Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1950-1951 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1950-1951
Deel 2.6 - Het vervoer

Archief

Vervoer

In de naoorlogse jaren zijn de hoge kosten van het vervoer bij uitwedstrijden een terugkerend probleem. De eerste jaren is er gewoon geen geld beschikbaar voor het vervoer dus is enige creativiteit vereist. Het tweede elftal speelt alle wedstrijden in de Hoeksche Waard. De warming-up bij uitwedstrijden vindt derhalve altijd plaats op de fiets. Het eerste speelt echter ook in Rotterdam en Poortugaal. In het begin vervoert Jan Verhoeven met zijn vrachtauto het eerste elftal. Normaal brengt hij met zijn voertuig fruit en groente naar de veiling maar op zaterdag wordt zijn voertuig omgetoverd in een 'spelersbus'. Er wordt zelfs een zeil over de laadbak gespannen en ook worden enkele banken geplaatst.

Later wordt de bodedienst Schop uit Oud-Beijerland de vervoerder. Deze wagen is voorzien van een vaste overkapping van de laadbak waardoor er minder tocht is. Ook hier staan losse banken in de vrachtwagen opgesteld en gezien het beperkte verkeer wordt dit oogluikend door de politie toegestaan. Op het moment dat de regels strenger worden gaat men toch met de vrachtauto van Schop op stap. Het zeil wordt dichtgehouden en de ruimte wordt met een zaklampje verlicht. Vanaf het seizoen 1949-1950 wordt besloten een kleine bus te huren bij Wüst te Numansdorp. Bij erg belangrijke wedstrijden en op het momnet dat er ook veel supporters mee willen wordt gebruik gemaakt van een andere vervoerder: de Rotterdamsche Reiscentrale. De eigen bijdrage voor senioren bedraagt fl. 1,-  en voor junioren fl. 0,50 per uitwedstrijd.

Archief

Enthousiasme

Op 9 september 1950 begint de nieuwe competitie. De junioren vallen dit seizoen weer onder de hoede van Bas Meinster. Het enthousiasme van de Piershilse jeugd kent geen grenzen. Meteen na schooltijd rennen zij naar de weide om te gaan trainen. Dit tot ongenoegen van Dhr. Andeweg en zijn veestapel. De schoolhoofden Klippel en Quartel moeten worden ingeschakeld om het enthousiasme wat te temperen. Jan Kok wordt de allereerste wedstrijdsecretaris en neemt zo D. Bijl behoorlijk wat werk uit handen. Het blijft echter vervelend dat bij het uitspelen van vriendschappelijke wedstrijden sommige leden wel eens op het laatste moment verstek laten gaan. Er wordt afgesproken dat dit minimaal 24 uur van tevoren moet worden aangegeven. Andere senioren daarentegen zijn tijdens uitwedstrijden weer tè enthousiast. Er wordt afgesproken dat er voor de uitwedstrijden geen alcoholhoudende dranken genuttigd mogen worden. Het huis van Bas van der Jagt is voorzien van stalen rekken. Deze rekken worden tijdens trainingen en wedstrijden voor de ramen geplaatst. Hoewel deze ramen zich ruim naast het doel bevinden bewijzen de rekken vaak hun waarde. Er wordt daarom afgesproken dat er ook voor de thuiswedstrijden geen alcoholhoudende dranken genuttigd mogen worden.

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Het batig saldo van de vereniging per 1 februari 1951 bedraagt fl. 356,77. De boeken worden goedgekeurd door Jaap Groenenberg en Bas Meinster. In februari 1951 maakt aanvoerder Jan Hordijk op 36-jarige leeftijd bekend plaats te willen maken voor de jeugd. Op de ledenvergadering wordt hij nadrukkelijk bedankt voor al hetgeen hij voor de vereniging heeft betekend.

Jan Hordijk maakt de vereniging bij zijn afscheid nog even attent op het volgende: de nieuw op te leveren kleuterschool in Piershil heeft nog geen speelweide. Zo'n school zou toch wel een weide moeten hebben, laten we zeggen, ter grootte van een voetbalveld of zo. Het bestuur maakt hier serieus werk van maar de gemeente blijkt andere plannen te hebben. Eind 1951 wordt de kleuterschool geopend, het voetbalveld ontbreekt.

Links: Opening kleuterschool Piershil, 1951.

Als nieuw bestuur van V.V. Piershil wordt gekozen: J. Verhulp (Voorzitter), G. Kraak (Penningmeester), D. Bijl (Secretaris), J.H. van der Waal (Adjunct), G. van 't Hof (Bestuurslid), A. Gebuijs (Bestuurslid) en B. Dubbeldam (Aanvoerder eerste elftal). De nieuwe aanvoerder van het eerste, B. Dubbeldam, zegt dat jongere spelers in het eerste zullen komen in het belang van de vereniging; de ouderen moeten zich dan niet beledigd voelen. Het Sportfeest zal dit jaar iets later worden gehouden, gedacht wordt aan augustus. Op 21 juli 1951 speelt Piershil tegen Den Bommel; de helft van de opbrengst wordt beschikbaar gesteld voor het comité der kleuterschool. De beroemde plank over de sloot is trouwens hard aan vervanging toe.

Seizoen 1950-1951
Deel 2.6 - Het vervoer