Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1978-1979 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1978-1979
Deel 4.9 - Grandioos kampioen

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen

Dik Burger neemt de prijs van Strijen in ontvangst.

In het tweede seizoen onder leiding van Janus vd Gijp komt Piershil weer uit in de derde klasse. Na de promotie van vorig seizoen wordt er dit jaar op een plaatsje in de middenmoot gegokt. Piershil raakt wel twee spelers kwijt. De rechterspits Cock van Nielen stopt met voetballen en Henk Groenenberg heeft een bouwvergunning ontvangen voor z'n nieuwe huis zodat hij voorlopig maar weinig tijd heeft om te voetballen. Op 12 augustus oefent Piershil tegen 't Noorden en weet met 7-2 te winnen. Aandachtig toeschouwer bij die wedstrijd is Ernst Happel die als bondscoach van het Nederlands Elftal net terug is uit Argentinië. Ernst is op bezoek bij vriend Wim vd Jagt en laat de kans om Piershil in actie te zien niet lopen. Piershil boekt in de voorbereiding ook al een mooi succesje door de nederlaagserie van Be Quick Strijen te winnen en daarmee de eersteklassers de Musschen en H.O.V. de loef af te steken. Op 2 september begint de competitie voor Piershil 1 en in de eerste drie duels wordt met 0-0 gelijk gespeeld.

Piershil krijgt er ook een versterking bij. Pim vd Sijde, voorheen spelend voor Goudswaardse Boys en SHO, komt de selectie van trainer vd Gijp versterken. Zijn ex-clubs gelden niet echt als aanbeveling in Piershil en op de eerste trainingen wordt Pim dan ook meteen flink aangepakt. Hij laat echter al snel zien uit het juiste hout gesneden te zijn en zowel binnen als buiten het veld weet hij z'n stempel op het elftal te drukken.

Links: Pim vd Sijde.

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Op de algemene ledenvergadering van 20 september 1978, die door slechts 28 leden wordt bezocht, wordt Karel van Schaik gekozen tot nieuwe wedstrijdsecretaris. Dirk Snijders blijft in het bestuur als commissaris. Doordat Bram van Dop zich vlak voor deze vergadering als penningmeester terugtrekt is er na afloop nog geen nieuwe penningmeester gekozen.

Op de ledenvergadering van 22 november 1978 gebeurt dat alsnog doordat Wim Heerschap als penningmeester aan het bestuur wordt toegevoegd. Op deze ledenvergadering worden overigens Cor Veerman, Toon Achterberg en Adri Kok benoemd tot lid van verdienste van VV Piershil. In het seizoen 1978-1979 is de bestuurssamenstelling als volgt: C. van Etten (voorzitter), W. Heerschap (penningmeester), L.J. Reedijk (secretaris), K. van Schaik (wedstrijdsecretaris), K. Veerman (juniorensecretaris en tweede secretaris), L. vd Sluis (commissaris en tweede voorzitter), D. Snijders (commissaris en tweede wedstrijdsecretaris), A.A. Wesdorp (commissaris) en T. de Koster Sr. (materialencommissaris).

Links: Toon Achterberg en Cor Veerman hebben het dit seizoen drukker dan ooit.
Samen met Adri Kok, die jarenlang het onderhoud van het terrein verzorgde,
worden ze benoemd tot lid van verdienste op 22 november 1978.

Archief

Aanleg nieuw trainingsveld

Dit seizoen gaat het eindelijk gebeuren. Na jarenlange strijd krijgt Piershil zijn tweede voetbalveld. Ook wordt er, in het verlengde van de ijsbaan, een nieuw trainingsveld aangelegd. Al vroeg in het seizoen wordt een begin gemaakt met de activiteiten die worden uitgevoerd door de firma Kroes. Het tijdelijke trainingsveldje verandert al snel in een bouwput gevuld met bulldozers en kranen. Aangezien het op dit tijdelijke veldje ook een modderpoel was is niemand rouwig om het tijdelijke ongemak.

Links: één van de laatste foto's van ons terrein met 1 veld.
Rechts ligt het trainingsveld dat na ieder bui in een
enorme modderpoel veranderde.

Klik Hier voor een vergroting.

