor de jeugd georganiseerd.

Het bezoek van Sinterklaas aan de kantine, op 30 november 1979, wordt voorafgegaan door een toneelstuk van de A-spelers. Cor Veerman is begonnen om samen met enkele junioren om de drie weken oude kranten op te halen. Al snel blijkt dat een welkome bron van inkomsten te zijn en gezien de penibele financiële situatie van de club wordt er zelfs van een driewekelijkse financiële injectie gesproken. Van alle jeugdteams doet de A het dit jaar als beste door derde te eindigen. De B, C en D worden laatste en de E1, E2 en F eindigen in de middenmoot. De jeugdleiders zelf nemen deel aan een zaalvoetbaltoernooi bij GOZ en weten beslag te leggen op de eerste plaats. Voor de oudere jeugd staat er dit jaar weer een buitenlandse reis op het programma. Op 4 april 1980 vertrekt het A-elftal samen met het B-elftal met de boot naar Engeland. Op 31 mei 1980 is er een jeugdreis voor de D, E en F. Eerst voetballen alle teams tegen Jodan Boys en daarna wordt Duinrell te Wassenaar bezocht. Het reisje loopt wat uit doordat jeugdspeler Danny Lagerwerf zijn pols breekt en door Johan vd Heiden naar een ziekenhuis in Den Haag wordt gebracht.

Links: Piershil A.

Staand vlnr: Bas Groenendijk (leider), Nico Vlasblom (leider), Rini Burger, Arie Pouwe, Chris Put, Arie Sneep en Cees vd Hoeven.

Zittend vlnr: Peter vd Heiden, Fred van Amen, Harry Groenendijk, Han Slooter, Nico de Regt en Joop Kuivenhoven.

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Piershil B.

Staand vlnr: Jaap de Koning (leider), Cock Hoogenboezem, Jaap Bisdom, Milan Frederiksz, Arwin de Koning, Harry van Koten en Tom Achterberg.

 Zittend vlnr: Cees Bokhout, Martin Koch, Jan van Koten, René van Bree en Jan-Cees Hordijk.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil C.

Staand vlnr: Gerard Verhorst, John Groenenberg, Ruud vd Giesen, Jan Koesveld, Marcel Achterberg, André de Raadt en Johan Trouw.

Zittend vlnr: Ed van Vive (leider), Hans Kok, Cor Veerman, Lex van Koten, Peter van Bergeijk, Kees Veerman en Cees Nieuwenhuize.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil D.

Staand vlnr: René de Kruyk, Gert Bokhout, Christiaan Groenenberg, Bas van Dop, Sebastiaan Achterberg en Marcel Pols.

Zittend vlnr: Han Slooter (leider), Peter Bol, Leen Bijl, Dik Snijders, Martin vd Wagt, Ruurd Sieffers, Peter Slooter en Johan vd Heiden (leider).

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Piershil E1.

Staand vlnr: Arjo vd Heiden, Ed Groenenberg, Arwin de Klerk, René Dortland, Johan Kok, Pim Jägers en Jeroen Koppenaal.

Zittend vlnr: Cees vd Burgh (leider), Dennis Keereweer, Henk Pouwe, Patrick Achterberg en Arie den Tuinder.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil E2.

Staand vlnr: Eric Bokhout, Harold Troost, André van Leenen, Piet Barendregt, Sander Harmeling, Wouter Bos, Richard vd Waal en John Versendaal.

Zittend vlnr: Peter Speelman (leider), John vd Giesen, Danny Lagerwerf, Dico Snijders, Jacky vd Heiden en Huug Troost (leider).

Klik Hier voor een vergroting.

Klik Hier voor een vergroting.

De F-spelertjes trainen in de winter ook in het dorpshuis. Leider Arjen Smit geeft zijn handen vol aan de jongste spelertejs van onze vereniging. Op de foto links staan op de bovenste rij vlnr: Arjen Smit (leider), Jerry van Vive, Richard de Klerk, Marco vd Lagemaat en Barend Schotting en op de onderste rij vlnr: Silvester vd Stoep, Adri Boot, Marcel van Hal, Jan Bouwe van Urk, en Marco Matern. Op de foto rechts staan vlnr: Richard de Klerk, Arie vd Scheur, Barend Schotting, Jan Bouwe van Urk, Marcel van Hal, Adri Boot, Aroun Autar, Jerry van Vive en Arjen Smit (leider).

