Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1951-1952 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1951-1952
Deel 2.7 - De brug

Archief

De brug

Het traditionele sportfeest wordt uiteindelijk gehouden op 18 augustus 1951. De netto opbrengst van deze gezellige dag bedraagt fl. 137,50. In de zomermaanden heeft Toon de Man laten weten te stoppen als lid van de elftalcommissie. De vacature zal tijdelijk worden vervuld door Jan van der Merwe. B. Dubbeldam bedankt al in september voor zijn rol als aanvoerder van Piershil 1. Bas Groenenberg wordt gekozen als zijn opvolger en ook de aangekondigde verjonging van Piershil 1 is hiermee van de baan. Bas zorgt er meteen voor dat er op het terrein meer 'ballenvissers' komen te liggen. Het spel wordt veel te lang opgehouden wanneer er een bal in de sloot terechtkomt. Op 17 november 1951 vindt er weer een nieuw evenement plaats: het gezelschap 'the Strings' uit IJsselmonde verzorgt een toneelopvoering. Mede door de aanplakbiljetten, vervaardigd door Koos Groenenberg, komt er veel publiek opdagen en om 19.30 uur zit de zaal bomvol. De opbrengsten van de entree (fl.1,- per persoon) worden opgekrikt door een verloting welke in de pauze plaatsvindt. Het wordt een bijzonder gezellige avond; de spelers van Piershil 1 hebben deze zaterdag speciaal vrijaf gekregen van de bond.

Het banksaldo van de vereniging bedraagt op 1 januari 1952 fl. 275,04. De heren Kok en Meinster verklaren de boeken in orde. De huurprijs van het terrein is inmiddels opgeslagen naar fl. 300,- per jaar. De vereniging besluit dan ook subsidie aan te vragen bij de Gemeente. De belangrijkste beslissing die in 1952 wordt genomen is het vervangen van de legendarische plank. De plank is nagenoeg geheel verrot en levert ook voor de kleuters, die wel eens op de wei gymmen, gevaar op. Het bestuur van de kleuterschool besluit om samen met de V.V. Piershil een brug te laten maken. In het voorjaar van 1952 verdwijnt de plank en wordt vervangen door een prachtige brug.

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

In februari 1952 wordt een nieuw bestuur gekozen: J. Verhulp (Voorzitter), Dhr. J.A. van der Merwe (Penningmeester), J. Kok (Secretaris), J.H. van der Waal (Adjunct), G. van 't Hof (Bestuurslid), A. Gebuijs (Bestuurslid) en toch weer B. Dubbeldam (Aanvoerder eerste elftal). De elftalcommissie bestaat uit de heren Dubbeldam, van der Waal en Kraak. De prijzenkast van V.V. Piershil verhuist naar huize van der Merwe.

Seizoen 1951-1952
Deel 2.7 - De brug