De trainingslocatie wordt verplaatst naar de bouwgrond tussen de Prins Bernhardstraat en de Mauritsstraat. Dit is het veldje dat de gemeente al eerder op het oog had. Er worden op dit veldje in het dorp zelfs lichtmasten geplaatst om toch behoorlijk te kunnen trainen. De bewoners van Piershil krijgen een schrijven in de bus met het verzoek om niet de hond uit te laten op dit terrein.

Links: het tijdelijke trainingsveldje op de bouwgrond
tussen de Prins Bernhardstraat en de Mauritsstraat.

Niet zelden, vooral in de winter, wordt er uitgeweken naar de boerderij van Jan Verhoeven. Op de betonnen ondergrond op zijn erf kan een behoorlijk balletje worden getrapt. De aanleg verloopt aanvankelijk voorspoedig. In oktober zijn de velden gedraineerd en is het egaliseren in volle gang. Eind november treedt de winter echter in waardoor er 4 maanden niets aan het terrein kan worden gedaan!

Archief

Clubblad

Het clubblad van Piershil verschijnt dit seizoen onder redactie van Wim Verver, Gert van Ipenburg en Cees Kraak. Dit seizoen verschijnen er 7 clubbladen met 6 verschillende schakels. De eerste twee schakels van dit seizoen vormen een unicum. Omdat de schrijver van schakel 33, Leen Achterberg, vergeet om de schakel door te geven aan een andere schrijver, mag hij ook schakel 34 voor z'n rekening nemen. Hetgeen hij overigens sportief doet en deze keer niet vergeet om de schakel door te geven. Voor het eerst wordt er ook een schakel onder een pseudoniem geschreven. Jaap de Koning ondertekent zijn schakel met Mister X omdat hij in het vorige seizoen ook al aan de beurt was. De redactie raakt de tel van de schakels ook weer kwijt want zowel de schakel van Jaap de Koning als die van John Nederveen wordt als nummer 36 in het clubblad vermeld. John Nederveen schrijft in de nog korte historie van de schakel overigens ook al zijn tweede bijdrage aan deze reeks.

Archief

Clubblad - De schakel

De schakel in het clubblad loopt dit seizoen weer verder. De zes "schakels" in deze jaargang worden geschreven door Leen Achterberg (33), Leen Achterberg (34), Harold Autar (35), Mister X. - Jaap de Koning (36), John Nederveen (37) en Jan Hordijk (38). Door een foute telling in het clubblad komen de nummers van de schakel niet meer overeen met de werkelijkheid. De schakel van Jan is reeds de negenendertigste in de serie.

"De schakel" loopt vanaf seizoen 1973-1974. Het is dè mogelijkheid voor betrokkenen om in het clubblad hun zegje te doen over het wel en wee van de vereniging. Het is eveneens een uitgelezen mogelijkheid voor een nieuw lid om zich voor te stellen. Aan het einde van de tekst nodigt de schrijver meteen iemand anders uit voor het schrijven van een volgende "schakel".

Archief

Evenementen - Activiteiten

Op 13 oktober 1978 vindt de zeer geslaagde bingoavond plaats in de kantine en op 30 november brengt Sint Nicolaas weer een bezoekje aan de VV Piershil. Op 8 en 9 december wordt er bout verloot op de jaarlijkse winterdraaiavonden. De nieuwjaarsreceptie vindt dit jaar weer gewoon op 1 januari plaats en de feestavond is dit seizoen op 2 februari. Deze keer is er geen toneelvoorstelling maar is het cabaretier Nico Schoolenberg die voor het vertier zorgt. Deze nationaal bekende "Universeel Artiest" weet het publiek met een humoristisch optreden bijzonder te vermaken.

