Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1974-1975 - Wedstrijdverslagen Piershil 1 - Vriendschappelijk

Archief

Archief

18-06-1975

7. Piershil 1 - Oud-Feyenoord

Uitslag: 2-3

V

 

Piershil – Oud-Feyenoord. Een wedstrijd die van te voren werd betiteld als een strijd tussen de reus en de dwerg. Een volkomen onmogelijke opgave leek het voor de mannen van Jan van 't Hof om deze sterren te "pakken". Ja, ja, dat had iedereen gedacht, maar het pakte wel even heel anders uit. Goed, Feyenoord won met 2-3. Maar daar was wel alles mee gezegd. Want de kreet "het had net zo goed andersom kunnen zijn" mag dan niet helemaal opgaan, toch vertolkte commentator Koen Verhoeff in de rust de gedachte van velen: "Piershil bijna gedegradeerd. Het is niet te zien".
En nemen we het allemaal echt serieus, en dat deden beide elftallen zeker, dan mag Feyenoord blij zijn dat zowel Gerard Kerkum als Cor Veldhoen in de verdediging verstek moesten laten gaan. Want voor hen draafde ene Rinus Israel op. En hij redde zijn ploeg uiteindelijk. Willem vd Jagt over het debuut van "IJzeren Rinus": "Hartstikke leuk. Hij belde me gisteren op met het bericht dat hij er bij zou zijn. Omdat er niet zoveel mee konden doen".  En Rinus zelf: "Ach, ik vind het wel leuk, deze wedstrijden. En tenslotte moet je in deze periode nog wel een beetje in beweging blijven".
Feit was in ieder geval wel dat Rinus erg veel moeite had met Karel Snijders. En vooral in het begin. Karel, die in eerste instantie niet eens mee zou doen. De Piershil-spits was zaterdag van de trap gevallen en kon maar net voor de wedstrijd worden opgepept. Dat was maar goed ook. Want hij was de man die Piershil op een verrassende voorsprong zette. Een voorzet van Hans Groenenberg bereikte het hoofd van Karel Snijders en toen was invaller-doelman Bert Kick verslagen. "Zo zie je maar weer". Aldus verslaggever Jaap de Koning door de microfoon, "ook dit Feyenoord is te passeren". Hij zei gelukkig niet "te verslaan" want dat was zeker niet het geval. Want al kort na de openingstreffer greep de Rotterdamse equipe even in.

IJzeren Rinus, op de hielen gezeten door Karel Snijders.

En dat betekende meteen 1-1. Een voorzet van de nog steeds schitterend spelende Coen Moulijn kwam op het hoofd van Nico de Bruijn die half vallend doelman Wim Achterberg kansloos liet. In die eerste helft lieten vooral Coentje en Frans Bouwmeester zien dat ze het nog steeds konden. Met vrijwel allemaal combinaties over links werden beide spelers constant in staat gesteld hun techniek te etaleren al ging dat bij Bouwmeester in die eerste periode nogal eens de mist in. Gelukkig maar voor het publiek want Fransje liep zich daar duidelijk aan te ergeren. En speelde dat grandioos uit op zijn medespelers. Met kreten als "hé, waar zit je kop?" en "Haak, je kan er niks van" zette hij de ruim 2000 enthousiaste toeschouwers keer op keer aan het lachen. In de tweede episode wisselden bij Piershil beide keepers. Cees de Vos kwam erin en Wim Achterberg bleef in de kleedkamer. Voor eerstgenoemde geen gelukkige entree echter. Want al na een paar minuten kreeg hij een keiharde kogel van Willem de Kreek achter zijn oren: 1-2.

Een drukte van jewelste op het terrein van VV Piershil.

En nadat de boerenkapel het bekende "Hand in hand kameraden" had ingezet kwam weer even de vlam in de pan bij Piershil. De voor Pietje Burger ingevallen John Nederveen waagde zelfs een schot dat pas in het net tot stilstand kwam: 2-2. "Een leuke stand", volgens de omroeper. Echter niet volgens de Feyenoorders. Zij wilden hoe dan ook winnen. Dankzij Frans Bouwmeester ging ook die wens in vervulling. Een vrije trap, net buiten het strafschopgebied zou wel even door hem genomen worden. "Die gaat erin", aldus kenner Wim vd Jagt. En hij kreeg gelijk. Met een schitterend schot liet hij Cees de Vos kansloos. En toen was het gedaan met de leuke stand. Massaal vertrok iedereen toen maar naar de feesttent om tevreden na te kaarten over dit aantrekkelijke duel.

Gevaar voor het Piershilse doel.

Doelpunten: Karel Snijders, John Nederveen

Archief