Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1965-1966 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1965-1966
Deel 3.7 - Een echte kantine

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Het bestuur voor komend seizoen ziet er als volgt uit: J.A. de Pijper (Voorzitter), B.H. Meinster (Penningmeester), J. Kok (Secretaris), Bestuursleden: W. van der Jagt, A. van der Waal, P. Verhulp en T. Veerman. Het bestuur van VV Piershil heeft dit seizoen ambitieuze plannen. Het terrein moet worden gedraineerd en er moet een ballenvanger komen achter het doel bij de Molendijk. Bij de Sporttoto wordt hiertoe subsidie aangevraagd maar helaas wordt dit verzoek afgewezen. Het bestuur geeft de moed echter niet op en besluit om naar andere middelen te gaan zoeken. Tevens wordt besloten om eens serieus te gaan nadenken over een kantine. We willen onze tegenstanders 'KNVB-waardig' ontvangen en het snoepluik in de kleedkamer voldoet wat dat betreft niet meer.

Archief

Nieuwe competitie start

Piershil is goed voorbereid op zijn tweede seizoen in de KNVB. Er is besloten dat het eerste elftal twee keer per week gaat trainen, indien mogelijk. De basis van het eerste elftal bestaat uit slechts 12 spelers dus een goed getraind team is een vereiste. De elftalcommissie, bestaande uit R. Heikoop, F. Rozendaal en A. vd Waal, selecteert in samenspraak met trainer Osterholt iedere week het beste team. De spelers zijn blij verrast met hun nieuwe shirts, met rugnummers! Voor grensrechter Kok is een prachtig trainingspak beschikbaar gesteld. Aan bezoekende verenigingen worden dit seizoen steeds twintig toegangskaarten toegezonden, bestemd voor spelers en bestuursleden. Op zaterdag 4 september 1965 is het zover, de nieuwe competitie kan van start gaan. Het volledige programma wordt echter afgelast doordat de 'zomer' van 1965 nog wat aanhoudt. De maanden juni, juli en augustus zijn kletsnat geweest en de zwembaden in de Hoeksche Waard staat het water financieel tot aan de lippen. Op 11 september gaat de competitie van start en het belooft weer een lang seizoen te worden.

Archief

Prestaties Piershilse teams

Dit seizoen neemt VV Piershil deel aan de competitie met drie seniorenteams. De jeugd bestaat uit twee teams die, deels door het weer en deels door het beperkte aantal spelers, rommelige competities afwerken. Piershil 2 komt uit in de Reserve 2e klasse B met Zuiderpark 2, SSS 3, NSVV 3, Spijkenisse 3, NBSVV 2, MFB 2, RVVH 4, TOGR 3 en Excelsior Pernis 4. Het derde van Piershil speelt in de Reserve 3e klasse I en speelt tegen GOZ 3, ZBVH 3, Zinkwegse Boys 2, SHO 5, NBSVV 3, SSS 5, Goudswaardse Boys 2 en NSVV 5. Zowel Piershil 2 als Piershil 3 spelen een matige competitie en eindigen maar net boven de laatste plaats.

 

Rechts: advertentie uit 1965, de lichtste schoen ter wereld.

Archief

Slechte velden - zaalvoetbal

Half november 1965 is de situatie van de velden door de aanhoudende regen erbarmelijk. Het programma wordt vanaf dan, ook door de invallende winter, bijna wekelijks afgelast tot aan begin maart 1966 toe! Dit tot wanhoop van alle betrokkenen. Het valt niet mee om iedereen in goede conditie te houden. Tinus Osterholt raakt echter niet in paniek en in december 1965 constateert hij nuchter: "Er zit vooruitgang in de ploeg en als wij dat zo kunnen houden ben ik dik tevreden". Op zaterdag 15 januari 1965 organiseert SHO een zaalvoetbal toernooi in de veilinghal aan de Langeweg in Oud-Beijerland. Piershil gooit geen hoge ogen en Maasdam weet bekerhouder SHO te onttronen op deze tweede versie van het "Oud-en-Nieuw" Toernooi.
Ondanks de matige resultaten bij het zaalvoetbal van ons eerste elftal ziet het bestuur van VV Piershil het nut in van deze winterse bezigheid. Er wordt afgesproken, dat Piershil bij aanhoudende vorst ook zo'n toernooi organiseert in Oud-Beijerland. De hele week wordt hard gewerkt aan de voorbereiding van het toernooi. De benaderde teams nemen de uitnodiging van Piershil maar wat graag aan en Pelikaan, TOGR, ARC, Heinenoord, Brakel, NSVV, Capelle, SSC, Excelsior Maassluis en organisator Piershil vormen het aantrekkelijke deelnemersveld. Een dag voor het toernooi krijgt het bestuur plotseling te horen dat de Veilinghal in Oud-Beijerland niet beschikbaar zal zijn. Het bestuur zit echter niet bij de pakken neer en op zaterdag 22 januari 1966 worden alle deelnemers naar de veilinghal in Maasland gedirigeerd. Daar wordt alsnog het toernooi afgewerkt met Piershil als verrassende winnaar. In de finale tegen Pelikaan scoort Dirk Snijders in de verlenging de enige goal.