 

Rechts: de overeenkomst met Nico Schoolenberg
die er op vrijdag 2 februari 1979 een dolle boel
van maakt op de feestavond.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Senioren
Janus vd Gijp, die het dit seizoen moet doen zonder leider voor het eerste elftal, krijgt zijn team behoorlijk aan het voetballen en al snel nestelt Piershil zich bovenaan de ranglijst. De laatste wedstrijd voor de winterstop is een thuiswedstrijd op 25 november tegen de kampioen van vorig seizoen (in de vierde klasse): Excelsior Pernis. Piershil laat zien hoe de verhoudingen liggen en weet met niet minder dan 5-1 te winnen. Op 23 december 1978 organiseert het eerste elftal een gezellige avond in de kantine. Vooral vd Gijp is voorstander van teambuilding en op zijn idee hebben de spelers een jaar lang gespaard om iets dergelijks te organiseren. Op de avond zelf, die door speler Gert van Ipenburg tot in de puntjes is geregeld, zijn ook alle bestuursleden en andere vrijwilligers uitgenodigd. De avond wordt een groot succes en het geeft goed aan dat vd Gijp erin is geslaagd een vriendenploeg te creëren. Bij het invallen van de winter is Piershil gedeeld koploper in de derde klasse B. Samen met De Zwerver en Phoenix heeft Piershil 13 punten uit 10 wedstrijden terwijl Heinenoord volgt met 12 punten en Groote Lindt, Sunlight en de Alblas op 11 punten staan. De spannende competitie wordt door de strenge winter echter langdurig stil gelegd. Pas na vier maanden kan er weer worden gespeeld. In januari heeft Janus vd Gijp al aan het bestuur laten weten dat dit zijn laatste seizoen is als trainer van Piershil.

In februari 1979 wordt zijn opvolger bekend gemaakt: Nico de Bruijn. Halverwege april 1979, wanneer er nog zes competitiewedstrijden op het programma staan, wordt Janus vd Gijp opgenomen in het ziekenhuis. Jack op 't Hof wordt voor de derde keer bereid gevonden om het seizoen af te maken als trainer van Piershil. Jack, die ook trainer is van EDS uit Rotterdam, stemt de trainingen van beide verenigingen op elkaar af en gaat enthousiast als altijd aan de slag.
Piershil 2, dat dit seizoen voor het eerst in shirts van de vereniging speelt, komt uit in de reserve tweede klasse RVB. Onder leiding van Leen van Gameren speelt het tweede een prima seizoen. De titel moet uiteindelijk aan WFB worden gelaten maar de mooie tweede plaats betekent wel dat Piershil 2 promoveert naar de eerste klasse RVB. Op 21 april 1979 speelt het tweede elftal, alleen versterkt met Peter Verveer, een vriendschappelijke wedstrijd tegen het eerste elftal van Hoekse Boys. Piershil 2 weet deze koploper van de vierde klasse op een knap 3-3 gelijkspel te houden.

Rechts: Piershil 2.

Staand vlnr: Adrie van Prooijen, Jaap Barendregt, Bas Hoek, Thijmen de Koster, Wim Buitendijk en Leen van Gameren (leider).

Zittend vlnr: Bas vd Waal, Cees Stolk, Wim Boot, Arie van Brakel, Rens Abresch en Cees vd Burgh.

Klik Hier voor een vergroting.

Beduidend minder gaat het met Piershil 3. De prestaties van het team, bestaand uit spelers als Dirk Snijders, Leen Achterberg (weer terug van NBSVV), Dick Lagerwerf, Jan Koesveld, Arie van Brakel, Peter Roest, Adri Groenenberg, Wim van Yperen, Hans vd Hoeven, Peter Speelman en Arjan Smit maakt een zwaar seizoen door. Wanneer in maart 1979 leider en aanvoerder Dirk Snijders stopt worden de prestaties er niet beter op en uiteindelijk rest niets anders dan degradatie. Piershil 4 doet het beduidend beter. Het hele seizoen speelt het elftal mee om de bovenste plaatsen. Uiteindelijk komt het team 1 punt tekort om een promotiewedstrijd te mogen spelen. Piershil 4 bestaat dit seizoen uit spelers als Wim Achterberg, John Nederveen, Wim Heerschap, Ton de Reus, Wim Wasscher, Jaap vd Heiden, Jaap de Klerk, Herman Sneep, Bram van Dop, Wim Verver en Johan vd Heiden.