Archief

Piershil - SHO

De eerste streekderby van dit seizoen, uit bij SHO, wordt met 2-0 verloren. In maart 1980 staat de return op het programma. In Piershil is al sinds het bekend worden van de indeling uitgekeken naar dit duel. Vooral voor de ouderen is het een bijzondere dag. De vereniging die vroeger als het ware moest bedelen om eens te mogen sparren tegen het tweede of derde elftal van SHO is op gelijke hoogte gekomen met de roemruchte streekgenoot. Op 22 maart 1980 moeten de Oud-Beijerlanders, of ze nu zin hebben of niet, dan eindelijk aantreden in Piershil. Voor het eerst sinds de oprichting van PSV Fortuna in 1931 speelt het eerste elftal van SHO een competitiewedstrijd in Piershil.
Voor Pim vd Sijde, vorig seizoen nog spelend voor SHO, is het een bijzondere wedstrijd. Ook de anderen is al maandenlang duidelijk gemaakt dat deze wedstrijd, tegen het "grote" SHO, koste wat het kost gewonnen moet worden. Bij de rust is het nog 0-0 maar na vier minuten in de tweede helft springt de vlam in de pan. In elf minuten tijd vallen drie goals en twee strafschoppen en na het optrekken van de kruitdampen staat Piershil met 2-1 voor.

Halverwege de tweede helft worden Jaap Groenenboom en Piet Burger uit het veld gestuurd wegens vechten. Daarna wordt er hard gespeeld door zowel Piershil als SHO, maar niet zo hard als later in de pers wordt gesuggereerd. Piershil wint het historische duel met 2-1 en heeft zijn zin: de "grote broer" uit Oud-Beijerland is geklopt en wordt met nul punten weer richting Beijerland gezonden. Journalist Donald Bax noemt het duel een schoppartij, iets wat later door zowel Piershil als SHO als bijzonder overdreven wordt gekwalificeerd. Scheidsrechter Cameron licht na afloop in de pers zijn beslissing toe om twee spelers uit het veld te sturen. Het komt beide spelers op een fikse schorsing te staan. Piet Burger moet zeven duels toekijken. In de krant verschijnt daags na het duel een mooi gedicht in de krant van de hand van Hans vd Waal. Door de zege blijft Piershil zeer verrassend aan de kop van het klassement meedraaien. De rol van SHO is uitgespeeld en in de pers wordt dat prachtig verwoord: "Piershil schuift SHO voorgoed opzij".

Archief

Jeugdreis naar Engeland

Op 13 februari 1980 vindt er in de kantine een voorlichtingsavond plaats voor de ouders van de "Engelandvaarders". Jack op 't Hof laat wat dia's zien en legt uit wat de bedoeling is van de voetbalreis. De kosten, fl. 200,- per persoon, worden deels (fl. 75,-) door de voetbalvereniging gedragen. Om het benodigde geld bij elkaar te krijgen worden er wat acties opgezet. Het gezelschap dat op 4 april 1980 aan boord gaat te Vlissingen bestaat uit 50 personen. Naast de spelers van de jeugdteams zijn er ook ruim 20 begeleiders en supporters meegereisd. Hoewel men aan boord van de Ferry de beschikking heeft over wat kooien met stapelbedden, komt niet iedereen aan de normale hoeveelheid nachtrust toe.

Aan boord van de Ferry, slapen op het dek. Rechts proberen Ed van Vive, Hans vd Hoeven en Adri Groenenberg te slapen.

Om half acht in de morgen komt de boot aan in Sheerness en met de bus reis het gezelschap naar Londen. Op zaterdag 5 april staat een rondrit door Londen op het programma en ook wordt een voetbalwedstrijd bezocht. Arsenal - Southampton eindigt in 1-1 en vooral het mooi stadion van Arsenal, gelegen in een woonwijk, maakt veel indruk op het gezelschap. Nadat in Londen is gegeten wordt de reis vervolgd naar Oxford waar men om 22.00 uur aankomt. Omdat de studenten in deze universiteitsstad momenteel vakantie hebben kan worden overnacht in een studentenhuis. Op zondag 6 april wordt er gevoetbald tegen Botley United Youth en op maandag 7 april komt iedereen weer in Piershil aan. Bij terugkomst raakt men niet uitgepraat over deze enerverende reis die zeker voor herhaling vatbaar is.

