Terug naar de archiefindex: hier

Naar de archiefsite: hier

1948-1949 - Seizoensoverzicht

Archief

Seizoen 1948-1949
Deel 2.4 - Het sportfeest

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Cors van der Weijden wordt gekozen als nieuwe voorzitter van V.V. Piershil. De scheidende voorzitter, A. de Man (Toon), wordt bedankt voor zijn prima voorzitterschap. Toon neemt vanaf  21 februari 1949 plaats in de elftalcommissie. Het bestuur van Piershil ziet er nu als volgt uit: C. van der Weijden (Voorzitter), J. Verhulp (Penningmeester), D. Bijl (Secretaris), J.H. van der Waal (Adjunct), G. Kraak (Bestuurslid), A. Gebuijs (Bestuurslid) en J. Hordijk (Aanvoerder eerste elftal).

Wim van der Jagt, belast met krijten van de lijnen, bemerkt tot zijn schrik dat de krijtgieter stuk is! Besloten wordt om een krijtwagen aan te schaffen. Via de voetbalbond krijgen de leden van V.V. Piershil de gelegenheid om kaarten te bestellen voor de interland Holland-BelgiŽ te Amsterdam. Op 13 maart 1949 zijn zij getuige van een spectaculaire wedstrijd die eindigt in 3-3 (doelpunten voor Nederland gescoord door Brandes, Clavan en Abe Lenstra).

Archief

Het sportfeest

De bestuursvergaderingen vinden plaats in Zaal Wed. 't Hart. Hier wordt ook het idee geboren voor het organiseren van een Sportfeest. V.V. Piershil is schuldenvrij maar het zorgenkind blijft toch de kas. Besloten wordt om na afloop van de competitie een groots feest te organiseren.

 

Links: Zaal wed. 't Hart, Voorstraat, Piershil.

Er worden tegenstanders uitgenodigd en scheidsrechters geregeld door D. Bijl. De kapper, Koos Groenenberg, maakt prachtige aanplakbiljetten welke overal worden opgehangen.

De afrastering wordt nog snel in orde gemaakt (door de veestapel van Andeweg grondig vernield) en 6 augustus 1949 vindt het eerste naoorlogse Sportfeest plaats. Iedereen is tevreden over het verloop van de wedstrijden en zeker in de avonduren wordt het terrein goed bezocht. Bas van der Jagt, die de entree heft, moet zelfs worden geassisteerd door J.H. van der Waal. Thee is verkrijgbaar bij Mevr. Van der Jagt, koffie bij juffrouw wed. 't Hart. Op het terrein staat ook een consumptietent welke wordt uitgebaat door Dhr. Van 't Hof. De huuropbrengst en de recette maken deze dag zeer geslaagd. Een nieuwe traditie is geboren.

Archief

Ledenvergadering - Bestuur

Rechts: Piershil 1 - Seizoen 1948-1949.

De achterste zes spelers (van links naar rechts): Pim Rozendaal, Aad Roest, Jaap Blaak, Wim van der Jagt, Jan de Pijper en Leen Groenenberg.

De middelste drie spelers van links naar rechts: Pleun Roest, AljŤ Kok en Arie Kooij.

De onderste drie spelers van links naar rechts: Anton Hendriksz, Aart Nobel (keeper) en Adrie Kok.

Klik Hier voor een vergroting.

Seizoen 1948-1949
Deel 2.4 - Het sportfeest