In de achtertuin van de familie Reedijk
hangen de gewassen shirts van Piershil 1.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Jeugd

Wanneer Wim Wasscher aan het begin van het seizoen, wegens een aanstaande verhuizing, stopt als penningmeester van de jeugdcommissie wordt Hans van der Hoeven bereid gevonden zijn functie over te nemen. Samen met voorzitter Wim Achterberg en secretaris Klaas Veerman worden er ook dit seizoen weer veel activiteiten georganiseerd. Naast een bingoavond (13 oktober), een spelregelavond (18 januari) en de sportdag (9 juni) worden er ook veel toernooien gespeeld door de jeugd. In de wintermaanden speelt de F twee toernooien in Strijen en Mijnsheerenland. De andere jeugdteams spelen een zaaltoernooi in sporthal "De Maas" te Maasdam. Het jeugdbestuur speelt op 16 december, samen met het hoofdbestuur, ook zelf mee op een zaalvoetbaltoernooi van Excelsior Pernis.

Links: Secretaris Klaas Veerman.

Piershil neemt dit seizoen deel met 6 jeugdelftallen aan de verschillende competities.  Piershil B is het enige jeugdteam dat dit seizoen kampioen wordt. Voor de kern van dit elftal is het overigens het zevende jaar op rij dat er een kampioenschap kan worden gevierd. Voor het eerst is er ook een F-elftal. De eerste wedstrijd van Piershil F, bij SSS, wordt met 14-0 verloren.

Rechts: Piershil F in actie.

Links: Piershil B1.

Staand vlnr: Bas Groenendijk (leider), Nico Vlasblom (leider), Rini Burger, Joop Kuivenhoven, René Schieving, Peter vd Heiden, Nico de Regt en Leo Roest.

Zittend vlnr: Arie Sneep, Harry Groenendijk, Fred van Amen, Jaco Sterk, Cees vd Hoeven, Han Slooter en Chris Put.

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Piershil C1.

Staand vlnr: Milan Frederiksz, Arwin de Koning, Martin Koch, Harry van Koten, Jaap de Koning (leider), René van Bree, Cees Bokhout en Arie Pouwe.

Zittend vlnr: Jan-Cees Hordijk, Cees Nieuwenhuize, Tom Achterberg, Cor Veerman, Jan Rozendaal en Jaap Bisdom.

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Piershil D1.

Staand vlnr: Peter Bol, Peter Slooter, Leen Bijl, John Groenenberg, Theo Groenenberg (leider), Jan Koesveld, Marcel Achterberg en Arie in 't Veld.

Zittend vlnr: Ruud vd Giesen, Peter van Bergeijk, Lex van Koten, Hans Kok, Gerard Verhorst, Cees Veerman en Johan Trouw.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil E1.

Staand vlnr: Ard van Galen, René Dortland, René de Kruyk, Rick Bogaerds, Kristiaan Groenenberg en onbekend.

Zittend vlnr: Pim Jägers, Ruurd Sieffers, Sebastiaan Achterberg, Patrick Achterberg, Gert Bokhout en Martin vd Wagt.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil E2.

Staand vlnr: Marcel Hollander, onbekend, Arwin de Klerk, Jeroen Koppenaal en Arie den Tuinder.

Zittend vlnr: Ed Groenenberg, John Versendaal, Piet Barendregt, Dennis Keereweer, Henk Pouwe en Johan Kok.

Klik Hier voor een vergroting.

Rechts: Piershil F.

Staand vlnr: Dico Snijders, Richard vd Waal, Eric Bokhout, Wouter Bos, Harold Troost en Sander Harmeling.

Zittend vlnr: Richard de Klerk, Arie vd Scheur, Adri Boot, Aroun Autar en Jacky vd Heiden.

Klik Hier voor een vergroting.

Archief

Kantinebeheer

De kantine wordt dit seizoen weer middels wisseldiensten beheerd. In de praktijk is het Klaas Veerman die de meeste tijd steekt in het uitbaten van de kantine. Dit jaar wordt er voor het eerst een flipperkast, bij wijze van proef, in de kantine geplaatst. De jeugd beschouwt de proef al snel als geslaagd want er wordt gretig van de flipperautomaat gebruik gemaakt.

Rechts: Klaas Veerman, hier omringd door "zijn"
dames Ria Veerman, Jopie Groenendijk, Inge
vd Sluis en en Bep van Etten in zijn domein.