Het toernooi wordt als geslaagd bestempeld maar er deed zich een vervelend incident voor. Excelsior Maassluis vond het spel van tegenstander SSC te hard en stapte van het veld. Het team werd hierdoor uit het toernooi gezet en de uitslagen van Excelsior Maassluis werden uit de stand verwijderd. Piershil leek hiervan de dupe te worden omdat het nog niet tegen Excelsior had gespeeld. Piershil en NSVV besloten om nog een extra groepswedstrijd te spelen (NSVV had al met 2-0 gewonnen van Piershil) om eerlijk te kunnen bepalen wie er in de finale thuishoorde. Piershil won het tweede treffen met 5-1.

Archief

Subsidie voor V.V. Piershil

In februari 1966 wordt de begroting van de gemeente Piershil behandeld door de Gemeenteraad. De snelle goedkeuring betekent goed nieuws voor de voetbalvereniging. VV Piershil ontvangt een niet onaanzienlijke subsidieverhoging. Deze extra subsidie had het bestuur gevraagd in verband met het plaatsen van ballenvangers en het draineren van het veld. De kosten daarvan zijn geraamd op fl. 3100,-. Het college van B. & W. heeft veel waardering voor de activiteiten en de offervaardigheid van de vereniging. Gedurende zeven jaar zal naast de fl. 500,- subsidie die jaarlijks wordt verstrekt een extra uitkering van fl. 500,- aan de vereniging worden gegeven. Het bestuur is zeer verheugd met deze extra subsidie. Inmiddels is een echte kantine ook binnen handbereik.

Archief

Hervatting competitie

In maart 1966 komt zowaar de competitie weer op gang. In de maanden hiervoor is het programma maar mondjesmaat afgewerkt en vooral in de afdeling Rotterdam is het chaos troef. Sommige teams zijn niet eens op de helft van de competitie. Hierdoor moet er lang worden doorgespeeld dit seizoen door de meeste clubs. Voor Piershil, ingedeeld met slechts 9 teams, valt het oponthoud reuze mee. Alleen voor het afwerken van het laatste duel in de competitie moet uiteindelijk bijna één maand moeten worden gewacht.

 

Rechts: Op 10 maart 1966 treden Claus en Beatrix in het huwelijk.
In de Hoeksche Waard wordt op bescheiden schaal feest gevierd. Zoals zo vaak dit jaar komt de regen met bakken uit de hemel vallen.

Archief

Een echte kantine

In maart 1966 is de kantine gereed voor gebruik.

Het bestuur van Piershil heeft in de voetballoze maanden niet stil gezeten. Van de voetbalvereniging Emma, uitkomend in de tweede klasse zondag van de KNVB, is de kantine overgenomen. De vereniging uit Dordrecht heeft zelf een nieuwe kantine gebouwd en de oude ter verkoop aangeboden. Piershil maakt hier gretig gebruik van. De vereniging betaalt fl. 1700,- en de rest van het aankoopbedrag wordt op tafel gelegd door Wim van der Jagt. Laatstgenoemde zal tevens de kantine gaan uitbaten. Het gebouw wordt door vrijwilligers van plint tot panlat weer opgebouwd in Piershil en komt deels op het grondgebied van Aart Pouwe te staan. De kantine meet 13 bij 5,5 meter en in Piershil is men er reuze blij mee. Op 12 maart 1966 staat alles overeind, is de inrichting klaar en is de buitenkant van een frisse verflaag voorzien. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Unicum neemt de trotse vereniging de kantine voor het eerst in gebruik.

Archief

Ontknoping competitie

De feestelijke ingebruikname van de kantine wordt overschaduwd door de nederlaag tegen Unicum. Piershil heeft hierdoor de kansen op de titel verspeeld. Heinenoord, dat op de eerste plaats staat met 1 punt voorsprong op Unicum, komt op 19 maart op bezoek in Piershil. In de krant wordt de sfeer vast opgeklopt met het artikel "zaterdag vallen klappen". Piershil is zeker niet voornemens de titel cadeau te doen aan Heinenoord. Het team van Tinus Osterholt staat op scherp en verslaat de kampioenspretendent met 3-2. Unicum komt hierdoor op 1 punt voorsprong te staan. Op de laatste speeldag maakt Unicum nog een misstap door gelijk te spelen in de uitwedstrijd tegen Spirit. Heinenoord komt echter ook niet verder dan 1-1 bij Sportlust '46 waardoor Unicum zich kampioen van de vierde klasse C mag noemen.

Archief

Seizoen loopt ten einde

Aan het einde van het seizoen breekt er weer een drukke tijd aan voor de vereniging. Het veld wordt machinaal gedraineerd, de afrastering wordt hersteld en geverfd, de doelpalen worden geverfd en achter het doel bij de Molendijk wordt een ballenvanger geplaatst. Ook wordt een maaimachine aangeschaft. Tinus Osterholt wordt benaderd door het Vlaardingse Hollandia. Ondanks de prima aanbieding besluit hij voor één seizoen bij te tekenen in Piershil. Piershil is helemaal voorbereid op het seizoen 1966-1967 waarin het weer zal uitkomen in de vierde klasse van de KNVB. Het terrein ligt er prachtig bij en dat is maar goed ook, want op 20 augustus 1966 komt het grote Emma op bezoek. De kantine zal dan officieel worden overgedragen en Piershil 1 en Emma 1 zullen dan het strijdveld betreden.

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1965-1966

Seizoen 1965-1966
Deel 3.7 - Een echte kantine