Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1952-1953 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1952-1953
Deel 2.8 - Het einde

Archief

De vereniging groeit

B. Dubbeldam is aangesteld als verzorger van de ballen. Regelmatig wipt hij langs bij Rook Heikoop om smeer te halen. De ingevette ballen worden door hem zorgvuldig bewaakt. Ook komen er dit seizoen nieuwe hoekvlaggen en nieuwe vlaggen voor de grensrechters. Op verzoek van het scheidsrechterscorps worden de vlaggen niet van de clubkleuren voorzien. Piershil 1 neemt ook weer deel aan de zomeravondcompetitie maar de resultaten zijn teleurstellend. Op 30 augustus 1952 vindt het Sportfeest plaats. Het programma is: Piershil 1 – Zuidland 2 (16.00 Uur) en ZBVH - Zuidzijde (18.00 Uur).

Piershil op 17 oktober 1952.

In januari 1953 heeft de vereniging 20 seniorenleden. Wat later in het seizoen zijn dat er nog maar 16. Bram van der Jagt is geëmigreerd naar Canada en J. Bijl heeft zich om gezondheidsredenen laten uitschrijven. Bij die 16 hoort nog wel Bas Groenenberg maar hij kan door een blessure niet spelen. Ook een behandeling bij Dhr. Dombi haalt niets uit er wordt getwijfeld aan zijn verdere voetbalcarrière. Het aantal jeugdleden van V.V. Piershil groeit vanaf januari 1953 van 20 tot 30. De trainingen van Bas Meinster bevallen goed en de opkomst is zeer hoog. De toekomst wordt wat dat betreft met vertrouwen tegemoet gezien. Door de enorme leeftijdsverschillen is het helaas niet mogelijk de junioren in een competitie onder te brengen.

Archief

Ledenvergadering - Bestuur
Terwijl via het KNMI de eerste waarschuwingen over noodweer worden verspreid stroomt het zaaltje van Mej. Wed. 't Hart langzaam vol. Met leden van V.V. Piershil wel te verstaan. Tijdens de opening van de algemene vergadering op vrijdag 30 januari 1953 wordt bekend gemaakt dat het kas- en banksaldo van de vereniging fl. 387,98 bedraagt. De huur van fl. 300,- dient nog te worden betaald. Arie Kooij en Bram Lagerwerf verklaren de boeken in orde. Het volgende bestuur wordt gekozen: D. Bijl (Voorzitter), J.A. van der Merwe (Penningmeester), J. Kok (Secretaris), bestuursleden: A. Gebuijs, G. van 't Hof, D. Dubbeldam en B. Dubbeldam (aanvoerder eerste elftal). De elftalcommissie bestaat uit D. Dubbeldam, J. Verhulp en J.G. den Dekker.

Tijdens de vergadering wordt opgemerkt dat er bij de cornervlag een stukje grond weggestoken moet worden.
Amper twee dagen later heeft de vereniging niet eens een veld meer…..

Archief

Voorbeschouwing voetbalseizoen
De 24 derde klassers zijn verdeeld in drie groepen van acht. In 3A en 3B zijn de clubs van de rechter maasoever ondergebracht. De elftallen die aan de linker maasoever resideren, Tediro, Onim en RZ, zitten in 3C bij Piershil, Puttershoek, GOZ, Oude Maas (het vroegere RPP) en Heinenoord. RZ, de voetbalafdeling van de grote meer dan 800 leden tellende Christelijke Sportvereniging Rotterdam-Zuid, lijkt hier favoriet, maar clubs als Heinenoord, Piershil, GOZ en Oude Maas zullen ongetwijfeld ook een woordje meespreken. En wellicht komt de zaterdagafdeling van Puttershoek, die het op het laatst van vorig seizoen zo aardig deed, wel met een verrassing voor de dag.

Archief

Het voetbalseizoen valt in het water

Het terrein (ingang) in begin februari 1953. Het terrein (overzicht) aan het einde van februari 1953.

Klik Hier voor een vergroting.

Klik Hier voor een vergroting.

Piershil maakt een prima start en een kampioenschap lijkt bijna zeker. In januari 1953 echter slaat het noodlot toe: superspits Bas Groenenberg raakt geblesseerd. Bram van der Jagt emigreert naar Canada. Hierna gaat het bergafwaarts met het eerste. Op 31 januari 1953 staat de topper Piershil - Heinenoord op het programma. Wegens het gure weer wordt de wedstrijd afgelast. Enkele uren later breken de dijken en de watersnoodramp is een feit. Na enkele weken wordt de competitie hervat. Onim heeft zich teruggetrokken en alle wedstrijden tegen Onim worden uit de stand gehaald. Piershil heeft nog twee thuiswedstrijden te spelen. Wegens de situatie op ons terrein worden deze wedstrijden in Goudswaard afgewerkt. Het competitieverloop is verder bijzonder rommelig; teams komen niet opdagen of scheidsrechters komen niet opdagen. Een aantal wedstrijden zijn niet meer belangrijk voor de eindstand en worden niet meer gespeeld. Kampioen Heinenoord moet promotiewedstrijden spelen tegen de The Red Stars uit Vlaardingen (Kampioen 3A) en Stedos uit Duivestein (Kampioen 3B).

 Alle resultaten van Piershil 1 alsmede de wedstrijdverslagen zijn te vinden op

de teampagina van Piershil 1 seizoen 1952-1953

Seizoen 1952-1953
Deel 2.8 - Het einde