Archief

Prestaties Piershilse teams - Piershil 1

Ook onder leiding van Jack op 't Hof blijft Piershil 1 uitstekend presteren. Aan het einde van de competitie worden enkele bloedstollende duels uitgevochten maar telkens trekt Piershil aan het langste eind. Het sprookje van Piershil begint zodoende steeds meer gestalte te krijgen en ook in de pers wordt er vol lof over Piershil geschreven. In de maand april wordt het eerste zelfs uitgeroepen tot team van de maand waardoor er een avondje bowlen wordt gewonnen.

Archief

Kampioenschap Piershil 1 - Uitstel

De laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Excelsior Pernis, staat gepland voor 19 mei 1979. Op dat moment heeft Piershil een voorsprong van 2 punten op De Zwerver. Laatst genoemde ploeg heeft echter nog een gestaakte wedstrijd staan waar nog geen beslissing over is genomen. Het duel De Zwerver - Groot Ammers werd vijf minuten voor de rust gestaakt bij een stand van 0-1 omdat een speler van de Zwerver uit het veld werd gestuurd maar weigerde het veld te verlaten. Piershil voelt er weinig voor om bij Excelsior Pernis te gaan spelen zolang het duel van concurrent de Zwerver niet is uitgespeeld. Bij de bond wordt, met succes, uitstel aangevraagd. Doordat de Zwerver er niet in slaagt de achterstand weg te werken in de resterende minuten van het duel tegen Groot Ammers, weet Piershil dat het op 26 mei 1979 genoeg heeft aan een gelijkspel bij Excelsior Pernis om kampioen te worden van de derde klasse B.

Links: Secretaris Reedijk vraagt
per aangetekende brief uitstel aan.

Rechts: uitstel verleend!

Archief

Kampioenschap Piershil 1 - Voorbereiding - Vervoer

Boven: voorbereiding in huize op 't Hof.

Op 26 mei 1979 is de spanning te snijden in het dorp. Vandaag kan de meest succesvolle dag uit de historie van de voetbalvereniging worden en dat is te merken ook. De dames in de kantine smeren 150 broodjes die bestemd zijn voor de terugreis van het eerste elftal. Het eerste elftal bereidt zich voor in huize op 't Hof. Er wordt wat gekaart en gelezen maar iedereen kan niet wachten op het vertrek naar Pernis. Wanneer de speciale VIP-Bus, beschikbaar gesteld door de fa. Koopmans, zich in beweging zet, wordt zij gevolgd door twee afgeladen bussen vol met supporters. Er gaat geschiedenis geschreven worden en iedereen wil daar getuige van zijn.

Links: vertrek bij huize op 't Hof en
concentratie bij Adrie van Prooijen.

Adri Achterberg, Cors van Etten, Leen Reedijk
en Leen vd Sluis zijn gespannen.

Dik Burger, Gert van Ipenburg, Pim vd Sijde
en Piet Burger zijn er helemaal klaar voor.

Boven: De gebroeders Karel en Rien
Snijders luisteren aandachtig.
Rechts: Hans Groenenberg weet dat het de
meest bijzondere dag uit zijn carrière kan worden.

Archief

Kampioenschap Piershil 1 - Kampioenswedstrijd

Piershil stelt zijn supportersschare niet teleur. Net als in de thuiswedstrijd wordt de kampioen van vorig seizoen, Excelsior Pernis, met de rug tegen de muur gezet en overspeeld. Na enkele minuten maakt Peter Verveer al 0-1 en binnen een half uur is het duel gespeeld nadat Gert van Ipenburg 0-2 laat aantekenen en Pim vd Sijde met een "beauty" de 0-3 in de touwen schiet. Het wordt uiteindelijk 1-5 voor Piershil doordat Piet Burger en Karel Snijders in de tweede helft eveneens het net weten te vinden. De vreugde na afloop is enorm. Op het veld ontstaat een hossende menigte en de champagneflessen gaan als bierflesjes in het rond. Voor Ton te Kaat, die al is verhuisd naar Eibergen, is het zijn afscheidswedstrijd en hij zet met deze titel een prachtige kroon op zijn werk bij Piershil. De spelers worden overladen met bloemen en nog op het veld worden er enkele vrolijke teamfoto's gemaakt.

Klik Hier voor een vergroting.