Klik Hier voor een vergroting.

Boven: Piershil O23 met tegenstander en "referee".

Staand vlnr: Nico Vlasblom, Arjan Smit, Peter vd Heiden, Nico de Regt, Hans vd Hoeven, Rini Burger, Cees vd Burgh, Harry Groenendijk en Bas Groenendijk. Zittend vlnr: Arie Sneep, Joop Kuivenhoven, Fred van Amen, Leo Roest, Cees vd Hoeven en Co Verhoeven. Op de foto rechts zijn de tegenstanders en de scheidsrechter aangeschoven.

Klik Hier voor een vergroting.

Boven: Piershil B, op bezoek in Engeland.

Staand vlnr: Cees Bokhout, Jaap Bisdom, Arie Pouwe, René van Bree, Cock Hoogenboezem, Harry van Koten en Tom Achterberg. Zittend vlnr: Jan-Cees Hordijk, Arwin de Koning, Milan Frederiksz, Jan van Koten en Martin Koch. Op de foto rechts zijn Bas Hoek, Jaap de Koning en de tegenstanders aangeschoven.

Boven: op het voetbalterrein aangekomen.
Rechts: de plaatselijke kantine schenkt plaatselijk bier.
Dit tot vermaak van Bram van Dop, Koos
Hoogink, Bas vd Waal en Theo Groenenberg.

Arwin de Koning bij de aftrap.
Martin Koch kijkt toe.

Tactische bespreking door Bas Groenendijk.

Leo Roest schiet weg. Naast hem staan Hans vd Hoeven en
Rini Burger. Helemaal links op de foto staat Peter vd Heiden.

Op trektocht door Londen (Piccadilly Circus en Buckingham Palace).

Op de tribune bij Arsenal. De spannende wedstrijd op Highbury tussen Arsenal en Southampton eindigt in 1-1.

Bepakt en bezakt op reis.

Het statige verblijf in Oxford. Het gezelschap vergaapt zich aan zoveel schoons.

Buiten bij de verblijven in Oxford. Nico Vlasblom heeft altijd tijd voor een biertje.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1
Nadat Piershil 1 aan het begin van het seizoen (op 21 september 1979) een leuke bowlingavond heeft gehad (vanwege de twee gewonnen maandprijzen uit het vorige seizoen) is het daarna weer met volle aandacht bij de competitie. Op Piershil wordt dit seizoen meer dan ooit prestatiegericht gespeeld en tot ieders verrassing kan het team van Nico de Bruijn prima mee in de tweede klasse. Sterker nog, de roodbroeken spelen vanaf het begin mee om de titel en slagen er bijna zelfs in om bovenaan te eindigen. Uiteindelijk eindigt Piershil op een knappe derde plaats wat veel bewondering oproept. De uitslagen van het eerste zijn dit seizoen zelfs op de radio te horen zodat de naamsbekendheid van het dorp flink groeit. Aan het verblijf in de tweede klasse zitten echter ook nadelen. Vanwege de zogenaamd belangen is vooral de rivaliteit tussen de supporters enorm.

 

Rechts: Nico de Bruijn krijgt hoogtevrees.

In de uitwedstrijd tegen Hoek gaan 50 supporters van de thuisclub in de middencirkel zitten uit onvrede met de arbitrale beslissingen. Het thuisduel tegen SSS dreigt tot twee keer toe gestaakt te worden omdat er toiletpapier, bierviltjes en vuurwerk op het veld worden geworpen. Gelukkig loopt alles met een sisser af.

Links: Het thuisduel tegen SSS dreigt tot twee
keer toe gestaakt te worden (24 november 1979).

Archief

Witte Boerderij Toernooi 1980

Het Witte Boerderij toernooi, genoemd naar de sponsor, wordt in 1980 voor het eerst georganiseerd. Na het spelen van de voorronde wordt op 7 juni 1980 te Heinenoord de finaledag afgewerkt. Ook Piershil speelt mee in de voorronde maar lijkt na de 3-1 nederlaag tegen Strijen alweer uitgeschakeld. Doordat Piershil van NSVV weet te winnen is het uiteindelijk Strijen dat uitgeschakeld is. Op de finaledag begint Piershil met een gelijkspel tegen ZBVH maar daarna worden achtereenvolgens GOZ, Goudswaardse Boys en 's-Gravendeel aan de zegekar gebonden.