Links: Piet Burger en Theo Groenenberg
bij interim-trainer Jack op 't Hof.

Archief

Kampioenschap Piershil 1 - Triomftocht der gladiatoren

Bij terugkomst in Piershil wordt de comfortabele number-one bus van de firma Koopmans, die voorzien is van alle gemakken (drank, video-installatie, toilet, aantrekkelijke bus-stewardess), omgeruild voor de 15 staanplaatsen tellende Deux Chevaux (lelijke eend) van Hans Groenenberg, welke voorzien is van de rood-witte kleuren van Piershil. Op deze "praalwagen" worden de gladiatoren door het dorp geleid en op sommige plaatsen wordt spontaan de nationale driekleur buiten gehangen. De triomftocht eindigt bij de kantine waar de spelers een mooi cadeau van de spelersvrouwen krijgen aangeboden. Een mooie taart in de vorm van een voetbalveld met daarop de tekst "Piershil proficiat". In de kantine wordt meerdere malen het "Heya Piershil, ayayayai" ten gehore gebracht en buiten blijft de eend van Hans Groenenberg, inmiddels in handen van de jeugd, maar ritten langs het clubgebouw maken. In de kantine wordt iedereen toegesproken door voorzitter Cors van Etten die uiteraard heel blij is met het behalen van de titel. De kantine mag vandaag tot middernacht open blijven en het (gratis) bier vloeit rijkelijk.

The day after. De "kampioenseend" heeft zijn beste
tijd gehad. De zoons van secretaris Leen Reedijk
(links Marco en rechts Arwin) bekijken de schade.

Archief

Kampioenschap Piershil 1 - Kampioensreceptie

Secretaris Leen Reedijk en echtgenote Mijnie maken overuren om alle uitnodigingen op tijd de deur uit te krijgen.

Men man en macht wordt gewerkt aan de kampioensreceptie voor Piershil 1. Het elftal is gepromoveerd naar de tweede klasse en dat willen we weten ook. Kosten noch moeite zijn gespaard om het elftal in het zonnetje te zetten. De receptie vindt plaats op zaterdag 16 juni 1979 in dorpshuis Renesse te Piershil. Het dorphuis is prachtig ingericht met bloemen op tafel en er hangt een mooie fotoreportage aan de klimrekken. Bestuur en spelers hebben allemaal een naamplaatje op hun tafel staan.

Rechts: een mooie fotoreportage hangt aan de klimrekken.

Wanneer ceremoniemeester Jaap de Koning om 15.15 uur het officiële gedeelte opent ziet hij tot z'n tevredenheid dat het erg druk is. Als eerste kijkt voorzitter van Etten terug op het succesvolle seizoen. De enige smet op deze gezellige dag is de afwezigheid van trainer vd Gijp die wegens ziekte niet aanwezig kan zijn. Op de receptie is ook competitieleider Baartman van de KNVB aanwezig. Iedereen hoopt dat hij vast iets over de indeling van het komende seizoen kan vertellen. Piershil speelt namelijk in de tweede klasse met SHO, NSVV en SSS en iedereen hoopt dat de ploegen ook bij elkaar zullen worden ingedeeld. Dhr. Baartman houdt het echter bij de felicitaties en kan geen garanties geven over de indeling van komend seizoen.

Jaap de Koning en het bestuur.

Boven en onder: een druk bezochte receptie. Rechts: een mooi boekje.

Burgemeester Kolbach komt ook aan het woord en naast zijn gelukwensen heeft hij ook een bijzonder cadeau meegebracht: hij overhandigt het bestuur een (symbolische) ballenvanger, die uiteraard in dank wordt aanvaard. Ook de voorzitters van SHO (A. Baars), SSS (A. in 't Veld) en De Zwerver (Dhr. Bosma) zijn aanwezig en feliciteren Piershil met het behaalde resultaat. Namens de jeugdcommissie worden de felicitaties overgebracht door Wim Achterberg en zelfs oud-burgemeester Vries, tegenwoordig woonachtig in Veenendaal, is in Piershil aanwezig om "zijn cluppie" te feliciteren.

Karel Snijders, Adri Achterberg en Hans Groenenberg ontvangen
hun boekje uit handen van Wim vd Jagt.

De spelers ontvangen uit handen van Wim vd Jagt een heel mooi boekje, getiteld "grandioos kampioen !!". In dit boekwerkje, aangeboden door enkele trouwe supporters als blijk van waardering, wordt teruggekeken op het, tot dusverre, succesvolste seizoen uit de geschiedenis van de vereniging. D.m.v. mooie foto's en boeiende verhalen is samensteller Jack op 't Hof er in geslaagd een mooie blijvende herinnering te maken voor de spelers.

Nadat er nog enkele sprekers de revue passeren heeft voorzitter van Etten nog enkele verrassingen in petto. Zo zal Piershil 1 volgend seizoen voorzien worden van nieuwe trainingspakken. De gehele selectie krijgt ook nieuwe voetbaltassen. De tassen voor Piershil 1 zijn geschonken door slagerij vd Sijde uit Goudswaard en Piershil 2 ontvangt tassen van reisbureau Vitesse uit Zuid-Beijerland. Na de receptie is er voor de direct betrokkenen nog een diner. In de kantine wordt in de avonduren weer gefeest; men kan er maar geen genoeg van krijgen!

Archief

Sportdag
Op 9 juni 1979 vindt er een gezellige sportdag plaats. In de morgen zijn eerst de junioren aan de beurt. Patrick Achterberg weet beslag te leggen op de wisselbokaal. In de middag zijn de senioren aan de beurt. Op de tweede editie van het evenement staat de Centra-bokaal weer op het spel. De deelnemers zijn verdeeld in verschillende categorieën: dames, veteranen en senioren. In totaal 50 deelnemers nemen het tegen elkaar op en bestrijden elkaar op verschillende terreinen zoals doel schieten met een rugbybal, bal slaan met een hockeystick, water overbrengen en slalom. De winnaar van de Centra-bokaal wordt dit jaar Hans Barendregt die daarmee Theo Groenenberg onttroont. Bij de dames wint Mevr. S. Barendregt en bij de veteranen is Huug Troost de beste. Na afloop wordt de sportdag met een gezellige barbecue afgesloten.

Archief

Overlijden Janus vd Gijp

Op 20 juni 1979 komt de feeststemming op de vereniging bruut ten einde. Janus van der Gijp overlijdt in het Claraziekenhuis nadat hij 2 dagen daarvoor weer onwel was geworden en opnieuw werd opgenomen. Na zijn longoperatie in April mocht hij weer naar huis om verder te genezen. Het mocht helaas niet zo zijn. Vanaf zijn ziekenbed moet hij meemaken hoe zijn jongens de kroon op alle arbeid zetten. Hij is er verschrikkelijk trots op dat zijn jongens, uit het kleinste dorp van de Hoeksche Waard, het schier onmogelijke hebben bereikt: promotie naar de tweede klasse van de KNVB. Trainer vd Gijp wordt door zijn spelers op handen gedragen en het nieuws van zijn overlijden slaat dan ook in als een bom.
Het bestuur laat in het clubblad een mooie spreuk vermelden: "Wij zullen hem blijven gedenken als een vriend, die echt bij V.V. Piershil hoorde".

Archief

Seizoen loopt ten einde

De club groeit groter en groter. Het aantal leden wordt steeds groter en door de uitbreiding van het terrein krijgt Piershil eindelijk zijn tweede veld. Ook de kosten worden steeds hoger en het bestuur moet zeer verantwoord met de beschikbare middelen omgaan. Voorzitter van Etten spreekt in één van de clubbladen een toekomstwens uit: "het zou mooi zijn als een club als Piershil ook wordt gesponsord". Het is een drukke zomer voor de vrijwilligers van VV Piershil. Op het tweede veld en de trainingswei begint het gras al te groeien en in de zomer moeten de omheiningen en de ballenvangers bij het tweede veld worden geplaatst. Ook moet er een nieuw entreehokje komen bij de nieuw te maken ingang. Volgend seizoen moet alles er piekfijn uitzien. Piershil 1 speelt dan immers in de tweede klasse KNVB, de op één na hoogste afdeling van heel Nederland.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1978-1979

Seizoen 1978-1979
Deel 4.9 - Grandioos kampioen