Rechts: een doorslaand succes!

Hierdoor bereikt Piershil de finale van het toernooi. Tegenstander is NSVV dat dit seizoen al drie keer eerder tegen Piershil speelde. Ook in dit duel, dat plaats vindt onder grote publieke belangstelling, weten de Numansdorpers niet van Piershil te winnen. Dankzij een vroege treffer van Pim vd Sijde wint Piershil het toernooi en mag zich vol trots de beste van de Hoekschewaard noemen. Gastheer Heinenoord wordt geprezen om zijn perfecte organisatie.

Alle resultaten en verslagen van het Witte Boerderij Toernooi 1980 zijn te vinden op
de speciale toernooipagina: Witte Boerderij Toernooi 1980

Archief

Sportdag VV Piershil

Rechts: winnaar van de Centra
Bokaal is Bas Koesveld.

Op 14 juni 1980 vindt voor de derde keer de sportdag plaats. Bij de junioren winnen Aroun Autar (F), Sander Harmeling (E2), Patrick Achterberg (E1), Ruurd Sieffers (D1) en Peter van Bergeijk (C1). De vorig seizoen ingestelde wisselbeker wordt wederom door Patrick Achterberg gewonnen. De oudere jeugd speelt met de senioren in de strijd om de Centra Bokaal. In totaal 46 deelnemers zien dat Bas Koesveld na een spannende strijd winnaar wordt van de bokaal. Bij de dames wint Irene van Ipenburg en bij de veteranen is Dirk Snijders de sterkste.

Archief

Seizoen loopt ten einde

Piershil kan terugkijken op een fantastisch seizoen. Aan het einde wordt het eerste elftal ook nog verrast met nieuwe tenues welke worden geschonken door Bootsport uit Zuid-Beijerland. Na alle successen worden de zaken bij de jeugd ook voortvarend aangepakt. Voor het eerst wordt er een jeugdtrainer aangetrokken. Frans van Putten uit Zuid-Beijerland, die op de sportdag alvast kennis maakt met de jeugd, gaat volgend seizoen gerichte trainingen en begeleiding van de jeugdelftallen verzorgen. Ook anderen weten hun weg naar de vereniging te vinden. Voor volgend seizoen hebben zich de senioren Joop Boer (DBGC), Sjaak Bestebreur (Zinkwegse Boys), Rob den Ouden (BVCB), Borchert Brouwer (Poortugaal), Dik Snijders (ZBVH), Piet Koppenaal (Overmaas) en Pam Faneyt (Spijkenisse) al aangemeld. Er wordt echter ook afscheid genomen van spelers en vrijwilligers. Doordat er volgend seizoen geen A-elftal meer op de been gebracht kan worden verdwijnen er ook wat jeugdspelers naar Goudswaardse Boys. Uitgezwaaid worden Thijmen de Koster jr. (stopt), Chris Put (Goudswaard), Han Slooter (Goudswaard), Jaco Sterk (Goudswaard), Milan Frederiksz (Hekelingen), Arwin de Koning (Hekelingen) en Arjan vd Graaf (Unicum). Gert van Ipenburg heeft te kennen gegeven wat lager te willen spelen en zal alleen nog op afroep beschikbaar zijn voor het eerste elftal. Binnen de jeugdafdeling is er ook veel werk aan de winkel. Doordat Jaap de Koning en Han Slooter stoppen als leider en doordat Wim Achterberg stopt als voorzitter is er weer veel werk te verzetten. Gelukkig wordt Ed van Vive bereid gevonden de kar te gaan trekken bij de jeugd. Tenslotte verdwijnt ook penningmeester Wim Heerschap dit seizoen van het toneel doordat hij uit onvrede in mei 1980 zijn functie opgeeft. In de zomer van 1980 worden op het terrein de laatste grote wijzigingen doorgevoerd. Het nieuwe veld is gebombardeerd tot hoofdveld dus in de zomerpauze worden alle reclameborden verplaatst en worden er twee dug-outs gemetseld langs dit nieuwe veld. In het nieuwe seizoen kan Piershil eindelijk over twee voetbalvelden beschikken.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1979-1980

Seizoen 1979-1980
Deel 4.10 - Winnaar eerste WB-toernooi